URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 03 MARTIE 2021
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Cine a construit la viaţa lui orice înjghebare mai mare decât un coteţ de găini ştie cât de complicată şi grea e viaţa când ai de-a face cu şantieriştii. Ne plângem, pe bună dreptate, că şantierele oraşului nu se termină niciodată la timp, uitând de fapt că marea realizare a Primăriei este că s-a străduit să le înceapă. Un caz clasic: Piaţa Ferdinand...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Diferenţa dintre Forin Cîţu şi Ludovic Orban e precum aceea dintr-un rocker veritabil şi ceea ce ilustrează porecla de Şică Mandolină ce s-a lipit de şeful liberalilor, de când cu prestaţiile sale artistice îndoielnice de prin emisiunile TV, menite să mai aducă o brumă de popularitate. E diferenţa între sunetul grav al unei chitare electrice şi acordul fals al unei mandoline prost manevrate, de un artist preocupat mai degrabă de reacţiile publicului decât de sonorităţile propriei creaţii...
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, Consiliul Judeţean Bihor a respins, cu opoziţia grupului UDMR şi a unei părţi din PSD, plângerea celor 21 de primari UDMR împotriva Regulamentului pentru curăţenie adoptat în decembrie, ce impune primăriilor cosirea de trei ori pe an a marginilor drumurilor asfaltate care traversează localităţile. Chestiunea Regulamentului pentru curăţenie este, însă, doar una dintre direcţiile de atac ale UDMR Bihor.
Vorba lu' Lulu
Lucian Cremeneanu
Înainte de a fi nemulţumiţi de această nouă scumpire, ar trebui să înţelegem că ridicarea, transportarea, depozitarea şi reciclarea deşeurilor pe care le producem sunt operaţiuni din ce în ce mai costisitoare. În plus, cred că sunteţi cu toţii conştienţi că producem tot mai multe deşeuri şi pe undeva era normal să ni se ceară mai mulţi bani pentru a fi scăpaţi de ele. Dacă ar fi să plătim după cât poluăm, ar trebui să plătim facturi de 10 ori mai mari...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți despre faptul că elevii pot din nou să meargă la școală în format fizic?
De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 3 februarie a.c. a fost publicată în Monitorul Oficial Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 4/2021 prin care a fost modificat Codul administrativ în sensul în care funcţiile de prefect sunt definite ca funcţii de demnitate publică (politice), prefecţii nemaifiind înalţi funcţionari publici.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Situaţia sanitară din Franţa s-a degradat în ultimele zile. Între 15 şi 19 februarie numărul de cazuri pozitive a crescut cu 8 %, fapt explicat prin creşterea infecţiilor cu noile variante de virus. Actualmente varianta "britanică" are tendinţa de a deveni predominantă în marile oraşe (49% din testele RT-PCR pozitive, faţă de 6% pentru variantele "sud-africană" şi "braziliană").

Advertorial

Aparat de dezinfectare a aerului cu plasmă rece CleanAir
Advertorial
În contextul pandemiei cu COVID-19, dezinfectarea a devenit o parte importantă din viaţa noastră. Aparatul Clean Air dezinfectează sigur şi ecologic spaţiile în care locuim, lucrăm sau ne facem cumpărăturile. Are o eficienţă de până la 99,9% în eliminarea virusurilor, bacteriilor, fungilor şi a altor agenţi patogeni de pe suprafeţe sau spaţii şi funcţionează cu noua tehnologie Cold Plasma (plasmă rece).
02 Martie 2021, 22:17
Celebrează Luna Femeii cu Ilex Gold! 
Advertorial
Luna martie coincide cu perioada anului în care ne concentrăm întreaga atenţie asupra doamnelor. Deşi ele ar merita să fie celebrate în fiecare zi, ideea unei zile internaţionale dedicată lor ne oferă şansa de a marca festiv faptul că avem în vieţile noastre mame, surori, soţii, iubite şi prietene. E aproape imposibil să reunim într-un singur cadou toată aprecierea noastră, însă dintre toate variantele disponibile, bijuteriile au o capacitate ieşită din comun de a exprima iubirea şi respectul faţă de tot ce înseamnă o Femeie.
26 Februarie 2021, 12:00
Începerea proiectului 'Granturi pentru capital de lucru acordat IMM-urilor' SC VITA LINE SPORT SRL
Advertorial
SC VITA LINE SPORT SRL anunţă lansarea proiectului de finantare înscris în cadrul Măsurii "Granturi pentru capital de lucru", acordate IMM-uri cu activitate economică în unul din domeniile de activitate prevăzute în anexa nr. 2 a OUG 130/ 2020, contract nr. M2-1150 din 16.02.2021.
25 Februarie 2021, 14:46
Amenzi de până la 2% din cifra de afaceri pentru neimplementarea măsurilor minimale de securitate informatică în companii
Advertorial
Companiile care trebuiau să se înregistreze ca operatori de servicii esențiale până la finele anului trecut și nu au făcut-o sunt pasibile de amenzi între 0,5 și 2% din cifra de afaceri! Nu este cazul de panică, însă: până în luna iunie aceste firme au posibilitatea să intre în legalitate. În sprijinul lor vine compania orădeană HELION SECURITY, specializată în servicii de securitate informatică, singura din județ care deține Aviz de Securitate Industrială emis de ORNISS pentru acces la informații secret de stat. Vezi ce trebuie să faci!
23 Februarie 2021, 15:16
Electrica Furnizare îți oferă cele mai simple fluxuri de contractare în piața liberă. Vezi cum poți încheia un contract de energie electrică!
Advertorial
Electrica Furnizare îţi oferă cele mai simple fluxuri de contractare în piaţa liberă! La Electrica Furnizare ai această posibilitate: prin Poştă, pentru clienţii Electrica Furnizare; online, pentru toţi clienţii, și în centrele de relaţii cu clienţii. Află în ce condiții!
22 Februarie 2021, 08:45
Anunț începere proiect finanţat în cadrul măsurii 'Granturi pentru capital de lucru acordate IMM-urilor' pentru firma PASTEMAT SRL
Advertorial
Societatea PASTEMAT SRL a început, la data de 19.02.2021, implementarea proiectului finanţat prin măsura "Granturi pentru capital de lucru acordate IMM-urilor", în conformitate cu prevederile schemei de ajutor de stat instituită prin Ordonanţa de Urgenţă nr.130 din 31 iulie 2020, privind unele măsuri pentru acordarea de sprijin financiar din fonduri externe nerambursabile, aferente Programului Operaţional Competitivitate 2014 - 2020, în contextul crizei provocate de COVID-19.
19 Februarie 2021, 10:34
La D&C Oradea ai servicii de calitate la preţuri speciale pentru automobilele din 2013 sau anterior!
Advertorial
Automobilele vândute sub marca Volkswagen, Audi şi SEAT înglobează tehnologii de ultimă generaţie, fiind foarte important ca acestea să fie întreţinute şi reparate corespunzător, folosind numai piesele de schimb şi tehnologiile de reparaţie recomandate de producător.
19 Februarie 2021, 09:31
Haideţi la teatru! ERA Park Oradea vă invită la 'Poveşti populare ruseşti' (FOTO)
Timp liber
Centrul comercial ERA Park Oradea dă start spectacolelor de teatru din acest an, astfel că sâmbătă, 20 februarie, îi invită pe cei mici la "Poveşti populare ruseşti". Evenimentul se va derula începând cu ora 11, în sala de evenimente a complexului.
18 Februarie 2021, 19:37
Anunt incepere proiect finantat prin Masura 2 „Granturi pentru capital de lucru acordate IMM-urilor” pentru HONEST FOOD SRL
Advertorial
HONEST FOOD SRL anunţă lansarea proiectului cu titlul "Granturi pentru capital de lucru acordate IMM-urilor cu activitate economică în unul din domeniile de activitate prevazute în anexa nr. 2", proiect nr. RUE 2168 înscris în cadrul Măsurii "Granturi pentru capital de lucru", instituită prin OUG nr 130/2020.
