URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 15 DECEMBRIE 2019

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Fraţii Micula au câştigat un proces cu Statul Român, în urma căruia acesta era obligat să le plătească despăgubiri de 84,5 milioane euro. Cum nimeni nu s-a sinchisit de această problemă, după calcularea dobânzilor şi penalităţilor suma a ajuns la aproape 400 milioane de euro.
Zic şi eu
Adrian Cris
Într-o societate ipocrită, vestea că aproape jumătate din adolescenţii României sunt analfabeţi funcţional (potrivit celei mai recente testări PISA, a Organizaţiei pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică, 44% nu înţeleg un text, deşi cunosc literele care îi formează cuvintele) a fost întoarsă pe toate feţele câteva zile, după care, ca de obicei, a şi fost uitată pentru a face loc altor uimiri, nou-nouţe.
Cum a fost?
Lucian Cremeneanu
Un monstru în sine, birocrația creează la rândul ei alți monștri. Birocratul are infinit mai mult respect pentru o hârtie semnată și stampilată decât pentru un om în carne și oase. Din spatele unui birou sau baricadat în spatele unei tejghele cu geam termopan, birocratul se simte o ființă superioară, un supra-om, care va descalifica orice biped lipsit de hârtiile necesare pentru a dovedi ce are de dovedit.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveţi despre decizia Primăriei Oradea de a taxa eliberarea pe loc a documentelor la ghişeu şi de a încuraja, inclusiv prin reduceri fiscale, relaţia online între cetăţeni şi administraţie?De stiut

Avocatul Bihoreanului
Mircea Ursuta
Recent, Înalta Curte de Casație și Justiție a pronunțat o decizie obligatorie cu privire la termenul în care se pot solicita despăgubiri în cazul provocării unei pagube printr-un act administrativ nelegal. Mai concret, s-a stabilit că termenul de un an pentru solicitarea de despăgubiri în instanță curge de la data la care persoana vătămată a luat cunoștință de paguba efectivă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
SIDA a fost recunoscută pentru prima dată în 1981 în SUA la emigranţii haitieni şi în grupurile de homosexuali din New York, Los Angeles şi San Francisco. Este determinată de virusul imunodeficienţei umane (HIV) şi reprezintă stadiul final al unui şir de boli care apar ca urmare a imunodeficienţei instalate prin infecţia cu acest virus. În majoritatea cazurilor se transmite prin contact sexual (vaginal şi anal), dar şi prin sânge sau produse de sânge infectate şi de la gravida infectată la făt.
Psihologul Bihoreanului
Razvan Coloja
Din păcate, cinematografia şi oamenii neinformaţi perpetuează o serie de mituri care impun o stigmă asupra bolnavilor şi asupra celor cu afecţiuni psihice. Un schizofrenic este confundat des cu cei cu personalitate multiplă, cu criminalii în serie, cu cei malefici şi răi, gata de violenţe inimaginabile. Adevărul este, însă, altul...

Noutăți de la OTL

OTL, despre nerespectarea graficelor de circulație
Noutăți de la OTL
Ne cerem scuze călătorilor afectaţi de întârzierile înregistrate de mijloacele de transport în comun ale societăţii, însă, din cauza lucrărilor care se execută în oraş, dar şi a traficului aglomerat, în anumite intervale orare, acestea nu pot respecta graficele de circulaţie.
13 Decembrie 2019, 16:22
OTL: Punctul de emitere a cardurilor de la Autogara Ştefan cel Mare rămâne deschis până pe 5 ianuarie 2020
Noutăți de la OTL
Punctul de preluare a datelor şi emiterea cardurilor de călătorie din Autogara Ştefan cel Mare rămâne deschis până în 5 ianuarie 2020. Aşteptăm în continuare călătorii care doresc să intre în posesia unui card de călătorie la noul punct de preluare a datelor şi emiterea cardului din incinta Autogării Ştefan cel Mare.
10 Decembrie 2019, 16:01
OTL închiriază spațiu pentru amplasarea unui automat de băuturi în Autogara Ștefan cel Mare
Noutăți de la OTL
S.C. Oradea Transport Local S.A. organizează în data de 17 decembrie 2019, începând cu ora 10:00, licitaţie cu strigare pentru închirierea unui spaţiu pentru amplasare automat pentru băuturi calde în incinta Autogării Ştefan cel Mare Oradea.
