URMĂREȘTE-NE PE
LUNI, 30 MARTIE 2020

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
În vremuri grele, țara are nevoie de oameni cu greutate. În nici un caz, tripleta Marcel Vela, Bogdan Despescu, Raed Arafat nu face parte din această categorie.
Zic şi eu
Adrian Cris
De o săptămână, de când a devenit cât se poate de limpede că nenorocirea provocată de răspândirea coronavirusului nu are cum să ocolească nici măcar Grădina Maicii Domnului, românii au început să se îngrijoreze şi ei, ba mulţi chiar să se panicheze (dovadă golirea magazinelor).
Cum a fost?
Lucian Cremeneanu
Am lipsit câţiva ani din ţară şi, la întoarcere, am aflat de nişte datorii la fisc de care nu aveam habar. Nu fusesem niciodată notificat pentru ele. Pe vremea aceea, ANAF-ul era mai puţin activ ca astăzi, iar tăcerea sa mă făcuse dator cu câteva mii de euro la bugetul de stat, o bună parte fiind penalităţi. Dacă aş fi ştiut de datorii, le-aş fi achitat din timp, astfel că nu s-ar mai fi adunat ditamai purcoiul de bani...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părerea aveți despre măsurile adoptate de autoritățile din România în ce privește răspândirea noului tip de coronavirus?


De stiut

Avocatul Bihoreanului
Mircea Ursuta
Așa cum am arătat săptămâna trecută, Codul administrativ a trecut testul de neconstituționalitate și rămâne în vigoare, astfel încât voi prezenta, începând de azi, aspectele cele mai importante aduse de acest act normativ. Întrucât subiectul ultimelor săptămâni în mass-media îl reprezintă Guvernul, mă voi referi la principalele reglementări care vizează această instituţie...
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
În data de 16 martie, Preşedintele Franţei a decis adoptarea unor măsuri pentru reducerea propagării virusului COVID-19 pe teritoriul Franţei. Astfel, începând cu 17 martie, de la ora 12, timp de 15 zile, cetăţenii se pot deplasa doar cu un atestat justificativ şi doar în anumite condiţii: de la domiciliu la locul de muncă (în caz că nu sunt condiţii pentru telemuncă), pentru cumpărăturile de primă necesitate (doar în zonele comerciale de proximitate) şi vizitarea medicului de familie în cazurile mai urgente.
Psihologul Bihoreanului
Razvan Coloja
Poate v-aţi întrebat zilele acestea ce e cu isteria hârtiei de toaletă şi unii v-aţi mirat privind online clipuri cu oameni cărând baxuri întregi în braţe ori luptându-se pentru o rolă de hârtie de WC. Am fost curios să văd care e explicaţia psihologică a acestui comportament bizar şi de ce fix hârtia de toaletă e cea care preocupă mai mult masele. La urma urmei există lucruri mult mai importante decât ea în situaţii de criză...

Anunţuri ADP

ADP Oradea: Se suspendă accesul publicului la Zoo şi la Adăpostul Grivei
Anunţuri ADP
Începând cu data de 26 martie 2020, se suspendă accesul publicului la Grădina Zoologică şi la Adăpostul Grivei pe toată perioada stării de urgenţă. În această perioadă, la Grădina Zoologică şi la Adăpostul Grivei vor fi efectuate acţiuni de dezinfecţie, întreţinere, activităţi curente de îngrijire şi hrănire a animalelor, dar şi ridicarea câinilor fără stăpân de pe raza municipiului Oradea.
25 Martie 2020, 18:51
ADP Oradea: Chiar dacă unităţile din subordine sunt închise, activitatea continuă (FOTO)
Anunţuri ADP
Din cauza epidemiei de coronavirus o parte dintre unităţile aflate în subordinea Administraţiei Domeniului Public SA Oradea şi-au închis temporar porţile. În toată această perioadă, însă, activitatea continuă cu lucrări de mentenanţă şi întreţinere, o parte dintre angajaţi venind în continuare la serviciu, iar o altă parte, aflându-se în concediu de odihnă.
ADP Oradea anunță noile reglementări: Doar opt persoane la slujbele de înmormântare
Anunţuri ADP
La slujbele religioase de înmormântare și priveghi desfășurate la Cimitirul Municipal Rulikowski pot participa, începând de luni, 23 martie 2020, maximum opt persoane. Conform art. 9 din Ordonanța Militară nr. 2 din 21.03.2020: se pot oficia acte liturgice/religioase cu caracter privat (botez, cununii, înmormântări), la care pot participa maximum 8 persoane (...).
