URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 24 MAI 2022
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă domnul Sîrca aducea ca exemplu un bătrân locuitor din Oncea sau Episcopia, care chiar trudeşte cu mâinile lui livada rămasă din moşi strămoşi, parcă mai înţelegeam demersul. Dar să aduci un coleg cu o pensie ce bate pe la 10 mii de lei, care se plânge că are o jumate de hectar în intravilan şi trebuie să dea două mii de lei pe an impozit, chiar că-mi vine să deschid un cont pentru ajutorarea organelor nedreptăţite!
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Deşi practic meseria asta de trei decenii, azi, mâine, nu încetează să mă minuneze un fenomen permanent manifest în politica românească: modul în care se autodevorează coaliţiile de partide ajunse la guvernare, făcându-se cioburi înainte de-a apuca să furnizeze ceva substanţial naivilor de electori. A fost boala CDR-ului, a fost a USL-ului, este a guvernării de azi şi va fi, probabil, şi a celei de mâine...
Zic şi eu
Adrian Cris
Când la o graniţă ai război, iar la o alta un vecin care găseşte justificări agresorului, când cetăţenii sunt speriaţi de perspectiva că ar putea avea de ales între a se hrăni şi a se încălzi, revoltaţi de incompetenţa şi nesimţirea politicienilor, când orice zvon cu potenţial conflictual le stârneşte spaime, a zgândări coarda naţionalistă şi a plăsmui conspiraţii ale unei etnii majoritare împotriva uneia minoritare, toate astea înseamnă a te juca cu focul. 
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți despre Oradea Arena, prima sală polivalentă a orașului cu peste 5.000 de locuri?
De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În urmă cu câteva săptămâni, scriam că Poliția aplică retroactiv prevederile Ordonanței Guvernului nr. 2/2001 prin care s-a schimbat substanțial regimul reducerii perioadei de suspendare a dreptului de a conduce.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Infecţia cu HPV (Papilloma-virusurile umane) este cea mai comună boală virală cu transmitere sexuală, atingând proporţii epidemice (apar 500.000 de cazuri noi annual, existând circa 300.000 de decese) şi fiind recunoscută ca o importantă problemă de sănătate publică, fiind un factor decisiv în patogeneza cancerului de col uterin.

AVE Bihor

AVE Bihor sau cum putem avea o ţară ca afară (VIDEO)
AVE Bihor
Să avem o ţară ca afară a devenit o adevărată Fată Morgana a ultimilor ani, un concept pe care mulţi dintre noi îl percep ca o ţintă iluzorie sau un simplu slogan de campanie. Noi, cei de la AVE Bihor, ne încăpăţânăm să credem că e mult mai mult de atât: e direcţia în care trebuie să mergem, pentru a atinge nivelul de trai şi civilizaţia din ţările dezvoltate. 
Cum 'citim' facturile AVE Bihor (VIDEO)
AVE Bihor
O relaţie contractuală onestă presupune, printre altele, şi plata la timp a facturilor. Fie că vin pe mail sau le primiţi de la angajaţii noştri, facturile pot fi un indicator relevant al comportamentului nostru casnic. Ele ne indică ce cantitate de deşeuri reziduale producem, dar şi cantitatea de deşeuri bio, în cazul în care locuim la oraş.
16 Mai 2022, 10:55
Cum să colectăm separat deşeurile (VIDEO)
AVE Bihor
Colectarea separată a deşeurilor este un obicei pe care ar trebui să îl aplicăm în viaţa de zi cu zi. Fiecare gospodărie produce deşeuri menajere care trebuie colectate şi pe urmă sortate corespunzător pe categorii la staţiile de sortare, pentru a putea fi reciclate. Colectate separat, deşeurile menajere de provenienţă organică pot fi folosite pentru producerea compostului, iar altele, precum ambalajele, pot fi reciclate.
09 Mai 2022, 11:42
AVE Bihor: Modificare program de colectare
AVE Bihor
Începând cu data de 01.05.2022, se modifică programul de colectare a deșeurilor municipale, în toate zonele de operare AVE BIHOR SRL. Noile calendare pot fi vizualizate pe site-ul www.ave-bihor.ro, pe pagina de facebook facebook.com/ave.bihor, dar și în acest articol.
02 Mai 2022, 09:29
Este importantă colectarea corespunzătoare a deşeurilor?
AVE Bihor
În cazul în care este corespunzător efectuată, colectarea separată a deşeurilor reprezintă primul pas al procesului de reciclare, un obicei util pentru un mediu mai curat, cât şi un instrument de control al facturii de salubrizare prin care cetăţenii pot influenţa în mod direct valoarea acestuia. Din păcate multe persoane consideră că nu merită să piardă timp pentru a separa deşeurile din varii motive.
Tarife mai mici pentru cei care colectează separat deşeurile
AVE Bihor
Ne place sau nu, separarea deşeurilor face deja parte din viaţa noastră de câţiva ani. Ideea de bază este de a reduce cantitatea de deşeuri reziduale care ajunge sa fie depozitată şi a recicla sticla, PET-urile sau cartoanele produse în fiecare gospodărie. În acest fel, scădem factura de salubritate, limităm poluarea mediului şi ne aliniem la standardele Europei civilizate.
Noi posibilităţi de plată a facturii AVE BIHOR
AVE Bihor
Dragi cititori, clienţi ai firmei AVE BIHOR!
În urma dezvoltării informatice realizate în cadrul firmei s-au introdus noi modalităţi mai rapide şi mai comode de plată a facturii AVE BIHOR.
În acest articol regăsiţi centrele de plăţi şi casieriile AVE BIHOR.
12 Aprilie 2022, 08:40

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6322 RON
  • 1 EUR = 4.9472 RON
  • 1 HUF = 0.0129 RON