URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 24 NOIEMBRIE 2020
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
În primul rând, cred că ar trebui să definim ce însemnă drum de centură. O centură în adevăratul sens al cuvântului ar trebui să fie suficient de îndepărtată de oraş, încât, atunci când o străbaţi, abia să întrezăreşti localitatea pe care o ocoleşti. Practic, nici Oradea nu mai are centură, şoseaua e deja un inel interior al oraşului. Dar aşa cum e, centură sau nu, ne foloseşte de minune şi fără ea am fi fost cu nervii la pământ!
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Cum ar putea, oare, o clasă politică, clădită ea însăși pe impostură și mediocritate, să instituie norme și criterii de selecție pe care chiar ea le-ar pica, cu brio? Răspunsul este, totuși, la îndemână: prin simpla transparentizare, pe care o cerem cu toții, și noi, cei din mass-media, și generațiile mai tinere, și Uniunea Europeană, în care ne-am zorit să intrăm, atrași de avantaje, nu de rigori.
Zic şi eu
Adrian Cris
Ce-a făcut şeful CJ Bihor săptămâna trecută, când a prezentat cele 12 criterii pentru alocarea banilor către primăriile din judeţ, este începutul celei mai importante reforme administrative din ultimii 30 de ani. Poate singura pe bune, nu formală, pentru că ţinteşte la rădăcina relelor din administraţia noastră. Dacă va fi adoptat - şi va fi - setul de reguli va scoate Bihorul, pur şi simplu, din feudalismul politic în care băltesc, de fapt, toate judeţele, oraşele şi comunele României.
Vorba lu' Lulu
Lucian Cremeneanu
Sunt un fan mărturisit al instrumentelor digitale făcute să ne ușureze viața. Nu am mai plătit o factură la ghișeu de câțiva ani, evitând să pierd timp prețios și să văd fețe acre și plictisite dincolo de un geam de sticlă. Cumpăr de pe internet de câte ori am ocazia, comunic fervent prin mesaje și emailuri cu cei pe care nu îi pot întâlni, mă informez de pe diverse site-uri și platforme. Internetul îmi este util, chiar indispensabil, în toate activitățile profesionale, așa că îmi recunosc dependența de el.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți despre modul în care își face campania electorală Viorel Cataramă, candidatul Pro România Bihor pentru Senat?

De stiut

Avocatul Bihoreanului
Mircea Ursuta
Având în vedere faptul că în curând chiar se vor desfăşura alegeri parlamentare în România, în ciuda crizei sanitare, cred că este important să se cunoască cele mai importante aspecte prevăzute în Constituţie în legătură cu rolul şi activitatea Parlamentului, precum şi cu statutul senatorilor şi deputaţilor. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Prevenirea gripei se efectuează prin utilizarea vaccinurilor cu virus inactivat. Aceste vaccinuri sunt preparate din virusuri gripale de tip A şi B ce au circulat în sezonul precedent. Dacă tipul de virus circulant în momentul vaccinării este strâns înrudit cu cel din compoziţia vaccinului, se realizează o protecţie de 50-80% faţă de infecţie.

Bihoreanul tipărit

Luni, 23 noiembrie, a apărut un nou număr din BIHOREANUL tipărit, împreună cu suplimentul de educație ecologică Oradea Noastră. Dintre subiecte: Jaf incredibil în subordonatele Consiliului Județean, scos la iveală de echipa condusă de Ilie Bolojan; În premieră, Primăria Oradea renunță la supraimpozitări și majorări de taxe; Dosarul filierei din Borş care scotea din ţară fugari, făcut „praf” chiar de procurorul anchetator, a declanşat un adevărat război în Justiția locală; De anul viitor, CJ va împărţi bani primăriilor după criterii obietive, nu politice...
23 Noiembrie 2020, 00:00
'Marţi' la procuror! Scandal în Justiţia din Bihor: cum s-a făcut praf dosarul frontieristului din Borş care scotea infractori din ţară
Bihoreanul tipărit
Dosarul filierei din Borş care scotea din ţară fugari, făcut "praf" chiar de procurorul anchetator, a declanşat un adevărat război în Justiţia locală. În articole publicate pe propriul său site de "ştiri juridice", avocatul Răzvan Doseanu îl acuză pe fostul şef al DGA Bihor, Alexandru Nuţiu, că s-a implicat în anchetă ca s-o deturneze către clientul lui, poliţistul de frontieră Marinel Marţi, pentru a-l scăpa de "cătuşe" pe finul său de cununie, şi el frontierist.
24 Noiembrie 2020, 07:38
Kiss János, candidat PNL Bihor la Camera Deputaţilor: „Următorii 4 ani vor fi sub semnul unei dezvoltări fără precedent”
Bihoreanul tipărit
Crescut şi rămas în Beiuş, unde îşi desfăşoară cea mai mare parte a activităţii de avocat, membru PNL din anul 2004, consilier judeţean între 2016-2020 şi reales în septembrie, Kiss János este unul dintre cei 7 candidaţi ai PNL Bihor pentru Parlamentul României. De ce vrea să fie deputat? Pentru că îşi doreşte o legislaţie mai simplă, clară, precisă, care să asigure predictibilitate, fiind preocupat de rezolvarea problemelor depopulării satelor şi recuperării cât mai rapide a decalajelor dintre zona rurală şi cea urbană. Sunt obiective realizabile, fapt dovedit deja în Oradea de fostul primar Ilie Bolojan, şi posibil de extins în întregul judeţ Bihor.
23 Noiembrie 2020, 14:53
La loc comanda! În premieră, Primăria Oradea renunță la supraimpozitări și majorări de taxe deja anunțate
Bihoreanul tipărit
În premieră, Primăria renunţă la aplicarea unor supraimpozitări şi majorări de taxe deja anunţate. Municipalitatea orădeană amână pentru anul 2022 supraimpozitarea caselor neracordate la termoficare sau gaz, taxarea locuinţelor închiriate în regim Airbnb, scumpirea intrării la Zoo, la ştrandul Ioşia şi la Aquapark, pe fondul crizei declanşate de pandemia de Covid-19.
23 Noiembrie 2020, 09:27
Nu ratați BIHOREANUL tipărit: Bolojan „zboară” 70% din clientela plantată de UDMR şi PSD în șapte instituţii subordonate Consiliului Județean
Bihoreanul tipărit
Luni, 23 noiembrie, a apărut un nou număr din BIHOREANUL tipărit, împreună cu suplimentul de educație ecologică Oradea Noastră. Dintre subiecte: Jaf incredibil în subordonatele Consiliului Județean, scos la iveală de echipa condusă de Ilie Bolojan; În premieră, Primăria Oradea renunță la supraimpozitări și majorări de taxe; Dosarul filierei din Borş care scotea din ţară fugari, făcut „praf” chiar de procurorul anchetator, a declanşat un adevărat război în Justiția locală; De anul viitor, CJ va împărţi bani primăriilor după criterii obietive, nu politice...
23 Noiembrie 2020, 00:00
Bătălia pentru putere: Cum se alegeau parlamentarii acum 100 de ani și cu cine votau bihorenii
Bihoreanul tipărit
Românii își votează parlamentarii după sistemul universal abia de la Marea Unire încoace. În primele alegeri legislative din România Mare, de acum mai bine de 100 de ani, bihorenii au trimis în Parlamentul de la Bucureşti spuma elitei intelectuale locale, în frunte cu avocatul orădean Aurel Lazăr. 
Proces cu reluare: Cum s-a ales un poliţist din Bihor cu pedeapsa anulată pentru o mită de 40 de lei şi 10 euro
Bihoreanul tipărit
Curtea de Apel Oradea a anulat condamnarea pentru mită a unui poliţist, pe motiv că judecătorul de la Tribunal l-a declarat vinovat înainte de terminarea procesului. Condamnat la 4 ani de detenţie pentru o mită de 40 lei şi 10 euro, agentul Adrian Câmpan a obţinut rejudecarea procesului, judecătorul care l-a trimis după gratii fiind declarat incompatibil fiindcă avea... idei preconcepute despre şpăgari. 
20 Noiembrie 2020, 07:57
Spectatori... de la distanţă: Bihorenii, invitaţi să se bucure de talentul artiştilor locali în mediul online
Timp liber
Deşi nu mai pot să-şi petreacă serile în sălile de spectacol, bihorenii sunt invitaţi să se bucure de talentul artiştilor locali în mediul online. Teatrul Regina Maria, Filarmonica de Stat, dar şi asociaţia MA Hub transmit online concerte, spectacole de teatru şi alte evenimente interesante, unele dintre ele putând fi urmărite gratuit. 
19 Noiembrie 2020, 14:57
Orizont... pe sec: Sute de familii din cartierele Orizont din Paleu, ameninţate de Călin Raita că rămân fără apă la robinete
Bihoreanul tipărit
Locuitorii cartierelor Orizont din Paleu, ameninţaţi de Călin Raita că rămân fără apă la robinete. Sute de familii sunt victime în războiul pe care afaceristul îl duce cu administratorul judiciar al firmei Raicris Construct, pe care îl sabotează, refuzând să-i dea documentele firmei, dar şi acces la instalaţia de alimentare cu apă. 
Cartiere din ruine: Noua modă a construcţiilor din Oradea este transformarea fostelor fabrici în zone rezidenţiale (FOTO)
Bihoreanul tipărit
BIHOREANUL vă prezintă noua modă a construcţiilor din Oradea: transformarea fostelor fabrici comuniste în zone rezidenţiale. Profitând că în oraş există un apetit crescut pentru locuinţe noi, dezvoltatorii imobiliari reconvertesc amplasamentele industriale în cartiere cu blocuri, fie demolând în întregime clădirile ruinate, aşa cum s-a întâmplat cu fostele întreprinderi Înfrăţirea şi Cominca, fie renovându-le şi adaptându-le vremurilor moderne, cum se prefigurează la fabricile Rovex şi Avântul. 
Târguială pe Covid: Cât de legal e ca Primăria Oradea să țină piețele deschise în carantină?
Bihoreanul tipărit
Municipalitatea a evitat sistarea activității piețelor închise din Oradea declarându-le spații deschise doar pentru că le-a deschis sau demontat geamurile. Dincolo de riscul de infectare cu Covid-19 pe care îl prezintă spațiile aglomerate, decizia Primăriei de a încălca interdicția funcționării piețelor închise a declanșat un val de proteste din partea vânzătorilor de haine și vechituri, care cer și ei dreptul să își vândă marfa de sezon.
17 Noiembrie 2020, 07:58
Claudiu Pop, candidat Pro România la Camera Deputaţilor: „Prioritatea nr. 1 este relansarea economică”
Bihoreanul tipărit
Fost deputat PSD şi apoi prefect, cel mai longeviv din Bihor (2012-2017), Claudiu Pop s-a remarcat în această funcţie prin demersurile pentru soluţionarea problemelor din infrastructura rutieră a judeţului, cum ar fi reabilitarea DN 76 ori construirea unor pasaje peste şoseaua de centură a Oradiei, dar şi pentru transferarea de la Ministerul Apărării în proprietatea Primăriei şi a Consiliului Judeţean a terenurilor necesare amenajării Parcului Industrial II şi respectiv terminalului cargo al Aeroportului. După ce a părăsit PSD, a activat ca manager la Crişul Shopping Center, iar acum candidează la Parlament pentru că, spune el, îşi doreşte legi mai bune, în special pentru economie.
16 Noiembrie 2020, 12:01
'Forjă' la testare: Bihorul e fruntaş la infectări cu Covid fiindcă face peste 1.000 de testări pe zi
Bihoreanul tipărit
De o lună Bihorul a ajuns sub cod roşu de Covid, în topul judeţelor în care zi de zi sunt peste 200 de noi îmbolnăviri, ba uneori şi peste 300. Enorm, faţă de „judeţe verzi” ca Ialomiţa, Călăraşi, Teleorman, Giurgiu şi altele, unde sunt depistate în unele zile chiar şi numai 8-9 cazuri. Înseamnă asta că suntem un judeţ mai „bolnav” ca altele? Ne paşte riscul plasării sub carantină a unor localităţi, începând cu Oradea? BIHOREANUL vă arată cum am ajuns „fruntaşi” ai pandemiei, dar şi de ce autorităţile nu şi-au pus, încă, problema carantinării.
16 Noiembrie 2020, 11:11
Nu ratați BIHOREANUL tipărit: fostele întreprinderi comuniste din Oradea sunt înlocuite, treptat, de noi cartiere
Bihoreanul tipărit
Luni, 16 noiembrie, a apărut o nouă ediție a BIHOREANULUI tipărit. Noua modă a construcţiilor din Oradea este transformarea fostelor fabrici comuniste în zone rezidenţiale; Județul Bihor a ajuns fruntaş la infectări cu Covid fiindcă face peste 1.000 de teste pe zi; E legal ca Primăria Oradea să țină piețele deschise în carantină?; De ce a anulat Curtea de Apel Oradea condamnarea polițistului care a cerut șpagă „de-o ciorbă”; Locuitorii cartierelor Orizont din Paleu, ameninţaţi de Călin Raita că rămân fără apă la robinete.
16 Noiembrie 2020, 00:00
Sătui de Covid: După 8 luni de criză sanitară, mulţi bihoreni sunt afectaţi de 'oboseala pandemică'
Bihoreanul tipărit
După 8 luni de frică, restricţii şi nelinişti provocate de virusul Covid-19, mulţi bihoreni experimentează ceea ce OMS descrie ca fiind "oboseala pandemică". Persoanele afectate de fenomen tind să devină apatice, descurajate, iar în unele cazuri asta le face să renunţe la măsurile de protecţie care le feresc pe ele însele, dar şi pe altele, de infectare.
13 Noiembrie 2020, 07:53
Vecini de coşmar: Cum îşi hărţuiesc fiii avocatului Alexandru Lele vecinii din centrul Oradiei
Bihoreanul tipărit
Cum îşi hărţuiesc fiii avocatului Alexandru Lele vecinii: unul le cere daune pentru că nu şi-au reparat tencuiala casei, celălalt îi împiedică s-o... repare. Orădeanul Radu Marian îl acuză de extorcare pe Horaţiu Lele, care i-a pretins peste 2.000 euro fiindcă o bucată din tencuiala casei sale i-ar fi spart acestuia luneta maşinii, în timp ce Laurenţiu Lele pune condiţii imposibile firmei angajate să repare zidul deteriorat.
12 Noiembrie 2020, 08:01
Moda pasajelor: Primăria Oradea îşi propune amenajarea a 7 noi tuneluri subterane şi a unui pasaj suprateran
Bihoreanul tipărit
Primăria Oradea vrea să fluidizeze traficul rutier prin amenajarea a şapte tuneluri subterane şi a unui pasaj suprateran în valoare de aproape 100 milioane euro. Construirea primelor pasaje din Centrul Civic şi a celui suprateran peste şoseaua de centură din strada Meşteşugarilor ar putea începe în primăvara anului viitor, iar tunelurile succesive din străzile Republicii şi Tudor Vladimirescu în 2022.
Aurel Căuş, candidat PNL la Camera Deputaţilor: 'Dorim ca Universitatea din Oradea să se dezvolte în acelaşi ritm cu oraşul'
Bihoreanul tipărit
Cadru didactic al Universităţii din Oradea de aproape trei decenii, iar de peste un an şi preşedintele forului legislativ suprem al instituţiei, Senatul academic, Vasile-Aurel Căuş are acum ambiţia să devină şi deputat în Parlamentul României. Matematicianul ocupă prima poziţie pe lista candidaţilor PNL Bihor pentru Camera Deputaţilor şi spune că dorinţa de a dezvolta Universitatea, în beneficiul Oradiei şi al locuitorilor ei, l-a determinat să se alăture în acest an echipei liberale. Conferenţiarul dezvăluie care sunt priorităţile pe care le are, într-un interviu acordat BIHOREANULUI.
10 Noiembrie 2020, 12:28
Atenţie, cad medicii! Peste 300 de cadre medicale infectate cu Covid-19, la Spitalul Judeţean şi cel Municipal din Oradea
Bihoreanul tipărit
Criza Covid intră într-o nouă fază: paturile din Spitalul Municipal Oradea au fost suplimentate, dar apare deficitul de cadre medico-sanitare, afectate şi ele de infectări. Peste o cincime din doctorii şi asistentele celor două mari spitale orădene, Municipal şi Judeţean, adică peste 300 de persoane, s-au contaminat şi au devenit inapţi de muncă, astfel că în Oradea se aduce personal de la celelalte spitale din judeţ, pentru a nu fi transformate şi acestea în unităţi anti-Covid.
10 Noiembrie 2020, 08:00
Cataramă contra Bolojan: Viorel Cataramă se întoarce la „a doua casă”, pentru a se „opune înțelegerii antiromânești” din Bihor
Advertorial
Viorel Cataramă se întoarce în Oradea, la "a doua casă", pentru a se "opune înţelegerii antiromâneşti de la nivel judeţean". Milionarul de Top 300 candidează la Senat pe lista Pro România, în Bihor, unde a început să bată judeţul ca să-i afle problemele, băgându-şi în priză contracandidaţii, pe care îi provoacă la dezbateri, dar şi aruncând cu săgeţi înspre Ilie Bolojan, pe care l-a definit deja ca fiind un "liberal bugetar", şi nu unul autentic, cum e Cataramă, "singura alternativă la blatul Bolojan-PSD".
09 Noiembrie 2020, 10:25
Nu ratați noul BIHOREANUL tipărit! A început campania electorală. Miliardarul Viorel Cataramă candidează în Bihor și iese la atac, provocându-i pe liberali
Bihoreanul tipărit
Luni, 9 noiembrie, a apărut un nou număr din BIHOREANUL tipărit, alături de suplimentul ecologic Oradea Noastră! Dintre subiectele noii ediții: Viorel Cataramă candidează la Senat pe lista Pro România, în Bihor, unde a început să bată judeţul ca să-i afle problemele, băgându-și în priză contracandidaţii, pe care îi provoacă la dezbateri, dar şi aruncând cu săgeţi înspre Ilie Bolojan. Din același număr aflați că peste 300 de cadre medicale au fost infectate cu Covid-19 la Spitalul Județean și cel Municipal din Oradea, dar și că Primăria își propune amenajarea a 7 noi tuneluri subterane și a unui pasaj suprateran.
09 Noiembrie 2020, 00:00
Ghid printre rânduri: Unul dintre cei mai apreciaţi cronicari literari din ţară este un jurist bihorean, Dan Liviu Boeriu
Bihoreanul tipărit
Unul dintre cei mai apreciaţi cronicari literari din ţară este un jurist bihorean. Convins că nevoia de evadare în ficţiune este "anatomică", Dan Liviu Boeriu a devenit din cititor fervent un cronicar invitat la dialoguri cu marii scriitori contemporani, dar şi co-autor al unei cărţi care analizează tipologii de personaje din România post-decembristă.
08 Noiembrie 2020, 09:31
Judecată amicală: cum a ajuns afacerista Nela Secară să fie judecată la Oradea de o prietenă de-a sa
Bihoreanul tipărit
Un proces de evaziune fiscală va fi soluţionat la Curtea de Apel Oradea de o judecătoare prietenă cu inculpata, nimeni alta decât faimoasa "victimă a DNA" Nela Secară. Trimisă în judecată de Parchetul Bihor fiindcă a fentat Fiscul, Secară "riscă" să fie achitată definitiv de un complet din care face parte judecătoarea Adina Cioflan, deşi magistratul însuşi a recunoscut că a participat "la evenimente private" cu inculpata, iar aceasta susţine că au fost împreună chiar şi în vacanţe.
06 Noiembrie 2020, 08:03
Credincioşi 'necredincioşi': Spitalul Municipal Oradea are primul dosar penal, din partea familiei unui decedat cu Covid
Bihoreanul tipărit
Spitalul Municipal Oradea s-a ales cu primul dosar penal din cauza Covid, după plângerea familiei unui pacient decedat, care neagă existenţa virusului! Supărate că nu şi-au putut îngropa răposatul creştineşte, rudele unui bărbat mort cu Covid au contestat cauza decesului şi au făcut plângere la Parchet, care mai cercetează şi moartea unei lăuze infectate.
05 Noiembrie 2020, 07:57
Șeful ITM Bihor, Marius Rotar: „Scenariile pesimiste nu s-au confirmat”
Bihoreanul tipărit
La debutul pandemiei de Covid-19, previziunile privind piaţa muncii locale erau cât se poate de sumbre. Confruntate cu restricţii nemaiîntâlnite, multe companii păreau că nu se vor revigora prea curând. Cifrele momentului arată, însă, că economia din Bihor nu este atât de afectată pe cât se temeau mulţi. Într-un interviu acordat BIHOREANULUI la opt luni de la debutul pandemiei, Marius Rotar, directorul Inspectoratului Teritorial de Muncă Bihor, arată că numărul salariaţilor din judeţ e similar cu cel din aceeaşi lună a anului trecut, semn că persoanele concediate şi-au găsit alte locuri de muncă. „Scenariile pesimiste nu s-au confirmat”, afirmă el.
04 Noiembrie 2020, 20:35
Sezon ratat: Hotelierii din Băile Felix trimit jumătate din personal în șomaj tehnic (FOTO / VIDEO)
Bihoreanul tipărit
Industria ospitalității din Bihor se pregătește să-şi închidă porţile în urma turiștilor tot mai greu de atras, în contextul restricțiilor impuse de pandemie. Evoluţia ascendentă a infectărilor, închiderea piscinelor interioare și interzicerea organizării de petreceri reduc numărul turiștilor, obligând hotelierii din Oradea și Băile Felix să pregătească diminuarea numărului de angajați.
Un an... pe sec: După anularea celor mai importante festivaluri, Târgul de Crăciun riscă să aibă aceeaşi soartă
Bihoreanul tipărit
După anularea celor mai importante festivaluri, Târgul de Crăciun riscă să aibă aceeaşi soartă. Organizatorii analizează o formulă specială în care Târgul de Crăciun, ţinut în mod tradiţional în Piaţa Unirii din Oradea, să îşi poată deschide porţile, însă doar dacă numărul de infecţii va scădea, iar o parte dintre restricţii vor fi ridicate.
03 Noiembrie 2020, 20:10
Tribunalul a dat, Mina a luat: Stareţa Mănăstirii Sfintei Cruci din Oradea a încasat 2 ani de închisoare cu suspendare
Bihoreanul tipărit
S-a pronunţat primul verdict în dosarul maicii Mina, stareța Mănăstirii Sfintei Cruci din Oradea. Judecată pentru că ar fi spălat aproape 1 milion de lei pentru o reţea de farmacişti evazionişti, Maria Bădilă a fost condamnată la 2 ani de închisoare cu suspendare.
03 Noiembrie 2020, 09:50
I se spunea Buldozerul: Plecat din fruntea Primăriei Oradea după 12 ani, Ilie Bolojan asanează din start „mlaştina” de la CJ Bihor
Bihoreanul tipărit
Plecat din fruntea Primăriei Oradea după 12 ani, la capătul cărora mulţi credeau că s-a "uzat", Ilie Bolojan asanează din start "mlaştina" de la Consiliul Județean Bihor. Noul președinte şi-a început mandatul în forţă, bifând în numai o săptămână primele obiective majore: reducerea drastică a funcţionărimii parazite, cu scopul de a redirecţiona banii astfel economisiţi către proiecte de dezvoltare, şi aprobarea Drumului Expres Oradea-Arad, mega-investiţie strategică, din fonduri europene, estimată la 1 miliard de euro.
Nu ratați noul BIHOREANUL tipărit! Ilie Bolojan și-a început în forță mandatul de șef al Consiliului Judeţean
Bihoreanul tipărit
Luni, 2 noiembrie, a apărut o nouă ediție a BIHOREANULUI tipărit. Plecat din fruntea Primăriei Oradea după 12 ani, la capătul cărora mulţi credeau că s-a „uzat”, Ilie Bolojan asanează din start „mlaştina” de la CJ Bihor; Maica Mina, stareța Mănăstirii Sfintei Cruci, a încasat 2 ani de închisoare cu suspendare; După un sezon ratat, hotelierii din Băile Felix trimit jumătate din personal în șomaj tehnic; Justiție în familie: cum a ajuns afacerista Nela Secară să fie judecată de o prietenă de-a sa...
02 Noiembrie 2020, 00:00
Şcoala de Jandarmi: Universitatea din Oradea s-a născut pe locul unei foste 'pepiniere' de oameni ai armelor (FOTO)
Bihoreanul tipărit
Universitatea din Oradea s-a născut pe locul unei foste „pepiniere” de oameni ai armelor, Școala de Jandarmi, instituţie care a pregătit absolvenţi timp de aproape 60 de ani. Veche de peste 170 de ani, Jandarmeria bihoreană a avut un centru de pregătire relevant la nivel european, care în ultima perioadă a stăpânirii austro-ungare producea anual sute de absolvenți.
 1  3 4 5  

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.1013 RON
  • 1 EUR = 4.8732 RON
  • 1 HUF = 0.0135 RON