URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 22 NOIEMBRIE 2019

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Cred că primarul Ilie Bolojan se ghidează în viaţă după principiul "repetiţia este mama învăţăturii". Altfel nu se explică de ce, după episodul dureros cu Gavril Grebenişan la cârma Spitalului Judeţean, a recidivat cu Dacian Foncea ca manager la Municipal.
Zic şi eu
Adrian Cris
Până săptămâna trecută, credeam că între finaliştii prezidenţialelor trebuie să existe o dezbatere, ba chiar să fie legiferată, dar aşa încât să nu degenereze în ţigănie. În câteva zile, societatea s-a împărţit între unii care, fiindcă Iohannis refuză "confruntarea" cu Dăncilă, îl acuză de laşitate, şi alţii care, ştiind ce a făcut fiecare, consideră dialogul imposibil. Tema "Marele Mut vs Proasta Statului" a devenit ea însăşi temă de campanie pentru turul decisiv.
Cum a fost?
Lucian Cremeneanu
Klaus Iohannis știe că nu e un tip șarmant cu electoratul. I-ar plăcea la maxim dacă n-ar trebui să interacționeze cu nicio ființă umană, să nu fie nevoit să zâmbească fals în fața camerelor, să nu dea mâna cu nimeni niciodată. Trecerea de la dezinvoltura balcanică a lui Băsescu la seriozitatea atât de neromânească a lui Iohannis a fost prea brutală pentru publicul larg, în ochii căruia președintele ar trebui să fie un tip de viață, chefliu, cu vicii, slobod la gură, cu râs zgomotos și cu inima bătând în ritm de manea...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cu cine veți vota în turul doi al alegerilor prezidențiale din 24 noiembrie?
De stiut

Avocatul Bihoreanului
Mircea Ursuta
Aşa cum arătam anterior, poprirea este operaţiunea prin care, prin intermediul unui executor judecătoresc şi în temeiul unui titlu executoriu, un creditor încearcă să obţină banii datoraţi de o altă persoană (a treia persoană) debitorului său. Procedura popririi presupune o adresă se înfiinţare a popririi emisă de executorul judecătoresc şi comunicată terţului poprit (care, de regulă este fie angajatorul debitorului, fie o bancă).
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Diagnosticul de infarct miocardic acut (IMA) se bazează pe durerea toracică severă şi celelalte simptome (nelinişte, anxietate, paloare, transpiraţii), fiind completat de datele de laborator, electrocardiogramă şi tehnicile imagistice. Bolnavul cu IMA prezintă unele modificări sanguine nespecifice (creşterea numărului de leucocite şi a VSH) şi unele modificări specifice (creşterea cantităţii de enzime specifice muşchiului miocardic ca urmare a necrozei).
Psihologul Bihoreanului
Razvan Coloja
Din păcate, cinematografia şi oamenii neinformaţi perpetuează o serie de mituri care impun o stigmă asupra bolnavilor şi asupra celor cu afecţiuni psihice. Un schizofrenic este confundat des cu cei cu personalitate multiplă, cu criminalii în serie, cu cei malefici şi răi, gata de violenţe inimaginabile. Adevărul este, însă, altul...

Ne enervează

Deratizaţi oraşul! Şobolanii circulă în voie pe Corso
Ne enervează
Oradea are nevoie de o curăţenie generală. Trecătorii care aleg să se plimbe seara pe Corso au "surpriza" de a întâlni şobolani care străbat şi ei strada pietonală.
15 Ianuarie 2018, 17:31
Vandali în noaptea de Revelion: Persoane rămase încă neidentificate au spart 9 coşuri stradale (FOTO)
Ne enervează
Primăria Oradea a făcut o plângere penală la Poliţie după ce, în noaptea de Revelion, nouă coşuri de gunoi din zona parcului de pe strada Haţegului au fost sparte. Vandalii au rămas deocamdată neidentificaţi, astfel că dacă există martori ai acestor distrugeri, sunt rugaţi să anunţe Poliţia.
Atenţie, turişti! Hoţii au furat iar cablul de la Via Ferrata din Vadu Crişului (FOTO)
Știri Bihor
Turiştii care ajung în zona Vadu Crişului ar face bine să nu se aventureze pe traseul Via Ferrata amenajat aici de Serviciul Judeţean Salvamont-Salvaspeo Bihor. Hoţii au furat 35 de metri de cablu metalic de la intrarea în traseul Peretele Zânelor, lăsând totodată intrarea şi ieşirea din traseu impracticabilă. Este pentru a doua oară în ultimele trei luni când tâlharii fură o parte din cablu.