23 Martie 2020, 13:25
Bazarurile din piețele din Oradea își suspendă activitatea
Anunţuri ADP
Conform Ordonanței militare nr. 2 din 21 martie 2020, art. 2, se suspendă temporar activitățile de comercializare cu amănuntul a produselor și serviciilor în centrele comerciale în care își desfășoară activitatea mai mulți operatori economici, cu excepția vânzării produselor alimentare, veterinare sau farmaceutice și a serviciilor de curățătorie.
23 Martie 2020, 11:37
ADP: Pieţele din Oradea sunt dezinfectate zilnic (FOTO)
Anunţuri ADP
Spaţiile de comercializare a fructelor, legumelor, lactatelor şi cărnii din toate cele patru pieţe orădene sunt dezinfectate de mai multe ori pe zi cu soluţii pe bază de clor, pentru o mai multă siguranţă a vânzătorilor şi cumpărătorilor în contextul epidemiei de coronavirus. De asemenea, comercianţilor li s-a comunicat că nu mai au voie să-şi desfăşoare activitatea fără a folosi mască, mănuşi şi dezinfectanţi sanitari.
ADP Oradea: Continuă lucrările la parcarea de pe strada Braşovului
Anunţuri ADP
Lucrările la parcarea publică etajată de pe str. Braşovului continuă şi în această perioadă. În momentul actual, muncitorii pregătesc următoarea fază, şi anume turnarea planşeului peste primul nivel, pe latura dinspre magazinul Crişul. Stadiul actual de execuţie este de 19%, termenul de finalizare fiind luna decembrie 2020.
Piețele agroalimentare din Oradea rămân deschise
Anunţuri ADP
Toate cele patru piețe agroalimentare din municipiul Oradea (Cetate, Rogerius, Nufărul și Decebal) vor funcționa după programul obișnuit, precum celelalte magazine sau centre comerciale de profil din țară.
16 Martie 2020, 18:31
Măsuri împotriva COVID-19 la Cimitirul Municipal: La înmormântări să participe doar rudele şi apropiaţii
Anunţuri ADP
În vederea prevenirii răspândirii COVID-19, Administraţia Domeniului Public Oradea recomandă ca la slujbele de înhumare din Cimitirul Municipal Rulikowski să participe doar membrii familiei şi rudele apropiate.
16 Martie 2020, 16:41
Se închide 'Ocska': ADP Oradea a anunţat că Piaţa 100 îşi suspendă activitatea 
Știri Oradea
Administraţia Domeniului Public Oradea a anunţat, duminică, că va închide, începând de luni, Piaţa 100, cunoscută ca Piaţa "Ocska", unde se adună, în mod obişnuit, mii de oameni în fiecare final de săptămână.
15 Martie 2020, 15:15
Aquaparkul Nymphaea şi Ştrandul Ioşia îşi suspendă activitatea în perioada 13 – 27 martie
Anunţuri ADP
Având în vedere recomandările Comitetului Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă în contextul evoluţiei nefavorabile a epidemiei de coronavirus pe teritoriul României, conducerea Administraţiei Domeniului Public SA Oradea a decis ca, începând de vineri, 13 martie 2020, şi până vineri, 27 martie 2020, inclusiv, Aquaparkul Nymphaea Oradea şi Ştrandul Ioşia să-şi suspende activitatea.
12 Martie 2020, 11:13
ADP Oradea: Inventarierea locurilor de veci
Anunţuri ADP
Administraţia Domeniului Public Oradea derulează o activitate de inventariere a locurilor de înmormântare din Cimitirul Municipal Rulikowski. Cei care au locuri de veci concesionate sau au strămoşi înmormântaţi în Cimitirul Municipal sunt rugaţi să-şi verifice situaţia concesionărilor. Listele cu locurile expirate pot fi consultate pe site-ul adporadea.ro sau la Administraţia Cimitirului. 
05 Martie 2020, 10:50
ADP Oradea: cursele OTL spre Piața 100 vor fi suspendate din cauza lucrărilor la pasajul suprateran
Anunţuri ADP
Din cauza lucrărilor de amenajare a pasajului suprateran de la Piața 100, cursele OTL, programate în fiecare sâmbătă și duminică spre Piața 100, vor fi suspendate începând de sâmbătă, 29 februarie 2020, și până la finalizarea lucrărilor.
28 Februarie 2020, 12:00
ADP Oradea scoate la licitație locuri pentru căsuțele cu mărțișoare în Piața Rogerius
Anunţuri ADP
SC ADP SA organizează vineri, 14 februarie, ora 10, la Piaţa Rogerius, o procedură de licitaţie publică cu strigare, pentru atribuirea locurilor de vânzare a produselor specifice lunii martie. Vor fi scoase la licitaţie 8 locuri, fiecare loc având o suprafaţă de 2 mp.
13 Februarie 2020, 10:05
ADP Oradea scoate la licitație locuri pentru căsuțele cu mărțișoare
Anunţuri ADP
SC ADP SA organizează miercuri, în 12 februarie, ora 10, în Piaţa Cetate, ora 11, în Piaţa Nufărul, şi ora 12, în Piaţa Decebal, o procedură de licitaţie publică cu strigare, pentru atribuirea locurilor de vânzare a produselor specifice lunii martie.
11 Februarie 2020, 10:35
Citație Florcris COM SRL
Anunţuri ADP
Societatea comercială FLORCRIS COM SRL, cu ultimul sediu cunoscut în mun. Oradea, str. Târnavelor nr. 5, jud. Bihor, înmatriculată la Reg. Com. sub nr. J 5/564/1995, CUI 7225019, este citată la Judecătoria Oradea pentru data de 27.02.2020, cam. 9, ora 9, în calitate de debitoare, în dos. nr. 16635/271/2019 – obiect de ordonanţă de plată.
05 Februarie 2020, 13:04
ADP anunță inventarierea locurilor de veci
Anunţuri ADP
Administrația Domeniului Public Oradea derulează o activitate de inventariere a locurilor de înmormântare din Cimitirul Municipal Rulikowski. Cei care au locuri de veci concesionate sau au strămoși înmormântați în Cimitirul Municipal sunt rugați să-și verifice situația concesionărilor. Listele cu locurile expirate pot fi consultate pe site-ul adporadea.ro sau la Administrația Cimitirului.
05 Februarie 2020, 12:59
Noi animale la Zoo Oradea: un pui de lamă, trei miei și doi iezi de Camerun (FOTO)
Anunţuri ADP
La Grădina Zoologică din Oradea s-a născut în urmă cu trei săptămâni un pui de lamă, al doilea în decurs de un an, familia lamelor ajungând astfel să numere cinci exemplare. Pe lângă acest nou membru, tot în perioada Sărbătorilor de Iarnă, colecţia de animale de la Zoo Oradea s-a îmbogaţit cu trei miei şi doi iezi de Camerun.
10 Ianuarie 2020, 15:20
Ştrandul Ioşia se redeschide sâmbătă
Anunţuri ADP
Administraţia Domeniului Public Oradea anunţă că Ştrandul Ioşia îşi reia activitatea începând de sâmbătă, 11 ianuarie 2020, după ce, în perioada 16 decembrie 2019 – 10 ianuarie 2020, a fost închis pentru lucrări de întreţinere, curăţenie, reparaţii şi zugrăveli.
09 Ianuarie 2020, 13:55
Aquaparkul Nymphaea, în perioada Sărbătorilor: 10 zile cu casa închisă (FOTO)
Anunţuri ADP
Aquaparkul Nymphaea din Oradea a fost plin ochi în perioada Sărbătorilor de iarnă. Timp de 10 zile, în perioada 25 decembrie 2019 – 5 ianuarie 2020, Aquaparkul a funcționat cu casa închisă, stocul de bilete fiind epuizat.
ADP Oradea: A fost deschisă toaleta publică de la Gară (FOTO)
Anunţuri ADP
Începând de vineri, 3 ianuarie 2020, a fost deschisă toaleta publică situată în pasajul subteran de la Gara Centrală din Oradea, după ce în ultima perioadă aici au fost efectuate lucrări de reparaţii capitale şi de modernizare.
ADP Oradea inventariază locurile de veci din Cimitirul Municipal
Anunţuri ADP
Administrația Domeniului Public Oradea derulează o activitate de inventariere a locurilor de înmormântare din Cimitirul Municipal Rulikowski. Cei care au locuri de veci concesionate sau au strămoși înmormântați în Cimitirul Municipal sunt rugați să-și verifice situația concesionărilor.
07 Ianuarie 2020, 16:03
Crăciunul animalelor la Zoo Oradea (FOTO)
Anunţuri ADP
Moş Crăciun nu le-a uitat nici în acest an pe animalele de la Grădina Zoologică din Oradea. Acestea au avut parte vineri de o zi festivă, Crăciunul animalelor, prilej cu care îngrijitorii le-au oferit hrana în cutii de cadouri frumos ambalate.
24 Decembrie 2019, 13:00
ADP Oradea: Programul Aquaparkului, Grădinii Zoologice şi Cimitirului Municipal de sărbători
Anunţuri ADP
Administrația Domeniului Public Oradea a anunțat programul de sărbători pentru unităţile din subordine. Aquaparkul Nymphaea va fi deschis după programul normal, adică, zilni, între orele 10 şi 22.
23 Decembrie 2019, 18:53
ADP Oradea: Lucrările sunt în grafic la parcarea de pe strada Braşovului, a fost turnată fundaţia principală (FOTO)
Anunţuri ADP
După ce în luna noiembrie a demarat organizarea de şantier, lucrările la parcarea publică etajată de pe strada Braşovului au evoluat simţitor, datorită şi timpului favorabil din ultima perioadă. Astfel, au fost deja turnaţi 1770 mc de beton armat, mai exact fundaţia care se întinde sub întreaga construcţie.
21 Decembrie 2019, 12:52
Construcţii Bihor va ridica parcarea etajată de pe locul stadionului Voinţa (FOTO)
Anunţuri ADP
Parcarea multietajată ce urmează a fi construită în incinta bazei sportive Voinţa, pe str. Academiei – George Bariţiu din Oradea, va fi realizată de Construcţii Bihor, societate desemnată câştigătoare în urma licitaţiei organizate de către Administraţia Domeniului Public Oradea. Termenul de execuţie este de 18 luni de la emiterea ordinului de începere a lucrărilor.
Au apărut brazii de Crăciun în pieţele din Oradea (FOTO)
Anunţuri ADP
Primii brazi de Crăciun au ajuns în aceste zile în pieţele orădene. Oferta este bogată, iar preţurile sunt accesibile pentru toţi cumpărătorii, începând de la 10-20 de lei şi ajungând până la 200-300 lei sau chiar mai mult, în funcţie de înălţimea, provenienţa şi coroana bradului.
16 Decembrie 2019, 16:35
ADP Oradea: Inventarierea locurilor de veci
Anunţuri ADP
Administraţia Domeniului Public Oradea derulează o activitate de inventariere a locurilor de înmormântare din Cimitirul Municipal Rulikowski. Cei care au locuri de veci concesionate sau au strămoşi înmormântaţi în Cimitirul Municipal sunt rugaţi să-şi verifice situaţia concesionărilor.
13 Decembrie 2019, 11:31
ADP Oradea anunţă că demolările nu au afectat activitatea Pieţei Cetate: funcţionează în regim normal (FOTO)
Anunţuri ADP
Piaţa Cetate din Oradea va fi transformată într-un centru de afaceri cu produse agricole după modelul celui din cartierul Rogerius. În luna septembrie, au început demolările menite să faciliteze implementarea noului proiect derulat de municipalitate. Orădenii, şi nu numai, trebuie să ştie însă că demolările nu au afectat programul normal de funcţionare al Pieţei Cetate, acesta rămânând neschimbat.
12 Decembrie 2019, 17:00
Ştrandul Ioşia va fi închis în perioada 16 decembrie 2019 - 10 ianuarie 2020
Anunţuri ADP
Ştrandul Ioşia din Oradea se închide începând de luni, 16 decembrie 2019, pentru o perioadă de patru săptămâni, urmând să se redeschidă vineri, 10 ianuarie 2020. În această perioadă, vor fi executate lucrări de întreţinere, curăţenie, reparaţii şi zugrăveli.
10 Decembrie 2019, 17:01
ADP Oradea scoate la licitație locurile pentru comercializarea brazilor de Crăciun
Anunţuri ADP
SC ADP SA organizează luni, în 9 decembrie, ora 10, la Piața Rogerius, ora 11, la Piața Decebal, și ora 13, la Piața Cetate și Nufărul, licitație publică cu strigare în vederea atribuirii locurilor pentru comercializarea brazilor de Crăciun.
04 Decembrie 2019, 13:01
 1  3 4 5  
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.389 RON
  • 1 EUR = 4.8332 RON
  • 1 HUF = 0.0137 RON