URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 07 IULIE 2020
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Noul inspector general şcolar, Virgil Blage, e atât de vechi în sistem încât nu se teme că, dacă-l dărâmă, o să-i cadă și lui în cap. Cu trei ani înainte de pensie își permite să spună ce crede și ce știe. Nu e un politruc obligat să-și calculeze cu exactitate pașii ca nu cumva să-l tragă tovarășii de drum pe linie moartă. A recunoscut că sistemul școlar din care și el face parte e atât de șubred, că și-a trimis copilul la școală în străinătate...
Zic şi eu
Adrian Cris
Place sau nu, e o realitate: de la apariţia sa în viaţa publică a Bihorului, Ilie Bolojan domină administraţia (mai ales) şi (ulterior) politica locală. Mai mult, a devenit un model şi la nivel naţional (din păcate nu prea copiat), prin rezultate precis măsurabile (unii zic că-i floare la ureche să faci orice cu fonduri europene, dar dacă-i aşa, alţii de ce nu-s în stare să le acceseze?). 
Vorba lu' Lulu
Lucian Cremeneanu
Mi-au plăcut mereu restaurantele mici, de tip italian sau franţuzesc, cu măsuţe micuţe, majoritatea de două persoane, decorate minimalist, apropiate una de alta, aproape înghesuite. Contrastează puternic cu ditamai mesele de ping-pong din restaurantele româneşti pe care ai loc să-ţi pui 7 feluri de mâncare simultan şi mai poţi sta şi confortabil cu coatele lăbărţate. Ne place să avem spaţiu mult pentru noi înşine fiindcă, atunci când suntem la masă, ne simţim regi şi trebuie să ne comportăm în consecinţă.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți despre restricțiile impuse de autorități în contextul pandemiei de Covid-19?




De stiut

Avocatul Bihoreanului
Mircea Ursuta
Codul administrativ reglementează atribuțiile prim-ministrului României în calitatea sa de conducător al Guvernului. Astfel, conform articolului 28 din cod, prim-ministrul conduce Guvernul şi coordonează activitatea membrilor acestuia, cu respectarea atribuţiilor pe care aceştia le exercită.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Refluxul gastroesofagian constă în reîntoarcerea conţinutului gastric sau duodenal în esofag şi reprezintă, probabil, cea mai frecventă afecţiune digestivă. Cauza cea mai importantă este insuficienta contracţie a sfincterului esofagian inferior (un "inel" muscular care închide esofagul inferior, nepermiţând alimentelor în curs de prelucrare din stomac să ajungă în esofag şi chiar în cavitatea bucală).
POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE ȘI DE UTILIZARE A COOKIE-URILOR

Prin această politică de confidenţialitate, compania Bihor Media SRL, cu sediul în Oradea, Calea Aradului nr. 4, Bl. 3, Sc. A, înmatriculată la Registrul Comerţului sub nr. J05/1060/2009, RO 25908958, tel./fax 0259.414123, email: redactia@bihormedia.ro, vă informează cu privire la datele dvs. cu caracter personal pe care le colectează şi utilizează în timpul vizitării de către dvs. a site-urilor noastre web.

Această politică se aplică tuturor site-urilor deținute de Bihor Media, respectiv portalului de știri www.eBihoreanul.ro și blogului www.Bihorel.ro.

Prin continuarea navigării pe site, sunteți de acord că ați luat la cunoștință și ați înțeles Termenii și condițiile de folosire a acestuia, adaptați în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date (Regulamentul GDPR), care a intrat în vigoare pe 25 mai 2018.

 

Prelucrarea datelor cu caracter personal

Datele cu caracter personal se referă la orice informaţii referitoare la o persoană fizică specifică sau identificabilă, pe care ni le comunicaţi sau pe care le primim sau colectăm, precum: numele şi datele de contact (de ex. adresa, nr. de telefon, adresa de e-mail), informaţii privind solicitările dvs. şi relaţia profesională pe care o aveţi cu noi, precum şi informaţii referitoare la ora, scopul şi, dacă este cazul, locul în care utilizaţi site-urile și serviciile noastre web.

Colectăm şi utilizăm date cu caracter personal numai în măsura permisă prin lege sau dacă ne-aţi acordat consimţământul prealabil în acest sens. Vă asigurăm că datele dvs personale nu au fost şi nici nu vor fi folosite în alt scop decât acela de a vă ţine la curent cu noutăţile noastre.

Site-urile www.ebihoreanul.ro și www.bihorel.ro conțin și link-uri către alte site-uri. Dacă dați click pe un material de pe alt site promovat de noi, nu răspundem pentru setările lor de intimitate. Vă recomandăm să citiți politica lor de confidențialitate în momentul când citiți informații de pe acestea.

 

Prelucrăm datele dvs. cu caracter personal exclusiv în cadrul dispoziţiilor legale cu privire la protecţia datelor cu caracter personal. Acestea sunt dispoziţiile Legii nr. 677/2001 și Regulamentul UE 679/2016 pentru protecţia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal şi libera circulaţie a acestor date, precum şi dispoziţiile Legii nr. 506/2004 privind prelucrarea datelor cu caracter personal şi protecţia vieţii private în sectorul comunicaţiilor electronice.

Salariaţii și împuterniciții companiei Bihor Media au obligaţia de a respecta dispoziţiile cu privire la protecţia datelor, conform normelor legale.

În legătură cu toate solicitările legate de datele dvs., de protecţia datelor în cadrul societăţii Bihor Media sau orice întrebare / reclamație pot fi adresate în scris, la adresa de e-mail: redactia@bihormedia.ro, sau prin intermediul formularelor de contact/reclamaţii.

 

Ce informații colectăm despre dumneavoastră

Bihor Media solicită utilizatorilor site-ului datele personale minime impuse de exercitarea dreptului la libera exprimare și la informare (nume, prenume și adresa de e-mail validă pentru cont de Utilizator cu posibilitate de a posta comentarii, respectiv prin formularul de contact, atunci când Utillizatorul intră în corespondența cu Editorul) și respectiv respectarea unei obligații legale (nume, prenume, sex, vârstă, e-mail, telefon și adresă, pentru Clienții care doresc achiziționarea Produselor/Serviciilor, cărora site-ul eBihoreanul.ro le emite facturile aferente acestor achiziții).

În cazul accesării site-urilor editate de Bihor Media, browser-ul dvs. de internet transmite automat date (de exemplu data şi ora accesării, adresa URL a paginii de internet care face trimiterea, fişierul accesat, cantitatea datelor transmise, tipul şi versiunea browser-ului, sistemul de operare ș.a.m.d.) către serverul nostru, pe baza unor setări tehnice. Aceste date sunt colectate şi utilizate exclusiv în scop statistic şi în scop de analiză, respectiv pentru îmbunătăţirea experienței dvs. pe site. Anumite date de trafic (cum sunt adresele IP sau alți identificatori ai dispozitivelor cu vă conectați) pot fi, în circumstanțe specifice, date cu caracter personal și le vom trata ca atare. 

 

Ce sunt cookie-urile?

Pentru îmbunătățirea activității dvs. pe site, site-urile editate de Bihor Media (www.eBihoreanul.ro și www.Bihorel.ro) folosesc cookie-uri.

Cookie-urile sunt mici fişiere text care sunt salvate de browser-ul dvs. de internet şi servesc pentru a face pagina noastră de internet per total mai uşor de utilizat, mai eficientă şi mai sigură. Cookie-urile nu cauzează daune computerului dvs. şi nu conţin viruşi. Puteţi împiedica instalarea cookie-urilor printr-o setare corespunzătoare a browser-ului dvs. Vă rugăm să țineți însă cont, că, în situația în care împiedicați instalarea de cookie-uri pe dispozitivele dvs., se poate întâmpla să nu puteţi utiliza toate funcţiile paginilor noastre de internet.

Cookie-urile salvează în special setările alese de dvs. De asemenea, cookie-urile sunt utilizate în scop statistic. Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor.

Concret, o vizită pe site-ul eBihoreanul.ro sau Bihorel.ro poate plasa cookie-uri în scopuri de:

 

Cookie-uri esențiale pentru funcționarea site-ului. Putem folosi module cookie esențiale pentru a autentifica utilizatorii, pentru a preveni utilizarea frauduloasă a conturilor de utilizator sau pentru a oferi funcții specifice site-ului.

Cookie-uri de măsurare a traficului – pentru recunoașterea și numărarea vizitatorilor, respectiv pentru analizarea felului în care se deplasează vizitatorii în site când îl folosesc. Acest lucru ne ajută să îmbunătățim modul în care funcționează site-ul.

Cookie-uri de funcționalitate - pentru a vă recunoaște când vă întoarceți la site. Acest lucru ne permite să personalizăm conținutul nostru pentru dvs.

Cookie de targetare – înregistrează vizita dvs pe site, paginile pe care le-ați vizitat și link-urile pe care ați dat click. Vom folosi aceste informații pentru a face conținutul site-ului și mai relevant pentru interesele dvs. De asemenea, există posibilitatea de a împărtăși aceste informații unor terțe părți, tot în scopul de a face site-ul mai relevant pentru dvs.

Cookie-uri de optimizare - permit urmărirea în timp real a conversiei utilizatorilor din diverse canale de marketing pentru a evalua eficiența acestora. În anumite situații, site-urile pot rula cookie-uri pentru parteneri, care oferă partenerilor noștri metrici de convesie pentru a-și putea optimiza eforturile de marketing plătite.

Pe lângă cookie-urile proprii, este posibil să folosim și alte cookie-uri terță parte (third-party) pentru a raporta statisticile de utilizare a site-ului și pentru a îmbunătăți eforturile de marketing. De asemenea, unele cookie-uri urmăresc comportamentul utilizatorului pe site, permițând o mai bună înțelegere a obiceiurilor de utilizare.

Refuzarea sau dezactivarea cookie-urilor nu înseamnă că nu veţi mai primi publicitate online, ci doar că în afișarea acestora nu va mai putea ţine cont de preferinţele şi interesele dvs., evidenţiate prin comportamentul de navigare

  

Cine și când are acces la datele dvs.?

Vă rugăm să rețineți că informațiile colectate sunt destinate numai utilizării de către Bihor Media şi sunt comunicate doar următoarelor categorii de destinatari: terți furnizori implicați în mod direct sau indirect în procesele aferente scopurilor mai sus menționate (furnizori de servicii IT, furnizori de servicii de consultanță, furnizori de servicii de procesare plăți, sponsori sau parteneri etc.) sau autorități publice abilitate de lege, în cadrul unei investigații pentru activități ilegale, dar doar în baza unui mandat legal.

De precizat că eBihoreanul.ro și Bihorel.ro utilizează servicii de newsletter, de analiză și auditare a traficului, ce utilizează cookie-uri prin care sunt generate numai informaţii anonime cu privire la utilizarea paginii noastre de internet, ca de pildă Google Analytics, Cxense (SATI, BRAT, SNA), Trafic.ro, dar și servicii de publicitate online, publicitate programatică, de exemplu Google Adsense și altele similare, în baza căruia utilizatorilor le sunt oferite mesaje publicitare în funcție de preferințe.

De asemenea, pagina noastră de internet utilizează așa-numite plugin-uri de la operatorii de reţele sociale (de ex. Facebook, Twitter, ş.a.m.d.), marcate ca atare. La accesarea paginilor noastre de internet care conţin un plugin de reţea socială, browser-ul dvs. va realiza o conectare directă la serverul operatorului reţelei sociale. În cazul în care interacţionaţi cu plugin-ul, informaţia respectivă este transmisă operatorului de reţea socială şi este salvată acolo.

Vă rugăm să rețineți, societatea Bihor Media nu îşi asumă răspunderea pentru procedurile și felul în care alte site-uri partenere respectă regulamentele de protecţie a datelor.

 

Despre newsletter, utilizatori, comentarii…

În situația în care vă abonați la serviciul de newsletter al site-ului www.eBihoreanul.ro, datele dvs. sunt utilizate atât în scopuri promoționale și de marketing, cât mai ales pentru comunicarea cu dvs., respectiv pentru transmiterea noutăților ce țin de subiectele pe care le publicăm. Vă rugăm să rețineți că utilizarea încetează de îndată ce renunţaţi la serviciul newsletter.

La înregistrarea ca utilizator pe site colectăm: nume, prenume, pseudonumul ales, e-mail, precum și – în situația în care achiziționați servicii suplimentare, ca de pildă abonament la ediţia online a ziarului – datele ce derivă din obligațiile legale, financiar-contabile.

Vă rugăm să rețineți că Bihor Media NU solicită niciodată date confidențiale, precum PIN-ul cardului dvs sau parole unor alte conturi.

Nu uitaţi, vă puteți dezabona şi reabona oricând la site-urile noastre. Aveți posibilitatea să vă renunțați la newsletter oricând, ușor, inclusiv din cadrul mail-ului pe care îl primiți de la noi, prin dezabonare.

Un utilizator al site-ului eBihoreanul.ro are acces la toate datele personale colectate în zona de „Membri”, în „Contul meu”, de unde există inclusiv posibilitatea ștergerii contului de Utilizator.

Dacă vă implicați în activitate publică pe site, cum ar fi comentarii la articole, orice astfel de informație poate fi citită, colectată sau folosită de alții. Vă rugăm să fiți atenți la ce postați și la ce informații oferiți și, totodată, să vă asigurați că înainte ați citit Termenii și condițiile de folosire a site-ului, respectiv că respectați Regulamentul de postare a comentariilor.

În cazul în care obținem datele dvs. cu caracter personal de la o terță parte, vă vom furniza toate informațiile relevante despre prelucrare cât mai curând posibil.

Pentru informații sau solicitări în baza dreptului persoanelor vizate conform GDPR, vă puteti adresa reprezentanților Bihor Media, la adresa redactia@bihormedia.ro.

 

Ce NU se supune regulamentului GDPR

Atenţie! Datele personale cuprinse în articolele, știrele, informațiile publicate în articolele jurnalistice NU fac obiectul dreptului de ștergere, conform legislației europene și naționale, prelucrarea în scopuri junalistice sau de arhivare în interes public făcând parte din excepțiile prevăzute „pentru exercitarea dreptului la liberă exprimare şi la informare” de către Regulamentul UE 2016/679 (Regulamentul GDPR), care a intrat în vigoare pe 25 mai 2018.

 

Stocarea şi prelucrarea datelor cu caracter personale

Pentru a determina perioada pentru care datele personale vor fi prelucrate și păstrate, luăm în considerare durata contractuală până la îndeplinirea obligațiilor contractuale, respectiv a scopului și termenele de arhivare prevăzute de dispozițiile legale în materie. Dacă doriți mai multe informații despre cât timp păstrăm datele dvs. cu caracter personal, vă rugăm să ne contactați la adresa redactia@bihormedia.ro.

În cazul în care prelucrăm datele dvs. cu caracter personal în temeiul consimțământului dvs., aceste date cu caracter personal vor fi prelucrate numai pentru perioada prevăzută prin consimțământul dvs., cu excepția cazului în care vă retrageți sau limitați consimțământul înainte de expirarea acestei perioade. În astfel de cazuri, vom înceta prelucrarea datelor cu caracter personal, respectiv în scopurile relevante, sub rezerva oricărei obligații legale de a prelucra aceste date cu caracter personal și/sau a nevoii noastre de a prelucra aceste date cu caracter personal în scopul exercitării drepturilor noastre legitime (inclusiv a drepturilor legitime ale altor persoane).

 

Securitatea datelor

Pagina noastră de internet şi celelalte sisteme informatice ale noastre sunt protejate prin măsuri tehnice şi organizatorice împotriva accesului, modificării sau difuzării datelor dvs. de către persoane neautorizate, precum şi împotriva pierderii sau distrugerii datelor dvs. 
Este necesar să trataţi în permanenţă cu confidenţialitate datele dvs. de acces şi să închideţi fereastra de browser când terminaţi vizitarea paginii noastre de internet.

 

Întrebări, sugestii și reclamații

Vă rugăm să rețineți că această Politică de confidențialitate și utilizare a cookie-surilor este revizuită și completată constant. Vă rugăm să consultați periodic această secțiune a site-ului.

Dacă aveți întrebări referitoare la protecția datelor, politica de utilizare cookie-uri sau la paginile noastre de internet, vă rugăm să ne contactați la adresa redactia@bihormedia.ro.

 

Consultați și:

Termenii și condițiile de utilizare a site-ului

Regulamentul de postare a comentariilor

Despre noi

Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.2843 RON
  • 1 EUR = 4.8365 RON
  • 1 HUF = 0.0137 RON