URMĂREȘTE-NE PE
LUNI, 15 AUGUST 2022
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Vă mai amintiți ce circ a fost cu construirea podului din zona Sovata? Sau ce scandal cu drumul expres, unde specialiști în trafic (probabil în traficul de țigări) estimau că pe acesta nu va circula nimeni, iar acum se merge aproape bară la bară? Dar despre inutilitatea pasajului Magheru, unde Primăria e acuzată că n-a făcut destul de larg subteranul, pentru parcarea mașinilor celor care își scot copiii de la Oltea Doamna?
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Deşi practic meseria asta de trei decenii, azi, mâine, nu încetează să mă minuneze un fenomen permanent manifest în politica românească: modul în care se autodevorează coaliţiile de partide ajunse la guvernare, făcându-se cioburi înainte de-a apuca să furnizeze ceva substanţial naivilor de electori. A fost boala CDR-ului, a fost a USL-ului, este a guvernării de azi şi va fi, probabil, şi a celei de mâine...
Zic şi eu
Adrian Cris
Mândria orădenilor (oricum umflată by default, căci bihorenii-s nialcoși încă din și prin născare) că au cea mai modernă Unitate de Primire a Urgențelor din țară poate suferi serios după ce, accidental, a ieșit la iveală că noua clădire are câteva beteșuguri. La fel și mândria Primăriei.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Primarul Florin Birta propune reabilitarea pietonalei Republicii, prin pavarea cu porfir și revenirea la modelul estetic cu cercuri, din perioada comunistă. Ce părere aveți?

De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Potrivit noii reglementări, contestaţia este de competenţa instanţei ierarhic superioare, care o soluţionează în complet format din 3 judecători. Când procesul se judecă la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, contestaţia se soluţionează în completul de 5 judecători, iar când procesul îl judecă un complet de 5 judecători, contestaţia se soluţionează de un alt complet de 5 judecători.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Clima (de la grecescul klima care înseamnă înclinaţia razelor solare) reprezintă regimul caracteristic al vremii unei regiuni pe timp îndelungat. Regimul climatic se caracterizează printr-o relativă stabilitate, modificările putând fi urmărite numai prin observaţii îndelungate şi pe perioade lungi de timp.

AVE Bihor

Experimentul care arată că putem influenţa valoarea facturii de salubritate
AVE Bihor
În luna iulie, angajaţii AVE Bihor au făcut un experiment în mai multe oraşe din judeţul Bihor, pentru a demonstra influenţa colectării separate asupra valorii facturilor plătite de populaţie la tarifele aprobate de ADI ECOLECT GROUP. Pe platforma 11 din Marghita, de exemplu, cantitatea de deşeuri reziduale a scăzut în iulie faţă de luna iunie de la 20,4 metri cubi (mc) la 3,5 mc, adică de peste şase ori!
08 August 2022, 10:30
Cum vrea AVE Bihor să revoluţioneze sistemul de colectare a deşeurilor în zonele turistice
AVE Bihor
Boga, Padiş sau Vârtop sunt zone de relaxare din judeţ frecventate de mii de bihoreni şi turişti veniţi din toată ţara şi din străinătate. Nu de puţine ori însă, aceste oaze de relaxare sunt infestate cu depozite ilegale de deşeuri. În plus, sistemul de salubrizare din zonă necesită îmbunătăţiri, pentru a se ridica la pretenţiile unui judeţ civilizat, care îşi doreşte să devină un exemplu în ceea ce priveşte curăţenia din zonele turistice.
01 August 2022, 09:26
AVE Bihor - Curăţenia începe cu noi (FOTO)
AVE Bihor
Grija pentru clienţii noştri primează şi în aceste zile caniculare de vară, când mirosurile răspândite de incinte şi pubele pot deveni supărătoare. Angajaţii noştri sunt în plină campanie de igienizare a acestora în jurul blocurilor din zonele pe care le deservim. Această acţiune are loc de două ori pe an, în toate cele aproape 200 de ţarcuri sau eco-insule din tot judeţul pe care clienţii noştri le folosesc.
Cum putem micșora factura la salubritate
AVE Bihor
Scumpirea energiei și a gazelor naturale ne-a afectat pe toți în acest an complicat din toate punctele de vedere. Menținerea facturilor în limite rezonabile este o necesitate a zilelor noastre, pentru ca relația client-prestator de servicii să fie cât mai eficientă. În rândurile următoare vă oferim câteva sfaturi practice care să vă ajute să reduceți factura acestui serviciu de salubritate.
18 Iulie 2022, 10:22
Ce se întâmplă dacă generăm deşeuri în exces?
AVE Bihor
Generarea deşeurilor este o realitate a zilelor noastre, ce necesită soluţii concrete şi răspunsuri rapide la nevoile clienţilor. Dacă în urmă cu 30-40 ani o gospodărie de la ţară producea o cantitate infimă de deşeuri, azi, cu această avalanşă a ambalajelor de diferite tipuri, situaţia s-a schimbat radical. Toţi clienţii noştri, persoane fizice sau juridice, au asigurată prin contract ridicarea unei cantităţi de deşeuri reciclabile (hârtie/carton, plastic/metal, sticlă) şi a unei cantităţi de deşeuri reziduale/bio incluse în tariful minim lunar. Ce se întâmplă însă atunci când aceste cantităţi sunt depăşite?
11 Iulie 2022, 09:21
Ce se întâmplă dacă nu achităm factura la scadenţă?
AVE Bihor
Procedura executării silite este cea mai nedorită situaţie în care poate ajunge un client rău-platnic. După neplata a patru facturi, firma noastră va demara această procedură prin care ne asigurăm că serviciile noastre sunt, într-un final, plătite. În acest fel, asigurăm continuitatea salubrizării în localităţile deservite de echipele noastre.
04 Iulie 2022, 10:30
Experiment pentru reducerea facturii de salubritate în Marghita (FOTO)
AVE Bihor
Gradul de colectare separată în țarcurile blocurilor din Marghita nu depășește 30%. Mult prea puțin față de țintele pe care ni le-am asumat pentru ca acest serviciu să fie unul funcțional și acceptabil ca și cost. Deșeurile din plastic, metal, carton sau sticlă, dacă sunt colectate separat, sunt preluate gratuit de AVE Bihor. Dacă, în schimb, ele sunt amestecate, iar o fracție de deșeuri reciclabile devine deșeu rezidual, factura crește.
27 Iunie 2022, 10:00
Vi se pare complicată selectarea deşeurilor? Să vedeţi ce se întâmplă într-o staţie de sortare! (FOTO / VIDEO)
AVE Bihor
Selectarea deşeurilor în mai multe fracţii a devenit o necesitate a acestor zile. În gospodăriile noastre, fie că stăm la bloc sau la casă, începe procesul prin care un recipient sau material achiziţionat se întoarce în lanţul de producţie. Reducem astfel poluarea şi ne asigurăm că undeva în lume se va produce cu un PET sau o doză de aluminiu mai puţin.
Ce se întâmplă atunci când maşina de salubritate preia mai multe tipuri de deşeuri (FOTO / VIDEO)
AVE Bihor
Am primit deseori, ca firmă de salubritate, această observaţie din partea clienţilor noştri: că în maşinile AVE se preiau uneori două tipuri de deşeuri simultan şi că, astfel, efortul de preselectare de acasă nu mai are niciun rost. Ce se întâmplă, de fapt, atunci când în maşinile noastre sunt preluate două fracţii diferite?
Cum ajung deşeurile bio pământ de flori (FOTO/VIDEO)
AVE Bihor
Fracţia bio are o importanţă deosebită în procesul de selectare a deşeurilor, pentru că ea are o importantă componentă ecologică. Printr-un proces de descompunere care se întinde pe mai multe luni, materialul vegetal se transformă în îngrăşământ sau pământ de flori.
06 Iunie 2022, 10:50
AVE Bihor şi investiţia în viitor (VIDEO)
AVE Bihor
Reciclarea şi colectarea separată se învaţă de la cele mai mici vârste. Este filosofia noastră, împărtăşită şi de Asociaţia Educaţională Pro Time-R, care în Luna Curăţeniei din Bihor face un tur al mai multor şcoli din judeţ. Sunt organizate activităţi de conştientizare a importanţei colectării separate, a importanţei mediului, dar şi activităţi de ecologizare.
AVE Bihor sau cum putem avea o ţară ca afară (VIDEO)
AVE Bihor
Să avem o ţară ca afară a devenit o adevărată Fată Morgana a ultimilor ani, un concept pe care mulţi dintre noi îl percep ca o ţintă iluzorie sau un simplu slogan de campanie. Noi, cei de la AVE Bihor, ne încăpăţânăm să credem că e mult mai mult de atât: e direcţia în care trebuie să mergem, pentru a atinge nivelul de trai şi civilizaţia din ţările dezvoltate. 
Cum 'citim' facturile AVE Bihor (VIDEO)
AVE Bihor
O relaţie contractuală onestă presupune, printre altele, şi plata la timp a facturilor. Fie că vin pe mail sau le primiţi de la angajaţii noştri, facturile pot fi un indicator relevant al comportamentului nostru casnic. Ele ne indică ce cantitate de deşeuri reziduale producem, dar şi cantitatea de deşeuri bio, în cazul în care locuim la oraş.
16 Mai 2022, 10:55
Cum să colectăm separat deşeurile (VIDEO)
AVE Bihor
Colectarea separată a deşeurilor este un obicei pe care ar trebui să îl aplicăm în viaţa de zi cu zi. Fiecare gospodărie produce deşeuri menajere care trebuie colectate şi pe urmă sortate corespunzător pe categorii la staţiile de sortare, pentru a putea fi reciclate. Colectate separat, deşeurile menajere de provenienţă organică pot fi folosite pentru producerea compostului, iar altele, precum ambalajele, pot fi reciclate.
09 Mai 2022, 11:42
AVE Bihor: Modificare program de colectare
AVE Bihor
Începând cu data de 01.05.2022, se modifică programul de colectare a deșeurilor municipale, în toate zonele de operare AVE BIHOR SRL. Noile calendare pot fi vizualizate pe site-ul www.ave-bihor.ro, pe pagina de facebook facebook.com/ave.bihor, dar și în acest articol.
02 Mai 2022, 09:29
Este importantă colectarea corespunzătoare a deşeurilor?
AVE Bihor
În cazul în care este corespunzător efectuată, colectarea separată a deşeurilor reprezintă primul pas al procesului de reciclare, un obicei util pentru un mediu mai curat, cât şi un instrument de control al facturii de salubrizare prin care cetăţenii pot influenţa în mod direct valoarea acestuia. Din păcate multe persoane consideră că nu merită să piardă timp pentru a separa deşeurile din varii motive.
Tarife mai mici pentru cei care colectează separat deşeurile
AVE Bihor
Ne place sau nu, separarea deşeurilor face deja parte din viaţa noastră de câţiva ani. Ideea de bază este de a reduce cantitatea de deşeuri reziduale care ajunge sa fie depozitată şi a recicla sticla, PET-urile sau cartoanele produse în fiecare gospodărie. În acest fel, scădem factura de salubritate, limităm poluarea mediului şi ne aliniem la standardele Europei civilizate.
Noi posibilităţi de plată a facturii AVE BIHOR
AVE Bihor
Dragi cititori, clienţi ai firmei AVE BIHOR!
În urma dezvoltării informatice realizate în cadrul firmei s-au introdus noi modalităţi mai rapide şi mai comode de plată a facturii AVE BIHOR.
În acest articol regăsiţi centrele de plăţi şi casieriile AVE BIHOR.
12 Aprilie 2022, 08:40

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.745 RON
  • 1 EUR = 4.8909 RON
  • 1 HUF = 0.0124 RON