URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 20 SEPTEMBRIE 2020
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Sunt situații în viață în care pur și simplu simți că nu ai soluții de a ieși din criză. Priviți ce se întâmplă la Școala Oltea Doamna! Șoferii se enervează că traficul se blochează atunci când părinții vin să-și scoată copiii de la ore. Pe lângă nenorocirea asta cu traficul, mai sunt și lucruri care țin de lipsa noastră de organizare. Mergeți la amiază la orice școală și veți vedea puhoi de părinți, înghesuiți unul în altul ca-n noaptea nunții, în așteptarea odraslelor. Adică îi chinuim pe micuți cu distanțare fizică, cu măști, băști și dezinfectanți, dar marele pericol planează asupra părinților și bunicilor care socializează fără să vrea.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Nu cred că există zi în care diverşi politicieni şi colegi de-ai lor din administraţie să nu cadă acest examen. Iar liberalii - zic de ei fiindcă ei sunt acum la butoane - nu fac, din păcate, excepţie. Prima zi a anului şcolar a fost cea în care şi-a luat un 4 chiar şeful Inspectoratului Şcolar Bihor, Virgil Blage, prin interdicţia stupidă de a permite accesul jurnaliştilor în unităţile de învăţământ...
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ai încerca să-ţi păstrezi firea, nu poţi să nu constaţi că pentru câteva voturi, cred că şi acelea iluzorii, există politicieni care îşi fac campanie la modul greţos. Unul dintre ei, de altfel fruntaş în întrecerea pe ramură, este şeful PSD Bihor, Ioan Mang, vicepreşedinte la Consiliul Judeţean.
Vorba lu' Lulu
Lucian Cremeneanu
Alegerile de anul acesta mă duc cu gândul la modelul şi actriţa Farrah Fawcett, o frumuseţe celebră în anii '70-'80, a cărei plecare în lumea celor drepţi a trecut aproape neobservată. De ce? Pentru că a avut ghinionul să moară în aceeaşi zi cu Michael Jackson, când internetul era să se blocheze la nivel global din pricina căutărilor despre subiect. Aşa sunt şi alegerile de anul acesta - au neşansa să se întâmple în anul Covidului.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Pe cine veţi vota în funcţia de primar al Oradiei pentru mandatul 2020-2024?


De stiut

Avocatul Bihoreanului
Mircea Ursuta
Potrivit acestui cod, autonomia locală se exercită de către autorităţile administraţiei publice locale de la nivelul comunelor, oraşelor, municipiilor şi judeţelor. În condiţiile legii, se pot constitui autorităţi ale administraţiei publice locale şi la nivelul subdiviziunilor administrativ-teritoriale ale municipiilor, cum este situația Municipiului București, împărțit în sectoare.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Leptospiroza este una dintre cele mai răspândite zoonoze (boli infecţioase ale animalelor care se pot transmite la om), existând cazuri în toate continentele, dar mai ales la tropice. Există cazuri de boală şi la noi. Boala este produsă de leptospire, care aparţin grupului de spirochete (bacterii spiralate), responsabile şi de alte boli, cum ar fi sifilisul, febra recurentă şi altele.

Advertorial

Opţiuni Flexibile de Învăţare la ISO, în sala de curs, online sau hibrid
Advertorial
Flexibilitatea este ceea ce defineste International School of Oradea în acest moment. Criza provocată de pandemia Covid - 19 a adus schimbări deja bine cunoscute în toate domeniile, în special în educaţie. Fiind o perioada a adaptărilor şi a bunului management, cei de la International School of Oradea nu fac excepţie.
18 Septembrie 2020, 10:33
XXL Tarantula Expo revine la ERA Park Oradea!
Timp liber
După ce în luna martie s-a bucurat de un real succes, cea mai mare expoziție mobilă de tarantule, insecte și reptile vii - XXL Tarantula Expo - revine la ERA Park Oradea în perioada 21-27 septembrie 2020.
18 Septembrie 2020, 09:19
Volkswagen Tiguan revine cu un nou look! Fii printre primii care comandă noul Tiguan Facelift prin D&C Oradea!
Advertorial
Mai puternic, mai confortabil şi mai conectat ca niciodată - noul Tiguan demonstrează ce poate. Tehnologia inteligentă îi conferă abilităţi excepţionale. Ca SUV dinamic, redefineşte ceea ce este posibil.
18 Septembrie 2020, 08:42
Târg gastronomic si de vinuri - VINUL ŞI PÂINEA la Oradea, 19-20 septembrie 2020
Advertorial
VINUL ŞI PÂINEA – târg gastronomic şi de vinuri, eveniment transfrontalier de ocupare a locurilor de muncă din domeniul gastronomiei şi de promovare a produselor gastronomice locale din Bihor şi Hajdu-Bihar - este organizat de către Agenţia de Management al Destinaţiei Bihor, în calitate de lider de proiect, prin  proiectul "CREATING AND DEVELOPING A CROSSBORDER POLYCENTRIC  NETWORK FOR TRAINING AND SUPPORT TO INCREASE THE QUALITY OF TOURIST AND HANDCRAFT CROSSBORDER SERVICES IN THE COUNTIES OF BIHOR AND HAJDU-BIHAR (cod proiect: ROHU 398, acronim: ForTour BHHB). 
17 Septembrie 2020, 08:45
Salarii mai MARI pentru bihoreni prin încurajarea investiţiilor străine în tehnologie şi industrii cu venituri peste medie
Advertorial
O ţintă a administraţiei bihorene trebuie să fie atragerea de investitori care activează în industrii ce oferă angajaţilor salarii peste medie. Pentru asta este nevoie ca piaţa muncii din zonă să ofere specialişti bine pregătiţi, care să activeze în domenii de viitor, în tehnologie, cu precădere. Aceştia pot fi pregătiţi în cadrul Universităţii din Oradea, care are posibilitatea de a juca un rol determinant în reorientarea investiţiilor spre sectoare cu un nivel de salarizare superior.
16 Septembrie 2020, 12:48
Fondurile europene rămân o prioritate pentru Oradea şi judeţul Bihor
Advertorial
În ultimii ani, oraşul Oradea a trecut printr-un proces amplu de transformare cu sprijinul fondurilor europene. Primăria Oradea a implementat şi este în curs de implementare a proiectelor europene în valoare de 600 de milioane de euro, care au schimbat în bine faţa oraşului şi au adus o creştere a calităţii vieţii, Oradea devenind oraş fruntaş în atragerea de fonduri europene.
16 Septembrie 2020, 09:00
Zona Metropolitană Oradea are nevoie de o dezvoltare coerentă și unitară
Advertorial
În Zona Metropolitană Oradea timpul pare să fi încremenit de zeci de ani. Aceste localități, dintre care unele par uitate de civilizație, au nevoie acum de dezvoltare unitară, în mod imperativ, în așa fel încât centrul administrativ al județului Bihor să poată oferi tuturor comunităților sale nivelul de trai pe care acestea le merită. Prezentându-ne programul și obiectivele strategice pentru Oradea și Bihor deopotrivă, cu ocazia campaniei pentru alegerile locale în care ne aflăm, am stat de vorbă cu Dan Barna, Ioana Mihăilă, Cătălin Sime, Vasile Negruț, Carmen Lezeu, Ioan Gal și Simona Bișboacă, pentru a afla care sunt disparitățile între municipiul Oradea și comunele din apropierea sa, precum și pentru a găsi cele mai bune soluții pentru a le stopa, începând de acum.
15 Septembrie 2020, 13:19
Daniel Pop: 'Oradea trebuie să devină un oraş PRO Familie. Oradea trebuie să devină un oraş  #ProComunitate şi  #ProCetatean!'
Advertorial
Daniel Pop – candidat la Primăria și Consiliul Local Oradea: de profesie medic, căsătorit, tată a 3 copii, este cel care îşi dorește ca, după 27 septembrie, familiile din Oradea să fie sprijinite de către Primăria și Consiliul Local Oradea, FAMILIA fiind un punct important din proiectul său pentru Primăria și Consiliul Local Oradea.
15 Septembrie 2020, 08:50
Crişul Shopping Center - Noi magazine şi servicii (FOTO)
Advertorial
În timp ce lucrările la parcarea supraetajată de pe strada Braşovului se apropie de final, Crişul Shopping Center anunţă noi servicii şi un nou magazin pentru clienţii săi.
10 Septembrie 2020, 08:53
Eşti pregătit pentru offroad? D&C Oradea te aşteaptă cu oferta specială la modelul Amarok!
Advertorial
Zilele tale de muncă sunt lungi, iar ieşirile pe teren accidentat şi mai lungi? Indiferent unde te poartă munca sau planurile pentru timpul liber, cu Amarok te deplasezi deosebit de eficient, indiferent dacă este vorba despre asfalt, pământ sau pietriş. Astfel, fiecare deplasare devine o plăcere.
09 Septembrie 2020, 08:45
Primăria Oradea va construi din fonduri europene un nou spital, destinat secţiei de infecţioase şi secţiei de pneumologie
Advertorial
Constatând, în contextul pandemiei de coronavirus care a aglomerat secţiile spitalelor şi care a determinat mutarea şi transformarea unor secţii actuale, că este nevoie de mai multe paturi şi aparatură de specialitate pentru secţiile de infecţioase, Primăria Oradea a iniţiat un proiect pentru construcţia unui corp nou de clădire destinat secţiei de infecţioase, cuplat cu secţia de pneumologie, unitate care să poată să trateze atât afecţiunile respiratorii virale, cât şi pe cele infecţioase, pentru că, aşa cum se ştie, majoritatea infecţiilor virale sunt cu componentă respiratorie.
08 Septembrie 2020, 15:58
Traian Bodea: 'Îmi doresc ca, în următorii 4 ani, instituţia Consiliului Judeţean Bihor să fie mai aproape de cetăţeni’’
Advertorial
Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Bihor, Traian Bodea, candidat pentru un nou mandat de preşedinte, a tras linie după cei 4 ani în care a sprijinit multe dintre proiectele care au vizat dezvoltarea Bihorului, dar ne-a împărtăşit şi o parte dintre obiectivele pe care le doreşte bifate în următorii 4 ani.
08 Septembrie 2020, 12:42
Reflex Color a deschis la Oradea primul magazin din România, cu materiale premium de finisaj în construcţii, ale firmelor germane Conti, Huma şi Mako (FOTO)
Advertorial
În premieră, o firmă orădeană ridică ştacheta pe piaţa premium a importatorilor din România de vopsele, grunduri, tencuieli decorative, lacuri, lazuri, unelte şi accesorii pentru zugrăveli şi tapet profesionale, cu o ofertă pe cât de atractivă, pe atât de selectivă - în special pentru profesionişti, dar nu numai! Deschis recent în Complexul "Luceafărul", de pe Calea Aradului nr. 4A, bl. 2, magazinul Reflex Color este primul punct de vânzare de profil din ţară care comercializează doar produse profesionale pentru amenajări interioare şi exterioare în finisaje în construcţii, firma fiind reprezentant exclusiv în România al prestigioşilor producători germani Conti Coatings, Huma Farben şi Mako.
08 Septembrie 2020, 08:55
Primăria Oradea are mult de lucru la capitolul transparenţă instituţională
Advertorial
Ioana Mihăilă, candidatul la Primăria Oradea, Ramona Strugariu, europarlamentar al Alianţei USR PLUS şi Delia Ungur, candidat la Consiliul Local Oradea au susţinut duminică seara o conferinţă de presă în centrul oraşului, pe tema necesităţii transparentizării activităţii administraţiei publice.
07 Septembrie 2020, 11:51
Ciprian Blejan, preşedintele ALDE Bihor şi candidat la preşedinţia Consiliului Judeţean: 'Voi aduce medicul mai aproape de bihorean'
Advertorial
Inginer de profesie, la 39 de ani Ciprian Blejan este, de 15 ani, antreprenor în domeniul construcţiilor edilitare, cu peste 100 de angajaţi şi zeci de proiecte finalizate în mai multe judeţe ale ţării. În acelaşi timp, are o bogată experienţă în zona publică, dar şi în viaţa politică. Este preşedintele ALDE Bihor, iar acum candidat al formaţiunii la preşedinţia Consiliului Judeţean Bihor.
07 Septembrie 2020, 09:51
Târg gastronomic și de vinuri - VINUL ŞI PÂINEA în parcarea Aushopping Oradea, 19-20 septembrie 2020
Advertorial
Târgul gastronomic și de vinuri VINUL și PÂINEA se va desfășura în parcarea Aushopping Oradea, str. Ogorului nr. 171, în perioada 19-20 septembrie 2020. Este vorba despre un eveniment transfrontalier de ocupare a locurilor de muncă din domeniul gastronomiei și de promovare a produselor gastronomice locale din Bihor și Hajdu Bihar.
07 Septembrie 2020, 00:00
Câştigă zilnic o tabletă Huawei, la ERA Park Oradea!
Advertorial
ERA Park Oradea se pregăteşte de şcoală! Centrul comercial din Calea Aradului nr. 62 dă startul campaniei "Tu continui să înveţi, noi continuăm să te premiem!", în cadrul căreia acordă, zilnic, câte o tabletă pentru clienţii fideli.
03 Septembrie 2020, 16:21
Începe-ți toamna cu o verificarea auto la service-ul D&C Oradea!
Advertorial
Se apropie începerea noului an şcolar, eşti pregătit să îţi duci copilul la şcoală in deplină siguranţă? D&C Oradea vine în întâmpinarea nevoilor tale cu un pachet promoţional, astfel încât tu şi cei dragi ţie să puteţi circula liberi şi fară griji.
03 Septembrie 2020, 08:45
Începere implementare proiect: EBER Development Academy
Advertorial
EBERSPAECHER EXHAUST TECHNOLOGY ROMANIA SRL din Oradea a început în luna Iulie a.c. implementarea proiectului cu titlul EBER Development Academy finanţat prin Programul Operaţional Capital Uman (Cod proiect 135006). Obiectivul proiectului este reprezentat de creşterea numărului de angajaţi care beneficiază de noi instrumente, metode, practici etc, de management al resurselor umane şi de condiţii de lucru îmbunătăţite în vederea adaptării activităţii la dinamica sectoarelor economice cu potenţial competitiv identificate conform SNC/ domeniilor de specializare inteligentă conform SNCDI.
28 August 2020, 13:35
Lupta continuă! Târg caritabil pentru micuța Alessia, la ERA Park Oradea
Timp liber
După ce a reușit să strângă cei 2,4 milioane de dolari necesari pentru o terapie-minune, care să-l facă bine pe micuțul Noel, bebelușul bihorean care suferă de amiotrofie spinală musculară tip 1 (SMA1), o boală genetică rară și fatală, asociația care îi poartă numele continuă lupta pentru copiii suferinzi.
28 August 2020, 08:36
La D&C Oradea ai maşini rulate de cea mai bună calitate şi finanţare direct la dealer!
Advertorial
Vrei sa achiziţionezi o maşină rulată, dar nu te poţi hotărî care e cea mai bună alegere? Profită de oferta DasWeltAuto la D&C Oradea, unde găseşti maşini de ocazie la cea mai bună calitate, o gamă variată de autovehicule rulate şi modele noi săptămânal.
27 August 2020, 08:45
Ofertă specială prin Programul RABLA la SUV-urile Opel!
Advertorial
Livrare imediată din stoc, fiabile și eficiente, atitudine în varianta germană + 500€  extra DISCOUNT +500 de MOTIVE în plus. Află detalii!
26 August 2020, 09:35
Alianţa USR PLUS propune pentru alegerile locale 2020 o echipă tânără, dinamică şi cu o lungă experienţă în domeniul privat
Advertorial
Echipa care o susţine pe Ioana Mihăilă, candidată la Primăria Municipiului Oradea, îşi propune să aducă în administraţia locală competenţă, integritate, transparenţă şi o viziune strategică în centrul căreia se situează orădeanul.
25 August 2020, 15:14
Dezvoltăm Sânmartinul: Mai mult, mai bine, mai repede, mai ieftin!
