URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 04 IULIE 2020
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Noul inspector general şcolar, Virgil Blage, e atât de vechi în sistem încât nu se teme că, dacă-l dărâmă, o să-i cadă și lui în cap. Cu trei ani înainte de pensie își permite să spună ce crede și ce știe. Nu e un politruc obligat să-și calculeze cu exactitate pașii ca nu cumva să-l tragă tovarășii de drum pe linie moartă. A recunoscut că sistemul școlar din care și el face parte e atât de șubred, că și-a trimis copilul la școală în străinătate...
Zic şi eu
Adrian Cris
Place sau nu, e o realitate: de la apariţia sa în viaţa publică a Bihorului, Ilie Bolojan domină administraţia (mai ales) şi (ulterior) politica locală. Mai mult, a devenit un model şi la nivel naţional (din păcate nu prea copiat), prin rezultate precis măsurabile (unii zic că-i floare la ureche să faci orice cu fonduri europene, dar dacă-i aşa, alţii de ce nu-s în stare să le acceseze?). 
Vorba lu' Lulu
Lucian Cremeneanu
Mi-au plăcut mereu restaurantele mici, de tip italian sau franţuzesc, cu măsuţe micuţe, majoritatea de două persoane, decorate minimalist, apropiate una de alta, aproape înghesuite. Contrastează puternic cu ditamai mesele de ping-pong din restaurantele româneşti pe care ai loc să-ţi pui 7 feluri de mâncare simultan şi mai poţi sta şi confortabil cu coatele lăbărţate. Ne place să avem spaţiu mult pentru noi înşine fiindcă, atunci când suntem la masă, ne simţim regi şi trebuie să ne comportăm în consecinţă.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți despre restricțiile impuse de autorități în contextul pandemiei de Covid-19?
De stiut

Avocatul Bihoreanului
Mircea Ursuta
Codul administrativ reglementează atribuțiile prim-ministrului României în calitatea sa de conducător al Guvernului. Astfel, conform articolului 28 din cod, prim-ministrul conduce Guvernul şi coordonează activitatea membrilor acestuia, cu respectarea atribuţiilor pe care aceştia le exercită.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Alcoolismul este o problemă socială comună în general tuturor ţărilor şi care este generatoare de drame familiale şi costuri economice semnificative. Alcoolicul este un individ care are probleme în societate şi la locul de muncă din cauza consumului repetat de alcool. Negarea consumului de alcool este o caracteristică a acestora, doar anturajul putând confirma acest lucru.

Anunţuri ADP

Zoo Oradea, o atracţie în cadrul Săptămânii Altfel: Peste 1.300 de elevi în vizită (FOTO)
Anunţuri ADP
"Doamna, uite lupul!", "Doamna, unde este ursul?", "Am găsit urşii... haideţi". Astfel de replici se auzeau săptămâna trecută din toate colţurile Grădinii Zoologice Oradea, "asaltată" de elevi, mai mici şi mai mari, veniţi din Bihor, dar şi din alte judeţe, cum ar fi Maramureş, Satu Mare sau Timişoara.
30 Octombrie 2018, 19:26
Programul zilei de 1 noiembrie la Cimitirul Municipal: Accesul auto va fi interzis
Anunţuri ADP
Joi, 1 noiembrie 2018, cu ocazia Zilei Morţilor, Cimitirul Municipal Rulikowski va fi deschis între orele 8 - 21. Accesul auto în incintă va fi interzis, cu excepţia autovehiculelor care transportă persoane cu handicap locomotor sau mobilitate redusă, în baza legitimaţiei care atestă acest fapt.
30 Octombrie 2018, 16:17
ADP Oradea: Noua Piaţă 100 se deschide sâmbătă (FOTO)
Anunţuri ADP
Începând de sâmbătă, 3 noiembrie 2018, Piaţa 100 (fosta Piaţă Obor) îşi deschide porţile pentru comercianţi, clienţi sau simpli vizitatori, în noul amplasament situat pe şoseaua de centură, vizavi de Cartierul Europa.
29 Octombrie 2018, 16:27
Program prelungit la Cimitirul Municipal, în perioada 26 octombrie - 1 noiembrie
Anunţuri ADP
În săptămâna dinaintea Zilei Morților, mai exact începând de vineri, 26 octombrie 2018, și până joi, 1 noiembrie 2018, inclusiv, Cimitirul Municipal Rulikowski va fi deschis între orele 8 – 21, Administația Domeniului Public Oradea venind în sprijinul celor care doresc să-și pregătească mormintele pentru Ziua Morților. În 1 noiembrie, accesul auto în Cimitir va fi interzis, cu excepția  autovehiculelor care transportă persoane cu handicap locomotor sau mobilitate redusă, în baza legitimației care atestă acest fapt.
17 Octombrie 2018, 18:22
Ziua părinţilor adoptivi, la o nouă ediţie: Sâmbătă, 6 octombrie, la Grădina Zoologică Oradea (FOTO)
Anunţuri ADP
Sâmbătă, 6 octombrie 2018, la Grădina Zoologică Oradea, va avea loc cea de-a opta ediţie a Zilei Părinţilor Adoptivi. Programul va începe la ora 9.00 şi se va încheia la ora 15.00, cuprinzând diverse activităţi, de la curăţarea şi adăpatul până la hrănitul animalelor, activităţi la care părinţii adoptivi vor participa împreună cu personalul de la Zoo.
04 Octombrie 2018, 19:29
ADP Oradea caută un aparat de cafea şi băuturi calde pentru Aquapark
Anunţuri ADP
ADP organizează, în data de 8 octombrie 2018, ora 12.00, la sediul social, o procedură de licitație publică cu strigare, pentru atribuirea contractului de închiriere a unui spațiu de 2 mp în Zona Recepție din Aquapark Nymphaea Oradea, în vederea amplasării unui aparat de cafea și băuturi calde.
03 Octombrie 2018, 15:43
În atenția comercianților: Lucrări pe ultima sută de metri la Piața 100 din Oradea
Anunţuri ADP
Lucrările la noua Piață 100 au intrat în linie dreaptă, aceasta urmând să fie deschisă în curând. În noua locație, au fost amenajate 1.830 locuri pentru vânzare de antichități, haine și alte obiecte, în timp ce pentru vânzarea de autoturisme sunt destinate 1.349 de locuri. ADP a făcut publice regulile de funcţionare pe care ar trebui să le ştie toţi comercianţii.
Venit net: 1800 de lei lunar! ADP angajează muncitori pentru întreținere a Cimitirului Municipal
Anunţuri ADP
S.C. Administraţia Domeniului Public S.A. Oradea angajează pentru Cimitirul Municipal 4 muncitori necalificați pentru întreținere (venit net 1.800 lei/lună).
28 Septembrie 2018, 14:09
Final de sezon estival la Aquapark-ul Nymphaea din Oradea: Din octombrie va fi deschis doar în interior (FOTO)
Anunţuri ADP
Începând de la 1 octombrie, Aquapark Nymphaea Oradea își restrânge activitatea, rămânând deschis doar sectorul interior, cu o capacitate zilnică de 800 de vizitatori, față de 2100, până la finalul lunii septembrie. Administrația Domeniului Public Oradea recomandă ca, în special în perioada weekendurilor, vacanțelor și a sărbătorilor legale, cei care doresc să viziteze complexul să-și achiziționeze biletele anticipat pentru a avea accesul garantat.
ADP angajează medic veterinar
Anunţuri ADP
S.C. Administraţia Domeniului Public S.A. Oradea organizează, în data de 04.10.2018, concurs de selecție pentru MEDIC VETERINAR. Află condițiile de participare!
24 Septembrie 2018, 14:12
Figaro și Lucifer, doi motani singuratici au ajuns de la Paris la Zoo Oradea (FOTO)
Anunţuri ADP
Singuratice și aproape invizibile. Așa își trăiesc viața cele două pisici sălbatice de la Zoo Oradea. Sunt doi masculi, chiar frați, care au ajuns la Oradea în urmă cu trei ani, în urma unei donații făcute de Parc des Felins, un amplasament dedicat îngrijirii și înmulțirii pisicilor sălbatice de lângă Paris.
18 Septembrie 2018, 15:47
Cimitirul Municipal e mai bine păzit! A fost finalizat gardul de împrejmuire (FOTO)
Anunţuri ADP
Cimitirul Municipal "Rulikowski" nu mai poate fi de-acum ţinta profanatorilor de morminte, fiind împrejmuit pe toate laturile. De curând a fost finalizată şi ultima porţiune a gardului de împrejmuire, pe partea dinspre Cartierul Europa.
17 Septembrie 2018, 14:00
Aquapark-ul Nymphaea din Oradea, tot mai căutat: Încasări de 1 milion de euro în luna august a acestui an! (VIDEO)
Anunţuri ADP
Directorul Administraţiei Domeniului Public Oradea, Liviu Andrica, a prezentat marţi un bilanţ al celui de-al doilea an de funcţionare a Aquapark-ului Nymphaea, o investiţie importantă a municipalităţii orădene, care s-a dovedit de succes. Din septembrie 2017 până în august 2018, aquapark-ul din Oradea a avut 350.000 de vizitatori, încasările ridicându-se la 20,7 milioane lei.
11 Septembrie 2018, 15:45
Program nou la Cimitirul Municipal
Anunţuri ADP
Începând de la 1 septembrie 2018, accesul publicului în Cimitirul Municipal “Rulikowski" Oradea se va face după un nou program de funcționare.
05 Septembrie 2018, 16:19
Specie de maimuțe pe cale de dispariție: Pui de tamarin la Zoo Oradea (FOTO)
Anunţuri ADP
Un pui de tamarin cu creastă este cel mai tânăr animăluț de la Zoo Oradea. Venit pe lume în urmă cu aproximativ o lună, acesta face parte dintr-o specie de maimuțe amenințată cu dispariția, în prezent, în lume, mai existând sub 6.000 de exemplare.
ADP Oradea: În perioada 15-31 august nu se emit bilete de 3 ore în Aquapark
Anunţuri ADP
Conducerea SC Administrația Domeniului Public SA vă informează că, în perioada 15.08.2018 – 31.08.2018, nu se emit bilete pentru trei (3) ore la Aquaparkul Nymphaea. În această perioadă, se pot achiziționa bilete pentru întreaga zi și bilete de la ora 17.00 în limita locurilor disponibile.
13 August 2018, 13:31
Licitația pentru parcarea din str. Independenței: Șase participanți, o singură ofertă
Anunţuri ADP
Până la expirarea termenului limită pentru depunerea ofertelor, marți, 7 august 2018, ora 15.00, șase firme s-au înscris pe SEAP pentru a participa la licitația organizată în vederea continuării lucrărilor la parcarea din str. Independenței. Doar una dintre ele însă, Construcții Bihor SA, a depus oferta în termenul stabilit.
08 August 2018, 12:50
În topul locurilor de distracție: Aquaparkul Nymphaea, în revista Business Magazin
Anunţuri ADP
Succesul de care se bucură Aquaparkul Nymphaea din Oradea nu mai reprezintă o noutate pentru nimeni. O nouă dovadă în acest sens stă un articol dedicat complexului de agrement în cel mai recent număr al revistei Business Magazin, intitulat “Distracția acvatică de 3 milioane de euro din Oradea”.
06 August 2018, 19:12
Angajări la Cimitirul Municipal
Anunţuri ADP
S.C. Administraţia Domeniului Public S.A. Oradea angajează pentru Cimitirul Municipal 4 manipulanți pentru capelă şi 2 muncitori pentru întreținere spații verzi. Vezi care sunt salariile.
02 August 2018, 15:00
Sezonul puilor la Zoo Oradea: Peste 50 de animăluțe s-au născut la Grădina Zoologică de la începutul anului (FOTO)
Anunţuri ADP
În prima jumătate a anului 2018, clanul suricatelor s-a înmulţit cu încă un exemplar, ajungând la 14, în ţarcul purceluşilor de Minnesota grohăie alte 21 de sufleţele, iar maimuţa capucin, lama, antilopa elan, poneii, cerbul lopătar, zebu, căprioara au şi ele urmaşi.
O nouă licitaţie pentru parcarea din strada Independenţei: Firmele pot depune oferte
Anunţuri ADP
Lucrările la parcarea de pe strada Independenţei vor fi reluate curând. Ca urmare a unor probleme tehnice întâmpinate la proiectare, a fost demarată o nouă procedură de licitaţie pentru finalizarea investiţiei.
24 Iulie 2018, 10:39
În căutarea strămoşilor: ADP inventariază locurile de veci ale personalităţilor orădene înmormântate în Cimitirul Municipal
Anunţuri ADP
Administraţia Domeniului Public Oradea derulează un proiect privind identificarea personalităţilor marcante înmormântate de-a lungul vremii în Cimitirul Municipal Rulikowski. Din dorinţa de a fi realizată o evidenţiere obiectivă, conducerea instituţiei solicită ajutorul populaţiei în realizarea acestui demers.
23 Iulie 2018, 16:31
O familie de vulpi roşcate, de la Valea lui Mihai, la Zoo Oradea (FOTO)
Anunţuri ADP
O familie de vulpi roşcate, formată din şase femele şi un mascul, face parte, începând din luna aprilie, din colecţia de animale a Grădinii Zoologice Oradea. Acestea au fost donate de un localnic din Valea lui Mihai, care le-a găsit în propria curte, pitite sub o grămadă de lemne.
Arborii periculoşi din cimitir vor fi toaletaţi. Orădenii, aşteptaţi să depună cereri
Anunţuri ADP
În urma unei furtuni violente care a avut loc miercuri, 13 iunie, zece monumente funerare din Cimitirul Municipal Rulikowski au fost distruse din cauza arborilor rupţi şi prăbuşiţi peste locurile de veci. Pentru a preîntâmpina astfel de situaţii, Administraţia Domeniului Public (ADP) Oradea face un apel către orădenii care au locuri de înmormântare în concesionare să verifice dacă au pe morminte arbori înclinaţi sau al căror coronament este prea mare.
09 Iulie 2018, 18:40
Inventarierea locurilor de veci din Cimitirul Municipal: Orădenii, aşteptaţi să-şi clarifice situaţia
Anunţuri ADP
Administraţia Domeniului Public Oradea derulează, de câţiva ani, o activitate de inventariere a locurilor de înmormântare disponibile la Cimitirul Municipal Rulikowski. Pe această cale, orădenii care au locuri de înmormântare concesionate sau au strămoşi înmormântaţi aici sunt rugaţi să-şi verifice situaţia pentru a fi siguri că nu există nicio problemă.
06 Iulie 2018, 10:39
Capre şi oi cameruneze, la Zoo Oradea
Anunţuri ADP
La Zoo Oradea pot fi admirate nu doar animale fioroase, cum ar fi leii, tigrii, lupii sau leoparzii. Zburdalnicele capre şi oi cameruneze aşteaptă să fie mângâiate, vizitatorii putându-le hrăni şi interacţiona cu ele.
05 Iulie 2018, 12:03
Noi puncte de alimentație în Aquaparkul Nymphaea Oradea (FOTO)
Anunţuri ADP
Începând din acest sezon estival, la Aquaparkul Nymphaea a fost deschis un al treilea punct de alimentație publică, restaurantul C2, situat în partea de exterior a complexului de agrement Nymphaea. Tot pentru a se evita aglomerația, a fost deschis un al doilea punct pentru încărcarea brățărilor, lângă Aquashop.
ADP Oradea cumpără lucernă pentru animalele de la Grădina Zoologică
Anunţuri ADP
SC Administrația Domeniului Public achiziționează 55 de tone de lucernă balotată, sub formă de baloți mici pătrați de 20-25kg/balot, pentru animalele din Grădina Zoologică Oradea.
02 Iulie 2018, 12:00
Bunicii și copiii mici, gratuit la Zoo Oradea!
Anunţuri ADP
Vacanța a început și petrecerea unei zile sau a unui weekend în familie la Zoo Oradea ar putea fi alegerea ideală pentru cei mici, dar și pentru cei mari. Grădina Zoologică vă invită să petreceți clipe agreabile în universul animalelor, reamintind că bunicii seniori peste 75 de ani și copiii până la 3 ani beneficiază de intrare gratuită.
29 Iunie 2018, 12:48
Biletele anticipate, acces garantat şi rapid la Aquapark-ul Oradea!
Anunţuri ADP
Aquapark-ul Nymphaea Oradea se află în plin sezon estival. În fiecare zi, complexul este vizitat de sute de persoane, în weekend şi sărbătorile legale numărul acestora depăşind două mii. Pentru a evita formarea cozilor şi odată cu ele crearea de neplăceri vizitatorilor, conducerea ADP recomandă achiziţionarea biletelor anticipate, care pot fi procurate online sau de la casieriile Aquapark-ului.
28 Iunie 2018, 12:17
  1 2 3  5  7 8 9  
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.2813 RON
  • 1 EUR = 4.8319 RON
  • 1 HUF = 0.0137 RON