URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 02 APRILIE 2020

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Una din principalele griji ale Guvernului a fost să înființeze un Grup de Comunicare Strategică. La cum funcționează, însă, această sculă nefericită din mâinile Guvernului se poate numi, fără a greși, Grupul de Cenzură Scandaloasă. După cum pică, pe rând, medicii și spitalele din țară, în plină epidemie de coronavirus, ne dăm seama că un asemenea instrument de propagandă este nu doar binevenit în mâinile autorităților, ci chiar esențial pentru a acoperi catastrofa organizatorică din România.
Zic şi eu
Adrian Cris
În spitalele din Italia şi Spania sunt mii de medici şi asistente care s-au adaptat condiţiilor vitrege şi folosesc pentru protecţie ce au la îndemână, inclusiv saci menajeri. În Italia au şi decedat peste 50 de cadre medicale la datorie. Nici unul n-a dat bir cu fugiţii. Nici acolo, nici în restul Europei. La noi, veştile sunt de Balcani...
Cum a fost?
Lucian Cremeneanu
Să strigi în gura mare că n-ai ce-ţi trebuie pentru munca de zi cu zi e interzis în sistem. În orice sistem. E revoltă, e disidenţă, e sabotaj! Dăunează la funcţie, la avansări, la sporuri sau măriri de salarii, la relaţiile cu colegii şi cu şefii. Frica de realitate şi băgatul capului în nisip prevalează în faţa sincerităţii...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părerea aveți despre măsurile adoptate de autoritățile din România în ce privește răspândirea noului tip de coronavirus?


De stiut

Avocatul Bihoreanului
Mircea Ursuta
Așa cum am arătat săptămâna trecută, Codul administrativ a trecut testul de neconstituționalitate și rămâne în vigoare, astfel încât voi prezenta, începând de azi, aspectele cele mai importante aduse de acest act normativ. Întrucât subiectul ultimelor săptămâni în mass-media îl reprezintă Guvernul, mă voi referi la principalele reglementări care vizează această instituţie...
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
În data de 16 martie, Preşedintele Franţei a decis adoptarea unor măsuri pentru reducerea propagării virusului COVID-19 pe teritoriul Franţei. Astfel, începând cu 17 martie, de la ora 12, timp de 15 zile, cetăţenii se pot deplasa doar cu un atestat justificativ şi doar în anumite condiţii: de la domiciliu la locul de muncă (în caz că nu sunt condiţii pentru telemuncă), pentru cumpărăturile de primă necesitate (doar în zonele comerciale de proximitate) şi vizitarea medicului de familie în cazurile mai urgente.
Psihologul Bihoreanului
Razvan Coloja
Poate v-aţi întrebat zilele acestea ce e cu isteria hârtiei de toaletă şi unii v-aţi mirat privind online clipuri cu oameni cărând baxuri întregi în braţe ori luptându-se pentru o rolă de hârtie de WC. Am fost curios să văd care e explicaţia psihologică a acestui comportament bizar şi de ce fix hârtia de toaletă e cea care preocupă mai mult masele. La urma urmei există lucruri mult mai importante decât ea în situaţii de criză...

Noutăți de la OTL

S.C. O.T.L. S.A. – Modificare program puncte de vânzare
Noutăți de la OTL
În contextul măsurilor care au fost luate in data de 24.03,2020 de Comitetul Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă, dar şi pentru a ajuta la reducerea răspândirii COVID-19, începând cu 01.04.2020, în scopul asigurării sănătății și securității în muncă a salariaților și din grijă pentru sănătatea şi siguranţa clienţilor, activităţile care presupun contactul direct al angajaţilor OTL SA cu publicul vor fi reduse temporar în următoarea perioadă, şi recomandăm clienţilor să utilizeze canalele alternative de cumpărare a legitimaţiilor de călătorie:
26 Martie 2020, 13:24
Oradea Transport Local a semnat contractul de finanțare pentru proiectul TRANSBORDER
Noutăți de la OTL
S.C. Oradea Transport Local S.A. a semnat luni contractul de finanţare pentru proiectul RO-HU-390 "Îmbunătăţirea serviciului de transport public la nivelul polilor urbani transfrontalieri Oradea şi Debrecen" (acronim TRANSBORDER). Acesta constă între altele și în achiziția a 11 autobuze noi, șapte la Oradea și patru la Debrecen, care vor putea fi folosite din luna mai.
23 Martie 2020, 17:38
S.C. O.T.L. S.A. – Modificare program puncte de vânzare
Noutăți de la OTL
În contextul măsurilor care au fost luate în data de 21 martie de Comitetul Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă, dar şi pentru a ajuta la reducerea răspândirii COVID-19, începând cu 25.03.2020, în scopul asigurării sănătătii și securității în muncă a salariaților si din grijă pentru sănătatea şi siguranţa clienţilor, activităţile care presupun contactul direct al angajaţilor OTL SA cu publicul vor fi reduse temporar în următoarea perioadă şi recomandăm clienţilor să utilizeze canalele alternative de cumpărare a legitimaţiilor de călătorie. 
23 Martie 2020, 17:35
S.C. O.T.L. S.A. - Info transport persoane
Noutăți de la OTL
Avându-se în vedere contextul actual şi Ordonanţa Militară nr. 2, emisă de Ministerul Afacerilor Interne, sâmbătă, 21 Martie 2020, SC OTL SA informează publicul călător că nu-şi întrerupe activitatea şi, pentru a asigura condiţii optime de deplasare la / de la locurile de muncă, în orele de vârf, autobuzele şi tramvaiele vor efectua curse conform programelor normale de circulaţie.
22 Martie 2020, 14:37
  S.C. O.T.L. S.A. - Info Suspendare activitate puncte de vânzare
Noutăți de la OTL
În contextul măsurilor care au fost luate de Comitetul Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă, dar şi pentru a ajuta la reducerea răspândirii COVID-19, începând cu 25 martie, în scopul asigurării sănătății și securității în munca salariaților și din grijă pentru sănătatea şi siguranţa clienţilor, activităţile care presupun contactul direct al angajaţilor OTL SA cu publicul vor fi reduse temporar în următoarea perioadă. OTL recomandă clienţilor să utilizeze canalele alternative de cumpărare a legitimaţiilor de călătorie. 
20 Martie 2020, 16:38
SC O.T.L. SA: Suspendare efectuare curse pe linia transfrontalierã de autobuz Oradea-Biharkeresztes
Noutăți de la OTL
Avându-se în vedere cã în contextul epidemiologic actual Ungaria a decis sã închidã graniţele pentru toţi cetãţenii strãini, începând de marţi 17 martie 2020 pânã la redeschiderea graniţei, se suspendă efectuarea curselor pe linia transfrontalierã de autobuz Oradea-Biharkeresztes.
17 Martie 2020, 12:50
S.C. O.T.L. S.A. – Staţie modernã de spălat autobuze
Noutăți de la OTL
Începând de azi, 16 martie 2020, OTL S.A. beneficiază de cea mai modernă staţie de spălat autobuze.
16 Martie 2020, 14:58
S.C. O.T.L. S.A. - Info dezinfecţie mijloace de transport persoane
Noutăți de la OTL
Având în vedere contextul epidemiologic actual referitor la adoptarea unor mãsuri în scopul prevenirii îmbolnãvirii cu coronavirus (Covid-19),  informăm călătorii că OTL-S.A. efctueazã dezinfecţia tuturor mijloacelor de transport persoane.
16 Martie 2020, 14:31
Info transport persoane în 12 Martie 2020
Noutăți de la OTL
Având în vedere contextul epidemiologic actual, referitor la adoptarea unor măsuri în scopul prevenirii îmbolnăvirii cu coronavirus (Covid-19),  informăm călătorii că în 12 martie 2020 toate cursele planificate pe liniile de tramvai şi autobuz au fost efectuate.
13 Martie 2020, 13:26
Se revine la graficele de zile lucrătoare cu şcoală
Noutăți de la OTL
Începând de joi, 12 martie 2020, mijloacele de transport ale societăţii vor circula conform graficelor de zile lucrătoare cu şcoală.
12 Martie 2020, 13:24
S.C. O.T.L. S.A. - Info transport persoane
Noutăți de la OTL
În contextul în care în perioada 11 – 22 martie 2020 în instituţiile de învăţământ din judeţul Bihor au fost suspendate cursurile pentru elevi, conform Hotărârii Guvernului 8/9.03.2022  informăm călătorii că în 11 martie 2020, toate cursele planificate pe liniile de tramvai şi autobuz au fost efectuate.
11 Martie 2020, 18:18
Modificări la graficele de circulație
Noutăți de la OTL
Societatea de transport în comun OTL anunţă că, începând de miercuri, 11 martie 2020, până în 22 martie 2020, tramvaiele şi autobuzele vor circula pe toate liniile, urbane şi metropolitane, conform programelor de circulaţie valabile în perioadele vacanţelor şcolare.
10 Martie 2020, 13:41
OTL: De ce au staționat tramvaiele în 2 martie
Noutăți de la OTL
Luni, 2 martie, în intervalul orar 17.15 și 17.30, s-a staţionat din cauza tamponării unui tramvai cu un autoturism în zona Olosig. Au fost afectate liniile 4 şi 8, pe sensul de mers către Pod CFR.
03 Martie 2020, 12:07
OTL, staţionări tramvaie în 28 februarie 2020
Noutăți de la OTL
Vineri, 28 februarie 2020, tramvaiele au staţionat în intervalul orar 16:10 - 16:30 din cauza unui accident provocat de un autoturism pe strada Independenţei. Au fost blocate ambele sensuri de mers.
02 Martie 2020, 12:58
Mărţişoare în loc de controale. OTL le-a urat de 1 martie călătoarelor 'O primăvară frumoasă!'
Noutăți de la OTL
Conducerea societăţii Oradea Transport Local le-a urat duminică doamnelor şi domnişoarelor "O primăvară frumoasă" într-un mod inedit. Controlorii le-au dăruit câte un mărțișor călătoarelor aflate în tramvaiele care au tranzitat zona Pieței Unirii.
OTL: Stația de autobuz de pe Podul Peța nu va mai funcționa timp de 60 de zile din cauza lucrărilor la noua linie de tramvai
Noutăți de la OTL
În şedinţa Comisiei tehnice pe probleme de circulaţie şi transport rutier în municipiul Oradea din 18 februarie s-a dat aviz favorabil pentru lucrarea ”Extindere linie nouă de tramvai pe traseul Calea Aradului - strada Făgăraşului”, tronson Calea Aradului, delimitat de străzile Vlãdeasa şi Octavian Goga. În această perioadă staţia de autobuz Podul Peţa - spre Centura Oradea, situată în traseele liniilor 19, 20, 21N, 21R, 23, 28, şi 30, a devenit neoperaţională.
24 Februarie 2020, 16:44
Un Mercedes înmatriculat în Sălaj a blocat tramvaiele din Oradea
Noutăți de la OTL
Tramvaiele din Oradea au fost blocate, sâmbătă seară, timp de aproape 30 de minute, după ce şoferul unui Mercedes înmatriculat în Sălaj a blocat calea de rulare, pe strada Primăriei.
22 Februarie 2020, 20:05
Incident într-o staţie OTL din Oradea: Un bărbat beat a vrut să urce în tramvai, după ce s-au închis uşile
Știri Oradea
Un incident petrecut vineri seară, în staţia OTL de la Piaţa Decebal, a făcut ca tramvaiele din tot oraşul să nu circule vreme de un sfert de oră. Un bărbat în stare de ebrietate s-a lovit la cap, încercând să urce într-un tramvai cu uşile închise.
21 Februarie 2020, 20:11
OTL angajează inginer
Noutăți de la OTL
OTL organizează o selecție de personal pentru funcția de Inginer și se oferă salarizare atractivă într-un mediu de lucru dinamic. Candidații interesați pot depune o cerere, însoțită de documente relevante la secretariat pe strada Atelierelor. 
21 Februarie 2020, 16:56
OTL: De ce au staționat tramvaiele vineri dimineața
Noutăți de la OTL
S-a staţionat în dimineaţa zilei de 21 februarie, în intervalul orar 8.55 și 10, din cauza unei avarii la Electrica pe tronsonul Nufărul – Casa de Cultură. A fost afectată circulaţia liniilor 4N şi 2. Pe tronsonul menţionat s-a circulat cu două autobuze.
21 Februarie 2020, 12:15
OTL: Staționări tramvaie 19 februarie
Noutăți de la OTL
Miercuri, 19 februarie, tramvaiele au staţionat pe strada Primăriei, în intervalul orar 19.40 și 19.45, din cauza autoturismului BH-73-XDE, care parcat în gabaritul liniei de tramvai pe sensul de mers către Parcul 1 Decembrie.
20 Februarie 2020, 11:22
Un bătrânel a ajuns la spital, după ce a căzut într-un tramvai al cărui vatman a încercat să evite impactul cu o mașină
Știri Oradea
Un bărbat în vârstă de 80 de ani a ajuns, miercuri, la spital, pentru investigații, după ce a căzut într-un tramvai care circula pe strada Primăriei spre Bulevardul Decebal. Vatmanul a fost nevoit să frâneze de urgență pentru a evita tamponarea cu un autoturism, iar bătrânelul s-a dezechilibrat.
19 Februarie 2020, 18:22
OTL: Staţionări tramvaie în 19 februarie 2020
Noutăți de la OTL
Miercuri, 19 februarie 2020, tramvaiele au staţionat în intervalul orar 5:50 – 6:33 din cauza unei avarii la Electrica. Pe tronsonul Nufărul - Casa de Cultură transportul călătorilor s-a făcut cu două autobuze.
19 Februarie 2020, 11:15
OTL scoate la licitație un spațiu pentru automat de băuturi în Autogara de pe Ștefan cel Mare
Noutăți de la OTL
S.C. Oradea Transport Local S.A. organizează în data de 25 februarie 2020, începând cu ora 10, licitaţie cu strigare pentru închirierea unui spaţiu pentru amplasare automat pentru băuturi calde în incinta Autogării Ştefan cel Mare Oradea.
18 Februarie 2020, 15:20
OTL: Staționări tramvaie în 14 februarie
Noutăți de la OTL
Vineri, 14 Februarie, tramvaiele au staţionat în intervalul orar 18.25 și 18.30, pe ambele sensuri de deplasare, din cauza unui autoturism suspendat pe bordura de demarcaţie între sensuri pe Podul Decebal.
17 Februarie 2020, 15:05
Circulaţia tramvaielor în Oradea, blocată din nou de o maşină care a ajuns pe liniile de tramvai în zona Olosig
Știri Oradea
Interesecţia din zona parcului Olosig pare că dă bătăi de cap şoferilor, în special care nu sunt din oraş. La doar câteva săptămâni după ce o maşină cu număr de Sălaj a ajuns pe şine, un alt autoturism, de data aceasta cu numere de Hunedoara, a rămas blocat, în aceeaşi zonă, vineri dimineaţă, afectând circulaţia tramvaielor pentru mai bine de 40 de minute.
14 Februarie 2020, 10:53
OTL angajează conducător auto
Noutăți de la OTL
OTL angajează conducător auto care trebuie să posede certificat de pregătire profesională (CPC) și să fie posesor al carnetului de conducere categoria D (C, E)
13 Februarie 2020, 17:22
OTL angajează mecanic
Noutăți de la OTL
OTL organizează selecție de personal pentru funcția de electricia. Candidații trebuie să depună o cerere însoțită de documente relevant la secretariatul societății. 
13 Februarie 2020, 16:46
OTL angajează electrician
Noutăți de la OTL
OTL organizează selecție de personal pentru funcția de electricia. Candidații trebuie să depună o cerere însoțită de documente relevant la secretariatul societății. 
13 Februarie 2020, 16:43
OTL: Nerespectarea graficelor de circulație
Noutăți de la OTL
Ne cerem scuze călătorilor afectaţi de întârzierile înregistrate de mijloacele de transport în comun ale societăţii, cu precădere cele a căror traseu tranzitează podul Dacia, însă, din cauza lucrărilor care se execută, dar şi a traficului aglomerat, în anumite intervale orare, acestea nu pot respecta graficele de circulaţie.
12 Februarie 2020, 17:50
 1  3 4 5  

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.4133 RON
  • 1 EUR = 4.8246 RON
  • 1 HUF = 0.0132 RON