Atenţie pe unde păşiţi! Canal descoperit în zona autogării Decebal
Ne enervează
Dacă folosiţi autogara din Decebal sau pur şi simplu sunteţi nevoiţi să mergeţi pe trotuarul dintre biserica Emanuel şi blocul ANL, fiţi atenţi pe unde călcaţi.
26 Decembrie 2017, 14:58
Ne enervează: Indicatoarele de parcare din Piaţa Cetăţii se bat cap în cap (FOTO)
Ne enervează
Locuitorii din Piaţa Cetăţii reclamă că de când municipalitatea a amenajat parcări cu taxă în şanţul fortificaţiei nu mai au unde îşi lăsa maşinile. Locatarii s-au trezit cu platoul din curtea blocului ocupat de maşinile şoferilor care nu vor să plătească taxa de parcare. În plus, orădenii se plâng că nu pot parca nici măcar pe bani pentru că parcarea pietruită de sub podul de la intrare în Cetate este marcată cu două indicatoare care se bat în cap. Un indicator permite iar altul interzice parcarea pe bază de abonament de riveran.
Ne enervează: trotuarul îngust şi în pantă din strada Fluturilor (FOTO)
Ne enervează
Locuitorii străzii Fluturilor din Oradea s-au trezit că au rămas fără trotuar, în urma lucrărilor de modernizare a arterei făcute anul trecut de către firma Drum Construct Pericei pentru suma de circa 223.000 lei. Proiectantul lucrărilor a lăsat pe ambele părţi ale drumului câte o cale de acces îngustă pe care nu încape nici măcar un cărucior pentru copii.
Ne enervează: Mocirla făcută de constructorii locurilor de parcare din strada Mihail Sadoveanu (FOTO)
Ne enervează
Locuitorii blocurilor PB 15 şi PB 16 din strada Mihail Sadoveanu au ajuns să fie blocaţi în apartamente de angajaţii firmei Drumuri Orăşeneşti, angajată de municipalitate să amenajeze locurile de parcare la domiciliu din cartierul Rogerius. Constructorii au spart asfaltul şi au răscolit spaţiul verde până la intrările în bloc, fără să improvizeze măcar o trecere, lăsând orădenii să înfrunte noroaiele pentru a ieşi din casă.
22 Noiembrie 2017, 18:04
Mizeria e legea: Ţarcurile lăsate deschise de orădeni, 'prădate' de boschetari
Ne enervează
Fie pentru că orădenii nu închid în urma lor uşile ţarcurilor metalice ce adăpostesc containerele cu deşeuri, fie pentru că lacătele acestora sunt sparte de oamenii străzii, cert este că, atunci când merg să adune deşeurile, muncitorii RER descoperă în incinte, lângă recipiente, mici gropi de gunoaie.
20 Noiembrie 2017, 16:20
Îl cunoaşteţi pe 'pişăcios'? Transmiteţi-i să... crească mare!
Ne enervează
E plină lumea de prost crescuţi şi nu trece zi să nu ni se confirme asta. O fotografie trimisă de un cititor al BIHOREANULUI prezintă un asemenea biped urinând, ziua în amiaza mare, în public, pe o clădire situată taman pe Calea Republicii, la doi paşi de Gara Mare din Oradea.
Pasajul Vulturul Negru, 'inaugurat' de un şofer (FOTO)
Ne enervează
Proaspăt reabilitat, pasajul Vulturul Negru din Oradea a făcut cunoştinţă şi cu autoturismele. Un şofer, culmea, nu al vreunui bolid, ci al unui amărât de Ford, a intrat cu maşina direct sub cupolă. Ca şi cum n-ar fi nimic în neregulă!
Toaleta publică din Parcul Brătianu a fost vandalizată
Ne enervează
De săptămâna trecută, orădenii şi turiştii nu mai pot folosi toaleta publică din Parcul Brătianu. Persoane rămase încă neidentificate au vandalizat clădirea, distrugând uşile, ba chiar smulgând şi robineţii din perete. Drept urmare, WC-ul trebuie să intre în renovări, pe banii tuturor orădenilor... 
06 Noiembrie 2017, 13:35
Turiştii care au mers la Cascada Oşelu, întâmpinaţi de un munte de gunoaie (FOTO)
Știri Bihor
În Munţii Apuseni, pe drumul care duce spre Cascada Oşelu, o cădere de apă impresionantă de pe terenul comunei Pietroasa, turiştii sunt adesea întâmpinaţi cu o nouă formă de "relief": un munte de gunoaie. Edilul Cornel Pîlea spune că vina o poartă proprietarii de case de vacanţă din Boga, care nu vor să plătească preţul facturilor de salubritate.
23 Octombrie 2017, 12:55
Şmecheri de Oradea: Un grup de tineri, filmat în timp ce vandalizează un tramvai: 'Rupe-l, bă!' (VIDEO)
Ne enervează
Scene revoltătoare au fost filmate, joi seară, într-un tramvai aparţinând OTL şi apoi difuzate pe internet. Un adolescent orădean apare înregistrat cum se plimbă cu bicicleta prin tramvai şi distruge mai multe scaune din vagon, instigat de o tânără care, în plus, şi fumează nestingherită. "Bă, rupe scaunele! Hai că poţi! Mai fă o dată! Rupe-l, dă-l dracului!", zice tânăra.
20 Octombrie 2017, 19:11
Atenţie, pietoni! Gardul depoului de pe Ştefan cel Mare e pericol public (FOTO)
Ne enervează
Dacă aveţi de gând să circulaţi pe trotuarul de pe Bulevardul Ştefan cel Mare, pe partea dispre liniile de tren, mai bine evitaţi! Gardul din zonă se degradează tot mai tare, iar în unele locuri chiar stă să se dărâme!
Supărat că alarma unui autoturism a sunat o noapte întreagă, un orădean l-a tapetat cu bileţele post-it (FOTO)
Ne enervează
Supărat că alarma unui autoturism a sunat o noapte întreagă, un orădean din cartierul Rogerius l-a tapetat în zorii zilei de miercuri cu bileţele post-it, dar a lăsat şi o scrisoare proprietarului în care îi cere să-şi repare sistemul de alarmă, ca să nu mai trezească întregul cartier!
18 Octombrie 2017, 18:06
Ne enervează: Capacul unui canal pune în pericol elevii de la Liceul german
Ne enervează
Când ies de la ore, elevii Liceului German Friedrich Schiller trebuie să fie cu ochii în patru. Capacul unui canal îu pune în pericol.
17 Octombrie 2017, 09:34
Pescarii reclamă: Malurile Crişului Negru din Beiuş sunt doldora de gunoaie (FOTO)
Știri Bihor
În timp ce asociaţiile de profil se ceartă pentru gestionarea cursurilor de apă, pescarii din zona Beiuşului reclamă că au parte de condiţii mizerabile. Mai precis, malurile Crişului Negru sunt pline de gunoaie, de la PET-uri la moloz. Mai mult, dacă reclamă jegoasa situaţie la AJVPS, asociaţia care susţine că este unica îndreptăţită să elibereze permise, pescarii află că de fapt ei sunt singurii vinovaţi.
16 Octombrie 2017, 18:42
Ne enervează: Păsuită de Primărie pentru finalizarea reabilitării Palatului Moskovits, firma Abed Nego n-a mai reluat lucrările
Ne enervează
Păsuită în secret de municipalitate, din luna august până la sfârşitul lui octombrie, sub pretextul că ar fi apărut lucrări neprevăzute la balconul, acoperişul şi ornamentele clădiri, firma de casă a Primăriei, Abed Nego de numele căreia se leagă dezastrul prăbuşirii Dealului Ciuperca, nu şi-a readus nici acum muncitorii pe schele.
15 Octombrie 2017, 15:50
Un nou 'masacru' verde: Sălciile din faţa Universităţii Partium, ciopârţite (FOTO)
Ne enervează
Cele patru sălcii din faţa Universităţii Creştine Partium, de pe strada Primăriei, au făcut cunoştinţă cu drujbaşii Primăriei orădene. După nefericita "întâlnire", din cei patru copaci au rămas doar nişte trunchiuri cu prea puţin verde.
05 Octombrie 2017, 16:20
Limba noastră-i o… corvoadă pentru şefii instituţiilor din Bihor
Ne enervează
Mai mulţi şefi de instituţii bihorene, în frunte cu preşedintele Consiliului Judeţean, Pásztor Sándor, au ieşit, marţea trecută, într-un conferinţă de presă dedicată Festivalului "Cântă Pădurea", care se va desfăşura, duminică, în cantonul Băile 1 Mai, la iniţiativa unei fundaţii din Ungaria. Totuşi, conferinţa ar fi putut la fel de bine să fie dedicată chinuirii limbii române, căci, în afară de şeful organizatorilor din Ungaria, care şi-au vorbit limba cum se cuvine, pe-a noastră ceilalţi au pocit-o repetat şi fără milă.
30 Septembrie 2017, 14:55
Ne enervează: O clădire în ruină din curtea ITM pune în pericol elevii din campusul şcolar (FOTO)
Ne enervează
O clădire din curtea ITM  Bihor, situată în imediata vecinătate a campusului şcolar Partenie Cosma, pune elevii în pericol. Imobilul, folosit ca adăpost de boschetari, se află într-o stare avansată de degradare. Ruina cu acoperişul căzut şi pereţii în autodemolare aparţine Ministerului Mediului.
