URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 16 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă suntem prea prost îmbrăcați pentru Qatar Airways? Dacă sacoșele de rafie nu cadrează cu standardul lui Turkish Airlines? Dacă poziția prea apropiată de Debrețin nu e pe placul lui Wizz Air? Dacă Ryanair e un low cost la fel de scump ca orice companie de linie, dar mult mai imprevizibil? Dacă, dacă, dacă... Atunci mai bine zburăm de la Oradea cu frații noștri moldoveni de la HiSky!
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
De nu puține ori, pe meleagurile noastre veștile „de bine” se lasă cu surprinzătoare reacții adverse. Dacă trece prin Oradea o vedetă sau un turist oarecare și comite imprudența să-i remarce frumusețea, apar imediat frustrați și nefericiți gata să facă orice vizitator să se simtă, post factum, nepoftit. Îi cer intrusului aspru, cu indignare, ba și cu suspiciune, socoteală. De ce nu s-a plimbat și prin cartiere, să le vadă mizeria...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?

De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.

AVE Bihor

AVE Bihor: ce facem cu deşeurile periculoase din gospodărie?
AVE Bihor
Nu o dată angajaţii AVE Bihor din staţiile de sortare s-au confruntat cu situaţia în care deşeuri periculoase au ajuns pe liniile de sortare. Ceea ce reprezintă un pericol pentru sănătatea angajaţilor noştri, dar şi o piedică serioasă în calea sortării corecte a deşeurilor reciclabile. Facem un apel pe această cale ca cetăţenii care au abonament de salubritate să nu arunce nici măcar în recipientul rezidual acele deşeuri care conţin substanţe toxice, inflamabile sau explozive.
15 Aprilie 2024, 09:23
AVE Bihor: locul deșeurilor nu este în natură!
AVE Bihor
Începutul lunii aprilie ne-a răsfățat cu o vreme minunată, iar angajații AVE Bihor au decis să organizeze o activitate de „team building” în frumoasa pădure de la Derna. Am avut, însă, o surpriză neplăcută atunci când am descoperit cât de multe deșeuri au fost aruncate în natură, în ciuda eforturilor noastre de a combate acest fenomen. Așa că ne-am suflecat mânecile și am trecut la treabă!
08 Aprilie 2024, 09:30
AVE Bihor: de ce este important calendarul de ridicare (FOTO)
AVE Bihor
Dragi clienți, vă aducem aminte că deșeurile se colectează conform calendarului de ridicare! În cazul în care scoateți și alte tipuri de deșeuri pe lângă cele care sunt programate pe calendar, acestea nu se vor ridica! Veți primi o etichetă de atenționare bifată cu următorul text „NU astăzi colectăm acest tip de deșeu”.
01 Aprilie 2024, 09:32
AVE Bihor: cum ne asigurăm că ne este ridicată pubela din fața casei (FOTO)
AVE Bihor
Colectarea separată în patru sau cinci fracții înseamnă un grad mai mare de responsabilitate pentru toții actorii, fie ei clienți sau firme de salubritate. Pentru ca întregul lanț să funcționeze fără cusur, e nevoie să respectăm câteva reguli minime, care ne vor scuti de neplăcerea de a rămâne cu pubela neridicată din fața porții, pentru că nu sunt respectate standardele de colectare separată. Iată ce trebuie să facem în cazul pubelei verzi!
25 Martie 2024, 09:45
În atenția clienților AVE Bihor
AVE Bihor
Compania noastră trece printr-un proces de digitalizare şi dezvoltare continuă, astfel, în vederea unei comunicări mai clare şi transparente şi pentru a nu induce în eroare clienţii noştri, vă anunţăm că mesajele de telefon (SMS) trimise de AVE BIHOR SRL vor fi identificate sub numele "AVE".
18 Martie 2024, 10:21
Cum ajung deşeurile bio pământ de flori (VIDEO)
AVE Bihor
Fracţia bio are o valoare deosebită în procesul de selectare a deşeurilor, pentru că ea are o importantă componentă ecologică. Printr-un proces de descompunere care se întinde pe mai multe luni, materialul vegetal se transformă în îngrăşământ sau pământ de flori.
