URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 31 MAI 2020
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Când văd cum mulţi dintre compatrioţii noştri pun botul la toate prostiile despre conspiraţii, am bănuiala că anumite televiziuni urmăresc cu orice preţ tâmpirea privitorilor. Nici nu trebuie să se străduiască prea tare pentru a-i băga pe bieţii oameni în ceaţă.
Zic şi eu
Adrian Cris
Protagonistul rândurilor ce urmează este, formal, purtător de cuvânt al Consiliului Judeţean Bihor, în fapt al preşedintelui Pásztor Sándor, şi se numeşte Simon Adrian. Înainte de 2016 a fost şef al clubului Pro Democraţia Oradea, calitate din care, ani în şir, n-a găsit nicio neregulă în campaniile electorale ale UDMR Bihor, dar şi "ideolog" al aşa-zisei Coaliţii pentru Rogerius.
Cum a fost?
Lucian Cremeneanu
Dacă am fi făcut orele de română prin internet, cel mai probabil că profesoara nu și-ar mai fi amintit de un elev obscur din a VI-a C. Aș fi rămas doar o adunătură de pixeli, un cadru minuscul în colțul din dreapta jos al ecranului, o fărâmă digitală pe care o uiți imediat ce închizi calculatorul sau tableta.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce anume v-a marcat cel mai mult în ultimele două luni ale stării de urgență?

De stiut

Avocatul Bihoreanului
Mircea Ursuta
Nu trebuie să poarte mască persoana care desfășoară activități fizice intense și/sau în condiții de muncă solicitante (temperaturi ridicate, umiditate crescută, etc). Dincolo de faptul că nu se prevede ce înseamnă umiditate crescută sau temperatură ridicată, agentul trebuie să constate contravenția cu termometrul și barometrul? Mai mult, cum îl constată Agentul 007 pe „etc.”?!
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Majoritatea calculilor renali (aşa-zisele "pietre" ale rinichilor) sunt formate din săruri de calciu, magneziu, acid uric şi cistină. Calculii cu oxalat de calciu şi fosfat de calciu reprezintă împreună 75-85% din total. Litiaza calcică este mai frecventă la bărbaţi, în jurul vârstei de 30 de ani; de obicei, la cei cu un singur calcul vor exista în timp şi alţii, rata medie a apariţiei unei noi formaţiuni fiind de 2-3 ani; litiaza calcică este frecvent familială.
Psihologul Bihoreanului
Razvan Coloja
Poate v-aţi întrebat zilele acestea ce e cu isteria hârtiei de toaletă şi unii v-aţi mirat privind online clipuri cu oameni cărând baxuri întregi în braţe ori luptându-se pentru o rolă de hârtie de WC. Am fost curios să văd care e explicaţia psihologică a acestui comportament bizar şi de ce fix hârtia de toaletă e cea care preocupă mai mult masele. La urma urmei există lucruri mult mai importante decât ea în situaţii de criză...

Anunţuri ADP

ADP Oradea anunță licitarea unor spații comerciale în piața Rogerius
Anunţuri ADP
SC Administrația Domeniului Public SA organizează, în data de 26.05.2020, ora 12, la sediul social din mun. Oradea, str. Gheorghe Dima, nr. 5, jud. Bihor, o procedură de licitație publică cu strigare, în vederea închirierii:
22 Mai 2020, 09:15
ADP Oradea: Piața 100 se redeschide sâmbătă
Anunţuri ADP
Administrația Domeniului Public Oradea anunță că, începând de sâmbătă, 23 mai 2020, Piața 100 (Obor) își va relua activitatea.
19 Mai 2020, 17:44
ADP: Se redeschide Zoo Oradea
Anunţuri ADP
Grădina Zoologică din Oradea îşi redeschide porţile pentru vizitatori începând de miercuri, 20 mai 2020, după ce a avut activitatea cu publicul suspendată pe toată perioada stării de urgenţă. Conform noilor măsuri de prevenire aplicabile pe perioada stării de alertă, publicul vizitator va avea acces doar în spaţiile deschise din incinta Grădinii Zoologice, rămânând inaccesibile Casa Reptilelor, Casa Animalelor Exotice, respectiv Casa Liliecilor.
18 Mai 2020, 17:18
ADP Oradea: 16 persoane la slujbele de înmormântare
Anunţuri ADP
La slujbele religioase de înmormântare şi priveghi desfăşurate la Cimitirul Municipal Rulikowski pot participa, începând de vineri, 15 mai 2020, maximum 16 persoane. Noile reglementări sunt prevăzute în Hotărârea nr. 24 din 14.05.2020 privind aprobarea instituirii stării de alertă la nivel naţional şi a măsurilor de prevenire şi control a infecţiilor, în contextul situaţiei epidemiologice generate de virusul SARS-CoV-2, adoptată joi, 14 mai a.c.
15 Mai 2020, 19:05
ADP Oradea: Se redeschid bazarurile din pieţe
Anunţuri ADP
Având în vedere noile reglementări adoptate joi de Guvernul României, privind gestionarea situaţiei epidemiologice generate de virusul SARS-CoV-2, în speţă art. 7 alin. 1 din Hotărârea nr. 24 din 14 mai 2020, Administraţia Domeniului Public Oradea anunţă că, începând de luni, 18 mai 2020, se reia activitatea de comercializare cu amănuntul a produselor şi serviciilor în cele patru pieţe orădene (Rogerius, Cetate, Decebal şi Nufărul).
15 Mai 2020, 15:31
ADP Oradea: Buni contribuabili şi în perioada pandemiei
Anunţuri ADP
În ultimele două luni, din cauza pandemiei de coronavirus, Administraţia Domeniului Public a fost nevoită să suspende activitatea cu publicul la câteva dintre subunităţi, mai exact la Aquaparkul Nymphaea, Grădina Zoologică, Ştrandul Ioşia şi Piaţa 100, precum şi să reducă activitatea pieţelor. 
14 Mai 2020, 16:05
ADP Oradea angajează electrician şi zidar
Anunţuri ADP
Administraţia Domeniului Public Oradea organizează pe 19 mai un concurs pentru angajarea unui electrician de întreţinere şi a unui zidar. Candidaţii trebuie să fie absolvenţi de şcoală profesională sau de liceu cu calificarea electrician, respectiv zidar.
12 Mai 2020, 10:00
ADP Oradea: Licitaţie cu strigare pentru vânzarea unor obiecte de inventar
Anunţuri ADP
SC ADP SA organizează, în data de 20.05.2020, ora 12.00, la sediul social, o procedură de licitaţie publică cu strigare pentru valorificarea mai multor mijloace fixe şi obiecte de inventar, între care un tractor, o maşină de tăiat beton, un Nissan Navaro.
11 Mai 2020, 11:45
ADP Oradea: Parcarea de pe strada Braşovului, la nivelul doi (FOTO)
Anunţuri ADP
Lucrările la parcarea publică etajată de pe strada Braşovului au continuat pe toată perioada stării de urgenţă, ajungând în prezent la un stadiu care depăşeşte graficul de execuţie. În momentul actual, muncitorii pregătesc turnarea planşeului peste nivelul doi.
ADP Oradea: Duminică, la Cimitir, program normal de funcţionare
Anunţuri ADP
Programul de funcţionare al Cimitirului Municipal Rulikowski în această perioadă este zilnic între orele 8-20. Duminică, 26 aprilie 2020, accesul auto în cimitir va fi permis doar achitând o taxă de 50 de lei. Prin excepţie, vor avea acces gratuit persoanele cu handicap locomotor sau cu mobilitate redusă, în baza legitimaţiei care atestă acest fapt, afişate pe parbrizul autovehiculului.
23 Aprilie 2020, 19:33
ADP Oradea: Programul Cimitirului și al piețelor de Sărbători
Anunţuri ADP
În perioada Sărbătorilor pascale, piețele orădene își vor modifica programul de funcționare astfel: Piața Rogerius, Piața Cetate, Piața Decebal și Piața Nufărul vor fi deschise vineri și sâmbătă, 17-18 aprilie 2020, între orele 8-17, fiind închise doar în zilele de duminică și luni, 19-20 aprilie 2020, prima și a doua zi de Paști. 
16 Aprilie 2020, 16:11
Lucrările la parcarea subterană din strada Independenţei, pe ultima sută de metri. Cum arată în interior (FOTO)
Anunţuri ADP
Lucrările derulate la parcarea subterană de pe strada Independenţei, malul stâng al Crişului Repede, se apropie de final. Miercuri a fost turnat ultimul planşeu pe partea dinspre Sinagogă, după ce zilele trecute a fost finalizată structura de rezistenţă a parcării. 
15 Aprilie 2020, 16:11
ADP Oradea: Temperatura la control
Anunţuri ADP
Începând de luni, 13 aprilie, în cele patru pieţe agroalimentare din Oradea (Rogerius, Cetate, Decebal şi Nufărul) a demarat acţiunea de măsurare a temperaturii vizitatorilor, derulată în baza Hotărârii Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă al Municipiului Oradea nr. 01. 
13 Aprilie 2020, 11:50
Răsaduri, flori şi furaje, în pieţele orădene
Anunţuri ADP
În conformitate cu Hotărârea nr. 01 a Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă al Municipiului Oradea, în pieţele agroalimentare din municipiul Oradea vor putea fi comercializate, pe lângă legume, fructe şi alte produse alimentare, şi răsaduri, flori, produse pentru protecţia plantelor, precum şi furaje şi alte produse pentru creşterea animalelor.
09 Aprilie 2020, 18:21
ADP Oradea: Se suspendă accesul publicului la Zoo şi la Adăpostul Grivei
Anunţuri ADP
Începând cu data de 26 martie 2020, se suspendă accesul publicului la Grădina Zoologică şi la Adăpostul Grivei pe toată perioada stării de urgenţă. În această perioadă, la Grădina Zoologică şi la Adăpostul Grivei vor fi efectuate acţiuni de dezinfecţie, întreţinere, activităţi curente de îngrijire şi hrănire a animalelor, dar şi ridicarea câinilor fără stăpân de pe raza municipiului Oradea.
25 Martie 2020, 18:51
ADP Oradea: Chiar dacă unităţile din subordine sunt închise, activitatea continuă (FOTO)
Anunţuri ADP
Din cauza epidemiei de coronavirus o parte dintre unităţile aflate în subordinea Administraţiei Domeniului Public SA Oradea şi-au închis temporar porţile. În toată această perioadă, însă, activitatea continuă cu lucrări de mentenanţă şi întreţinere, o parte dintre angajaţi venind în continuare la serviciu, iar o altă parte, aflându-se în concediu de odihnă.
ADP Oradea anunță noile reglementări: Doar opt persoane la slujbele de înmormântare
Anunţuri ADP
La slujbele religioase de înmormântare și priveghi desfășurate la Cimitirul Municipal Rulikowski pot participa, începând de luni, 23 martie 2020, maximum opt persoane. Conform art. 9 din Ordonanța Militară nr. 2 din 21.03.2020: se pot oficia acte liturgice/religioase cu caracter privat (botez, cununii, înmormântări), la care pot participa maximum 8 persoane (...).
23 Martie 2020, 13:25
Bazarurile din piețele din Oradea își suspendă activitatea
Anunţuri ADP
Conform Ordonanței militare nr. 2 din 21 martie 2020, art. 2, se suspendă temporar activitățile de comercializare cu amănuntul a produselor și serviciilor în centrele comerciale în care își desfășoară activitatea mai mulți operatori economici, cu excepția vânzării produselor alimentare, veterinare sau farmaceutice și a serviciilor de curățătorie.
23 Martie 2020, 11:37
ADP: Pieţele din Oradea sunt dezinfectate zilnic (FOTO)
Anunţuri ADP
Spaţiile de comercializare a fructelor, legumelor, lactatelor şi cărnii din toate cele patru pieţe orădene sunt dezinfectate de mai multe ori pe zi cu soluţii pe bază de clor, pentru o mai multă siguranţă a vânzătorilor şi cumpărătorilor în contextul epidemiei de coronavirus. De asemenea, comercianţilor li s-a comunicat că nu mai au voie să-şi desfăşoare activitatea fără a folosi mască, mănuşi şi dezinfectanţi sanitari.
ADP Oradea: Continuă lucrările la parcarea de pe strada Braşovului
Anunţuri ADP
Lucrările la parcarea publică etajată de pe str. Braşovului continuă şi în această perioadă. În momentul actual, muncitorii pregătesc următoarea fază, şi anume turnarea planşeului peste primul nivel, pe latura dinspre magazinul Crişul. Stadiul actual de execuţie este de 19%, termenul de finalizare fiind luna decembrie 2020.
Piețele agroalimentare din Oradea rămân deschise
Anunţuri ADP
Toate cele patru piețe agroalimentare din municipiul Oradea (Cetate, Rogerius, Nufărul și Decebal) vor funcționa după programul obișnuit, precum celelalte magazine sau centre comerciale de profil din țară.
16 Martie 2020, 18:31
Măsuri împotriva COVID-19 la Cimitirul Municipal: La înmormântări să participe doar rudele şi apropiaţii
Anunţuri ADP
În vederea prevenirii răspândirii COVID-19, Administraţia Domeniului Public Oradea recomandă ca la slujbele de înhumare din Cimitirul Municipal Rulikowski să participe doar membrii familiei şi rudele apropiate.
16 Martie 2020, 16:41
Se închide 'Ocska': ADP Oradea a anunţat că Piaţa 100 îşi suspendă activitatea 
Știri Oradea
Administraţia Domeniului Public Oradea a anunţat, duminică, că va închide, începând de luni, Piaţa 100, cunoscută ca Piaţa "Ocska", unde se adună, în mod obişnuit, mii de oameni în fiecare final de săptămână.
15 Martie 2020, 15:15
Aquaparkul Nymphaea şi Ştrandul Ioşia îşi suspendă activitatea în perioada 13 – 27 martie
Anunţuri ADP
Având în vedere recomandările Comitetului Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă în contextul evoluţiei nefavorabile a epidemiei de coronavirus pe teritoriul României, conducerea Administraţiei Domeniului Public SA Oradea a decis ca, începând de vineri, 13 martie 2020, şi până vineri, 27 martie 2020, inclusiv, Aquaparkul Nymphaea Oradea şi Ştrandul Ioşia să-şi suspende activitatea.
12 Martie 2020, 11:13
ADP Oradea: Inventarierea locurilor de veci
Anunţuri ADP
Administraţia Domeniului Public Oradea derulează o activitate de inventariere a locurilor de înmormântare din Cimitirul Municipal Rulikowski. Cei care au locuri de veci concesionate sau au strămoşi înmormântaţi în Cimitirul Municipal sunt rugaţi să-şi verifice situaţia concesionărilor. Listele cu locurile expirate pot fi consultate pe site-ul adporadea.ro sau la Administraţia Cimitirului. 
05 Martie 2020, 10:50
ADP Oradea: cursele OTL spre Piața 100 vor fi suspendate din cauza lucrărilor la pasajul suprateran
Anunţuri ADP
Din cauza lucrărilor de amenajare a pasajului suprateran de la Piața 100, cursele OTL, programate în fiecare sâmbătă și duminică spre Piața 100, vor fi suspendate începând de sâmbătă, 29 februarie 2020, și până la finalizarea lucrărilor.
28 Februarie 2020, 12:00
ADP Oradea scoate la licitație locuri pentru căsuțele cu mărțișoare în Piața Rogerius
Anunţuri ADP
SC ADP SA organizează vineri, 14 februarie, ora 10, la Piaţa Rogerius, o procedură de licitaţie publică cu strigare, pentru atribuirea locurilor de vânzare a produselor specifice lunii martie. Vor fi scoase la licitaţie 8 locuri, fiecare loc având o suprafaţă de 2 mp.
13 Februarie 2020, 10:05
ADP Oradea scoate la licitație locuri pentru căsuțele cu mărțișoare
Anunţuri ADP
SC ADP SA organizează miercuri, în 12 februarie, ora 10, în Piaţa Cetate, ora 11, în Piaţa Nufărul, şi ora 12, în Piaţa Decebal, o procedură de licitaţie publică cu strigare, pentru atribuirea locurilor de vânzare a produselor specifice lunii martie.
11 Februarie 2020, 10:35
Citație Florcris COM SRL
Anunţuri ADP
Societatea comercială FLORCRIS COM SRL, cu ultimul sediu cunoscut în mun. Oradea, str. Târnavelor nr. 5, jud. Bihor, înmatriculată la Reg. Com. sub nr. J 5/564/1995, CUI 7225019, este citată la Judecătoria Oradea pentru data de 27.02.2020, cam. 9, ora 9, în calitate de debitoare, în dos. nr. 16635/271/2019 – obiect de ordonanţă de plată.
05 Februarie 2020, 13:04
ADP anunță inventarierea locurilor de veci
Anunţuri ADP
Administrația Domeniului Public Oradea derulează o activitate de inventariere a locurilor de înmormântare din Cimitirul Municipal Rulikowski. Cei care au locuri de veci concesionate sau au strămoși înmormântați în Cimitirul Municipal sunt rugați să-și verifice situația concesionărilor. Listele cu locurile expirate pot fi consultate pe site-ul adporadea.ro sau la Administrația Cimitirului.
05 Februarie 2020, 12:59
 1  3 4 5  

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.3983 RON
  • 1 EUR = 4.8421 RON
  • 1 HUF = 0.0139 RON