URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 27 IULIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
E clar că s-a dereglat grav clima și, chiar dacă de acum înainte vom fi cuminți și nu vom mai atenta la stratul de ozon, nu vom mai polua planeta, nu vom mai împuți aerul cu noxele de la automobile, tot va mai fi nevoie de jumătate de secol pentru ca temperatura planetei să scadă.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Dacă are de returnat un credit modic, luat, să zicem, pentru o mașină, dar i se ivește șansa să cumpere și o casă la doar a șasea parte din preț, iar pentru această achiziție ar fi nevoie să contracteze încă un împrumut, sunt convins că aproape niciun om cu capul pe umeri nu ar sta mult pe gânduri, ci ar profita de posibilitatea să aibă și casa. Cu atât mai mult cu cât, repet, ar fi la nici 17% din prețul real.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că aducerea antrenorului Gustavo Aragolaza și preparatorului Maurizio Miele la FC Bihor este o mișcare strategică bună? Că va da roade?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În ultimele săptămâni, atenția publică a fost îndreptată spre reglementarea testelor rapide antidrog utilizate de Poliția Rutieră. După multe bâlbe ale guvernanților, printr-o nouă OUG s-a stabilit că permisele retrase vor fi restituite titularilor dacă în termen de 72 de ore nu sosesc rezultatele testelor efectuate la medicina legală.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
După stabilirea diagnosticului de diabet de tip 2, medicul va elabora o strategie terapeutică în concordanță cu existența factorilor de risc existenți (în principal cardiovasculari și renali), de obiceiurile alimentare și de modul de viață al pacientului. De asemenea, medicul va prescrie și unele măsuri igienico-dietetice de tratament constând într-un regim alimentar echilibrat și o activitate fizică regulată. Aceste măsuri sunt de multe ori primordiale pentru ameliorarea echilibrului glicemiei.
26 Aprilie 2024, 16:10

Încă un PNL-ist din Consiliul Județean Bihor a trecut la PSD. Ce l-a nemulțumit pe Florin Ciora

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Consilierul județean Florin Ciora, ales în toamna anului 2020 pe lista PNL, a schimbat tabăra, fiind cel de-al doilea ales din acest partid care îl părăsește în favoarea PSD. La patru luni după ce colegul Dorin Boca a făcut același lucru, Ciora afirmă că este nemulțumit de decizii interne de partid, dar - spre deosebire de colegul său - nu a demisionat din CJ Bihor, ci a anunțat că va activa până la sfârșitul mandatului ca reprezentant al acestui partid.

„Am anunțat secretariatul”

„Vreau să anunț că mi-am depus adeziunea la PSD și până la sfârșitul mandatului voi activa în grupul PSD”, a anunțat Florin Ciora (foto) în toiul ședinței de vineri a CJ Bihor, la câteva minute după ce se așezase nu ca de obicei lângă reprezentanții PNL din „parlamentul” județean, ci lângă cei ai PSD, iar BIHOREANUL l-a întrebat de ce a făcut acest lucru.

„Săptămâna trecută, pe 19 aprilie, am anunțat secretariatul Consiliului Județean că nu mai sunt membru PNL, ci al PSD”, a declarat Ciora reporterului.

„Organizația pe care am construit-o, cea de la Marghita, a fost practic desființată în martie anul trecut”, a motivat el, făcând referire la faptul că până în martie 2023 a fost președintele PNL Marghita, însă atunci organizația a fost dizolvată, iar ulterior a fost numit la conducere, ca președinte interimar, primarul municipiului, Marcel Sas Adăscăliții, care în 2020 candidase ca independent.

„Am ajuns ca cineva care a candidat independent în 2020 să candideze din partea PNL, iar candidatul PNL din 2020 Claudiu Ciarnău să candideze acuma ca independent”, a spus proaspătul fost PNL-ist intrat în PSD.

Rămâne cu mandatul

De menționat că în ciuda schimbării partidului, Ciora nu își va pierde mandatul, putând să-l ducă până la capăt, iar asta datorită unei schimbări legislative care nu mai sancționează traseismul politic prin încetarea mandatului.

Un alt consilier județean ales în urmă cu patru ani pe lista PNL, Dorin Boca, a demisionat din CJ Bihor și din partid în luna decembrie a anului trecut, motivând la acea dată că dorește să candideze ca independent în comuna Lunca, unde primarul este tot membru PNL.

Ulterior, însă, Boca s-a înscris în PSD și va candida la Primăria Lunca în calitate de reprezentant al acestui partid.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
4 Comentarii
@florea
"lumea se satura de acesti fascisti" Rusii te-au invatat textele astea? Nu stiu de unde ai aparut, dar daca ai probleme si cu parcarile, e simplu, te intorci la cotetul unde ai crescut, acolo o fi gratis. Nu ai ce cauta intr-un oras civilizat. Daca totusi vrei la oras, mai aduna niste flacoane sa-ti faci bani de parcare.
Postat 27 Aprilie 2024, 07:29 de Biggie
@sanduivanov
"PNL va disparea" Tu cand o sa dispari?
Postat 27 Aprilie 2024, 07:20 de Biggie
ivanov
sppui bine, lumea se satura de acesti fascisti,vad ca e doaar distrugere.Oradea e desecrata de acesti terorristi!avem parcari la preturi de apartamente in New York,si salarii in "parcuri industriale" de lume a 3-a
Postat 26 Aprilie 2024, 19:13 de florea
PNL va disparea
Incet incet PNl se va desfiinta, la fel ca USR, unul mai prost ca altul. Lumea se satura de aceste partide
Postat 26 Aprilie 2024, 18:54 de sanduivanov
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5785 RON
  • 1 EUR = 4.969 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON