URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 22 NOIEMBRIE 2019

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Cred că primarul Ilie Bolojan se ghidează în viaţă după principiul "repetiţia este mama învăţăturii". Altfel nu se explică de ce, după episodul dureros cu Gavril Grebenişan la cârma Spitalului Judeţean, a recidivat cu Dacian Foncea ca manager la Municipal.
Zic şi eu
Adrian Cris
Până săptămâna trecută, credeam că între finaliştii prezidenţialelor trebuie să existe o dezbatere, ba chiar să fie legiferată, dar aşa încât să nu degenereze în ţigănie. În câteva zile, societatea s-a împărţit între unii care, fiindcă Iohannis refuză "confruntarea" cu Dăncilă, îl acuză de laşitate, şi alţii care, ştiind ce a făcut fiecare, consideră dialogul imposibil. Tema "Marele Mut vs Proasta Statului" a devenit ea însăşi temă de campanie pentru turul decisiv.
Cum a fost?
Lucian Cremeneanu
Klaus Iohannis știe că nu e un tip șarmant cu electoratul. I-ar plăcea la maxim dacă n-ar trebui să interacționeze cu nicio ființă umană, să nu fie nevoit să zâmbească fals în fața camerelor, să nu dea mâna cu nimeni niciodată. Trecerea de la dezinvoltura balcanică a lui Băsescu la seriozitatea atât de neromânească a lui Iohannis a fost prea brutală pentru publicul larg, în ochii căruia președintele ar trebui să fie un tip de viață, chefliu, cu vicii, slobod la gură, cu râs zgomotos și cu inima bătând în ritm de manea...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cu cine veți vota în turul doi al alegerilor prezidențiale din 24 noiembrie?
De stiut

Avocatul Bihoreanului
Mircea Ursuta
Aşa cum arătam anterior, poprirea este operaţiunea prin care, prin intermediul unui executor judecătoresc şi în temeiul unui titlu executoriu, un creditor încearcă să obţină banii datoraţi de o altă persoană (a treia persoană) debitorului său. Procedura popririi presupune o adresă se înfiinţare a popririi emisă de executorul judecătoresc şi comunicată terţului poprit (care, de regulă este fie angajatorul debitorului, fie o bancă).
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Diagnosticul de infarct miocardic acut (IMA) se bazează pe durerea toracică severă şi celelalte simptome (nelinişte, anxietate, paloare, transpiraţii), fiind completat de datele de laborator, electrocardiogramă şi tehnicile imagistice. Bolnavul cu IMA prezintă unele modificări sanguine nespecifice (creşterea numărului de leucocite şi a VSH) şi unele modificări specifice (creşterea cantităţii de enzime specifice muşchiului miocardic ca urmare a necrozei).
Psihologul Bihoreanului
Razvan Coloja
Din păcate, cinematografia şi oamenii neinformaţi perpetuează o serie de mituri care impun o stigmă asupra bolnavilor şi asupra celor cu afecţiuni psihice. Un schizofrenic este confundat des cu cei cu personalitate multiplă, cu criminalii în serie, cu cei malefici şi răi, gata de violenţe inimaginabile. Adevărul este, însă, altul...

Bihoreanul tipărit

Luni, 18 noiembrie, a apărut un nou număr din BIHOREANUL tipărit, cu un conținut variat și bogat în informații exclusive. S-a înregistrat o premieră cutremurătoare în justiția bihoreană: un bărbat a fost trimis în judecată pentru determinarea sinuciderii, fiindcă și-a terorizat concubina până când aceasta şi-a pus capăt zilelor. Totul, sub ochii familiei şi ai localnicilor, care nu au intervenit ca să îl oprească. Din același număr aflați și că Directorul ABA Crişuri, Dorel Dume, şi-a făcut firmă cu care căpuşează instituţia, dar și că Primăria a întors Oradea pe dos, şantierele numeroase provocând mari ambuteiaje.
18 Noiembrie 2019, 00:00
Modelul german: Liceul German 'Friedrich Schiller' este singura şcoală din Bihor unde elevii învaţă în nemţeşte (FOTO)
Bihoreanul tipărit
Dacă în urmă cu 30 de ani, cunoaşterea, chiar şi modestă, a unei limbi străine era un avantaj pentru absolvenţii şcolii româneşti, astăzi este o banalitate. Cum piaţa forţei de muncă este tot mai internaţionalizată, cei care vor să aibă o carieră de top trebuie să stăpânească bine cel puţin două limbi străine. Germana este a doua cea mai vorbită limbă din Europa, după rusă, şi nu e deloc de mirare că unii orădeni o văd ca pe o şansă pentru un viitor de succes al copiilor lor. Chiar dacă nimeni în familia lor nu vorbeşte germana, sute de elevi învaţă la Liceul Teoretic German "Friedrich Schiller", singura şcoală cu predare în limba lui Goethe din Bihor. Şi unde printre dascăli se numără şi un neamţ get-beget...
22 Noiembrie 2019, 08:02
Probleme în bloc: Din 120 de blocuri înscrise în programul de reabilitare termică, doar unul a reușit să atragă constructor
Bihoreanul tipărit
Au fost înscrise în programul de reabilitare 120 de blocuri, au primit finanțare europeană 47, dar numai pentru unul singur s-a și găsit un constructor! Oradea riscă să piardă finanțări europene în valoare de 5 milioane euro, după ce OUG 114 a majorat salariile și tarifele în construcții atât de mult încât prețurile oferite de oraș sunt neatractive chiar și după majorarea la 25% a contribuției proprietarilor.
21 Noiembrie 2019, 08:01
Dorele, te-am prins! În atenţia DNA: directorul Dume de la ABA Crişuri şi-a făcut firmă cu care căpuşează instituţia (FOTO / VIDEO)
Bihoreanul tipărit
DNA, vezi aici: directorul Administraţiei Bazinale de Apă Crişuri, Dorel Dume, şi-a făcut firmă pe ascuns şi a ghiftuit-o cu 98 de contracte din partea instituţiei. Dume a înfiinţat o societate comercială pe numele unui pensionar, care şi-a făcut toţi banii numai din încasări de la ABA Crişuri, adică un profit net de 35.000 euro în doi ani, cu un singur angajat, vânzându-i de la servicii de curăţenie, prosoape şi perdele până la polonice, televizoare şi materiale de construcţii.
Folk de colecţie: Ziua României va fi sărbătorită mai devreme la Oradea, cu Ducu Bertzi, Vasile Şeicaru şi Victor Socaciu
Bihoreanul tipărit
Pentru al treilea an consecutiv, municipalitatea îi cheamă pe orădeni să sărbătorească (şi) mai devreme Ziua Naţională. Înainte de parada tradiţională de 1 Decembrie, săptămâna aceasta la Casa de Cultură a Sindicatelor va avea loc o nouă ediţie a concertului "România ne uneşte!", care, în premieră, aduce împreună la Oradea trei dintre cei mai apreciaţi cantautori din ţară, într-un spectacol intitulat "Folk de colecţie".
19 Noiembrie 2019, 10:01
Împinsă la moarte: Şi-a torturat concubina până când aceasta s-a spânzurat. A fost în stare s-o scoată în pielea goală în stradă! (FOTO)
Bihoreanul tipărit
Premieră cutremurătoare în justiția bihoreană: un bărbat a fost trimis în judecată pentru determinarea sinuciderii, fiindcă și-a terorizat concubina până când aceasta şi-a pus capăt zilelor. Sub ochii familiei şi ai localnicilor, care nu au intervenit ca să îl oprească, femeia de 48 de ani, mamă a cinci copii, a fost bătută de bărbat cu parul, cu vătraiul, cu pumnii şi picioarele, individul ajungând chiar s-o dezbrace în pielea goală, să-i scrie cuvinte obscene pe spate şi s-o scoată aşa în stradă, în văzul trecătorilor.
Oradea, blocată! Şantierele numeroase provoacă ambuteiaje fără precedent (FOTO / VIDEO)
Bihoreanul tipărit
Şantierele din zonele aglomerate ale oraşului sufocă traficul, provocând ambuteiaje fără precedent. După ce a tărăgănat lucrările în timpul vacanţei de vară, Primăria acţionează pompieristic, încercând să decongestioneze traficul prin decalarea orelor de începere a cursurilor la şcolile din Parcul Traian şi amânarea suspendării circulaţiei tramvaielor peste Podul Dacia până la vacanţa de iarnă.
Retrospectiva săptămânii, prin ochii lui Bihorel: Ianoș, ofticat că Bolovan îi lezează partidul în fiecare zi
Bihoreanul tipărit
Cum arată evenimentele săptămânii trecute, prin ochii lui Bihorel: Ianoş, circumspect: "Bolovan a construit un nou centru de colectare a deşeurilor. În fiecare zi comite acte care lezează partidul nostru"...
18 Noiembrie 2019, 08:03
Nu ratați BIHOREANUL tipărit! În premieră, un bărbat e trimis în judecată pentru determinarea sinuciderii, fiindcă și-a terorizat concubina
Bihoreanul tipărit
Luni, 18 noiembrie, a apărut un nou număr din BIHOREANUL tipărit, cu un conținut variat și bogat în informații exclusive. S-a înregistrat o premieră cutremurătoare în justiția bihoreană: un bărbat a fost trimis în judecată pentru determinarea sinuciderii, fiindcă și-a terorizat concubina până când aceasta şi-a pus capăt zilelor. Totul, sub ochii familiei şi ai localnicilor, care nu au intervenit ca să îl oprească. Din același număr aflați și că Directorul ABA Crişuri, Dorel Dume, şi-a făcut firmă cu care căpuşează instituţia, dar și că Primăria a întors Oradea pe dos, şantierele numeroase provocând mari ambuteiaje.
18 Noiembrie 2019, 00:00
Tu ce faci de Revelion? Pentru cei nehotărâţi, BIHOREANUL prezintă câteva opţiuni
Bihoreanul tipărit
Probabil aţi auzit deja întrebarea, cam enervantă pentru unii, "Ce faci de Revelion?". În această perioadă, chiar dacă pare devreme, se discută între prieteni, se fac deja rezervări şi se caută cele mai tari petreceri şi sejururi. Pentru cei nehotărâţi, BIHOREANUL prezintă câteva opţiuni, că e vorba de party-uri gratuite, cum va fi cea din Piaţa Unirii, de seri în localurile orădene sau de vacanţe piperate în destinaţii ca Dubai...
16 Noiembrie 2019, 19:11
Tineret... la pensie: Încremenită în trecut, Casa Tineretului din Oradea este neatractivă pentru elevi şi studenţi (FOTO)
Bihoreanul tipărit
Ridicat la începutul anilor ’80 prin munca voluntară - şi obligatorie - a membrilor Uniunii Tineretului Comunist, complexul Casa de Cultură a Tineretului din Ioşia pare că a intrat la pensie. Puţini din tinerii de azi ştiu măcar ce reprezintă aceste clădiri şi, oricum, nimic nu-i îmbie să intre. Încremenită în trecut, Casa Tineretului este neatractivă pentru elevii şi studenţii oraşului.
15 Noiembrie 2019, 09:17
Începe debirocratizarea! Noua lege a construcțiilor simplifică procedurile și îi scutește pe bihoreni de drumuri
Bihoreanul tipărit
De luna aceasta, românii pot construi mai repede și mai ieftin, pentru că se va aplica noua lege privind autorizarea lucrărilor. Primăria Oradea pregătește deja un regulament de urbanism menit să pună în aplicare Legea 193/2019, care reduce numărul de avize, așteptarea după acte, lansarea Certificatului de Urbanism electronic și înființarea unei comisii unice pentru verificarea documentelor.
14 Noiembrie 2019, 13:05
Asistentul orădenilor: Şase liceeni vor să-i scutească, printr-o aplicaţie, pe cetăţeni de drumuri la Primărie (FOTO)
Bihoreanul tipărit
Obişnuiţi deja să-şi facă cumpărăturile de acasă ori să plătească facturile de pe telefon, oamenii se aşteaptă, pe bună dreptate, să rezolve şi probleme birocratice fără a umbla pe la instituţiile publice. Tocmai de aceea, şase adolescenţi orădeni au creat aplicaţia Citizen Assistant (Asistentul Cetăţeanului), menită să ghideze cetăţenii în procedurile birocratice. Tinerii vor să-şi dezvolte aplicaţia în aşa fel încât ea să poată fi implementată şi de Primăria Oradea.
Înecați în pierderi! De ce reclamă orădenii că Termoficare şi Compania de Apă le umflă facturile de apă rece şi caldă
Bihoreanul tipărit
Zeci de orădeni reclamă lunar la Termoficare şi CAO consumuri "umflate" de apă caldă şi rece. Asociaţiile de proprietari susţin că orădenii plătesc mai mult decât consumă deoarece contoarele furnizorilor indică şi cu 30% peste suma contoarelor din apartamente, în timp ce furnizorii explică diferenţele prin deosebirile de precizie între aparate, prin furturi şi pierderi.
13 Noiembrie 2019, 12:00
„Oierie” cu Dume: Sub ochii șefilor ABA Crişuri, sute de kilometri de diguri au devenit... păşuni pentru oi (FOTO)
Bihoreanul tipărit
Administraţia Bazinală de Apă Crişuri, al cărei şef, Dorel Dume, este şi deţinător de ovine, a închiriat unor ciobani aproape 1.500 hectare de diguri, devenite... păşuni. Obligaţi să cosească iarba de pe diguri contra unor taxe derizorii, ciobanii le distrug păscând turmele pe ele, iar unul a ajuns chiar să-şi facă stână şi un adăpost în albia Crişului Repede fără să fie sancţionat, pentru că ar îngriji şi oi ale directorului ABA.
Din nou pe picioare: Bărbatul operat la Oradea de coxartroză bilaterală printr-o tehnică revoluționară s-a recuperat complet! (VIDEO)
Bihoreanul tipărit
Bărbatul operat la Oradea printr-o tehnică revoluţionară de coxartroză bilaterală s-a recuperat complet! La cinci luni după ce a fost operat la Oradea prin abord direct anterior minim invaziv, bilateral simultan, un pacient cu coxartroză s-a întors deja la muncă şi chiar s-a apucat să-şi construiască o casă.
12 Noiembrie 2019, 13:01
Meci pentru stadion: Primăria lui Bolojan se judecă cu frații Maghiar pentru terenul pe care ar urma să se ridice viitorul stadion municipal din Oradea
Bihoreanul tipărit
Primăria lui Ilie Bolojan se judecă cu fiii fostului rector Teodor Maghiar pentru un teren de 2 milioane euro pe care vrea să construiască viitorul stadion municipal. După ce s-a aflat că au intrat în posesia pământului într-o manieră dubioasă și cu acte măsluite, medicii Adrian și Doru Maghiar au cerut și obținut strămutarea procesului din județ, ca să fugă de ochii BIHOREANULUI și de influența primarului Ilie Bolojan.
Traian Bodea, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Bihor: „Din păcate, de prea multe ori am tăcut”
Bihoreanul tipărit
La CJ Bihor, omul zilei este, de peste o lună, vicepreşedintele Traian Bodea, reprezentantul ALDE, cel mai mic partid din „parlamentul” judeţean. Buturuga mică, dar care a răsturnat carul mare al alianţei cu PSD-UDMR, votând alături de PNL schimbarea politrucilor promovaţi în Consiliul de Administraţie al Aeroportului şi împotrivindu-se rectificării bugetare propuse de preşedintele Pásztor Sándor şi vicepreşedintele Ioan Mang. BIHOREANUL a vrut să afle de la el dacă mai e la putere sua a trecut în opoziţie...
11 Noiembrie 2019, 15:15
Nu ratați noul BIHOREANUL tipărit: Bolojan contra fraţii Maghiar, un război cu o miză de 2 milioane euro, terenul viitorului stadion municipal
Bihoreanul tipărit
Luni, 11 noiembrie, a apărut un nou număr din BIHOREANUL tipărit, împreună cu suplimentul de educaţie ecologică Oradea Noastră. Dintre subiecte: Primăria lui Ilie Bolojan se judecă cu fiii fostului rector Teodor Maghiar pentru terenul destinat viitorului stadion; Sub ochii șefilor ABA Crişuri, sute de kilometri de diguri au devenit... păşuni pentru oi; Orădenii reclamă că Termoficare şi CAO le umflă facturile de apă rece şi caldă; Noua lege a construcțiilor îi scutește pe bihoreni de drumuri; iar Traian Bodea, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Bihor, recunoaşte în al 12-lea ceas: „Din păcate, de prea multe ori am tăcut”…
11 Noiembrie 2019, 00:00
Fraudă dezgropată: Universitatea din Oradea, obligată să ancheteze o ilegalitate comisă în urmă cu aproape 20 de ani
Bihoreanul tipărit
Un împăciuitor notoriu, care s-a ferit mereu de anchete privind "nefăcutele" comise de colegii săi, rectorul Constantin Bungău este acum obligat să verifice o ilegalitate comisă în urmă cu aproape două decenii, la Universitatea din Oradea. Senatorii instituţiei i-au cerut o anchetă care să lămurească cum a putut un bucureştean care n-a fost o zi măcar student să primească o diplomă de licenţă la Oradea. Fireşte, Bungău trebuie să găsească şi vinovaţii...
