URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 19 SEPTEMBRIE 2019

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
E foarte traumatizant să ți se dărâme casa, chiar dacă aceasta este amplasată între blocuri, unde vecinii știu exact ce mănânci la cină. Oricât s-ar strădui Primăria să-i despăgubească civilizat pe cei care își vor pierde locuințele, nicio sumă de bani nu va putea acoperi disconfortul unei mutări și neplăcerile schimbării modului de viață.
Zic şi eu
Adrian Cris
Nefirească, în şarada jucată la ceas de seară de Cuc, Mang şi Rus, e intersectarea dintre propaganda politică şi profitul privat, ambele cam forţate. Ce căuta ministrul acolo unde treaba merge ca unsă, nu pe restul celor 415 kilometri ai autostrăzii începute acum 15 ani? Dar şeful PSD Bihor, despre care nu ţin minte să se fi tras în poză şi pe selenarul drum judeţean DJ191B Popeşti-Suplac? Răspunsul poate ar trebui căutat nu în relaţia de amour-à-trois dezinteresat, ci în preţul piperat pentru cei 5,35 km dintre Borş şi Biharea...
Cum a fost?
Lucian Cremeneanu
Am intrat în magazin uşor ezitant. Era prima dată când trebuia să cumpăr un candelabru şi mă simţeam nesigur. Nu e genul de obiect pe care să îl cumperi prea des. De obicei stau 2 ore să mă hotărăsc asupra unei perechi de pantaloni şi nici atunci nu sunt sigur că am făcut alegerea corectă. În cazul unui candelabru, cu care poţi înfrumuseţa sau distruge o cameră, alegerea părea mult mai dificilă.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveţi despre dorinţa Primăriei Oradea de a demola circa 20 de case pentru a muta parcările de pe bulevardul Nufărul în spatele blocurilor?

De stiut

Avocatul Bihoreanului
Mircea Ursuta
Codul de procedură civilă intrat în vigoare la 15 februarie 2013 prevede, pentru prima dată în România, posibilitatea formulării unei contestații în cazul în care se apreciază că procesul se prelungește nejustificat. Conform articolului 522 din Codul de procedură civilă, oricare dintre părţi, precum şi procurorul care participă la judecată, pot face o contestaţie prin care, invocând încălcarea dreptului la soluţionarea procesului într-un termen optim şi previzibil, să solicite luarea măsurilor legale pentru ca această situaţie să fie înlăturată.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Consumul de apă poate avea o influenţă nefavorabilă asupra organismului atunci când apa conţine agenţii patogeni ai bolilor infecţioase, când are o compoziţie deosebită de cea a apei potabile şi când are gust sau miros ce o fac improprie consumului. Aceste modificări ale normelor de potabilitate pot fi determinate cel mai des de caracteristicile solului stăbătut de către ape şi impurificării cu ape uzate fecaloid-menajere sau industriale.
Psihologul Bihoreanului
Razvan Coloja
Din păcate, cinematografia şi oamenii neinformaţi perpetuează o serie de mituri care impun o stigmă asupra bolnavilor şi asupra celor cu afecţiuni psihice. Un schizofrenic este confundat des cu cei cu personalitate multiplă, cu criminalii în serie, cu cei malefici şi răi, gata de violenţe inimaginabile. Adevărul este, însă, altul...

Noutăți de la OTL

Din ianuarie, biletele OTL se vor cumpăra cu cardul, inclusiv din tramvaie și autobuze!
Știri Oradea
OTL va pune în funcţiune la sfârşitul lunii ianuarie, în mod oficial, sistemul de plată cu cardul contactless a biletelor de tramvai şi autobuz, inclusiv în mijloacele de transport în comun. Preţul unei călătorii este de 3 lei. La fel, în cursul anului 2019, societatea de transport în comun va implementa un sistem de achiziţie a abonamentelor prin internet.
28 Decembrie 2018, 13:51
OTL: Programul pentru perioada 29 decembrie 2018 – 2 ianuarie 2019
Noutăți de la OTL
OTL SA anunţă publicul călător programul punctelor de vânzare a titlurilor de călătorie pentru perioada 29 - 31 decembrie 2018 şi 1 – 2 Iianuarie 2019.
