URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 17 SEPTEMBRIE 2021
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Există orădeni veşnic nemulţumiţi. Acum câteva săptămâni, când s-a anunţat că Parcul Petofi intră în reabilitare, au fost voci care au apelat urgent la haştagul "Bolojan-betoane". Aş fi curios să-mi explice cei nemulţumiţi unde s-a turnat beton şi trebuia să se pună chirpici. Bietul parc e neschimbat încă din vremea când ne scotea la plimbare tovarăşa educatoare de la grădiniţă, dar atotştiutorii sunt convinşi că se va betona frumuseţe de spaţiu verde.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Deşi practic meseria asta de trei decenii, azi, mâine, nu încetează să mă minuneze un fenomen permanent manifest în politica românească: modul în care se autodevorează coaliţiile de partide ajunse la guvernare, făcându-se cioburi înainte de-a apuca să furnizeze ceva substanţial naivilor de electori. A fost boala CDR-ului, a fost a USL-ului, este a guvernării de azi şi va fi, probabil, şi a celei de mâine...
Zic şi eu
Adrian Cris
Multe măști ce afișau inteligență și onestitate au căzut săptămâna trecută. În timp ce milioane de cetățeni sunt terifiați de scumpirea energiei (care o va agrava pe cea a produselor și serviciilor), într-un context oricum frustrant, creat de o alianță care și-a îngropat toate promisiunile, premierul Florin Cîțu s-a dovedit un brigand de Liga a III-a, autor de mișelii și de prostii impardonabile nu doar de către partenerii din USR-PLUS, ci în mod normal nici de către propriii colegi din PNL.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți despre intenția municipalității orădene de a reînființa Fotbal Club Bihor, cu intenția de a promova echipa până în prima ligă?
De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
La mijlocul săptămânii trecute am încheiat un mandat de exact 7 luni în calitate de secretar de stat la Ministerul Justiţiei (9 februarie - 8 septembrie 2021). La final de drum, este interesant de făcut o mică retrospectivă a celor întâmplate în acest interval de timp şi o sinteză a proiectelor pornite şi aflate în derulare.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Muşcătura multor specii de păianjeni produc iritaţie locală, iar unele specii pot produce intoxicaţii mortale. În SUA există 2 specii de păianjeni importante din punct de vedere medical: văduva neagră şi păianjenul singuratic.
Termeni și condiții

Site-ul eBihoreanul.ro este detinut si administrat de societatea Bihor Media SRL, cu sediul în Oradea, Calea Aradului nr. 4, Bloc 3, Scara A, înmatriculată la Registrul Comerțului sub nr. J05/1060/2009, C.U.I. RO 25908958, J05/1060/2009, Cont RO93 INGB 0000999901585672 (RON), deschis ING Bank Oradea, Tel: 0359-46.26.03, Fax: 0259-414.123, Email: redactia@bihormedia.ro.

Utilizarea site-ului eBihoreanul.ro echivaleaza cu citirea, intelegerea si acceptarea termenilor de mai jos de catre orice Utilizator/Client.

Bihor Media isi rezerva dreptul de a schimba si actualiza in orice moment continutul acestui site, precum si Termenii si conditiile de folosire, fara nici un fel de notificare prealabila.

In caz de divergenta sau neintelegeri intre Bihor Media si Utilizator/Client, se vor aplica Termenii si conditiile valabile la momentul Comenzii sau incidentului.

1. Definitii

Utilizator  – orice persoana care viziteaza site-ul eBihoreanul.ro.

Client - persoana fizica / persoana juridica ce efectueaza o Comanda.

Produse si Servicii - orice produs sau serviciu mentionat in Comanda, care urmeaza a fi furnizate de catre Vanzator, Clientului.

Comanda - un document electronic ce intervine ca forma de comunicare intre Vanzator si Client prin care Clientul isi exprima intentia de a achizitiona anumite Produse si Servicii si sa faca plata acestora.

Editor/Vanzator – societatea Bihor Media SRL, avand urmatoarele date de identificare: Bihor Media SRL, cu sediul în Oradea, Calea Aradului nr. 4, Bloc 3, Scara A, înmatriculată la Registrul Comerțului sub nr. J05/1060/2009,  C.U.I. RO 25908958, J05/1060/2009, Cont RO93 INGB 0000999901585672 (RON), deschis ING Bank Oradea, Tel: 0359-46.26.03, Fax: 0259-414.123, Email: redactia@bihormedia.ro.

Contract - o Comanda confirmata de catre Vanzator, prin care Vanzatorul este de acord sa vanda si sa livreze Produsele si Serviciile, iar Clientul este de acord sa achizitioneze, sa primeasca si sa faca plata acestor Produse si Servicii.

2. Drepturile de proprietate intelectuala 

Continutul site-ului eBihoreanul.ro, curpinzand texte, imagini, elemente de grafica web, scripturi, software, drepturi de proiectare, drepturi de model, patente, marci inregistrate etc., este integral proprietatea Bihor Media si a furnizorilor sai si este aparat de Legea privind dreptul de autor si drepturile conexe, precum si de legile privind proprietatea intelectuala si industriala. Folosirea fara acordul Editorului a oricaror elemente enumerate mai sus se pedepseste conform legislatiei in vigoare. Nerespectarea regulilor de citare poate atrage reclamatii din partea Editorului.

Editorul poate oferi Utilizatorului/Clientului, printr-un acord, dreptul de a utiliza sub o forma descrisa, un anumit continut al site-ului. Acest acord se aplica strict pentru continutul/continuturile definite, pe o perioada stabilita in acord si doar pentru persoana/persoanele carora li s-a permis utilizarea acestor continuturi, fara a putea utiliza alte continuturi ale site-ului eBihoreanul.ro.

3. Elemente de raspundere 

Utilizatorul foloseste site-ul pe riscul propriu, Editorul fiind liber de orice raspundere pentru eventualele daune directe sau indirecte cauzate de utilizarea sau accesarea/vizitarea site-ului sau ca urmare a utilizarii informatiilor de pe site.

Informatiile incluse pe eBihoreanul.ro au caracter informativ si sunt puse la dispozitie cu buna credinta, din surse de incredere, in exercitarea dreptului la exprimare si de informare a publicului larg de catre o organizatie mass-media. In exercitarea acestor drepturi, Editorul se bazeaza pe legislatia nationala si pe cea internationala preluata in dreptul intern, in special pe Conventia Europeana a Drepturilor Omului si jurisprindenta Curtii Europene a Drepturilor Omului, precum si pe condurile deontologice ale profesiei de jurnalist.

In cazul in care vreunul dintre articolele publicate sau orice alta informatie intra sub incidenta Legii privind dreptul de autor si drepturile conexe, Utilizatorul este rugat sa aduca acest fapt la cunostinta Editorului la adresa redactia@bihormedia.ro, pentru a putea fi luate masurile legale necesare.

Parerile exprimate in cuprinsul articolelor care nu sunt creatie proprie, ci sunt preluate, cu citarea altor surse, precum si a materialelor care sunt publicate de colaboratori externi ai Editorului, in sectiunile de stiri sau opinii, sunt asumate de autorii respectivelor materiale si nu implica responsabilitea solidara a Editorului.

4. Comentarii pe site

Utilizatorii site-ului eBihoreanul.ro pot face comentarii potrivit Regulamentului de postare a comentariilor postat pe site, la subsolul fiecarui articol publicat pe site, respectiv pot trimite comunicari, sugestii, intrebari sau informatii, atat prin comentarii, cat si prin formularul de contact.

Conditiile principale pe care trebuie sa le intruneasca aceste comentarii sunt ca limbajul sa fie civilizat, iar continutul comunicarilor sa nu fie ilegal, obscen, amenintator, defaimator, sa nu tulbure viata privata a altor persoane, sa nu incalce drepturile de proprietate intelectuala, sa nu contina virusi, sa nu serveasca unor campanii de promovare care nu au legatura cu Editorul/Vanzatorul, sa nu fie e-mailuri in masa ori orice alta forma de spam.

Utilizatorii/Clientii care vor utiliza o adresa falsa de e-mail ori vor transmite mesaje electronice sau orice alte comunicari in numele unei alte persoane fizice sau juridice ori in numele oricarei alte entitati vor fi reclamate. Editorul nu isi asuma responsabilitatea pentru orice fel de daune produse de astfel de comunicari, pe care nu le poate verifica.

In cazul trimiterii sau afisarii unor materiale/documente care implica texte, replici, recenzii etc. formulate de Utilizatori, se considera ca respectivul Utilizator garanteaza originalitatea lor si acorda Editorului si afiliatilor/asociatilor sai dreptul neexclusiv, nelimitat, gratuit, irevocabil si retransmisibil de a folosi, reproduce, modifica, adapta, publica, traduce, crea opere derivate, precum si dreptul de a distribui, de a prezenta aceste continuturi oriunde in lume, prin orice mijloace.

Utilizatorul garanteaza ca are toate drepturile asupra continutului pe care il afiseaza sau il transmite pe site, prin orice modalitate, astfel incat, prin folosirea acestui continut, sa nu cauzeze prejudicii niciunei terte entitati fizice sau juridice.

5. Inregistrarea ca Utilizator

Pentru crearea unui cont pe site-ul eBihoreanul.ro, Utilizatorul este obligat sa acceseze sectiunea specifica din site, respectiv sa foloseasca o adresa de e-mail valida, si beneficiaza de mai multe drepturi oferite de site: de a posta comentarii, de a cumpara online Produse/Servicii, de a beneficia de campanii/promotii destnate exclusiv utilizatorilor etc.

Editorul/Vanzatorul poate refuza cererea de inregistrare in situatiile in care constata ca a utilizat informatii neconforme cu realitatea sau foloseste serviciile intr-un mod neconform cu uzantele normale.

6. Prelucrarea datelor cu caracter personal

Prin crearea contului de Utilizator/Client si, implicit completarea datelor in formularul de creare cont, clientul declara ca accepta expres si neechivoc ca toate aceste date personale sa fie colectate si prelucrate nelimitat teritorial si/sau temporar de catre Editor/Vanzator, persoanele afiliate si partenerii contractuali ai acestora si sa poate fi transferate acestora sau altor entitatati din tara sau strainatate in scopul derularii de catre Editor/Vanzator, persoanele afiliate si partenerii contractuali ai acestora de activitati cum ar fi - dar fara a se limita la -  activitati de promovare a produselor si serviciilor, de marketing (inclusiv campanii promotionale sau de informare), de publicitate, de cercetare de piata, de statistica, de urmarire si monitorizare a vanzarilor si comportamentul consumatorului. 

Datele personale colectate sunt confidentiale. Conform Legii nr. 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, modificata si completata, si Legii nr. 506/2004 privind prelucrarea datelor cu caracter personal si protectia vietii private in sectorul comunicatiilor electronice, Editorul/Vanzatorul are obligatia de a prelucra in conditii de siguranta si numai pentru scopurile specificate datele personale furnizate de Utilizatori.

Scopul colectarii datelor cu caracter personal este: gestiune economico-financiara, reclama, marketing, statistica, servicii de informare, informarea Clientilor privind situatia contului lor de pe eBihoreanul.ro, informarea Clientilor privind evolutia si starea Comenzilor. Completarea de catre Utilizatori a formularelor pe site echivaleaza cu acceptarea neconditionata ca aceste date sa fie incluse in baza de date a eBihoreanul.ro si cu utilizarea si prelucrarea de catre Editor/Vanzator, afiliatii si colaboratorii acestuia pentru desfasurarea activitatilor enumerate mai sus, inclusiv, dar nelimitandu-se la furnizori de servicii de marketing, audit, curierat, servicii de plata / bancare.

Clientilor le sunt garantate drepturile prevazute de Legea nr. 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, precum si de Regulamentul UE 2016/679, si anume: dreptul de acces la datele cu caracter personal, dreptul la rectificare asupra datelor, dreptul de a sterge datele prelucrate, dreptul de a solicita restrictionarea prelucrarii datelor personale, dreptul de portabilitate a datelor, dreptul la opozitie, dreptul de a va adresa cu o plangere Autoritatii Nationale de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal. Clientul isi poate exercita drepturile in baza unei cereri scrise, inaintata catre Bihor Media.

Editorul/Vanzatorul nu solicita Utilizatorilor sai prin niciun mijloc de comunicare (telefon/e-mail etc) informatii confidentiale, date despre conturi bancare, parole personale etc. In cazul in care Utilizatorul le divulga unor terti, acesta poarta intreaga responsabilitate pentru actiunile sale. Astfel, in cazuri de divulgare de astfel de date, Utilizatorul nu poate tine raspunzator pe Editor/Vanzator  pentru niciun fel de prejudiciu. 

In concret, Editorul/Vanzatorul solicita Utilizatorului/Clientului datele personale minime impuse de exercitarea dreptului la libera exprimare si la informare (nume, prenume si adresa e email valida pentru cont de Utilizator cu posibilitate de a posta comentarii, respectiv prin formularul de contact, atunci cand Utillizatorul intra in corespondenta cu Editorul) si respectiv respectarea unei obligatii legale (nume, prenume, sex, varsta, eemail, telefon si adresa, pentru Clientii care doresc achizitionarea Produselor/Serviciilor, carora site-ul eBihoreanul.ro le emite facturile aferente acestor achizitii).

Utilizatorii/Clientii vor primi comunicari comerciale, prin newsletter sau mailing list, numai in masura in care si-au dat consimtamantul expres pentru aceasta, selectand optiunea corespunzatoare din modulul „Abonare la Nesletter”, si vor avea oricand la dispozite optiunea dezabonarii automate.

Datele cardului de plata al Clientului care efectueaza cumparaturi online de Produse/Servicii nu vor fi accesibile si nici nu vor fi stocate de catre Editor/Vanzator, respectiv de compania Bihor Media, ci doar de catre institutia de autorizare a Tranzactiei sau o alta entitate autorizata sa presteze servicii de stocare date de identificare a cardului, despre a carei entitate Clientul/Utilizatorul este informat, anterior introducerii datelor.

Utilizatorul/Clientul are acces la toate datele personale colectate de Editor/Vanzator in zona de „Membri” alocata in care fiecare Utilizator detine „Contul meu”, insotit de posibilitatea editarii datelor din sectiunea „Editare cont”, precum si posibilitatea stergerii contului de Utilizator. Prin stergerea contului de Utilizator, identitatea acestuia este anonimizata in comentariile publicate, iar datele colectate de Editor/Vanzator sterse, cu exceptia celor rezultate din respectarea unei obligatii legale.

Dreptul la uitare/stergere, privind datele personale aparute in textele comentariilor postate de Utilizatori, poate fi exercitat prin reclamarea respectivelor comentarii prin butonul „Raporteaza” activ la fiecare comentariu. Reclamantul care doreste inlaturarea anumitor date personale trebuie sa faca dovada interesului legitim, si anume ca este persoana afectata de prelucrarea nelegala a datelor respective.

Atentie! Datele personale cuprinse in articolele, stirele, informatiile publicate in articolele jurnalistice nu fac obiectul dreptului de stergere, conform legislatiei europene si nationale, prelucrarea in scopuri junalistice sau de arhivare in interes public facand parte din exceptiile prevazute „pentru exercitarea dreptului la liberă exprimare şi la informare” de catre Regulamentul UE 2016/679.

7. Preturile

Toate preturile aferente produselor si serviciilor comercializate prin intermediul site-ului eBihoreanul.ro sunt exprimate in Lei si contin T.V.A., conform prevederilor legale in vigoare la momentul comercializarii acestor produse si/sau servicii.

8. Comenzile

Produsele si/sau Serviciile achizitionate de Client de pe site-ul eBihoreanul.ro sunt destinate exclusiv uzului personal al Clientului. 

Prin finalizarea Comenzii Clientul garanteaza ca toate datele furnizate sunt reale si corecte, in caz contrar va fi raspunzator pentru orice consecinta determinate de aceste erori (ca de exemplu, fara a se limita la Comanda intarziata, transmisa gresit, etc). Site-ul eBihoreanul.ro, respectiv Vanzatorul, nu pot fi trase la raspundere pentru informatii introduse eronat.

Prin finalizarea comenzii, clientul declara in mod expres ca este de acord ca un reprezentant al Vanzatorului sa il contacteze prin orice mijloc disponibil (e-mail/ telefon) pentru confirmarea Comenzii.

Vanzatorul poate refuza o Comanda in urma unei notificari prealabile adresate Clientului, fara a exista obligatii intre parti si fara ca Clientul sa poata pretinde daune, pentru urmatoarele situatii: esuarea / invalidarea tranzactiei online; neacceptarea de catre banca emitenta a cardului Clientului / a tranzactiei; date incomplete sau incorecte ale Clientului; activitatea Clientului poate produce daune Vanzatorului/partenerilor; cel putin 2 (doua) livrari consecutiv esuate; alte motive obiective, ca de exemplu - fara a se limita la - situatia in care Clientul nu garanteaza ca modul de plata este valid si ca nu este obtinut printr-o metoda frauduloasa sau exista suspiciuni cu privire la modalitatea de plata.

Chiar daca a luat toate masurile pentru ca informatia prezentata pe acest site sa fie exacta si corecta, Editorul/Vanzatorul nu poate fi raspunzator de inexactitati care pot aparea in completarea de catre client a formularelor din site pentru finalizarea Comenzii. Utilizatorii sunt responsabili pentru evaluarea exactitatii, completitudinii si utilitatii informatiilor furnizate in cadrul formularelor disponibile pe acest site.

In cazul in care un Produs/Serviciu comandat de catre Client nu poate fi livrat, Vanzatorul se obliga sa informeze Clientul asupra acestui fapt si, in cazul in care Clientul a achitat anterior acestei informari contravaloarea Bunului si/sau Serviciului, sa returneze in contul Clientului contravaloarea Bunului si/sau Serviciului, in termen de maxim 14 zile de la data la care Vanzatorul a luat la cunostinta acest fapt sau de la data la care Clientul si-a exprimat in mod expres intentia de incetare a Contractului.

9. Facturare - plati

Pretul, modalitatea de plata si termenul de plata sunt specificate in Comanda. Vanzatorul va emite catre Client o factura pentru Produsele si Serviciile livrate, obligatia Clientului fiind sa furnizeze toate datele necesare emiterii facturii conform cu legislatia in vigoare. Clientul are acces la propriile facturi, in format electronic, in „Contul meu” alocat ca Utilizator al site-ului. Plata se face online, prin card bancar, prin intermediul unei instituii de autorizare a Tranzactiei care in prezent este Libra Internet Bank.

Consultați și:

Politica de confidențialitate și de utilizare a cookie-urilor

Regulamentul de postare a comentariilor

Despre noi

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.2041 RON
  • 1 EUR = 4.9482 RON
  • 1 HUF = 0.0142 RON