URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 30 MAI 2023
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
De zece ani, zona centrală a Oradei este chinuită de șantiere și nici nu se întrevede finalizarea lor. La început a fost șantierul digului de pe malul stâng, de lângă Primărie. A ieșit o lucrare bună, dar, ca orice dig, cam austeră. E drept că nu poți planta vegetație în zona de protecție, pe ditamai digul, dar poate că mai multe jardiniere ar trebui amplasate, mai ales că lumea a descoperit cu plăcere noua promenadă...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
E sufocarea pe care o simţi în lipsa libertăţii, obrazul ce-ţi arde încă sub palma securistului care ţi-a curmat cuvântul, ruşinea că te-ai născut într-un loc atât de cenuşiu. E despre "vom muri şi vom fi liberi", "dreptate, ochii plânşi cer să te vadă" sau "mai bine golan...". E despre mulţumirile primite de la omul simplu, care a găsit în tine singurul ascultător şi reazem, înfruntând "sistemul". Despre orele de nesomn...
Zic şi eu
Adrian Cris
Cu un an înaintea lui 2024, când toți politicienii vor alerga după ștampile la europarlamentare, locale, legislative și prezidențiale, unii au și intrat în campanie. Au, n-au „subiecte”, pesediștii bihoreni „pac, la Războiul”! Convoacă întâlniri cu jurnaliștii, scriu și trimit comunicate, își somează la foc automat inamicii din PNL. Cu excepția stridenței, nimic spectaculos.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că greva generală a profesorilor este justificată și că salariile lor ar trebui mărite?
De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Codul de procedură penală din 2014 prevede o procedură larg aplicabilă în practică prin care se soluționeză dosarele penale ce au ca obiect infracțiuni minore comise, de regulă, de către persoane fără antecedente penale, situații în care cheltuiala statului cu judecarea „găinăriei” ar fi disproporționată față de efectul produs în societate.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Steatoza hepatică reprezintă o acumulare excesivă de grăsimi la nivelul ficatului (în special trigliceride) cu mărirea sa uşoară până la moderat şi cu caracter benign şi reversibil de obicei, dar uneori putând deveni gravă, cu evoluţie spre ciroză (în condiţiiile acumulării excesive şi îndelungate şi a asocierii unor factori nocivi). În mod normal, ficatul conţine 2-4% grăsimi.

AVE Bihor

Cum ajung deşeurile bio pământ de flori
AVE Bihor
Fracţia bio are o valoare deosebită în procesul de selectare a deşeurilor, pentru că ea are o importantă componentă ecologică. Printr-un proces de descompunere care se întinde pe mai multe luni, materialul vegetal se transformă în îngrăşământ sau pământ de flori.
29 Mai 2023, 09:32
AVE Bihor: ce facem cu deşeurile periculoase din gospodărie?
AVE Bihor
Nu o dată angajaţii AVE Bihor din staţiile de sortare s-au confruntat cu situaţia în care deşeuri periculoase au ajuns pe liniile de sortare. Ceea ce reprezintă un pericol pentru sănătatea angajaţilor noştri, dar şi o piedică serioasă în calea sortării corecte a deşeurilor reciclabile. Facem un apel pe această cale ca cetăţenii care au abonament de salubritate să nu arunce nici măcar în recipientul rezidual acele deşeuri care conţin substanţe toxice, inflamabile sau explozive.
25 Mai 2023, 12:41
Idee pentru o altfel de educație pentru elevi: vizite la stațiile de sortare (FOTO/VIDEO)
AVE Bihor
Pentru un copil care nu cunoaște din interior munca dintr-o stație de sortare, efortul de colectare separată a deșeurilor pare unul inutil. De ce să punem sticla în pubela verde sau hârtia și cartonul în sacul galben? Pe cine afectează dacă între flacoanele de suc strecor și puțin deșeu menajer? La aceste întrebări pot găsi răspunsul elevii care fac o vizită într-o hală de sortare și văd cât de dificilă și importantă în același timp este munca la banda de separare.
