URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 11 APRILIE 2021
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
E scandal mare cu colectarea gunoaielor, chit că, prin comparaţie cu alte judeţe, noi deja suntem în secolul XXII. Dar când vine vorba de scumpiri, chiar dacă e vorba de contravaloarea unui pachet de ţigări, tot omul se revoltă.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Nu, titlul nu e o glumă! Dacă Sandu Lungu, carismaticul luptător care a pus Bihorul pe hartă cu pumnul său necruţător şi dimensiunile sale respectabile, s-a pus în fruntea unei "armate" de protestatari cu care a bătut străzile Oradiei, dacă a pus mâna pe megafon pentru a se adresa mulţimii, asemenea unui lider politic, nu e de glumă...
Zic şi eu
Adrian Cris
Miercurea trecută am aşteptat o oră şi jumătate în stradă pentru o "programare" la doctoriţa Flavia Groşan. De fapt, îmi încercam norocul. În ciuda mesajului pe care aceasta l-a transmis pe Facebook jurnaliştilor orădeni după "discuţia elegantă" de la Colegiul Medicilor, cum că n-o interesează presa locală, speram să accepte un interviu în care să-i adresez întrebările pe care Antena 3 nu a vrut să i le pună, fiindcă i-a "centrat" doar "servite"...
Vorba lu' Lulu
Lucian Cremeneanu
Dacă toate radiourile, televiziunile, ziarele şi site-urile de ştiri din lume ar trompeta la unison că naţiunea română este cea mai înzestrată genetic şi predispusă la genialitate dintre toate naţiile lumii, încrederea poporului în mass-media ar fi maximă. Dar iată că realitatea ne contrazice din nou credinţele, cu delicateţea unui camion scăpat de sub control şi intrat pe contrasens cu 120 km/h.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți despre protestele anti-măști și anti-restricții organizate în Oradea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 31 martie, Preşedintele României a promulgat o lege care aduce modificări importante în materia evaziunii fiscale, odată publicată în Monitorul Oficial. Legea a fost adoptată de Parlament cu ceva vreme în urmă, însă a fost atacată la Curtea Constituţională de către Guvern şi Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Cu toate acestea, judecătorii CCR au stabilit că este perfect constituţională, iar preşedintele a semnat decretul de promulgare.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Este mai uşor de depistat un cancer de col decât de tratat. Colul uterin este uşor de investigat, astfel încât examenul ginecologic anual oferă posibilitatea diagnosticului leziunilor precursoare şi tratamentul lor adecvat. De aceea se recomandă examenul citologic Papanicolau pentru femeile asimptomatice cu vârsta peste 20 de ani şi pentru cele sub 20 de ani sexual active (se fac 2 teste consecutive anual, apoi cel puţin un test la fiecare 3 ani, până la vârsta de 65 ani).

Anunţuri ADP

ADP Oradea anunță: în zilele de vineri, program redus în pieţe!
Anunţuri ADP
În urma Hotărârii nr. 27 din 27 martie 2021 a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă al Judeţului Bihor privind aprobarea unor măsuri în domeniul sănătăţii publice, în zilele de vineri, programul de funcţionare al pieţelor agroalimentare din municipiul Oradea va fi redus cu o oră, fiind deschise în intervalul orar 7-18. În celelalte zile, programul rămâne cel obişnuit, şi anume de luni până vineri, între orele 7-19, sâmbătă, între orele 7-17, şi duminică, între orele 7-14.
01 Aprilie 2021, 14:50
Lucrări în grafic la Parcarea de pe strada George Bariţiu: Structura de rezistenţă, la final (FOTO)
Anunţuri ADP
Parcarea construită de Administraţia Domeniului Public în incinta fostei baze sportive Voinţa, pe strada Academiei – George Bariţiu din Oradea, începe să prindă contur. Stadiul fizic de execuţie a lucrării este de aproximativ 70%.
Magazin pentru animale de companie în Piaţa 100 (FOTO)
Anunţuri ADP
În Piaţa 100 din Oradea a fost amenajat un spaţiu destinat celor care doresc să cumpere sau să comercializeze păsări şi animale mici de companie. Iubitorii de animale găsesc aici de la căţei de rasă, porumbei ornamentali, găini, cocoşi şi boboci, la iepuri, peşti de acvariu, papagali etc.
ADP scoate la licitaţie închirierea unui spaţiu comercial în centrul de afaceri Rogerius
Anunţuri ADP
SC Administrația Domeniului Public SA organizează, în data de 25.03.2021, ora 12, la sediul social din mun. Oradea, str. Gheorghe Dima, nr. 5, jud. Bihor, o procedură de licitație publică cu strigare, în vederea închirierii spațiului de alimentație publică în suprafață de 593,50 mp + terasă exterioară în suprafață de 640 mp, situat în Centrul de Afaceri Rogerius.
17 Martie 2021, 11:37
ADP Oradea: Inventarierea locurilor de veci
Anunţuri ADP
Administrația Domeniului Public Oradea derulează o activitate de inventariere a locurilor de înmormântare din Cimitirul Municipal Rulikowski. Cei care au locuri de veci concesionate sau au strămoși înmormântați în Cimitirul Municipal sunt rugați să-și verifice situația concesionărilor. Listele cu locurile expirate pot fi consultate pe site-ul adporadea.ro sau la Administrația Cimitirului.
12 Martie 2021, 11:35
ADP Oradea: Ştrandul Ioşia s-a redeschis (FOTO)
Anunţuri ADP
Zeci de orădeni s-au prezentat la casieria Ştrandului Ioşia în dimineaţa zilei de marţi, 2 martie 2021, prima zi de funcţionare din acest an, dornici să beneficieze de proprietăţile curative ale apei termale din această unitate de agrement.
02 Martie 2021, 17:18
ADP Oradea: Ştrandul Ioşia se redeschide din 2 martie
Anunţuri ADP
Administraţia Domeniului Public Oradea anunţă că Ştrandul Ioşia îşi reia activitatea începând de marţi, 2 martie 2021, după ce timp de două luni a fost închis pentru lucrări de întreţinere, curăţenie, reparaţii şi zugrăveli. Programul de funcţionare al Ştrandului Ioşia în sezonul rece este de marţi până duminică, între orele 8-17 (ora 16, la casierie).
24 Februarie 2021, 16:05
ADP Oradea face angajări. Vezi locurile de muncă disponibile şi condiţiile!
Anunţuri ADP
Administraţia Domeniului Public SA Oradea organizează selecţie de personal pentru mai multe posturi. Vezi pentru care dintre ele și care sunt condițiile!
23 Februarie 2021, 13:27
ADP Oradea: Inventarierea locurilor de veci
Anunţuri ADP
Administraţia Domeniului Public Oradea derulează o activitate de inventariere a locurilor de înmormântare din Cimitirul Municipal Rulikowski. Cei care au locuri de veci concesionate sau au strămoşi înmormântaţi în Cimitirul Municipal sunt rugaţi să-şi verifice situaţia concesionărilor. Listele cu locurile expirate pot fi consultate pe site-ul adporadea.ro sau la Administraţia Cimitirului.
12 Februarie 2021, 10:01
ADP Oradea închiriază spațiu comercial în Grădina Zoologică
Anunţuri ADP
Administraţia Domeniului Public SA organizează, în data de 16.02.2021, ora 12, la sediul social din mun. Oradea, str. Gheorghe Dima, nr. 5, jud. Bihor, o procedură de licitaţie publică cu strigare, în vederea închirierii unui spaţiu comercial în suprafaţă de 53 mp, situat în Grădina Zoologică Oradea (intrarea principală).
11 Februarie 2021, 10:16
ADP Oradea: Licitație pentru atribuirea locurilor de vânzare a mărțișoarelor
Anunţuri ADP
SC ADP SA organizează marți, 09.02.2021, ora 10, la Piața Cetate, ora 11, la Piața Nufărul, ora 12, la Piața Decebal, și ora 13, la Centrul de Afaceri Rogerius, o procedură de licitație publică cu strigare, pentru atribuirea locurilor de vânzare a produselor specifice lunii martie.
03 Februarie 2021, 11:51
ADP scoate la licitaţie închirierea unor spaţii comerciale în centrul de afaceri Rogerius
Anunţuri ADP
SC Administraţia Domeniului Public SA organizează, în data de 29.01.2021, ora 12, la sediul social din mun. Oradea, str. Gheorghe Dima nr. 5, jud. Bihor, o procedură de licitaţie publică cu strigare, în vederea închirierii următoarelor spaţii comerciale:
15 Ianuarie 2021, 10:35
ADP Oradea anunță inventarierea locurilor de veci
Anunţuri ADP
Administrația Domeniului Public Oradea derulează o activitate de inventariere a locurilor de înmormântare din Cimitirul Municipal Rulikowski. Cei care au locuri de veci concesionate sau au strămoși înmormântați în Cimitirul Municipal sunt rugați să-și verifice situația concesionărilor. Listele cu locurile expirate pot fi consultate pe site-ul adporadea.ro sau la Administrația Cimitirului.
