URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 04 DECEMBRIE 2020
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
În iureşul creat de cifrele tot mai alarmante ale pandemiei a trecut aproape neobservată ideea ministrului Sănătăţii ca pe viitor spitalele să treacă înapoi în subordinea Ministerului. Mai grav decât atât, această idee a fost agreată şi de preşedintele ţării, semn că, după ce lucrurile se vor linişti, vom avea parte de numeroase surprize...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Cum ar putea, oare, o clasă politică, clădită ea însăși pe impostură și mediocritate, să instituie norme și criterii de selecție pe care chiar ea le-ar pica, cu brio? Răspunsul este, totuși, la îndemână: prin simpla transparentizare, pe care o cerem cu toții, și noi, cei din mass-media, și generațiile mai tinere, și Uniunea Europeană, în care ne-am zorit să intrăm, atrași de avantaje, nu de rigori.
Zic şi eu
Adrian Cris
Zilele trecute am vorbit cu surse din Consiliul Judeţean şi de la una dintre instituţiile subordonate unde personalul va fi înjumătăţit. În aparatul propriu al CJ Bihor, concursurile pentru ocuparea posturilor rămase s-au desfăşurat săptămâna trecută, deocamdată fără să conteste nimeni corectitudinea lor. Dar, dacă ar fi să acuze cineva ceva, ar putea fi chiar noua conducere. O funcţionară a fost prinsă copiind (ceea ce şefii CJ nu au anunţat, şi rău au făcut!), deşi bibliografia de concurs n-a conţinut noţiuni de astrofizică, ci doar normele legale ce reglementează administraţia judeţeană.
Vorba lu' Lulu
Lucian Cremeneanu
Ieşirile publice recente ale arhiepiscopului Tomisului, Teodosie, sunt nişte consecinţe fireşti ale slăbiciunii Statului Român şi a instituţiilor sale în faţa Bisericii Omniprezente Române Cum bine ştim, în România nu se câştigă alegeri fără ajutorul făţiş (şi complet ilegal) al popii din sat, aşa că, odată ajunşi la putere, politicienii tac şi le înghit prelaţilor derapajele, lăsându-i să se transforme în monştri mai presus de orice...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Pentru candidații cărui partid intenționați să votați duminică, 6 decembrie, la alegerile parlamentare?


De stiut

Avocatul Bihoreanului
Mircea Ursuta
Apropierea alegerilor parlamentare impune cunoaşterea rolului şi modului de funcţionare al Parlamentului, precum şi a statutului parlamentarilor ca reprezentanţi ai cetăţenilor. Potrivit Constituţiei, organizarea şi funcţionarea fiecărei Camere se stabilesc prin regulament propriu. Fiecare Cameră îşi alege un birou permanent.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Gripa este o boală respiratorie acută determinată de infecţia cu virusuri gripale. Boala afectează căile respiratorii superioare şi/sau inferioare şi este frecvent însoţită de febră, cefalee, dureri musculare şi astenie. Virusurile gripale aparţin familiei Orthomixoviridae, existând 2 genuri, unul care cuprinde virusurile gripale A şi B şi altul care cuprinde virusul gripal C.

Bihoreanul tipărit

Premiați în secret: Șefii Primăriei Oradea sunt recompensați lunar, pe lista angajaților implicați în proiecte europene
Bihoreanul tipărit
Ilie Bolojan îşi recompensează oamenii de încredere cu stimulente de mii de lei lunar, punându-i pe lista angajaţilor implicaţi în proiecte europene. Contrar percepţiei publice că primarul Oradiei e strâns la pungă, lista abonaţilor la fondul de sporuri ce totalizează 23.000 de euro lunar cuprinde 60 de persoane, începând cu directori precum Eugenia Borbei, Eduard Florea, Mircea Ghitea, Adriana Lipoveanu şi Lucian Popa, plătiţi gras cu stimulente între 20% şi 40% pe lună, la nişte salarii oricum semnificative.
Pariu pe sănătate: Autoritățile vor să redeschidă Spitalul Municipal din Oradea pacienților cronici
Bihoreanul tipărit
Deşi în ţară bolnavii cronici acuză lipsa accesului la servicii medicale pe perioada pandemiei, autorităţile şi medicii susţin că în Bihor niciun pacient n-a rămas fără tratament. După 3 luni în care internările în Spitalul Judeţean s-au înjumătăţit, adresabilitatea la UPU a scăzut cu 60%, iar Municipalul a tratat doar bolnavi Covid, unitatea din Rogerius se va redeschide, mutând secţia de Infecţioase înapoi pe strada Republicii.
22 Iunie 2020, 09:33
Nu ratați noul BIHOREANUL tipărit! Promotor al austerității, Ilie Bolojan alocă sporuri generoase oamenilor săi implicați în proiecte europene
Bihoreanul tipărit
Luni, 22 iunie, a apărut un nou număr din BIHOREANUL tipărit, împreună cu suplimentul de educație ecologică Oradea Noastră. Dintre subiecte: Contrar percepției publice că primarul Oradiei e strâns la pungă, Ilie Bolojan își recompensează oamenii de încredere cu stimulente de mii de lei lunar, punându-i pe lista angajaților implicați în proiecte europene; Procurorii au clasat, în taină, dosarul incendiului care a mistuit Palatul episcopal; Autoritățile vor să redeschidă Spitalul Municipal pacienților cronici; Nu e bună legea! Unii șoferi rămân fără permis fiindcă au mâncat o ciocolată cu rom.
22 Iunie 2020, 00:00
Cititor de trecut: Orădeanul Alin Suciu, printre puținii cercetători din lume care studiază limba faraonilor egipteni (FOTO)
Bihoreanul tipărit
Un orădean este printre puţinii cercetători din lume care cunosc limba coptă, vorbită de faraonii egipteni şi de unul dintre cele mai vechi popoare creştine din lume. Pasionat de istoria religiilor, angajat la Academia de Ştiinţe Göttingen din Germania şi la Universitatea din Helsinki, Alin Suciu s-a dedicat studierii trecutului creştinilor ortodocşi din Egipt, care au lăsat moştenire numeroase manuscrise de mare valoare.
Poftă de vacanţă: Au început mini-vacanţele în Bihor, urmează sejururile pe litoralul românesc, dar şi în străinătate
Bihoreanul tipărit
După ce, în ultima perioadă, "relaxarea" s-a tradus prin faptul am putut să ieşim din nou pe străzi fără adeverinţe şi, mai târziu, să stăm la terase, bihorenii abia aşteaptă relaxarea aceea adevărată, în sejururi şi vacanţe. Cum n-am scăpat de pandemie, mulţi optează pentru destinaţiile din judeţ, în timp ce alţii se pregătesc să meargă pe litoralul Mării Negre, unde vor putea ajunge, din nou, şi pe calea aerului. În acest sezon estival, bihorenii vor merge, însă, şi în Bulgaria şi Grecia, cu maşinile personale şi, în curând, speră tour operatorii, cu charteruri. BIHOREANUL vă prezintă care sunt tendinţele în sezonul ce tocmai a început... 
19 Iunie 2020, 07:56
Virgil Blage, noul inspector şcolar general, şi-a trimis fata la liceu în Anglia: 'Nu m-aş hazarda să spun că învăţământul bihorean este performant' (VIDEO)
Bihoreanul tipărit
Profesor cu o experienţă de 39 de ani la catedră, aproape toţi petrecuţi în Colegiul Economic "Partenie Cosma", şcoală pe care în ultimii opt ani a şi condus-o, profesorul Virgil Blage a devenit, la sfârşitul lunii mai, şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean Bihor. Într-un interviu acordat BIHOREANULUI, primul de la instalarea sa în funcţie, inspectorul nu se fereşte să vorbească deschis despre neajunsurile educaţiei româneşti: elevi încărcaţi cu materie inutilă, profesori slab pregătiţi care aleargă doar după beneficii financiare şi care nu au o viziune eficientă asupra felului în care ar trebui să-i pregătească pe elevi... 
18 Iunie 2020, 07:56
Dreptate perversă: Abuzurile sexuale asupra minorilor sunt tratate în bătaie de joc de justiție. Verificări și în Bihor!
Bihoreanul tipărit
Inspecţia Judiciară va verifica sentinţele pronunțate pentru agresiuni sexuale cu victime minore. Controlul a fost dispus după zeci de dezvăluiri jurnalistice, inclusiv ale BIHOREANULUI, despre perverşi scăpaţi de închisoare pe motiv că victimele ar fi consimţit să facă sex cu agresorii, practică pentru care România a şi fost condamnată la Curtea Europeană a Drepturilor Omului.
17 Iunie 2020, 07:53
Afacerea 'Licenţa': Mulţi studenţi orădeni îşi obţin diplomele prin fraudă, cu lucrări cumpărate prin internet
Bihoreanul tipărit
În mediul universitar orădean se ascund, fără frică sau regrete, absolvenţi care îşi obţin diplomele prin fraudă, cu lucrări cumpărate de la necunoscuţi care promit conţinut original şi note maxime. Comerţul cu teze de licenţă a devenit un fenomen răspândit, favorizat de internet şi de preţurile accesibile, în ciuda faptului că, teoretic, studenţii riscă exmatricularea sau chiar o condamnare penală, BIHOREANUL descoperind printre "vânzătorii de ştiinţă" inclusiv o profesoară din Oradea, al cărei negoţ cu licenţe prosperă de la an la an. 
Strângem cureaua! Primăria Oradea ia măsuri pentru a face față prăbușirii veniturilor în pandemie
Bihoreanul tipărit
Primăria Oradea face economii pentru a face față prăbușirii veniturilor, pe fondul blocajului economic provocat de epidemia de Covid-19. Rectificarea bugetară, prin care municipalitatea a amânat lucrări și plăți pe anul viitor, a fost dublată de sistarea angajărilor, blocarea tichetelor de vacanță, majorarea chiriilor și încercări de renegociere a unor plăți.
15 Iunie 2020, 14:21
Nu ratați noul BIHOREANUL tipărit! În Universitate se ascund, fără frică sau regrete, absolvenți care își obțin diplomele prin fraudă
Bihoreanul tipărit
Luni, 15 iunie, a apărut un nou număr din BIHOREANUL tipărit! Dintre subiectele noii ediții: În mediul universitar orădean se ascund, fără frică sau regrete, absolvenţi care îşi obţin diplomele prin fraudă, cu lucrări cumpărate de la necunoscuţi care promit conţinut original şi note maxime. Comerţul cu teze de licenţă a devenit un fenomen răspândit, favorizat de internet şi de preţurile accesibile, în ciuda faptului că, teoretic, studenţii riscă exmatricularea sau chiar o condamnare penală. Din același număr aflați și că premierul Orban a adus în Bihor contractul pentru Autostradă și promisiuni de investiții, că abuzurile sexuale asupra minorilor sunt tratate în bătaie de joc de justiția din România, iar noul șef al IȘJ explică de ce și-a trimis fata la liceu în Anglia.
15 Iunie 2020, 00:00
Preşedintele Ordinului Arhitecţilor Bihor, Adrian Hagiu: „Orădenii din viitor ce imagini vor înrăma?”
Bihoreanul tipărit
Născut la Constanţa şi mutat în Oradea, oraşul natal al mamei sale, în urmă cu două decenii, pentru a studia Arhitectura, preşedintele Ordinului Arhitecţilor Bihor, Adrian Hagiu, afirmă răspicat că oraşul de pe Crişul Repede, cu bogăţia de clădiri Art Nouveau, i-a intrat în inimă. Îi pare rău când vede, însă, că orădenii de azi nu sunt preocupaţi să lase în urmă o arhitectură valoroasă, ci sunt mânaţi doar de nevoile lor urgente. Asta, în timp ce privesc cu mândrie la palatele din centru, moştenite de la orădenii de altădată...
12 Iunie 2020, 18:00
Da... dar nu acum! Pandemia de Covid-19 a stricat planurile de căsătorie ale multor bihoreni
Bihoreanul tipărit
Pandemia determină cuplurile să amâne aşteptata zi a nunţii pentru toamnă sau anul viitor. De teama îmbolnăvirilor şi a restricţiilor impuse de autorităţi, dar şi îngrijoraţi că invitaţii lor au sărăcit în ultimele trei luni, mulţi miri din Bihor şi-au reprogramat petrecerile pentru anul 2021.
12 Iunie 2020, 07:59
Spectacole… cu mască: Evenimentele din Oradea se reiau timid, în aer liber. Vezi ce urmează!
Bihoreanul tipărit
Evenimentele din Oradea se reiau timid, în aer liber, cu spectacole de teatru şi concerte de muzică clasică. Teatrul Regina Maria şi Filarmonica de Stat sunt instituţiile care au organizat primele evenimente după noile reguli şi anunţă continuarea lor în curţile Cetăţii şi Palatului Baroc.
