URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 21 MARTIE 2025
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Mai exact, ce poți păți dacă mergi la Poșta Mare din Oradea? Pentru că impresionanta clădire intrase deja de câțiva ani în auto-demolare, un coleg a avut curiozitatea să vadă dacă acolo nu cumva sălășluiesc mai multe lighioane decât la Grădina Zoologică. Evident că imobilul era deja nepotrivit pentru cerințele secolului XXI, singurul beneficiu pe care îl aducea orădenilor fiind că managerii din București, în loc să facă renovarea, preferau să achite Primăriei Oradea, anual, supraimpozitarea de 500%.
Zic şi eu
Adrian Cris
Unul dintre cele mai scumpe și importante proiecte de infrastructură ale României (2 miliarde euro), cel pentru electrificarea și reabilitarea căii ferate Cluj Napoca - Episcopia Bihor (166,5 km), cu finanțarea asigurată din PNRR, nu va fi finalizat la termen.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cum priviți decizia BEC și CCR de respingere a candidaturii lui Călin Georgescu la alegerile prezidențiale?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În urmă cu mai bine de doi ani, la finalul anului 2022 a fost adoptă o lege pentru instituirea unui sistem de monitorizare a traficului rutier, denumit e-Sigur, prin implementarea căruia se urmărește reducerea cu 50%, până în anul 2030, comparativ cu anul 2019, a numărului persoanelor decedate şi cu 50% a numărului persoanelor grav rănite în accidente.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
09 Decembrie 2024, 07:01

AVE Bihor: cum ne asigurăm că ne este ridicată pubela din fața casei

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Colectarea separată în patru sau cinci fracții înseamnă un grad mai mare de responsabilitate pentru toții actorii, fie ei clienți sau firme de salubritate. Pentru ca întregul lanț să funcționeze fără cusur, e nevoie să respectăm câteva reguli minime, care ne vor scuti de neplăcerea de a rămâne cu pubela neridicată din fața porții, pentru că nu sunt respectate standardele de colectare separată. Iată ce trebuie să facem în cazul pubelei verzi!

Fracția sticlă, în pubela verde

Vă reamintim că în pubela verde se colectează ambalajele din sticlă (borcane fără capac, sticle de băuturi fără capac, farfurii din sticlă, pahare din sticlă care nu sunt sparte, sticluțe de parfum fără capac etc). În pubela verde nu colectați metale, ceramică, plastic, deșeuri din construcții etc. AVE nu va ridica aceste pubele și va lăsa o etichetă cu „Atenționare” pe aceste pubele.

Cum separăm corect pe cele cinci fracții

Hârtie și carton: restul de la rola de hârtie din bucătărie, șervețele curate, hârtie copiator, reviste, caiete, cartoane, pahar cafea

Plastic și metal: PET-uri, caserole, cutii iaurt / smântână, pungi, ambalaje detergenți

Sticlă: borcane, sticle băuturi, parfumuri, creme (NU SPARTE)

Biodegradabile: FĂRĂ CARNE doar resturi vegetale (frunze, coji de legume/fructe, coji de ouă, pâine uscată, fructe/legume stricate, semințe, zaț de cafea)

Reziduale: carne stricată, resturi de mâncare care conține carne, pampers, cenușă, excremente animale, bețișoare de urechi, șervețele demachiante, șervețele umede, pungi murdare/contaminate, absorbante, prezervative, caserole de unică folosință din polistiren, sticlă spartă, ceramică spartă.

Nu depozitați în pubele alte tipuri de deșeuri decât cele care sunt descrise mai sus!

Dacă aveți deșeuri de alte tipuri în gospodărie, vă rugăm să le transportați la cel mai apropiat Centru de colectare deșeuri cu Aport Voluntar.

AVE BIHOR

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5871 RON
  • 1 EUR = 4.9768 RON
  • 1 HUF = 0.0125 RON