Advertorial
Candidații PNL pentru Sânmartin sunt: Ciorba Traian Teodor (candiat de primar), Dorel Crăciun (inginer), Urda Traian (inginer), Pătroc Ştefan Aurel (economist), Morna Nicolae Vasile (administrator de firmă), Andras Emil (administrator de firmă), Bota-Puşcariu Daniel (economist), Paşca Ioan Teodor (cond. auto), Muscă Ionel (economist), Caraman Bogdan Andrei (fizician medical), Bozga Marius Viorel (gestionar), Bala Daniel (inginer), Bondar Ghiţă (inginer), Şandru Mihai (cond. auto), Buştea Liviu Doru (profesor), Vas Gabriel Ioan (inginer), Ciurdar Ciprian Sergiu (mecanic auto), Bura Daniela Genica (operator polimeri), Brânzaş Aurica (manager turism), Abrudan Adrian Florian (economist).
24 August 2020, 13:01
Lansare proiect: Reabilitarea, modernizarea şi dotarea spaţiilor Bibliotecii Municipale 'Ioan Munteanu' din Marghita
Advertorial
Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei în calitate de Autoritate de Management, Agenţia de Dezvoltare Regională Nord-Vest în calitate de Organism Intermediar pentru Programul Operaţional  Regional 2014-2020 şi Unitatea Administrativ-Teritorială Municipiul Marghita în calitate de Beneficiar, au semnat Contractul de finanţare nerambursabilă nr. 5466/08.05.2020, Cod SMIS 123125, pentru proiectul: "Reabilitarea, modernizarea şi dotarea spaţiilor Bibliotecii Municipale "Ioan Munteanu" pentru a crea un centru cultural-recreativ, modernizarea parcului central și realizarea culoarului pietonal de legătură în zona centrală pentru a integra zona cultural-socială centrală a municipiului", cod SMIS 123125.
24 August 2020, 10:33
La D&C Oradea ai preţuri speciale la modelele Volkswagen T6.1 Caravelle şi Multivan!
Advertorial
Profită la D&C Oradea de oferta specială la autovehiculele comerciale marca Volkswagen. Atât oferta, cât şi stocurile sunt limitate. De acum este mult mai uşor să intri in posesia maşinii pe care ţi-o doreşti. Ai patru paşi simplu de urmat:
20 August 2020, 08:47
La D&C Oradea ai întreținere perfectă la prețuri speciale pentru automobilele din 2015 sau anterior
Advertorial
La D&C Oradea ai 30% reducere la piesele de schimb originale pentru marcile VW, Audi si Seat. Oferta actuală se aplică pentru urmatoarele lucrări de întreținere:
14 August 2020, 09:32
Mega Image a deschis cel de-al doilea magazin din Oradea, în Piaţa Ioşia, inclusiv cu bunătăţi de la producători locali (FOTO)
Advertorial
Unul dintre cele mai mari lanţuri de supermarketuri din România, Mega Image, a deschis joi cel de-al doilea magazin din Oradea, acesta fiind situat în Piaţa Ioşia, pe strada Alexandru Cazaban nr. 69 şi având o suprafaţă totală de peste 1.100 de metri pătraţi. Mai mult, reprezentanţii Mega Image anunţă că tot în 2020 vor inaugura şi un al treilea magazin în oraşul de pe Crişul Repede. 
06 August 2020, 15:21
Profită la D&C Oradea de oferta specială Audi 'Q of my life' şi alege modelul care ţi se potriveşte!
Advertorial
Ai acum preţuri speciale şi livrare imediată pentru SUV-urile Audi din gama Q. Care este Q-ul potrivit pentru tine?
06 August 2020, 09:00
Inițiativele de bine prind viață prin programul Raiffeisen Comunități. ONG-urile și școlile publice pot aplica pentru granturi în valoare de 50.000 lei
Advertorial
Raiffeisen Bank a dat startul celei de-a X-a ediții a programului de granturi Raiffeisen Comunități, prin care 10 proiecte educaționale implementate de ONG-uri și școli publice pot câștiga un grant în valoare de 50.000 lei. Termenul limită pentru depunerea ideilor pentru educație din acest an este 11 august, ora 17.00, pe platforma https://granturi.raiffeisencomunitati.ro/.
05 August 2020, 12:13
 1  3 4 5  
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.1198 RON
  • 1 EUR = 4.8595 RON
  • 1 HUF = 0.0135 RON