08 Noiembrie 2019, 08:01
Parcare cu privatizare: Primarul Ilie Bolojan vrea să rezolve problema parcărilor oraşului dându-le în administrarea unei firme private
Bihoreanul tipărit
Primarul Ilie Bolojan vrea să rezolve criza parcărilor din Oradea prin asocierea municipalităţii cu un consorţiu capabil să construiască 7 parcaje supraetajate. Consiliul Local a aprobat selectarea unei firme care să investească peste 20 milioane euro în construcţia şi administrarea parcărilor, cu condiţia ca oraşul să controleze viitoarele tarife de parcare, în ciuda criticilor PSD şi UDMR că externalizarea va provoca scumpiri şi abuzuri.
07 Noiembrie 2019, 08:01
Morţi 'clasate': Procurorii din Bihor nu găsesc vinovaţi pentru copiii morţi din cauza unor accidente ce puteau fi evitate
Bihoreanul tipărit
Cât valorează o viaţă de copil în ochii statului? Câteva cazuri din Bihor arată că... nimic! În 2009, Laura, o fetiţă de 3 ani, a pierit strivită de un panou publicitar în sediul unei bănci, iar în 2016, Sebastian, de 9 ani, a fost ucis, la fel ca Larisa, copila de 7 ani din Dobreşti, de prăbuşirea unei porţi de fotbal, procurorii decretând de fiecare dată că nu există vinovaţi.
06 Noiembrie 2019, 07:56
Drumul şi tunul: PSD şi UDMR Bihor au dat 2,5 milioane euro din banii județului propriilor primari, care i-au „îngropat” în lucrări îndoielnice (FOTO)
Bihoreanul tipărit
PSD şi UDMR Bihor au direcţionat 2,5 milioane euro din banii Consiliului Judeţean către propriii primari, care i-au „îngropat” în contracte pe lucrări îndoielnice. După ce aleşii bihorenilor au refuzat să verifice cum au cheltuit primăriile 11,67 milioane lei daţi pentru repararea unor drumuri comunale, BIHOREANUL a făcut propriile verificări şi a descoperit că grosul banilor a fost tocat fără licitaţii, ajungând prin achiziţii directe la firme apropiate celor două partide care conduc judeţul.
05 Noiembrie 2019, 10:30
O zi cu Viorica: Cum a arătat vizita electorală făcută de Viorica Dăncilă în Bihor (FOTO)
Bihoreanul tipărit
În vizită electorală în Bihor, premierul demis Viorica Dăncilă a preaslăvit realizările Guvernului, a făcut baie de mulţime şi l-a ironizat pe Klaus Iohannis. Într-o singură zi, cu un alai bogat, Dăncilă a trecut prin Oradea, Sânmartin, Borod, Remetea şi Beiuş, pentru a puncta „binefacerile” PSD şi a mobiliza electoratul, turul de forţă încheindu-se cu un miting „roşu”, ca-n vremurile bune ale social-democraţiei bihorene. Vezi cum au decurs pricipalele momente.
04 Noiembrie 2019, 15:30
Nu ratați noul BIHOREANUL tipărit: Conducerea CJ Bihor a „îngropat” 2,5 milioane euro din banii județului în lucrări „cu cântec”
Bihoreanul tipărit
Luni, 4 noiembrie, a apărut un nou număr din BIHOREANUL tipărit. Dintre subiecte: PSD şi UDMR Bihor au direcţionat 2,5 milioane euro din banii Consiliului Judeţean către propriii primari, care i-au „îngropat” în contracte pe lucrări îndoielnice; Primăria Oradea vrea să dea parcările oraşului în administrarea unei firme private; Niciun vinovat pentru copiii morţi din cauza unor accidente ce puteau fi evitate; Primarul din Debreţin respinge alianţa cu Aeroportul Oradea, propusă de Bolojan etc.