09 Decembrie 2019, 12:40
OTL, staţionări tramvaie în 5 decembrie 2019
Noutăți de la OTL
OTL anunță motivul pentru care au staționat, joi, 5 decembrie, tramvaiele pe strada Primăriei din Oradea.
06 Decembrie 2019, 13:56
De ce nu respectă OTL graficele de circulație
Noutăți de la OTL
Ne cerem scuze călătorilor afectaţi de întârzierile înregistrate de mijloacele de transport în comun ale societăţii, însă, din cauza lucrărilor care se execută în oraş, dar şi a traficului aglomerat, în anumite intervale orare, acestea nu pot respecta graficele de circulaţie.
05 Decembrie 2019, 12:00
Staționări tramvaie în 4 decembrie
Noutăți de la OTL
Miercuri, 4 decembrie 2019, în intervalul orar 21.10 și 21.20, circulaţia cu tramvaie a fost blocată, pe strada Primăriei, din cauza tamponării dintre un tramvai şi un autoturism.
05 Decembrie 2019, 11:17
OTL: staţionări tramvaie în 3 decembrie 2019
Noutăți de la OTL
OTL anunță motivul pentru care au staționat tramvaiele pe 3 decembrie. Marți dimineață, circulația a fost blocată din cauza tamponării unui tramvai cu un autoturism.
04 Decembrie 2019, 13:22
OTL: Întârzieri înregistrate de mijloacele de transport în comun
Noutăți de la OTL
OTL îşi cere scuze călătorilor afectaţi de întârzierile înregistrate de mijloacele de transport în comun ale societăţii, însă, având în vedere lucrările care se execută în oraş, dar şi traficul aglomerat, în anumite intervale orare, acestea nu pot respecta graficele de circulaţie.
02 Decembrie 2019, 17:06
OTL: Întârzieri pe liniile 17 şi 27 de autobuz în 2 decembrie
Noutăți de la OTL
În dimineaţa zilei de luni, 2 decembrie, din cauza accidentului de circulaţie care a avut loc pe B-dul Dacia, până la finalizarea cercetărilor care s-au desfăşurat la faţa locului, autobuzele care au circulat pe liniile 17 şi 27 nu au respectat graficele.
02 Decembrie 2019, 14:09
OTL: Staţionări tramvaie în 29 şi 30 noiembrie
Noutăți de la OTL
Vineri, 29 noiembrie, în intervalul orar 11:30 – 11:50, autoturismul cu numărul de înmatriculare TM 88 ACO şi sâmbătă, 30 noiembrie, în intervalul 19:00 – 19:10, autoturismul cu numărul de înmatriculare BH 04 URG au a parcat în gabaritul liniei de tramvai pe strada Primăriei, blocând circulaţia tramvaielor.
02 Decembrie 2019, 13:26
De ce au staționat tramvaiele în 28 noiembrie
Noutăți de la OTL
Joi, 28 noiembrie, în intervalul  orar 16.15 și 16.35 s-a staţionat din cauza tamponării unui tramvai cu un autoturism la ieşirea din sensul giratoriu din vecinătatea Bisericii Emanuel spre Ioşia.
29 Noiembrie 2019, 10:45
Transport metropolitan: OTL introduce două linii de autobuz spre Şuşturogi şi Săldăbagiu de Munte
Știri Bihor
OTL va introduce începând din 1 Decembrie două linii de autobuz noi de Şuşturogi şi Săldăbagiu de Munte cu pornire din autogara Ştefan cel Mare, respectiv staţia Piaţa Cetăţii. Cursa de Şuşturogi, cu trecere prin Paleu, Uileacu de Munte, Cetariu şi Şişterea va circula, cu program redus, inclusiv în zilele de weekend.
28 Noiembrie 2019, 13:01
OTL: De ce au staționat tramvaiele în 25 noiembrie
Noutăți de la OTL
Luni, 25 noiembrie, în intervalul orar 9.50 și 10.33, tramvaiele au staţionat în stația Piaţa Rogerius din cauză că unui călător, aflat în staţia de tramvai, i s-a făcut rău pe peron. Acesta a căzut, lovindu-se de tramvaiul care urma să plece din stație.
26 Noiembrie 2019, 15:16
OTL: De ce au staționat tramvaiele în 22 noiembrie
Noutăți de la OTL
Vineri, 22 noiembrie, în intervalul orar 9.50 – 10 circulaţia cu tramvaie a fost blocată pe strada Primăriei din cauza autoturismului cu numărul de înmatriculare BH 50 SIR care a parcat în gabaritul liniei de tramvai.
