URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 18 MARTIE 2025
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Călin Georgescu zice că ar trebui să ieșim din NATO și UE, că nu avem nevoie de fonduri europene câtă vreme îl avem pe Dumnezeu, iar unei jurnaliste din Basarabia i-a povestit despre poporul moldovean. Numai pentru asemenea vorbe, CCR ar fi îndreptățită să nu-l lase să participe la alegerile prezidențiale...
Zic şi eu
Adrian Cris
Unul dintre cele mai scumpe și importante proiecte de infrastructură ale României (2 miliarde euro), cel pentru electrificarea și reabilitarea căii ferate Cluj Napoca - Episcopia Bihor (166,5 km), cu finanțarea asigurată din PNRR, nu va fi finalizat la termen.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cum priviți decizia BEC și CCR de respingere a candidaturii lui Călin Georgescu la alegerile prezidențiale?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În 18 februarie 2025, Curtea Constituțională a admis, cu majoritate de voturi, o excepție de neconstituționalitate vizând un text din Codul de procedură penală ce reglementează motivele pentru recursul în casație în fața Înaltei Curți de Casație și Justiție.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
11 Iulie 2024, 15:01

Fii parte a tranziției verzi! Invitație la Facultatea de Protecția Mediului din Oradea

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Primii pași în domeniul agriculturii și protecției mediului înconjurător încep la Facultatea de Protecția Mediului. Cadrele didactice de aici vă vor parte a generației care schimbă viitorul!

În cadrul celor 11 programe de licență și 7 programe de master, viitorii noștri studenți vor dobândi cunoștințele și abilitățile necesare pentru a aborda domenii care țin de cercetare agricolă, consultanță agricolă, producție agricolă, industria alimentară, controlul calității alimentelor, siguranța alimentară, protecția mediului, silvicultură, managementul resurselor naturale, zootehnie, educație pentru mediu.

În următorii șase ani, țara noastră va trebui să realizeze obiectivul 2, Foamete „Zero”, al Agendei 2030 realizate de ONU. Eradicarea foametei, asigurarea securității alimentare, îmbunătățirea nutriției și promovarea unei agriculturi durabile sunt prioritare.

Dacă ne dorim o societate mai bună, atunci trebuie să realizăm importanța agriculturii și faptul că avem o șansă la a produce schimbarea și a contribui la bunăstarea generală. Eficiența agricolă şi limitarea deșeurilor alimentare sunt lucruri care vor fi învățate în cadrul Facultății.

Ești preocupat de schimbările climatice, de gestionarea resurselor pădurii, de combaterea crizei alimentare? Alături de noi, vei găsi răspunsurile la aceste provocări.

Dobândirea de cunoștințe, găsirea de răspunsuri la întrebări și posibilitatea de a pune în practică ceea ce veți învăța se va face prin accesul la laboratoare moderne și prin colaborarea cu agenți economici, unde toți studenții vor putea face stagii de practică.

Facultatea de Protecția Mediului este și locul excelent pentru a cunoaște noi persoane care îți împărtășesc pasiunile și o ocazie de a lua parte la proiecte internaționale, să experimentezi viața ca student în alte țări europene, șansă asigurată în cadrul Alianței EUGREEN, din care face parte Universitatea din Oradea, și prin mobilitățile Erasmus.

Dacă vrei să contribui la dezvoltarea durabilă a societății noastre și a regiunii, acum și aici ai această oportunitate.

Conf.univ.dr.ing. Cristina Maria Maerescu
Decan, Facultatea de Protecția Mediului

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
Tranziția "verde" la APM se desfășoară sub stindardul ...
... "Dați Bihorului cât mai mult beton".
Postat 11 Iulie 2024, 17:12 de KP
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5636 RON
  • 1 EUR = 4.9773 RON
  • 1 HUF = 0.0125 RON