URMĂREȘTE-NE PE
LUNI, 18 IUNIE 2018

Ediția tipărită

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Anul trecut, Zilele întemeietorului oraşului Oradea au fost un succes nesperat. Cifrele privind audienţa au fost ameţitoare, organizatorii estimând chiar 60.000 de participanţi la manifestări. Din start, anul acesta organizatorii au anunţat că ar dori ca sărbătoarea să nu fie una a comunităţii maghiare, ci a tuturor orădenilor. Uşor de zis, dar greu de digerat pentru unii.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vinerea trecută, şeful Poliţiei de Frontieră Române, orădeanul Ioan Buda, a dat o veste mare: după o întâlnire cu omologul de la Budapesta, a decis deschiderea "ocazională" a unui nou punct de trecere a frontierei în Bihor, la Santăul Mare, exclusiv pentru "efectuarea unor transporturi de materiale de construcţii" necesare construirii autostrăzii din Ungaria. Nimic rău până aici, dar asta numai dacă avem memorie de efemeridă şi nu ne amintim câteva detalii poate, totuşi, relevante...
Cum a fost?
Lucian Cremeneanu
Umorul e ca mâncarea - are mii de forme, gusturi și arome. Nimeni nu agreează toate bucatele de pe pământ. Plaja de preferințe culinare ţine, în cazul celor mai mulți oameni, de cultura locului în care s-au născut, de ce le-a gătit mama toată viața, de posibilitățile financiare, de zona respectivă, de educație și auto-educație, de tradiție și conservatorism.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveţi pe marginea scandalului legat de „atenţiile” pregătite de părinţi profesorilor de la Colegiul Naţional Emanuil Gojdu?

De stiut

Avocatul Bihoreanului
Mircea Ursuta
În 7 iunie 2018, în calitate de cameră decizională, Camera Deputaţilor a adoptat un proiect de lege privind modificarea Codului de procedură civilă, care a fost trimis Preşedintelui României în vederea promulgării. În condiţiile în care unul dintre principalele subiecte actuale din mass media este reprezentat de modificarea codurilor penale, adoptarea acestei legi, mult mai importante pentru cetăţeanul de rând, a trecut aproape neobservată. Sunt modificate aproximativ 100 de articole din Codul de procedură civilă!
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Toxiinfecţiile alimentare sunt boli acute cu manifestări diareice, determinate de salmonele, stafilococi enterotoxici, clostridium perfringens, clostridium botulinum şi alţi agenţi patogeni. Cea mai frecventă toxiinfecţie alimentară este cea determinată de salmonele. Există peste 1.700 de tipuri clasificate de salmonele. 
Psihologul Bihoreanului
Razvan Coloja
Ne naştem, suntem crescuţi de părinţi, ne maturizăm, avem la rândul nostru propriii copii pe care îi creştem, îmbătrânim. Fiecare generaţie trece prin acelaşi ciclu, dar o face în perioade diferite de timp, pe măsură ce în urma noastră rămâne istoria. Aşa se face că aceia care au prins în adolescenţă începuturile comunismului în România au încă memoria vremurilor de dinainte şi au trebuit să se adapteze schimbării.

Bihoreanul tipărit

Luni, 18 iunie, a apărut un nou număr din BIHOREANUL tipărit, alături de suplimentul ecologic Oradea Noastră. Dintre subiectele noii ediții: O companie a milionarului Viorel Micula plănuieşte să ridice în Piaţa Cetăţii un complex imobiliar fără egal, cu un turn de 19 etaje, de două ori mai înalt decât orice bloc din Oradea. BIHOREANUL vă prezintă în exclusivitate proiectul ce prevede un ansamblu comercial şi locativ cu blocuri de 19, 16 şi 13 etaje, fiecare cu parcări subterane pe două niveluri, cu piscină şi sute de apartamente, ce vor domina zona de la 67 metri altitudine, dar care a stârnit deja opoziţia vecinilor, speriaţi că mega-construcţiile îi vor lăsa fără lumină.
18 Iunie 2018, 00:00
Cristian Achim, antrenorul echipei CSM CSU Oradea, campioana României la baschet masculin: 'Mă simt apreciat şi iubit în Oradea' (FOTO)
Bihoreanul tipărit
Dintre toţi cei care, miercurea trecută, au purtat în Arena Antonio Alexe tricouri cu inscripţia "Lion King" pentru a sărbători triumful înregistrat cu o seară înainte de CSM CSU Oradea în Liga Naţională de Baschet, cel mai expansiv a fost antrenorul Cristian Achim. A sărit, a scandat, a bătut toba galeriei şi s-a pozat cu toţi fanii care asistau la prezentarea trofeului. Aflat de peste 8 ani la cârma echipei de baschet, un record în România, vâlceanul Cristi Achim a dezvăluit BIHOREANULUI care au fost planurile de anihilare a competitorilor de la Steaua, ce relaţie are cu fanii orădeni şi ce i-a spus primarul Ilie Bolojan după victorie.
Nu rataţi noul BIHOREANUL tipărit!
Bihoreanul tipărit
Luni, 18 iunie, a apărut un nou număr din BIHOREANUL tipărit, alături de suplimentul ecologic Oradea Noastră. Dintre subiectele noii ediții: O companie a milionarului Viorel Micula plănuieşte să ridice în Piaţa Cetăţii un complex imobiliar fără egal, cu un turn de 19 etaje, de două ori mai înalt decât orice bloc din Oradea. BIHOREANUL vă prezintă în exclusivitate proiectul ce prevede un ansamblu comercial şi locativ cu blocuri de 19, 16 şi 13 etaje, fiecare cu parcări subterane pe două niveluri, cu piscină şi sute de apartamente, ce vor domina zona de la 67 metri altitudine, dar care a stârnit deja opoziţia vecinilor, speriaţi că mega-construcţiile îi vor lăsa fără lumină.
18 Iunie 2018, 00:00
Curaj pe tocuri: Marele câştigător al show-ului 'Românii au talent', orădeanul Emil Rengle, este un promotor al toleranţei faţă de comunitatea gay (FOTO)
Bihoreanul tipărit
Marele câştigător al show-ului "Românii au talent", orădeanul Emil Rengle, este un promotor al toleranţei faţă de comunitatea gay din România. Deşi unii i-au contestat talentele de dansator şi coregraf, iar alţii l-au jignit după ce a dezvăluit că este bisexual, artistul a decis să ignore răuvoitorii, spunând că triumful său în emisiunea PRO TV demonstrează schimbarea mentalităţilor românilor.
Cupidon încolţit: Aleşii din Aleşd îi impută primarului PNL Ioan Todoca angajamentul de colaborare cu Securitatea (VIDEO)
Bihoreanul tipărit
După ce BIHOREANUL a dezvăluit că edilul a colaborat cu fosta poliţie politică comunistă, consilierul liberal Dan Vancea a demisionat din funcţie, dar şi din partid, iar aleşii PSD au reclamat că Todoca vrea să deturneze atenţia de la propria-i problemă de integritate acuzându-i că ei au „sponsorizat” articolul cu 10.000 lei.
15 Iunie 2018, 08:01
Suferinţă cu gândaci: În timp ce pregăteşte o modernizare de 3 milioane euro, spitalul din Beiuş e invadat de... gândaci (FOTO)
Bihoreanul tipărit
După ce fiul unui pacient a dezvăluit imagini înfăţişând dezgustătoarele insecte, dar şi tencuieli căzute şi prize rupte, managerul explică invazia gândacilor şi degradările prin faptul că secţia n-a fost niciodată reabilitată în aproape şapte decenii.
14 Iunie 2018, 20:10
Grădina de... import: Mai bine de jumătate din 'producătorii' agricoli din Bihor sunt, de fapt, bişniţari de marfă cumpărată en-gros
Bihoreanul tipărit
Majoritatea "producătorilor" care vând fructe şi legume "de casă" în pieţele din Bihor sunt, de fapt, bişniţari de marfă cumpărată en-gros. Inspectorii Direcţiei Agricole au descoperit că mai bine de jumătate dintre "pomicultorii" şi "zarzavagiii" din Biharia, Paleu, Podgoria şi Nojorid comercializează produse importate, deşi se acoperă cu certificate de producător pe care primarii le eliberează ca să nu le piardă voturile.
14 Iunie 2018, 08:01
Recidiviştii lui Dorel: Angajaţii afaceristului Dorel Ungur au spart un dig de pe Crişul Negru, în amonte de Tăut
Bihoreanul tipărit
Angajaţii afaceristului salontan Dorel Ungur au spart un dig de pe Crişul Negru, în amonte de Tăut. Prinşi în repetate rânduri la furat balastru din râu, muncitorii au comis-o din nou: au făcut drum spre albie cu excavatorul ca să scoate ilegal pietriş, fiind prinşi "în fapt" de săteni, dar apoi doar "mângâiaţi" de autorităţi cu un simplu avertisment, deşi infracţiunea este una gravă.
Kitsch de lux: Administrația Bazinală de Apă Crișuri a băgat un munte de bani publici într-un hotel… nefuncțional (FOTO)
Bihoreanul tipărit
Hotelul cu circuit închis în care Administraţia Bazinală de Apă Crişuri a băgat aproape un milion de euro a ieşit... nefuncţional. După ce au renovat vile de protocol în judeţele Bihor şi Arad şi şi-au tras maşini şi chiar barcă de agrement şi pescuit, şefii ABA Crişuri se pregătesc să inaugureze în Băile Felix un „Centru de perfecţionare” care nici măcar nu poate fi folosit conform destinaţiei proiectate.
OTL iese 'pe sate'! Societatea vrea transport către satele din jurul Oradiei mai ieftin decât cel privat
Bihoreanul tipărit
Societatea de transport local din Oradea vrea să-şi extindă cursele în comunele din Zona Metropolitană Oradea, începând cu Sântandrei şi Biharia. OTL pregăteşte un abonament metropolitan care să permită deţinătorului să se deplaseze din Sântandrei până în Sânmartin folosind, inclusiv prin Oradea, orice mijloc de transport în comun la un preţ de circa 100 lei, sub cele practicate de firmele private.
12 Iunie 2018, 12:17
Orgie în cimitir: O fată de 14 ani din Bihor a fost „vrăjită” de tânărul de care s-a amorezat să facă sex în grup cu el şi încă 6 amici
Bihoreanul tipărit
O fată de 14 ani a fost "vrăjită" de tânărul de care s-a amorezat să facă sex în grup cu el şi încă 6 amici. Elev la Colegiul Agricol din Valea lui Mihai, Kosztin Dezső a fost arestat şi trimis în judecată împreună cu cei 6 tovarăşi care s-au destrăbălat cu minora în cimitirul evreiesc din oraş, ba au mai şi filmat scenele de sex, cu toţii riscând să-şi petreacă în închisoare următorii 3 - 10 ani.
12 Iunie 2018, 08:08
Un om şi-un câine… Şoferul care a târât un câine legat de maşină prin oraş se simte nedreptăţit şi păgubit (VIDEO)
Bihoreanul tipărit
Oprit în trafic de orădeni indignaţi de gestul său violent şi dat pe mâna Poliţiei, care acum îl cercetează pentru rele tratamente aplicate animalelor, orădeanul Gabriel Onaca se simte nedreptăţit şi este revoltat că trebuie să dea el socoteală, nu stăpânul câinelui.
11 Iunie 2018, 12:20
Nu rataţi noul BIHOREANUL tipărit!
