URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 26 IANUARIE 2021
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu mă îndoiesc că din cartierul francez Voltaire al Oradiei până în comuna campioană la asistați, Lugașu de Jos, a notoriului primar Sorban Levente, asistații social îi închină imnuri de „pomenire” noului președinte al Consiliului Județean, Ilie Bolojan. Căci, la cum arată planurile lui Bolojan, asistații vor ajunge în șanțuri nu doar când vin de la cârciumă, ci și când vor trebui să plivească buruienile...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Pentru cei care sperau asta, o veste tristă: PSD-ul nu este un partid pe cale de dispariţie. Dimpotrivă, e asemenea lui Iliescu, un bătrân care se încăpăţânează să rămână verde (a se citi roşu). Are electoratul său solid, format din nostalgicii, socialiştii, comuniştii şi stângiştii de stil nou, din pomanagiii şi dependenţii de ajutoarele sociale, din sudiştii şi tuciuriii patriei, uşor de cumpărat cu mărunţiş, din bugetari şi lefegii plantaţi şi lăsaţi să sporească şi să rodească prin pleiada de instituţii publice susţinute din greu de pălmaşii şi "liberalii" naţiei...
Zic şi eu
Adrian Cris
Fac parte dintre cei vaccinaţi anti-Covid. Deocamdată cu prima doză, dar sunt optimist că vine şi rapelul. Fac parte, de asemenea, dintre cei care au fentat Covidul în mai multe rânduri de-a lungul celor 11 luni de când ne bântuie pandemia. Am evitat îmbolnăvirea de cel puţin cinci ori în urma unor "contacte directe" cu persoane despre care după două - trei zile aflam că erau infectate cu virusul.
Vorba lu' Lulu
Lucian Cremeneanu
Controversele din ultima vreme pe tema virusului, a pandemiei şi a vaccinului au scos în evidenţă diferenţe între oameni într-un mod mai de speriat decât vremea primelor alegeri libere de după 1989. Cei care au traversat acea perioadă ca adulţi îşi amintesc cu siguranţă cât de adânc intrase zâzania între prieteni, vecini şi rude pe tema politicii. Politica era un subiect nou şi savuros, o preocupare interzisă mulţi ani, şi reuşise să trezească în foarte mulţi oameni pasiuni nebănuite.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți despre noul vaccin anti-Covid și despre campania de vaccinare gratuită declanșată de autorități?

De stiut

Avocatul Bihoreanului
Mircea Ursuta
Potrivit Codului administrativ, ministerele se aprobă de către Parlament, prin acordarea votului de încredere asupra Programului de guvernare şi a întregii liste a Guvernului, în procedura de învestitură. Ministerele se organizează şi funcţionează numai în subordinea Guvernului, potrivit prevederilor Constituţiei și codului administrativ.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Hepatita cronică activă autoimună este o afecţiune caracterizată printr-un proces necrotic şi inflamator continuu cu evoluţie spre ciroză şi insuficienţă hepatică. Leziunile hepatice progresive sunt rezultatul unui atac imunologic asupra celulelor hepatice. Predispoziţia către autoimunitate este în general moştenită în majoritatea cazurilor, iar specificitatea hepatică a acestor leziuni este declanşată de factori chimici sau virali (se cunosc cazuri de hepatită acută virală A sau B, aparent cu evoluţie bună, care evoluează spre hepatită cronică activă autoimună, probabil datorită predispoziţiei genetice).

Anunţuri ADP

ADP scoate la licitaţie închirierea unor spaţii comerciale în centrul de afaceri Rogerius
Anunţuri ADP
SC Administraţia Domeniului Public SA organizează, în data de 29.01.2021, ora 12, la sediul social din mun. Oradea, str. Gheorghe Dima nr. 5, jud. Bihor, o procedură de licitaţie publică cu strigare, în vederea închirierii următoarelor spaţii comerciale:
15 Ianuarie 2021, 10:35
ADP Oradea anunță inventarierea locurilor de veci
Anunţuri ADP
Administrația Domeniului Public Oradea derulează o activitate de inventariere a locurilor de înmormântare din Cimitirul Municipal Rulikowski. Cei care au locuri de veci concesionate sau au strămoși înmormântați în Cimitirul Municipal sunt rugați să-și verifice situația concesionărilor. Listele cu locurile expirate pot fi consultate pe site-ul adporadea.ro sau la Administrația Cimitirului.
08 Ianuarie 2021, 11:51
ADP Oradea sprijină Spitalul Municipal în lupta cu pandemia: donaţie în valoare de 30.000 de euro
Anunţuri ADP
Într-o perioadă în care spitalele sunt asaltate de un număr mare de pacienţi, orice donaţie de echipamente poate veni în sprijinul cadrelor medicale în lupta cu coronavirusul. Cunoscând nevoile sistemului medical, Administraţia Domeniului Public SA Oradea a donat Spitalului Municipal "Dr. Gavril Curteanu" cinci aparate de ventilaţie non-invazivă şi un modul oximetru.
06 Ianuarie 2021, 17:45
ADP Oradea: Piaţa 100 se redeschide sâmbătă
Anunţuri ADP
Piaţa 100 din Oradea îşi reia activitatea începând de sâmbătă, 9 ianuarie 2021, ca urmare a scăderii incidenţei cazurilor de coronavirus la nivelul municipiului Oradea sub 3 la mia de locuitori.
04 Ianuarie 2021, 18:45
ADP Oradea: Piaţa 100 se redeschide în 9 ianuarie
Anunţuri ADP
Având în vedere faptul că incidenţa cazurilor de coronavirus la nivelul municipiului Oradea a scăzut sub 3 la mia de locuitori, Primăria municipiului Oradea şi Administraţia Domeniului Public au decis ca, începând de sâmbătă, 9 ianuarie 2021, Piaţa 100 din Oradea să-şi reia activitatea.
28 Decembrie 2020, 15:56
Moș Crăciun a hrănit animalele de la Zoo Oradea (FOTO)
Anunţuri ADP
La Grădina Zoologică din Oradea, animalele au fost răsfățate, miercuri, cu bunătăți culinare, primite sub forma unor cadouri frumos împachetate chiar din mâna lui Moș Crăciun. Și cum zăpada ne ocolește în ultimii ani, legendarul personaj nu a putut veni cu sania trasă de reni, ci a fost însoțit de un simpatic ponei...
24 Decembrie 2020, 16:44
Programul unităţilor ADP Oradea în perioada Sărbătorilor
Anunţuri ADP
În perioada Sărbătorilor de iarnă 2020-2021, unităţile din subordinea Administraţiei Domeniului Public Oradea vor funcţiona după următorul program:
23 Decembrie 2020, 11:35
ADP Oradea scoate la licitație închirierea unui spațiu comercial din Centrul de Afaceri Rogerius
Anunţuri ADP
SC Administraţia Domeniului Public SA Oradea organizează, în data de 23.12.2020, ora 12, la sediul social din mun. Oradea, str. Gheorghe Dima, nr. 5, jud. Bihor, o procedură de licitaţie cu strigare în vederea închirierii spaţiului comercial nr. 19, în suprafaţă de 22,63 mp, situat în Tronsonul II al Centrului de Afaceri Rogerius - zona Carne.
16 Decembrie 2020, 11:45
ADP Oradea: Ştrandul Ioşia, închis din 14 decembrie
Anunţuri ADP
Ştrandul Ioşia din Oradea se va închide începând de luni, 14 decembrie 2020, data redeschiderii urmând a fi stabilită şi anunţată la începutul anului viitor, în funcţie de situaţia epidemiologică şi de măsurile de restricţie ce vor exista în acel moment.
10 Decembrie 2020, 15:42
ADP face precizări privind funcţionarea pieţelor orădene
Anunţuri ADP
În urma Hotărârii nr. 56 din 04.12.2020 a Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, care prevede posibilitatea redeschiderii pieţelor agroalimentare organizate în spaţii închise, programul de funcţionare al pieţelor din municipiul Oradea va fi modificat după cum urmează:
04 Decembrie 2020, 17:30
Pieţele orădene, închise luni şi marţi
Anunţuri ADP
Administraţia Domeniului Public SA Oradea anunţă că Centrul de Afaceri Rogerius şi celelalte trei pieţe agroalimentare din municipiul Oradea (Cetate, Decebal şu Nufărul) vor fi închise luni, 30 noiembrie 2020, şi marţi, 1 decembrie 2020, zile libere legale. Începând de miercuri, 2 decembrie 2020, pieţele din Oradea vor reveni la programul provizoriu...
25 Noiembrie 2020, 17:21
S-a deschis parcarea supraetajată de pe strada Braşovului (FOTO)
Anunţuri ADP
Începând de luni, 9 noiembrie, parcarea supraterană de pe strada Braşovului a fost pusă la dispoziţia cetăţenilor, care o vor putea utiliza gratuit în primele 90 de zile de la deschidere. "Invităm cetăţenii, pe toţi cei care au locul de muncă în centru, sau au treabă în zona centrală, să folosească cu încredere această parcare, eliberând astfel partea carosabilă", a anunţat primarul Florin Birta.
ADP Oradea face precizări privind funcţionarea pieţelor
Anunţuri ADP
În urma Hotărârii nr. 52 din 05 noiembrie 2020 a Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, privind stabilirea unor măsuri suplimentare necesar a fi aplicate pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de Covid-19, programul de funcţionare a pieţelor din municipiul Oradea a fost modificat după cum urmează:
09 Noiembrie 2020, 14:05
Luni se deschide parcarea supraetajată de pe strada Braşovului. Primele 90 de zile sunt gratuite
Anunţuri ADP
Primăria municipiului Oradea anunţă că, începând de luni, 9 noiembrie 2020, ora 10, parcarea supraetajată de pe strada Braşovului va fi pusă la dispoziţia cetăţenilor. Parcarea va putea fi utilizată gratuit în primele 90 de zile de la deschidere.
07 Noiembrie 2020, 09:31
ADP Oradea închiriază spațiul de alimentație publică din Centrul de Afaceri Rogerius
Anunţuri ADP
SC Administrația Domeniului Public SA organizează, în data de 09.11.2020, ora 12, la sediul social din mun. Oradea, str. Gheorghe Dima, nr. 5, jud. Bihor, o procedură de licitație publică cu strigare, în vederea închirierii spațiului de alimentație publică în suprafață de 593,50 mp + terasă exterioară în suprafață de 640 mp, situat în Centrul de Afaceri Rogerius.
02 Noiembrie 2020, 10:00
Programul Cimitirului Municipal de Ziua Morților
Anunţuri ADP
Administrația Domeniului Public SA Oradea anunță că sâmbătă, 31 octombrie, și duminică, 1 noiembrie a.c., cu prilejul Zilei Morților, Cimitirul Municipal Rulikowski va fi deschis între orele 8-21. Vezi care sunt taxele de intrare și pe unde va fi permis accesul auto!
29 Octombrie 2020, 18:00
ADP: Licitație cu strigare pentru închirierea unui spațiu din Piața Rogerius
Anunţuri ADP
SC Administraţia Domeniului Public SA organizează, în data de 28.10.2020, ora 12, la sediul social din mun. Oradea, str. Gheorghe Dima, nr. 5, jud. Bihor, o procedură de licitaţie publică cu strigare, în vederea închirierii spaţiului de alimentaţie publică în suprafaţă de 593,50 mp + terasă exterioară în suprafaţă de 640 mp, situat în Centrul de Afaceri Rogerius.
20 Octombrie 2020, 09:30
ADP Oradea: Parcarea de pe str. Braşovului, inaugurată de ziua oraşului (FOTO)
Anunţuri ADP
Lucrările la parcarea supraterană de pe str. Braşovului au ajuns la final, aceasta fiind inaugurată luni, 12 octombrie, cu ocazia Zilei Oradiei. Timp de trei luni, după recepţia lucrărilor şi obţinerea autorizaţiei ISU, accesul în parcare va fi gratuit.
12 Octombrie 2020, 19:00
ADP: Inventarierea locurilor de veci
Anunţuri ADP
Administrația Domeniului Public Oradea derulează o activitate de inventariere a locurilor de înmormântare din Cimitirul Municipal Rulikowski. Cei care au locuri de veci concesionate sau au strămoși înmormântați în Cimitirul Municipal sunt rugați să-și verifice situația concesionărilor. Listele cu locurile expirate pot fi consultate pe site-ul adporadea.ro sau la Administrația Cimitirului.
08 Octombrie 2020, 17:44
ADP Oradea: Licitaţie cu strigare pentru vânzarea florilor de Ziua Morţilor
Anunţuri ADP
SC Administraţia Domeniului Public SA Oradea organizează joi, 08.10.2020, ora 10.00, în Piaţa Cetate, ora 11.00, Piaţa Nufărul, ora 12.00, Piaţa Decebal, şi de la ora 14.00, la Cimitirul Municipal Rulikowski, licitaţie publică cu strigare în vederea atribuirii locurilor pentru vânzarea florilor de Ziua Morţilor, în perioada 9 octombrie – 9 noiembrie 2020.
06 Octombrie 2020, 10:31
Un eveniment devenit tradiţie: Ziua părinţilor adoptivi la Zoo Oradea (FOTO)
Anunţuri ADP
Grădina Zoologică Oradea a găzduit sâmbătă, 3 octombrie, cea de-a XI-a ediţie a Zilei Părinţilor Adoptivi. În mod surprinzător, mai ales ţinând cont de perioada dificilă pe care o traversăm, părinţii adoptivi au răspuns în număr mare invitaţiei, venind chiar din alte oraşe pentru a participa la evenimentul devenit deja tradiţie.
06 Octombrie 2020, 08:45
ADP Oradea: Aquaparkul Nymphaea îşi suspendă activitatea
Anunţuri ADP
Începând de vineri, 2 octombrie 2020, Aquaparkul Nymphaea îşi suspendă activitatea până la apariţia unor reglementări privind funcţionarea piscinelor interioare în contextul actual al pandemiei de coronavirus.
02 Octombrie 2020, 11:08
Program de iarnă la Ştrandul Ioşia
Anunţuri ADP
Ştrandul Ioşia din Oradea îşi modifică programul de funcţionare. Astfel, începând de la 1 octombrie 2020 şi până la 1 mai 2021, acesta va fi deschis de marţi până duminică, între orele 8-17 (ora 16, la casierie).
29 Septembrie 2020, 17:27
ADP Oradea: Licitaţie publică pentru închirierea unor spaţii comerciale din Piaţa Rogerius
Anunţuri ADP
SC ADP SA organizează, în data de 15.09.2020, ora 12, la sediul social din Oradea, str. Gheorghe Dima, nr. 5, jud. Bihor, o procedură de licitație publică cu strigare în vederea închirierii spațiilor comerciale nr. 1 și 2 (200 mp), Tronsonul 1 Piața Rogerius.
10 Septembrie 2020, 10:31
ADP Oradea: Inventarierea locurilor de veci
Anunţuri ADP
Administrația Domeniului Public Oradea derulează o activitate de inventariere a locurilor de înmormântare din Cimitirul Municipal Rulikowski. Cei care au locuri de veci concesionate sau au strămoși înmormântați în Cimitirul Municipal sunt rugați să-și verifice situația concesionărilor.
04 Septembrie 2020, 17:45
ADP Oradea: Se realizează infrastructura fundaţiei la parcarea de pe strada George Bariţiu (FOTO)
Anunţuri ADP
Lucrările la parcarea multietajată ce urmează a fi construită în incinta bazei sportive Voinţa, pe str. Academiei – George Bariţiu din Oradea, sunt în faza realizării infrastructurii fundaţiilor pentru cele două corpuri de clădire: Corpul A – Parcare şi Corpul B – Birouri.
12 August 2020, 11:39
ADP Oradea: E aproape finalizată şi terasa parcării de pe strada Braşovului
Anunţuri ADP
Parcarea de pe str. Braşovului a început să prindă contur. În aceste zile, urmează să fie finalizată structura din beton a terasei, după care urmează realizarea structurilor din metal ale acoperişului. În prezent, stadiul fizic de realizare a structurii de rezistenţă a ajuns la 90%. Lucrările sunt în grafic şi sunt speranţe să fie finalizate la finalul lunii octombrie, termenul de execuţie fiind noiembrie 2020. 
Aqua zumba la Ştrandul Ioşia din Oradea în fiecare zi cu soare (FOTO)
Anunţuri ADP
Începând de miercuri, 29 iulie 2020, în fiecare zi însorită, de la ora 10, la Ştrandul Ioşia din Oradea, vor avea loc şedinte de aqua zumba susţinute de dansatorii de la Dance Crew Oradea.
ADP Oradea caută soluţii pentru comercianţi, după incendiul din Piaţa Mare
Anunţuri ADP
În cursul dimineţii de luni, 20 iulie 2020, conducerea Administraţiei Domeniului Public Oradea a purtat discuţii cu o mare parte dintre comercianţii care îşi desfăşurau activitatea în Hala Veche a Pieţei Cetate. În urma discuţiilor au fost identificate spaţii (mese, module) care să fie puse la dispoziţia comercianţilor, astfel încât aceştia să îşi poată continua activitatea tot în Piaţa Cetate.
20 Iulie 2020, 15:14
Pui de capucin brun şi antilopă elan, la Zoo Oradea (FOTO)
Anunţuri ADP
Un pui de capucin brun şi unul de antilopă elan sunt noile vedete ale Grădinii Zoologice din Oradea. Aceştia au venit pe lume în aceeaşi zi, de 9 iunie 2020, şi sunt deja integraţi în familiile lor.
16 Iulie 2020, 19:32
 1  3 4 5  

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.0105 RON
  • 1 EUR = 4.8744 RON
  • 1 HUF = 0.0137 RON