URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 19 IULIE 2018

Ediția tipărită

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă nu se deschideau graniţele şi romii nu puteau pleca, mânaţi de sărăcie, să cerşească şi să-şi valorifice talentele în UE, azi, în mod cert, întâmplări ca la Borod, ar fi fost banale şi frecvente. Ce s-a întâmplat la Borod? Nişte săteni care au avut tupeul să-i surprindă pe ţigani la furat, au fost bătuţi de întreaga şatră şi s-a înregistrat şi o premieră absolută în zonă, agresorii punând pentru prima oară mâna pe lopeţi, furci şi topoare, dar nu neapărat pentru a munci.
Zic şi eu
Adrian Cris
Cel mai important eveniment al săptămânii trecute a fost anunţarea de către primarul Ilie Bolojan a două noi proiecte cu fonduri UE în valoare de 24 milioane euro, pentru decongestionarea traficului pe axa rutieră cea mai problematică a oraşului, între podul Dacia şi zona Cantemir, cu pasaje subterane, favorizarea mijloacelor de transport în comun şi multe, multe detalii inginereşti, precum exacavarea la 4 metri şi relocarea reţelelor de utilităţi…
Cum a fost?
Lucian Cremeneanu
Taximetristul cu care am călătorit săptămâna trecută mi-a spus că, dacă ar fi trăit în altă ţară, şi-ar fi ales o altă meserie: "M-aş fi făcut asasin profesionist. Ai luat comanda, ai executat-o, ai luat banii şi gata. Simplu! Nu ai nimic personal cu omul, îţi faci doar meseria". În ochi i se citeau indicii clare că vorbea cât se poate de serios. L-am privit perplex, căutând replica potrivită pentru o astfel de confesiune. N-am găsit-o. Am plătit şi am coborât.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Unde vă veți petrece vacanța de vară?

De stiut

Avocatul Bihoreanului
Mircea Ursuta
Arătam recent că în data de 18 iunie a.c. Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a pronunţat cea mai neconstituţională, nelegală, ruşinoasă şi imorală decizie de interpretare a legii din întreaga sa existenţă (Decizia nr. 52/2018), stabilind că recursurile formulate în procesele pornite până în data de 20 iulie 2017 sunt inadmisibile, contrar celor statuate prin Decizia 369/2017 a Curţii Constituţionale, explicând totodată şi mecanismul prin care s-a ajuns la o asemenea decizie.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Ridicarea temperaturii mediului ambiant la peste 32 gr. C şi o umiditate relativă ridicată (peste 60%) determină modificări ale organismului, care se pot grupa în 4 sindroame importante: mialgia termică, insolaţia, accidentele datorate efortului fizic pe caniculă şi şocul hipertermic.
Psihologul Bihoreanului
Razvan Coloja
Cercetătorii regnului animal se confruntă de ani de zile cu o problemă spinoasă. Animalele care duc o luptă şi o câştigă au o şansă foarte mare să câştige şi următoarea bătălie. Întrebarea este: "de ce anume?". Sunt la mijloc factori psihologici? Este vorba de încrederea dobândită de către învingător? Mai mult - deoarece acelaşi lucru pare să fie valabil şi în cazul fiinţelor umane - un studiu a încercat să găsească un răspuns la această întrebare: de ce învingătorii continuă să învingă?

Bihoreanul tipărit

Băile în 'fierbere': Băile Felix şi 1 Mai au un program de investiţii de peste 15 milioane euro (FOTO)
Bihoreanul tipărit
Primăria Sînmartin va demara în toamnă cel mai mare program de investiţii de după Revoluţie, cu lucrări de peste 15 milioane euro în Băile Felix şi 1 Mai. Cofinanţate din fonduri europene, proiectele de relansare a turismului balneoclimateric bihorean cuprind lărgirea zonei pietonale a străzilor principale din cele două staţiuni, construcţia unei piste de alergare în jurul Felixului, a unei piste pentru biciclete până la Oradea, mutarea maşinilor în două parcări supraetajate şi reamenajarea craterului de la Betfia.
Stâlpii neputinţei: Un proiect strategic pentru care România a luat credit 25,7 milioane euro s-a împotmolit lângă Oradea
Bihoreanul tipărit
Un proiect strategic pentru care România a luat credit 25,7 milioane euro s-a înfundat lângă Oradea. Linia de interconectare energetică România-Ungaria, de care depinde siguranţa alimentării cu electricitate în Nord-Vestul ţării, nu poate fi finalizată pentru că Transelectrica n-a expropriat în Nojorid 5 terenuri pentru tot atâţi stâlpi de înaltă tensiune, după ce alţi mii au fost deja ridicaţi din Oradea până în Nădab.
09 Mai 2018, 19:48
Mortu-i de vină! La 4 ani după ultimul deces în 'insula ucigaşă', procurorii refuză să cerceteze 'malpraxisul' drumarilor
Bihoreanul tipărit
La patru ani după ultimul deces - al cincilea - în insula ucigaşă pusă pe DN79 la ieşirea din Gepiu spre Oradea, procurorii refuză să cerceteze "malpraxisul" drumarilor. Parchetul Salonta şi-a "îngropat" de două ori ancheta deschisă din oficiu pentru omor din culpă, iniţial fără nicio probă, apoi cu o expertiză care scoate doar victima vinovată, deşi o alta, dispusă de Tribunalul Bihor, indică şi responsabilitatea CNADNR.
Primarul turnător: Edilul liberal al Aleşdului, Ioan Todoca, a fost colaborator al Securităţii comuniste
Bihoreanul tipărit
Dezvăluire şoc: edilul liberal al Aleşdului, Ioan Todoca, a fost colaborator al Securităţii, dar a ţinut ascuns acest lucru inclusiv faţă de prietenii din partid. BIHOREANUL prezintă, în exclusivitate, cum a fost racolat Todoca de poliţia politică a regimului comunist, cum şi-a turnat un subaltern de la atelierul de mecanică unde era şef, dar şi cum îşi găseşte scuze edilul acum, spunând că a fost victima şantajului unui securist, Teodor Boto, care azi trăieşte "baricadat" într-o vilă din Gheghie, pe care şi-o apără... cu puşca.
Terapie de şoc: Demisia doctorului Borcea a declanşat „rebeliunea” urgentiştilor din Bihor
Bihoreanul tipărit
Diminuările salariale dictate de municipalitatea orădeană au provocat reacţii în lanţ: Hadrian Borcea, şeful UPU-SMURD Bihor, şi subalternii săi şi-au scris demisiile. Valul de demisii de la UPU-SMURD Bihor l-a luat prin surprindere pe managerul Spitalului Județean, Gheorghe Carp, care s-a arătat dispus să-i cedeze lui Borcea propria funcţie, dar şi pe primarul Ilie Bolojan, care s-a întâlnit sâmbătă cu şeful urgentiştilor, promiţând constituirea unui fond special, pentru ca niciun salariu să nu scadă.
07 Mai 2018, 10:25
Nu rataţi noul BIHOREANUL tipărit!
Bihoreanul tipărit
Luni, 7 mai, a apărut un nou număr din BIHOREANUL tipărit, alături de suplimentul ecologic Oradea Noastră. Dintre subiectele noului număr: Dezvăluire şoc: edilul liberal al Aleşdului, Ioan Todoca, a fost colaborator al Securităţii, dar a ţinut ascuns acest lucru inclusiv faţă de prietenii din partid. BIHOREANUL prezintă, în exclusivitate, cum a fost racolat Todoca de poliţia politică a regimului comunist, cum şi-a turnat un subaltern de la atelierul de mecanică unde era şef, dar şi cum îşi găseşte scuze edilul acum, spunând că a fost victima şantajului unui securist, Teodor Boto, care azi trăieşte "baricadat" într-o vilă din Gheghie, pe care şi-o apără... cu puşca.
07 Mai 2018, 00:00
Şcoala Victoriei: Peste 200 de copii învaţă să scrie şi să citească la singura şcoală din Bihor înfiinţată în inima unui cartier ţigănesc (FOTO/VIDEO)
Bihoreanul tipărit
Peste 200 de copii învaţă să scrie şi să citească la singura şcoală din Bihor înfiinţată în inima unui cartier ţigănesc. Pentru ca elevii să nu abandoneze cursurile, profesorii Şcolii Pro Roma din Tinca îi iau dimineaţa de-acasă, îi îmbracă, le dau să mănânce şi îi învaţă, pe lângă lecţiile obişnuite, şi teatru, muzică, croitorie ori fotografie.
Distracţii de mai: Evenimente diverse în Oradea, de la târgul de carte Gaudeamus până la o nouă ediţie Street Food Festival
Bihoreanul tipărit
Luna aceasta, orădenii de toate vârstele sunt aşteptaţi la evenimente pentru toate gusturile. Seria va fi deschisă cu Târgul Gaudeamus, continuată cu un festival gastronomic stradal, Street Food Festival, şi cu Festivalul de Teatru pentru Copii, care aduce artişti de la teatrele Ţăndărică şi Ion Creangă din Bucureşti.
05 Mai 2018, 09:38
'Transfuzie' în buzunare: De ce a tăiat Primăria Oradea sporurile medicilor și ale asistenților medicali
Bihoreanul tipărit
Primăria Oradea atenuează discriminările apărute în spitale după ce Guvernul a crescut salariile doar pentru medici şi asistente, simultan reducând sporurile tuturor angajaţilor. Municipalitatea vrea să taie din sporurile medicilor şi asistentelor de la spitalele Judeţean şi Municipal, ca să aloce mai mulţi bani celor "săriţi" la majorarea salarială: fizicieni, biologi, chimişti, economişti, infirmiere, îngrijitoare, brancardieri, şoferi.
04 Mai 2018, 11:05
Interviu cu Daniel Vulcu, ex-managerul Teatrului Regina Maria: 'M-aş fi aşteptat măcar la o mulţumire'
Bihoreanul tipărit
În Teatrul Regina Maria, poate cea mai iubită instituţie din tot judeţul, a ajuns să domnească frustrarea şi nesiguranţa. Deşi în ultimii 7 ani numărul spectatorilor a crescut constant, iar calitatea şi diversitatea proiectelor artistice au pus Teatrul orădean chiar pe harta europeană, actorul şi regizorul Daniel Vulcu a fost mazilit din poziţia de manager de către o comisie a Consiliului Judeţean Bihor, anume aleasă - după cum acuză acesta - ca "să servească scopului". "M-aş fi aşteptat măcar la o mulţumire", afirmă acesta în interviul acordat BIHOREANULUI.
04 Mai 2018, 08:02
Balanţă în echilibru: 'Provocată' de doi membri ai Baroului Bihor, Curtea Constituţională a făcut lumină
Bihoreanul tipărit
"Provocată" de doi membri ai Baroului Bihor, Curtea Constituţională a făcut lumină. La sesizarea avocatului Mircea Ursuţa, CCR a decis că procesele iniţiate de judecători nu pot fi rezolvate în "curtea" acestora, iar la o alta, a avocatului Răzvan Doseanu, că anchetatorii nu pot ţine deschise, artificial, dosarele penale.
03 Mai 2018, 15:11
Maghiar, inculpat: Chirurgul Adrian Maghiar a fost trimis în judecată pentru ucidere din culpă
Bihoreanul tipărit
Chirurgul Adrian Maghiar, decanul Facultăţii de Medicină Oradea, a fost trimis în judecată pentru ucidere din culpă. Patronul spitalului privat Pelican este acuzat că a tratat neglijent o pacientă din Marghita, pe care a operat-o de hernie abdominală, dar care, la o săptămână după intervenţie, a făcut septicemie şi a murit la Spitalul Judeţean.
03 Mai 2018, 08:02
Victoraş, tu ai fost? Localnicii cred că masacrul sângeros de la Betfia l-a avut ca 'erou' pe Victor Micula (FOTO)
Bihoreanul tipărit
Masacru sângeros la Betfia, căruia i-au căzut victime cai ce ajutau copii cu dizabilităţi. Un bolid Hummer, cu care circulă uneori Victoraş Micula, a dat iama noaptea pe o păşune împrejmuită dintr-o arie naturală, făcând drifturi şi călcând animalele cu roţile. Apoi a buşit şi două autoturisme parcate în sat, localnicii bănuind că autorul este chiar mica "celebritate" a Bihorului, chit că un anonim şi-a asumat la Poliţie avarierea maşinilor.
Sorbonica lefteră: Şefii Universităţii din Oradea şi-au tras salarii şi de 20.000 lei lunar, dar instituţia riscă să rămână fără bani
Bihoreanul tipărit
Dacă Ministerul Educaţiei nu îi măreşte bugetul, la toamnă Universitatea din Oradea va rămâne fără bani de salarii. Majorările salariale dictate de Guvern şi dărnicia şefilor Universităţii cu ei înşişi au umflat cheltuielile de personal la 9 milioane lei lunar, din care mai bine de un milion ajung la ştabii din instituţie.
01 Mai 2018, 19:46
I se spunea Buldozerul! Proprietarii caselor expropriate îl acuză pe primarul Ilie Bolojan că refuză dialogul cu ei şi le subevaluează proprietăţile
Bihoreanul tipărit
Proprietarii caselor expropriate de municipalitate îl acuză pe edilul-şef Ilie Bolojan că refuză dialogul cu ei şi le subevaluează proprietăţile. Nemulţumiţi de "justa şi prealabila" despăgubire oferită de Primărie, despre care susţin că ar fi sub preţul pieţei, zeci de orădeni scoşi din case pentru lucrări edilitare au dat instituţia în judecată, cu riscul să stea în chirie până la finalizarea proceselor.
01 Mai 2018, 09:10
Salvaţi de-un gogoman: Bugetul judeţului a fost votat după voia alianţei UDMR-PSD-ALDE cu ajutorul unui... PNL-ist
Bihoreanul tipărit
Bugetul judeţului a fost votat după voia alianţei UDMR-PSD-ALDE cu ajutorul unui... PNL-ist. În ciuda avertismentului liderului PNL Bihor, Ilie Bolojan, că liberalii vor aproba bugetul numai cu condiţia alocării corecte a banilor, rapsodul Cornel Borza a cedat presiunii angajaţilor CJ Bihor, votând "cu sufletul" în aplauzele acestora.
30 Aprilie 2018, 15:44
Artişti... de verde: Doi tineri îi invită pe orădeni într-o grădină să se bucure de flori... schimbătoare (FOTO)
Jos pălăria
Cum poate fi primăvara mai bine întâmpinată decât între mii de lalele? Aşa au făcut, cu două weekend-uri în urmă, peste 5.000 de bihoreni care au participat la Festivalul Primăverii din Santăul Mic. Amfitrioni au fost Csaba Szoboszlai şi Krisztina Kabai, care i-au invitat să se relaxe în grădina lor de două hectare, completând atmosfera idilică a lalelelor colorate cu armonii simfonice. "Asta ne-am dorit, să-i facem pe oameni să savureze natura, dar nu ne-am aşteptat la atât de mulţi vizitatori", mărturiseşte Csabi.
30 Aprilie 2018, 09:02
Nu rataţi noul BIHOREANUL tipărit!
Bihoreanul tipărit
Luni, 30 aprilie, a apărut noul BIHOREANUL tipărit. Dintre subiectele noii ediţii: A fost masacru sângeros la Betfia, căruia i-au căzut victime cai ce ajutau copii cu dizabilităţi. Un bolid Hummer, cu care circulă uneori Victoraş Micula, a dat iama noaptea pe o păşune împrejmuită dintr-o arie naturală, făcând drifturi şi călcând animalele cu roţile. Apoi a buşit şi două autoturisme parcate în sat, localnicii bănuind că autorul este chiar mica "celebritate" a Bihorului, chit că un anonim şi-a asumat la Poliţie avarierea maşinilor.
30 Aprilie 2018, 00:00
Cărţile Oradiei: Ştiaţi că Oradea a fost timp de câteva secole un reper în tipărirea de cărţi şi promovarea lor prin biblioteci?
Bihoreanul tipărit
Deşi orădenii cunosc mai puţin acest lucru, Oradea a fost timp de câteva secole un reper în tipărirea de cărţi şi promovarea lor prin biblioteci. Oraşul şi-a datorat dezvoltarea în perioada medievală şi în cea renascentistă inclusiv activităţilor tipografiilor, care produceau la început cărţi pentru cultul catolic, acestea începând să fie destinate publicului larg odată cu apariţia Reformei religioase.
29 Aprilie 2018, 19:32
Poftă de aventură: Orădenii sunt ispitiţi să iasă în natură la munte, pe trasee stâncoase, la escaladă, rafting şi caiac-canoe
Bihoreanul tipărit
Pentru orădenii care vor să se relaxeze şi altfel decât ieşind "în oraş", mai multe firme care organizează activităţi de tip aventură pregătesc, începând cu sezonul de primăvară, oferte tentante, promiţând senzaţii tari şi privelişti impresionante. Printre oferte sunt lecţiile de escaladă pe stânci, incursiunile în peşteri, turele de rafting în zonele învolburate ale Crişului Repede şi trasee de Via Ferrata.
29 Aprilie 2018, 09:59
Sărăcia s-a născut la sat! Bătrânii rămaşi în satele din Bihor nu mai au pe cine angaja să le sape grădinile, nici dacă oferă 100 lei pe zi (FOTO)
Bihoreanul tipărit
Bătrânii rămaşi în satele bihorene nu mai au pe cine angaja să le sape grădinile, nici dacă oferă 100 lei pe zi, mâncare, băutură şi ţigări. Lipsa de perspective a determinat tinerii de la ţară să-şi ia lumea în cap, ceea ce a iuţit îmbătrânirea satelor, singura soluţie de îmbunătăţire a situaţiei dovedindu-se sistarea ajutoarelor sociale pentru cei care ar putea munci, dar nu vor.
Gianluca non grata! Un italian stabilit în Bihor se plânge că e persecutat de 'mafia' UDMR
Bihoreanul tipărit
Un italian cu afaceri în comuna bihoreană Sălard cere Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării  să-l apere de "mafia" UDMR. Gianluca Laneri vrea să-şi transforme un fost atelier în spaţiu comercial, dar pentru că ar subţia profitul ABC-urilor patronate de aleşii locali ai UDMR, edilii şi-au "amintit" că imobilul este monument istoric, amânând de 2 ani să-i dea o autorizaţie.
27 Aprilie 2018, 08:03
Accident... fără sfârşit: O orădeancă încearcă de 6 ani să demonstreze că a fost lovită pe zebră de un şofer care a trecut pe roşu
Bihoreanul tipărit
Lovită de o maşină pe o trecere de pietoni semaforizată, o orădeancă încearcă de şase ani să demonstreze că a fost victima unui şofer care a accidentat-o trecând pe roşu. În timp ce tânăra susţine că traversa pe culoarea verde a semaforului când a fost luată pe capotă de un şofer care n-a frânat nici măcar un centimetru, anchetatorii au stabilit că, de fapt, fata ar fi lovit maşina, în timp ce traversa strada neregulamentar.
26 Aprilie 2018, 08:05
Şpagă pentru şeful CET: Fostul director Dragoş Gligor este acuzat că lua mită cot la cot cu Alexandru Kiss
Bihoreanul tipărit
Surprize în procesul fostului şef al CJ Bihor Alexandru Kiss: un complice recunoaşte că l-a mituit, dar susţine că l-a "uns" şi pe directorul Electrocentrale, Dragoş Gligor, ca să ia cărbune din Ungaria. Intermediarul Bojtor Vilmos, prin care Kiss şi Mudura ar fi primit 3,2 milioane euro pentru contractele de achiziţie a cărbunelui, spune că jumătate din bani i-a încasat de fapt Dragoş, pe care DNA nici nu l-a pus sub acuzare, dezvăluind totodată un alt detaliu jenant: a beneficiat de "consultanţă fiscală" de la un expert al... DNA.
Pradă vandalilor! Parcurile au ajuns la voia huliganilor pentru că Primăria Oradea face economii cu paza (FOTO)
Bihoreanul tipărit
Parcurile din Oradea au ajuns la voia huliganilor pentru că, din economie, Primăria a renunţat la jumătate din contractele pentru paza acestora. Distrugerea băncilor, a coşurilor de gunoi, a spaţiilor verzi şi a toaletelor publice a provocat oraşului pagube de 41.400 de lei doar în primele trei luni ale anului, fără ca municipalitatea să ia măsuri pentru îndreptarea situaţiei.
Sex la nebunie: O tânără bolnavă de schizofrenie a rămas gravidă după o idilă cu un alt pacient de la Spitalul de Psihiatrie din Nucet!
Bihoreanul tipărit
O tânără bolnavă de schizofrenie a rămas gravidă după o idilă consumată la Spitalul de Psihiatrie din Nucet cu un alt pacient. Pentru că mama fetei, suferindă tot de schizofrenie şi chiar spitalizată împreună cu ea, a descoperit abia în luna a şaptea că aceasta are burta la gură, sarcina nu mai poate fi întreruptă, copilul riscând să se nască cu afecţiunea părinţilor şi a bunicii.
Lecţia de democraţie: Tribunalul Bihor subliniază, în procesul CJ versus PNL, că aleşii au 'libertate de opinie'
Bihoreanul tipărit
Daţi în judecată de şefii Consiliului Judeţean fiindcă nu votează cum vrea alianţa PSD-UDMR-ALDE, aleşii PNL au câştigat la Tribunal, care subliniază că au "libertate de opinie". Conducerea CJ a pierdut procesul în care s-a plâns că liberalii o "boicotează", Tribunalul Bihor explicând că fiecare consilier poate vota sau nu proiectele, pe când reclamanţii nici n-au putut demonstra vreun prejudiciu creat de cei pârâţi.
23 Aprilie 2018, 12:06
Nu rataţi noul BIHOREANUL tipărit!
Bihoreanul tipărit
Luni, 23 aprilie, a apărut un nou număr din BIHOREANUL tipărit, alături de suplimentul ecologic Oradea Noastră. Dintre subiectele noii ediţii: supra: O tânără bolnavă de schizofrenie a rămas gravidă după o idilă consumată la Spitalul de Psihiatrie din Nucet cu un alt pacient. Pentru că mama fetei, suferindă tot de schizofrenie şi chiar spitalizată împreună cu ea, a descoperit abia în luna a şaptea că aceasta are burta la gură, sarcina nu mai poate fi întreruptă, copilul riscând să se nască cu afecţiunea părinţilor şi a bunicii.
23 Aprilie 2018, 00:00
Interviu cu Mircea Pricăjan: 'Aroganţa şi tupeul celor care conduc sunt foarte mari'
Bihoreanul tipărit
Cu cercel în ureche şi trei inele argintii pe mâna dreaptă, îmbrăcat casual şi încălţat cu converşi, Mircea Pricăjan e un intelectual atipic pentru provincie: relaxat, dar foarte atent la ce se petrece în România, şi defel infatuat, chiar dacă ar avea motive de fală. În interviul acordat BIHOREANULUI, el explică de ce a devenit membru de partid, din ce bani trăieşte un om de litere şi dacă se mai citeşte prin România. "Aroganţa şi tupeul celor care conduc sunt foarte mari", afirmă Pricăjan.
20 Aprilie 2018, 08:05
Crima de pe strada Vinului 13: Povestea uneia dintre cele mai sângeroase crime din Oradea. Victime - o mamă şi copilașul ei, ucigaşul - executat!
Bihoreanul tipărit
BIHOREANUL vă prezintă povestea uneia dintre cele mai sângeroase crime săvârşite în Oradea, căreia i-au căzut victime o mamă şi copilul ei de 4 ani, ucigaşul fiind găsit de cel mai faimos poliţist român. Operaţiunea de prindere a criminalului, care a fost executat prin împuşcare în curtea Penitenciarului orădean, a fost condusă de legendarul Dumitru Ceacanica, detectivul care l-a dovedit pe vestitul Ion Rîmaru, ucigaşul în serie care a terorizat Capitala în anii ’70.
19 Aprilie 2018, 08:05
  1 2  4  6 7 8  

FOTO BIHOREANUL

 • Vara şantierelor: De săptămâna aceasta mai multe străzi din toată Oradea vor fi blocate pentru lucrări (FOTO)
 • Sărbătoare nemţească: Tineri germani din ţară şi din străinătate au cântat şi au dansat în centrul Oradiei (FOTO/VIDEO)
 • În vizită la transmisioniştii militari: Bihorenii au putut vedea dotările Centrului 54 Comunicaţii Oradea (FOTO/VIDEO)
 • Şedinţa Consiliului Judeţean nu s-a putut ţine pentru că PNL-iştii şi un PSD-ist au lipsit. Pásztor avertizează că judeţul ar putea rata fonduri europene (FOTO)
 • HUMANAMED Oradea a devenit unicul laborator din ţară dotat cu un analizor pentru depistarea precoce a cancerului de ficat (FOTO)
 • Răsplată pentru lene: În vreme ce firmele caută angajaţi, asistaţii din Brusturi primesc ajutoare sociale chiar şi plecaţi în străinătate (FOTO)
 • Lansare showroom PREMIUM USED CARS Oradea (FOTO)
 • Flashmob la sediul PSD Bihor: Două pensionare de etnie maghiară au înjurat UDMR pentru că au votat cu PSD (FOTO)
 • Accidentul din Beiuş: Şoferul ar fi adormit la volan, o întreagă familie şi-a pierdut viaţa! (FOTO / VIDEO)
 • A fost 'nebunie' în Cetatea Oradea: Publicul i-a lăsat cu greu să plece pe artiştii de la Subcarpaţi (FOTO / VIDEO)

TIMP LIBER

Timp liber

CURS VALUTAR

 • 1 USD = 3.8697 RON
 • 1 EUR = 4.5959 RON
 • 1 HUF = 0.015 RON