URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 31 MAI 2020
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Când văd cum mulţi dintre compatrioţii noştri pun botul la toate prostiile despre conspiraţii, am bănuiala că anumite televiziuni urmăresc cu orice preţ tâmpirea privitorilor. Nici nu trebuie să se străduiască prea tare pentru a-i băga pe bieţii oameni în ceaţă.
Zic şi eu
Adrian Cris
Protagonistul rândurilor ce urmează este, formal, purtător de cuvânt al Consiliului Judeţean Bihor, în fapt al preşedintelui Pásztor Sándor, şi se numeşte Simon Adrian. Înainte de 2016 a fost şef al clubului Pro Democraţia Oradea, calitate din care, ani în şir, n-a găsit nicio neregulă în campaniile electorale ale UDMR Bihor, dar şi "ideolog" al aşa-zisei Coaliţii pentru Rogerius.
Cum a fost?
Lucian Cremeneanu
Dacă am fi făcut orele de română prin internet, cel mai probabil că profesoara nu și-ar mai fi amintit de un elev obscur din a VI-a C. Aș fi rămas doar o adunătură de pixeli, un cadru minuscul în colțul din dreapta jos al ecranului, o fărâmă digitală pe care o uiți imediat ce închizi calculatorul sau tableta.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce anume v-a marcat cel mai mult în ultimele două luni ale stării de urgență?

De stiut

Avocatul Bihoreanului
Mircea Ursuta
Nu trebuie să poarte mască persoana care desfășoară activități fizice intense și/sau în condiții de muncă solicitante (temperaturi ridicate, umiditate crescută, etc). Dincolo de faptul că nu se prevede ce înseamnă umiditate crescută sau temperatură ridicată, agentul trebuie să constate contravenția cu termometrul și barometrul? Mai mult, cum îl constată Agentul 007 pe „etc.”?!
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Majoritatea calculilor renali (aşa-zisele "pietre" ale rinichilor) sunt formate din săruri de calciu, magneziu, acid uric şi cistină. Calculii cu oxalat de calciu şi fosfat de calciu reprezintă împreună 75-85% din total. Litiaza calcică este mai frecventă la bărbaţi, în jurul vârstei de 30 de ani; de obicei, la cei cu un singur calcul vor exista în timp şi alţii, rata medie a apariţiei unei noi formaţiuni fiind de 2-3 ani; litiaza calcică este frecvent familială.
Psihologul Bihoreanului
Razvan Coloja
Poate v-aţi întrebat zilele acestea ce e cu isteria hârtiei de toaletă şi unii v-aţi mirat privind online clipuri cu oameni cărând baxuri întregi în braţe ori luptându-se pentru o rolă de hârtie de WC. Am fost curios să văd care e explicaţia psihologică a acestui comportament bizar şi de ce fix hârtia de toaletă e cea care preocupă mai mult masele. La urma urmei există lucruri mult mai importante decât ea în situaţii de criză...

Ştiri de la CAO

Compania de Apă Oradea, programul săptămânal de citire a contoarelor, perioada 25 - 29 mai 2020
Ştiri de la CAO
Compania de Apă Oradea îşi anunţă consumatorii că, în vederea facturării consumurilor de apă rece pentru luna mai, citirea contoarelor de branşament se va face între orele 8.00 şi 16.00, după următorul program:
25 Mai 2020, 07:36
Compania de Apă Oradea: Locuitorii din Hidişel, Ceica şi Drăgeşti rămân joi fără apă
Ştiri de la CAO
Compania de Apă Oradea îşi anunţă consumatorii din satele Hidişel, Ceica şi Drăgeşti că, în ziua de joi 21.05.2020, pentru lucrarea de reabilitare a DN76 Oradea-Hidişel, se vor executa lucrări de deviere a magistralei de alimentare cu apă din Comuna Hidişelul de Jos, astfel încât furnizarea apei potabile se va întrerupe total, între orele 9 şi 19.
20 Mai 2020, 08:40
Compania de Apă Oradea: 4 străzi din municipiu rămân fără apă, timp de câteva ore
Ştiri de la CAO
S.C. COMPANIA DE APĂ ORADEA S.A. îşi anunţă consumatorii că, în ziua de miercuri 20.05.2020, ca urmare a lucrărilor de intercalare a noii reţele de alimentare cu apă aferentă SH911, lucrare executată de către antreprenorul SC LEKO CONSTRUCT SRL, furnizarea apei potabile se va întrerupe total, între orele 9 şi 13, pe patru străzi din Oradea.
19 Mai 2020, 09:54
Compania de Apă Oradea, programul de citire a contoarelor, în perioada 18-22 mai
Ştiri de la CAO
S.C. COMPANIA DE APĂ ORADEA S.A. îşi anunţă consumatorii că în vederea facturării consumurilor de apă rece pentru luna mai 2020, citirea contoarelor de branşament se va face între orele 8.00 şi 16.00 după următorul program:
18 Mai 2020, 07:33
Apă bună de Oradea: Pentru protejarea sănătăţii consumatorilor, Compania de Apă Oradea îmbunătăţeşte calitatea apei şi a serviciilor (FOTO / VIDEO)
Ştiri de la CAO
Pentru protejarea sănătăţii consumatorilor, Compania de Apă Oradea îmbunătăţeşte calitatea apei şi a serviciilor. CAO curăţă prin clorinare apa pompată în reţea, făcând-o cea mai sigură pentru băut, şi introduce măsuri speciale în condiţiile creşterii consumului populaţiei izolate, a numărului de consumatori racordaţi la canalizare şi a riscurilor pe care le implică vidanjarea canalelor şi epurarea apelor uzate în vreme de pandemie.
27 Aprilie 2020, 13:01
Compania de Apă Oradea le mulţumeşte clienţilor pentru utilizarea plăţii online! (VIDEO)
Ştiri de la CAO
Lansat în decembrie 2017, sistemul de plată online al Companiei de Apă Oradea reuşeşte să-şi câştige tot mai mulţi utilizatori în ultimii doi ani. Nu a fost uşor, mai ales că un număr important de clienţi (în general de vârsta a treia şi cu domiciliul la casele din vatra veche a municipiului Oradea), circa 12.000 la număr, achitau lunar factura emisă de CAO la casieria unităţii din cadrul Agenţiei Comerciale Oradea, din strada Duiliu Zamfirescu nr. 3.
20 Aprilie 2020, 16:15
100% sigură: Compania de Apă Oradea dă asigurări că apa de la robinete este verificată şi tratată la standarde înalte (VIDEO)
Ştiri de la CAO
Într-o perioadă în care teama de îmbolnăvire este prezentă mai mult ca oricând, orădenii pot fi siguri de un lucru: apa pe care o beau este verificată şi tratată respectând cele mai înalte standarde de calitate, transmite Compania de Apă Oradea.
05 Aprilie 2020, 18:21
Compania de Apă Oradea își suspendă programul de relații cu publicul. Cetățenii, îndemnați să comunice online
Ştiri de la CAO
Noi măsuri privind reducerea răspândirii virusului COVID-19: SC COMPANIA DE APĂ ORADEA SA suspendă începând cu data de 20.03.2020 activitatea de relaţii cu publicul şi mută majoritatea operaţiunilor de încasare facturi, eliberare avize, încheiere contracte şi comunicare clienţi prin corespondenţă electronică. Accesul publicului la sediul societăţii noastre din strada Duiliu Zamfirescu nr. 3 va fi complet restricţionat.
23 Martie 2020, 07:19
Locuitorii de pe strada Episcop Mihai Pavel din Oradea rămân luni fără apă câteva ore
Ştiri de la CAO
Compania de Apă Oradea îşi anunţă consumatorii că, în ziua de luni 23.03.2020, ca urmare a lucrărilor de intercalare a reţelelor de alimentare cu apă din str. Episcop M. Pavel / Jean Calvin, furnizarea apei potabile se va întrerupe total, între orele 09.00 şi 12.00.
20 Martie 2020, 15:21
Compania de Apă Oradea își modifică programul de relații cu publicul
Ştiri de la CAO
În contexul epidemiologic excepțional legat de măsurile privind reducerea răspândirii virusului COVID-19, începând cu data de 17 martie, în scopul asigurării sănătăţii publicului şi a personalului angajat care vine în contact cu aceştia, SC COMPANIA DE APĂ ORADEA SA îşi modifică programul de relaţii cu publicul pentru toate activităţile care presupun contactul direct al angajaţilor cu clienţii, după cum urmează:
16 Martie 2020, 17:40
Compania de Apă Oradea, programul de citire a contoarelor, în perioada 16-20 martie 2020
Ştiri de la CAO
S.C. COMPANIA DE APĂ ORADEA S.A. îşi anunţă consumatorii că în vederea facturării consumurilor de apă rece pentru luna martie 2020, citirea contoarelor de branşament se va face între orele 8.00 şi 16.00 după următorul program:
16 Martie 2020, 07:35
Compania de Apă Oradea: Măsuri pentru prevenirea îmbolnăvirii cu coronavirus
Ştiri de la CAO
Având în vedere contextul epidemiologic actual referitor la adoptarea unor măsuri în scopul prevenirii îmbolnăvirii cu coranavirus (Covid-19), precum şi numărul important de clienţi care se deplasează la sediul companiei noastre, pentru a depune documente aferente reclamaţiilor, avizelor şi contractelor, SC COMPANIA DE APĂ ORADEA SA a luat decizia ca, în perioada 13.03.2020 - 31.03.2020 activitatea în relaţia cu publicul din incinta instituţiei să se realizeze printr-un aflux controlat, cu respectarea strictă a măsurilor preventive de igienă asigurate în cadrul instituţiei noastre.
12 Martie 2020, 15:02
Compania de Apă Oradea: Parcul Industrial II rămâne, joi, fără apă
Ştiri de la CAO
S.C. COMPANIA DE APĂ ORADEA S.A. îşi anunţă consumatorii că, în ziua de joi 05.03.2020, din cauza lucrărilor de intercalare a unei noi reţele de alimentare cu apă pe strada Thomas A. Edison, lucrare executată de către antreprenorul SC LEKO CONSTRUCT SRL, furnizarea apei potabile se va întrerupe total, între orele 08 şi 14. Vor fi afectaţi consumatorii situaţi în PARCUL INDUSTRIAL II.
04 Martie 2020, 09:31
Compania de Apă Oradea, programul săptămânal de citire a contoarelor, perioada 2-6 martie
Ştiri de la CAO
S.C. COMPANIA DE APĂ ORADEA S.A. îşi anunţă consumatorii că în vederea facturării consumurilor de apă rece pentru luna MARTIE 2020, citirea contoarelor de branşament se va face între orele 8 şi 16 după următorul program:
02 Martie 2020, 07:31
Compania de Apă Oradea, programul săptămânal de citire a contoarelor, perioada 24-28 februarie 2020
Ştiri de la CAO
Compania de Apă Oradea îşi anunţă consumatorii că, în vederea facturării consumurilor de apă rece pentru luna februarie, citirea contoarelor de branşament se va face între orele 8.00 şi 16.00, după următorul program:
24 Februarie 2020, 07:06
Compania de Apă Oradea, programul săptămânal de citire a contoarelor, perioada 17-21 februarie 2020
Ştiri de la CAO
Compania de Apă Oradea îşi anunţă consumatorii că, în vederea facturării consumurilor de apă rece pentru luna februarie, citirea contoarelor de branşament se va face între orele 8.00 şi 16.00, după următorul program: 
 
17 Februarie 2020, 07:34
Compania de Apă Oradea anunță întreruperi din cauza lucrărilor
Ştiri de la CAO
Compania de Apă îşi anunţă consumatorii că, în ziua de miercuri 12.02.2020, ca urmare a lucrărilor de deviere a reţelei de alimentare cu apă din str. Ion Bogdan / Calea Bihorului, furnizarea apei potabile se va întrerupe total, între orele 08.00 şi 17.00.
11 Februarie 2020, 09:25
Compania de Apă Oradea, programul săptămânal de citire a contoarelor, perioada 10-14 februarie
Ştiri de la CAO
S.C. COMPANIA DE APĂ ORADEA S.A. îşi anunţă consumatorii că în vederea facturării consumurilor de apă rece pentru luna FEBRUARIE 2020, citirea contoarelor de branşament se va face între orele 8 şi 16 după următorul program:
10 Februarie 2020, 07:31
Compania de Apă Oradea, programul săptămânal de citire a contoarelor, perioada 3-7 februarie 2020
Ştiri de la CAO
Compania de Apă Oradea îşi anunţă consumatorii că, în vederea facturării consumurilor de apă rece pentru luna februarie, citirea contoarelor de branşament se va face între orele 8.00 şi 16.00, după următorul program:
03 Februarie 2020, 07:37
Compania de Apă Oradea, programul săptămânal de citire a contoarelor
Ştiri de la CAO
SC COMPANIA DE APĂ ORADEA SA îşi anunţă consumatorii că, în vederea facturării consumurilor de apă rece pentru luna ianuarie, citirea contoarelor de branşament se va face între orele 8.00 şi 16.00, după următorul program:
27 Ianuarie 2020, 07:40
Trei străzi din Oradea rămân joi fără apă
Ştiri de la CAO
Compania de Apă Oradea aduce la cunoştinţa consumatorilor alimentaţi prin staţia de hidrofor SH 871 că, în ziua de joi 23.01.2020, furnizarea apei potabile se va întrerupe total în intervalul orar 09.00 şi 16.00, fiind afectate străzile Lanului, Ciheiului şi Episcop N. Popovici.