25 Noiembrie 2019, 12:53
OTL: Grafic de circulație experimental pentru linia 27
Noutăți de la OTL
Pentru a răspunde solicitărilor venite din partea firmelor a căror activitate se desfăşoară în Parcul Industrial 1, în perioada 25 - 29 noiembrie, pe linia 27 se va circula conform unui grafic experimental, suplimentându-se traseul cu încă patru curse.
22 Noiembrie 2019, 19:00
OTL: Cum se schimbă traseele autobuzelor, sâmbătă, când circulaţia pe Podul Dacia va fi blocată
Noutăți de la OTL
Pentru realizarea lucrărilor la pasajul subteran Magheru, s-a aprobat interzicerea circulaţiei auto pe Podul Dacia, sâmbătă, 23 noiembrie, între orele 12 şi 18. În acest interval va fi afectată circulaţia autobuzelor pe liniile T3, 13, 17, 30 şi 34. Utilizatorii acestor linii vor putea călători conform celor prezentate în continuare.
22 Noiembrie 2019, 15:51
OTL: Se deschide un punct de emitere a cardurilor de călătorie în autogara Ștefan cel Mare
Noutăți de la OTL
Aşteptăm călătorii care doresc să intre în posesia unui card de călătorie la noul punct de preluare a datelor din incinta Autogării Ştefan cel Mare. De la acest punct îşi vor putea procura abonamente şi călătorii de pe relaţiile Oradea - Paleu - Uileacul de Munte - Cetariu - Şişterea - Şuşturogi şi Oradea - Săldăbagiu de Munte.
21 Noiembrie 2019, 18:06
Circulaţia tramvaielor pe Bulevardul Magheru din Oradea va fi sistată, de VINERI, până în iunie 2020
Știri Oradea
Circulaţia tramvaielor pe Bulevardul Magheru din Oradea va fi sistată, începând de vineri, de la ora 17, până pe 13 iunie 2020, pentru desfăşurarea în bune condiţii a lucrărilor de amenajare a pasajului subteran pe sub linia de tramvai de la capătul podului Dacia. În plus, sâmbătă între orele 12 şi 18, circulaţia maşinilor pe pod va fi oprită total pentru înlocuirea magistralei de termoficare. Ulterior, în cursul zilei de luni la intersecţia străzilor Bulevardul Magheru cu strada George Enescu va fi amenajat un sens giratoriu.
21 Noiembrie 2019, 16:40
Accesul interzis! Târgul de Crăciun restricţionează traficul auto prin Piaţa Unirii din Oradea
Știri Oradea
Traficul auto prin Piaţa Unirii va fi restricţionat începând din 22 noiembrie pentru desfăşurarea în bune condiţii a pregătirilor Târgului de Crăciun. Circulaţia autovehiculelor, inclusiv a autobuzelor OTL, va fi interzisă pe tronsonul delimitat de strada Primăriei şi strada Iuliu Maniu până pe data de 29 decembrie.
20 Noiembrie 2019, 16:20
OTL: De ce au staționat tramvaiele în 18 noiembrie
Noutăți de la OTL
Luni, 18 noiembrie, în intervalul orar 16.30 și 16.45, circulaţia tramvaielor a fost blocată pe strada Corneliu Coposu (intersecţia cu strada Lacul Roşu) din cauza tamponării dintre un tramvai, care circula spre Olosig şi un autoturism. Cel din urmă circula pe aceeaşi direcţie şi nu s-a asigurat pentru a traversa liniile de tramvai în siguranţă.
19 Noiembrie 2019, 14:15
OTL: Modificarea traseelor liniilor de autobuz 10 şi 20, sâmbătă şi duminică, în Oradea
Noutăți de la OTL
Pentru efectuarea lucrărilor de demontare, descărcare şi montare a unui post de transformare subteran în zona Piaţa Unirii, intersecţie cu str. Iuliu Maniu, Comisia tehnică pe probleme de circulaţie şi transport rutier în municipiul Oradea a aprobat închiderea circulaţiei rutiere pe str. Iuliu Maniu, de la intrsecţia cu str. Samuil Micu Klein până la intersecţia cu str. Avram Iancu, sâmbătă (16 noiembrie) şi duminică (17 noiembrie), în intervalul orar 9-17.
15 Noiembrie 2019, 14:10
OTL: Staţionări tramvaie în 14 noiembrie
Noutăți de la OTL
Conducătorii a două autoturisme, B 04 FAT şi BH 60 ARA, au parcat joi, 14 noiembrie, în gabaritul liniei de tramvai pe strada Primăriei. Primul a blocat circulaţia cu tramvaie în intervalul orar 15:50 – 16:00, iar cel de-al doilea în intervalul orar 17:45 – 18:10.
15 Noiembrie 2019, 11:31
OTL: Întârzieri înregistrate la autobuze din cauza lucrărilor de lângă Piaţa 100
Noutăți de la OTL
Ne cerem scuze călătorilor afectaţi de întârzierile înregistrate de autobuzele care circulă pe liniile 12, 14 şi 30 la cursele cu traseu prelungit la Parcul Industrial din cauza lucrărilor care se execută în zona giraţiei de la Piaţa 100. 
15 Noiembrie 2019, 11:21
Încă se circulă: Tramvaiele trec în continuare pe podul Dacia
Știri Oradea
Societatea de transport OTL a anunţat, vineri, că tramvaiele "vor circula în continuare pe podul Dacia până când lucrările care se execută vor permite". Iniţial, autorităţile locale au anunţat că, din 15 noiembrie, circulaţia tramvaielor în acea zonă va fi sistată pentru desfăşurarea în bune condiţii a pregătirilor pentru amenajarea structurii de rezistenţă a pasajului subteran Magheru.
15 Noiembrie 2019, 11:15
OTL: Întârzieri înregistrate de autobuze
Noutăți de la OTL
Ne cerem scuze călătorilor afectaţi de întârzierile înregistrate de autobuzele care circulă pe liniile 12, 14 şi 30 la cursele cu traseu prelungit la Parcul Industrial din cauza lucrărilor care se execută în zona giraţiei de la Piaţa 100. 
14 Noiembrie 2019, 16:45
De vineri pornesc tramvaiele pe noua linie 8. Vezi traseul şi programul!
Noutăți de la OTL
În scopul îmbunătăţirii serviciului de transport public de persoane cu tramvaie, începând cu data de 15 noiembrie 2019, se înfiinţează linia 8 de tramvai. Traseul liniei 8, prezentat în schiţa de mai jos, va uni, fără transbordare, zonele: Ioşia, Calea Aradului, Splaiul Crişanei, Decebal-Dacia, Olosig şi Rogerius. 
13 Noiembrie 2019, 16:05
OTL: Staţionări tramvaie în 8 noiembrie
Noutăți de la OTL
Vineri, 8 noiembrie 2019, în intervalul orar 17:50 -  18:30, circulaţia tramvaielor a fost blocată pe strada Republicii (intersecţia străzilor Republicii cu Muzeului), din cauza tamponării a două autoturisme. Ne cerem scuze călătorilor afectaţi de întârzierile înregistrate.
11 Noiembrie 2019, 12:30
Strada Iuliu Maniu se închide sâmbătă. Vezi ce modificări au intervenit pe traseele liniilor de autobuz 10, 12, 14 şi 20!
Noutăți de la OTL
Pentru efectuarea unor lucrări la un post de transformare subteran din Piaţa Unirii, Comisia tehnică pe probleme de circulaţie şi transport rutier în municipiul Oradea a aprobat închiderea circulaţiei rutiere pe strada Iuliu Maniu, de la intersecţia cu Samuil Micu Klein până la intersecţia cu Avram Iancu, sâmbătă, 9 noiembrie 2019, în intervalul orar 9.00-15.00. În acest interval s-a aprobat şi interzicerea accesului autobuzelor în Piaţa Unirii spre strada Iuliu Maniu. Va fi afectată circulaţia autobuzelor pe liniile 10, 12, 14 şi 20.
07 Noiembrie 2019, 16:55
OTL: Stația de autobuz din Piața Unirii a fost aşezată pe vechiul amplasament
Noutăți de la OTL
S.C. Oradea Transport Local informează călătorii că staţia de autobuz Piaţa Unirii/Episcopia Greco-Catolică (sensul de mers către Universitate), care deserveşte liniile 12 şi 14, a fost mutată pe vechiul amplasament, ca urmare a finalizării lucrărilor la faţada clădirii Episcopiei.
07 Noiembrie 2019, 12:57
OTL: Staţionări tramvaie în data de 30 octombrie 2019
Noutăți de la OTL
OTL a anunțat de ce au staționat tramvaiele în cursul zilei de miercuri, 30 octombrie.
31 Octombrie 2019, 12:31
 1  3 4 5  
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.2931 RON
  • 1 EUR = 4.7791 RON
  • 1 HUF = 0.0145 RON