04 Noiembrie 2019, 00:00
Oradea în criză: Orașul a trecut prin reforme care au creat o dezvoltare fără precedent, dar şi prin momente de cădere din cauza Marii Crize
Bihoreanul tipărit
În perioada interbelică, Oradea a trecut prin reforme care au creat o dezvoltare fără precedent, dar a traversat şi momente de cădere din cauza Marii Crize. După Marea Criză din anii 1929-1933, cea mai devastatoare din istorie, care a afectat lumea din America până în Europa de Est, Primăria a fost nevoită să înfiinţeze noi taxe ca să sprijine şomerii şi a declanşat investiţii publice pentru a le reduce numărul.
Interviu cu ecologistul Andrei Togor, liderul Aqua Crisius: „Avem pescari mai civilizaţi decât în alte zone”
Bihoreanul tipărit
De 13 ani, Asociaţia Pescarilor Sportivi Aqua Crisius încearcă să le insufle bihorenilor preocuparea pentru peşti, ape şi natură. Având în portofoliu numeroase proiecte, este una dintre cele mai active şi eficiente asociaţii pro-mediu din Bihor. "Credem în ceea ce facem", dezvăluie reţeta Andrei Togor, manager de proiecte şi, totodată, un bun specialist în ihtiologie, ştiinţa care se ocupă cu cercetarea peştilor. Andrei recunoaşte, însă, că piedicile puse uneori chiar de instituţii ale statului "dor" tot mai tare.
02 Noiembrie 2019, 17:41
Rock-ul și mustangii: Cine sunt artiștii din trupa orădeană Mustang (VIDEO)
Bihoreanul tipărit
Trupa orădeană Mustang, cea care a cântat pe scena Oradea FestiFall, s-a format la iniţiativa rockerului Ioan Florea, întors în Oradea după trei decenii. Nu au nicio legătură cu renumita firmă de încălţăminte şi nici cu maşinile de lux, ci şi-au ales numele pentru că, atunci când cântă, sunt asemenea mustangilor din preeriile americane: liberi şi sălbatici.
02 Noiembrie 2019, 14:51
John, aurul şi americanii: Viaţa incredibilă a unui bihorean, imigrant clandestin ajuns om de afaceri prosper în SUA
Bihoreanul tipărit
Un orădean prezintă povestea fascinantă a străbunicului său, un imigrant clandestin ajuns în America pe un vapor transatlantic şi devenit om de afaceri prosper, care îşi ţinea averea în lingouri de aur şi a militat de peste Ocean pentru Marea Unire. Lansat recent în Oradea, romanul "Imigrantul" a fost scris de Răzvan Cheregi din dorinţa de a povesti viaţa incredibilă a lui John Jinar, în care, spune autorul, se vor regăsi măcar parţial şi românii care trăiesc acum în străinătate în căutarea unei vieţi mai bune.
01 Noiembrie 2019, 12:11
Beneficii... pe sărite: Tinerii orădeni, 'interzişi' la stimulente acordate IT-iştilor chiar de Primăria Oradea
Bihoreanul tipărit
Primăria Oradea vrea să convingă cât mai mulţi tineri să urmeze o carieră în IT, oferind burse şi subvenţii elevilor şi studenţilor, dar pe criterii discriminatorii. Un program al municipalităţii prevede acordarea de burse lunare de câte 200 lei pentru elevii care promit că se înscriu la informatică, dar şi o discriminare pentru studenţii orădeni: bani de cazare şi masă numai pentru tinerii veniţi din afara Zonei Metropolitane.
31 Octombrie 2019, 09:24
Abuz la secret: Hărţuirea unei judecătoare de la Tribunalul Bihor a iscat scandal la vârful Justiţiei
Bihoreanul tipărit
Hărţuirea unui magistrat de la Tribunalul Bihor a declanşat la vârful justiţiei din România un scandal care se poate lăsa cu demisia şefului Inspecţiei Judiciare. Deşi a cercetat-o disciplinar pe judecătoarea Georgeta Ciungan fiindcă a sesizat Curtea de Justiţie Europeană că CCR a modificat legile în favoarea inculpaţilor, IJ a minţit Consiliul Superior al Magistraturii pretinzând că n-a anchetat-o.
30 Octombrie 2019, 07:59
 1  3 4 5  

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.3144 RON
  • 1 EUR = 4.7808 RON
  • 1 HUF = 0.0143 RON