Pentru unii, ecologiştii sunt nişte zăpăciţi exaltaţi, care în loc să salveze codrii noştri seculari sau pădurile din Amazonia, fac scandal în Oradea pentru orice copăcel tăiat sau metru de iarbă betonat. E clar că sunt o durere de cap pentru o primărie care vrea să performeze asfaltând, betonând, ridicând clădiri, dar se chinuie să "pupe" calculele suprafeţei verzi cu normele europene. Calitatea mediului n-a fost niciodată în topul priorităţilor Primăriei Oradea...
`
1 2 3 4 5 Pagina următoare >
Părerea noastră
Folclor de Bihor
Cine a construit la viaţa lui orice înjghebare mai mare decât un coteţ de găini ştie cât de complicată şi grea e viaţa când ai de-a face cu şantieriştii. Ne plângem, pe bună dreptate, că şantierele oraşului nu se termină niciodată la timp, uitând de fapt că marea realizare a Primăriei este că s-a străduit să le înceapă. Un caz clasic: Piaţa Ferdinand...
Cu tupeu
Diferenţa dintre Forin Cîţu şi Ludovic Orban e precum aceea dintr-un rocker veritabil şi ceea ce ilustrează porecla de Şică Mandolină ce s-a lipit de şeful liberalilor, de când cu prestaţiile sale artistice îndoielnice de prin emisiunile TV, menite să mai aducă o brumă de popularitate. E diferenţa între sunetul grav al unei chitare electrice şi acordul fals al unei mandoline prost manevrate, de un artist preocupat mai degrabă de reacţiile publicului decât de sonorităţile propriei creaţii...
Zic şi eu
Săptămâna trecută, Consiliul Judeţean Bihor a respins, cu opoziţia grupului UDMR şi a unei părţi din PSD, plângerea celor 21 de primari UDMR împotriva Regulamentului pentru curăţenie adoptat în decembrie, ce impune primăriilor cosirea de trei ori pe an a marginilor drumurilor asfaltate care traversează localităţile. Chestiunea Regulamentului pentru curăţenie este, însă, doar una dintre direcţiile de atac ale UDMR Bihor.
Vorba lu' Lulu
Înainte de a fi nemulţumiţi de această nouă scumpire, ar trebui să înţelegem că ridicarea, transportarea, depozitarea şi reciclarea deşeurilor pe care le producem sunt operaţiuni din ce în ce mai costisitoare. În plus, cred că sunteţi cu toţii conştienţi că producem tot mai multe deşeuri şi pe undeva era normal să ni se ceară mai mulţi bani pentru a fi scăpaţi de ele. Dacă ar fi să plătim după cât poluăm, ar trebui să plătim facturi de 10 ori mai mari...
Newsletter
Spune ce crezi
Ce părere aveți despre faptul că elevii pot din nou să meargă la școală în format fizic?
De stiut
Colțul juridic
În data de 3 februarie a.c. a fost publicată în Monitorul Oficial Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 4/2021 prin care a fost modificat Codul administrativ în sensul în care funcţiile de prefect sunt definite ca funcţii de demnitate publică (politice), prefecţii nemaifiind înalţi funcţionari publici.
Bihoreanul la medic
Situaţia sanitară din Franţa s-a degradat în ultimele zile. Între 15 şi 19 februarie numărul de cazuri pozitive a crescut cu 8 %, fapt explicat prin creşterea infecţiilor cu noile variante de virus. Actualmente varianta "britanică" are tendinţa de a deveni predominantă în marile oraşe (49% din testele RT-PCR pozitive, faţă de 6% pentru variantele "sud-africană" şi "braziliană").
Oradea noastră
Primii 10-15 ani după cel de-Al Doilea Război Mondial au fost de refacere şi reorganizare. În anii ’50, în Oradea au fost dezvoltate fabricile existente, s-au modernizat străzi şi au fost amenajate spaţii de învăţământ şi culturale. Fugind de cooperativizarea agricolă, mulţi ţărani s-au mutat în oraş. Dacă în anii ’60, ’70 şi ’80 construcţia de blocuri era ceva obişnuit, din 1990 şi până la jumătatea anilor 2000, în Oradea au fost ridicate abia câteva astfel de clădiri, populaţia căutând şi construind în special case. Vezi cum e azi!
27 Februarie 2021, 09:08
Instalaţi în funcţii de aproape jumătate de an, noii şefi liberali ai Consiliului Judeţean au ambiţia de a face din Bihor un judeţ "eliberat" de gunoaie aruncate în ape sau păduri. Pentru asta, explică vicepreşedintele Mircea Mălan, este nevoie ca fiecare cetăţean să aibă la dispoziţie un sistem eficient de colectare a deşeurilor. "Curăţenia este bunul tuturor bihorenilor", afirmă el într-un interviu acordat BIHOREANULUI.
Orădenii sunt sceptici cu privire la noile reguli de colectare a deşeurilor şi, mai ales, de taxare a acestui serviciu. După aproape trei luni de când RER Vest a demarat activitatea de semnare a noilor contracte de salubrizare, doar jumătate dintre cei care stau la case au semnat documentele, iar asociaţiile de proprietari refuză în masă. În acest context, primarul Florin Birta îi invită pe preşedinţi la discuţii...
Lucrările la amenajarea străzii pietonale Libertăţii avansează şi prevestesc un viitor sumbru pentru copacii de aici. Muncitorii au turnat stratul de beton pe care vor aşeza dalele şi au înconjurat strâns trunchiurile arborilor, reducându-le aproape la minimum perimetrul de pământ prin care îşi absorb apa
Una dintre cele mai importante artere de circulaţie pe direcţia nord-sud a Oradiei, Cantemir, era pe vremuri departe de forfota de acum. În anii ‘50, strada arăta ca un drum principal dintr-un sat oarecare, era pavată cu cuburi din piatră şi ducea către Seleuş, localitate ce nu cu mult timp înainte fusese alipită oraşului.
Preşedintele unei asociaţii din Rogerius, Ioan Horvath, o voce activă a societății civile, contestă reabilitarea termică a blocurilor, dar şi noul sistem de tarifare a salubrităţii. „Sunt orădean de trei generaţii şi m-am născut, am crescut şi voi muri la bloc”, spune bărbatul, care nu se sfieşte să cheme Primăria la judecată.
Aflată în perioada de mobilizare pentru implementarea noului contract de salubrizare încheiat cu Primăria Oradea, RER Vest îi anunţă pe locuitorii municipiului că are în derulare atât activitatea de încheiere a noilor contracte, cât şi efectuarea unor îmbunătăţiri în modalitatea de colectare a deşeurilor.
Aşa cum plătesc factura de energie electrică în funcţie de cât curent au consumat, orădenii vor achita contravaloarea serviciului de salubritate în funcţie de câte deşeuri vor arunca la gunoi. Cu cât utilajele RER Vest vor goli pubelele mai des, factura va creşte. Obligatoriu pentru toată România, noul sistem îi bulversează şi îi nemulţumeşte pe unii orădeni. BIHOREANUL vă explică cum se modifică tarifele de salubritate, de ce şi cât vom plăti pentru colectarea deşeurilor.
Dat jos anul trecut, pentru reabilitare, mozaicul Trei Arbori de pe faţada fostului cinematograf Patria, creaţie a artistului orădean György Jovián, a fost refăcut şi reamplasat pe clădire.
Consecinţele măsurilor restrictive provocate de pandemia de Covid-19 s-au văzut şi în pubelele orădenilor. Pentru că au stat mai mult acasă, locuitorii oraşului au aruncat mai multe gunoaie, în timp ce firmele au produs deşeuri mai puţine. Îngrijorător este că, în timp ce groapa de gunoi a crescut, s-a înjumătăţit cantitatea de deşeuri valorificate, ceea ce va aduce municipiului o amendă pe măsură.
11 Februarie 2021, 20:00
Aşa cum orădenii au cerut în programul de bugetare participativă, Primăria va lumina trecerile de pietoni nesemaforizate din oraş. Municipalitatea a obţinut autorizaţia de construcţie necesară pentru iluminarea a 26 de treceri de pietoni aflate pe străzile Cazaban, Oneştilor, Tudor Vladimirescu, Bulevardul Decebal, Bulevardul Dacia, Transilvaniei, Parcul Petofi, Bulevardul Ştefan cel Mare, Matei Corvin, Calea Clujului, Parcul 1 Decembrie, Meşteşugarilor, Lăpuşului, Sextil Puşcariu, Calea Aradului, Seleuşului, Războieni.
Cu toţii ne dorim un judeţ curat, fără deşeuri prin munţii, văile şi râurile unde mergem să ne relaxăm la final de săptămână. Însă, pentru ca acest lucru să devină o realitate, e nevoie de implicarea noastră, a tuturor.
O clădire simbol pentru Oradea, devenită şi o mândrie locală după reabilitarea faţadelor, Palatul Vulturul Negru are un aspect tot mai neîngrijit. Pânzele de păianjeni zac sub arcadele dinspre Piaţa Unirii, iar uşiţa unei cutii electrice a dispărut, lăsând cablurile la vedere. Cum era de aşteptat, s-au găsit şi „binevoitori” care să arunce gunoaie în ea...
În perioada interbelică, orădenii, care aproape toți locuiau în case cu curți, dețineau mii de animale, de la cai și vaci până la porci, păsări și măgari. Firește, o parte dintre ei aveau câini. În total, în anul 1931, în oraș existau peste 800 de câini cu stăpân, iar deținerea lor era condiționată de plata unei taxe anuale. Conform unui regulament al oraşului, publicat în Monitorul comunal și citat de istoricul Liviu Borcea, orașul a fost împărțit în trei zone de taxare...
Prima oară când a avut un aparat de fotografiat în mână, Adela Rusu era doar un copil curios. Fratele tatălui ei era fotograf, iar fetiţa se întreba cum micuţul dispozitiv poate capta momente pentru totdeauna. Au trecut decenii până să-şi dea seama că arta fotografică este chemarea ei... Premiată în lumea întreagă pentru fotografiile ei, Adela Rusu este convinsă că portretele sunt o cale către sufletul persoanelor.
Indiferent că locuiesc la casă sau la bloc, orădenii trebuie să deprindă noi reguli privind colectarea deşeurilor. Şi să facă loc pentru mai multe coşuri de gunoi... Din acest an, deşeurile vor fi aruncate în trei fracţii. Pe lângă sortarea ambalajelor reciclabile, cetăţenii trebuie să separe resturile vegetale de cele reziduale, care ajung abandonate în groapa de gunoi. Primăria şi operatorul RER Vest va dota fiecare locuinţă cu recipientele şi sacii necesari, astfel încât noul sistem să fie funcţional şi eficient.
Puţin peste o zecime din gunoaiele aruncate de români sunt valorificate, adică transformate în materii prime pentru noi produse, fie prin reciclare, fie prin compostare. Acest procent de doar 14% clasează România pe ultimul loc în Uniunea Europeană, unde, în medie, 46% din deşeuri îşi găsesc un rost. O nouă lege îi obligă pe toţi românii să colecteze separat biodeşeurile, astfel încât acestea să nu mai umple gropile de gunoi, ci să devină compost.
Forţaţi să stea în case vreme de două luni, cât timp în România a fost decretată starea de urgenţă pentru prevenirea răspândirii infecţiei Covid-19, orădenii s-au amăgit crezând că izolarea lor va aduce beneficii mediului înconjurător. De fapt, anul trecut aerul din Oradea a fost îngrijorător de contaminat.
Trecerea dintre 2020 spre 2021 a fost oglinda unui an extrem de complicat, plin de incertitudine şi, în aceleaşi timp, de speranţă. Speranţa că, odată cu noul an, vom fi început drumul spre normalitatea pe care nu am ştiut să o apreciem şi pe care azi o putem face mai bună. În 2021, cea mai importantă prioritate a oraşului, şi cred că şi a orădenilor deopotrivă, este să facem tot ceea ce ţine de noi pentru a stopa efectele negative ale pandemiei de coronavirus...
De câteva săptămâni, în fiecare vineri, de la ora 13, voluntarii Asociaţiei Caritas Catolica Oradea distribuie mâncare caldă nevoiaşilor. La intrarea laterală a Bisericii Romano-Catolice Sfântul Duh (Calea Republicii, colț cu strada Dunărea) pot merge şi orădenii dornici să ducă mâncarea unei familii nevoiașe sau unui pensionar singuratic.
25 Ianuarie 2021, 14:54
Alesia Rengle este adolescenta atipică: are 17 ani, dar nu este preocupată de petreceri şi distracţie, ci îşi drămuieşte zilnic timpul cu grijă, astfel încât să nu irosească niciun moment în care ar putea să înveţe sau să se antreneze. Elevă model, Alesia excelează nu doar la şcoală, ci este şi o sportivă de succes. Vicecampioană balcanică la săritura în înălţime, cu patru titluri naţionale şi desemnată atleta anului 2020 în Bihor, tânăra visează la ziua în care va concura la campionatul mondial.
Casa de Economii a comitatului Bihor şi-a deschis activitatea în 1 decembrie 1872, sediul său fiind într-o casă cu un singur nivel din actuala Piaţă Ferdinand. Activitatea sa a crescut, iar în trend cu modernizarea oraşului, a avut nevoie, ca multe alte instituţii, de un sediu mai încăpător. Istoricul Péter I. Zoltán a arătat, în cartea sa "Trei secole de arhitectură orădeană", că palatul aflat azi în aceeaşi piaţă, la numărul 4, a fost construit în locul vechii case, proiectul fiind întocmit de arhitectul orădean Rimanóczy Kálmán jr. Imobilul cu parter, două etaje şi un pod înalt a fost finalizat în anul 1907.
Măştile de unică folosinţă, vândute pe bandă rulantă în ultimul an, din cauza virusului Sars-Cov-2, ne salvează de infectare, dar sunt o sursă de poluare a planetei. Activiştii de mediu avertizează de luni bune că pandemia de coronavirus conduce la o "pandemie" de poluare, iar acum o mare parte din deşeurile din râuri, lacuri, mări şi oceane sunt măştile de unică folosinţă, sticlele de dezinfectanţi şi mănuşile, care completează tabloul gunoaielor aruncate înainte de apariţia Covid-ului. Se întâmplă la fel în întreaga lume, nu doar în România: o distrugere a mediului înconjurător, făcută chiar de om, cu propria mână...
15 Ianuarie 2021, 14:00
Primăria începe anul 2021 cu mai multe promisiuni "verzi" pentru orădeni. Pe lângă continuarea unor proiecte deja începute, cum sunt parcurile din cartierul Grigorescu şi de pe strada Ion Bogdan, municipalitatea vrea să se apuce şi de "restanţe", adică investiţii pregătite, dar pentru care n-a găsit încă banii necesari. "Aşteptăm lansarea programelor noi de finanţare europeană, ca să vedem ce fel de fonduri putem atrage", spune primarul Florin Birta.
Primăria Oradea caută o firmă care să răspundă, în următorii patru ani, de serviciul public de dezinsecţie, dezinfecţie, deratizare şi tratamente fitosanitare. Municipalitatea a lansat o licitaţie, punând la bătaie 17,1 milioane lei pentru această activitate
Pentru a-i determina pe cetăţeni să încheie un contract de salubritate, o primărie din Bihor a introdus o taxă specială de salubritate. De la începutul anului 2021, în comuna Sălard, cu votul unanim al celor 13 consilieri, a intrat în vigoare o taxă de mediu pentru proprietarii care nu au încheiat un contract pentru colectarea deşeurilor cu RER Vest. "Ne dorim o comună curată", a explicat primarul Nagy Miklos.
Înfiinţat în urmă cu mai bine de un deceniu, singurul adăpost dedicat felinelor fără stăpân din Oradea, Prietenii Pisicilor, este în pericol să devină o amintire. Până la 1 martie, pisicuţele trebuie să plece din casa în care stau cu chirie, iar voluntarii care le îngrijesc caută soluţii, apelând și la bunăvoinţa altor orădeni...
RER Vest şi Primăria Oradea îmbunătăţesc sistemul local de salubrizare. Pentru că din acest an va fi obligatorie colectarea separată în mai multe fracţii, în perioada următoare orădenii care locuiesc în blocurile din oraş vor găsi, în ţarcurile de deşeuri, mai multe containere. RER va dota fiecare incintă cu recipiente de culoare maro, pentru biodeşeuri, şi cu pubele verzi, pentru sticle. În plus, toate containerele, indiferent de culoare, vor avea de-acum pedale, pentru ca localnicii să poată arunca sacii cu mizerii de o manieră igienică, fără să atingă recipientele.
Proiectul de pietonalizare a străzii Aurel Lazăr prinde contur, iar unii orădeni au fost surprinşi să vadă modelul de bănci ales de Primărie. Turnate din beton, băncile par incomode şi nepotrivite în alăturare cu porfirul pavat şi cu arhitectura Art Nouveau din centrul istoric. În mod cert, însă, sunt greu de vandalizat...
-
Clan reîntregit: Decanul Adrian Maghiar de la FMF Oradea şi-a adus ambii copii asistenţi la facultate 10:09, 02 Mar 2021
-
Anul demolărilor: Primăria Oradea și-a propus să facă în 2021 exproprieri record pentru proiectele edilitare (FOTO) 08:37, 02 Mar 2021
-
Singurătatea "bolojanilor" 13:29, 02 Mar 2021
-
Încă 74 de cazuri noi de Covid-19 și trei decese în Bihor. Două localități sunt în scenariul roșu 11:28, 02 Mar 2021
-
Subprefect sub așteptări: Revoltă în USR Bihor, fiindcă liderul Dehelean vrea să-și impună preferatul la Prefectură 11:18, 22 Feb 2021
-
Orădenii de la blocuri nu vor contracte noi cu RER, aşa că primarul Birta îi cheamă la întâlniri: „Trebuie să ne schimbăm atitudinea faţă de deşeuri” (VIDEO) 14:16, 18 Feb 2021
-
Condamnați la faliment: Eliminarea voucherelor de vacanță a declanșat un val de anulări de rezervări în Bihor 20:31, 23 Feb 2021
-
Și chelnerii solicită sporuri. De pâine... 19:10, 19 Feb 2021
-
Aparat de dezinfectare a aerului cu plasmă rece CleanAir 22:17, 02 Mar 2021
-
Bugetul României pe 2021 a fost aprobat. Premierul Florin Cîţu anunţă "reformă şi investiţii" (VIDEO) 21:55, 02 Mar 2021
-
Şapte sportive luptă pentru CS Basti Box Salonta în această săptămână la Cupa României 21:11, 02 Mar 2021
-
Creatorul serialului "Las Fierbinţi" semnează cel mai nou spectacol al Teatrului din Oradea. Când îl poţi vedea 20:45, 02 Mar 2021
Ştiri de la CAO
-
O parte dintre locuitorii din Sânmartin rămân marți fără apă 10:30, 01 Mar 2021
-
Compania de Apă Oradea, programul săptămânal de citire a contoarelor, perioada 1-5 martie 2021 07:30, 01 Mar 2021
-
Locuitorii de pe mai multe străzi din zona centrală a Oradiei rămân miercuri fără apă 12:00, 23 Feb 2021
-
Compania de Apă Oradea, programul săptămânal de citire a contoarelor 22-26 februarie 07:19, 22 Feb 2021
Diva Hair
Ultimele Comentarii
- Militia O adunatura de pacalici "smecheri". Duceti-va... Postat 03 Mar 2021, 01:13 de Tool
- Satana rules Pe vremea mea, in anul I, la primul curs... Postat 02 Mar 2021, 23:59 de Torqemada
- Singuratatea alergatorului de cursa lunga (The Loneliness of the Long Distance Runner) Domnu Cris,va rog sa nu va pierdeti speranta.Personal... Postat 02 Mar 2021, 22:10 de excalibur
- Sa nu incurcam rolul politiei Duminica seara.Ora 19. Vine o rubedenie... Postat 02 Mar 2021, 21:58 de excalibur
- demisia de urgenta si schimbarea din temelii a valorilor politiei! esec catastrofal al politiei in combinatie... Postat 02 Mar 2021, 21:24 de roger
Bihoreanul tipărit
-
Anul demolărilor: Primăria Oradea și-a propus să facă în 2021 exproprieri record pentru proiectele edilitare (FOTO) 08:37, 02 Mar 2021
-
Abuz după abuz: Directoarea Muzeului orașului Oradea îi dă afară pe subordonații care au reclamat-o 11:57, 01 Mar 2021
-
Nu ratați noul BIHOREANUL tipărit! Atenție, orădeni, Primăria și-a pus deoparte o sumă record pentru exproprieri! 00:00, 01 Mar 2021
-
Digitalizare... pe hârtie: Majoritatea instituțiilor din Bihor nu funcționează online nici după un an de pandemie! 07:57, 26 Feb 2021
ACTUAL
-
Bugetul României pe 2021 a fost aprobat. Premierul Florin Cîţu anunţă "reformă şi investiţii" (VIDEO) 21:55, 02 Mar 2021
-
Elena Udrea, condamnată la 8 ani de închisoare cu executare, Ioana Băsescu a primit 5 ani în dosarul alegerilor prezidențiale din 2009 14:35, 02 Mar 2021
-
Scene de film mafiot în Onești: Doi muncitori luați ostatici și uciși, de fostul proprietar al unui apartament care nu s-a împăcat cu gândul (VIDEO) 12:40, 02 Mar 2021
-
Percheziţii DNA în Bihor şi alte judeţe. Sunt vizate firme de pază şi instituţii publice 19:15, 01 Mar 2021
Stiri SPORTIVE
-
Şapte sportive luptă pentru CS Basti Box Salonta în această săptămână la Cupa României 21:11, 02 Mar 2021
-
Unic candidat, Radu Bitea a fost reales în fruntea AJF Bihor 19:35, 02 Mar 2021
-
Baschetbalistele de la Crişul BC U Oradea, pe primul loc în grupă! Sportivele au trecut de prima fază a noii ediţii a Campionatului Naţional 12:09, 02 Mar 2021
-
Micii baschetbaliştii de la CSM CSU Oradea s-au clasat pe locul 2 la primul turneu juvenil din acest sezon 20:31, 01 Mar 2021
BIHOREANUL TV
-
Scene de film mafiot în Onești: Doi muncitori luați ostatici și uciși, de fostul proprietar al unui apartament care nu s-a împăcat cu gândul (VIDEO)
-
La "Berliner" te simţi salontan. Cel mai nou film al lui Marian Crişan poate fi văzut în Oradea, la Cinema Palace (FOTO / VIDEO)
-
Şicanare în trafic, în Oradea: Un şofer de TIR a încurcat circulația pe Centură, pentru a bloca un camion (VIDEO)
Oradea Noastră
-
Colectarea selectivă și ecologia 16:32, 28 Feb 2021
-
Oradea ieri, Oradea azi: Cum au apărut și cum s-au extins blocurile din oraș 09:08, 27 Feb 2021
-
Vicepreşedintele CJ Bihor, Mircea Mălan: "Curăţenia este bunul tuturor bihorenilor" 11:58, 25 Feb 2021
-
Curăţenie... la negociere: Asociaţiile de proprietari din Oradea refuză să semneze noile contracte cu RER. Vezi de ce! 10:15, 24 Feb 2021
Bihor
-
Mascaţi în parcarea Lotus Center! Traficanţi de ecstasy, prinşi în flagrant de poliţiştii Antidrog din Oradea (FOTO) 17:55, 02 Mar 2021
-
Liberalii Adrian Foghiș și Florica Cherecheș, numiți la Ministerul Transporturilor și respectiv al Muncii 16:42, 02 Mar 2021
-
Recensământ "de probă" în Oradea şi Sântandrei. Află ce vor trebui să facă locuitorii selectaţi! 16:05, 02 Mar 2021
-
Culmea tupeului: Un hoţ din Tinca a înnoptat în locuinţa unde a dat lovitura. Vezi ce s-a întâmplat! 15:01, 02 Mar 2021
Stiri Oradea
-
Noul stadion din Oradea a primit undă verde! Primăria a câştigat procesele intentate de Selina 17:05, 02 Mar 2021
-
Solidaritate cu concediaţii. Activistul de mediu Florin Budea îşi retrage donaţiile făcute Muzeului oraşului Oradea (FOTO) 10:50, 02 Mar 2021
-
Anca Grama a preluat conducerea Direcţiei de Asistenţă Socială Oradea 20:02, 01 Mar 2021
-
Mărţişor în şantier. Strada Universităţii din Oradea a fost închisă pentru lucrări la noua linie de tramvai (FOTO / VIDEO) 16:00, 01 Mar 2021
Revista Familia
-
"Duduile care apărau cu sabia în mână memoria lui Iosif Vulcan" s-au înşelat: Revista Familia, relansată în prezenţa a peste 100 de prieteni (FOTO / VIDEO) 22:32, 23 Feb 2021
-
Lansare Familia, seria a VI-a, la Cărtureşti Lotus 10:18, 19 Feb 2021
-
De ce avem așa mulți cititori? (Și ce să facem cu ei) 14:30, 15 Feb 2021
-
Like & share Familia: Cum arată noul număr, radical schimbat, al revistei de cultură 11:40, 08 Feb 2021
Informații de la Termoficare
-
Termoficare Oradea: avaria a fost remediată, se reia treptat furnizarea apei calde şi a încălzirii 20:30, 12 Ian 2021
-
Termoficare Oradea: O nouă avarie în zona Decebal-Dacia lasă fără căldură şi apă caldă locuitorii mai multor străzi din municipiu 11:39, 12 Ian 2021
-
Termoficare Oradea: Se reia, treptat, furnizarea agentului termic pentru apă caldă și căldură pentru punctele termice afectate 23:03, 11 Ian 2021
-
Termoficare Oradea: Furnizarea căldurii şi apei calde pentru 10 puncte termice, întreruptă din cauza unei avarii 15:42, 11 Ian 2021
CURS VALUTAR
- 1 USD = 4.0535 RON
- 1 EUR = 4.8747 RON
- 1 HUF = 0.0134 RON