URMĂREȘTE-NE PE
LUNI, 14 OCTOMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Minerii au protestat la Oradea, pe motiv că pensiile lor au fost reduse drastic odată cu noua lege, care pune pe prim plan criteriul contributivității. Ei au mai puțini ani lucrați, pentru că aveau grupa de muncă zero și ieșeau mult mai devreme la pensie. Așa se face că, după noul algoritm, ortacii pierd bani mulți la pensie...
Zic şi eu
Adrian Cris
Cam așa se jură un personaj dintre cele care, la ordinul încă președintelui Iohannis, au făcut posibilă coaliția PSD-PNL. Nu se numește Gâgă, ci Rareș Bogdan. „Guvernăm împreună, dar nu participăm la treburile coaliției, nu mai există colaborare între noi și PSD”, zicea acesta joia trecută.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cu cine vă gândiți să votați pentru funcția de președinte al României dintre numeroșii candidați?











De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În sistemul de drept românesc, așa cum arătam săptămâna trecută, accesul la justiție, cu unele excepții, nu este gratuit. Pentru a ajunge să îți expui pretențiile în fața unui judecător, în prealabil trebuie să bagi, mai mult sau mai puțin, mâna în buzunar.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
25 Aprilie 2024, 14:38

Premieră: În Veneția turiștii de o zi vor plăti o taxă de 5 euro, începând de azi. Vezi în ce condiții!

Premieră: În Veneția turiștii de o zi vor plăti o taxă de 5 euro, începând de azi. Vezi în ce condiții! Sursa foto: Pixabay
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

În încercarea de a diminua numărul mare de vizitatori anual, de joi, 25 aprilie, turiştii care ajung în Veneţia vor trebui să plătească o taxă de intrare în oraş, scrie AFP.   

Măsura se aplică numai vizitatorilor de o zi, nu și celor care rămân în zonă mai mult timp. Vizitatorii trebuie să plătească cinci euro pentru a intra în centrul oraşului între orele 8:30 şi 16:00 în timpul sezonului turistic de vârf, din 25 aprilie până pe 5 mai.

Taxa se va aplica şi pentru restul weekendurilor din mai şi iunie, precum şi în primele două weekenduri ale lunii iulie. Cu această măsură autorităţile speră să oprească valul de turism de masă.

Biletul de intrare în Veneţia, sub forma unui cod QR achiziţionat online, trebuie prezentat la principalele puncte de intrare în oraş. 

Cei care nu au achiziţionat un bilet online vor fi invitaţi să cumpere unul la sosirea în oraş, de la ghişeele instalate în zonă.

Amenda pentru persoanele care nu se conformează este cuprinsă între 50 şi 300 de euro. 

Premieră Mondială

Astfel, oraşul Dogilor va deveni primul oraş turistic din lume care va impune o taxă de intrare, în contextul în care mişcările anti-turistice se înmulţesc, în special în Spania, ceea ce determină autorităţile să ia măsuri pentru a răspunde nevoilor localnicilor.

"Veneţia este primul oraş din lume care a introdus un astfel de sistem, care ar putea servi drept model pentru alte oraşe fragile şi delicate care trebuie protejate", a declarat primarul Luigi Brugnaro, citat de AFP.

De asemenea, într-o conferinţă de presă ce a avut loc la Roma la începutul lunii aprilie, primarul Veneţiei Luigi Brugnaro a declarat că "acesta este un experiment, primul de acest fel din lume", scrie Le Figaro

Autorităţile au dezbătut ani de zile, însă fără a lua măsuri concrete, cum să reglementeze cel mai bine milioanele de vizitatori ai celebrului oraş, care vin nerăbdători să vadă obiective turistice, precum Piaţa San Marco sau Podul Rialto. 

Planul de a elibera bilete de o zi a fost amânat în mod repetat din cauza temerilor că va afecta serios veniturile turistice. Totuşi, după ce UNESCO a avertizat că ar putea declara oraşul ca un sit de patrimoniu mondial expus la risc, autorităţile oraşului au decis să implementeze experimentul.

Măsură de faţadă

Pe de altă parte, există voci care au obiecţii cu privire la această măsură. Isabelle Kahna, fondatoarea agenţiei Les Ailes de Venise, care promovează călătoriile mai durabile a declarat că "nu va exista cu siguranţă niciun impact imediat asupra numărului de turişti zilnici" şi a adăugat că este o "măsură de faţadă", amintind că "de ani de zile statul italian este acuzat că permite modificări ireversibile ale oraşului".

Cu toate acestea, ea recunoaşte că măsura "contribuie la schimbarea modului în care oamenii se gândesc la o excursie la Veneţia", arată Le Figaro. 

În medie, Veneţia primeşte anual 30 de milioane de vizitatori, iar în perioada de vârf 100.000 de turişti dorm aici, pe lângă zecile de mii de vizitatori zilnici.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5471 RON
  • 1 EUR = 4.9752 RON
  • 1 HUF = 0.0124 RON