11 Martie 2024, 09:20
S-a deschis Centrul de Colectare Deșeuri prin Aport Voluntar - C.A.V. Beiuș
AVE Bihor
În 02.03.2024 s-a deschis Centrul de Colectare Deșeuri prin Aport Voluntar - C.A.V. Beiuș, situat pe strada Burgundia Mică (în vecinătatea fostei fabrici de cărămidă). Deșeurile vor fi preluate GRATUIT de la persoanele fizice domiciliate în municipiul Beiuș, pe baza cărții de identitate, accesul cetățenilor fiind permis în centru cu și fără vehicule. În cazul vehiculelor, acestea vor avea sarcina utilă maximă de 1,5 tone.
04 Martie 2024, 09:55
AVE Bihor: Când NU ridicăm pubela destinată deșeurilor biodegradabile și de ce?
AVE Bihor
Fiind operatori licențiați de salubritate responsabili de protecția mediului, dorim să colectăm cantități cât mai mici de deșeuri reziduale de la populație, pentru a scădea cantitatea deșeurilor depozitate. În acest sens, în zilele de colectare, verificăm pubela / sacul fiecărui client, pentru a-i îndemna pe utilizatori să colecteze separat deșeurile, conform regulamentului impus de județ.
26 Februarie 2024, 09:25
Obiceiurile de colectare a deșeurilor la blocuri și factura AVE
AVE Bihor
AVE BIHOR, operatorul de salubritate dedicat clienților săi, indiferent dacă aceștia locuiesc la case sau la blocuri, implementează reguli uniforme pentru colectarea deșeurilor, conform regulamentului de salubrizare al județului Bihor.
19 Februarie 2024, 09:30
Modificări ale tarifelor AVE Bihor de la 1 ianuarie 2024
AVE Bihor
AVE BIHOR gestionează deșeurile a aproape 250.000 de bihoreni, situați în zonele Salonta (zona 3), Beiuș/Ștei (zona 4), Marghita (zona 5) și Valea lui Mihai/Săcuieni (zona 6). Începând cu luna decembrie 2023, facturile clienților noștri arată puțin diferit, pentru că ele conțin informații noi, iar costurile cu serviciul de salubritate s-au schimbat de la 1 ianuarie, în funcție de modificarea tarifelor altor operatori cu care colaborăm în această activitate.
12 Februarie 2024, 09:56
AVE Bihor: Care este rolul centrelor de colectare cu aport voluntar și la ce ne ajută (FOTO)
AVE Bihor
Pe lângă cele trei tipuri de deșeuri pe care le separați în casele dvs., adică cele reciclabile (hârtie/carton, plastic/metal și sticlă), biodegradabile și reziduale, există un anumit tip de deșeu care nu se încadrează în nicio categorie. Este vorba despre deșeurile voluminoase, pe care le putem duce la centrele de colectare cu aport voluntar din zona în care locuim.
05 Februarie 2024, 09:03
AVE Bihor, la înălțime. Curățenie și în zonele montane din județ (FOTO)
AVE Bihor
Iarna nu e ca vara, dar salubritatea nu poate fi pusă pe pauză. AVE Bihor colectează deșeurile din zonele greu accesibile ale județului folosind utilaje speciale, care asigură permanența acestui serviciu vital pentru orice comunitate. Iată care sunt dificultățile și provocările cu care ne confruntăm în această perioadă!
29 Ianuarie 2024, 09:40
ECO Bihor și AVE Bihor pun România pe harta mondială a colectării separate
AVE Bihor
Grupul Băncii Mondiale a publicat un articol în 2023 în care analizează bunele practici de management al deșeurilor municipale în anumite țări din lume. Printre menționări se află și România, reprezentată de comuna Sălacea din județul Bihor, care face parte din grupul localităților „Zero Waste” încă din anul 2018.
22 Ianuarie 2024, 09:21
AVE Bihor: Diferențele de colectare între case și blocuri
AVE Bihor
Clienții AVE Bihor care locuiesc la casă trebuie să fie la curent cu programul de colectare a deșeurilor, urmărind calendarele de ridicare din zona/localitatea în care stau. Aceste informații utile le găsiți pe site-ul oficial www.ave-bihor.ro, la secțiunea calendare, unde completați numele zonei în care locuiți și automat puteți vizualiza calendarul. De asemenea, găsiți aceste calendare și pe pagina noastră oficială de Facebook.
15 Ianuarie 2024, 09:30
Cum arată cifrele anului 2023 pentru AVE Bihor
AVE Bihor
67.456 de gospodării deservite și aproape 200.000 de clienți bihoreni reprezintă cea mai mare realizare pentru AVE Bihor în 2023. Am reușit încă o dată să ne atingem obiectivele, iar parteneri în acest demers ne-au fost toți bihorenii care au înțeles importanța colectării separate a deșeurilor. Iar numărul lor este tot mai mare!
08 Ianuarie 2024, 08:31
AVE Bihor: colectarea separată continuă şi de Crăciun
AVE Bihor
Protejarea mediului este o obligaţie care nu ţine seama de sărbători legale sau zile libere. Ea trebuie făcută tot anul, iar colectarea separată este cea mai la îndemână metodă prin care putem contribui şi noi la stimularea economiei circulare şi la protejarea mediului înconjurător. Iată câteva sfaturi practice pentru perioada sărbătorilor de iarnă.
25 Decembrie 2023, 13:34
AVE Bihor: cum limităm cheltuielile cu salubritatea de Sărbători
AVE Bihor
Perioada sărbătorilor de iarnă este una dintre cele mai apăsătoare, din punct de vedere financiar, de peste an. Cheltuielile cu masa de Crăciun, cadourile, proviziile pe care le facem în aceste zile atârnă greu în bugetul oricărei familii. De ce să lăsăm și salubritatea să fie o povară în plus, când AVE Bihor vă pune la dispoziție un mecanism util de reducere a facturii?
18 Decembrie 2023, 10:20
Indiferent de anotimp, AVE BIHOR colectează deșeurile conform calendarului
AVE Bihor
A venit iarna, dar asta nu înseamnă că cetățenii au încetat să producă deșeuri. Indiferent de anotimp, AVE BIHOR SRL le colectează conform calendarului de ridicare din fiecare zonă arondată.
11 Decembrie 2023, 09:24
ECO Bihor și AVE Bihor pun România pe harta mondială a colectării separate
AVE Bihor
Grupul Băncii Mondiale a publicat un articol în 2023 în care analizează bunele practici de management al deșeurilor municipale în anumite țări din lume. Printre menționări se află și România, reprezentată de comuna Sălacea din județul Bihor, care face parte din grupul localităților „Zero Waste” încă din anul 2018.
AVE Bihor: ateliere de colectare separată în Beiuș (FOTO)
AVE Bihor
În 25 noiembrie, compania AVE Bihor a fost implicată, alături de ECO Bihor, Asociația PRO Timer și Educa-Teen, într-un proiect de conștientizare la care au luat parte zeci de elevi de la mai multe școli din Beiuș. Această activitate a fost o continuare a proiectului Green Sparks, desfășurat în Croația în luna septembrie, în care tinerii au învățat cum să reutilizeze deșeurile și au deprins tehnici de antreprenoriat.
27 Noiembrie 2023, 09:30
AVE Bihor continuă activitățile de conștientizare în rândul copiilor
AVE Bihor
O echipă de specialiști în colectare separată a AVE Bihor a fost prezentă în urmă cu două săptămâni în Reghin, pentru o serie de lecții deschise pe teme eco în școlile și grădinițele din localitate. Au fost cinci zile de experiențe minunate, în care ne-am făcut prieteni și am sădit în sufletele și mințile copiilor importanța colectării separate pentru un viitor ecologic și sustenabil, așa cum ni-l dorim cu toții.
AVE Bihor vă ajută la curățenia de toamnă
AVE Bihor
Curățenia de toamnă implică nu doar curățarea casei, ci și grija pentru grădină. Când tundeți pomii și gazonul sau adunați frunzele, apare întrebarea: ce facem cu deșeurile vegetale? AVE Bihor are soluții!
13 Noiembrie 2023, 09:08
AVE Bihor: 10 tone de compost oferite Colegiului Agricol Valea lui Mihai (FOTO/VIDEO)
AVE Bihor
Activitatea noastră de zi cu zi poate avea un impact direct asupra mediului și asupra celor din jurul nostru. Selectarea deșeurilor bio este o activitate utilă, pentru că obținem compost, iar acesta este apoi folosit în grădinile noastre. 10 tone de astfel de pământ fertil a ajuns joi la liceul agricol Valea lui Mihai, pentru a fi folosit la activitățile de plantare ale elevilor școlii. Dacă vă întrebați cumva „chiar merită să selectăm deșeurile?”, răspunsul este DA!
06 Noiembrie 2023, 08:54
AVE Bihor își extinde activitatea la Reghin
AVE Bihor
Conceptul de colectare selectivă în 5 fracții a ajuns și în județul Mureș, la Reghin, acolo unde AVE Bihor, în colaborare cu FG ECO, a început deja ridicarea deșeurilor de la populație. În paralel cu activitatea de salubritate, angajații AVE Bihor desfășoară activități de conștientizare în școlile din oraș, pentru ca tranziția spre un sistem de colectare în 5 fracții să se facă cât mai ușor.
30 Octombrie 2023, 09:20
AVE Bihor: lecții deschise cu peste 100 de copii ai școlii din Căbești (FOTO)
AVE Bihor
Una dintre cele mai moderne unități școlare din mediul rural din Bihor, școala din Căbești, a fost gazda ultimei acțiuni de promovare a colectării separate și a protejării mediului, derulate de angajații AVE Bihor. Suntem prezenți constant în mijlocul copiilor, pentru că știm că ei sunt viitorul și că protejarea mediului este o temă care îi preocupă constant.
23 Octombrie 2023, 10:30
AVE Bihor: Parteneriat pentru frumusețea Oradiei (FOTO)
AVE Bihor
O recentă campanie de plantare pe malul Crișului Repede în Oradea a fost posibilă datorită unui colaborări între Primăria Oradea, ABA Crișuri și grupul de firme AVE Bihor - ECO Bihor. 60 de arbori au fost plantați pe malul Crișului Repede, iar pământul folosit a provenit din stațiile de compost din Bihor, din deșeurile bio colectate de la populație, inclusiv de angajații AVE Bihor.
AVE Bihor, prezentă la evenimentul „Cântă pădurea” (FOTO)
AVE Bihor
„Cântă pădurea” este un eveniment care are loc anual în Băile Felix și reprezintă împletirea perfectă între muzică și protejarea mediului înconjurător. Compania AVE Bihor a participat și ea anul acesta, pentru că pentru noi protejarea naturii este prioritate zero. Iar prin ceea ce facem, adică asigurarea unui serviciu de calitate de ridicare a deșeurilor, exact asta încercăm să promovăm.
09 Octombrie 2023, 11:00
Digitalizarea facturilor: O soluție modernă pentru protecția datelor și a mediului
AVE Bihor
În era tehnologiei, compania AVE BIHOR este întotdeauna în căutarea modalităților de a eficientiza procesele și de a reduce impactul asupra mediului. Un pas semnificativ în această direcție este digitalizarea sistemului de primire a facturilor pe e-mail, o schimbare care aduce beneficii semnificative pentru companii, clienți și mediul înconjurător.
02 Octombrie 2023, 09:37
AVE Bihor: sprijin pentru participarea tinerilor la proiecte de reciclare în Croația (FOTO)
AVE Bihor
În perioada 2-10 septembrie o echipă de tineri pasionați de colectarea separată, reciclare și upcycling în domeniul fashion, voluntari ai Asociației Pro Time-R, susținuți de Centrul Județean de gestionare a deșeurilor Eco Bihor și de operatorul de salubritate AVE Bihor, au participat la un schimb de experiență alături de tineri din alte cinci țări în cadrul proiectului Green Sparks, organizat de Asociația Alfa Albona în localitatea Rabac, Croația.
25 Septembrie 2023, 10:25
AVE Bihor: Energie verde din deșeuri biodegradabile
AVE Bihor
AVE Bihor a participat recent la conferința și workshopul „Bune practici de bioeconomie circulară, aplicate în vestul României, pentru un viitor sustenabil”, organizat prin programul Horizon al European Research Executive Agency, prin parteneriat cu Universitatea din Timișoara, Institutul de Biotehnologie.
18 Septembrie 2023, 09:27
 1  3 4  
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6664 RON
  • 1 EUR = 4.9737 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON