URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 05 IULIE 2020
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Noul inspector general şcolar, Virgil Blage, e atât de vechi în sistem încât nu se teme că, dacă-l dărâmă, o să-i cadă și lui în cap. Cu trei ani înainte de pensie își permite să spună ce crede și ce știe. Nu e un politruc obligat să-și calculeze cu exactitate pașii ca nu cumva să-l tragă tovarășii de drum pe linie moartă. A recunoscut că sistemul școlar din care și el face parte e atât de șubred, că și-a trimis copilul la școală în străinătate...
Zic şi eu
Adrian Cris
Place sau nu, e o realitate: de la apariţia sa în viaţa publică a Bihorului, Ilie Bolojan domină administraţia (mai ales) şi (ulterior) politica locală. Mai mult, a devenit un model şi la nivel naţional (din păcate nu prea copiat), prin rezultate precis măsurabile (unii zic că-i floare la ureche să faci orice cu fonduri europene, dar dacă-i aşa, alţii de ce nu-s în stare să le acceseze?). 
Vorba lu' Lulu
Lucian Cremeneanu
Mi-au plăcut mereu restaurantele mici, de tip italian sau franţuzesc, cu măsuţe micuţe, majoritatea de două persoane, decorate minimalist, apropiate una de alta, aproape înghesuite. Contrastează puternic cu ditamai mesele de ping-pong din restaurantele româneşti pe care ai loc să-ţi pui 7 feluri de mâncare simultan şi mai poţi sta şi confortabil cu coatele lăbărţate. Ne place să avem spaţiu mult pentru noi înşine fiindcă, atunci când suntem la masă, ne simţim regi şi trebuie să ne comportăm în consecinţă.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți despre restricțiile impuse de autorități în contextul pandemiei de Covid-19?
De stiut

Avocatul Bihoreanului
Mircea Ursuta
Codul administrativ reglementează atribuțiile prim-ministrului României în calitatea sa de conducător al Guvernului. Astfel, conform articolului 28 din cod, prim-ministrul conduce Guvernul şi coordonează activitatea membrilor acestuia, cu respectarea atribuţiilor pe care aceştia le exercită.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Refluxul gastroesofagian constă în reîntoarcerea conţinutului gastric sau duodenal în esofag şi reprezintă, probabil, cea mai frecventă afecţiune digestivă. Cauza cea mai importantă este insuficienta contracţie a sfincterului esofagian inferior (un "inel" muscular care închide esofagul inferior, nepermiţând alimentelor în curs de prelucrare din stomac să ajungă în esofag şi chiar în cavitatea bucală).

Advertorial

Imperiul Chanel - evoluţie şi file de istorie
Advertorial
După lansarea primului parfum, Chanel No. 5, brandul mondial a reuşit să cunoască apogeul popularităţii. Până în prezent, aroma enigmatică rămâne una dintre cele mai apreciate compoziţie din istorie. Coco Chanel poate fi considerată cea mai specifică şi revoluţionară femeie din domeniul modei.
03 Iulie 2020, 17:39
Apel de selecție a planurilor de afaceri pentru înființarea de întreprinderi sociale
Advertorial
Fundația Ruhama lansează începând cu data de 3 august 2020 prima sesiune a concursului de planuri de afaceri în cadrul proiectului ”PROGRESSIO-Un proiect în sprijinul economiei sociale”.
02 Iulie 2020, 10:10
Un Volkswagen Polo nou-nouţ la doar 10.200 Euro, TVA inclus, prin Programul Rabla la D&C Oradea. Îţi oferim şi extra-bonusuri!
Advertorial
Iti doresti o masina noua? Iti propunem Polo Melancolia. I-am spus asa doar pentru ca te face sa nu mai suspini dupa masina veche si sa o schimbi pe un Volkswagen Polo nou-nout, modelul Trendline 1.0/ 80CP la un pret recomandat de 10.200 Euro TVA inclus.
02 Iulie 2020, 08:45
Cum colectăm selectiv deşeurile?
Advertorial
Din acest an, indiferent că locuiesc în oraşele sau în satele din Bihor, că au fost sau nu obişnuiţi până acum cu colectarea separată a deşeurilor, când vine vorba de salubrizare, toţi bihorenii vor trebui să respecte aceleaşi reguli.
29 Iunie 2020, 09:37
Modernizare și dotare Casa de Cultură şi amenajare spaţiul urban aferent în Municipiul Beiuş
Advertorial
Unitatea Administrativ Teritorială Municipiul Beiuş a semnat contractul de finanţare aferent proiectului "Modernizare şi dotare Casa de Cultură şi amenajare spaţiul urban aferent în Municipiul Beiuş", cod SMIS 123136.
26 Iunie 2020, 17:45
Îndeplineşte visul copilului tău şi fă-l şofer, în siguranţă, pe maşinuţa dorită! (FOTO)
Advertorial
Îţi aminteşti când erai mic şi visai să conduci şi tu o maşină de Poliţie sau una de pompieri? Ei, bine, o firmă din Oradea oferă această facilitate, pentru copilaşii care au cel puţin 2 ani. Având "autobaza" la ERA Shopping Park, date fiind restricţiile din această perioadă, maşinuţele pot fi închiriate, în siguranţă, în patru mari parcuri din Oradea. Cu condiţia ca vremea să permită...
24 Iunie 2020, 14:50
Alma Kert, primul concept store cu plante la ghiveci din Oradea
Advertorial
Acum 12 ani, în Sântion, la doar câţiva kilometri distanţă de centrul oraşului, prindea rădăcini cea mai mare seră de flori din judeţul Bihor – Alma Kert. Peste 5000 de metri pătraţi de teren au fost transformaţi într-o bogăţie de culoare şi parfum. Mai exact, în sere complet tehnologizate, unde soiuri deosebite sunt crescute de la zero, aclimatizate şi mai apoi livrate în grădinile iubitorilor de frumos.
24 Iunie 2020, 13:40
Tare la Termoficare! Oradea conduce în topul orașelor cu cele mai moderne sisteme de încălzire centralizată din țară
Bihoreanul tipărit
Oradea conduce detașat în topul orașelor cu cele mai moderne sisteme de încălzire centralizată din țară, după investiții de circa 130 milioane euro. Modernizarea termoficării orădene continuă anul acesta cu reabilitarea a încă 25 de kilometri de rețea, înlocuirea grupului energetic vechi din 1966 cu două cazane pe apă fierbinte nepoluante și majorarea capacității forajului de apă geotermală din curtea Universității, pentru a putea deservi campusul, viitorul hub sportiv și cartierul Ceyrat.
24 Iunie 2020, 13:15
Sistemul de management integrat al deşeurilor în judeţul Bihor, un proiect pentru viitor!
Advertorial
Conceput cu scopul de a alinia Bihorul la standardele europene privind salubritatea, proiectul "Sistem de management integrat al deşeurilor în judeţul Bihor" (SMID) va reforma modul în care sunt gestionate deşeurile produse de locuitorii judeţului.
22 Iunie 2020, 13:05
S-a deschis, în Oradea, primul magazin ReBoxed cu produse electrocasnice resigilate! (FOTO / VIDEO)
Advertorial
Reboxed anunţă inaugurarea primului său magazin de produse resigilate din Oradea. Noul magazin este situat în Oradea, Calea Aradului 4 - Cartierul Luceafărul, bloc 2. Oferta ReBoxed vine cu reduceri de până la 70%, la produse electrocasnice de mici dimensiuni: aparate de cafea, aspiratoare, cuptoare cu microunde, roboţi de bucătărie şi multe altele.
19 Iunie 2020, 16:25
D&C Oradea ţi-a pregătit un pachet complet de mobilitate, sub forma unui Abonament lunar pentru Volkswagen autovehicule comerciale!
Advertorial
Accesul la mașina visată nu a fost niciodată mai simplu! Ți-am pregătit un pachet complet de mobilitate, sub forma unui abonament lunar:
19 Iunie 2020, 08:40
Cumperi şi... câştigi! 600 de vouchere, puse la bătaie de ERA Park Oradea
Advertorial
Cumperi şi câştigi, la ERA Park Oradea! În acest sfârşit de săptămână, centrul comercial din Calea Aradului 62 dă startul unei noi campanii - "Mai mult Shopping - menite să recompenseze clienţii fideli.
18 Iunie 2020, 17:37
Bihorul colectează separat!
Advertorial
Din acest an, toţi bihorenii vor colecta separat deşeurile pe care le produc, în mai multe fracţii, şi astfel vor contribui la eficientizarea reciclării şi salvarea resurselor pământului. În cadrul "Sistemului de Management Integrat al Deşeurilor", un proiect implementat de Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Ecolect Group Bihor, regulile salubrizării vor fi unitare pentru toţi locuitorii Bihorului. Aşadar, de la Valea lui Mihai până la Salonta şi din Oradea până la Beiuş, precum şi în toate celelalte oraşe şi sate din judeţ, bihorenii vor arunca deşeurile respectând colectarea separată şi astfel asigurând reciclarea lor.
18 Iunie 2020, 15:55
Concediaţi în Focşani, angajaţi în Oradea: Compania Valtryp primeşte muncitori sri-lankezi daţi afară în Vrancea după ce unii au avut Covid (FOTO)
Știri Bihor
După ce în plină pandemie a donat viziere personalului medical din Oradea şi poliţiştilor din Bihor, dar şi tablete pentru elevii din comuna Dobreşti, compania orădeană Valtryp ajută şi un grup de muncitori din Sri Lanka rămaşi fără locuri de muncă după ce au fost concediaţi de fostul angajator din Focşani. 23 de sri-lankezi vor munci la firma din Oradea, unde vor avea asigurată inclusiv cazarea de către noul angajator.
18 Iunie 2020, 12:26
FIT4U îşi întâmpină clienţii cu o super-promoţie! (FOTO)
Advertorial
Începând de luni, 15 iunie, FIT4U şi-a redeschis porţile celor 4 locaţii pentru orădeni. Clienţii se pot bucura şi de o promoţie interesantă în primele două săptămâni de la deschidere: 40 dintre noii abonaţi au şansa să li se dubleze durata abonamentului în mod gratuit.
16 Iunie 2020, 08:35
ERA Park Oradea te aşteaptă la cumpărături în siguranţă. Vezi ce măsuri trebuie să respecţi în centrul comercial!
Advertorial
Centrul comercial ERA Park Oradea, din Calea Aradului nr. 62, îşi redeschide, începând cu 15 iunie, porţile, cu noi măsuri stricte, menite să-şi păstreze în siguranţă clienţii, angajaţii şi partenerii. Practic, de luni, programul complexului revine la normal, iar magazinele, cu mici excepţii, îşi aşteaptă din nou clienţii.
15 Iunie 2020, 11:58
Dr. Ionuţ Leahu le redă orădenilor zâmbetul larg în doar 24 de ore: „Pacientul trebuie să zâmbească şi să vorbească imediat după intervenţia chirurgicală” (FOTO)
Advertorial
Oricine a trecut prin intervenţii chirurgicale de implantologie dentară sau cunoşte pe cineva care a avut asemenea probleme ştie că aceste proceduri sunt de durată, adesea chiar de luni de zile. La Centrul de Excelenţă Dr. Leahu, un centru complex şi modern de stomatologie inaugurat în urmă cu 8 luni la Oradea, pacienţilor nu le este însă testată răbdarea, ci pleacă acasă cu zâmbetul larg în cel mult 24 de ore. Cum e posibil? E explică dr. Ionuţ Leahu, medic şi CEO al clinicii, care vine periodic la Oradea, tocmai pentru operaţiile de implantologie.
15 Iunie 2020, 08:50
Testează acum Noul Golf 8 la D&C Oradea!
Advertorial
De la un simbol al mobilităţii la un simbol al digitalizării, Noul Golf stabileşte noi standarde în digitalizarea pe şosele. Fiecare călătorie este mai confortabilă şi mai relaxată datorită sistemelor de asistenţă inteligente. Combinate cu stilul tipic al unui Golf. Testează-l la D&C Oradea!
12 Iunie 2020, 08:45
Colecţii deosebite, reduceri şi promoţii la Crişul Shopping Center! (FOTO)
Advertorial
Începând din 18 mai, Crişul Shopping Center şi-a redeschis porţile pentru clienţii săi, aşteptându-i să descopere noi colecţii şi să se bucure de reduceri şi promoţii.
04 Iunie 2020, 09:01
Service-ul D&C Oradea îți oferă o verificare gratuită* pentru maşina ta pentru a circula liber şi în siguranță! Oferim reparații de calitate şi pentru maşini neasigurate
Advertorial
La service-ul D&C Oradea poţi beneficia acum de campania de verificare gratuită a maşinilor, pentru a circula liber şi în deplină siguranţă. Campania este valabilă indiferent de marca maşinii.
04 Iunie 2020, 08:35
Carduri de fidelizare clienți Opel West, indiferent de marca deținută! (VIDEO)
Advertorial
Ești păgubitul unui accident rutier și vrei să repari pe asigurare mașina? La Opel West Oradea poți beneficia de servicii de calitate fără compromisuri, indiferent de marca deținută. Firmele de asigurare pot doar să recomande dar NU îți pot impune unde să repari mașina avariată. E dreptul tău să alegi!
01 Iunie 2020, 08:45
Prin leasing-ul operaţional, la D&C Oradea poţi avea un VW Golf 7 cu doar 232 Euro / lună!
Advertorial
D&C Oradea vine cu noi solutii de mobilitate adaptate actualelor conditii si pentru marca Volkswagen. Prin Leasing-ul operational, poti utiliza un autoturism marca Volkswagen pe o durata de 24 luni (rulaj anual 15.000 km). Astfel, la modelul Golf 7, Trendline 1.0/115 CP, avand pretul cu optionale de 16.870 Euro, platesti doar 231.6 Euro/luna (include chirie lunara, pachet service, management anvelope, asigurare Casco Omniasig).
28 Mai 2020, 08:40
S-a deschis Centrul de Valorificare a Produselor Confiscate - Agenția Națională de Administrare Fiscală, Regiunea Nord-Vest (FOTO)
Advertorial
Magazine ANAF există în toate regiunile din România, însă foarte puțini știu cu exactitate unde sunt amplasate. Prin intermediul acestor locații, Agenția Națională de Administrare Fiscală scoate la vânzare diferite produse confiscate, la prețuri mult mai mici decât magazinele clasice. Gama de produse este una extrem de variată. În incinta Complexului Home Concept din Oradea, Calea Clujului 207/C, s-a deschis începând cu data de 18 mai Centrul de Valorificare a Produselor Confiscate - ANAF Regiunea Nord-Vest.
27 Mai 2020, 08:30
Profită de leasing-ul operațional, cu avans minim 5%, la Audi A4, Q3 sau Q5 prin D&C Oradea! Acum poți beneficia de prețuri speciale la modele din stoc!
Advertorial
D&C Oradea vine cu noi soluții de mobilitate adaptate actualelor condiții. Astfel, leasing-ul operațional, configurat pe nevoile clienților, oferă o soluție de mobilitate flexibilă, nu implică achiziția mașinii și garantează plata conform utilizării auto.
19 Mai 2020, 10:38
Crişul Shopping Center s-a redeschis!
Advertorial
Începând de luni, 18 mai, Crişul Shopping Center şi-a redeschis porţile pentru clienţii săi. Centrul comercial are un nou program de funcţionare, valabil temporar, şi anume de luni până sâmbătă, de la 10:00 la 19:00. Veşti bune pentru orădeni! Având o suprafaţă de până în 15.000 mp, centrul comercial din inima oraşului şi-a reluat activitatea şi vă aşteaptă la cumpărături.
19 Mai 2020, 08:34
Pajurca Metal Group reîncepe achiziţia deşeurilor (FOTO)
Advertorial
Începând de luni, 18 mai a.c. unul dintre cei mai cunoscuţi colectori de deşeuri feroase, neferoase, electrocasnice, carton, PET şi sticlă din judeţul Bihor îşi reia activitatea de achiziţie a deşeurilor de la persoane fizice şi juridice.
15 Mai 2020, 08:20
După viziere pentru personalul medical şi poliţişti, Valtryp Oradea îi ajută cu tablete și pe copiii din Dobreşti
Jos pălăria
La vreme de încercare, proprietarul unei companii din Oradea specializată în furnizarea de volane pentru producători auto de mare prestigiu din întreaga lume, Valtryp, continuă să facă fapte bune pentru a-şi ajuta semenii. După ce a donat viziere pentru personalul medico-sanitar al spitalelor Municipal şi Judeţean, Valeriu Trip a oferit tablete copiilor nevoiaşi din satul natal, precum şi sursele financiare necesare pentru dotarea cabinetului medicului din Hidişelu de Dobreşti.
11 Mai 2020, 19:25
Raiffeisen Bank oferă finanţare rapidă, de până la 50.000 de euro, afacerilor care contribuie la combaterea efectelor pandemiei
Advertorial
Situaţia actuală a afectat foarte mult mediul de afaceri din România, iar IMM-urile au avut cel mai mult de suferit. Raiffeisen Bank a adaptat programul de creditare factory şi vine în sprijinul antreprenorilor cu idei de bine. Până pe 18 mai ei pot aplica pentru un credit de până la 50.000 euro, care vine la pachet cu mai multe beneficii, financiare şi non-financiare.
11 Mai 2020, 14:12
Se termină starea de urgență. Pentru un nou start, service-ul D&C Oradea îți oferă o verificare gratuită* pentru maşina ta, precum şi alte servicii pentru o experiență simplă şi sigură!
Advertorial
Ȋți mulțumim că ai #StatAcasa, dar acum ne pregătim de zilele mai bune, iar la D&C Oradea dăm startul campaniei de verificare gratuită a mașinilor, pentru a circula liber şi în deplină siguranță.
11 Mai 2020, 08:40
Bringo, cumpărături din Carrefour livrate acasă! Transport gratuit pentru cadre medicale și vârstnici
Advertorial
Bringo, aplicația de cumpărături personalizate care îți livrează produsele acasă! Prin intermediul aplicației, disponibile gratuit în App Store și Google Play, cumpărătorii pot alege produse din hipermarketuri, pet-shop-uri, la prețul din magazinele fizice, Bringo neavând un adaos comercial. Cadrele medicale și persoanele cu vârste de peste 65 de ani beneficiază de livrare gratuită.
06 Mai 2020, 08:30
 1  3 4 5  
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.2813 RON
  • 1 EUR = 4.8319 RON
  • 1 HUF = 0.0137 RON