11 Iunie 2020, 12:31
Ospeție în pandemie: Senatorul Florian Bodog s-a cazat pe banii statului la hotel, ca medic expus riscurilor infectării cu Covid-19
Bihoreanul tipărit
Medici ai Spitalului Judeţean, în frunte cu senatorul Florian Bodog, s-au cazat pe banii statului la hotel, profitând de pandemie, deşi nu lucrează cu infectaţi Covid-19. Lista "oaspeţilor" cuprinde 23 de medici, din care jumătate chiar de pe secţia de Chirurgie Plastică gestionată până de curând de Bodog, care spune că s-a mutat la hotel Continental pentru a-şi proteja familia, fiindcă, deşi are trei case, nici una nu era sigură.
11 Iunie 2020, 07:57
Colacul de salvare: Primăria Oradea pregătește o schemă de ajutor de stat pentru industria ospitalității
Bihoreanul tipărit
Primăria Oradea pregăteşte o schemă de ajutor de stat pentru repornirea firmelor din industria ospitalităţii, blocate de epidemia de Covid-19. Măsurile de ajutorare ar putea cuprinde de la reeşalonări ale impozitelor până la o campanie naţională de atragere a turiştilor, menită să crească clientela hotelurilor şi localurilor, ale căror încasări au scăzut la 30% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.
10 Iunie 2020, 13:41
Procuror profitor! BIHOREANUL a descoperit că șefa Parchetului Beiuş ocupă ilegal o locuinţă de serviciu (FOTO)
Bihoreanul tipărit
BIHOREANUL a descoperit că şefa Parchetului Beiuş ocupă ilegal o locuinţă de serviciu. Deşi are un salariu de peste 13.000 lei şi o avere considerabilă, iar în 2018 şi-a cumpărat un apartament "la cheie", prim-procuroarea Alina Adriana Bodin a omis să-şi anunţe şefii de la Oradea, continuând să ocupe locuinţa din curtea Parchetului, construită, întreţinută şi păzită din bani publici, pentru care plăteşte "exorbitanta" chirie de... 134 lei.
Oradea-Arena: Dezbateri aprinse la 'referendumul' lansat de primarul Ilie Bolojan: ce stadion merită Oradea?
Bihoreanul tipărit
Construirea unui nou stadion în Oradea stârneşte dezbateri aprinse, deschise chiar de Ilie Bolojan. În timp ce primarul propune ca "bază de discuţii" un stadion de 14-15.000 de locuri, între Zoo şi Peţa, mulţi fani susţin că oraşul "merită" unul de 20.000 de locuri, atât pentru meciuri de fotbal, cât şi pentru festivaluri.
09 Iunie 2020, 09:00
Nu rataţi noul BIHOREANUL tipărit! Au case, maşini tari, conturi de zeci de mii de euro, dar rămân chiriaşi în locuinţe de serviciu...
Bihoreanul tipărit
Marţi, 9 iunie, a apărut un nou număr din BIHOREANUL tipărit, alături de suplimentul ecologic Oradea Noastră. Dintre subiectele noii ediţii: BIHOREANUL a descoperit că şefa Parchetului Beiuş ocupă ilegal o locuinţă de serviciu. Deşi are un salariu de peste 13.000 lei şi o avere considerabilă, iar în 2018 şi-a cumpărat un apartament "la cheie", prim-procuroarea Alina Adriana Bodin continuă să ocupe locuinţa din curtea Parchetului, pentru care plăteşte "exorbitanta" chirie de... 134 lei. 
09 Iunie 2020, 00:00
Oraşul nenăscut: Cum ar fi arătat Oradea dacă regimul comunist ar fi căzut câţiva ani mai târziu (FOTO)
Bihoreanul tipărit
Perioada comunistă se confundă, în toată Europa de Est, cu urbanizarea şi dezvoltarea oraşelor. În România, mai ales după 1974, urbanizarea a presupus reconstruirea în mare parte a oraşelor, prin sistematizare. Oradea n-a scăpat, cartiere întregi fiind demolate şi mobilate cu blocuri şi dotări edilitare, ale căror urme adânci dăinuie şi azi. Dar totuşi, nu toate proiectele ieşite de pe planşele arhitecţilor şi urbaniştilor s-au aplicat în teren. BIHOREANUL vă dezvăluie cum ar fi putut arăta Oradea dacă regimul comunist nu ar fi căzut în decembrie 1989, ci câţiva ani mai târziu.
Şeful AJOFM Bihor, Békési Csaba, despre piaţa muncii în timpul pandemiei: 'Cei buni vor avea tot timpul de lucru' (VIDEO)
Bihoreanul tipărit
Peste 50.000 de bihoreni au fost nevoiţi să supravieţuiască în ultimele două luni cu salarii mai mici, fiind trimişi în şomaj tehnic de patronii care nu au mai avut ce să le dea de muncă. Cum ei reprezintă o treime din totalul angajaţilor din Bihor, este lesne de înţeles că economia locală nu o duce bine defel. Directorul Agenţiei pentru Ocuparea Forţei de Muncă Bihor, Békési Csaba, spune că firmele au repornit timid activitatea, iar multe chiar nici n-o pot face, pentru că depind de comenzi externe, încă inexistente, sau de sectoare locale încă afectate de pandemie.
04 Iunie 2020, 07:56
Distracţie… la minim: Festivalul Medieval, Street Food Festival şi alte evenimente aşteptate la Oradea au fost anulate
Bihoreanul tipărit
O bună parte din evenimentele majore programate în 2020 au fost anulate, celelalte stau sub semnul întrebării. În acest an, în Oradea nu se mai ţin Street Food Festival, Zilele Sfântului Ladislau, Festivalul Medieval şi nici ceea ce trebuia să fie prima ediţie a unui festival internaţional de muzică, plănuindu-se în schimb evenimente mai mici, în condiţii stricte, de pandemie.
03 Iunie 2020, 13:53
Pandemia conspiraţiilor: Tot mai mulţi bihoreni sunt 'prinşi' în manipulările despre Covid-19 şi nu respectă regulile
Bihoreanul tipărit
Nu puţini bihoreni sunt "prinşi" în conspiraţiile Covid-19 şi tind să nu respecte regulile. Faptul că lumea întreagă se confruntă cu o gravă criză de sănătate publică nu-i impresionează pe adepţii conspiraţiilor, care se luptă în mediul online să-şi impună punctele de vedere: virusul e inventat, se doreşte controlarea oamenilor, se plătesc morţii.
'Cuib' de Covid: Angajaţii Direcţiei Vamale, „izolați” în sediul Finanţelor Bihor după o ședință și o petrecere ținută la serviciu, în starea de urgență (FOTO)
Bihoreanul tipărit
"Blocadă" în sediul Finanţelor Bihor! Angajaţilor Direcţiei Regionale Vamale li s-a interzis accesul până şi în curte, pentru că refuză să-şi facă testul de coronavirus. Un vameş a ajuns la spital, iar alţi doi sunt în izolare, după ce au fost expuşi în timpul unei şedinţe de lucru convocate, în pofida restricţiilor, de directorul Marcel Nicuşor Furdui care, fiindcă nu crede în pericolul Covid-19, nu doar că nu şi-a trimis subalternii la analize, dar le-a permis şi să facă petrecere la serviciu pentru o colegă care iese la pensie.
Nu rataţi noul BIHOREANUL tipărit! Şeful Direcţiei Vamale şi-a expus subordonaţii infectării, chemându-i la şedinţe în timpul stării de urgenţă
Bihoreanul tipărit
Marţi, 2 iunie, a apărut un nou număr din BIHOREANUL tipărit. Dintre subiectele noi ediţii: "Blocadă" în sediul Finanţelor Bihor! Angajaţilor Direcţiei Regionale Vamale li s-a interzis accesul până şi în curte, pentru că refuză să-şi facă testul de coronavirus. Un vameş a ajuns la spital, iar alţi doi sunt în izolare, după ce au fost expuşi în timpul unei şedinţe de lucru convocate, în pofida restricţiilor, de directorul Marcel Nicuşor Furdui care, fiindcă nu crede în pericolul Covid-19, nu doar că nu şi-a trimis subalternii la analize, dar le-a permis şi să facă petrecere la serviciu pentru o colegă care iese la pensie.
02 Iunie 2020, 00:00
Şcoala cu totul altfel: Şcolile din Bihor se deschid marţi, cu teamă, speranţe şi... reguli nemaiîntâlnite
Bihoreanul tipărit
Pe 2 iunie, şcolile bihorene se redeschid pentru elevii de clasa a VIII-a şi a XII-a, dar cu reguli nemaiîntâlnite. Toate şcolile s-au dotat cu dezinfectanţi şi măşti şi au aşezat băncile la 2 metri distanţă, dar nu toate locurile vor fi ocupate, pentru că mulţi părinţi şi elevi au decis să continue online lecţiile de pregătire pentru examenele naţionale, ba chiar la două colegii niciun elev nu va reveni la cursuri.
01 Iunie 2020, 18:11
Criza mistriilor: Șantierele din Oradea se amână pentru că Primăria nu reușește să atragă firme la licitație
Bihoreanul tipărit
În anul şantierelor, când administraţia Bolojan plănuia lansarea a 365 de investiţii în paralel, municipalitatea orădeană se confruntă cu o criză a constructorilor. Primăria este nevoită să reia licitaţii pe bandă rulantă, pentru că, profitând de numărul mare de lucrări din ţară, firmele refuză să depună oferte, descurajate de valorile neactualizate ale manoperei şi materialelor şi marcate de criza de forţă de muncă din construcţii.
27 Mai 2020, 07:53
În pat cu tata: Un bihorean şi-a abuzat sexual fiica vitregă de 12 ani şi a obligat-o să-i nască doi copii
Bihoreanul tipărit
O fetiță de 12 ani din Bihor a fost obligată de tatăl vitreg să-i facă doi copii, incredibilul abuz petrecându-se cu acordul mamei, care nu putea rămâne însărcinată. În timp ce mama fetei a dispărut după descoperirea faptelor, fiind decăzută din drepturile părinteşti, tatăl vitreg s-a ales cu două procese de pe urma cărora a scăpat până acum cu o condamnare la numai 2 ani de detenţie, și aceia cu suspendarea executării, grație unor magistrați total indiferenți la povestea unei copilării siluite.
Sebastian Lascu le bate obrazul politrucilor locali, prin demisia din CJ Bihor: „Am vrut să demonstrez că nu se moare dintr-o demisie”
Bihoreanul tipărit
Un ales al PNL Bihor s-a remarcat, la finalul săptămânii trecute, făcând un gest nemaiîntâlnit în politica locală. Sebastian Lascu (40 de ani), de profesie medic stomatolog, şi-a dat demisia din funcţia de consilier judeţean după ce, întâi, i-a cerut fără şanse de succes preşedintelui CJ Bihor, Pásztor Sándor - prins de BIHOREANUL, în plină pandemie, la pescuit ilegal -, să o facă. Liberalul a spus în plen că nu mai poate sta la aceeaşi masă cu o persoană care, în loc să fie un exemplu de moralitate, încalcă legea pentru a-şi satisface hobby-urile.
25 Mai 2020, 11:36
Nu ratați noul BIHOREANUL tipărit! Incredibil dar adevărat: o fetiță a fost obligată de tatăl vitreg să-i facă doi copii
Bihoreanul tipărit
Luni, 25 mai, a apărut un nou număr din BIHOREANUL tipărit, împreună cu suplimentul de educație ecologică Oradea Noastră. Dintre subiecte: Mamă la 12 ani, forțată de tatăl vitreg - povestea unei copilării siluite, care ia lăsat însă indiferenți pe magistrații bihoreni; Sebastian Lascu le bate obrazul politrucilor locali; Chiar și în pandemie, bihorenii au unde ieși în natură; Liberalii și UDMR-iștii au pus de un blat politic la împărțirea banilor pentru primării; Șantierele din Oradea se amână pentru că Primăria nu reușește să atragă firme la licitație; Ştrandul Ioşia va deveni o „grădină termală” etc.
25 Mai 2020, 00:00
Statuile dispărute: BIHOREANUL vă prezintă povestea statuilor și a monumentelor distruse sau mutate din Oradea (FOTO)
Bihoreanul tipărit
În ultimul secol, mai multe statui şi monumente din Oradea au fost complet eliminate sau mutate. Existenţa monumentelor publice a fost influenţată de-a lungul vremii de apartenenţa statală a Transilvaniei, de alternanţa regimurilor politice şi diversele modernizări ale oraşului.
  3 4 5  7  9 10 11  

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.0226 RON
  • 1 EUR = 4.8736 RON
  • 1 HUF = 0.0136 RON