Bihoreanul tipărit
Luni, 11 iunie, a apărut un nou număr din BIHOREANUL tipărit. Dintre subiectele noii ediţii: o fată de 14 ani a fost „vrăjită” de tânărul de care s-a amorezat să facă sex în grup cu el şi încă 6 amici. Elev la Colegiul Agricol din Valea lui Mihai, Kosztin Dezső a fost arestat şi trimis în judecată împreună cu cei 6 tovarăşi care s-au destrăbălat cu minora în cimitirul evreiesc din oraş, ba au mai şi filmat scenele de sex, cu toţii riscând să-şi petreacă în închisoare următorii 3 - 10 ani.
11 Iunie 2018, 00:00
Acţiunea 'Ardealul': Ungaria lui Horthy a creat la Oradea o grupare care să execute acţiuni brutale împotriva românilor
Bihoreanul tipărit
Cu puţin înainte să înceapă al doilea război mondial, Ungaria lui Miklós Horthy a creat la Oradea o oficină care să pregătească şi să execute acţiuni brutale împotriva românilor. Cunoscută sub numele Rongyos Gárda (Garda Zdrenţăroşilor), organizaţia teroristă paramilitară a regimului hortist avea "filiale" în mai multe oraşe din Ungaria şi din jur, inclusiv în Oradea, unde funcţiona un centru regional.
10 Iunie 2018, 16:28
Grădinar, caut pereche: Bihoreanul Sergiu Pop îşi caută iubită în emisiunea 'Gospodar fără pereche' de la PRO TV (FOTO)
Magazin
Fermier priceput şi cantor bisericesc, bihoreanul Sergiu Pop din Mihai Bravu îşi caută drăguţă în emisiunea "Gospodar fără pereche" de la PRO TV. La 26 de ani, tânărul continuă tradiţia familiei cultivând legume în sere întinse pe mai bine de un hectar, dar fetelor care îl vor curta le promite că, pe lângă muncă, se vor şi distra, vor primi flori şi vor "vâna" căprioare.
Oradea fircălită: În ciuda ambiţiilor turistice, oraşul s-a umplut cu mâzgălituri ce-i dau un aspect de ghetou (FOTO)
Bihoreanul tipărit
Oradea s-a umplut cu mâzgălituri ce-i dau un aspect de ghetou, în ciuda ambiţiilor de oraş turistic. Dezinteresul autorităţilor locale faţă de vandalizarea cu graffiti a spaţiilor publice a făcut ca acestea să fie umplute cu inscripţii şi desene neinteligibile, începând din pasajele subterane până în cartierele de locuit şi centrul istoric.
Revolta târgoveţilor: Comercianţii de pe Corso, nemulţumiţi că Primăria Oradea le-a pus orar prelungit
Bihoreanul tipărit
Regulamentul privind prelungirea până la ora 21 a programului magazinelor de pe Corso de la 1 iunie stârneşte nemulţumirea comercianţilor. Comercianţii din centru au reclamat municipalităţii că orarul obligatoriu de 11 ore le va ruina afacerile, deoarece vor trebui să angajeze personal suplimentar în condiţiile în care, din lipsă de cumpărători, vânzările li se vor menţine la acelaşi nivel.
07 Iunie 2018, 08:03
Inginerie la max! Lucrările la promenada de pe malul stâng al Crişului trec prin cea mai spectaculoasă fază (FOTO)
Bihoreanul tipărit
Lucrările la promenada de pe malul stâng al Crişului în zona centrală a oraşului trec prin cea mai spectaculoasă fază, fiind derulate cu o tehnologie rarisimă în România. Pentru că în aval de Podul Ladislau râul are cea mai iute curgere şi albia are un strat de roci mari, constructorul Repcon şi subantreprenorul Dewatering & Pilling "seacă" temporar şi "mută" Crişul pentru a turna "la uscat" fundaţia viitoarei promenade.
Prinde hoţul, scoate-i banu’: 1.600 de spărgători din Bihor au scăpat de pedepse fiindcă s-au împăcat cu victimele
Bihoreanul tipărit
Furturile au devenit o afacere fără risc: dacă sunt prinşi, hoţii îşi despăgubesc victimele, scapă de anchetă şi o iau, pur şi simplu, de la capăt. Doar în ultimii doi ani, în Bihor, au scăpat de închisoare peste 1.600 spărgători de maşini şi de locuinţe, după ce şi-au "împăcat" victimele, plătindu-le pagubele, majoritatea fiind ulterior inculpaţi pentru fapte similare, dar cu aceleaşi urmări previzibile.
06 Iunie 2018, 08:02
Se caută meseriaşi! Convinşi că vor avea succes numai dacă urmează un liceu, bihorenii îşi îndepărtează copiii de şcolile profesionale
Bihoreanul tipărit
Convinşi că vor avea succes numai dacă urmează un liceu, bihorenii îşi îndepărtează copiii de şcolile profesionale. Pentru a atrage mai mulţi tineri spre clasele de meserii, Primăria Oradea le va asigura cazarea şi trei mese pe zi, beneficii care se adaugă bursei lunare de 400 lei din partea statului şi a firmelor interesate să-i angajeze.
'Fac ce trebuie, nu ce dă bine': La mijlocul celui de-al treilea mandat, primarul Ilie Bolojan explică ce planuri mai are pentru Oradea şi în carieră
Bihoreanul tipărit
La mijlocul celui de-al treilea mandat, primarul Ilie Bolojan explică cititorilor BIHOREANULUI ce planuri mai are pentru Oradea, dar şi pentru propria carieră. Între altele, Bolojan dezvăluie că din cauza politicii din România doi mari investitori din industria automotive nu s-au mai stabilit la Oradea, ci au preferat Ungaria, unde Guvernul le-a oferit facilităţi, şi arată că Primăria are "pe ţeavă" noi proiecte cu fonduri UE, în valoare de 80-100 milioane euro. "Fac ce trebuie, nu ce dă bine", afirmă edilul într-un interviu acordat ziarului.
05 Iunie 2018, 08:01
Greu de cântărit: Procesul DNA vs Alexandru Kiss şi Beniamin Rus s-a încheiat cu pledoarii-maraton, urmează sentinţa
Bihoreanul tipărit
Şedinţă-maraton, de 13 ore, înainte ca Tribunalul să dea sentinţa în cel mai greu dosar al DNA Oradea, în care fostul şef al CJ Bihor, Alexandru Kiss, şi patronul Selina, Beniamin Rus, sunt judecaţi pentru şpăgi de 4,3 milioane euro. În pledoariile finale, întinse joia trecută până la miezul nopţii, procurorul a cerut pedepse maxime, închisoare de 10 ani, apărătorii au acuzat DNA de "poveşti mincinoase", iar inculpaţii au apelat la compasiunea magistratului care pe 11 iunie le va decide soarta.
04 Iunie 2018, 15:15
Nu ratați BIHOREANUL tipărit!
Bihoreanul tipărit
Luni, 4 iunie, a apărut un nou număr din BIHOREANUL tipărit, alături de suplimentul ecologic Oradea Noastră. Dintre subiectele noii ediții: La mijlocul celui de-al treilea mandat, primarul Ilie Bolojan explică cititorilor BIHOREANULUI ce planuri mai are pentru Oradea, dar şi pentru propria carieră. Între altele, Bolojan dezvăluie că din cauza politicii din România doi mari investitori din industria automotive nu s-au mai stabilit la Oradea, ci au preferat Ungaria, unde Guvernul le-a oferit facilităţi, și arată că Primăria are „pe ţeavă” noi proiecte cu fonduri UE, în valoare de 80-100 milioane euro. Din același număr aflați și că procesul DNA vs Kiss și Rus s-a încheiat cu pledoarii-maraton, dar și că 1.600 de spărgători din Bihor au scăpat de pedepse fiindcă s-au împăcat cu victimele.
