URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 03 DECEMBRIE 2020
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
În iureşul creat de cifrele tot mai alarmante ale pandemiei a trecut aproape neobservată ideea ministrului Sănătăţii ca pe viitor spitalele să treacă înapoi în subordinea Ministerului. Mai grav decât atât, această idee a fost agreată şi de preşedintele ţării, semn că, după ce lucrurile se vor linişti, vom avea parte de numeroase surprize...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Cum ar putea, oare, o clasă politică, clădită ea însăși pe impostură și mediocritate, să instituie norme și criterii de selecție pe care chiar ea le-ar pica, cu brio? Răspunsul este, totuși, la îndemână: prin simpla transparentizare, pe care o cerem cu toții, și noi, cei din mass-media, și generațiile mai tinere, și Uniunea Europeană, în care ne-am zorit să intrăm, atrași de avantaje, nu de rigori.
Zic şi eu
Adrian Cris
Zilele trecute am vorbit cu surse din Consiliul Judeţean şi de la una dintre instituţiile subordonate unde personalul va fi înjumătăţit. În aparatul propriu al CJ Bihor, concursurile pentru ocuparea posturilor rămase s-au desfăşurat săptămâna trecută, deocamdată fără să conteste nimeni corectitudinea lor. Dar, dacă ar fi să acuze cineva ceva, ar putea fi chiar noua conducere. O funcţionară a fost prinsă copiind (ceea ce şefii CJ nu au anunţat, şi rău au făcut!), deşi bibliografia de concurs n-a conţinut noţiuni de astrofizică, ci doar normele legale ce reglementează administraţia judeţeană.
Vorba lu' Lulu
Lucian Cremeneanu
Ieşirile publice recente ale arhiepiscopului Tomisului, Teodosie, sunt nişte consecinţe fireşti ale slăbiciunii Statului Român şi a instituţiilor sale în faţa Bisericii Omniprezente Române Cum bine ştim, în România nu se câştigă alegeri fără ajutorul făţiş (şi complet ilegal) al popii din sat, aşa că, odată ajunşi la putere, politicienii tac şi le înghit prelaţilor derapajele, lăsându-i să se transforme în monştri mai presus de orice...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Pentru candidații cărui partid intenționați să votați duminică, 6 decembrie, la alegerile parlamentare?


De stiut

Avocatul Bihoreanului
Mircea Ursuta
Apropierea alegerilor parlamentare impune cunoaşterea rolului şi modului de funcţionare al Parlamentului, precum şi a statutului parlamentarilor ca reprezentanţi ai cetăţenilor. Potrivit Constituţiei, organizarea şi funcţionarea fiecărei Camere se stabilesc prin regulament propriu. Fiecare Cameră îşi alege un birou permanent.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Gripa este o boală respiratorie acută determinată de infecţia cu virusuri gripale. Boala afectează căile respiratorii superioare şi/sau inferioare şi este frecvent însoţită de febră, cefalee, dureri musculare şi astenie. Virusurile gripale aparţin familiei Orthomixoviridae, existând 2 genuri, unul care cuprinde virusurile gripale A şi B şi altul care cuprinde virusul gripal C.

Bihorel

Bolojan în vizită: Președintele CJ Bihor i-a băgat în sperieți pe angajații de la Muzeu și Bibliotecă
Bihorel
Ilie Bolojan nu se dezminte. Preşedintele Consiliului Judeţean Bihor şi-a reluat săptămâna trecută obiceiurile formate în primul mandat de primar de Oradea, trecând pe la Muzeul Ţării Crişurilor şi pe la Biblioteca Judeţeană Gheorghe Şincai, unde a intrat din birou în birou pentru a vedea cine ce face şi a discuta cu angajaţii cu ce se ocupă.
02 Decembrie 2020, 09:00
Marea transfereală: Cum se refugiază prin alte instituții „epurații” din Consiliul Județean Bihor
Bihorel
Săptămâna trecută, funcţionarii Consiliului Judeţean, unde din 174 de posturi vor rămâne doar 97 (cu tot cu cele blocate pentru angajaţi în concedii de maternitate ori care în prezent au funcţii alese, cum e senatorul Cseke Attila, sau numite, precum subprefectul Fenesi Tibor), au avut de susţinut concursurile pe funcţii. Nu toţi s-au prezentat, însă...
01 Decembrie 2020, 10:50
Retrospectiva săptămânii, prin ochii lui Bihorel: Barney dezvăluie cum vrea să scape Sorbonica de rușine
Bihorel
Vezi cum arată evenimentele săptămânii trecute prin ochii lui Bihorel! Rectorul Barney, după ce Sorbonica a ajuns pe ultimul loc între universităţi: "Avem deja strategia să scăpăm de ruşine"...
30 Noiembrie 2020, 08:48
Protecţie pentru toţi: Aurel Lazăr s-a trezit cu mască peste figură (FOTO)
Bihorel
Măştile au devenit atât de necesare şi atât de comune în ţinuta noastră de zi cu zi încât până şi statuile le poartă. Săptămâna trecută, trecătorii pe Corso-ul orădean au putut observa că statuia marelui avocat unionist Aurel Lazăr a fost "updatată" astfel încât să fie în ton cu vremurile, un "arhitect" plasându-i o mască de protecţie peste figură.
28 Noiembrie 2020, 14:02
Praf roşian: Cine e personajul care vrea să 'paseze' statului ecologizarea haldelor de şlam ale fostei Alumina
Bihorel
Chiar dacă România a fost condamnată deja de doi ani la Curtea Europeană de Justiţie pentru că n-a curăţat vechile depozite poluante, epopeea haldelor de şlam roşu rămase pe Calea Borşului în urma defunctei fabrici de alumină continuă. După ce ani la rând ruşii de la Cemtrade, moştenitorii Alumina, au refuzat să facă ecologizarea, în 2015 au vândut haldele firmei Fibrocim, care avea planuri de ecologizare pe bani europeni.
27 Noiembrie 2020, 08:55
La loc comanda! Frontieristul iertat de procurori, deşi a condus beat şi a fugit de poliţişti, din nou în anchetă
Bihorel
Veste proastă pentru frontieristul despre care Bihorel a dezvăluit că a scăpat de dosarul penal pentru şofat sub influenţa alcoolului după ce procurorii au decis că urmărirea lui nu prezintă interes. E vorba despre Francisc Gabera, cel care, în primăvară, beat fiind la volan, a fugit de agenţii rutieri, şi cu maşina, şi pe jos, până când a fost imobilizat şi încătuşat.
26 Noiembrie 2020, 09:45
AVE mizeria! AVE Bihor a început să le împartă clienţilor pubele... second hand
Bihorel
Firma de salubrizare AVE Bihor, apendicele faimoasei Keviep din Ungaria, despre care DNA a arătat că a fost favorizată de fostul preşedinte al CJ Bihor, Kiss Alexandru, şi care sub urmaşul acestuia, Pásztor Sándor, a câştigat licitaţia pentru colectarea deşeurilor din judeţ, a pornit cu stângul. Concret, după ce a încheiat contracte în numeroase localităţi bihorene, a început să le împartă clienţilor pubele second hand!
25 Noiembrie 2020, 13:30
Candidaţi invizibili: Pesediştii din Bihor fac campanie electorală pe ascunsul, numai între ei
Bihorel
Niciodată n-au fost PSD-iştii bihoreni aşa tăcuţi ca în această campanie electorală! Deşi am trecut de jumătatea campaniei, social-democraţii care aspiră la Parlament, adică Ioan Mang, candidat pentru Camera Deputaţilor, şi Florian Bodog, care se vrea din nou senator, n-au avut nicio conferinţă de presă şi nici vreo altă apariţie publică prin care să transmită un mesaj către bihoreni.
24 Noiembrie 2020, 08:55
Frână la lux: Vezi ce flotă de mașini tari și-a „tras” fosta conducere a Consiliului Județean Bihor! (FOTO)
Bihorel
Dezvăluirile făcute de BIHOREANUL încă din vară despre luxul automobilistic al politrucilor din Consiliul Judeţean sub cârma UDMR-PSD a fost confirmat joia trecută de noul preşedinte Ilie Bolojan, care a anunţat că parcul auto al instituţiei numără 27 de maşini, majoritatea de producţie străină şi mărci de top.
Retrospectiva săptămânii, prin ochii lui Bihorel: Galezul scoate la lumină rahatul produs de oamenii lui Ianoș și ai Păsztorului
Bihorel
Vezi cum arată evenimentele săptămânii trecute prin ochii lui Bihorel: Galezul, de când e vice la Județ, și-a amintit că a fost șef la Garda Financiară...
23 Noiembrie 2020, 07:57
Glorie veșnică... Monumentul închinat ostașilor căzuți în luptele pentru eliberarea Oradiei, distrus de nepăsare (FOTO)
Bihorel
Monumentul închinat ostașilor căzuți în luptele pentru eliberarea Oradiei din octombrie 1944, situat în curba de la intrarea în Băile Felix venind dinspre Deva, arată chiar ca după război. Fațada monumentului pare ciuruită de gloanțe, cu plăcile din marmură albă căzute, cea din marmură neagră fisurată și baza mâncată de vreme.
 
Primărie ţepuitoare: Facturi pentru nimic, emise de Lugașu de Jos pentru servicii de... pază
Bihorel
Reales cu cântec în al patrulea mandat, după o campanie presărată cu episoade de mită electorală şi o zi a votului în care a mobilizat romii la urne cu mic cu mare, primarul comunei Lugaşu de Jos, Sorban Levente, are şanse mari să nu-l termine "în picioare", cum ar spune boxerii. Cea mai recentă ispravă a edilului UDMR-ist, care a tocat permanent bani pe pomeni şi acum nu mai are, datează de săptămâna trecută, când instituţia pe care o conduce a emis abuziv facturi mai multor entităţi, între care şi sucursalei Bihor a Hidroelectrica, în valoare de 100.159 lei. 
20 Noiembrie 2020, 10:15
Turişti la muncă: AMD Bihor avea mai mulți șefi decât executanți
Bihorel
În urma unei decizii a Adunării Generale a Acţionarilor, toţi cei 16 angajaţi ai Agenţiei pentru Managementul Destinaţiei (AMD) Bihor au intrat de săptămâna trecută în preaviz, având contractele de muncă desfăcute. Cu acest prilej, a aflat şi Bihorel ce posturi plătite din bani publici erau pitite în agenţie, dar şi cine sunt cei care le ocupau, informaţii ascunse până acum de ochii cetăţenilor.
19 Noiembrie 2020, 11:52
Ședințe la secret: Primăria Oradea nu vrea să transmită online consfătuirile Consiliului Local
Bihorel
Prima victimă a situațiilor de criză este democrația. Municipalitatea orădeană o confirmă prin refuzul constant de a transmite în direct ședințele de Consiliu Local pe rețelele de socializare, astfel încât orădenii să poată vedea cum le este hotărâtă soarta. Liderul grupului PSD, Emilian Pavel, a cerut joi, pentru a doua oară de la constituirea noului Consiliu, transmiterea online a dezbaterilor.
18 Noiembrie 2020, 09:32
Bătăi și prafuri: Povestea cu droguri din spatele tentativei de omor din cartierul orădean Rogerius
Bihorel
Săptămâna trecută a fost şoc şi groază prin cartierul Rogerius din Oradea, unde luni s-a înregistrat o tentativă de omor, iar miercuri au descins mascaţii ca să salte traficanţi de droguri dintre care unul, Remus Rădeanu, a şi fost trimis după gratii pentru 30 de zile. Bihorel a aflat că respectivul se ocupă de mult de "ierburi" şi prafuri de mai multă vreme...
17 Noiembrie 2020, 08:55
Bodog demascat: Ex-ministru al Sănătății, medicul Florian Bodog dă măsurile anti-Covid pe gargara electorală
Bihorel
Ex-ministrul Sănătăţii, Florian Bodog, celebru mai degrabă pentru plagiatele comise decât pentru deciziile adoptate, acum aspirant la un nou mandat de senator din partea PSD Bihor, s-a făcut de râs zilele trecute pe Facebook, după ce i-a criticat pe adversarii de la PNL pentru măsurile anti-Covid impuse. Cea dintâi contestată de Bodog a fost obligativitatea purtării măştilor în spaţiile publice închise sau deschise, un sfat pe care, de altfel, îl dau doctorii din întreaga lume.
16 Noiembrie 2020, 09:00
Retrospectiva săptămânii, prin ochii lui Bihorel: Primarul explică de ce vrea pasaje subterane în Oradea
Bihorel
Cum arată evenimentele săptămânii trecute, prin ochii lui Bihorel: Primarul a explicat de ce se fac atâtea pasaje subterane:. „Dacă mai ține mult pandemia, nu mai există riscul ca pasajele să se ciocnească cu nivelul de trai. Și, în plus, prefer ca mașinile să fie sub pământ și pietonii la suprafață, decât pietonii în pământ și mașinile deasupra”.
16 Noiembrie 2020, 08:10
Păsztorul supărat: Fostul președinte al CJ Bihor dă replici, dar numai în presa maghiară
Bihorel
Luat în bătaia puştii de Ilie Bolojan, care, între altele, a criticat mizeria lăsată în urmă în birouri de foştii şefi ai CJ Bihor, Pásztor Sándor s-a simţit "atins" şi s-a pus pe dat replici. Însă numai în presa maghiară, acolo unde nu primeşte întrebări incomode. În ultima dare de seamă din Bihari Naplo, de săptămâna trecută, fostul şef de la judeţ a înfierat şi concedierea funcţionarilor, catalogând restructurarea instituţiei drept "execuţie nemiloasă în scop electoral", iar ştirile despre harababura din birouri o campanie de presă mincinoasă şi denigratoare, pusă la cale de Bolojan doar "pentru că place cititorilor români".
14 Noiembrie 2020, 09:49
Consilieri cu trac: UDMR-iștii din Paleu nu vor ca ședințele din Consiliul Local să fie filmate (VIDEO)
Bihorel
În comuna Paleu, munca aleşilor este ţinută... la secret. În cea mai recentă şedinţă a Consiliului Local, format din 7 reprezentanţi ai UDMR şi 6 ai PNL, liberalii au vrut să filmeze discuţiile, cu scopul de a le arăta cetăţenilor ce decizii se iau privind viitorul lor, dar grupul UDMR s-au opus exerciţiului de transparenţă.
13 Noiembrie 2020, 08:51
Bihorel: Interviu cu Bolojan, la o lună după preluarea puterii în Consiliul Județean
Bihorel
Bihorel: Cum ați găsit Consiliul Județean când ați început activitatea? I.B.: L-am găsit foarte ușor, după praf. Că, la plecare, șefii au smuls din tencuială tablourile și era un moloz pe jos mai rău ca după renovare...
12 Noiembrie 2020, 15:20
Victoraş, komm Zürich! Victor Micula face cure de slăbire în Elveţia... pe manele! (VIDEO)
Bihorel
Pitit de vreo 6 luni în Elveţia, unde se destrăbălează prin cluburi, între două şedinţe de slăbire la o clinică de fiţe din Zürich, Victoraş Micula nu pare grăbit să se întoarcă acasă şi să dea explicaţii în dosarul penal în care a primit recent statut de suspect pentru că şi-ar fi creat propria "miliţie" în cadrul Poliţiei bihorene, care-l lăsa să se joace cu bazele de date oficiale.
12 Noiembrie 2020, 09:15
Scumpa mască: Profesorii din Oradea care au instigat elevii la nepurtarea măştii, sancţionaţi cu blândeţe
Bihorel
După ce a scandalizat o ţară întreagă, filmându-se în sala de clasă cu o mască de clovn pe faţă, în timp ce îşi îndemna elevii să nu poarte mască de protecţie, motiv pentru care a ajuns şi cercetat penal, profesorul Nelu Pop de la Liceul cu Program Sportiv "Bihorul" a fost sancţionat şi de colegii din şcoală.
11 Noiembrie 2020, 08:54
Birou în şantier: Florin Birta nu are unde-şi primi oaspeţii. Vezi cum arată biroul primarului de Oradea! (FOTO)
Bihorel
Primarul Florin Birta îşi primeşte delegaţiile venite în vizită în sala mare a palatului administrativ sau pe unde apucă. La aproape o lună de la instalarea în funcţie, edilul nu doar că nu a intrat în biroul cu vedere spre Crişul Repede, dar a şi fost scos din propriul spaţiu de lucru din aripa către Piaţa Unirii. Biroul fostului primar Ilie Bolojan a fost transformat în şantier în cadrul lucrărilor de reabilitare a palatului administrativ, iar mobilierul, depozitat în anticamera încăperii.
Poliție fără cap: Șeful Poliției Locale Oradea, infectat cu Covid-19
Bihorel
Poliţia Locală funcţionează de săptămâna trecută fără şefi. Directorul instituţiei, Cristian Beltechi, a intrat în izolare la domiciliu marţi, după ce, ştiindu-se cu probleme de sănătate, şi-a făcut preventiv testul pentru infectarea cu Covid-19 şi a fost găsit pozitiv.
09 Noiembrie 2020, 09:23
Retrospectiva săptămânii, prin ochii lui Bihorel: Cum a ticluit Păsztorul contractul de renovare a Policlinicii Mari
Bihorel
Cum arată evenimentele săptămânii trecute, prin ochiil lui Bihorel: Cu 20 de minute înainte de a părăsi şefia Consiliului Judeţean, Păsztorul a ticluit un contract de renovare a Policlinicii, ca şi gura lui Beni Hill asfaltatorul să mănâncă ceva. Omul a mărturisit:
09 Noiembrie 2020, 07:57
Atac la UDMR: Candidaturile lui Cseke și Szabó au fost contestate în instanță
Bihorel
Candidatura celor doi lideri ai UDMR Bihor la alegerile parlamentare, senatorul Cseke Attila şi deputatul Szabó Ödön, a fost contestată în instanţă taman de un moldovean din Piatra Neamţ, care cerea să fie scoşi din cursă pe motiv că au depus declaraţii de "semiavere" şi de "semiinterese". Mai exact, documentele erau completate sumar, "pentru salvarea aparenţelor"...
08 Noiembrie 2020, 16:10
Fără propagandă: Agenția NewsBihor, desființată de Ilie Bolojan
Bihorel
Reorganizarea Consiliului Judeţean iniţiată de "tartorul" Ilie Bolojan include şi trecerea în nefiinţă a aşa-zisei Agenţii de presă NewsBihor, cu tot cu site-ul aferent. După ce în ultimii 4 ani n-a făcut decât să inventeze "realizări" ale celor două partide şi a tocat consilierii opoziţiei fiindcă nu votau cum voia cuplul Pásztor-Mang, site-ul NewsBihor a îngheţat din 22 octombrie...
07 Noiembrie 2020, 10:57
Bodog la secret: PSD-istul Florian Bodog vrea să șteargă urmele imposturii
Bihorel
Candidat pentru un nou mandat de senator, PSD-istul Florian Bodog încearcă să-şi albească portretul. Bihorel a observat că de pe site-ul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au dispărut informaţiile privind procesul pierdut de Bodog în luna iulie, când judecătorii au decis să-i retragă definitiv titlul de abilitat şi dreptul de a coordona doctoranzi
06 Noiembrie 2020, 09:00
KO la ANI: Directorul Companiei de Apă Oradea a câștigat procesul cu Agenția Națională de Integritate
Bihorel
Mai degrabă KO decât CAO, fiind vorba de procesul directorului general al Companiei de Apă Oradea, Ovidiu Gavra, cu Agenţia Naţională de Integritate, care îl declarase în incompatibilitate în această vară pentru cele 5 contracte încheiate de firma fiului său cu Primăria Oradea. Cum era de aşteptat, Gavra a mers în instanţă, iar săptămâna trecută, Curtea de Apel a şi dat verdictul...
05 Noiembrie 2020, 08:53
Afacerile și politica: Lucia Varga, noua șefă a PMP Bihor, strânge rândurile
Bihorel
După eşecul din alegerile locale, PMP Bihor s-a ales cu o nouă conducere. Fost deputat şi ministru PNL, Lucia Varga a preluat conducerea filialei băsiste, în încercarea de a o aduce în prima linie.
04 Noiembrie 2020, 09:30
 1  3 4 5  
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.0434 RON
  • 1 EUR = 4.8721 RON
  • 1 HUF = 0.0137 RON