URMĂREȘTE-NE PE
LUNI, 19 AUGUST 2019

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Toată lumea se distrează, numai Bolo defrişează. Ca să poată face pasajul de pe Magheru, 26 de arbori cad sub drujbele Edilului, stârnind o întreagă revoltă în rândul ecologiştilor amatori, amatori de PSD şi UDMR... Problema mare este că, la cum se relaxează Bolojan în concediu de 10 ani, vom serba vacanţa mare mereu prin muncă.
Zic şi eu
Adrian Cris
Dacă am fi avut o opoziţie profesionistă, integră şi îndrăzneaţă, 10 august 2019 nu ar fi găsit la cârma României netoţii şi ticăloşii care o cangrenează de atâta amar de vreme. Pe 26 mai, mobilizarea la urne a românilor a zdruncinat cele trei PSD-uri, pe cel al lui Liviu Dragnea, al Vioricăi Dăncilă şi al tuturor baronilor roşii, pe al lui Tăriceanu şi pe al lui Kelemen Hunor (căci, să nu uităm, putreziciunea nu ar fi fost desăvârşită fără acest partid etno-business). Dar Ciuma Roşie a rămas.
Cum a fost?
Lucian Cremeneanu
La Untold trebuie să te obişnuieşti rapid cu marea frustrare că nu poţi fi în toate locurile în acelaşi timp. Dacă ai venit doar pentru anumiţi artişti, e simplu, mergi să-i vezi şi gata. Dacă dimpotrivă, vrei să vezi cât mai multe, ai o mare provocare. Nu numai suprapunerea orelor este o problemă, ci şi timpii de deplasare de la o scenă la alta. Când în festival sunt 90.000 de oameni pe seară, mişcarea e anevoioasă.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveţi despre necesitatea construirii şi modul în care se va realiza viitorul pasaj subteran Magheru, care va lega pe sub bulevard Aleea Ştrandului de Pacul Traian?


De stiut

Avocatul Bihoreanului
Mircea Ursuta
Aşa cum arătam săptămâna trecută, în data de 26 iulie a fost publicată în Monitorul Oficial Legea nr. 152/2019 pentru modificarea Codului rutier. Pe lângă modificările aduse procedurii de suspendare a dreptului de a conduce în cazul săvârşirii unei contravenţii, noua lege aduce şi modificări cu privire la sancţiunile aplicabile în cazul cercetării pentru comiterea unor infracţiuni la regimul rutier.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Tratamentul cardiopatiei ischemice este individualizat pentru fiecare pacient, ţinându-se cont de felul de viaţă, factorii de risc, gradul de incapacitate al bolnavului, stresurile specifice fizice şi emoţionale care precipită disconfortul toracic cu apariţia anginei, medicul fiind singurul care poate recomanda planul terapeutic. Acesta trebuie să cuprindă mai multe etape.
Psihologul Bihoreanului
Razvan Coloja
Din păcate, cinematografia şi oamenii neinformaţi perpetuează o serie de mituri care impun o stigmă asupra bolnavilor şi asupra celor cu afecţiuni psihice. Un schizofrenic este confundat des cu cei cu personalitate multiplă, cu criminalii în serie, cu cei malefici şi răi, gata de violenţe inimaginabile. Adevărul este, însă, altul...

Bihorel

Cerşetori de lux: 'Samaritenii' care cer bani pe DN 76 sunt nişte dubioşi (FOTO)
Bihorel
Lucrările de pe DN 76 spre Beiuş pun la grea încercare nervii şoferilor, disconfortul fiindu-le dublat, mai nou, şi de asaltul unor cerşetori care se atârnă de geamurile maşinilor. Cinci indivizi le cer bani pentru "copiii cu probleme" la intrarea în Hidişelu de Jos, pentru un plus de credibilitate legitimându-se ca voluntari ai asociaţiei Still Together.
