URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 16 IULIE 2020
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Bolnavii de la Municipal au fost mutați în „bolnița” de pe Republicii, o construcție nerenovată pentru că urmează să fie demolată. Nici nu mă miră reacția asistentelor medicale din Salonta infestate cu coronavirus, care au preferat să plece acasă, profitând și de vidul legislativ în care România se scaldă încă de pe la 1918.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna asta se împlinesc 5 luni de când, la fel ca mulţi colegi de breaslă de oriunde din lume, documentez (uneori, nu uşor) şi semnez zilnic cel puţin câte o ştire despre criza sanitară generată de răspândirea Covid. Dar credeţi că ne place să dăm veşti proaste? Ori să fim înjuraţi de tot felul de inteligenţi asimptomatici, laolaltă cu medicii şi cu autorităţile, că avem "interese mari" să băgăm lumea în sperieţi (deşi, fireşte, nu ăsta e scopul)?
Vorba lu' Lulu
Lucian Cremeneanu
Ne adunaserăm 6 la o masă pe terasa unei berării, când ospătarul a venit să ne anunţe că Poliţia a împânzit centrul oraşului şi face controale să verifice dacă se respectă numărul de maxim 4 persoane la o masă. Eu tocmai plecam, aşa că o parte a problemei s-a rezolvat de la sine, dar nu ştiu după ce criterii a căzut al cincilea, probabil ca-n firmele lovite de criză - ultimul venit, primul plecat.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți despre restricțiile impuse de autorități în contextul pandemiei de Covid-19?
De stiut

Avocatul Bihoreanului
Mircea Ursuta
În data de 2 iulie 2020 a fost publicată în Monitorul Oficial al României Decizia nr. 458 din 25 iunie a Curţii Constituţionale cu privire la neconstituţionalitatea măsurilor de carantină şi izolare la domiciliu, decizie care a produs numeroase discuţii în spaţiul public. Dincolo de polemicile pasionale, realitatea este una clară şi crudă, iar ea relevă, din păcate, încă o dată, principala problemă a României postrevoluţionare, care se numeşte, simplu: incompetenţă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Pancreatita acută este o inflamaţie a pancreasului cu manifestări diferite, de la forma edematoasă, care este o afecţiune uşoară şi reversibilă în majoritatea cazurilor, la forma necrozantă, foarte severă.

Ne enervează

Un mic şi-o bere: Terasa Dock îi umple de mirosuri, fum şi... lumini roşii pe orădenii din centru (FOTO)
Bihorel
Cea mai nouă şi de fiţe terasă din Oradea, Dock Bistro & Bar, de la capătul podului Sfântul Ladislau, a ajuns în centrul atenţiei orădenilor. Unii locuitori o contestă, pe motiv că acoperă faţadele clădirilor din jur, alţii abia aşteaptă să ocupe un scaun aici, în timp ce vecinii sunt de-a dreptul exasperaţi. Deşi nu contestă faptul că zona merita un local cu ştaif, orădenii care locuiesc chiar în apropiere spun că luminile roşii ce înconjoară localul pe timpul nopţii îi face să se teleporteze lângă vitrinele "uşoare" din Amsterdam.
Ne enervează: Un munte de gunoaie „îngroapă” satul de vacanţă Coada Lacului (FOTO / VIDEO)
Știri Bihor
Temperaturile caniculare îmbie bihorenii să urce la munte, dar acolo adesea sunt întâmpinaţi de un peisaj dezastruos. Este şi cazul satului de vacanţă Coada Lacului, unde mormane uriaşe de gunoaie zac abandonate pe marginea drumului.
06 Iulie 2020, 19:33
Piaţa în cădere: Producătorii agricoli, supărați că ADP Oradea nu a revenit asupra orarului din piețe
Ne enervează
Producătorii agricoli din pieţele orădene sunt supăraţi foc. Vânzările de fructe şi legume s-au prăbuşit nu doar din cauza lipsei de bani a populaţiei rămase fără loc de muncă, ci şi a programului de funcţionare a spaţiilor de vânzare.
21 Iunie 2020, 16:13
Înghesuială la o clinică din Oradea: Cei care vor să-şi facă analizele pentru şcoala de şoferi stau la rând cu orele (FOTO)
Ne enervează
Un cititor al BIHOREANULUI a semnalat miercuri că la clinica Artimed din centrul Oradiei s-au format cozi mari după prânz pentru realizarea analizelor necesare în vederea obţinerii sau reînnoirii permiselor de conducere. Tânărul spune că sistemul de preluare a pacienţilor e acelaşi ca înainte de pandemie, adică aceştia pot să ia de dimineaţă bilete de ordine, cu care apoi stau la coadă pentru a ajunge la medici.
17 Iunie 2020, 17:01
Aglomeraţie la Serviciul Caziere din Bihor: „Nu se respectă nicio regulă de distanțare socială”
Ne enervează
Sute de persoane s-au strâns în ultimele zile la Serviciul Cazier Judiciar al Poliţiei Bihor, aglomeraţia fiind pusă de reprezentanţii Poliţiei pe seama examenului de titularizare al profesorilor care au obligaţia de a depune la dosar cazierul judiciar şi certificatul de integritate comportamentală, în original.  „Nu se respectă nicio regulă de distanțare socială”, a reclamat BIHOREANULUI o cititoare.
Ne enervează: Nici n-a fost dată în folosință, dar promenada de pe malul Crișului e plină de mizerii 
Ne enervează
Lucrările de amenajare a promenadei de pe malul stâng al Crişului Repede, în centrul oraşului, nu s-au finalizat, dar mizeriile deja au apărut. Între balustradă şi râu, printre pietre, au apărut coji de seminţe, chiştoace de ţigări, dar şi PET-uri.
08 Iunie 2020, 10:01
Filmaţi în fapt: Au scos pungi de gunoaie din portbagaj şi le-au lăsat pe stradă, în centrul Oradiei (FOTO / VIDEO)
Ne enervează
Doi orădeni, ieşiţi în oraş cu copilul lor, s-au debarasat de două pungi mari cu deşeuri chiar în centrul Oradiei, scoţându-le din portbagajul maşinii şi lăsându-le pur şi simplu lângă o poartă de pe strada Iuliu Maniu. Întreaga scenă a fost surprinsă de camera de supraveghere a imobilului. 
Ne enervează: „Relaxarea” de după starea de urgență umple orașul de mizerii
Ne enervează
Odată ce au primit permisiunea de a se plimba prin oraş, unii orădeni au dovedit că prea multă „relaxare” strică aspectul oraşului. Oradea se umple de mizerii...
Dezbatere de formă: PUD-ul viitorului Centru de Antreprenoriat nu este nicăieri
Ne enervează
Primăria supune dezbaterii publice Planul Urbanistic de Detaliu al proiectului viitorului Centru de Antreprenoriat care urmează să fie amenajat pe amplasamentul actualei Piețe Cetate după modelul celui din Rogerius. Atâta doar, că documentele nu se găsesc nicăieri pe cele două site-uri nominalizte, pentru a putea fi consultate.
23 Mai 2020, 12:36
Treptele neputinţei: Muncitorii tocmiți de CJ Bihor nu sunt în sare să repare scările de la Muzeul Ady Endre (FOTO)
Bihorel
Repararea câtorva banale trepte se dovedeşte pentru Consiliul Judeţean Bihor o operaţiune extrem de complexă, o adevărată provocare a ştiinţelor inginereşti.
Ne enervează: Mormane de gunoaie pe malul stâng al Crişului Repede (FOTO)
Ne enervează
Pe strada Prundului, pe malul stâng al Crişului Repede, la marginea cartierului Mihai Eminescu, mizeria e rege. Mormane de gunoaie de tot felul, aruncate de cei care locuiesc în preajmă, zac pe mal, spre dezgustul orădenilor care nu sunt complicii acestei jalnice situaţii...
Ne enervează: Oraşul Marghita, înconjurat de gunoaie (FOTO)
Ne enervează
La marginea oraşului Marghita, în preajma unei păduri care ar putea fi un loc de relaxare pentru bihoreni, priveliştea este dezolantă. Mormane de gunoaie de toate felurile zac în preajma pădurii, aruncate de localnicii certaţi cu bunul-simţ.
Ne enervează: Dalele din Piața Unirii au început să se crape din nou! (FOTO)
Ne enervează
Nu mai încape îndoiala: dalele de piatră care acoperă Piaţa Unirii din Oradea nu se potrivesc locului, şi nu din perspectivă estetică, ci practică. Numeroase dale sunt iar crăpate...
Dezinfecţie pe repede înainte: Orădeni din Piaţa Bucureşti reclamă că au rămas pe-afară, din cauza lucrărilor făcute în scările de bloc
Ne enervează
Dezinfecţia celor 2.600 de scări de bloc din Oradea, comandată de Primărie firmei Coral Impex, a născut şi nemulţumiri. Orădeni care locuiesc în Piaţa Bucureşti au reclamat că n-au ştiut orele la care se vor face aceste lucrări, astfel încât cei care au fost plecaţi de-acasă au constatat la întoarcere că nu pot intra în imobile, dacă vor să-şi protejeze sănătatea. În plus, muncitorii au omis să noteze pe afişele puse pe uşi ora la care au făcut dezinfecţia, aşa că locatarii nici n-au ştiut până când trebuie să evite intrarea în scări.
Răsar gunoaiele: Șofer prins că debarasa deșeuri pe malul Crișului în Oradea (FOTO)
Ne enervează
În ciuda faptului că ar trebui să iasă pe străzi doar în situaţii urgente sau ca să meargă la muncă, unii orădeni îşi găsesc calea şi spre ilegalităţi. Săptămâna trecută, în zona străzii Navigatorilor, un şofer de camionetă debarasa pe malul stâng al Crişului Repede o droaie de gunoaie.
Bizoni vs. curățenie: Șoferii care parchează pe unde apucă încurcă... curățenia
Ne enervează
Adesea, muncitorii RER Vest nu reuşesc să-şi facă treaba din cauza şoferilor care parchează pe unde apucă. S-a întâmplat zilele trecute pe strada Călugăreni, unde muncitorii n-au putut goli gunoaiele din containere, pentru că o maşină a fost trasă prea aproape de ţarc...
Ne enervează: Zeci de anvelope, aruncate de orădeni în pârâul Peţa (FOTO)
Ne enervează
Cursurile râurilor şi pârâurilor continuă să fie „magneţi” de gunoaie. Muncitorii ABA Crişuri au scos peste 50 de anvelope din albia Peţei, pârâu care străbate Oradea în zona Nufărul – Cantemir - Calea Aradului.
Navetişti înghesuiţi: Bihorenii acuză că firmele care asigură transportul în judeţ nu au suplimentat cursele
Știri Bihor
Bihorenii acuză că firmele care asigură transportul judeţean nu s-au organizat suficient de bine pentru ca navetiştii să nu fie înghesuiţi în autobuze. Luni dimineaţă, localnicii din Ineu care lucrează în Oradea au fost nevoiţi să vină spre oraş într-un vehicul supra-aglomerat. Primarul comunei, Dumitru Togor, susţine că situaţia a fost una excepţională, deoarece a fost un aflux neaşteptat de călători, şi că operatorul de transport a luat deja măsuri pentru suplimentarea curselor.
Caz revoltător în Bihor: O femeie care a suferit un accident vascular şi a fost trimisă acasă din Anglia nu e primită de familie de spaima coronavirusului
Știri Bihor
În vremuri grele se văd caracterul şi omenia sau, dimpotrivă, lipsa acestor trăsături. BIHOREANUL a aflat despre un caz unic, până acum, înregistrat în judeţ: o bătrână din Tinca, aflată până marţi în Marea Britanie, unde a suferit un accident vascular cerebral, şi trimisă în ţară de autorităţile britanice, nu mai este primită acasă de propria familie din colonia de romi, de frica unei eventuale infectări cu COVID-19. Din acest motiv, femeia este ţinută sub izolare într-o încăpere anume amenajată la UPU, împovărând inutil medicii şi asistentele de la Urgenţe.
19 Martie 2020, 13:43
'Am plătit degeaba?' Orădenii acuză Primăria că le trimite somaţii de plată deşi şi-au achitat impozitele online
Știri Oradea
Orădenii acuză Primăria că le trimite acasă somaţii de plată, în ciuda faptului că şi-au achitat deja integral impozitele online. Contribuabilii reclamă că funcţionarii municipalităţii îşi pierd timpul cu o birocraţie inutilă şi chiar îşi manifestă temerea că plăţile făcute de ei nu au fost reflectate în evidenţele municipalităţii.
Ne enervează: Mormanele de gunoaie de pe malul Crişului Repede
Ne enervează
Zonele verzi de pe malul Crişului Repede îmbie la plimbare, dar sunt o atracţie şi pentru netrebnici. Zilele trecute, pe strada Principatelor Unite, la rădăcina unor arbuşti, a "răsărit" un morman de gunoaie. Vestea bună este că, sesizaţi de un orădean, muncitorii de la salubritate au adunat rapid mizeriile!
25 Februarie 2020, 11:01
Ne enervează: La ambulatoriul Spitalului Municipal din Oradea programările sunt... misiune imposibilă!
Ne enervează
Un orădean care a vrut să își programeze copilul la un consult dermatologic în ambulatoriul Spitalului Clinic Municipal Gavril Curteanu a avut, miercuri, surpriza să nu poată obține legătura telefonică nici după 25 de minute. După cinci apeluri ratate, bărbatul a reușit, în sfârșit, să obțină pentru copil o consultație, fixată parcă în bătaie de joc. Adică abia peste două săptămâni.
21 Februarie 2020, 14:02
Parc vandalizat pe strada Italiană din Oradea (FOTO)
Ne enervează
Aproape că nu trece o săptămână fără ca un parc din Oradea să nu fie vandalizat. De data aceasta a venit „rândul” locului de joacă din strada Italiană, în partea spre şoseaua de centură, al cărui gard din lemn a fost rupt.
Hotelul Rimanóczy, pericol pentru trecători: Bucăţi din acoperiş sunt smulse de vânt (VIDEO)
Ne enervează
Orădenii care trec pe lângă clădirea fostului Hotel Rimanóczy, din Parcul Libertăţii, trebuie să fie cu băgare de seamă. Vechi şi dărăpănat, acoperişul imobilului cedează în faţa vântului puternic. Săptămâna trecută, mai multe părți din acoperiş au căzut pe trotuar, iar acum o altă bucată riscă să aibă aceeaşi soartă.
10 Februarie 2020, 18:59
Traficul auto în centrul Oradiei, paralizat de o mașină parcată pe strada Primăriei în gabaritul tramvaiului (FOTO)
Ne enervează
Circulația tramvaielor prin centrul Oradiei a fost paralizată luni în jurul orei 15.15 de o mașină parcată pe strada Primăriei prea aproape de linie pentru ca garniturile să poată să treacă. În câteva minute, traficul pe străzile Primăriei și Independenței s-a blocat, iar coada de tramvaie și mașini s-a întins rapid până lângă Parcul 1 Decembrie. Circulația a fost reluată cu întârziere, circa un sfert de oră mai târziu.
Orădenii se plâng că Bazinul Olimpic e murdar şi în stare de degradare (FOTO)
Știri Oradea
La 14 ani de la inaugurare, bazinul olimpic din Oradea a ajuns într-o avansată stare de mizerie şi degradare. Clienţii bazinului se plâng că duşurile au rămas fără cap, cuierele au agăţătoarele rupte, gresia a prins mucegai pe la îmbinări şi se mişcă sub greutate, iar uşile vestiarelor sunt defecte.
Mitocan în trafic: O femeie din Oradea, cât pe ce să fie luată la bătaie de un șofer enervat că l-a „blițuit” (VIDEO)
Ne enervează
O orădeancă a simțit pe propria-i piele că în traficul din Oradea sunt și mitocani periculoși. Enervat că femeia l-a „blițuit” pentru că rula mai încet pe banda a doua, un șofer a urmărit-o pe aceasta în trafic, iar pe un drum lăturalnic i-a tăiat calea și s-a dat jos la ea. Înfricoșată că ar fi putut să o lovească, femeia n-a zăbovit și a plecat ocolind mașina, însă bărbatul a urmărit-o până la locul de muncă.
29 Ianuarie 2020, 11:41
Ne enervează: Într-un magazin Profi din Oradea, un preţ e la raft, altul la casa de marcat (FOTO)
Ne enervează
Obiceiul prost şi ilegal al magazinelor de a pune la raft un preţ pentru anumite produse, în timp ce la casa de marcat se afişează altul, nu a dispărut. O orădeancă a păţit-o duminică, într-un magazin Profi din Oradea: la vitrina frigorifică, un kilogram de ceafă de porc fără os, la caserolă, costa 23,79 lei, iar la casă 27,99 lei! Culmea este că şi pe caserole angajaţii au pus două etichete.
Neglijență: Un tomberon din Rogerius a ars din cauza unei țigări nestinse (FOTO)
Ne enervează
Pompierii militarii din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Crişana s-au deplasat, joi seară, pe strada Corneliu Coposu, acolo unde un tomberon a luat foc. Motivul a fost o țigără nestinsă, care a fost aruncată în recipientul de colectare a deşeurilor.
17 Ianuarie 2020, 15:34
Cursa Tarom de Oradea, de miercuri seara, a fost anulată. Pasagerilor li s-a spus că vor zbura de la Cluj, dar nu i-a mai dus nimeni
Ne enervează
Cursa companiei Tarom de miercuri seara pe ruta Bucureşti - Oradea - Bucureşti a fost anulată fără ca reprezentanții operatorului aerian să le dea explicații clare pasagerilor, aceștia fiind lăsați să aștepte mai bine de două ore în incinta Aeroportului din Oradea.
16 Ianuarie 2020, 13:41
 1  3 4 5  

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.2377 RON
  • 1 EUR = 4.8433 RON
  • 1 HUF = 0.0137 RON