17 Februarie 2021, 12:43
Începerea implementării pentru măsura „Granturi pentru capital de lucru acordate IMM-urilor” pentru firma HERMIL COM SRL
Advertorial
HERMIL COM SRL anunță lansarea proiectului cu titlul "GRANT", proiect nr. RUE 422, înscris în cadrul Măsurii "Granturi pentru capital de lucru", instituită prin OUG nr 130/2020.
15 Februarie 2021, 14:58
Producătorul orădean de confecții și tricotaje care lucrează pentru case internaționale de modă a lansat un brand propriu, AMAVI, disponibil în magazinul fabricii (FOTO)
Advertorial
Grupul Mobiente-Limtex, care lucrează pentru case internaționale de modă precum Max Mara, Giorgio Armani, Moschino, Dolce&Gabbana, Iceberg, Steinbock, exportând pe pieţe din Europa, SUA, Japonia, Australia, Israel, Emiratele Arabe Unite, și-a lansat propriul brand - AMAVI. Confecțiile și tricotajele de cea mai înaltă calitate pentru femei și bărbați, precum și articolele pentru casă, sunt disponibile atât online, cât și în magazinul din sediul companiei, situat pe Calea Borșului nr. 22/A (în spatele salonului Dacia-Renault-Nissan).
12 Februarie 2021, 08:10
La D&C Oradea programul Rabla începe când vrei tu!
Advertorial
Nu aştepta Programul RABLA ca să-ţi iei maşina pe care ţi-o doreşti. Cu Volkswagen, poţi porni la drum oricând vrei tu! Profită acum de ofertă prin D&C Oradea şi beneficiază de echivalentul a 1, 2 sau 3 vouchere de reducere la achiziţionarea unuia dintre autovehiculele marca Volkswagen participante la campania promoţională.
11 Februarie 2021, 09:01
AVE BIHOR și cursa pentru un județ curat: De două ori mai multe deșeuri colectate separat în doar șase luni (FOTO)
Advertorial
Au trecut şase luni de când am început să lucrăm împreună la cel mai ambiţios proiect de colectare separată a deşeurilor din istoria judeţului Bihor. Peste 250.000 de bihoreni au învăţat în această perioadă să colecteze separat deşeurile în cinci fracţii, iar rezultatele acestui demers sunt cu adevărat uimitoare: cantităţile de deşeuri generate au scăzut cu peste 35%, în timp ce deşeurile colectate separat s-au dublat. Semn că lucrăm din ce în ce mai bine împreună, chiar dacă anumite aspecte mai trebuie îmbunătăţite.
09 Februarie 2021, 08:40
Fotografii de familie, fotografii de poveste. Creează-ţi amintiri în cel mai mare studio foto din Oradea! (FOTO)
Advertorial
Într-un studio foto din Oradea, amintirile se "scriu" cu ajutorul unor decoruri superbe şi talentului fotografei Ioana Gabor. Prin obiectiv, orădeanca suprinde momente speciale pentru cupluri şi familii, acordând o atenţie deosebită copiilor, pe care-i consideră "comorile fiecărei poveşti". 
03 Februarie 2021, 09:41
DISTRI FRESH angajează pentru depozitul frigorific din comuna Borş
Advertorial
DISTRI FRESH angajează contabilă și șoferi pentru depozitul frigorific din comuna Borş. Vezi condițiile!
01 Februarie 2021, 13:27
Fundația Ruhama anunță demararea proiectului 'Un start bun prin educația ante-preșcolară'
Advertorial
Fundația Ruhama anunță demararea proiectului ”Un start bun prin educația ante-preșcolară”, proiect co-finanţat din Programul Operaţional Capital Uman 2014-2020, cod MySMIS 134575, și demarat la data de 16 decembrie 2020 cu finalizare în 16 iunie 2023, cu o valoare totală de 3.886.702,95 RON, din care valoarea cofinanțării UE este de 3.834.664,07 RON.
31 Ianuarie 2021, 08:36
Profită de oferta specială la Crafter Furgon şi Şasiu la D&C Oradea!
Advertorial
A început mobilizarea Crafter! D&C Oradea te aşteaptă cu preţuri speciale la autovehicule comerciale marca Volkswagen. Ne face plăcere să vă prezentăm oferta pentru modelele Crafter Furgon şi Crafter Şasiu.
29 Ianuarie 2021, 08:30
Noutăţi şi reduceri la Crişul Shopping Center (FOTO)
Advertorial
2021 vine cu o nouă inaugurare la Crişul Shopping Center, iar magazinele îi aşteaptă pe clienţi cu reduceri irezistibile şi super-promoţii. Perioada super-reducerilor a început la Crișul Shopping Center! Clienții centrului comercial se pot bucura de promoții și prețuri irezistibile în magazinele lor preferate. Paltoane, geci, pantofi, ținute office sau de zi, bijuterii, genți și accesorii deosebite - acum la oferte de neratat.
28 Ianuarie 2021, 08:33
3 moduri de a purta jeanși
Advertorial
Indiferent de trenduri, jeanșii sunt acel obiect vestimentar de nelipsit din garderobă, ușor de combinat, care de multe ori te poate scoate din încurcătură. Iată cum îi poți combina în funcție de ocazie:
26 Ianuarie 2021, 14:08
Globencer anunţă lansarea proiectul cu titlul ”M2” proiect  nr RUE M2-1337 înscris în cadrul Măsurii ”Granturi pentru capital de lucru”
Advertorial
SC GLOBENCER SRL anunta lansarea proiectul cu titlul ”Granturi pentru capital de lucru” proiect  nr RUE M2-1337 înscris în cadrul Măsurii ”Granturi pentru capital de lucru”, instituită prin OUG nr 130/2020. Proiectul se derulează pe o perioada de maxim 12 luni, începând cu data semnării contractului de finanțare cu Ministerul Economiei, Energiei si Mediului de Afaceri/ AIMMAIPE , respectiv 22.12.2020.
21 Ianuarie 2021, 13:12
Părul creţ, ondulat sau rebel nu mai este o problemă. Hairdresser-ul Ioana Marina îţi prezintă soluţia (VIDEO)
Advertorial
Multe femei se confruntă cu problema părului electrizant, creţ sau ondulat, păr care trebuie supus foarte des procedeului de întindere cu placa, pe lângă aceste inconveniente femeile se mai confruntă şi cu un păr uscat, degradat, care se rupe repede. Toate aceste probleme pot fi rezolvate suplinind lipsa cheratinei aplicând-o printr-un tratament.
15 Ianuarie 2021, 11:51
Anunț începere proiect 'Granturi pentru capital de lucru' acordat SC FISCAL ONLINE SRL
Advertorial
SC FISCAL ONLINE SRL, cu sediul în județul Bihor, municipiul Oradea, str. Lăpușului, nr. 17, și sediu administrativ și executiv în str. Independenței, nr. 11, anunță lansarea proiectului cu titlul "Granturi pentru capital de lucru" proiect  nr. RUE 1211 înscris în cadrul Măsurii "Granturi pentru capital de lucru", instituită prin OUG nr 130/2020.
15 Ianuarie 2021, 09:30
Află avantajele autoturismelor rulate vândute sub marca Das WeltAuto prin D&C Oradea!
Advertorial
Cu Das WeltAuto eşti în siguranţă. La achiziţionarea unui autoturism rulat prin D&C Das WeltAuto ai parte de avantajele maşinilor verificate. Astfel, clienţilor noştri le garantăm o gama întreagă de avantaje:
15 Ianuarie 2021, 08:35
Începerea proiectului  „Capital de lucru GHB Software”
Advertorial
GHB SOFTWARE S.R.L., cu sediul social în Bihor, comuna Nojorid, sat Apateu, nr. 27, înregistrată sub nr. J5/343/2014 la oficiul Registrului Comerţului, CUI/CIF 32858674, anunta lansarea proiectului cu titlul: „Capital de lucru GHB Software”, înscris în cadrul Măsurii ”Granturi pentru capital de lucru”, instituită prin OUG nr 130/2020.
