URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 28 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
La fel cum creștinii ortodocși scot anual moaștele sfintei Paraschiva la Iași, tot așa, la patru ani, în perioada electorală, liberalii apelează la moaștele prorocului Ilie, mai exact Ilie Bolajan, ca să întărească credința în activul de partid.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
14 Decembrie 2023, 20:48

Unde mergem de Revelion? Programe și meniuri de toate felurile la localurile din Oradea și împrejurimi

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

De la petreceri strălucitoare cu diamante, la gypsy party sau retro, „cu mască-fără mască”, cu baloane sau spumă, sub cerul înstelat sau cu decor de poveste cu regi, până la fine dining, șampanie și focuri de artificii, orădenii au unde petrece noaptea dintre ani.

Pentru cei care nu s-au hotărât încă ce fac de Revelion, BIHOREANUL prezintă câteva dintre ofertele de sălilor de evenimente, restaurante sau pub-uri din Oradea și împrejurimi.

Un bun început

O vorbă din popor spune că la fel cum îți începi anul, așa îți va merge pe tot parcursul lui. Pe lângă superstiții ca purtatul lenjeriei roșii, a banilor și a mâncatului de struguri sau pește, „credința” în bunul mers al noului an constă și în starea pe care o ai în noaptea de trecere. Cu aceste gânduri în minte, orădenii care au hotărât să rămână acasă sau turiștii care petrec aici Revelionul au o paletă diversificată de posibilități, în funcție de bani și dispoziție. 

Pe lângă gustări alese și băutură la discreție, restaurantele și pub-urile orădene se întrec în a le oferi petrecăreților și o atmosferă fabuloasă, cu DJ și formații, focuri de artificii, lasere sau lansări de baloane și, bineînțeles, șampanie. 

Pentru anul acesta, pe 31 decembrie, începând cu ora 22, Primăria Oradea a pregătit, în Piața Unirii, o nouă petrecere, cu DJ și, la miezul nopții, un show de artificii, ca de obicei, spectaculos.

Decor de poveste 

Nu departe, chiar în centru, pe strada Alecsandri, pentru cine nu vrea să gătească, ci doar să se gătească, Noo’Vo propune „New Year in Style”, cu meniu bogat și șampanie. Atmosfera va fi asigurată de Trupa Blue Monday și DJ George Blănărescu. Prețul este de 350 lei/persoană, fără băuturi.

La același preț, Armonia Venue invită la o călătorie culinară ce include preparate savuroase și delicii alese, pregătite cu măiestrie de bucătari, gustări și feluri principale gourmet, desert, băuturi la discreție, dar și foc de artificii. Momentele muzicale vor fi semnate de Naty Loves Monday și DJ Shumi, care va întreține atmosfera cu mixuri îndrăgite de cei mai exigenți petrecăreți. „Vă așteptăm să dansați sub luminile strălucitoare ale serii de Revelion, cu un spectaculos foc de artificii, ce va aduce o notă magică”, transmit organizatorii.

Un pic mai departe de forfota orașului, Camelot din Ineu îi așteaptă pe petrecăreți „să îi răsfețe regește într-un decor de poveste”, cu delicii culinare, open bar, șampanie din belșug. Ritmurile lor antrenante și repertoriul variat vor face ca petrecerea să fie una de pomină prin muzica live a Bandului lui Tibi Scobiola (foto). Acesta s-a remarcat la Vocea României, fiind finalistul lui Smiley în cel de-al doilea sezon al emisiunii, care și-a continuat cu succes cariera muzicală și în urma show-ului de televiziune. Prețurile variază în funcție de locul ales: 400 lei pe terasă și 350 lei în restaurant. 

Diamante și cer înstelat 

Ambasador Oradea aduce „Revelion Diamonds Night”, care propune o petrecere strălucitoare „all night, all inclusive”. Capete de afiș vor fi Ana Baniciu (foto), Partydul Kiss FM, Sergiu Nica & David SAx, DJ Radio. Hype și Ansamblul Crișana. Din meniu nu vor lipsi delicioasele preparate culinare, bunăoară supă Consomé de fazan cu ravioli, ou de prepeliţă şi jeleu de legume, iar băuturile vor fi de calitate premium, promit organizatorii, care lansează invitația: „Fii parte din povestea noastră și strălucește în noaptea dintre ani, precum strălucesc și diamantele în lumina celor mai puternice reflectoare”. Prețul este de 590 lei/persoană.

Hotel Nevis Wellness SPA îl readuce pe cunoscutul DJ Lulu Cremeneanu să asigure atmosfera rafinată și plină de distracție, pe stil venețian: „cu mască - fără mască”. Meniul va fi unul festiv, delicios și variat, iar băuturile - pentru toate gusturile. (350 lei)

Ramada propune două feluri de distracție. „Celebrate with Bubbles” conține meniu fine dining, cu un open bar ce include o selecție de băuturi premium, DJ, meniu și recomandări gastronomice, cu băuturi potrivite fiecărui tip de mâncare. În meniu se află de exemplu risotto cu șofran și trufe negre sau tagliata din vită maturată 45 zile din America de Sud, gătită la cărbuni, iar la desert Charlie & The Chocolate Factory. Pentru a intra în Anul Nou în pași de dans, muzica live a DJ-ului va întregi show-ul. A doua ofertă este de a fi în Noul An la înălțime, deasupra tuturor și a orice: „Celebrate the New Year Above It All”. Petrecerea de pe RoofTop promite o sărbătoare sub cerul înstelat, cu mâncare tip bufet fingerfood gourmet, băuturi și muzică electronică, sweet corner, dar „standing”, adică fără locuri pe scaune. Prețurile vor fi specificate în confirmarea rezervării.

Și Restaurantul Majestic îi invită pe petrecăreți să celebreze Revelionul într-o atmosferă elegantă și festivă, cu meniu delicios, „cu preparate care te vor lăsa fără cuvinte”, iar atmosfera va fi întreținută de Ciprian Zopota, DJ Alex și Sergiu Nica. Totul la un preț de 340 lei/persoană.

Numărătoare inversă

Dintre pub-urile orădene, Urban Place a anunțat numărătoarea inversă dintre ani prin petrecerea „Ultimate New Year's Eve Bash”, cu lansare de baloane la miezul nopții, la prețuri de 60 lei achitați înainte de ora 12, și respectiv 30 lei după. Muzica va fi semnată de DJ Pablo.

Cei de la Green Pub transmit prin invitația lor: „Scrie-ți în inimă că fiecare zi este cea mai bună din an. Nu știm unde ne va duce drumul, dar promitem că nu va fi plictisitor”. Aceștia oferă de NYE 2024 Party muzică și bună dispoziție cu Cervinski, iar biletul de 200 lei include accesul, mâncarea tip fingerfood și o sticlă de șampanie. Invitații trebuie doar să se îmbrace festiv.

La party-ul de Anul Nou, Lord’s Pub îi are invitați pe DJ Audrey, B2B, Rubish Ending, acompaniați live la bongo. Oferta de 200 lei/persoană include un pahar de prosecco și un cocktail, iar cea de 290 lei are inclusă și mâncarea de tip bufet suedez.

Euphoria Biergarden propune o experiență culinară delicioasă pentru 450 lei, din care 150 lei sub formă de voucher pentru băuturi.

Departe de tumultul citadin, Aquapark President din Băile Felix anunță o petrecere spumoasă, cu bufet suedez, open bar și DJ Atmosphere: „E timpul să spui «adio» anului vechi și să îl întâmpini pe cel nou într-un mod absolut fabulos. La Spuma Party valurile de distracție te vor purta într-o nebunie de bucurie și voie bună”, spun gazdele.

Tot în afara orașului, Resortul Paleus oferă un Revelion Retro 2024, unde participanții se vor distra pe ritmurile lui DJ Matheus, dar trebuie să se costumeze în ton cu tema, adică „retro”, și vor putea savura cina festivă și open bar, precum și cina din prima zi din noul an, la prețul de 570 lei. Pentru cei care vor să nu conducă acasă, gazdele au pregătit pachet cu sejur de 3 zile și 2 nopți, la prețul de 2.590 lei pentru 2 persoane.

O noapte aparte se anunță și cea de la Rivo Lounge, Gypsy Party, o seară denumită „Balcanic-gypsy”, cu muzica live a lui Gabriel M și a Trupei X. Invitații au și un dress-code tematic de respectat, și anume gypsy chic, pentru noroc, firește. Prețul pentru o persoană este de 690 lei. 

Locurile la petreceri sunt limitate, dar garantate prin rezervări prealabile, și majoritatea încep la ora 20.

Revelion cultural

Majoritatea hotelurilor și pensiunilor din Oradea și Băile Felix și 1 Mai includ și pachete cu cazare, iar unele agenții de turism oferă și excursii în Budapesta sau împrejurimi, pentru turiști.

Din sfera culturală, de la Teatrul Szigligeti, trupa Szigligeti și Ansamblul Nagyvárad susțin, ca de obicei, în data de 31 decembrie, de la ora 19, în Sala Mare, un spectacol special prezentat în premieră de Revelion, iar în acest an este vorba despre opereta Silvia, de Kálmán Imre.

Filarmonica de Stat Oradea susține concertul extraordinar de Anul Nou, în 5 și 6 ianuarie, mereu în dublă reprezentație, datorită cererii mari. De data aceasta, se reîntoarce pe scenă pentru a conduce Orchestra tânărul dirijor croat cu priză la public Andrej Vesel, iar în program se vor regăsi lucrări din creația compozitorilor: J. Strauss II, J. Strauss, Franz von Suppé și alții.

Așadar, ofertă bogată există și, cu mască - fără mască, pe ritmuri culte sau de DJ, sub cerul liber sau costumați pentru a avea noroc, nu ne rămâne decât să pășim cu bine în Noul An.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON