URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 27 IULIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
E clar că s-a dereglat grav clima și, chiar dacă de acum înainte vom fi cuminți și nu vom mai atenta la stratul de ozon, nu vom mai polua planeta, nu vom mai împuți aerul cu noxele de la automobile, tot va mai fi nevoie de jumătate de secol pentru ca temperatura planetei să scadă.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Dacă are de returnat un credit modic, luat, să zicem, pentru o mașină, dar i se ivește șansa să cumpere și o casă la doar a șasea parte din preț, iar pentru această achiziție ar fi nevoie să contracteze încă un împrumut, sunt convins că aproape niciun om cu capul pe umeri nu ar sta mult pe gânduri, ci ar profita de posibilitatea să aibă și casa. Cu atât mai mult cu cât, repet, ar fi la nici 17% din prețul real.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că aducerea antrenorului Gustavo Aragolaza și preparatorului Maurizio Miele la FC Bihor este o mișcare strategică bună? Că va da roade?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În ultimele săptămâni, atenția publică a fost îndreptată spre reglementarea testelor rapide antidrog utilizate de Poliția Rutieră. După multe bâlbe ale guvernanților, printr-o nouă OUG s-a stabilit că permisele retrase vor fi restituite titularilor dacă în termen de 72 de ore nu sosesc rezultatele testelor efectuate la medicina legală.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
După stabilirea diagnosticului de diabet de tip 2, medicul va elabora o strategie terapeutică în concordanță cu existența factorilor de risc existenți (în principal cardiovasculari și renali), de obiceiurile alimentare și de modul de viață al pacientului. De asemenea, medicul va prescrie și unele măsuri igienico-dietetice de tratament constând într-un regim alimentar echilibrat și o activitate fizică regulată. Aceste măsuri sunt de multe ori primordiale pentru ameliorarea echilibrului glicemiei.
03 Mai 2024, 14:48

Tehnologia dă bătăi de cap: Rețeaua de calculatoare a Primăriei Oradea întâmpină probleme după probleme

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Primăria Oradea are probleme cu tehnologia. Cetățenii care au avut treabă zilele trecute prin „piramida” Primăriei Oradea numai n-au avut noroc. Un atac cibernetic lansat pe 26 aprilie a indisponibilizat timp de 4 zile sutele de calculatoarele ale municipalității, inclusiv în Centrul de Relații cu Publicul. Apoi, au apărut alte probleme...

Așa cum BIHOREANUL a mai scris, vinerea trecută, atacatorii au codificat o parte din baza de date a instituției, cu datele orădenilor și impozitele plătite de aceștia și au amenințat cu pierderea informațiilor dacă Primăria nu va plăti pentru răscumpărarea ei, lucru considerat inadmisibil.

Ca norocul, datele contribuabililor nu au fost furate, zic reprezentanții municipalității, dar le-a dat serioase bătăi de cap IT-iștilor.

După ce în weekend în care au verificat fiecare calculator în parte pentru identificarea sursei infecției, IT-iștii au reușit să repornească rețeaua folosindu-se de serverele de backup.

Când credeau că totul s-a rezolvat, au dat, însă, de alte belele: n-au reușit nicicum să conecteze la rețea cele 30 de imprimante noi comandate de municipalitate în locul celor existente, eșuând în mod repetat.

Problema e că, deși fabricate de același producător, noile imprimante, spre deosebire de precedentele, operează cu programe moderne care nu recunoșteau rețeaua de calculatoare a municipalității și veche și vlăguită după atacul hackerilor.

Joi, când toți funcționarii erau liberi, IT-iștii municipalității căutau încă soluții de integrare a imprimatelor în rețeaua din palatul administrativ al Oradiei.

Pentru că o dată mai merge, dar de două ori este cam greu să fie „înviat” același parc de calculatoare. Mai ales în Săptămâna Patimilor...

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
16 Comentarii
sandu ivanov
Dl poiu probabil putea sa rezolve situatia,daca ai eerau oferiti 400 de dolari/ora,sau cine stie poate ajungeam si mai rau de atat...
Postat 05 Mai 2024, 18:06 de florea
Dle poiu
Sunt constient de valoarea incontestabila a ta,daca mai imi explici si cum ai obtinut tu military contracts,promit ca iti trimit niste mamaliga,cozonaci si drob ce mi-a ramas dupa sarbatori.dar imi pari inconsistent in ce spui!
Postat 05 Mai 2024, 18:00 de florea
@KP
"Trebuie bine conștientizat faptul că ... ... Oradea e paralelă cu digitalizarea serviciilor publice, orașul fiind specializat doar în turnarea inutilă a betoanelor" Inca unul care vrea sa umble in noroaie cu cizme de cauciuc. Ca sa se simta ca in fata cotetului sau cocinei unde a crescut. Problema ta e ca nu ai tai toarna betoanele? Castigati alegerile si veti turna voi. Zero sanse!
Postat 05 Mai 2024, 14:20 de Biggie
@florea
"e de la tastatura.deviceul mi-e hackuit de hackeri ,si are deelay iar ,uneori se pun 2 litere repetitiv,dar iti apreciez remarca!" Probabil te-au gasit nenorocitii aia de IT-isti si te-au hackuit. Tot ei ti-au pus si virgulele aiurea? Nu cred. Da un factory reset daca nu te descurci alfel. Sau poti chema un nenorocit de IT-st. Si nu mai comenta la articole cu niste subiecte care iti depasesc posibilitatea de intelegere! Inca ceva, pune spatiu dupa un semn de punctuatie, nu inainte.
Postat 05 Mai 2024, 14:05 de Biggie
Trebuie bine conștientizat faptul că ...
... Oradea e paralelă cu digitalizarea serviciilor publice, orașul fiind specializat doar în turnarea inutilă a betoanelor, acolo unde ar fi loc de spații verzi și lucrări de reală mobilitate.
Postat 05 Mai 2024, 12:36 de KP
Florea
Seek help! Specializat chiar. Nu ai tu treaba nici cu pensia mea (unde sunt destui bani, fii fara grija) nici cu statul la calculator (cine mai face asta o face pe bani putini), nici cine ma cauta (vorbim de contacte aici nu de freelanceri, cu companii relativ mari), nici de starea de sanatate (e chiar foarte buna) si nici de statutul de benevol. Daca e sa fac ceva pt comunitati, o fac, de la voluntariate la Habitat la plantat de copaci si donatii. Ca sunt canadieni sau americani contează, dar compania prin care fac asta e din SUA, trage concluzia de care sunt; indiciu. Nu australieni. Cunostintele mele sunt adunate in multi ani inclusiv in colaborari cu organizatii guvernamentale si militare (da, militare). Iar pe legislatie subt altii. Gen Skadden la care sunt client prin contract de colaborare. Fii pe pace, bani sunt in lume, in privat. Conteaza sa ai cu ce sa mergi dupa ei. Iar daca device-ul ti-e "hackuit", din nou, sunt metode legale de a o rezolva fara a vomita cu supozitii. Stii si tu legea, acuzele nefondate, proliferarea lor... Informatii false raspandite in spatiul public... Codul penal.
Postat 04 Mai 2024, 21:45 de poiu
Zgarcenia
Sa fie ieftin, si ITistul primarie e angajat pe salar minim, ceva habarnist. Doar sa nu cheltuie. Ieftineala tipic pmo
Postat 04 Mai 2024, 19:41 de sanduivanov
ptr redactie
ar fi cred eu bine venite niste editoriale cum au fost cele in domeniul legislativ cu distinsi avocati,si pe domemiul securitatii cibenetice,si aici Dl poiu cred ca benvol si fara vreo pretentie financiara si-ar dori sa-si exprime cunostintele dobandite catre noi "pulimea",ptr a ne educa spree o societate mai sigura
Postat 04 Mai 2024, 17:23 de florea
biggie
e de la tastatura.deviceul mi-e hackuit de hackeri ,si are deelay iar ,uneori se pun 2 litere repetitiv,dar iti apreciez remarca!
Postat 04 Mai 2024, 17:15 de florea
Dle poiu acum inteleg
pai daca Palo Alto Ntwrk,inteleg 400 de dolari.sunt canadieni,sau americani,sunt inainte sau dupa taxe?eu am crezut ca esti ceva mai special ,de aceea am incercat sa te abordez subtil.zi sincer cand nu te cauta nimeni sa-ti ofere cei 400 de $/ora,mai faci si night shifturi pe la McDonalds pe 80 de $?ca vorba aia :datoriile-s datorii,si trebuiesc platite,mai ales "peste balta"...dar in Romania era amistie la taxe ptr voi IT-sti,cum crezi ca te descurci la pensie,poate dezvolti artroza de la statul in scaun atatea ore si vei avea nevoie de insotitor,dar cu ochelarii cum stai,daca ti se sparg si nu vor mai fi indivizi sau industrie in anii ce vin ,vei merge doar ppe pipait?
Postat 04 Mai 2024, 17:10 de florea
::::))))))
::::::::)))))))
Postat 04 Mai 2024, 13:20 de Sandu2100
Sandu
Asta e cel mai tare comentariu al tau de pana azi!
Postat 04 Mai 2024, 11:39 de Kid
Florea
Am zis ca iti dau pace. Dar cauta in dictionar cuvantul Etic. Iar ca venituri, vezi si tu cat costa ora de consultanta dincolo de "balta". Vrei și nume? Sunt si hall of fame la Palo Alto, daca vrei sa cauti.
Postat 04 Mai 2024, 09:12 de poiu
@florea
"sa nu fii fost" Back to school. sa nu fi fost, cu i.
Postat 04 Mai 2024, 04:06 de Biggie
Florea nost
Nu mai bine te legi de mine decât de Poiu ?? Totuși el zicea ca e 400$pe ora, nu 400€ pe ora, nu de alta dar asa nu prea le înțelegi și o sa ne spui ca Dacii au ajuns primii pe lună.
Postat 03 Mai 2024, 17:35 de Sandu2100
Dl poiu?
eu chiar sper vinovat,sa nu fii fost Dl poiu ,comentatorul care pretinde ca castiga 400 de euro/ora din activitati cibernetice
Postat 03 Mai 2024, 16:34 de florea
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5785 RON
  • 1 EUR = 4.969 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON