URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 08 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
La nivel de Oradea şi Bihor, aşa cum arată marile proiecte de investiţii, este evident că în doi-trei ani vom avea o infrastructură aeroportuară, feroviară şi rutieră absolut rezonabilă. La fel e şi cu spitalele şi şcolile, care, după ani buni de investiţii, încep să ofere condiţii mai mult decât decente.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
27 Aprilie 2024, 08:35

Primarul din Sântandrei, Ioan Mărcuş, şi-a lansat candidatura pentru al nouălea mandat. Cine face parte din echipa lui (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Primarul de Sântandrei, Ioan Mărcuş, şi-a lansat candidatura pentru cel de-al nouălea mandat la conducerea comunei în cadrul unei întâlniri care a avut loc vineri în sala de sport din localitate şi la care au luat parte peste 250 de localnici.

Primar cu opt mandate

Liberalul, care este unul dintre cei mai longevivi edili din Bihor, se află la al optulea mandat. "Sunt primar din anii ʼ90. Acum candidez pentru cel de-al nouălea", a precizat edilul pentru BIHOREANUL.

Printre mulți alții, la întâlnirea de vineri au luat parte liderul PNL Bihor și totodată preşedintele Consiliului Judeţean Bihor, Ilie Bolojan, directorul Agenţiei pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale, Cristian Buzlea, şi candidaţii cu care formaţiunea liberală vrea să preia din toamnă un nou mandat la conducerea comunei.

"Este vorba de continuitate. Proiectele începute trebuie să continue", le-a spus Mărcuș la microfon celor prezenţi.

Pe peretele din spatele său a putut fi văzut un banner de mari dimensiuni având dispuse în oglindă portretul său şi al liderului PNL, Ilie Bolojan cu mesajul "Sântandrei, pe drumul cel bun", precum şi medalioane cu candidaţii PNL Sântandrei.

Vor un mandat în plus

Ioan Mărcuş îşi bazează noua candidatură pe investiţiile făcute în comună în ultimul mandat, estimate la peste 8 milioane euro, care vizează de la modernizarea de străzi până la construirea unei grădiniţe.

Edilul a făcut referire şi la alte proiecte noi, în valoare de circa 13,5 milioane euro, aflate în diferite etape de implementare, de la construcţia unui cămin de bătrâni până la ridicarea unei noi şcoli.

"Pentru a realiza obiectivele propuse am nevoie de o echipă alături de mine", le-a cerut Mărcuş localnicilor.

Pentru alegerile din iunie, primarul de Sântandrei doreşte depăşirea performantei realizate în 2020.

"Acum avem 10 din cele 15 mandate din Consiliul Local. Pentru alegerile care urmează ne dorim măcar unul în plus", a declarat primarul pentru BIHOREANUL.

Liberali pentru Sântandrei

În cadrul întâlnirii, Mărcuş a prezentat lista de candidaţi ai PNL, pe care o deschide alături de viceprimarul PNL Sebastian Horia Şuteu.

Astfel, candidaţii liberali sunt: Călin Demeter (inginer constructor), Marinela Moş (medic de familie), Călin Gărdăreanu (administrator), Ioana Ardeleanu (medic de familie) şi Călin Indrieş (administrator).

Lista PNL mai conţine nume precum: Cristian Ştef (secretar de cancelarie în Instituţia Prefectului Bihor), Iosif Osvald (economist), Georgeta Mihalca (consilier vânzări), Violeta Paskalo (gestionar), Corina Paina (coafeză), Cornelia Baciu (inspector), Ovidiu Cseh (inginer), Ioan Pop (operator automatizări pompe), Alexandru Foica (economist) şi Gheorghe Hule (agent vânzări).

"Bolojan şi Mărcuş oricum vor câştiga..."

În luarea sa de cuvânt, Bolojan a făcut o trecere în revistă a investiţiilor făcute ori în pregătire care vor accelera dezvoltarea comunei, cum ar fi drumul rapid Oradea - Arad ori proiectul viitorului tram-tren care va lega printre altele Sântandreiul de Băile Felix prin Oradea.

"Cei care ne-aţi votat în 2020 şi aţi văzut că am făcut ce am promis vă rog să ne acordaţi încrederea pentru că am pregătit noi lucruri. Dacă vine cineva nou are nevoie de un an sau doi până înţelege despre ce este vorba şi se pierde timp", a explicat Bolojan.

Liberalul le-a cerut localnicilor să voteze nu doar primarul de Sântandrei, ci şi lista acestuia pentru Consiliul Local.

"Nu e suficient să fie aleşi Mărcuş sau Bolojan, pentru că oricum vor câştiga, aceştia au nevoie de o majoritate stabilă. Dacă nu ai o majoritate serioasă pe care să te bazezi va trebui să te bazezi pe unii şi pe alţii din opoziţie, şi să fii blocat", a explicat liderul PNL Bihor.

Astfel, Ilie Bolojan le-a cerut localnicilor să voteze pentru PNL atât pe listele pentru Primăria din comună cât şi pentru Consiliul Local. "Cei care aveţi încredere în mine vă rog să acordaţi încredere echipei noastre din Sântandrei", a cerut Bolojan.

În cadrul scrutinului din 9 iunie, desfăşurat într-un singur tur, alegătorii români vor fi chemaţi să îşi voteze primarii, preşedinţii de consilii judeţene precum şi membrii consiliilor locale şi judeţene.

În aceeaşi zi vor fi aleşi şi reprezentanţii României în Parlamentul European.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
reclama
iti dai sama ce zic babele , sprancenutza om rafinat , ele nu stie ca aia e de la alcolism sever al parintilor pe foame ..
Postat 28 Aprilie 2024, 08:25 de sodelica
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6253 RON
  • 1 EUR = 4.9757 RON
  • 1 HUF = 0.0128 RON