15 Mai 2023, 08:27
AVE Bihor: selectezi corect şi... câştigi (FOTO/VIDEO)
AVE Bihor
Elevii unei şcoli din Săcueni au vizitat, vineri, staţia de sortare şi transfer AVE Bihor din Marghita. Ei au participat la acţiune în cadrul "Săptămânii verzi", o iniţiativă educativă ce se desfăşoară în multe şcoli şi are ca scop conştientizarea elevilor asupra importanţei protejării mediului înconjurător şi selectării deşeurilor.
02 Mai 2023, 09:41
AVE Bihor, alături de copiii din Salonta, de Ziua Pământului
AVE Bihor
Ziua Pământului este o sărbătoare anuală, celebrată la nivel mondial pe 22 aprilie, pentru a promova protejarea mediului înconjurător și conștientizarea problemelor de mediu cu care se confruntă planeta noastră. Vineri, în Salonta, copiii de la mai multe grădinițe și școli au celebrat „Ziua Pământului” în aer liber, în parcul mare, unde s-au organizat expoziții și alte activități ce țin de protecția mediului.
24 Aprilie 2023, 08:53
AVE Bihor vă urează Sărbători fericite!
AVE Bihor
Dragi clienți Ave Bihor, cu ocazia Sărbătorilor de Paște vă dorim să aveți parte de momente pline de bucurie și liniște alături de cei dragi! Noi nu vom întrerupe programul obișnuit de ridicări, pentru că știm că în această perioadă gospodăriile produc în mod tradițional mai mult deșeu, iar activitatea noastră este mai importantă ca oricând. Vă invităm, însă, să fiți și cumpătați în felul în care veți organiza mesele din aceste zile libere, pentru a preîntâmpina risipa alimentară. 
14 Aprilie 2023, 19:10
Şcoala altfel la ECO şi AVE Bihor (VIDEO)
AVE Bihor
Săptămâna care a trecut a fost una plină de activităţi cu copii la sediile ECO şi AVE Bihor. În timp ce ECO Bihor gestionează toate deşeurile generate la nivel judeţean în cadrul depozitului ecologic amenajat pe strada Matei Corvin, AVE Bihor este compania de salubritate se ocupă cu colectarea de la populaţie, companii şi instituţii publice a deşeurilor generate în patru zone ale judeţului. Astfel că elevii care ne-au vizitat zilele acestea au putut vedea îndeaproape cum funcţionează acest sistem de colectare separată şi cât este el de important pentru protejarea mediului înconjurător.
10 Aprilie 2023, 09:08
Şcoala AVE Bihor - Educaţia, primul pas în protecţia mediului
AVE Bihor
AVE Bihor îşi ia în serios misiunea de educator al tinerelor generaţii. În acest sens, am demarat ample acţiuni în unităţile de învăţământ din Bihor, pentru a le explica celor mici importanţa colectării separate a deşeurilor şi impactul pozitiv al acestui demers asupra mediului. Săptămâna trecută am ajuns şi la grădiniţa cu program prelungit "Toldi" din Salonta, care a organizat  "Săptămâna Verde", dedicată educaţiei şi conştientizării cu privire la importanţa protecţiei mediului înconjurător şi a naturii.
03 Aprilie 2023, 09:40
La ce folosim pământul de flori obţinut prin compostarea bio-deşeurilor (VIDEO)
AVE Bihor
Vremea superbă din ultimele zile i-a făcut pe mulţi dintre bihoreni să iasă în grădină pentru a începe lucrările de primăvară. Şi cei care stau la bloc au opţiunea de a-şi colora interioarele cu aranjamente florale dintre cele mai fanteziste. Ce poate înfrumuseţa mai mult interiorul şi exteriorul casei decât nişte muşcate într-o jardinieră amplasată pe balcon sau pe pervazul geamului? Pentru toate lucrările dvs., mari sau mici, vă recomandăm să folosiţi pământul de flori de la ECO Bihor...