28 Decembrie 2018, 09:25
Programul OTL pentru perioada sărbătorilor de iarnă
Noutăți de la OTL
OTL SA anunţă publicul călător programul punctelor de vânzare a titlurilor de călătorie pentru perioada 24 - 26, 31 decembrie 2018 şi 1 - 2 Ianuarie 2019.
21 Decembrie 2018, 10:04
OTL a pregătit tramvaie de sărbătoare
Noutăți de la OTL
Spiritul sărbătorilor de iarnă se va simți, de acum, și în timpul călătoriei cu tramvaiul. De marți, OTL invită călătorii să circule cu unul dintre cele două tramvaie decorate cu ghirlande și globuri. 
10 Decembrie 2018, 18:46
OTL, după deschiderea sensului giratoriu din Calea Aradului: Vezi cum circulă mijloacele de transport în comun în Oradea!
Noutăți de la OTL
OTL informează călătorii că, odată cu reluarea circulaţiei rutiere în intersecţia Calea Aradului - b-dul Decebal, începând de azi, 7 Decembrie 2018, autobuzele alocate pe liniile 10 şi 23 circulă pe traseele normale. Află ce alte modificări intervin în transportul în comun!
07 Decembrie 2018, 19:20
OTL anunță reluarea circulației tramvaielor pe linia 2
Noutăți de la OTL
OTL informează că a fost reluat circulația cu tramvaie şi pe linia 2, începând de joi, 6 Decembrie 2018, ca urmare a finalizării lucrărilor la calea de rulare pentru realizarea buclei de legǎturǎ între cartierele Rogerius şi Ioşia.
06 Decembrie 2018, 16:06
OTL anunță mai multe trasee deviate, începând din 4 decembrie
Noutăți de la OTL
În P-ţa Unirii se va desfăşura, începând din 6 decembrie până în 31 decembrie 2018, tradiţionalul Târg de Crăciun. În acest context, începând din 4 decembrie 2018, ora 17.30, au fost deviate traseele următoarelor linii de autobuz:
04 Decembrie 2018, 20:33
OTL SA angajează economist cu atribuţii de marketing
Noutăți de la OTL
SC OTL SA angajază economist (cu atribuţii de marketing). Candidaţii interesaţi vor depune o cerere, însoţită de CV şi copii ale CI şi a documentelor relevante, la secretariatul societăţii, str. Atelierelor nr. 12, până în data de 12.12.2018.
03 Decembrie 2018, 15:30
OTL anunță că s-a reluat traseul normal al autobuzelor care circulă pe linia 14
Noutăți de la OTL
Având în vedere că s-au finalizat lucrările la podul peste pârâul Peţa, de pe str. Universităţii, informăm călătorii că circulaţia cu autobuze pe linia 14 s-a reluat pe traseul normal începând  de astăzi, 30 Noiembrie 2018, ora 12.30.
30 Noiembrie 2018, 17:28
Trasee deviate în 1 Decembrie 2018
Noutăți de la OTL
Sâmbătă, 1 Decembrie 2018, în Piaţa Unirii vor fi organizate o serie de manifestǎri publice dedicate Zilei Naţionale a României.
29 Noiembrie 2018, 20:11
OTL vă urează la mulți ani
Noutăți de la OTL
Conducerea şi colectivul S.C. Oradea Transport Local S.A. vă urează La Mulţi Ani cu ocazia Zilei Naţionale a României şi a celebrării celor 100 de ani de la Marea Unire.
29 Noiembrie 2018, 18:51
Programul OTL pentru perioada 30 noiembrie - 2 decembrie 2018
Noutăți de la OTL
OTL SA anunţă publicul călător că, în 30 Noiembrie, 1 şi 2 Decembrie 2018, mijloacele de transport în comun vor circula conform graficelor valabile pentru zilele de duminică şi sărbători legale. 
 
29 Noiembrie 2018, 12:09
Din 3 decembrie, OTL îşi extinde reţeaua de transport public urban prin curse regulate: încă două linii noi de autobuz
Noutăți de la OTL
Avându-se în vedere creşterea numericǎ a agenţilor economici din Parcul industrial 1 Oradea, solicitǎrile Agenţiei de Dezvoltare Localǎ Oradea şi a companiilor rezidente, pentru o mai bunǎ deservire a angajaţilor din cartierele situate în zonele periferice ale Oradiei, cu aprobarea Primǎriei Municipiului Oradea şi a Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitarǎ Oradea, începând cu data de 3 decembrie 2018 se înfiinţeazǎ liniile 31 şi 32 autobuz.
29 Noiembrie 2018, 11:11
S-a reluat circulaţia tramvaielor prin Decebal: OTL explică noul mers al mijloacelor de transport în comun
Noutăți de la OTL
Finalizarea parţialǎ a lucrǎrilor la liniile de tramvai pentru realizarea buclei de legǎturǎ între cartierele Rogerius şi Ioşia şi reluarea circulaţiei auto pe tronsoanele b-dului Decebal şi strǎzii Primǎriei au creat condiţiile pentru reluarea circulaţiei tramvaielor pe aproape toatǎ reţeaua de transport public. OTL explică noul mers al mijloacelor de transport în comun.
26 Noiembrie 2018, 16:14
OTL: Cum vor circula mijloacele de transport în comun în contextul lucrărilor din Calea Aradului
Noutăți de la OTL
OTL anunță cum vor circula mijloacele de transport în comun în contextul lucrărilor la sensul giratoriu din Calea Aradului. În perioada în care circulaţia auto va fi blocată vor fi efectuate următoarele modificǎrile la transportul public urban prin curse regulate:
19 Noiembrie 2018, 19:57
Tramvaiul Centenarului Marii Uniri a circulat prin Oradea (FOTO)
Noutăți de la OTL
OTL SA, în parteneriat cu Liceele Teoretice Onisifor Ghibu şi Aurel Lazăr din Oradea, a organizat expoziţia de desene intitulată "Tramvaiul Centenarului Marii Uniri". Expoziţia, parte a unui proiect educativ amplu, intitulat "Arc peste timp ", s-a desfăşurat… în tramvai.
OTL: Punctul de preluare a datelor din Orășelul Copiilor, închis până în 4 ianuarie
Noutăți de la OTL
O.T.L. S.A informează călătorii că, din considerente tehnice, în perioada 13 noiembrie 2018 – 4 ianuarie 2019 punctul de preluare a datelor în vederea personalizării cardurilor de călătorie de la Orăşelul Copiilor va fi închis.
12 Noiembrie 2018, 18:30
OTL face selecţie de personal pentru şoferi
Noutăți de la OTL
SC OTL SA organizează selecţie de personal pentru funcţia de şofer. Află condițiile!
02 Noiembrie 2018, 15:50
OTL anunţă înfiinţarea unei linii de autobuz spre Piaţa 100
Noutăți de la OTL
Pentru a facilita deplasarea utilizatorilor mijloacelor de transport în comun la Piaţa 100 (Ocska), începând cu data de 3 noiembrie se va înfiinţa Linia C100 de autobuz care va avea traseul delimitat de staţiile Auchan şi Piaţa 100.
01 Noiembrie 2018, 20:10
SC OTL SA anunţă organizarea de licitaţii publice cu strigare
Noutăți de la OTL
SC OTL SA anunţă organizarea de licitaţii publice cu strigare în vederea vânzării de bunuri/materiale (anexa 2), în fiecare zi de vineri, iar în zilele de marţi, prin procedura de vânzare directă, se pot achiziţiona bunuri /materiale uzate (anexa 1).
31 Octombrie 2018, 13:50
OTL înfiinţează trei noi linii de autobuz, două către Parcul Industrial I şi una până la Piaţa 100
Știri Oradea
Consilierii locali au aprobat, joi, propunerea OTL de a înfiinţa trei noi linii de autobuz în oraş, fără a fi suplimentat bugetul societăţii. Este vorba de liniile 31 şi 32 care vor ajunge în Parcul Industrial şi de C100 cu un traseu scurt de la Auchan până la Piaţa 100 şi înapoi.
26 Octombrie 2018, 09:41
OTL anunță curse provizorii între Piața Unirii și Cimitirul Municipal, de Ziua Morților
Noutăți de la OTL
Pentru a facilita deplasarea utilizatorilor mijloacelor de transport în comun la Cimitirul Rulikowski, în perioada 27.10.2018 – 01.11.2018, între staţiile Piaţa Unirii/Episcopia Greco-Catolicǎ şi Cimitirul Rulikowski vor circula autobuze la intervale de succedare de 15 minute.
23 Octombrie 2018, 13:20
Ghișeul OTL din Orășelul Copiilor va fi închis două zile
Noutăți de la OTL
OTL SA informează publicul călător că în perioada 22 - 23 octombrie 2018 din considerente tehnice punctul de vânzare bilete si abonamente din Orăşelul Copiilor va fi închis.
19 Octombrie 2018, 18:39
OTL: Cum vor circula, începând de marți, autobuzele și tramvaiele în zona Decebal, afectată de lucrări
Noutăți de la OTL
Pentru realizarea buclei de legǎturǎ dintre Rogerius şi Ioşia la transportul cu tramvaie, începând de marţi, 16 octombrie 2018, circulaţia auto va fi interzisǎ pe b-dul Decebal, de la intersecţia cu str. Iuliu Maniu pânǎ la intersecţia cu str. Tuberozelor, pe sensul de deplasare spre Piaţa Decebal şi pe str. Primǎriei, în ambele sensuri de circulaţie, de la str. Tuberozelor pânǎ la b-dul Decebal. Pe durata executǎrii lucrǎrilor, la transportul public urban prin curse regulate, vor fi efectuate următoarele modificări:
13 Octombrie 2018, 10:50
OTL: Cum vor circula autobuzele de Ziua Orașului
Noutăți de la OTL
Vineri 12 octombrie 2018 în Piaţa Unirii vor fi organizate o serie de manifestǎri publice prilejuite de Ziua oraşului Oradea, astfel că traficul auto va fi deviat și întrerupt pe alocuri. OTL a făcut publică lista traseelor!
11 Octombrie 2018, 15:48
OTL angajează muncitor necalificat
Noutăți de la OTL
SC OTL SA organizează selecţie de personal pentru funcţia de muncitor necalificat pentru echipa de întreținere.
11 Octombrie 2018, 10:56
Noul autobuz Mercedes Conecto, la Oradea
Noutăți de la OTL
Pe străzile oraşului Oradea va circula, vreme de o săptămână, noul Mercedes Conecto. Autobuzul, cu dotări de ultimă generație, va circula pe diferite trasee ale liniilor de autobuz.
29 Septembrie 2018, 12:39
OTL anunță modificări de tarife la titlurile de călătorie pentru transportul public
Noutăți de la OTL
Începând din 1 Octombrie 2018, în conformitate cu  HCL 791 din 31 august 2018, se modifică tariful titlurilor de călătorie.
28 Septembrie 2018, 19:03
OTL face selecție de personal
Noutăți de la OTL
SC OTL SA intenționează să facă selecție de personal pentru școlarizare șoferi, femei și bărbați, categoria D (C, E). Află condițiile!
27 Septembrie 2018, 18:09
OTL angajează inginer pentru diagnosticare şi mentenanţă auto
Noutăți de la OTL
SC OTL SA (Oradea Transport Local) organizează selecţie de personal pentru funcţia de inginer pentru diagnosticare şi mentenanţă auto. Candidaţii interesaţi vor depune o cerere, însoţită de documentele cerute, până în data de 20 septembrie 2018. Vezi care sunt cerinţele!
14 Septembrie 2018, 15:39
  1 2  4  6  
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.2876 RON
  • 1 EUR = 4.7354 RON
  • 1 HUF = 0.0142 RON