URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 27 IULIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
E clar că s-a dereglat grav clima și, chiar dacă de acum înainte vom fi cuminți și nu vom mai atenta la stratul de ozon, nu vom mai polua planeta, nu vom mai împuți aerul cu noxele de la automobile, tot va mai fi nevoie de jumătate de secol pentru ca temperatura planetei să scadă.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Dacă are de returnat un credit modic, luat, să zicem, pentru o mașină, dar i se ivește șansa să cumpere și o casă la doar a șasea parte din preț, iar pentru această achiziție ar fi nevoie să contracteze încă un împrumut, sunt convins că aproape niciun om cu capul pe umeri nu ar sta mult pe gânduri, ci ar profita de posibilitatea să aibă și casa. Cu atât mai mult cu cât, repet, ar fi la nici 17% din prețul real.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că aducerea antrenorului Gustavo Aragolaza și preparatorului Maurizio Miele la FC Bihor este o mișcare strategică bună? Că va da roade?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În ultimele săptămâni, atenția publică a fost îndreptată spre reglementarea testelor rapide antidrog utilizate de Poliția Rutieră. După multe bâlbe ale guvernanților, printr-o nouă OUG s-a stabilit că permisele retrase vor fi restituite titularilor dacă în termen de 72 de ore nu sosesc rezultatele testelor efectuate la medicina legală.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
După stabilirea diagnosticului de diabet de tip 2, medicul va elabora o strategie terapeutică în concordanță cu existența factorilor de risc existenți (în principal cardiovasculari și renali), de obiceiurile alimentare și de modul de viață al pacientului. De asemenea, medicul va prescrie și unele măsuri igienico-dietetice de tratament constând într-un regim alimentar echilibrat și o activitate fizică regulată. Aceste măsuri sunt de multe ori primordiale pentru ameliorarea echilibrului glicemiei.
26 Aprilie 2024, 21:48

Povestea emoţionantă a „vârfului de lance” care a depus jurământul militar, vineri, în Piața Unirii din Oradea (FOTO/VIDEO)

Povestea emoţionantă a „vârfului de lance” care a depus jurământul militar, vineri, în Piața Unirii din Oradea (FOTO/VIDEO) (Sursa foto: Facebook - Poliţia de Frontieră Română)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Scene emoţionante au avut loc, vineri, în Piaţa Unirii din Oradea, unde s-a ținut festivitatea de absolvire şi avansare în primul grad profesional a elevilor Şcolii de Pregătire a Agenţilor de Frontieră „Avram Iancu” din oraş.

Şeful de promoţie este un tânăr în vârstă de 26 de ani, a cărui poveste i-a impresionat pe reprezentanţii Poliţiei de Frontieră de la nivel național.

Mândrie de mamă 

Povestea sa a fost publicată, vineri, după ceremonie, pe pagina oficială de Facebook a Poliţiei de Frontieră Române, unde au fost postate şi imagini de la depunerea jurământului.

În Piaţa Unirii s-au aflat vineri 108 absolvenţi ai promoţiei - 98 de băieţi și 10 fete - alături de dascălii, rudele şi prietenii lor.

S-a remarcat „vârful de lance", după cum l-au prezentat reprezentanții Poliției de Frontieră. Este vorba despre Paul Meseșan, care a reuşit să obţină cea mai mare medie, de 9,52.

Este originar din Cluj-Napoca şi s-a înscris la Şcoala de Pregătire a Agenţilor de Frontieră "Avram Iancu" din Oradea în vara anului trecut.

„Vitregia destinului nu l-a ocolit, fiind crescut doar de mamă, necunoscându-şi tatăl, a dat piept cu greutăţile de mic, dar nu s-a lăsat învins. Absolvent al Facultăţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterninară din Cluj-Napoca, oraşul natal, Paul a simţit că nu este ceea ce i se potriveşte, iar în încercarea de a-şi ajuta mama a avut o experienţă de muncă în Anglia. Dorul de casă şi dragostea de ţară l-au adus înapoi pe meleagurile natale. Pe fondul insecurităţii generate de pandemie a încercat să îşi găsească un loc de muncă stabil, însă nu a reuşit. Toate acestea l-au responsabilizat şi maturizat prematur, astfel încât a ales să urmeze o carieră în Ministerul Afacerilor Interne. Decizia nu a fost una întâmplătoare, calităţile sale vocaţionale, perseverenţa, conştiinciozitatea şi dorinţa de autodepăşire recomandându-l din plin", se arată pe pagina de Facebook a Poliţiei de Frontieră.

La festivitate a fost prezentă şi mama lui, care a aflat doar la eveniment că fiul ei este şef de promoţie. Paul şi-a îmbrăţişat mama emoţionată până la lacrimi, iar o fotografie cu acest moment a fost publicată pe aceeaşi pagină.

„Îi dorim un parcurs strălucit în marea familie a Poliţiei de Frontieră Române, iar de acum îl puteţi întâlni pe Aeropotul Internaţional din Cluj Napoca”, se mai arată în postare.

A 36-a promoţie

Potrivit unui comunicat transmis vineri de reprezentanții Şcolii de Pregătire a Agenţilor de Frontieră „Avram Iancu” din Oradea, pe locul doi în ordinea mediilor a fost agentul Andrei Timofte cu media 9,40, iar pe locul trei Ioan Bogdan Tomoioagă, cu 9,35.

La eveniment au fost prezenţi şi subsecretarul de stat din Ministerul Afacerilor Interne, Petru Bledea, şi adjunctul inspectorului general al Poliţiei de Frontieră Române, chestorul de poliţie Daniel Tache.

„Vă îndemn să faceţi tot posibilul ca forma de învăţământ pe care tocmai aţi absolvit-o să nu rămână un efort singular în parcursul profesional. Sunteţi o generaţie a provocărilor, acceptaţi provocarea mea: continuaţi-vă instruirea, dezvoltaţi-vă personal şi profesional, fiţi profesionişti ai Poliţiei de Frontieră şi ai României!”, a spus cel dintâi, potrivit comunicatului, în timp ce chestorul de poliţie Daniel Tache a susţinut că are încredere că noua generație își va face bine treaba. 

De asemenea, directoarea şcolii, comisarul-şef de poliţie Aura Sima, le-a urat "succes la începutul frumoasei cariere de străjer al legalităţii, ordinii şi liniştii publice la frontierele ţării".

Aceasta a fost cea de-a 36-a promoţie a şcolii. Absolvenții au fost repartizaţi, în ordinea mediilor şi a opţiunilor fiecăruia, în cadrul Inspectoratelor Teritoriale ale Poliţiei de Frontieră, Gărzii de Coastă şi a punctelor de trecere aeroportuare, ca debutanţi în primele şase luni.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
Joac-o pe asta, Paul
Respect ambitia ta, dar ... https://recorder.ro/video-pe-aici-nu-se-trece-fara-spaga-investigatie-in-vamile-romaniei/
Postat 26 Aprilie 2024, 23:06 de Szaby_Oradea
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5785 RON
  • 1 EUR = 4.969 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON