URMĂREȘTE-NE PE
LUNI, 03 AUGUST 2020
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
De câte ori se apropie campania electorală, cei 200.000 de arhitecţi orădeni se reactivează, şi aşa aflăm pentru a nu ştiu câta oară că spânzurătorile montate acum patru ani în centru sunt hidoase, cutia de conserve din staţia de tramvai e horror, iar cârciuma nou deschisă nu se simte mai bine nici ea. Trăim în epoca "mai bine să nu se facă nimic decât să se facă prost". Dacă nu se face prost, se face cu întârziere. Iar dacă se face bine şi la timp, banii puteau fi folosiţi în cu totul altă parte. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Am ajuns de unde am plecat, dar cu un preţ mare: resurse materiale şi umane irosite, doar pentru că nu vrem să purtăm o mască, să nu ne îmbulzim unii în alţii şi să ne spălăm pe mâini.
Vorba lu' Lulu
Lucian Cremeneanu
După formula standard de încheiere, „Lucian Cremeneanu, Pro TV”, am rămas trăsnit: oamenii care îmi fuseseră public de ocazie au început să aplaude! „Bravo, bă!”, a strigat cineva. După care s-au întors cu toții la incendiu...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Care este prima măsură care ar trebui luată de urgență de autorități pentru limitarea creșterii răspândirii infecțiilor cu coronavirus?De stiut

Avocatul Bihoreanului
Mircea Ursuta
În data de 21 iulie a.c. a intrat în vigoare, în sfârșit, legea care instituie condițiile în care se poate dispune carantina sau izolarea la domiciliu față de unele persoane. Această lege a devenit indispensabilă ca urmare a Deciziei nr. 468/2020 a Curții Constituționale, publicate în 2 iulie, prin care s-a stabilit că măsurile de carantinare și izolare la domiciliu stabilite prin ordin de ministru sunt neconstituționale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Steatoza hepatică reprezintă o acumulare excesivă de grăsimi la nivelul ficatului (în special trigliceride) cu mărirea sa uşoară până la moderat şi cu caracter benign şi reversibil de obicei, dar uneori putând deveni gravă, cu evoluţie spre ciroză (în condiţiile acumulării excesive şi îndelungate şi a asocierii unor factori nocivi). Î

Noutăți de la OTL

OTL: Cu cele 4 garnituri Imperio, Oradea are cea mai bună flotă de tramvaie din ţară
Noutăți de la OTL
Sâmbătă, 1 August 2020, ora 7.30, pleacă în cursă, având călători la bord, noul tramvai Imperio. „Cu cele 4 garnituri Imperio, Oradea are cea mai bună flotă de tramvaie din ţară”, anunță OTL.
Tramvaiele Astra intră în circulație: sâmbătă, călătorii vor putea merge gratuit cu ele
Noutăți de la OTL
Aşteptate şi dorite de orădeni, primele tramvaie moderne cu podea joasă construite în România, la Arad, intră în circulaţie, după finalizarea perioadei de probă. Sâmbătă, 1 august, între orele 8 şi 17, orădenii sunt aşteptaţi să călătorească gratuit cu noile tramvaie, pentru a sărbători împreună evenimentul.
OTL organizează selecţie de personal pentru funcţia de inginer infrastructură
Noutăți de la OTL
SC OTL SA organizează selecţie de personal pentru funcţia de inginer infrastructură. Vezi care sunt cerințele!
16 Iulie 2020, 15:00
OTL: Din 13 iulie, măștile de protecție pot fi achiziționate cu 1 leu
Noutăți de la OTL
Sprijinită de Primăria Municipiului Oradea, S.C. O T.L. S.A. pune la dispoziţia populaţiei, prin reţeaua de puncte de vânzare a titlurilor de călătorie, măşti de protecţie, iar preţul acestora este, începând din 13 iulie 2020, de 1 leu/buc.
13 Iulie 2020, 17:59
OTL anunță sistarea circulaţiei cu autobuze pe linia internaţională transfrontalieră Oradea-Biharkeresztes
Noutăți de la OTL
O.T.L. informează utilizatorii liniei internaţionale transfrontaliere Oradea-Biharkeresztes că, începând din 15 iulie 2020, se sistează circulaţia de autobuze pe acest traseu.
13 Iulie 2020, 14:46
OTL: Tramvaiele nu vor circula sâmbătă, prin Calea Aradului. Se testează noile garnituri, fabricate de Astra
Noutăți de la OTL
Sâmbătă 4 iulie 2020, între orele 12.00 - 18.00, pe tronsonul reţelei de tramvai: Calea Aradului (Biserica Emanuel) - str. Aviatorilor - str. Lipovei, se vor efectua teste în circulaţie ale tramvaielor noi, fabricate de Astra Vagoane Arad.
03 Iulie 2020, 14:17
OTL: S-a deschis punctul de preluare a datelor şi emitere a cardurilor de călătorie din Autogara Ştefan cel Mare
Noutăți de la OTL
Societatea de transport public OTL aşteaptă călătorii care doresc să intre în posesia unui card de călătorie la punctul de preluare a datelor şi emiterea cardului din incinta Autogării Ştefan cel Mare, începând din 1 iulie 2020. Programul de funcţionare este de luni până vineri între orele 8 şi 16.
01 Iulie 2020, 18:01
OTL: Reluarea efectuării curselor regulate pe linia internaţională transfrontalieră Oradea-Biharkeresztes
Noutăți de la OTL
Începând de miercuri, 24 iunie 2020, OTL S.A. va relua activitatea de transport persoane prin curse regulate de autobuz pe linia Oradea-Biharkeresztes. Pe această linie sunt planificate 3 curse / zi.
23 Iunie 2020, 15:41
OTL vă invită la plimbări cu tramvaiul de epocă și cu autobuzul turistic. Vezi programul pentru acest weekend!
Noutăți de la OTL
Sâmbătă şi duminică, OTL vă invită la plimbări de agrement cu Tramvaiul de Epocă şi Autobuzul Turistic Cabrio. Se vor efectua curse pe traseele şi conform programelor de circulaţie prezentate în continuare.
19 Iunie 2020, 16:38
OTL vă invită în weekend la plimbări cu Tramvaiul de Epocă şi Autobuzul Turistic Cabrio
Noutăți de la OTL
Sâmbătă, 13 şi duminică, 14 iunie 2020, vã invitãm la plimbări de agrement cu Tramvaiul de Epocă şi Autobuzul Turistic Cabrio. Se vor efectua curse pe traseele şi conform programelor de circulaţie prezentate în continuare.
12 Iunie 2020, 15:18
Curse cu tramvaiul de epocă şi autobuzul turistic sâmbătă, duminică şi luni, în Oradea
Noutăți de la OTL
Va invităm în zilele de sâmbătă, 6 iunie, duminică, 7 iunie, şi luni, 8 iunie, la plimbări de agrement cu Tramvaiul de Epocă şi Autobuzul Turistic Cabrio. Se vor efectua curse pe traseele şi conform programelor de circulaţie prezentate în continuare.
04 Iunie 2020, 19:32
OTL - Programul punctelor de vânzare în 7 și 8 iunie
Noutăți de la OTL
Informăm călătorii că duminică, 7 iunie, şi luni, 8 iunie 2020, punctele de vânzare vor fi deschise conform programului de duminică, respectiv:
04 Iunie 2020, 14:44
OTL: Abonamente gratuite pentru elevi
Noutăți de la OTL
Elevii din clasele 0 –XII şi postliceale (până la 21 de ani) vor beneficia în mod gratuit de transport local, pe raza municipiului Oradea pe tot parcursul anului calendaristic, conform Legii Educaţiei Naţionale nr. 1/2011 şi a Hotărârii de Guvern nr. 435 din 28.05.2020.
03 Iunie 2020, 14:13
OTL anunță suspendarea efectuării curselor regulate pe linia internaţionalã transfrontalieră Oradea-Biharkeresztes
Noutăți de la OTL
Avându-se în vedere că în vama Borş/Ártánd nu sunt înlăturate toate restricţiile necesare pentru efectuarea în bune condiţii a curselor regulate pe linia de autobuz Oradea-Biharkeresztes, informăm utilizatorii acestei linii că OTL-S.A. suspendă până în 15 iunie 2020, efectuarea curselor pe această linie.
02 Iunie 2020, 15:05
De Ziua Internaţională a Copilului, OTL efectuează curse cu mijloacele de transport turistice
Noutăți de la OTL
Pentru a aduce bucurie copiilor de Ziua Internaţională a lor, OTL S.A. va efectua luni, 01 iunie 2020, curse cu mijloacele de transport turistice, pe traseele şi conform programelor de circulaţie prezentate în continuare.
29 Mai 2020, 16:10
OTL: Reluarea circulaţiei cu autobuze pe linia internaţională transfrontalieră Oradea-Biharkeresztes
Noutăți de la OTL
Avându-se în vedere că una din măsurile de relaxare, care vor intra în vigoare începând cu prima zi a lunii iunie 2020, este reluarea transportului de persoane prin curse regulate în trafic internaţional, începând din data de 02 iunie 2020 se reia circulaţia autobuzelor pe linia Oradea-Biharkeresztes.
29 Mai 2020, 13:15
OTL: Programul punctelor de vânzare în 1 iunie şi după această dată
Noutăți de la OTL
OTL informează călătorii că luni, 1 iunie, punctele de vânzare vor fi deschise conform programului de duminică. De asemenea, începând cu data de 1 iunie se redeschid punctele de vânzare Aviatorilor şi Cazaban şi se modifică programul altor puncte de vânzare.
28 Mai 2020, 15:21
OTL pune la dispoziția orădenilor măști de protecție la 1,50 lei bucata
Noutăți de la OTL
În contextul epidemiologic generat de Coronavirus (Covid-19), respectând recomandările Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, respectiv obligativitatea purtării măştilor de protecţie în spaţiile închise, sprijinită de Primăria Municipiului Oradea, S.C. O.T.L. S.A. pune la dispoziţia populaţiei, prin reţeaua de 12 puncte de vânzare a titlurilor de călătorie, măşti de protecţie la preţul de 1,50 lei/buc.
26 Mai 2020, 16:23
OTL: Măsuri luate pentru siguranţa şi sănătatea călătorilor
Noutăți de la OTL
În contextul epidemiologic generat de Coronavirus (Covid-19), respectând Ordonanţele Militare emise de Ministerul de Interne şi recomandările Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, O.T.L. a adoptat, începând din 11 Martie 2020, în scopul asigurării sănătăţii şi securităţii în muncă a salariaţilor şi din grijă pentru sănătatea şi siguranţa călătorilor, mai multe măsuri.
15 Mai 2020, 13:06
Reluarea activităţii în punctele de vânzare OTL
Noutăți de la OTL
În contextul ridicării Stării de urgenţă, începând cu data de 18.05.2020, OTL SA  pune la dispoziţia călătorilor, pentru reînnoirea abonamentelor şi achiziţia legitimaţiilor de călătorie, următoarele puncte de vânzare:
13 Mai 2020, 19:48
Modificarea traseelor liniilor 10, 14, 20 şi 30 de autobuz
Noutăți de la OTL
Pentru efectuarea unor lucrări edilitare pe str. Traian Moşoiu, traseele liniilor 10, 14, 20 şi 30 de autobuz vor fi deviate începând de luni, 11 mai 2020, până duminică, 31 mai 2020, inclusiv. Autobuzele vor circula pe tronsoanele deviate prezentate în continuare.
07 Mai 2020, 16:47
Programul punctelor de vânzare a titlurilor de călătorie valabil vineri, 1 Mai 2020
Noutăți de la OTL
OTL anunță că, vineri, 1 mai, punctele de vânzare a titlurilor de călătorie vor avea următorul program de funcţionare:
30 Aprilie 2020, 10:40
OTL: Se măsoară temperatura călătorilor pe mijloacele de transport public  
Noutăți de la OTL
În contextul măsurilor care au fost luate în data de 24.03.2020 de Comitetul Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă, dar şi pentru a ajuta la reducerea răspândirii COVID-19, începând cu 24.04.2020, din grijă pentru sănătatea şi siguranţa călătorilor, Primăria Municipiului Oradea şi OTL SA au dotat controlorii de bilete cu termometre digitale pentru a lua temperatura călătorilor la urcarea în mijloacele de transport, în vederea depistării potenţialilor purtători ai coronavirusului.
