URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 27 IULIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
E clar că s-a dereglat grav clima și, chiar dacă de acum înainte vom fi cuminți și nu vom mai atenta la stratul de ozon, nu vom mai polua planeta, nu vom mai împuți aerul cu noxele de la automobile, tot va mai fi nevoie de jumătate de secol pentru ca temperatura planetei să scadă.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Dacă are de returnat un credit modic, luat, să zicem, pentru o mașină, dar i se ivește șansa să cumpere și o casă la doar a șasea parte din preț, iar pentru această achiziție ar fi nevoie să contracteze încă un împrumut, sunt convins că aproape niciun om cu capul pe umeri nu ar sta mult pe gânduri, ci ar profita de posibilitatea să aibă și casa. Cu atât mai mult cu cât, repet, ar fi la nici 17% din prețul real.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că aducerea antrenorului Gustavo Aragolaza și preparatorului Maurizio Miele la FC Bihor este o mișcare strategică bună? Că va da roade?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În ultimele săptămâni, atenția publică a fost îndreptată spre reglementarea testelor rapide antidrog utilizate de Poliția Rutieră. După multe bâlbe ale guvernanților, printr-o nouă OUG s-a stabilit că permisele retrase vor fi restituite titularilor dacă în termen de 72 de ore nu sosesc rezultatele testelor efectuate la medicina legală.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
După stabilirea diagnosticului de diabet de tip 2, medicul va elabora o strategie terapeutică în concordanță cu existența factorilor de risc existenți (în principal cardiovasculari și renali), de obiceiurile alimentare și de modul de viață al pacientului. De asemenea, medicul va prescrie și unele măsuri igienico-dietetice de tratament constând într-un regim alimentar echilibrat și o activitate fizică regulată. Aceste măsuri sunt de multe ori primordiale pentru ameliorarea echilibrului glicemiei.
24 Aprilie 2024, 17:11

Peste 160 de cai și 41 de atelaje vor concura în acest weekend la Pășunea Berkeș

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Duminică, 21 aprilie, centrul orașului Oradea a fost cucerit de o paradă de atelaje trase de câte 2 cai, spre încântarea privitorilor. Cele 10 atelaje, venite atât din România, cât și din Ungaria, au pornit pe străzile orașului cu scopul de a anunța și promova Concursul Internațional de Atelaje care va avea loc în acest weekend la Pășunea Berkeș din Oșorhei.

În perioada 25-28 aprilie, Pășunea Berkeș redevine locul de întâlnire pentru sute de participanți și spectatori, pasionați de atelaje și iubitori de cai. Concurenți din 7 tări, cu 41 de atelaje, se vor întrece în probe de dresaj, maraton și conuri. În total vor fi peste 160 de cai, ceea ce este o premieră în România. Tot în premieră, anul acesta se va organiza și Concursul cu Ponei pentru copii.

Programul evenimentului:

Vineri, 26 aprilie, ora 11:00 - proba de dresaj;
Sâmbătă, 27 aprilie, ora 11:00 - proba de maraton;
Duminică, 28 aprilie, ora 11:00 - proba de obstacole.

Este o ocazie unică de a vedea unii dintre cei mai valoroși cai din Europa, cele mai luxoase atelaje și cei mai titrați driveri din lume, care cu siguranță ne vor oferi un spectacol în cele trei zile ale evenimentului. 

Concursul Internațional de Atelaje a ajuns deja la a treia ediție și este cea mai importantă competiție de acest fel din România, fiind clasificat de Federația Internațională Ecvestră drept un concurs de 3 stele.

Evenimentul este organizat de Primăria Oşorhei, Agenția Națională pentru Sport şi Federaţia Ecvestră Română, în parteneriat cu Primăria Municipiului Oradea și Visit Oradea.

Oradea, 24 aprilie 
Visit Oradea

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5785 RON
  • 1 EUR = 4.969 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON