URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 31 MAI 2020
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Când văd cum mulţi dintre compatrioţii noştri pun botul la toate prostiile despre conspiraţii, am bănuiala că anumite televiziuni urmăresc cu orice preţ tâmpirea privitorilor. Nici nu trebuie să se străduiască prea tare pentru a-i băga pe bieţii oameni în ceaţă.
Zic şi eu
Adrian Cris
Protagonistul rândurilor ce urmează este, formal, purtător de cuvânt al Consiliului Judeţean Bihor, în fapt al preşedintelui Pásztor Sándor, şi se numeşte Simon Adrian. Înainte de 2016 a fost şef al clubului Pro Democraţia Oradea, calitate din care, ani în şir, n-a găsit nicio neregulă în campaniile electorale ale UDMR Bihor, dar şi "ideolog" al aşa-zisei Coaliţii pentru Rogerius.
Cum a fost?
Lucian Cremeneanu
Dacă am fi făcut orele de română prin internet, cel mai probabil că profesoara nu și-ar mai fi amintit de un elev obscur din a VI-a C. Aș fi rămas doar o adunătură de pixeli, un cadru minuscul în colțul din dreapta jos al ecranului, o fărâmă digitală pe care o uiți imediat ce închizi calculatorul sau tableta.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce anume v-a marcat cel mai mult în ultimele două luni ale stării de urgență?

De stiut

Avocatul Bihoreanului
Mircea Ursuta
Nu trebuie să poarte mască persoana care desfășoară activități fizice intense și/sau în condiții de muncă solicitante (temperaturi ridicate, umiditate crescută, etc). Dincolo de faptul că nu se prevede ce înseamnă umiditate crescută sau temperatură ridicată, agentul trebuie să constate contravenția cu termometrul și barometrul? Mai mult, cum îl constată Agentul 007 pe „etc.”?!
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Majoritatea calculilor renali (aşa-zisele "pietre" ale rinichilor) sunt formate din săruri de calciu, magneziu, acid uric şi cistină. Calculii cu oxalat de calciu şi fosfat de calciu reprezintă împreună 75-85% din total. Litiaza calcică este mai frecventă la bărbaţi, în jurul vârstei de 30 de ani; de obicei, la cei cu un singur calcul vor exista în timp şi alţii, rata medie a apariţiei unei noi formaţiuni fiind de 2-3 ani; litiaza calcică este frecvent familială.
Psihologul Bihoreanului
Razvan Coloja
Poate v-aţi întrebat zilele acestea ce e cu isteria hârtiei de toaletă şi unii v-aţi mirat privind online clipuri cu oameni cărând baxuri întregi în braţe ori luptându-se pentru o rolă de hârtie de WC. Am fost curios să văd care e explicaţia psihologică a acestui comportament bizar şi de ce fix hârtia de toaletă e cea care preocupă mai mult masele. La urma urmei există lucruri mult mai importante decât ea în situaţii de criză...

Noutăți de la OTL

De Ziua Internaţională a Copilului, OTL efectuează curse cu mijloacele de transport turistice
Noutăți de la OTL
Pentru a aduce bucurie copiilor de Ziua Internaţională a lor, OTL S.A. va efectua luni, 01 iunie 2020, curse cu mijloacele de transport turistice, pe traseele şi conform programelor de circulaţie prezentate în continuare.
29 Mai 2020, 16:10
OTL: Reluarea circulaţiei cu autobuze pe linia internaţională transfrontalieră Oradea-Biharkeresztes
Noutăți de la OTL
Avându-se în vedere că una din măsurile de relaxare, care vor intra în vigoare începând cu prima zi a lunii iunie 2020, este reluarea transportului de persoane prin curse regulate în trafic internaţional, începând din data de 02 iunie 2020 se reia circulaţia autobuzelor pe linia Oradea-Biharkeresztes.
29 Mai 2020, 13:15
OTL: Programul punctelor de vânzare în 1 iunie şi după această dată
Noutăți de la OTL
OTL informează călătorii că luni, 1 iunie, punctele de vânzare vor fi deschise conform programului de duminică. De asemenea, începând cu data de 1 iunie se redeschid punctele de vânzare Aviatorilor şi Cazaban şi se modifică programul altor puncte de vânzare.
28 Mai 2020, 15:21
OTL pune la dispoziția orădenilor măști de protecție la 1,50 lei bucata
Noutăți de la OTL
În contextul epidemiologic generat de Coronavirus (Covid-19), respectând recomandările Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, respectiv obligativitatea purtării măştilor de protecţie în spaţiile închise, sprijinită de Primăria Municipiului Oradea, S.C. O.T.L. S.A. pune la dispoziţia populaţiei, prin reţeaua de 12 puncte de vânzare a titlurilor de călătorie, măşti de protecţie la preţul de 1,50 lei/buc.
26 Mai 2020, 16:23
OTL: Măsuri luate pentru siguranţa şi sănătatea călătorilor
Noutăți de la OTL
În contextul epidemiologic generat de Coronavirus (Covid-19), respectând Ordonanţele Militare emise de Ministerul de Interne şi recomandările Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, O.T.L. a adoptat, începând din 11 Martie 2020, în scopul asigurării sănătăţii şi securităţii în muncă a salariaţilor şi din grijă pentru sănătatea şi siguranţa călătorilor, mai multe măsuri.
15 Mai 2020, 13:06
Reluarea activităţii în punctele de vânzare OTL
Noutăți de la OTL
În contextul ridicării Stării de urgenţă, începând cu data de 18.05.2020, OTL SA  pune la dispoziţia călătorilor, pentru reînnoirea abonamentelor şi achiziţia legitimaţiilor de călătorie, următoarele puncte de vânzare:
13 Mai 2020, 19:48
Modificarea traseelor liniilor 10, 14, 20 şi 30 de autobuz
Noutăți de la OTL
Pentru efectuarea unor lucrări edilitare pe str. Traian Moşoiu, traseele liniilor 10, 14, 20 şi 30 de autobuz vor fi deviate începând de luni, 11 mai 2020, până duminică, 31 mai 2020, inclusiv. Autobuzele vor circula pe tronsoanele deviate prezentate în continuare.
07 Mai 2020, 16:47
Programul punctelor de vânzare a titlurilor de călătorie valabil vineri, 1 Mai 2020
Noutăți de la OTL
OTL anunță că, vineri, 1 mai, punctele de vânzare a titlurilor de călătorie vor avea următorul program de funcţionare:
30 Aprilie 2020, 10:40
OTL: Se măsoară temperatura călătorilor pe mijloacele de transport public  
Noutăți de la OTL
În contextul măsurilor care au fost luate în data de 24.03.2020 de Comitetul Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă, dar şi pentru a ajuta la reducerea răspândirii COVID-19, începând cu 24.04.2020, din grijă pentru sănătatea şi siguranţa călătorilor, Primăria Municipiului Oradea şi OTL SA au dotat controlorii de bilete cu termometre digitale pentru a lua temperatura călătorilor la urcarea în mijloacele de transport, în vederea depistării potenţialilor purtători ai coronavirusului.
24 Aprilie 2020, 09:05
Conducerea şi colectivul S.C. Oradea Transport Local vă urează Paște Fericit!
Noutăți de la OTL
Conducerea şi colectivul S.C. Oradea Transport Local vă urează Paște Fericit!
17 Aprilie 2020, 10:30
Programul punctelor de vânzare a titlurilor de călătorie valabil sâmbătă și duminică, 11 şi 12 aprilie 2020
Noutăți de la OTL
OTL anunță programul punctelor de vânzare a titlurilor de călătorie, valabil în acest sfârșit de săptămână, când credincioșii catolici sărbătoresc Paștele, iar ortodocșii Floriile.
09 Aprilie 2020, 16:00
Comunicat de presă privind continuarea dezinfectării stațiilor de autobuz și de tramvaie din oraș (VIDEO)
Noutăți de la OTL
Având în vedere contextul pandemiei COVID-19 și necesitatea adoptării unor măsuri în scopul prevenirii îmbolnăvirii cu coronavirus (Covid-19), vă informăm că OTL continuă zilnic operațiunile de dezinfecție și igienizare atât a mijloacelor de transport în comun, cât și a tuturor celor peste 400 de stații de autobuz și tramvai din municipiul Oradea.
06 Aprilie 2020, 16:00
S.C. O.T.L. S.A. – Modificare program puncte de vânzare
Noutăți de la OTL
În contextul măsurilor care au fost luate in data de 24.03,2020 de Comitetul Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă, dar şi pentru a ajuta la reducerea răspândirii COVID-19, începând cu 01.04.2020, în scopul asigurării sănătății și securității în muncă a salariaților și din grijă pentru sănătatea şi siguranţa clienţilor, activităţile care presupun contactul direct al angajaţilor OTL SA cu publicul vor fi reduse temporar în următoarea perioadă, şi recomandăm clienţilor să utilizeze canalele alternative de cumpărare a legitimaţiilor de călătorie:
26 Martie 2020, 13:24
Oradea Transport Local a semnat contractul de finanțare pentru proiectul TRANSBORDER
Noutăți de la OTL
S.C. Oradea Transport Local S.A. a semnat luni contractul de finanţare pentru proiectul RO-HU-390 "Îmbunătăţirea serviciului de transport public la nivelul polilor urbani transfrontalieri Oradea şi Debrecen" (acronim TRANSBORDER). Acesta constă între altele și în achiziția a 11 autobuze noi, șapte la Oradea și patru la Debrecen, care vor putea fi folosite din luna mai.
23 Martie 2020, 17:38
S.C. O.T.L. S.A. – Modificare program puncte de vânzare
Noutăți de la OTL
În contextul măsurilor care au fost luate în data de 21 martie de Comitetul Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă, dar şi pentru a ajuta la reducerea răspândirii COVID-19, începând cu 25.03.2020, în scopul asigurării sănătătii și securității în muncă a salariaților si din grijă pentru sănătatea şi siguranţa clienţilor, activităţile care presupun contactul direct al angajaţilor OTL SA cu publicul vor fi reduse temporar în următoarea perioadă şi recomandăm clienţilor să utilizeze canalele alternative de cumpărare a legitimaţiilor de călătorie. 
23 Martie 2020, 17:35
S.C. O.T.L. S.A. - Info transport persoane
Noutăți de la OTL
Avându-se în vedere contextul actual şi Ordonanţa Militară nr. 2, emisă de Ministerul Afacerilor Interne, sâmbătă, 21 Martie 2020, SC OTL SA informează publicul călător că nu-şi întrerupe activitatea şi, pentru a asigura condiţii optime de deplasare la / de la locurile de muncă, în orele de vârf, autobuzele şi tramvaiele vor efectua curse conform programelor normale de circulaţie.
22 Martie 2020, 14:37
  S.C. O.T.L. S.A. - Info Suspendare activitate puncte de vânzare
Noutăți de la OTL
În contextul măsurilor care au fost luate de Comitetul Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă, dar şi pentru a ajuta la reducerea răspândirii COVID-19, începând cu 25 martie, în scopul asigurării sănătății și securității în munca salariaților și din grijă pentru sănătatea şi siguranţa clienţilor, activităţile care presupun contactul direct al angajaţilor OTL SA cu publicul vor fi reduse temporar în următoarea perioadă. OTL recomandă clienţilor să utilizeze canalele alternative de cumpărare a legitimaţiilor de călătorie. 
20 Martie 2020, 16:38
SC O.T.L. SA: Suspendare efectuare curse pe linia transfrontalierã de autobuz Oradea-Biharkeresztes
Noutăți de la OTL
Avându-se în vedere cã în contextul epidemiologic actual Ungaria a decis sã închidã graniţele pentru toţi cetãţenii strãini, începând de marţi 17 martie 2020 pânã la redeschiderea graniţei, se suspendă efectuarea curselor pe linia transfrontalierã de autobuz Oradea-Biharkeresztes.
17 Martie 2020, 12:50
S.C. O.T.L. S.A. – Staţie modernã de spălat autobuze
Noutăți de la OTL
Începând de azi, 16 martie 2020, OTL S.A. beneficiază de cea mai modernă staţie de spălat autobuze.
16 Martie 2020, 14:58
S.C. O.T.L. S.A. - Info dezinfecţie mijloace de transport persoane
Noutăți de la OTL
Având în vedere contextul epidemiologic actual referitor la adoptarea unor mãsuri în scopul prevenirii îmbolnãvirii cu coronavirus (Covid-19),  informăm călătorii că OTL-S.A. efctueazã dezinfecţia tuturor mijloacelor de transport persoane.
16 Martie 2020, 14:31
Info transport persoane în 12 Martie 2020
Noutăți de la OTL
Având în vedere contextul epidemiologic actual, referitor la adoptarea unor măsuri în scopul prevenirii îmbolnăvirii cu coronavirus (Covid-19),  informăm călătorii că în 12 martie 2020 toate cursele planificate pe liniile de tramvai şi autobuz au fost efectuate.
13 Martie 2020, 13:26
Se revine la graficele de zile lucrătoare cu şcoală
Noutăți de la OTL
Începând de joi, 12 martie 2020, mijloacele de transport ale societăţii vor circula conform graficelor de zile lucrătoare cu şcoală.
12 Martie 2020, 13:24
S.C. O.T.L. S.A. - Info transport persoane
Noutăți de la OTL
În contextul în care în perioada 11 – 22 martie 2020 în instituţiile de învăţământ din judeţul Bihor au fost suspendate cursurile pentru elevi, conform Hotărârii Guvernului 8/9.03.2022  informăm călătorii că în 11 martie 2020, toate cursele planificate pe liniile de tramvai şi autobuz au fost efectuate.
11 Martie 2020, 18:18
Modificări la graficele de circulație
Noutăți de la OTL
Societatea de transport în comun OTL anunţă că, începând de miercuri, 11 martie 2020, până în 22 martie 2020, tramvaiele şi autobuzele vor circula pe toate liniile, urbane şi metropolitane, conform programelor de circulaţie valabile în perioadele vacanţelor şcolare.
10 Martie 2020, 13:41
OTL: De ce au staționat tramvaiele în 2 martie
Noutăți de la OTL
Luni, 2 martie, în intervalul orar 17.15 și 17.30, s-a staţionat din cauza tamponării unui tramvai cu un autoturism în zona Olosig. Au fost afectate liniile 4 şi 8, pe sensul de mers către Pod CFR.
03 Martie 2020, 12:07
OTL, staţionări tramvaie în 28 februarie 2020
Noutăți de la OTL
Vineri, 28 februarie 2020, tramvaiele au staţionat în intervalul orar 16:10 - 16:30 din cauza unui accident provocat de un autoturism pe strada Independenţei. Au fost blocate ambele sensuri de mers.
02 Martie 2020, 12:58
Mărţişoare în loc de controale. OTL le-a urat de 1 martie călătoarelor 'O primăvară frumoasă!'
Noutăți de la OTL
Conducerea societăţii Oradea Transport Local le-a urat duminică doamnelor şi domnişoarelor "O primăvară frumoasă" într-un mod inedit. Controlorii le-au dăruit câte un mărțișor călătoarelor aflate în tramvaiele care au tranzitat zona Pieței Unirii.
OTL: Stația de autobuz de pe Podul Peța nu va mai funcționa timp de 60 de zile din cauza lucrărilor la noua linie de tramvai
Noutăți de la OTL
În şedinţa Comisiei tehnice pe probleme de circulaţie şi transport rutier în municipiul Oradea din 18 februarie s-a dat aviz favorabil pentru lucrarea ”Extindere linie nouă de tramvai pe traseul Calea Aradului - strada Făgăraşului”, tronson Calea Aradului, delimitat de străzile Vlãdeasa şi Octavian Goga. În această perioadă staţia de autobuz Podul Peţa - spre Centura Oradea, situată în traseele liniilor 19, 20, 21N, 21R, 23, 28, şi 30, a devenit neoperaţională.
24 Februarie 2020, 16:44
Un Mercedes înmatriculat în Sălaj a blocat tramvaiele din Oradea
Noutăți de la OTL
Tramvaiele din Oradea au fost blocate, sâmbătă seară, timp de aproape 30 de minute, după ce şoferul unui Mercedes înmatriculat în Sălaj a blocat calea de rulare, pe strada Primăriei.
22 Februarie 2020, 20:05
Incident într-o staţie OTL din Oradea: Un bărbat beat a vrut să urce în tramvai, după ce s-au închis uşile
Știri Oradea
Un incident petrecut vineri seară, în staţia OTL de la Piaţa Decebal, a făcut ca tramvaiele din tot oraşul să nu circule vreme de un sfert de oră. Un bărbat în stare de ebrietate s-a lovit la cap, încercând să urce într-un tramvai cu uşile închise.
21 Februarie 2020, 20:11
 1  3 4 5  

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.3983 RON
  • 1 EUR = 4.8421 RON
  • 1 HUF = 0.0139 RON