22 Ianuarie 2020, 08:41
Compania de Apă Oradea, programul săptămânal de citire a contoarelor, 20-23 ianuarie 2020
Ştiri de la CAO
Compania de Apă Oradea îşi anunţă consumatorii că, în vederea facturării consumurilor de apă rece pentru luna ianuarie, citirea contoarelor de branşament se va face între orele 8.00 şi 16.00, după următorul program:
20 Ianuarie 2020, 07:35
Compania de Apă Oradea, programul săptămânal de citire a contoarelor, perioada 13-17 ianuarie
Ştiri de la CAO
S.C. COMPANIA DE APĂ ORADEA S.A. îşi anunţă consumatorii că, în vederea facturării consumurilor de apă rece pentru luna IANUARIE 2020, citirea contoarelor de branşament se va face între orele 8 şi 16 după următorul program:
13 Ianuarie 2020, 07:31
Posesorii de maşini electrice şi le pot încărca în staţia din curtea Companiei de Apă Oradea (FOTO)
Ştiri de la CAO
SC COMPANIA DE APĂ ORADEA SA, în pragul Sărbătorilor de Iarnă, are plăcerea de a vă anunţa faptul că, începând de azi 24.12.2019, posesorii de automobile electrice, au posibilitatea de a-şi reîncărca vehiculele la staţia de reîncărcare din curtea interioară a companiei, strada Duiliu Zamfirescu nr.3.
Compania de Apă Oradea, programul de citire a contoarelor, în zilele de 23 și 24 decembrie 2019
Ştiri de la CAO
Compania de Apă Orada îşi anunţă consumatorii că, în vederea facturării consumurilor de apă rece pentru luna decembrie 2019, citirea contoarelor de branşament se va face între orele 8.00 şi 16.00, după următorul program:
23 Decembrie 2019, 07:25
Fără apă maro la robinete: Compania de Apă Oradea a investit 300.000 lei într-o stație pilot de curățare a apei din Nufărul
Știri Oradea
Compania de Apă Oradea a investit 300.000 lei în construirea unei stații pilot pentru curățarea apei de băut în zona Nufărul. Instalația va fi pusă în operare săptămâna viitoare, iar în funcție de rezultatele obținute soluția ar putea fi aplicată și în alte zone ale orașului. În paralel, CAO va investi în Oradea 2,5 milioane euro în reabilitarea drenurilor de apă de la uzinele 1 și 4, pentru a elimina din apă fierul care îi dă o culoare maronie.
17 Decembrie 2019, 20:02
Locuitorii de pe mai multe străzi din Oradea rămân vineri fără apă
Ştiri de la CAO
Compania de Apă Oradea îşi anunţă consumatorii că, în ziua de vineri 20.12.2019, ca urmare a lucrărilor de intercalare a unei noi reţele de alimentare cu apă pe str. Gheorghe Costaforu, furnizarea serviciului de alimentare cu apă se va face cu presiune scăzută pe strada Atelierelor, respectiv în perimetrul format din străzile: Făgăraşului – Horea – Sucevei – Dimitrie Cantemir.
17 Decembrie 2019, 09:37
Compania de Apă Oradea, programul săptămânal de citire a contoarelor, perioada 16-20 decembrie 2019
Ştiri de la CAO
Compania de Apă Oradea îşi anunţă consumatorii că, în vederea facturării consumurilor de apă rece pentru luna decembrie, citirea contoarelor de branşament se va face între orele 8.00 şi 16.00, după următorul program: 
16 Decembrie 2019, 07:29
Compania de Apă Oradea: O parte din consumatorii de pe Calea Aradului rămân, miercuri, fără apă
Ştiri de la CAO
Compania de Apă Oradea îşi anunţă consumatorii că, în ziua de miercuri 11.12.2019, datorită lucrărilor de intercalare a unui nou branşament de apă pe strada Calea Aradului, furnizarea apei potabile se va întrerupe total, între orele 09 şi 17.
10 Decembrie 2019, 12:54
Orădenii de pe malul drept al Crișului rămân două nopți la rând fără apă. Vezi când vei fi afectat!
Ştiri de la CAO
Compania de Apă Oradea îşi anunţă consumatorii situaţi pe malul drept al Crişului Repede că, în cursul nopţilor din zilele de luni spre marţi, 09.12.2019 / 10.12.2019, şi marţi spre miercuri, 10.12.2019 / 11.12.2019, furnizarea apei potabile se va întrerupe total după următorul program:
09 Decembrie 2019, 08:36
 1  3 4 5  

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.3983 RON
  • 1 EUR = 4.8421 RON
  • 1 HUF = 0.0139 RON