Stat în stat: Angajaţii de la CAS Bihor îşi 'rezervă' abuziv locuri de parcare
Bihorel
Scandalul bolnavilor aduşi pe targă la CAS Bihor pentru adeverinţe de asigurat nu i-a potolit pe funcţionarii instituţiei, care se comportă la fel, ca şi cum cetăţenii ar fi în slujba lor, nu invers. Miercurea trecută, un asigurat care s-a deplasat la sediul din Şoseaua Borşului şi şi-a parcat maşina în imediata apropiere a acestuia s-a trezit, la plecare, că pe parbriz îi fusese lăsat un afiş ce-l soma "Nu mai parcaţi!", avertizându-l că locul respectiv este "Proprietate privată CAS Bihor".
13 Septembrie 2017, 08:55
Bătaie de joc! Lifturile parcării supraetajate din spatele Tribunalului sunt defecte de două luni
Știri Bihor
Orădenii care şi-au lăsat luni maşinile la nivelurile superioare ale parcării supraetajate din spatele Tribunalului ca să îşi poată duce copiii la şcolile din centrul oraşului au fost obligaţi să o ia cu micuţii şi bagajele pe scări. Lifturile parking-ului sunt defecte de două luni, iar reprezentanţii municipalităţii sunt incapabili să estimeze o dată pentru remedierea avariei.
Podul suspinelor: Sătenii se plâng că podul din Tăut este lăsat de autorităţi într-o stare deplorabilă
Ne enervează
Şubred, plin cu gropi şi străbătut des de basculante de mare tonaj, podul din satul Tăut, comuna Batăr, îi îngrijorează pe localnici, care se tem de pericolele la care sunt expuşi ei şi copiii lor. Deşi autorităţile au promis încă din luna mai remedierea situaţiei, acest lucru nu s-a întâmplat.
09 Septembrie 2017, 15:34
Bizon de Oradea: A intrat cu maşina în Brico Depot!
Ne enervează
Reacţie mai puţin obişnuită din partea unui orădean pe care ploaia torenţială de luni l-a surprins la depozitul de material de construcţii Brico Depot: Și-a băgat jumătate din maşină în holul magazinului, blocând efectiv ușile culisante adresate pietonilor.
05 Septembrie 2017, 11:59
Ne enervează: Ambrozia face tot mai multe victime în Oradea
Ne enervează
În ultima săptămână, numeroşi orădeni au semnalat prezenţa ambroziei pe mai multe terenuri din oraş, ba chiar şi în spaţii de joacă pentru copii ori de-a lungul pistelor pentru biciclişti, cum este cea de pe malul Peţei, pe strada Aleea Călinului.
05 Septembrie 2017, 09:39
Nesimţire! O peşteră din Bihor a ajuns groapă de gunoi pentru săteni
Știri Bihor
Peştera Câmpenească din comuna Cărpinet a ajuns groapă de gunoi pentru sătenii din zonă, scrie Digi 24 Oradea, care a făcut un reportaj la faţa locului. Peştera adăposteşte una dintre cele mai înalte cascade subterane din Europa, care acum este plină cu PET-uri, sticle şi alte deşeuri.
27 August 2017, 17:35
Ne enervează: Malurile Crişului în zona Sovata, pline de gunoaie şi de şobolani
Ne enervează
În zona Sovata, malurile Crişului Repede sunt doldora de gunoaiele pe care le lasă în urma lor unii pescari şi trecători. Acestea atrag şobolanii
23 August 2017, 10:27
Mai avem nevoie şi de iarbă! Lucrările la pista de alergare din parcul Brătianu distrug zone verzi (FOTO)
Ne enervează
Iniţiativa lăudabilă a Primăriei de a amenaja în parcul Brătianu o pistă de alergare sintetică se lasă cu distrugeri. Muncitorii au împrăştiat pietrişul, pământul şi nisipul escavat în timpul lucrărilor de-a lungul pistei, "omorând" astfel iarba şi reducând semnificativ spaţiul verde din parc.
20 August 2017, 09:24
Mor peştii în Criş! Căldura şi debitul mic al râului ucid vieţuitoarele (FOTO)
Știri Bihor
Orădenii care în aceste zile de vacanţă nu au plecat din oraş şi ies la plimbare pe malul Crişului au parte de un peisaj dezolant. Peşti morţi, gunoaie şi multă vegetaţie acoperă luciul apei, în zona Sovata. Peştii mor din pricina debitului redus al râului, cauzat de caniculă, dar şi de lucrările din amonte de Podul Decebal.
  1 2 3  5  7 8 9  

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.3144 RON
  • 1 EUR = 4.7808 RON
  • 1 HUF = 0.0143 RON