URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 29 IULIE 2021
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
De când cu Pasajul Magheru, s-a constatat că cei care vin de pe Ady Endre, trec prin centru pe Iosif Vulcan, ajung în Piaţa Libertăţii şi nu mai pot intra în pasaj, ci trebuie să facă obligatoriu dreapta, pe podul Dacia. Acesta este şi motivul pentru care strada Andrei Şaguna, de lângă Parchet, a devenit cu două sensuri. Acum, primarul Florin Birta propune ca aici să se dea mai multă atenţie pietonilor şi bicicliştilor, ceea ce înseamnă, practic, că traficul ar avea loc în principal prin Piaţa Libertăţii.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Nu-i prima oară când Bolojan vrea să rezolve probleme gingașe cu metode... inginerești. Ideea trecerii actorilor și instrumentiștilor pe contracte de muncă pe durată determinată, pentru „eficientizarea” actului cultural, reflectă un reflex al stilului managerial cu iz dictatorial care l-a făcut celebru - dar, fără îndoială, și eficient - pe fostul edil al Oradiei.
Zic şi eu
Adrian Cris
Sub conducerea lui Ilie Bolojan, căruia mai-marii partidului îi laudă performanţele obţinute ca primar al Oradiei şi, mai nou, ca preşedinte al Consiliului Judeţean Bihor, organizaţia PNL va fi cea mai numeroasă la Congresul partidului din 25 septembrie. În ciuda ofertelor şi promisiunilor pe care precis i le-au făcut, Bolojan s-a ferit să-şi declare sprijinul pentru unul dintre cei doi candidaţi la şefie, premierul Florin Cîţu şi actualul deţinător al funcţiei, Ludovic Orban.
Vorba lu' Lulu
Lucian Cremeneanu
Când am văzut ştirea cu elicopterul aterizat forţat în Bucureşti, am ştiut că va urma o avalanşă de glume pe subiect. Accesul rapid la informaţie, obligaţia de a avea o părere despre orice şi uşurinţa de exprimare individuală în spaţiul public au făcut ca elicopterul acela ghinionist să plonjeze direct într-o mare de glume şi miştouri. O să ziceţi că nu doar noi am fost, că şi Ambasada Suediei a comis-o. Staţi liniştiţi, şi acolo e tot un om la butoane, poate chiar românaş de-al nostru.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Zborurile externe au fost reluate pe Aeroportul din Oradea. Ce părere aveţi despre destinaţiile operate de Ryanair (Milano, Bologna, Londra, Dusseldorf)?

De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
După 2 ani în care nu s-au organizat concursuri de admitere în magistratură, recent situaţia a fost deblocată şi se aşteaptă anunţurile oficiale pentru reluarea acestora. În concret, în urmă cu aproximativ 2 ani, Curtea Constituţională a declarat neconstituţionale prevederile legale care reglementau concursurile de intrare în magistratură, pe motiv că toate condiţiile de accedere erau prevăzute în regulamentele Consiliului Superior al Magistraturii, şi nu în lege.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
În regiunea ţării noastre, înţepăturile de insecte dau rareori fenomene grave de intoxicaţie; ar fi nevoie de 500-1000 de înţepături de albine pentru a produce moartea. În regiunile tropicale, în America de Nord şi de Sud, în Africa şi Asia Centrală se întâlnesc păianjeni veninoşi ("văduva neagră") şi scorpioni, care sunt foarte periculoşi atât pentru oameni, cât şi pentru animalele domestice.

Bihoreanul tipărit

Nu ratați noul BIHOREANUL tipărit: Cum a ajuns orașul Săcueni „înstrăinat” pe bucăți unei fundații susținute din Ungaria
Bihoreanul tipărit
Luni, 10 mai, a apărut o nouă ediție a BIHOREANULUI tipărit. Dintre subiecte: Castelul Stubenberg din Săcueni e scos la vânzare de Primărie printr-o licitație dedicată; Maica Mina își ridică gard la mănăstire fără autorizație și mult peste înălțimea legală; De acum, bihorenii se pot vaccina anti-Covid fără programare, chiar și din mașină; Interviu Florica Cherecheş: „Trebuie să redăm demnitatea persoanelor cu dizabilităţi”; Școala Now Dance din Oradea oferă 88 de cursuri lunar, inclusiv lecții gratuite începătorilor; Unde „evadăm” vara asta?
10 Mai 2021, 00:00
Mircea Ursuţa, secretar de stat în Ministerul Justiţiei: 'Viitorul Justiţiei este digitalizarea'
Bihoreanul tipărit
Considerat unul dintre cei mai titraţi avocaţi orădeni, după ce în 2016 a câştigat pentru Consiliul Judeţean Bihor procesul pentru clădirea fostei Policlinici Mari, iar în 2018 pe cel intentat de consilierii USR Bucureşti pentru desfiinţarea companiilor municipale înfiinţate de fostul primar Gabriela Firea, Mircea Ursuţa a fost numit secretar de stat în Ministerul Justiţiei la începutul lunii februarie a acestui an, la propunerea USR-PLUS, dar fără a fi membru de partid. 
09 Mai 2021, 18:45
Scumpiri cu blocaj: Creşterea fără precedent a preţurilor la materialele de construcţii lasă Primăria Oradea fără constructori! 
Bihoreanul tipărit
Scumpirea fără precedent a materialelor de construcţii din ultimele două luni lasă Primăria Oradea fără constructori, punând în pericol proiectele europene. Primarul Florin Birta a anulat cea de-a treia licitaţie pentru atribuirea lucrărilor de modernizare a reţelelor de termoficare, după ce constructorii au anunţat că nu se mai încadrează în preţuri, deoarece materialele s-au scumpit şi cu 60% de la lansarea licitaţiei.
07 Mai 2021, 08:01
Canabis fără urmă: Mai mulţi bihoreni sunt suspectaţi că folosesc recoltele de cânepă pentru producerea de substanţe psihotrope 
Bihoreanul tipărit
Cultivatori de cânepă din Bihor, suspectaţi că ar folosi recoltele pentru producerea de substanţe psihotrope. Obligaţi să verifice plantaţiile de două ori de-a lungul ciclului vegetal, inspectorii Direcţiei Agricole Bihor s-au trezit că unele au dispărut tocmai când inflorescenţele puteau fi folosite la obţinerea de tetrahidrocanabinol.
06 Mai 2021, 15:21
Funcţionari cu... spor: Ce sporuri necuvenite primesc, pe lângă salarii, angajaţii instituţiilor publice din Bihor
Bihoreanul tipărit
Angajaţii instituţiilor publice din Bihor îşi îngroaşă veniturile cu sporuri acordate discreţionar. BIHOREANUL a făcut o analiză a sporurilor plătite din bani publici şi a constatat că, aproape fără excepţie, instituţiile deconcentrate îşi recompensează toţi angajaţii, de la directori la şoferi, cu sporul pentru condiţii de muncă periculoase.
06 Mai 2021, 08:01
Rambo de Bihor: Detalii incredibile din noul proces penal deschis milionarului Victor Micula, pentru colecția de arme de foc (FOTO / VIDEO)
Bihoreanul tipărit
BIHOREANUL vă dezvăluie detalii incredibile din noul proces penal deschis milionarului Victor Micula de Parchetul Oradea. Micula jr. a fost trimis în judecată pentru că a tras cu o puşcă de asalt semiautomată pe şoseaua de centură, cu gloanțe reale, şi într-o singură lună și-a cumpărat 10 arme letale printr-un interpus, fiindcă el nu avea dreptul, procurorii cerând din nou să fie arestat, din cauza numărului mare de fapte comise şi a gravității acestora.
Adio, garaje! Primăria Oradea a decis demolarea tuturor garajelor de pe domeniul public până cel târziu în 2024
Bihoreanul tipărit
Primăria Oradea pregăteşte demolarea tuturor garajelor de pe domeniul public până cel târziu în 2024. Consiliul Local a hotărât demolarea celor circa 500 de garaje rămase în picioare pe terenul oraşului, multe folosite ca magazii sau ateliere, ca să amenajeze noi parcări de domiciliu pentru cele peste 115.600 de autovehicule existente în oraş.
04 Mai 2021, 10:06
Nu rataţi noul BIHOREANUL tipărit: De ce s-a ales milionarul Victor Micula cu un nou dosar penal 
Bihoreanul tipărit
Marţi, 4 mai, a apărut un nou număr din BIHOREANUL tipărit, alături de suplimentul de educaţie ecologică Oradea Noastră, cu un conţinut variat şi bogat în informaţii exclusive. Dintre subiectele noii ediţii: BIHOREANUL vă dezvăluie detalii incredibile din noul proces penal deschis milionarului Victor Micula de Parchetul Oradea; Cultivatori de cânepă din Bihor, suspectaţi că ar folosi recoltele pentru producerea de substanţe psihotrope; Primăria Oradea a decis demolarea tuturor garajelor rămase în picioare pe domeniul public; Ce sporuri nesimțite primesc, pe lângă salarii, angajaţii instituţiilor publice din Bihor; Interviu cu secretarul de stat Mircea Ursuţa: "Viitorul Justiţiei este digitalizarea".
04 Mai 2021, 00:00
Totul se plăteşte! Din vară, toţi orădenii care nu au contract cu RER Vest vor plăti o taxă lunară specială
Știri Bihor
Indiferent că vor sau nu să încheie un contract pentru colectarea deşeurilor cu operatorul licenţiat RER Vest, orădenii vor plăti pentru gunoaiele pe care le produc. Din vară, Primăria va taxa cu 27,5 lei pe lună fiecare orădean care locuieşte într-un apartament sau o casă, care nu are un contract cu firma de salubritate, taxa specială fiind votată de consilierii locali joia trecută.
03 Mai 2021, 13:41
Marele muzeu: Muzeul Ţării Crişurilor şi Muzeul oraşului Oradea se vor uni într-o singură instituţie, dar cine o va conduce?
Bihoreanul tipărit
Muzeul Ţării Crişurilor şi Muzeul oraşului Oradea se vor uni într-o singură instituţie, dar numele celui care o va cârmui este, deocamdată, o enigmă. Decizia a fost luată la iniţiativa preşedintelui CJ Bihor, Ilie Bolojan, care socoteşte că în acest fel se va cheltui mai puţin pentru personal şi se vor putea face investiţii în exponate, cercetări şi dotări.
03 Mai 2021, 10:25
Primăvara proletară: Cum se sărbătoreau pe vremuri zilele de 1 şi 2 Mai în Oradea (FOTO)
Bihoreanul tipărit
Râde iarăşi primăvara, peste câmpuri, peste plai. Veselia umple ţara, c-a venit Întâi de Mai! În comunism, marile sărbători naţionale şi internaţionale erau asimilate propagandei de partid, astfel că, la fiecare început de sezon cald, Ziua Muncii şi Ziua Tineretului erau marcate cu fast, parade, spectacole şi ode închinate regimului.
01 Mai 2021, 09:26
Şcoală cu 'reparaţii': Mii de elevi merg la şcoală chiar şi în vacanţă, pentru a recupera lecţiile pierdute în ultimul an
Bihoreanul tipărit
Mii de elevi merg la şcoală chiar şi în vacanţă, pentru a recupera lecţiile pierdute în ultimul an. După un an în care majoritatea orelor s-au ţinut pe internet, 60 de şcoli din Bihor organizează, în clase, lecţii gratuite pentru elevii care au rămas în urmă cu materia, în cadrul unui program-pilot iniţiat de Ministerul Educaţiei. 
30 Aprilie 2021, 10:50
Teroristul Kiki! Situaţie aberantă în Bihor: îşi terorizează, bate şi înşală consătenii, inclusiv pe oamenii legii, dar rămâne nepedepsit (FOTO / VIDEO)
Bihoreanul tipărit
Situaţie absurdă într-un sat din comuna Bunteşti: un bărbat îşi terorizează consătenii, l-a luat la bătaie pe secretarul Primăriei şi chiar pe poliţişti. Inculpat în 11 dosare penale, Ioan Coste, zis Kiki, atacă bătrâni şi copii, vandalizează, fură şi înşală, speculând neputinţa poliţiştilor şi toleranţa judecătorilor, care au decis că nu-i periculos, chiar şi după ce a dus la disperare un consătean, cerându-i bani ca să nu-i răpească băiatul.
Hărţuire cu repetiţie: Judecătoare din Oradea, anchetată pentru că a scris pe un grup privat că... a fost cercetată abuziv!
Știri Bihor
O judecătoare din Oradea, anchetată de Inspecţia Judiciară fiindcă a scris pe un forum al magistraţilor că a fost cercetată abuziv de... Inspecţia Judiciară. Cercetată pentru că în 2019 a sesizat Curtea de Justiţie a UE asupra deciziilor prin care CCR a anulat probe din dosarele de corupţie, în timp ce judeca trei universitari acuzaţi de dare şi luare de mită, judecătoarea Georgeta Ciungan riscă pentru a doua oară excluderea din magistratură, în urma unui nou abuz al IJ.
29 Aprilie 2021, 15:31
'Boierul' vandal: Poliţia e pe urmele individului care mâzgăleşte palatele din Oradea. E bănuit fiul unui cunoscut politician (FOTO)
Bihoreanul tipărit
Orădeanul "Boier" se laudă de o vreme pe internet că a mâzgălit Palatul Vulturul Negru şi Casa Poynar. Isprăvile sale au stârnit revolta localnicilor, dar şi dispreţul grafferilor pasionaţi, iar poliţiştii sunt pe urmele huliganului, după ce doi dintre proprietarii imobilelor distruse au depus plângere. Cel bănuit e fiul unui fost cunoscut politician local, controversat și el.
Invazia căpușelor: Veterinarii orădeni se confruntă cu un val de infestări cu căpușe ale animalelor de companie
Bihoreanul tipărit
Veterinarii orădeni se confruntă cu un val de infestări cu căpușe ale animalelor de companie. Odată cu încălzirea vremii, parcurile s-au umplut de paraziți aduși de vânt din pădurile din jurului orașului, motiv pentru care Primăria pregătește prima etapă de dezinsecție din an, înainte ca aceștia să transmită oamenilor temuta boală Lyme. 
28 Aprilie 2021, 07:57
Sorban barbarul: Primarul din Lugaşu de jos a 'îngropat' vestigiile unei aşezări dacice (FOTO)
Bihoreanul tipărit
Primarul din Lugaşu de Jos a "îngropat" vestigiile unei aşezări dacice în care s-au găsit monede, podoabe, arme şi unelte vechi de 2200 de ani. BIHOREANUL a descoperit că, deşi obligat prin lege să protejeze locul unde un grup de pasionaţi au făcut descoperirea, unică în Bihor, o asociaţie silvică pe care edilul Sorban Levente o conduce ilegal a amenajat peste urmele cetăţii un drum forestier, a făcut defrişări şi a nivelat terenul, iar Direcţia pentru Cultură Bihor a "uitat" cu lunile să raporteze situl arheologic.
Succes, doamna doctor!
Opinii
Orice persoană care trăiește în România, dacă e cu scaun la cap, ar trebui să-i dorească succes noului ministru al Sănătății, Ioana Mihăilă. Eu o fac nu din provincialism, pentru că ne este concitadină, nici din motive politice, din simpatie pentru partidul/partidele care a(u) propulsat-o în fruntea Ministerului, ci pentru simplul fapt că, după suferința de trei decenii a sectorului sanitar și haosul generat în ultimele luni de predecesorul Vlad Voiculescu, de prestația ei depinde în mare măsură ieșirea din pandemie și, mai ales, șansele de a fi posibile apoi reformele structurale, nu de fațadă.
26 Aprilie 2021, 15:17
Atac la coroane: De la 1 iunie, coroanele din plastic sau cu sârmă vor fi interzise în cimitirul din Oradea (FOTO)
Știri Bihor
Administraţia Domeniului Public va interzice din 1 iunie vânzarea coroanelor din plastic sau cu sârmă în pieţele orădene şi depunerea lor la cimitir. Confruntată cu costuri lunare de peste 60.000 lei pentru gestionarea gunoaielor adunate de pe morminte, conducerea ADP recomandă producătorilor să se reprofileze pe materiale ecologice, iar aparţinătorilor să se limiteze la un buchet de flori ori chiar să doneze banii de coroane familiilor îndoliate ori bisericilor, pentru ajutorarea săracilor.
Nu ratați BIHOREANUL tipărit: Cum a fost făcută una cu pământul o așezare dacică, prin indiferența autorităților din Bihor
Bihoreanul tipărit
Luni, 26 aprilie, a apărut un nou număr din BIHOREANUL tipărit. Dintre subiecte: Primarul din Lugaşu de Jos a "îngropat" vestigiile unei aşezări dacice în care s-au găsit monede, podoabe, arme şi unelte vechi de 2200 de ani; De la 1 iunie, coroanele din plastic sau cu sârmă vor fi interzise în Cimitirul Municipal din Oradea; Un bărbat din Buntești își terorizează, bate și înșală consătenii, inclusiv pe oamenii legii, dar rămâne nepedepsit; O judecătoare din Oradea este anchetată de Inspecţia Judiciară fiindcă a scris pe un forum al magistraţilor că a fost cercetată abuziv chiar de... Inspecţia Judiciară; Veterinarii orădeni se confruntă cu un val de infestări cu căpuşe ale animalelor de companie; Orădeanul "Boier" se laudă pe internet că a mâzgălit Palatul Vulturul Negru şi Casa Poynar...
26 Aprilie 2021, 00:00
Şcoala lui 'Péter bácsi': Un grup de orădeni au amenajat prima grădină comunitară, unde oricine poate cultiva legume (FOTO)
Oradea noastră
Alergând printre pomi fructiferi care acum se trezesc din "hibernare", atenţi la narcisele gingaşe care şi-au găsit curajul să iasă din pământ şi înconjuraţi de ciripitul păsărilor care celebrează primăvara, zeci de copii învaţă, săptămână de săptămână, cum să ocrotească natura, în mijlocul ei. Mai mulţi voluntari au înfiinţat, pe dealurile Oradiei, "Grădina unchiului Péter", un loc unde oricine este binevenit să-şi cultive propriile legume sau cereale. Părinţi şi copii deopotrivă descoperă cum să grădinărească, dar şi cum să respecte plantele şi vieţuitoarele.
25 Aprilie 2021, 09:22
Grivei... în creştere: Adăpostul Grivei din Oradea va prelua câini fără stăpân din tot judeţul (FOTO)
Știri Bihor
Până la finalul anului, Bihorul ar putea ajunge un judeţ fără câini vagabonzi. La iniţiativa Consiliului Judeţean, oraşele Aleşd, Marghita, Salonta şi Beiuş au încheiat un protocol comun cu Administraţia Domeniului Public, prin care adăpostul de câini din Oradea devine unul judeţean. Asta, spre dezamăgirea unor iubitori de animale, care se tem că noua măsură va duce la eutanasierea câinilor fără stăpân...
Spectacolul primăverii: O listă de frumuseţi naturale din Bihor ce merită văzute chiar şi în pandemie (FOTO)
Bihoreanul tipărit
Bihorenii se pot "încărca" cu frumos în zone naturale pitoreşti, bogate în cascade spectaculoase, flori rare şi privelişti răpitoare. Într-o perioadă în care mai toate sunt închise, obiectivele turistice din Bihor îşi aşteaptă în continuare vizitatorii, dar aceştia sunt îndemnaţi să arate respect faţă de natură şi speciile protejate.
23 Aprilie 2021, 13:21
Miracolul Noel: Ce face și cum se simte micuțul din Bihor care a primit tratamentul de peste 2 milioane de dolari (FOTO / VIDEO)
Bihoreanul tipărit
Micuțul Noel, băiețelul din Curtuișeni cu amiotrofie spinală care acum 6 luni a primit un tratament de 2,1 milioane dolari, se recuperează și învață să mănânce singur. Pentru a putea găsi suma necesară costisitorului tratament, părinții au avut nopți de nesomn, au vărsat multe lacrimi și au strâns din dinți când au fost confruntați cu zvonul cum că ar vrea să fugă cu banii, gândindu-se doar că Noel trebuia îndepărtat din cumpăna dintre viață și moarte. 
23 Aprilie 2021, 08:00
Adio, fructe! Frigul şi îngheţurile târzii au compromis recoltele de fructe de anul acesta din Bihor
Bihoreanul tipărit
Pomiculturii bihoreni anunţă scumpirea fructelor cu 30%, după ce temperaturile scăzute din ultimele săptămâni au afectat producţia, pentru al doilea an consecutiv. Îngheţurile târzii de aprilie au compromis recoltele de piersici, caise şi nectarine în proporţie de circa 90%, au înjumătăţit producţia de cireşe şi au întârziat din creştere primele recolte de căpşuni, lucru care creşte costurile producătorilor.
22 Aprilie 2021, 07:57
Chef cu 'amendă': De ce a fost clasat dosarul nunţii cu sute de invitaţi a fiului fostului şef al Poliţiei, Eugen Boc
Bihoreanul tipărit
Parchetul Oradea a clasat dosarul penal deschis după nunta cu 350 de invitaţi organizată în plină pandemie de fiul fostului adjunct al Poliţiei Bihor, Eugen Boc. Deşi imediat după nuntă mireasa a fost confirmată cu Covid, iar ulterior şi 6 dintre invitaţi, procurorul n-a reuşit să stabilească dacă aceştia s-au infectat la petrecere, motiv pentru care a stabilit că fapta organizatorilor nu e una penală, ci o... contravenţie.
21 Aprilie 2021, 07:59
Dr. Gheorghe Carp: 'Foarte mulţi oameni trataţi de aşa-zişi doctori minune au ajuns la ATI'
Bihoreanul tipărit
Ales senator în decembrie 2020, după mai bine de patru decenii de activitate medicală, din care în aproape două a condus spitalele Municipal şi Judeţean din Oradea, inclusiv în pandemie, dr. Gheorghe Carp mărturiseşte în primul interviu acordat în noua sa calitate că deja are regrete legate de felul în care, după retragerea sa, funcţionează sistemul sanitar local. "Fiecare e preocupat acum numai de spitalul lui", spune el, convins că spitalele publice din Oradea nu trebuie să-şi facă concurenţă, ci să se completeze reciproc.
20 Aprilie 2021, 12:52
Criminal în libertate: Fostul avocat Cosmin Moraru, care şi-a ucis soacra cu o cruzime ieşită din comun, a fost lăsat acasă după doar 7 ani
Bihoreanul tipărit
Fostul avocat Cosmin Moraru, care și-a ucis soacra cu o cruzime ieșită din comun, de față cu nevasta, achitată de Justiție, a fost lăsat liber și el, după doar 7 ani! În ciuda brutalității cu care a omorât-o pe mama soției sale, a faptului că apoi chiar a „plantat” probe care să indice pe altcineva ca fiind autorul și a fugit din țară, Moraru a reușit să-i impresioneze pe judecători, care i-au dat drumul din închisoare, cu mult înainte să-şi ispăşească pedeapsa, ridicându-l în slăvi, până într-atât încât s-au întrebat: „Ce ar mai putea acesta să facă să poată dovedi că regretă?”.
Nu ratați noul BIHOREANUL tipărit! Avocat favorizat: și-a ucis în chinuri soacra, dar a executat numai jumătate din pedeapsă
Bihoreanul tipărit
Luni, 19 aprilie, a apărut un nou număr din BIHOREANUL tipărit, împreună cu suplimentul de educație ecologică Oradea Noastră. Dintre subiecte: Fostul avocat Cosmin Moraru, care și-a ucis soacra cu o cruzime ieșită din comun, a fost lăsat liber; A fost clasat dosarul nunții cu sute de invitați a fiului fostului șef al Poliției, Eugen Boc; Frigul și înghețurile târzii au compromis recoltele de fructe de anul acesta din Bihor; Interviu cu dr. Gheorghe Carp: „Foarte mulți oameni tratați de așa-ziși doctori minune au ajuns la ATI”; Ce face și cum se simte micuțul care a primit vaccinul de peste 2 milioane dolari; Adăpostul Grivei din Oradea va prelua câinii vagabonzi din tot judeţul; Un grup de orădeni au înfiinţat o grădină unde oricine poate cultiva legume...
19 Aprilie 2021, 00:00
Atelierul șucar: În Bihor există un centru unde femeile rome învață să lucreze și să socializeze (FOTO / VIDEO)
Bihoreanul tipărit
În Bihor există un centru unde femeile rome învață să scrie, să citească și să se comporte în societate. Centrul Shukar din Girișu de Criș, înființat de o orădeancă, a devenit loc de recreere pentru 15 cursante care lucrează împreună într-un atelier de croitorie unde creează șorțuri, măști de protecție ori fotolii.
17 Aprilie 2021, 10:50
  1 2  4  6 7 8  

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.1624 RON
  • 1 EUR = 4.9197 RON
  • 1 HUF = 0.0137 RON