27 Martie 2023, 11:37
AVE Bihor, alături de campania 'Plantăm Speranţă' (FOTO)
AVE Bihor
AVE Bihor s-a implicat în campania "Plantăm Speranţă", un proiect naţional de plantare de arbori şi arbuşti în diverse zone din România. Am fost prezenţi, sâmbătă, alături de alte mii de voluntari în localitatea Leş din judeţul Bihor, ca să plantăm o pădure de la zero. Scopul nostru principal este colectarea deşeurilor, dar suntem decişi să contribuim activ la refacerea pădurilor şi la combaterea defrişărilor. Dorim să promovăm un stil de viaţă sănătos, în respect faţă de natură.
20 Martie 2023, 10:11
AVE Bihor: campania 'Pământ de flori' în Valea lui Mihai şi Săcueni
AVE Bihor
După locuitorii oraşului Salonta, a venit rândul celor din Valea lui Mihai şi Săcueni să beneficieze de rezultatul muncii lor: un pământ de flori de cea mai bună calitate, obţinut prin compostarea deşeurilor biodegradabile colectate de la clienţii noştri din aceste localităţi.
13 Martie 2023, 10:27
AVE Bihor: Lecţie de salubritate cu elevii liceului Petőfi Sándor din Săcueni (FOTO)
AVE Bihor
AVE Bihor este operatorul de salubritate care colectează deşeurile din patru zone ale judeţului Bihor. Pe lângă această activitate, însă, facem mereu diferite acţiuni de conştientizare şi educare continuă a noilor generaţii, în colaborare cu şcolile şi grădiniţele care se află în zonele noastre de operare.
06 Martie 2023, 10:21
AVE Bihor - micile gesturi care măresc factura de salubritate (VIDEO)
AVE Bihor
Ştim că efortul de a colecta separat deşeurile nu este mic şi îi apreciem pe toţi clienţii care sunt riguroşi în respectarea celor patru sau cinci fracţii. Doar că noua normalitate este impusă prin tratate şi reglementări UE, plus că România trebuie să ajungă şi ea, la un moment dat, la standarde de civilizaţie demne de secolul 21. Şi, pentru că vrem să vă ajutăm să cheltuiţi cât mai puţin pe acest serviciu, vă oferim câteva sfaturi care ar putea aduce beneficii importante bugetului familiei dvs.
27 Februarie 2023, 09:30
AVE Bihor a început distribuirea pământului de flori gratuit în Salonta (VIDEO)
AVE Bihor
Clienţii AVE Bihor din Salonta au început să îşi ridice pământul de flori oferit gratuit de AVE Bihor. Cei mai mulţi dintre ei o fac prin intermediul asociaţiilor de proprietari, însă aceştia pot primi pământul şi la Primărie sau la Staţia de sortare din Salonta. În felul acesta, AVE Bihor vrea să răsplătească efortul salontanilor de a colecta separat fracţia bio.
20 Februarie 2023, 08:30
AVE Bihor: cum reuşeşte o familie din Cherechiu să plătească puţin la salubritate (FOTO/VIDEO)
AVE Bihor
AVE Bihor este în slujba a peste 200.000 de clienţi în cele patru zone din judeţul Bihor. Sunt peste 67.000 de gospodării pe care le vizităm de mai multe ori pe săptămână, pentru a le asigura un serviciu care ne aduce, în sfârşit, aproape de lumea civilizată. Fiecare client este important, iar scopul nostru este ca, la finalul lunii, colaborarea să fie una armonioasă.
13 Februarie 2023, 09:30
AVE Bihor: pământ de flori gratuit pentru clienții din Salonta (VIDEO)
AVE Bihor
Deoarece am tot vorbit despre deşeurile biodegradabile şi importanţa colectării separate a acestora, dorim să încurajăm cetăţenii din oraşul Salonta şi venim spre ei cu un "impuls" prin care dorim să creştem procentul de colectare separată a deşeurilor biodegradabile.
06 Februarie 2023, 09:50
AVE Bihor: Elevii unui liceu din Salonta îşi produc singuri compost (FOTO)
AVE Bihor
Anul 2022 a fost pentru AVE Bihor unul de conştientizare şi educare a noilor generaţii. Am investit multă muncă şi energie pentru a ajunge în cât mai multe şcoli din cele 62 de UAT-uri pe care le deservim. Azi, culegem roadele acestei munci.
30 Ianuarie 2023, 09:30
AVE Bihor: Ce puteţi pune în pubela verde (VIDEO)
AVE Bihor
Deşi este ştiut faptul că în pubela verde se colectează fracţia de ambalaje din sticlă, este important să respectaţi şi tipurile de deşeuri care pot ajunge în această pubelă. Categoriile mari sunt sticle de bere, sticle de lapte, sticle de băuturi carbogazoase, borcane fără capac sau sticle de ulei. Există deşeuri din sticlă care însă nu pot fi aruncate aici şi pe acestea le vom detalia în acest articol.
23 Ianuarie 2023, 11:26
AVE Bihor - Cum vom îmbunătăţi colaborarea noastră în 2023
AVE Bihor
Am început activitatea de colectare separată a deşeurilor în patru zone din Bihor la finalul anului 2019. Am trecut peste o perioadă complicată, cu o pandemie care a dat lumea peste cap şi un conflict la graniţe care încă macină viaţa a milioane de oameni. Dar am pornit la drum cu o idee îndrăzneaţă şi am ajuns la aproape 200.000 de clienţi deserviţi. Şi ne propunem să nu ne oprim aici. Iată câteva direcţii de dezvoltare în anul care tocmai a început!
16 Ianuarie 2023, 09:20
AVE Bihor preia gratuit brazii de Crăciun (VIDEO)
AVE Bihor
Sărbătorile de iarnă nu sunt la fel fără un brad natural în casă. Copiii îl înconjoară cu dragoste pentru că sub el vor găsi cadourile în noaptea magică, însă şi adulţii simt că atmosfera din casă se schimbă odată cu apariţia acestui simbol al Crăciunului. Acum, când această perioadă se apropie de final, bradul nu trebuie aruncat la întâmplare, pentru că din el se poate face un compost de cea mai bună calitate.
09 Ianuarie 2023, 09:32
AVE Bihor: servicii de salubritate pentru aproape 200.000 de bihoreni (VIDEO)
AVE Bihor
A fost un an intens pentru firma de salubritate AVE Bihor, care a reuşit la finalul lui 2022 să atingă o nouă bornă importantă: 67.456 de gospodării deservite de angajaţii noştri în cele patru zone ale judeţului în care asigurăm acest serviciu. Dacă înmulţim acest număr cu 2,9 (media locuitorilor într-o gospodărie), rezultă că în acest moment aproape 200.000 de bihoreni sunt partenerii noştri în acest demers de a reduce cantitatea de deşeuri reziduale şi a creşte cifrele de colectare separată.
27 Decembrie 2022, 09:00
AVE Bihor: programul de ridicări pentru perioada Crăciunului şi Anului Nou
AVE Bihor
Salubritatea este un serviciu indispensabil într-o societate modernă, în special în perioada sărbătorilor de iarnă. Gospodăriile produc în mod natural mai multe deşeuri în această perioadă, iar motivele sunt evidente: ambalaje în număr foarte mare, flacoane de plastic, deşeuri bio, toate se adună în cantităţi mari în aceste zile.
19 Decembrie 2022, 09:21
Mic ghid de colectare separată de la AVE Bihor (VIDEO)
AVE Bihor
Colectarea separată a deşeurilor a devenit obligatorie de câţiva ani, însă şi acum sunt persoane care ne întreabă cum să o facă în mod corect. Şi de ce. Noi le răspundem că această sarcină a fiecărei gospodării vine din nevoia de a reutiliza plasticul, metalul, cartonul sau sticla de care ne debarasăm. Şi de a limita cantitatea de deşeu ajunsă în cele mai nepotrivite locuri: în râuri, pe marginea drumurilor, în zone turistice sau chiar lângă casa în care locuim. Iar până la urmă, dacă separăm corect, avem şi un beneficiu direct: vom plăti mai puţin pentru acest serviciu.