24 Aprilie 2020, 09:05
Conducerea şi colectivul S.C. Oradea Transport Local vă urează Paște Fericit!
Noutăți de la OTL
Conducerea şi colectivul S.C. Oradea Transport Local vă urează Paște Fericit!
17 Aprilie 2020, 10:30
Programul punctelor de vânzare a titlurilor de călătorie valabil sâmbătă și duminică, 11 şi 12 aprilie 2020
Noutăți de la OTL
OTL anunță programul punctelor de vânzare a titlurilor de călătorie, valabil în acest sfârșit de săptămână, când credincioșii catolici sărbătoresc Paștele, iar ortodocșii Floriile.
09 Aprilie 2020, 16:00
Comunicat de presă privind continuarea dezinfectării stațiilor de autobuz și de tramvaie din oraș (VIDEO)
Noutăți de la OTL
Având în vedere contextul pandemiei COVID-19 și necesitatea adoptării unor măsuri în scopul prevenirii îmbolnăvirii cu coronavirus (Covid-19), vă informăm că OTL continuă zilnic operațiunile de dezinfecție și igienizare atât a mijloacelor de transport în comun, cât și a tuturor celor peste 400 de stații de autobuz și tramvai din municipiul Oradea.
06 Aprilie 2020, 16:00
S.C. O.T.L. S.A. – Modificare program puncte de vânzare
Noutăți de la OTL
În contextul măsurilor care au fost luate in data de 24.03,2020 de Comitetul Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă, dar şi pentru a ajuta la reducerea răspândirii COVID-19, începând cu 01.04.2020, în scopul asigurării sănătății și securității în muncă a salariaților și din grijă pentru sănătatea şi siguranţa clienţilor, activităţile care presupun contactul direct al angajaţilor OTL SA cu publicul vor fi reduse temporar în următoarea perioadă, şi recomandăm clienţilor să utilizeze canalele alternative de cumpărare a legitimaţiilor de călătorie:
26 Martie 2020, 13:24
Oradea Transport Local a semnat contractul de finanțare pentru proiectul TRANSBORDER
Noutăți de la OTL
S.C. Oradea Transport Local S.A. a semnat luni contractul de finanţare pentru proiectul RO-HU-390 "Îmbunătăţirea serviciului de transport public la nivelul polilor urbani transfrontalieri Oradea şi Debrecen" (acronim TRANSBORDER). Acesta constă între altele și în achiziția a 11 autobuze noi, șapte la Oradea și patru la Debrecen, care vor putea fi folosite din luna mai.
23 Martie 2020, 17:38
S.C. O.T.L. S.A. – Modificare program puncte de vânzare
Noutăți de la OTL
În contextul măsurilor care au fost luate în data de 21 martie de Comitetul Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă, dar şi pentru a ajuta la reducerea răspândirii COVID-19, începând cu 25.03.2020, în scopul asigurării sănătătii și securității în muncă a salariaților si din grijă pentru sănătatea şi siguranţa clienţilor, activităţile care presupun contactul direct al angajaţilor OTL SA cu publicul vor fi reduse temporar în următoarea perioadă şi recomandăm clienţilor să utilizeze canalele alternative de cumpărare a legitimaţiilor de călătorie. 
23 Martie 2020, 17:35
S.C. O.T.L. S.A. - Info transport persoane
Noutăți de la OTL
Avându-se în vedere contextul actual şi Ordonanţa Militară nr. 2, emisă de Ministerul Afacerilor Interne, sâmbătă, 21 Martie 2020, SC OTL SA informează publicul călător că nu-şi întrerupe activitatea şi, pentru a asigura condiţii optime de deplasare la / de la locurile de muncă, în orele de vârf, autobuzele şi tramvaiele vor efectua curse conform programelor normale de circulaţie.
22 Martie 2020, 14:37
 1  3 4 5  
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.078 RON
  • 1 EUR = 4.8316 RON
  • 1 HUF = 0.014 RON