URMĂREȘTE-NE PE
LUNI, 24 SEPTEMBRIE 2018

Ediția tipărită

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Ştiu, investiţia a costat o grămadă de bani şi nu se poate merge la infinit pe bunăvoinţa constructorului, care schimbă pe banii lui dalele deteriorate. Dar Piaţa Unirii a fost făcută pentru ca orădenii şi turiştii să se poată bucura de ea! Dacă mergem pe ideea că Piaţa devine un loc sacru, intangibil, s-ar putea să fim nevoiţi ca la intrare să ne descălţăm şi să umblăm cu tălpici, ca pe vremuri în Palatul Baroc.
Zic şi eu
Adrian Cris
Abia aştept să-l văd pe domnu’ Nelu Mang, întâiul familist al Bihorului, având de-a dreapta sa vreun popă în sutană şi în stânga un frate cu şorţuleţ, echer şi compas (sau invers), propovăduind printre bihoreni modificarea Constituţiei aşa încât să definească expres căsătoria ca "uniunea dintre un bărbat şi o femeie", la referendumul din 7 octombrie! În treacăt fie zis, nu-i ironic că Dragnea a pus "consultarea populară" într-o duminică fără soţ?
Cum a fost?
Lucian Cremeneanu
După ce, zeci de ani, românii au plătit taxa de drum în prețul combustibilului, rovignete pentru drumuri și taxe de trecere pentru poduri, după ce au trecut ani mulți de la semnarea celui mai păgubos contract din istorie pentru România (contractul cu Bechtel, mulțumim Adrian Năstase!) fără ca cineva să facă pușcărie, după ce s-a furat din banii de drumuri ca-n filme, ei bine, după toate acestea, românilor li se cer din nou bani pentru a nu fi tratați drept animale și pentru a avea dreptul de a circula pe o șosea cu pretenții de autostradă. O adevărată taxă pe prostie!
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveţi despre felul în care gestionează autorităţile combaterea pestei porcine africane?

De stiut

Avocatul Bihoreanului
Mircea Ursuta
Legea nr. 203/2018 privind măsurile de eficientizare a achitării amenzilor contravenţionale, lege care a intrat în vigoare pe 24 august 2018, prevede că în materia contravenţiilor rutiere se va aplica, de la 1 ianuarie 2019, o nouă metodă referitoare la achitarea acestora.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Muşcătura multor specii de păianjeni produc iritaţie locală, iar unele specii pot produce intoxicaţii mortale. În SUA există 2 specii de păianjeni importante din punct de vedere medical: văduva neagră şi păianjenul singuratic.
Psihologul Bihoreanului
Razvan Coloja
Se pare că minciuna îl poate face pe un politician să pară mai... autentic. Oamenii tind să vadă minciunile emise de un lider politic drept o tentativă a acestuia de a se lupta cu mâinile murdare împotriva unui sistem corupt; asta în pofida faptului că minciunile sunt sfruntate şi demistificate ulterior.

Bihoreanul tipărit

Luni, 24 septembrie, a apărut un nou număr din BIHOREANUL tipărit, alături de suplimentul ecologic Oradea Noastră. Dintre subiectele noii ediţii: Deşi aşteptările societăţii sunt tot mai mari, DNA a încetat să mai producă "dosare grele". Un recent control al Inspecţiei Judiciare din CSM confirmă reducerea performanţelor DNA Oradea, sesizată de mai multă vreme de BIHOREANUL, îi critică pe foştii şefi ai Serviciului, Ciprian Man şi Adrian Muntean, atât pentru atmosfera internă, cât şi pentru faptul că au tergiversat numeroase dosare, dar dezvăluie şi aspecte şocante, cum ar fi temerea procurorilor anticorupţie că au cel puţin o "cârtiţă" în interior.
24 Septembrie 2018, 00:00
Nu rataţi noul BIHOREANUL tipărit: De ce a încetat DNA Oradea să mai scoată 'dosare grele'?
Bihoreanul tipărit
Luni, 24 septembrie, a apărut un nou număr din BIHOREANUL tipărit, alături de suplimentul ecologic Oradea Noastră. Dintre subiectele noii ediţii: Deşi aşteptările societăţii sunt tot mai mari, DNA a încetat să mai producă "dosare grele". Un recent control al Inspecţiei Judiciare din CSM confirmă reducerea performanţelor DNA Oradea, sesizată de mai multă vreme de BIHOREANUL, îi critică pe foştii şefi ai Serviciului, Ciprian Man şi Adrian Muntean, atât pentru atmosfera internă, cât şi pentru faptul că au tergiversat numeroase dosare, dar dezvăluie şi aspecte şocante, cum ar fi temerea procurorilor anticorupţie că au cel puţin o "cârtiţă" în interior.
24 Septembrie 2018, 00:00
Sânge de artist: Orădeanul Alexandru Weinberger-Bara, fiul unei premiate pictoriţe şi al celui mai apreciat bluesman, face carieră la Viena
Bihoreanul tipărit
Orădeanul Alexandru Weinberger-Bara, fiul celui mai apreciat bluesman român şi al unei premiate pictoriţe şi scenografe, a început o carieră promiţătoare în teatru tocmai la Viena. Alexandru a studiat regia de teatru în Austria, la şcoala care i-a format pe Marlene Dietrich şi Christoph Waltz, a debutat cu succes pe scena unui important teatru vienez, iar acum pregăteşte primul său spectacol profesionist din România, la Oradea.
23 Septembrie 2018, 09:54
Poftiți la FITO! BIHOREANUL vă prezintă câteva dintre atracțiile Festivalului Internaţional de Teatru de la Oradea
Bihoreanul tipărit
Un faimos spectacol al Regilor Vagabonzi din Franţa, un altul inspirat dintr-un show care a şocat societatea victoriană şi unul în care Emilian Oprea îl joacă pe Tartuffe sunt câteva dintre atracţiile ediţiei a VI-a a Festivalului Internaţional de Teatru de la Oradea.
21 Septembrie 2018, 08:13
Interviu cu prefectul Ioan Mihaiu: 'Doar sper, nu mai promit nimic în domeniul infrastructurii'
Bihoreanul tipărit
Numit în primăvara anului trecut, prefectul Ioan Mihaiu a răspuns provocării BIHOREANULUI de a face o "dare de seamă" asupra activităţii de aproape un an şi jumătate, mai ales în ce priveşte implicarea sa în problemele de infrastructură. Oficialul înşiră motivele pentru care, deocamdată, n-a reuşit să urnească proiectele importante, vorbeşte despre promisiunile repetate "de la Centru", dar şi despre cum apreciază prestaţia instituţiilor guvernamentale din judeţ, relaţia cu autorităţile locale şi posibila candidatură la Primăria Oradea în 2020. "Doar sper, nu mai promit nimic în domeniul infrastructurii", afirmă el în interviul acordat BIHOREANULUI.
20 Septembrie 2018, 08:05
Proiecte cu frână: Cea de-a doua campanie de bugetare participativă se loveşte de scepticismul orădenilor
Bihoreanul tipărit
Cea de-a doua campanie de bugetare participativă se loveşte de scepticismul orădenilor, după ce niciuna dintre propunerile votate anul acesta nu s-a materializat. Primarul Ilie Bolojan vrea ca la sfârşitul lunii septembrie să lanseze o acţiune de promovare a bugetării participative după ce, cu doar şase săptămâni înaintea termenului limită, pe site-ul Primăriei Oradea erau înscrise doar şase proiecte.