12 Decembrie 2022, 10:08
Cum ar putea activitatea AVE Bihor să reducă factura de curent (FOTO)
AVE Bihor
Explozia preţurilor la energie din ultimii ani impune găsirea unor soluţii rapide de reducere a costurilor. Plafonarea preţurilor, prin legile impuse de guvernanţi, este o măsură temporară, cu costuri uriaşe pentru noi toţi, care nu rezolvă însă decât efectele problemei, nu şi cauza lor. AVE Bihor propune o soluţie la îndemână, prin care producţia de curent s-ar putea face la preţuri mai mici, folosind fracţia biodegradabilă pe care oricum clienţii noştri sunt obligaţi să o colecteze separat.
05 Decembrie 2022, 09:49
Cum vrea AVE Bihor să colecteze deşeurile în zona montană
AVE Bihor
Odată cu căderile de zăpadă din zonele înalte ale Bihorului, colectarea deşeurilor a devenit o problemă pentru operatorii de salubritate. AVE Bihor a venit cu o soluţie ingenioasă pentru a ajunge în toate gospodăriile din zone precum Boga, Padiş sau Vârtop, în ideea de a oferi un serviciu vital pentru păstrarea unui mediu curat. A achiziţionat ATV-uri care pot ajunge şi în cele mai greu accesibile locuri şi a început colectarea experimentală a deşeurilor din aceste zone...
28 Noiembrie 2022, 09:40
AVE Bihor: în cât timp se umple pubela de rezidual într-o gospodărie (FOTO)
AVE Bihor
Pubelele noastre pentru fracţia rezidual au 40 de litri. Ceea ce, la prima vedere, ar putea părea insuficient pentru o gospodărie, pentru că ele s-ar umple prea repede. Am verificat acest mit pe teren, iar concluzia a fost, din nou, surprinzătoare.
21 Noiembrie 2022, 09:32
AVE Bihor: ce facem cu deşeurile bio pe care le preluăm de la populaţie 
AVE Bihor
Săptămâna trecută v-am explicat cât de simplu este să gestionaţi deşeurile bio în gospodăria dumneavoastră. Cu puţin efort, acestea sunt separate de celelalte tipuri de deşeuri, ceea ce vă va reduce semnificativ factura şi va ajuta şi mai mult mediul înconjurător, pentru că din această fracţie rezultă compostul, atât de folosit în grădină.
14 Noiembrie 2022, 10:00
AVE Bihor: Ce facem cu deşeurile vegetale din gospodărie
AVE Bihor
Orice gospodărie produce mai multe tipuri de deşeuri, iar o parte însemnată dintre acestea sunt cele biodegradabile. Dacă am separa corect fracţiile, în reciclabile şi bio, am putea avea plăcuta surpriză de a reduce drastic fracţia de reziduale. Iar acest lucru înseamnă, bineînţeles, facturi mai mici şi un mediu mai curat. Dar să vedem care ar trebui să fie circuitul corect al deşeurilor bio într-o gospodărie.
07 Noiembrie 2022, 09:30
AVE Bihor - Sfaturi pentru agenții economici din Bihor (VIDEO)
AVE Bihor
Dacă aveţi contract de salubritate cu noi, trebuie să ştiţi cum puteţi micşora la minim factura pe care o primiţi lună de lună. Reţeta este una simplă, dar, cu toate acestea, de multe ori neglijată: colectarea separată pe fracţii, reducerea cantităţii de rezidual. Toate acestea concură la reducerea facturii dvs.
31 Octombrie 2022, 09:36
Modificări la plata cu cardul pe site-ul AVE Bihor
AVE Bihor
Una dintre cele mai comode modalități de plată a facturilor AVE Bihor o reprezintă plata cu cardul pe site-ul www.ave-bihor.ro. Clienții noștri primesc o parolă de logare la semnarea contractului, cu ajutorul căreia pot intra în cont și pot vizualiza istoricul de ridicare, plățile efectuate și cele restante. O  noutate absolută este posibilitatea descărcării facturilor în format PDF.
24 Octombrie 2022, 09:21
 1   

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6276 RON
  • 1 EUR = 4.958 RON
  • 1 HUF = 0.0133 RON