14 Ianuarie 2021, 08:30
Început implementare a măsurii 'Granturi pentru capital de lucru acordate IMM-urilor' pentru firma SC ID STUDIOUL DE ARTA SRL
Advertorial
SC ID STUDIOUL DE ARTA S.R.L. anunţă lansarea proiectul cu titlul "GRANT" proiect nr. RUE 2279 înscris în cadrul Măsurii "Granturi pentru capital de lucru", instituită prin OUG nr 130/2020. Proiectul se derulează pe o perioadă de maxim 12 luni, începând cu data semnării contractului de finanţare cu Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri / AIMMAIPE, respectiv 09.12.2020.
12 Ianuarie 2021, 13:22
Grant pentru capital de lucru pentru firma Doracim SRL
Advertorial
Doracim SRL anunta lansarea proiectul cu titlul "Grant" proiect  nr RUE  înscris în cadrul Măsurii "Granturi pentru capital de lucru", instituită prin OUG nr 130/2020.
12 Ianuarie 2021, 08:30
Început implementare a măsurii 'Granturi pentru capital de lucru acordate IMM-urilor' pentru firma SC ISO DARA SRL
Advertorial
SC ISO DARA S.R.L. anunţă lansarea proiectul cu titlul "GRANT" proiect nr. RUE 54 înscris în cadrul Măsurii "Granturi pentru capital de lucru", instituită prin OUG nr 130/2020. Proiectul se derulează pe o perioadă de maxim 12 luni, începând cu data semnării contractului de finanţare cu Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri / AIMMAIPE, respectiv 16.12.2020.
11 Ianuarie 2021, 16:29
Magnolia Center oferă spaţii de închiriat pentru cabinete şi centre medicale (FOTO)
Advertorial
Lucrările la noul complex comercial Magnolia se apropie de final, perioada estimată a deschiderii fiind aprilie – mai, 2021. Accesibil, practic, dar în acelaşi timp inedit şi inovator, fostul cinema Patria are toate şansele să devină un punct de atracţie pe harta shoppingului orădean.
Mobiente-Limtex, cel mai important producător de tricotaje şi confecţii din Bihor, face angajări (FOTO)
Advertorial
Grupul de firme Mobiente-Limtex, care activează din anul 1991 şi este cel mai important producător de tricotaje şi confecţii din Bihor - lucrând full production sau CMT pentru case internaţionale de modă precum Grupul Max Mara, Giorgio Armani, Moschino, Dolce&Gabbana, Iceberg, Steinbock și alte branduri importante, exportând producţia pe pieţe din Europa, SUA, Japonia, Australia, Israel, Emiratele Arabe Unite - face angajări în Oradea. Grupul se mândreşte cu stabilitatea personalului şi a reuşit, datorită unui management responsabil, să mențină activitatea la nivel optim pe tot parcursul perioadei de criză pandemică, fără nicio concediere şi fără să recurgă la şomaj tehnic.
07 Ianuarie 2021, 08:30
Începerea proiectului 'Capital de lucru Primus Technologies SRL'
Advertorial
PRIMUS TECHNOLOGIES S.R.L., cu sediul în BIHOR, localitatea Oradea, str. Str. Oneştilor, nr. 3, telefon 0744632883, înregistrată sub nr. J05/1302/2009 la oficiul Registrului Comerţului, CUI/CIF 26128713, a început implementarea proiectului cu titlul: "Capital de lucru Primus Technologies SRL", co-finanţat prin Fondul European de Dezvoltare Regională, în baza contractului de finanţare nr. M2-2858 din 11-12-2020 încheiat cu Agenţia pentru IMM, Atragere de Investiţii şi Promovarea Exportului CLUJ-NAPOCA, AIMMAIPE, în calitate de ordonator tertiar de credite.
06 Ianuarie 2021, 09:00
 1  3 4 5  

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.0535 RON
  • 1 EUR = 4.8747 RON
  • 1 HUF = 0.0134 RON