19 Septembrie 2018, 16:00
La loc comanda! 'Spălat' pentru corupţie, jandarmul bişniţarilor din Oradea va fi judecat pentru omor
Bihoreanul tipărit
Procurorii militari cer rejudecarea procesului jandarmului orădean achitat pentru corupţie. Deşi "albit" pe motiv că probele din dosarul său au fost obţinute în baza protocolului dintre Parchet şi SRI, plutonierul major Cantemir Groza nu poate fi repus în funcţie deoarece mai are un proces: a provocat un accident soldat cu moartea unui coleg ofiţer!
19 Septembrie 2018, 08:03
Apă de... cacao: Spălările de conducte făcute de Compania de Apă în Oradea s-au lăsat cu peste 150 de reclamaţii
Bihoreanul tipărit
Spălările de conducte făcute de Compania de Apă Oradea în ultimele două săptămâni s-au lăsat cu peste 150 de reclamaţii din partea consumatorilor. Furnizorul recomandă orădenilor nemulţumiţi de calitatea apei maronii să-şi închidă robinetele pentru a nu plăti ceea ce nu consumă şi să ceară dispeceratului evacuarea acesteia prin hidranţii stradali.
18 Septembrie 2018, 18:52
Regii Oradiei: Știați că orașul Oradea este singurul din țară în care, în Evul Mediu, au fost înmormântați 7 regi? (FOTO)
Bihoreanul tipărit
BIHOREANUL vă prezintă pagini prea puțin cunoscute din istoria Oradiei, unde, în Evul Mediu, au fost înmormântați nu mai puțin de 7 regi, împărați și regine. Cea mai importantă figură istorică înmormântată la Oradea - alături de Sfântul Ladislau, întemeietorul oraşului - este împăratul Sigismund de Luxemburg al Sfântulului Imperiu Roman, cel care a domnit peste o bună parte a Europei, dar, din drag față de aceste ținuturi, a ales catedrala din Cetatea orădeană ca loc de veci.
Gunoaie de oameni: Firma de salubritate a Primăriei Aleşd a aruncat 200 tone de deşeuri în mijlocul naturii (FOTO/VIDEO)
Bihoreanul tipărit
Descoperire revoltătoare a Gărzii de Mediu la Aleşd: firma de salubritate a Primăriei a aruncat 200 tone de gunoaie în mijlocul naturii. Salubri Aleşd a fost amendată cu 200.000 lei după ce a fost prinsă că, pentru a economisi sumele pentru transportarea deşeurilor la halda din Oradea, le-a abandonat în aria protejată Muntele Şes şi într-un lac de lângă Ţeţchea, practică defel nouă a directorului Octavian Sava.
17 Septembrie 2018, 12:33
Nu rataţi noul BIHOREANUL tipărit! Oradea este singurul oraş al României în care, în Evul Mediu, au fost înmormântate 7 capete încoronate
Bihoreanul tipărit
Luni, 17 septembrie, a apărut un nou număr din BIHOREANUL tipărit. Dintre subiectele noii ediţii: BIHOREANUL vă prezintă pagini prea puțin cunoscute din istoria Oradiei, unde, în Evul Mediu, au fost înmormântați nu mai puțin de 7 regi, împărați și regine. Cea mai importantă figură istorică înmormântată la Oradea - alături de Sfântul Ladislau, întemeietorul oraşului - este împăratul Sigismund de Luxemburg al Sfântulului Imperiu Roman, cel care a domnit peste o bună parte a Europei, dar, din drag față de aceste ținuturi, a ales catedrala din Cetatea orădeană ca loc de veci. În acelaşi număr, citiţi şi că, “spălat” pentru corupţie, jandarmul traficanţilor va fi judecat pentru omor, că firma de salubritate a Primăriei Aleşd aruncă gunoaiele în mijlocul naturii şi că, pentru că n-a mişcat nimic în infrastructură, prefectul nu mai promite nimic!
17 Septembrie 2018, 00:00
Oraşul-spectacol: Oradea devine centrul culturii teatrale, cu nume mari ale scenei româneşti, în cadrul FITO 2018
Bihoreanul tipărit
Zeci de spectacole remarcabile, produse de teatre din România sau de companii de renume din lume, alături de prezenţe celebre ale teatrului românesc, precum Maia Morgenstern, Emil Boroghină sau Constantin Cojocaru, o secţiune dedicată Centenarului Marii Uniri, recital, două spectacole lectură, lansare de carte, expoziţie... Aşa se prezintă ediţia cu numărul VI a Festivalului Internaţional de Teatru Oradea (FITO), cel mai important eveniment de gen din an, programat în perioada 23-30 septembrie în oraşul de pe Criş.
15 Septembrie 2018, 14:25
Samariteanul hoţ: Şefii Centrului pentru adulţi cu handicap din Remeţi sunt acuzaţi de furt de la gura sărmanilor
Bihoreanul tipărit
Şefii fundaţiei care administrează Centrul pentru adulţi cu handicap din Remeţi sunt acuzaţi de furt, "acoperit" însă de DGASPC şi de Consiliul Judeţean Bihor. Două foste angajate denunţă Asociaţia În Casa Ta, care în 3 ani a primit 1 milion de euro pentru îngrijirea a 50 de persoane, că face achiziţii la suprapreţ de la firme patronate chiar de şeful ONG-ului, iar rudele acestuia devalizează sistematic unitatea.
14 Septembrie 2018, 08:07
'Couture' pe ascuns: Lansat ca o replică pentru designerii Dior, care au plagiat cojocul de Beiuş, site-ul de haine tradiţionale Bihor Couture pare o păcăleală!
Bihoreanul tipărit
Lansat ca o replică pentru designerii Dior, care au plagiat cojocul de Beiuş, site-ul de haine tradiţionale Bihor Couture pare o păcăleală. În timp ce clienţii care au comandat cojoace se plâng că nu le-au fost livrate şi că nici măcar nu pot şti cui anume trimit banii, proprietarii site-ului susţin că meşterii, care insistă să rămână anonimi, de fapt nu prididesc să răspundă comenzilor.
13 Septembrie 2018, 08:10
Agenţia de tocat bani: Agenţia de Management al Destinaţiei Bihor a devenit o maşinărie UDMR de aspirat bani publici
Bihoreanul tipărit
După ce şi-a umflat organigrama, Agenţia de Management al Destinaţiei Bihor a lăsat birourile primite gratis de la Universitate şi s-a mutat cu chirie în buricul oraşului. Asocierea înfiinţată de Consiliul Judeţean, Universitate şi Salvamont pentru a consolida Bihorul ca destinaţie turistică a fost transformată în angajator sub patronaj UDMR, organ de propagandă şi maşină de cheltuit, la secret, banii bihorenilor.
12 Septembrie 2018, 08:07
Fuga de română! Adolescenţii maghiari din Bihor învaţă tot mai greu limba română şi preferă să-şi dea Bacalaureatul în... Ungaria
Bihoreanul tipărit
Adolescenţii maghiari din Bihor învaţă cu dificultate limba română şi, de teamă că din cauza asta vor pica bacalaureatul, preferă să-şi dea examenul în... Ungaria. Rezultatele slabe obţinute de şcolile maghiare din judeţ, unde calitatea învăţării este din ce în ce mai slabă, au produs un nou fenomen: tot mai mulţi părinţi îşi înscriu copiii, încă din clasa a IX-a, la licee din ţara vecină.
(Dez)organizare de şantier! Oprite peste vară, şantierele vor da toată Oradea peste cap după începerea şcolii (FOTO)
Bihoreanul tipărit
Deşi vacanţa de vară a fost numai bună pentru lucrări, constructorii municipalităţii vor deschide şantiere după începerea şcolii, când oraşul se aglomerează. Circulaţia va fi îngreunată de lucrările pentru reamenajarea liniilor de tramvai în giraţia de la Biserica Emanuel, de suspendarea pe două săptămâni a lucrărilor la podul din strada Universităţii şi de săpăturile la reţelele de apă în zona centrală.
Retrospectiva săptămânii, prin ochii lui Bihorel: Ianoș explică cum e cu primarul care cerșeşte
Bihoreanul tipărit
Cum arată evenimentele săptămânii trecute, prin ochii lui Bihorel: Ianoș în Băi, la deschiderea noului an școlar. Noroc că nu l-au întrebat elevii dacă au voie să copieze! „Ăsta da primar, fraților! Omul știe să ceară, deci e un adevărat pesedist...
10 Septembrie 2018, 08:05
Nu ratați noul BIHOREANUL tipărit! Cum au ajuns adolescenții maghiari din Bihor să dea bacalaureatul în Ungaria
Bihoreanul tipărit
Luni, 10 septembrie, a apărut un noul număr din BIHOREANUL tipărit, alături de suplimentul ecologic „Oradea Noastră”. Dintre subiectele noii ediții: Adolescenţii maghiari din Bihor învaţă cu dificultate limba română şi, de teamă că din cauza asta vor pica bacalaureatul, preferă să-şi dea examenul în... Ungaria. Rezultatele slabe obţinute de şcolile maghiare din judeţ, unde calitatea învăţării este din ce în ce mai slabă, au produs un nou fenomen: tot mai mulţi părinţi îşi înscriu copiii, încă din clasa a IX-a, la licee din ţara vecină. În același număr citiți și că, după ce au fost oprite peste vară, şantierele vor da oraşul peste cap după începerea şcolii, că Agenţia de Management al Destinaţiei a fost transformată într-o maşinărie UDMR de tocat bani publici și că șefii Centrului pentru adulţi cu handicap din Remeţi sunt acuzaţi de furt.
10 Septembrie 2018, 00:00
Sărbători de toamnă: Luna septembrie va fi bogată în festivaluri, dedicate jazzului, teatrului și tradițiilor populare
Bihoreanul tipărit
Prima lună de toamnă aduce în Oradea evenimente de amploare. După Transilvania International Film Festival (TIFF), organizat în premieră, între 7 şi 9 septembrie, în oraşul de pe Crişul Repede vor avea loc încă alte patru festivaluri. Unul dintre ele, programat la mijlocul lunii, este consacrat jazz-ului şi va aduce artişti din Franţa, Germania, Israel, Finlanda, Norvegia şi Canada.
09 Septembrie 2018, 10:22
Terapia „ha-ha-ha”: Yoga prin râs, o nouă metodă de vindecare a stresului, e la dispoziţia orădenilor
Bihoreanul tipărit
O orădeancă susţine sesiuni de Laughter Yoga în cadrul cărora cursanţii râd… fără motiv. Deşi par bizare, exerciţiile de Yoga prin Râs, concepute de un doctor indian, sunt menite să destreseze şi să relaxeze, iar cei care le practică spun că funcţionează cu adevărat.
07 Septembrie 2018, 08:35
Muncitori de import: Firmele bihorene au ajuns să-şi aducă angajaţi din străinătate, până şi din Asia
Bihoreanul tipărit
Criza forţei de muncă determină firmele bihorene să caute angajaţi în străinătate, aducându-i inclusiv din îndepărtata Asie. Cu toate că au de parcurs proceduri birocratice anevoioase, patronii recrutează tot mai mulţi lucrători din ţările din afara Uniunii Europene, cărora le plătesc salarii considerabile, ba le asigură şi cazarea, masa şi chiar călătorii acasă.
06 Septembrie 2018, 08:03
Azil pe... râpă: Consiliul Judeţean a gonit ONG-ul care administrează Centrul pentru adulţi cu handicap din Rîpa
Bihoreanul tipărit
Consiliul Judeţean Bihor a gonit ONG-ul care administrează Centrul pentru adulţi cu handicap din comuna Rîpa, forţând închiderea acestuia de pe o zi pe alta. Fundaţia Biruitorii a renunţat să mai gestioneze Centrul din cauza unor condiţii greu de îndeplinit impuse de CJ, care până să găsească un nou administrator a trimis la plimbare 50 de bătrâni, unii imobilizaţi, motivând că... aşa a fost mai simplu.
05 Septembrie 2018, 18:59
În paza Domnului! Locuinţele bihorenilor şi clădirile publice nu sunt asigurate pentru dezastre şi incendii
Bihoreanul tipărit
Bihorenii refuză să-şi asigure imobilele împotriva calamităţilor naturale, distrugerilor sau incendiilor. Mai mult de 85% din cetăţeni nu şi-au făcut nici măcar asigurarea obligatorie împotriva dezastrelor naturale, iar instituţiile lasă neasigurate clădiri precum Primăria, spitalele Judeţean şi Municipal, Aquaparkul Nymphaea şi stadionul Iuliu Bodola.
05 Septembrie 2018, 08:04
Infern la Palat: Cauza incendiului de la Episcopie pare a fi o defecţiune electrică, dar cercetările se anunţă lungi şi costisitoare (FOTO)
Bihoreanul tipărit
Incendiul care a mutilat una dintre cele mai frumoase clădiri de patrimoniu orădene, Palatul Episcopiei Greco-Catolice, a şocat un întreg oraş: martorii acuză bâlbe în intervenţia pompierilor, dar aceştia, la fel ca autorităţile civile, nu au să-şi facă niciun reproş. În timp ce o comisie a pompierilor şi o alta a Poliţiei şi Parchetului investighează dacă focul a fost provocat de o mână criminală, de o neglijenţă umană sau de o defecţiune a sistemelor electrice, unii experţi afirmă că militarii orădeni au ales corect o "tactică defensivă", chiar cu preţul distrugerii clădirii, dar evitând victime şi pagube colaterale, iar un fost şef al ISU Crişana sugerează ca posibilă cauză a dezastrului lipsa verificării periodice a instalaţiilor electrice.
04 Septembrie 2018, 11:53
Tata contra mama: Tatăl adolescentei care şi-a înjunghiat bunica susţine că aceasta a fost agresată de familia mamei
Bihoreanul tipărit
Telenovela continuă. Abigail Bordaș, adolescenta care şi-a înjunghiat bunica, a fugit din nou, fiind găsită în weekend de polițiști. În timp ce specialiştii DGASPC nu pot să o ţină în centrul pentru copii abuzaţi şi să o reechilibreze, iar autorităţile judiciare nu clarifică suspiciunile de abuz aduse tatălui fetei, acesta pretinde că, de fapt, fata ar fi fost agresată de familia mamei.
03 Septembrie 2018, 18:46
Nu rataţi noul BIHOREANUL tipărit! Detaliile nevăzute ale unui eveniment şocant: focul din inima oraşului
Bihoreanul tipărit
Luni, 3 septembrie, a apărut un nou număr din BIHOREANUL tipărit. Principalul subiect al ediţiei este evenimentul care a şocat o ţară întreagă: incendiul care a mutilat una dintre cele mai frumoase clădiri de patrimoniu orădene, Palatul Episcopiei Greco-Catolice. BIHOREANUL face o cronologie a dezastrului şi trece în evidenţă posibilele cauze ale producerii incendiului. Tot din această ediţie aflaţi cum votelurile din staţiunea Băile Felix sunt ocupate integral de zece săptămâni şi cum firmele bihorene au ajuns să-şi aducă angajaţi inclusiv din îndepărtata Asie.
03 Septembrie 2018, 00:00
Oraşul ruşilor: Povestea puţin ştiută a Şteiului, un model tipic de dezvoltare urbană de tip sovietic (FOTO)
Bihoreanul tipărit
În anii comunismului, în Europa de Est au fost create numeroase oraşe noi, în apropierea centrelor industriale şi miniere, după  principii sovietice. Una din cele mai importante localităţi ale sudului judeţului Bihor, Ştei, reprezintă un model tipic de dezvoltare urbană de tip sovietic.
Chemarea ierbii: Orădenii sunt invitaţi să se relaxeze la The Big Picnic, în Parcul 1 Decembrie
Bihoreanul tipărit
La început de toamnă, orădenii sunt invitaţi să participe la cel mai mare picnic din oraşul lor. Şi nu trebuie să bată prea mult drum pentru asta, căci picnicul va fi organizat în centrul Oradiei, mai precis în Parcul 1 Decembrie. Doritorii de relaxare vor avea la dispoziţie fotolii colorate, "pufuri", cum li se mai spune, precum şi hamace. În parc se va pregăti mâncare proaspătă şi gustoasă, iar pe o scenă vor urca invitaţi precum "Ţapinarii" şi "Firma".
31 August 2018, 10:52
Fani de Oradea: Pentru o familie româno-slovacă din Bruxelles, oraşul de pe Crişul Repede este destinaţia preferată de vacanţă
Bihoreanul tipărit
Nu sunt născuţi în Oradea, nu au rude sau prieteni aici şi locuiesc la aproape două mii de kilometri distanţă. Totuşi, vin în oraşul de pe Crişul Repede cât pot de des! Tudor Ion şi soţia lui, Ester, au devenit turişti „fideli” în Oradea, unde au revenit în această vară pentru a treia oară. „De fiecare dată când venim, oraşul este schimbat. În bine!”, spune Tudor. Convins că vizitează unul dintre cele mai frumoase oraşe din lume, bărbatul recunoaşte că a făcut o adevărată pasiune pentru Oradea şi urmăreşte cu interes ce clădiri se mai renovează ori ce străzi îşi schimbă aspectul...
31 August 2018, 08:09
Sarmale cu istorie: De 10 ani, Festivalul Sarmalelor aduce la Salonta, în Colonia românească, personalităţi şi mii de pofticioşi (FOTO)
Bihoreanul tipărit
De 10 ani, Festivalul Sarmalelor aduce la Salonta personalităţi sportive şi artistice şi mii de pofticioşi. La ediţia aniversară de duminică organizatorii oferă 19.080 sarmale, cât numărul salontanilor din anul 1918, sărbătorind astfel întemeierea cartierului românesc şi buna înţelegere cu maghiarii, dar şi adunând bani pentru semeni aflaţi în nevoie.
 1  3 4 5  

FOTO BIHOREANUL

 • Sărbătoarea Recoltei: Ce bunătăţi sunt în Cetatea Oradea şi de ce a plecat un floricultor bihorean supărat acasă (FOTO)
 • Victorie la debut de nou sezon pentru echipa de handbal a CSM Oradea: 33-32 cu HC Szejke Odorhei (FOTO)
 • 'Puncte de vedere': În Cetatea Oradea a fost vernisată o expoziţie de imagini 3D din timpul Primului Război Mondial (FOTO)
 • 'Portretele Unirii' își așteaptă vizitatorii în Piaţa Unirii din Oradea (FOTO)
 • Deţinuţii din mai multe judeţe s-au întrecut la fotbal: Orădenii, pe locul II (FOTO / VIDEO)
 • Se toarnă fundaţia! Au început construcţia podului din strada Universităţii (FOTO)
 • Lucrările s-au terminat, ambuteiajele continuă! Trecerea de nivel cu calea ferată din strada Uzinelor a fost modernizată degeaba (FOTO)
 • Figaro și Lucifer, doi motani singuratici au ajuns de la Paris la Zoo Oradea (FOTO)
 • Cruce luminoasă de 14 metri, înălţată la Vintere cu ocazia Centenarului (FOTO)
 • Let’s do it, Bihor: Peste 23.000 de voluntari au adunat 30.000 de saci de gunoaie (FOTO)

TIMP LIBER

Timp liber

CURS VALUTAR

 • 1 USD = 3.8697 RON
 • 1 EUR = 4.5959 RON
 • 1 HUF = 0.015 RON