04 Iunie 2018, 00:00
In vino veritas: Orădenii sunt invitați la primul salon de vinuri din oraș, unde vor degusta peste 200 de varietăţi din țară și străinătate
Bihoreanul tipărit
Înfiinţată în urmă cu opt ani de cunoscutul enolog orădean Dorin Popa, Asociaţia pentru cultura şi civilizaţia vinului Millésime organizează la începutul lunii iunie un eveniment de amploare dedicat iubitorilor de vin. Nu mai puţin de 26 de crame invitate la Salonul Vinurilor Millésime vor aduce în faţa orădenilor peste 200 de specialităţi de vinuri româneşti, din Republica Moldova, precum şi din Spania, Italia, Portugalia, Africa de Sud, Franţa şi Chile.
03 Iunie 2018, 19:18
Zbor în ceaţă: Şefii Judeţului şi cei ai Aeroportului Oradea se ţin de contracte secrete cu operatorii aerieni
Bihoreanul tipărit
Continuitatea curselor externe de pe Aeroportul din Oradea rămâne incertă, în ciuda jocurilor de imagine orchestrate de Consiliul Judeţean Bihor. În timp ce Blue Air ezită să promită rute noi din Oradea, ci doar le "studiază", Ryanair dispare din peisaj fără niciun fel de penalizări, deoarece contractul confidenţial încheiat cu Aeroportul nu obliga compania să păstreze zborurile o anume perioadă de timp.
01 Iunie 2018, 10:07
Bucurii pentru copii: De 1 iunie, Kids Fest aduce 3 zile cu distracţii, ateliere, jocuri, magie şi personaje de poveste în Cetate
Bihoreanul tipărit
La Oradea, Ziua Copilului va dura... trei zile. În weekend-ul 1-3 iunie, Cetatea se va transforma într-un tărâm de basm, cu numeroase bucurii pentru micuţi. În fortăreaţă vor fi organizate ateliere de olărit, vor fi oferite lecţii de minigolf, de tir cu arcul şi chiar de echitaţie. Prin curtea Cetăţii se vor plimba personaje de basm şi vor fi amplasate "statui" misterioase, iar copiii sunt invitaţi, fireşte, şi la spectacole de teatru şi de magie.
31 Mai 2018, 19:49
Principii... fără număr: De ce au protestat de fapt urgentiştii de la UPU-SMURD
Bihoreanul tipărit
Culisele revoltei UPU-SMURD: asistentele şi medicii au "jucat la demisie" fiindcă la venituri nete de 5.000 - 15.000 lei au pierdut într-o lună sporuri între 200 şi 3.500 lei. În timp ce dr. Hadrian Borcea susţine că a apărat principiul diferenţierii sporurilor şi acuză şefii Spitalului Judeţean şi pe ai Primăriei că au tăiat haiduceşte bani de la "bogaţii" doctori ca să dea la "săracii" infirmieri, primarul Ilie Bolojan s-a supărat că propriul reprezentant în conducerea spitalelor a acţionat ca un... sindicalist.
31 Mai 2018, 14:45
Captivi între betoane: Noile blocuri şi centre comerciale din Oradea sunt aglomerări de betoane fără verdeaţă (GALERIE FOTO)
Bihoreanul tipărit
Noile blocuri, centre comerciale şi străzi din Oradea sunt lipsite de spaţii verzi şi de copaci. Deşi regulamentul de urbanism al oraşului prevede că orice curte de bloc trebuie dotată cu zone verzi şi aliniamente de arbori, majoritatea noilor construcţii sunt înconjurate tot de betoane, pe motiv că autorizaţiile au fost emise anterior instituirii regulilor "verzi".
Parcare la apă! Primarul Ilie Bolojan recunoaşte eşecul lucrărilor la parcarea din strada Independenţei
Bihoreanul tipărit
Incapabilă să finalizeze parcarea subterană din strada Independenţei, administraţia Bolojan îşi trece în palmares încă un rateu major. După trei ani de deranj, în care proiectantul ales de RCS&RDS şi executantul desemnat de Primăria Oradea au pierdut timpul cu divergenţe, iar lucrarea a trebuit reproiectată din temelii, primarul Ilie Bolojan a decis să rezilieze contractul cu firma Construcţii Bihor şi să scoată lucrarea din nou la licitaţie, la un preţ cu 50% mai mare.
30 Mai 2018, 08:02
'O mică atenţie...': Universitarul orădean Mihai Maci reacţionează în scandalul cadourilor pregătite de părinţi pentru profesorii de la Gojdu
Bihoreanul tipărit
Universitarul orădean Mihai Maci a reacţionat, printr-o luare de poziţie, în scandalul cadourilor pregătite de părinţi pentru profesorii Colegiului Emanuil Gojdu. După ce gojdiştii au acuzat la unison BIHOREANUL de dezinformare şi denigrare, fără să admită că dezvăluirile privind intenţiile părinţilor erau reale, reputatul filozof şi dascăl a făcut o analiză proprie, subliniind că orice comitet de părinţi există exclusiv pentru a duce bani în şcoală şi că obiceiul cadorisirii dascălilor, deşi tabu, e unanim cunoscut şi acceptat de părinţi şi profesori.
29 Mai 2018, 12:46
Banii sau viaţa! Vila şefului pentru Europa al Faist a fost prădată de un hoț mascat, care i-a legat copilul și ameninţat nevasta!
Bihoreanul tipărit
Vila şefului uneia dintre cele mai cunoscute multinaţionale din Oradea a fost prădată de un bărbat mascat, care i-a atacat nevasta şi copilul, ameninţând că-l omoară. Atacatorul a pândit-o pe soţia lui Remus Cotuţ, managerul general pentru Europa al Faist Mekatronic, când aducea de la şcoală băiatul, pe care l-a luat ostatic punându-i cuţitul la gât. Mascatul a încătuşat-o şi a obligat-o astfel pe femeie să-i dea bijuteriile, banii din casă şi cheile unei maşini de teren, cu care în final a fugit, fără a fi prins de Poliţie. În ciuda gravităţii întâmplării şi a modului de operare periculos, autorităţile judiciare au ţinut incidentul la secret, deşi el ar fi trebuit adus la cunoştinţa publicului, cu rol preventiv.
 1  3 4 5  

FOTO BIHOREANUL

 • Gerovital, brandul nr. 1 în România, a deschis primul magazin în Oradea. Inaugurarea s-a făcut cu şampanie, o prezentare Eli Lăslean şi reduceri (FOTO)
 • Voluntariat. 20 de orădeni au plantat flori în piaţa Ferdinand într-o acţiune de înfrumuseţare a oraşului (FOTO / VIDEO)
 • Kirchweih la Palota: Micuţa comunitate de germani şi-a sărbătorit întemeietorul şi protectorul spiritual (FOTO/VIDEO)
 • Morţii cu morţii: Drumul între DN 79 şi cimitirul din Nojorid, presărat cu buruieni înalte de 2 metri! (FOTO)
 • Accident grav pe DN 1: Un bărbat a murit şi o femeie este în stare gravă, după ce o maşină s-a ciocnit cu un autocar (FOTO/VIDEO)
 • Culturi distruse: Grindina a făcut pagube enorme în mai multe localităţi din Bihor (FOTO/VIDEO)
 • Meciuri internaţionale atractive, la turneul internaţional de box 'Memorialul Nicolae Talpoş' (FOTO)
 • The Lion Kings: Campionii României la baschet au prezentat trofeul în faţa fanilor orădeni, fiind primiţi cu aplauze şi confetti (FOTO/VIDEO)
 • Furtună peste Oradea: Ploaia şi vijelia au inundat străzi şi au doborât copaci cu nemiluita (FOTO/VIDEO)
 • Bucurie în Piața Unirii! CSM Oradea este din nou campioana României la baschet! (FOTO / VIDEO)

TIMP LIBER

Timp liber

CURS VALUTAR

 • 1 USD = 3.8697 RON
 • 1 EUR = 4.5959 RON
 • 1 HUF = 0.015 RON