08 Ianuarie 2021, 11:51
ADP Oradea sprijină Spitalul Municipal în lupta cu pandemia: donaţie în valoare de 30.000 de euro
Anunţuri ADP
Într-o perioadă în care spitalele sunt asaltate de un număr mare de pacienţi, orice donaţie de echipamente poate veni în sprijinul cadrelor medicale în lupta cu coronavirusul. Cunoscând nevoile sistemului medical, Administraţia Domeniului Public SA Oradea a donat Spitalului Municipal "Dr. Gavril Curteanu" cinci aparate de ventilaţie non-invazivă şi un modul oximetru.
06 Ianuarie 2021, 17:45
ADP Oradea: Piaţa 100 se redeschide sâmbătă
Anunţuri ADP
Piaţa 100 din Oradea îşi reia activitatea începând de sâmbătă, 9 ianuarie 2021, ca urmare a scăderii incidenţei cazurilor de coronavirus la nivelul municipiului Oradea sub 3 la mia de locuitori.
04 Ianuarie 2021, 18:45
ADP Oradea: Piaţa 100 se redeschide în 9 ianuarie
Anunţuri ADP
Având în vedere faptul că incidenţa cazurilor de coronavirus la nivelul municipiului Oradea a scăzut sub 3 la mia de locuitori, Primăria municipiului Oradea şi Administraţia Domeniului Public au decis ca, începând de sâmbătă, 9 ianuarie 2021, Piaţa 100 din Oradea să-şi reia activitatea.
28 Decembrie 2020, 15:56
Moș Crăciun a hrănit animalele de la Zoo Oradea (FOTO)
Anunţuri ADP
La Grădina Zoologică din Oradea, animalele au fost răsfățate, miercuri, cu bunătăți culinare, primite sub forma unor cadouri frumos împachetate chiar din mâna lui Moș Crăciun. Și cum zăpada ne ocolește în ultimii ani, legendarul personaj nu a putut veni cu sania trasă de reni, ci a fost însoțit de un simpatic ponei...
24 Decembrie 2020, 16:44
Programul unităţilor ADP Oradea în perioada Sărbătorilor
Anunţuri ADP
În perioada Sărbătorilor de iarnă 2020-2021, unităţile din subordinea Administraţiei Domeniului Public Oradea vor funcţiona după următorul program:
23 Decembrie 2020, 11:35
ADP Oradea scoate la licitație închirierea unui spațiu comercial din Centrul de Afaceri Rogerius
Anunţuri ADP
SC Administraţia Domeniului Public SA Oradea organizează, în data de 23.12.2020, ora 12, la sediul social din mun. Oradea, str. Gheorghe Dima, nr. 5, jud. Bihor, o procedură de licitaţie cu strigare în vederea închirierii spaţiului comercial nr. 19, în suprafaţă de 22,63 mp, situat în Tronsonul II al Centrului de Afaceri Rogerius - zona Carne.
16 Decembrie 2020, 11:45
ADP Oradea: Ştrandul Ioşia, închis din 14 decembrie
Anunţuri ADP
Ştrandul Ioşia din Oradea se va închide începând de luni, 14 decembrie 2020, data redeschiderii urmând a fi stabilită şi anunţată la începutul anului viitor, în funcţie de situaţia epidemiologică şi de măsurile de restricţie ce vor exista în acel moment.
10 Decembrie 2020, 15:42
ADP face precizări privind funcţionarea pieţelor orădene
Anunţuri ADP
În urma Hotărârii nr. 56 din 04.12.2020 a Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, care prevede posibilitatea redeschiderii pieţelor agroalimentare organizate în spaţii închise, programul de funcţionare al pieţelor din municipiul Oradea va fi modificat după cum urmează:
04 Decembrie 2020, 17:30
Pieţele orădene, închise luni şi marţi
Anunţuri ADP
Administraţia Domeniului Public SA Oradea anunţă că Centrul de Afaceri Rogerius şi celelalte trei pieţe agroalimentare din municipiul Oradea (Cetate, Decebal şu Nufărul) vor fi închise luni, 30 noiembrie 2020, şi marţi, 1 decembrie 2020, zile libere legale. Începând de miercuri, 2 decembrie 2020, pieţele din Oradea vor reveni la programul provizoriu...
25 Noiembrie 2020, 17:21
S-a deschis parcarea supraetajată de pe strada Braşovului (FOTO)
Anunţuri ADP
Începând de luni, 9 noiembrie, parcarea supraterană de pe strada Braşovului a fost pusă la dispoziţia cetăţenilor, care o vor putea utiliza gratuit în primele 90 de zile de la deschidere. "Invităm cetăţenii, pe toţi cei care au locul de muncă în centru, sau au treabă în zona centrală, să folosească cu încredere această parcare, eliberând astfel partea carosabilă", a anunţat primarul Florin Birta.
ADP Oradea face precizări privind funcţionarea pieţelor
Anunţuri ADP
În urma Hotărârii nr. 52 din 05 noiembrie 2020 a Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, privind stabilirea unor măsuri suplimentare necesar a fi aplicate pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de Covid-19, programul de funcţionare a pieţelor din municipiul Oradea a fost modificat după cum urmează:
09 Noiembrie 2020, 14:05
Luni se deschide parcarea supraetajată de pe strada Braşovului. Primele 90 de zile sunt gratuite
Anunţuri ADP
Primăria municipiului Oradea anunţă că, începând de luni, 9 noiembrie 2020, ora 10, parcarea supraetajată de pe strada Braşovului va fi pusă la dispoziţia cetăţenilor. Parcarea va putea fi utilizată gratuit în primele 90 de zile de la deschidere.
07 Noiembrie 2020, 09:31
ADP Oradea închiriază spațiul de alimentație publică din Centrul de Afaceri Rogerius
Anunţuri ADP
SC Administrația Domeniului Public SA organizează, în data de 09.11.2020, ora 12, la sediul social din mun. Oradea, str. Gheorghe Dima, nr. 5, jud. Bihor, o procedură de licitație publică cu strigare, în vederea închirierii spațiului de alimentație publică în suprafață de 593,50 mp + terasă exterioară în suprafață de 640 mp, situat în Centrul de Afaceri Rogerius.
02 Noiembrie 2020, 10:00
Programul Cimitirului Municipal de Ziua Morților
Anunţuri ADP
Administrația Domeniului Public SA Oradea anunță că sâmbătă, 31 octombrie, și duminică, 1 noiembrie a.c., cu prilejul Zilei Morților, Cimitirul Municipal Rulikowski va fi deschis între orele 8-21. Vezi care sunt taxele de intrare și pe unde va fi permis accesul auto!
29 Octombrie 2020, 18:00
ADP: Licitație cu strigare pentru închirierea unui spațiu din Piața Rogerius
Anunţuri ADP
SC Administraţia Domeniului Public SA organizează, în data de 28.10.2020, ora 12, la sediul social din mun. Oradea, str. Gheorghe Dima, nr. 5, jud. Bihor, o procedură de licitaţie publică cu strigare, în vederea închirierii spaţiului de alimentaţie publică în suprafaţă de 593,50 mp + terasă exterioară în suprafaţă de 640 mp, situat în Centrul de Afaceri Rogerius.
20 Octombrie 2020, 09:30
ADP Oradea: Parcarea de pe str. Braşovului, inaugurată de ziua oraşului (FOTO)
Anunţuri ADP
Lucrările la parcarea supraterană de pe str. Braşovului au ajuns la final, aceasta fiind inaugurată luni, 12 octombrie, cu ocazia Zilei Oradiei. Timp de trei luni, după recepţia lucrărilor şi obţinerea autorizaţiei ISU, accesul în parcare va fi gratuit.
12 Octombrie 2020, 19:00
ADP: Inventarierea locurilor de veci
Anunţuri ADP
Administrația Domeniului Public Oradea derulează o activitate de inventariere a locurilor de înmormântare din Cimitirul Municipal Rulikowski. Cei care au locuri de veci concesionate sau au strămoși înmormântați în Cimitirul Municipal sunt rugați să-și verifice situația concesionărilor. Listele cu locurile expirate pot fi consultate pe site-ul adporadea.ro sau la Administrația Cimitirului.
08 Octombrie 2020, 17:44
 1  3 4 5  

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.1478 RON
  • 1 EUR = 4.9228 RON
  • 1 HUF = 0.0137 RON