URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 28 OCTOMBRIE 2020
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
În 25 octombrie anul Domnului 2000, a apărut primul număr din BIHOREANUL. Dacă Alexandre Dumas a avut strălucita idee să continue povestea nemuritoare a muschetarilor şi să ni-i arate după 20 de ani, hai să fac şi eu la fel, dar invers. Să vedeţi cum eram noi acum 20 de ani.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Da, s-au făcut 20 de ani de BIHOREANUL! Potrivit planurilor noastre de mai an, azi ar fi trebuit să sărbătorim "a la grande", să facem o mare sărbătoare din acest eveniment, o adevărată "Zi a BIHORENILOR", organizată în aer liber, poate la Cetatea Oradiei, deschisă tuturor... N-a fost să fie. În mijloc de toamnă, poate că vremea ne-ar fi îngăduit. Vremurile, însă, nu.
Zic şi eu
Adrian Cris
Nu ştiu ce şanse rămân, după ultima decizie a Curții Constituționale, ca alegerile legislative să fie la termen, aşa încât actualii parlamentari să nu-şi depăşească mandatele constituţionale. Deşi, potrivit Constituţiei, prelungirea acestora e posibilă doar în anumite condiţii (stare de război, de calamitate, de urgenţă) care, slavă Domnului, nu există, CCR a ajutat din nou PSD, dornic ca scrutinul, cu orice preţ, să aibă loc cât mai târziu.
Vorba lu' Lulu
Lucian Cremeneanu
Dintre toate mizeriile pe care ni le face pandemia asta blestemată, faptul că nu putem călători departe este printre cele mai rele. Nu pentru că ne lipsesc concediile de "afară", nu pentru că e musai să ne împrospătăm colecţia de fotografii din locuri exotice sau capitale celebre, nu pentru că nu ne place în România, ci din cauză că nu mai avem ocazia să vedem ce mai fac ceilalţi şi cum mai e pe la ei.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți despre rezultatul alegerilor locale?


De stiut

Avocatul Bihoreanului
Mircea Ursuta
Codul administrativ prevede ce drepturi și ce obligații au consilierii locali și județeni, primarul, viceprimarul și președintele consiliului județean. Iată care sunt acestea...
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
În urma identificării unor cazuri de listerioză în Marea Britanie, este bine de ştiut că această afecţiune infecţioasă rară este transmisă de obicei la oameni prin consumul unor alimente contaminate cu Listeria (lapte insuficient pasteurizat, brânză şi alte produse lactate, carne insuficient preparată termic), sau, mai rar, prin contact direct cu alte persoane sau animale infectate. Listerioza afectează cel mai frecvent nou-născuţii, bătânii, gravidele şi persoanele cu un sistem imunitar scăzut.

Anunţuri ADP

ADP: Licitație cu strigare pentru închirierea unui spațiu din Piața Rogerius
Anunţuri ADP
SC Administraţia Domeniului Public SA organizează, în data de 28.10.2020, ora 12, la sediul social din mun. Oradea, str. Gheorghe Dima, nr. 5, jud. Bihor, o procedură de licitaţie publică cu strigare, în vederea închirierii spaţiului de alimentaţie publică în suprafaţă de 593,50 mp + terasă exterioară în suprafaţă de 640 mp, situat în Centrul de Afaceri Rogerius.
20 Octombrie 2020, 09:30
ADP Oradea: Parcarea de pe str. Braşovului, inaugurată de ziua oraşului (FOTO)
Anunţuri ADP
Lucrările la parcarea supraterană de pe str. Braşovului au ajuns la final, aceasta fiind inaugurată luni, 12 octombrie, cu ocazia Zilei Oradiei. Timp de trei luni, după recepţia lucrărilor şi obţinerea autorizaţiei ISU, accesul în parcare va fi gratuit.
12 Octombrie 2020, 19:00
ADP: Inventarierea locurilor de veci
Anunţuri ADP
Administrația Domeniului Public Oradea derulează o activitate de inventariere a locurilor de înmormântare din Cimitirul Municipal Rulikowski. Cei care au locuri de veci concesionate sau au strămoși înmormântați în Cimitirul Municipal sunt rugați să-și verifice situația concesionărilor. Listele cu locurile expirate pot fi consultate pe site-ul adporadea.ro sau la Administrația Cimitirului.
08 Octombrie 2020, 17:44
ADP Oradea: Licitaţie cu strigare pentru vânzarea florilor de Ziua Morţilor
Anunţuri ADP
SC Administraţia Domeniului Public SA Oradea organizează joi, 08.10.2020, ora 10.00, în Piaţa Cetate, ora 11.00, Piaţa Nufărul, ora 12.00, Piaţa Decebal, şi de la ora 14.00, la Cimitirul Municipal Rulikowski, licitaţie publică cu strigare în vederea atribuirii locurilor pentru vânzarea florilor de Ziua Morţilor, în perioada 9 octombrie – 9 noiembrie 2020.
06 Octombrie 2020, 10:31
Un eveniment devenit tradiţie: Ziua părinţilor adoptivi la Zoo Oradea (FOTO)
Anunţuri ADP
Grădina Zoologică Oradea a găzduit sâmbătă, 3 octombrie, cea de-a XI-a ediţie a Zilei Părinţilor Adoptivi. În mod surprinzător, mai ales ţinând cont de perioada dificilă pe care o traversăm, părinţii adoptivi au răspuns în număr mare invitaţiei, venind chiar din alte oraşe pentru a participa la evenimentul devenit deja tradiţie.
06 Octombrie 2020, 08:45
ADP Oradea: Aquaparkul Nymphaea îşi suspendă activitatea
Anunţuri ADP
Începând de vineri, 2 octombrie 2020, Aquaparkul Nymphaea îşi suspendă activitatea până la apariţia unor reglementări privind funcţionarea piscinelor interioare în contextul actual al pandemiei de coronavirus.
02 Octombrie 2020, 11:08
Program de iarnă la Ştrandul Ioşia
Anunţuri ADP
Ştrandul Ioşia din Oradea îşi modifică programul de funcţionare. Astfel, începând de la 1 octombrie 2020 şi până la 1 mai 2021, acesta va fi deschis de marţi până duminică, între orele 8-17 (ora 16, la casierie).
29 Septembrie 2020, 17:27
ADP Oradea: Licitaţie publică pentru închirierea unor spaţii comerciale din Piaţa Rogerius
Anunţuri ADP
SC ADP SA organizează, în data de 15.09.2020, ora 12, la sediul social din Oradea, str. Gheorghe Dima, nr. 5, jud. Bihor, o procedură de licitație publică cu strigare în vederea închirierii spațiilor comerciale nr. 1 și 2 (200 mp), Tronsonul 1 Piața Rogerius.
10 Septembrie 2020, 10:31
ADP Oradea: Inventarierea locurilor de veci
Anunţuri ADP
Administrația Domeniului Public Oradea derulează o activitate de inventariere a locurilor de înmormântare din Cimitirul Municipal Rulikowski. Cei care au locuri de veci concesionate sau au strămoși înmormântați în Cimitirul Municipal sunt rugați să-și verifice situația concesionărilor.
04 Septembrie 2020, 17:45
ADP Oradea: Se realizează infrastructura fundaţiei la parcarea de pe strada George Bariţiu (FOTO)
Anunţuri ADP
Lucrările la parcarea multietajată ce urmează a fi construită în incinta bazei sportive Voinţa, pe str. Academiei – George Bariţiu din Oradea, sunt în faza realizării infrastructurii fundaţiilor pentru cele două corpuri de clădire: Corpul A – Parcare şi Corpul B – Birouri.
12 August 2020, 11:39
ADP Oradea: E aproape finalizată şi terasa parcării de pe strada Braşovului
Anunţuri ADP
Parcarea de pe str. Braşovului a început să prindă contur. În aceste zile, urmează să fie finalizată structura din beton a terasei, după care urmează realizarea structurilor din metal ale acoperişului. În prezent, stadiul fizic de realizare a structurii de rezistenţă a ajuns la 90%. Lucrările sunt în grafic şi sunt speranţe să fie finalizate la finalul lunii octombrie, termenul de execuţie fiind noiembrie 2020. 
Aqua zumba la Ştrandul Ioşia din Oradea în fiecare zi cu soare (FOTO)
Anunţuri ADP
Începând de miercuri, 29 iulie 2020, în fiecare zi însorită, de la ora 10, la Ştrandul Ioşia din Oradea, vor avea loc şedinte de aqua zumba susţinute de dansatorii de la Dance Crew Oradea.
ADP Oradea caută soluţii pentru comercianţi, după incendiul din Piaţa Mare
Anunţuri ADP
În cursul dimineţii de luni, 20 iulie 2020, conducerea Administraţiei Domeniului Public Oradea a purtat discuţii cu o mare parte dintre comercianţii care îşi desfăşurau activitatea în Hala Veche a Pieţei Cetate. În urma discuţiilor au fost identificate spaţii (mese, module) care să fie puse la dispoziţia comercianţilor, astfel încât aceştia să îşi poată continua activitatea tot în Piaţa Cetate.
20 Iulie 2020, 15:14
Pui de capucin brun şi antilopă elan, la Zoo Oradea (FOTO)
Anunţuri ADP
Un pui de capucin brun şi unul de antilopă elan sunt noile vedete ale Grădinii Zoologice din Oradea. Aceştia au venit pe lume în aceeaşi zi, de 9 iunie 2020, şi sunt deja integraţi în familiile lor.
16 Iulie 2020, 19:32
ADP continuă inventarierea locurilor de veci. Orădenii, îndemnați să verifice situația concesionărilor
Anunţuri ADP
Administrația Domeniului Public Oradea derulează o activitate de inventariere a locurilor de înmormântare din Cimitirul Municipal Rulikowski. Cei care au locuri de veci concesionate sau au strămoși înmormântați în Cimitirul Municipal sunt rugați să-și verifice situația concesionărilor.
10 Iulie 2020, 09:50
ADP Oradea angajează electrician şi operatori instalaţii de apă şi canalizare
Anunţuri ADP
S.C. Administraţia Domeniului Public S.A. Oradea selecționează următoarele categorii de personal: 1  ELECTRICIAN ÎNTREŢINERE - absolvent de şcoală profesională / liceu cu calificarea de electrician; 2 OPERATORI INSTALAȚII APĂ ȘI CANALIZARE - absolvent de şcoală profesională / liceu cu calificare în meseria de instalator / mecanic / lăcătuş.
09 Iulie 2020, 10:03
ADP Oradea: Licitaţie pentru spaţii comerciale în Centrul de Afaceri Rogerius
Anunţuri ADP
SC ADP SA organizează, în data de 06.07.2020, ora 12.00, la sediul social din Oradea, str. Gheorghe Dima nr. 5, o procedură de licitație publică cu strigare, în vederea închirierii spațiilor comerciale nr. 2, 10, 13, 15, 24, 25, 27, 28, 32 şi 48, Centrul de Afaceri Rogerius. 
02 Iulie 2020, 09:52
ADP Oradea: Aquaparkul Nymphaea se redeschide vineri. Se recomandă cumpărarea biletelor online
Anunţuri ADP
După aproape patru luni de la anunţarea suspendării activităţii, cel mai modern parc acvatic din vestul ţării îşi reia activitatea începând de vineri, 3 iulie 2020. În toată această perioadă, angajaţii complexului de agrement au desfăşurat activităţi de igienizare, dezinfecţie, mentenanţa bazinelor interioare, întreţinerea spaţiilor verzi şi curăţenie generală.
01 Iulie 2020, 08:41
ADP Oradea: Piețele revin la programul normal
Anunţuri ADP
Începând din 1 iulie 2020, toate cele patru piețe agroalimentare din municipiul Oradea (Rogerius, Cetate, Nufărul și Decebal) vor reveni la programul normal de funcționare.
25 Iunie 2020, 19:00
Licitație publică cu strigare pentru închirierea de spații comerciale în Ștrandul Ioșia
Anunţuri ADP
SC ADP SA organizează, în data de 19.06.2020, ora 12.00, la sediul social din Oradea, str. Gheorghe Dima nr. 5, o procedură de licitație publică cu strigare, pentru închirierea de spații comerciale în Ștrandul Ioșia.
18 Iunie 2020, 09:51
ADP Oradea, detalii tehnice despre parcarea subterană de pe strada Independenței
Anunţuri ADP
Lucrările derulate la parcarea subterană de pe strada Independenţei sunt aproape de finalizare. După deschidere, timp de trei luni, accesul va fi gratuit, astfel încât orădenii să se poată obișnui cu prima parcare subterană din Oradea. „Este prima parcare cu trei niveluri subterane realizată în România pe albia unui râu”, spune directorul Liviu Andrica.
17 Iunie 2020, 15:20
Adăpostul Grivei îşi reia activitatea cu publicul începând de joi
Anunţuri ADP
Începând de joi, 18 iunie 2020, Adăpostul Grivei îşi reia activitatea cu publicul şi totodată programul de adopţii, suspendat odată cu instituirea stării de urgenţă. Programul de funcţionare va fi de luni până vineri, între orele 10-18, iar sâmbătă, între orele 10-12. De asemenea, începând de sâmbătă, 20 iunie, se reia și Târgul de adopţii săptămânal.
17 Iunie 2020, 14:47
Ștrandul Ioşia se redeschide începând de miercuri
Anunţuri ADP
Administraţia Domeniului Public Oradea anunţă că Ştrandul Ioşia îşi reia activitatea începând de miercuri, 17 iunie 2020, programul de funcţionare fiind de marţi până duminică, între orele 9-20 (ora 19, la casierie). În vederea prevenirii răspândirii coronavirusului, vizitatorii sunt rugaţi să respecte mai multe reguli.
16 Iunie 2020, 12:10
ADP închiriază spațiu comercial în Ștrandul Ioșia
Anunţuri ADP
SC Administrația Domeniului Public Oradea închiriază un spațiu comercial pentru alimentație publică în Ștrandul Ioșia.
11 Iunie 2020, 09:55
ADP Oradea licitează un spațiu de 200 mp în Centrul de afaceri Rogerius
Anunţuri ADP
SC ADP SA organizează, în data de 11.06.2020, ora 12, la sediul social din Oradea, str. Gheorghe Dima, nr. 5, jud. Bihor, o procedură de licitație publică cu strigare în vederea închirierii unui spațiu comercial în suprafață de 200 mp (Tronson 1 Centrul de Afaceri Rogerius).
09 Iunie 2020, 13:16
ADP Oradea anunță inventarierea locurilor de veci
Anunţuri ADP
Administrația Domeniului Public Oradea derulează o activitate de inventariere a locurilor de înmormântare din Cimitirul Municipal Rulikowski. Cei care au locuri de veci concesionate sau au strămoși înmormântați în Cimitirul Municipal sunt rugați să-și verifice situația concesionărilor.
09 Iunie 2020, 12:21
ADP Oradea caută lucrători comerciali pentru aquapark
Anunţuri ADP
S.C. Administraţia Domeniului Public S.A. Oradea selectează lucrători comerciali pentru Aquaparkul Nymphaea Oradea.
09 Iunie 2020, 11:46
ADP Oradea anunță licitarea unor spații comerciale în piața Rogerius
Anunţuri ADP
SC Administrația Domeniului Public SA organizează, în data de 26.05.2020, ora 12, la sediul social din mun. Oradea, str. Gheorghe Dima, nr. 5, jud. Bihor, o procedură de licitație publică cu strigare, în vederea închirierii:
22 Mai 2020, 09:15
ADP Oradea: Piața 100 se redeschide sâmbătă
Anunţuri ADP
Administrația Domeniului Public Oradea anunță că, începând de sâmbătă, 23 mai 2020, Piața 100 (Obor) își va relua activitatea.
19 Mai 2020, 17:44
ADP: Se redeschide Zoo Oradea
Anunţuri ADP
Grădina Zoologică din Oradea îşi redeschide porţile pentru vizitatori începând de miercuri, 20 mai 2020, după ce a avut activitatea cu publicul suspendată pe toată perioada stării de urgenţă. Conform noilor măsuri de prevenire aplicabile pe perioada stării de alertă, publicul vizitator va avea acces doar în spaţiile deschise din incinta Grădinii Zoologice, rămânând inaccesibile Casa Reptilelor, Casa Animalelor Exotice, respectiv Casa Liliecilor.
18 Mai 2020, 17:18
 1  3 4 5  

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.1264 RON
  • 1 EUR = 4.8741 RON
  • 1 HUF = 0.0133 RON