01 Mai 2019, 10:21
Love & Sex for Bolo: Piața Unirii din Oradea s-a îmbogăţit cu un sex-shop
Bihorel
Acesta este îndemnul pe care îl transmite reclama luminoasă a unui nou sex-shop din Oradea, amplasat fix în buricul târgului, în Piaţa Unirii, în ciuda primarului Bolojan, care visează să scoată din centru toate magazinele "neconforme". Magazinul de plăceri e încadrat la stânga de o bancă, la dreapta de o farmacie, iar în faţă, la nici 20 metri, de sediul Episcopiei Greco-Catolice.
30 Aprilie 2019, 09:05
Paștele lui Ghiţă: Deputatul Gheorghe Bogdan a comandat felicitări de Paște pentru tot poporul
Bihorel
Ajuns deputat, şi încă la a doua legislatură, Gheorghe Bogdan, fostul primar al comunei Drăgăneşti - la bază inginer agricol, dar dotat la maturitate şi cu o diplomă în Drept de la o Sorbonică privată, şi cu una de absolvent al Universităţii Naţionale de Apărare Carol I "în domeniul Securităţii şi apărării naţionale" - este unul dintre deputaţii cărora românii le datorează masacrarea Codurilor penale în plină Săptămână a Patimilor...
29 Aprilie 2019, 11:43
Retrospectiva săptămânii, prin ochii lui Bihorel: Scandal cu noul și chelul accelerator de la Spitalul Municipal
Bihorel
Cum arată evenimentele săptămânii trecute, prin ochii lui Bihorel: Scandal cu noul şi chelul accelerator. Managerul spitalului: "Credeam că brancardiologul rămâne în sfera lui de competenţă, targa. Acum se laudă că el ne-a ajutat, deși...
29 Aprilie 2019, 08:41
Să vină banii! Un profesor de la Universitatea din Oradea pune la plată Ministerul Educației
Bihorel
Ministerul Educaţiei e bun de plată. Istoricul Ion Zainea, conducător de doctorate la Universitatea din Oradea, a dat în judecată atât această instituţie, cât şi Ministerul, arătând că în anul 2017, când a ieşit la pensie, nu şi-a primit toţi banii cuveniţi.
28 Aprilie 2019, 11:06
Rugăciuni poluante: O biserică din Oradea, 'mustrată' pe Google Maps din cauza difuzoarelor
Bihorel
Turiştii care explorează Oradea pe Google Maps pot afla că în oraş există un obiectiv inedit: biserica ortodoxă Sf. Sebastian, în Calea Aradului nr. 56, peste drum de cartierul Luceafărul. Pentru că de ani de zile, lăcaşul de cult are difuzoare exterioare, din care răsună puternic fiecare slujbă religioasă, locatarii blocurilor învecinate care, în ciuda reclamaţiilor făcute la autorităţi, n-au reuşit să obţină liniştea dorită, îi fac anti-reclamă într-un mod haios.
27 Aprilie 2019, 11:01
Răzbunare cu ghinion: O stomatologă din Tinca s-a ales cu dosar penal pentru că a vrut să-şi pedepsească fostul iubit
Bihorel
Amor cu năbădăi la Tinca, unde o stomatologă, Codruţa Huţiu, a ajuns inculpată pentru şantaj după ce a vrut să se răzbune pe fostul iubit, care o părăsise. Împreună cu o amică, şi ea anchetată pentru complicitate, femeia a "agăţat-o" pe Facebook pe noua amoreză a fostului, colegă de serviciu cu el.
26 Aprilie 2019, 09:23
Minciunica lui Puiu: De ce a pierdut Federația Patronilor din Bihor o finanțare de 2,3 milioane de euro
Bihorel
Patronatele bihorene au intrat şi ele în Săptămâna Patimilor. Proiectul Federaţiei Patronilor Bihor privind construirea unui centru de afaceri, în care elevii bihoreni şi nu doar ei să poată învăţa o meserie pe simulatoare, s-a înecat ca ţiganul la mal. FPB a pierdut finanţarea de 2,3 milioane euro tocmai când era să semneze contractul de finanţare a proiectului. 
25 Aprilie 2019, 09:21
Ministru de Sorbonica: Controversatul pesedist Tit Liviu Brăiloiu și-a făcut masteratul la Universitatea din Oradea
Bihorel
La un deceniu după ce BIHOREANUL dezvăluia frecvent lungi liste de deputaţi, senatori, miniştri, primari şi alţi politruci care obţineau patalamale de la Sorbonica, faima de fabrică de diplome a Universităţii orădene continuă să rămână neştirbită datorită noilor descoperiri de "diplomaţi" pe care presa le face din când în când.
24 Aprilie 2019, 09:21
Prefect cu chiparăş: După modelul Pasztor Sandor, prefectul Ioan Mihaiu și-a tras fotograf
Bihorel
Moda fotografilor personali pentru şefii de instituţii, declanşată de mahării Consiliului Judeţean, Pásztor Sándor şi Ioan Mang, s-a extins şi la alţii. De ceva timp, şi prefectul Ioan Mihaiu are în cabinetul propriu un fotograf angajat, şi anume pe Lucian Costa (dreapta), fiul fostului consilier judeţean PSD Traian Costa.
23 Aprilie 2019, 09:20
Superman la Super-Bolo: Centrul Oradiei atrage supereroi!
Bihorel
Centenarul eliberării Oradiei a atras în centrul orașului inclusiv supereroi. Săptămâna trecută, lângă Primărie, Bihorel i-a surprins pe veteranul Superman și pe mai tânărul Flash, cel mai rapid om din lume, care aleargă și pe verticală, privind clădirile emblematice din Piața Unirii.
22 Aprilie 2019, 09:38
Retrospectiva săptămânii, prin ochii lui Bihorel: De ce a ținut Ianoș să fie trecut pe invitațiile de Ziua orașului
Bihorel
Cum arată evenimentele săptămânii trecute, prin ochii lui Bihorel: Pe invitaţiile date oficialităţilor cu ocazia aniversării eliberării oraşului, numele lui Ianoş a fost iniţial uitat. "Le-am zis că e o golănie să mă ignore, că şi eu m-am implicat verbal". "Deci s-a făcut dreptate". "E bine şi din punct de vedere politic să fiu printre organizatori, să nu zică lumea că ungurii nu au reprezentant la manifestări".
22 Aprilie 2019, 08:01
Creştinism de şuşanea: Fostul şef al Experţilor Contabili din Bihor şi-a dat în judecată contestatarii
Bihorel
Alegerile pentru funcţia de preşedinte a Corpului Experţilor Contabili şi Contabililor Autorizaţi (CECCAR) au trecut, războiul abia a început. Fostul preşedinte Valerian Pavel Susa, impus de la Bucureşti şi înlăturat prin alegerile din 14-19 martie, când funcţia a fost preluată de Renate Popescu, şi-a dat în judecată, o săptămână mai târziu, contestatarii.
21 Aprilie 2019, 11:57
Salariu fără număr: Rectorul Universității din Oradea s-a trezit cu salariul umflat… pe hârtie
Bihorel
Rectorul Universităţii din Oradea, Constantin Bungău, ar putea să se certe serios cu angajaţii din Direcţia Economică, după ce aceştia i-au umflat salariul pe hârtie. Mai precis, pe lista cu salariile brute, pe care Universitatea, asemenea tuturor instituţiilor publice, a trebuit să o publice până cel târziu la finalul lunii martie, Bungău figurează cu un salariu brut record, de 18.279 lei.
19 Aprilie 2019, 08:59
Războiul Racilor: De ce s-au retras proprietarii Tavernei Racilor din afacerea de la Oradea
Bihorel
S-a spart prietenia la Taverna Racilor, singurul restaurant cu profil pescăresc deschis recent în Oradea, afaceriştii din Bucureşti luându-şi brandul înapoi de la partenerul lor orădean. Cine e acesta? Controversatul Călin Mitra, pe care l-au şi beştelit pe pagina de Facebook a localului.
18 Aprilie 2019, 09:38
Ioana e pe val: O fostă șefă din ABA Crișuri face valuri la Cluj după ce și-a renovat biroul la preț de apartament!
Bihorel
Fosta şefă a serviciului de investiţii din cadrul ABA Crişuri, Ioana Diaconescu, despre care se bârfeşte că este o protejată a lui Ioan Moisă, bihorean ajuns director la Apele Române, face valuri în presa din Cluj.
17 Aprilie 2019, 10:01
Soltănel, satisfăcătoare: Secretarul Județului, luată în vizor de șefii Consiliului Județean Bihor
Bihorel
Dacă ar putea, cuplul care conduce Consiliul Judeţean, adică preşedintele Pasztor Sandor şi vicele Ioan Mang, ar exila-o pe Carmen Soltănel, secretarul Judeţului, nu doar din Bihor, ci şi din ţară. Pentru că şi-a luat în serios atribuţiile de înalt funcţionar public dator să asigure legalitatea dispoziţiilor de preşedinte şi a Hotărârilor CJ, semnalând de mai multe ori că cei doi promovează acţiuni ilegale, aceştia s-au răzbunat, acordându-i la evaluarea activităţii pe anul trecut doar calificativul "satisfăcător", mult sub "bine" şi "foarte bine".
16 Aprilie 2019, 08:59
Poliţia afişelor: Cine a lipit abțibildurile anti-PNL pe sediul Primăriei și pe cel al Poliției Locale Oradea
Bihorel
Fierbere mare în administraţia locală orădeană. Un bărbat de vârstă mijlocie a lipit miercurea trecută pe uşa glisantă de la intrarea în Primărie, pe intrarea în sediul Poliţiei Locale şi pe latura palatului administrativ dinspre Criş autocolante cu mesaje obscene la adresa PNL, a lui Vasile Blaga, Rareş Bogdan şi Klaus Iohannis, înscrise cu albastru pe fond galben, ca să fie limpede care sunt umorile politice ale protestatarului.
15 Aprilie 2019, 08:59
Retrospectiva săptămânii, prin ochii lui Bihorel: Targhet a găsit soluţie la problema zborurilor de pe Aeroportul Oradea
Bihorel
Vezi cum arată evenimentele săptămânii trecute, prin ochii lui Bihorel: Brancardiologul Targhet a rezolvat problema zborurilor de pe aeroportul nostru căzut în paragină. „Am vorbit cu ministrul Transporturilor și o să pună o aeronavă la dispoziția celor care vin la serbările de Centenarul eliberării oraşului”...
15 Aprilie 2019, 08:03
Fratello iertat: Fratele fostului șef al DNA Oradea, scos din povestea în care și-a alimentat mașina pe banii primăriei Budureasa
Bihorel
În urmă cu mai bine de un an şi jumătate, Antena 3 difuza o înregistrare video în care edilul din Budureasa, Adrian Magda, şi finul său, poliţistul Cătălin Man din Ştei, fratele fostului şef al DNA Oradea, Ciprian Man, îşi făceau plinul la maşini pe cardul - adică pe banii - Primăriei comunei. Procurorii din Beiuş au deschis o anchetă penală la o lună după ce filmuleţul a ajuns în spaţiul public, iar după aceea despre caz nu s-a mai auzit nimic.
13 Aprilie 2019, 12:51
Concurs de la capăt: De ce au anulat angajații de la Consiliul Județean concursul pentru șefia Școlii de Arte
Bihorel
La Consiliul Judeţean nu doar graba strică treaba, ci până şi lentoarea. După ce au tot amânat organizarea unui nou concurs pentru postul de manager al Şcolii de Arte Francisc Hubic, instituţie de cultură care funcţionează cu interimari de aproape doi ani – cel mai recent fiind baritonul Florin Mariş Hinsu -, responsabilii CJ Bihor au buctat-o şi când, în sfârşit, au reluat procedura.
12 Aprilie 2019, 08:57
Vizită din gură: Șefa Agenţiei Naţionale pentru Arii Naturale Protejate, vizită cu gargară și minciuni în Bihor
Bihorel
Joia trecută, preşedinta Agenţiei Naţionale pentru Arii Naturale Protejate, Adi Croitoru, s-a aflat în vizită de lucru în Bihor, dar numai de lucru n-a avut chef. După o întâlnire cu primarii bihoreni, pe care i-a asigurat că proiectele lor din ariile naturale nu vor mai fi blocate de ONG-uri, şi o conferinţă de presă în care s-a făcut de râs confundând nufărul termal cu nufărul galben şi demonstrând că habar nu are că melcul termal a dispărut ca specie, Croitoru s-a lăudat că va face o vizită în rezervaţia Peţea, pe care, cică, vrea s-o readucă la viaţă.
11 Aprilie 2019, 08:59
Sexy-consiliera Babău: Fiica PSD-istei Stela Babău a ajuns administrator la Şantierul Naval 2 Mai Mangalia
Bihorel
Ho, nu vă aruncaţi aşa, căci e vorba nu despre consiliera judeţeană PSD Stela Babău, apropiată a preşedintelui PSD Bihor, Ioan Mang, ci de fiica acesteia, Iolanda Anamaria Babău. Remarcată de presa centrală în 2017 ca "sexy-consilieră" a ministrului orădean al Sănătăţii, Florian Bodog, tânăra beiuşeancă a fost numită săptămâna trecută nici mai mult, nici mai puţin decât administrator la Şantierul Naval 2 Mai Mangalia, prin care statul deţine 51% din compania mixtă româno-olandeză Damen Shipyards.
10 Aprilie 2019, 09:19
Bodog x 2: Fratele prodecanului Florian Bodog va preda la Facultatea de Medicină din Oradea. Vezi cu ce se laudă!
Bihorel
Se înmulţesc neamurile în Universitatea din Oradea. În urma unui concurs organizat luna trecută, la Facultatea de Medicină şi Farmacie va deveni lector ginecologul Alin Bodog, fratele mai mic al lui Florian Bodog, prodecan şi senator PSD. Pe vremuri, "Bodog jr." a mai predat la FMF, dar în 2014 a fost nevoit să renunţe şi să emigreze în Kuweit. Acum, s-a reîntors în ţară, s-a angajat la Spitalul Pelican şi s-o fi gândit că nu-i strică şi un post la facultate, pentru care, bineînţeles, a concurat de unul singur.
09 Aprilie 2019, 09:00
Gura păcătosului… Împotriva cui a protestat, la Bruxelles, procurorul orădean Cristian Ardelean?
Bihorel
Umor involuntar la protestul pe care 30 de magistraţi din România l-au desfăşurat joia trecută în faţa Palatului de Justiţie din Bruxelles, unde au discutat şi cu oficiali europeni despre tentativele PSD-ALDE de a da OUG-uri care ar dezincrimina faptele de corupţie. Procurorul Cristian Ardelean de la Parchetul Bihor – nevoit să plece din DNA Oradea după scandalul declanşat de vestita înregistrare publicată de avocatul Răzvan Doseanu – a participat la protest afişând o pancartă pe care scria "Rule of Law, not Rule of Man", ce s-ar putea traduce "Domnia Legii, nu domnia lui Man".
08 Aprilie 2019, 10:09
Retrospectiva săptămânii, prin ochii lui Bihorel: Criticul de teatru explică de ce a căzut în dizgraţie
Bihorel
Bihorel comentează principalele evenimente ale săptămânii trecute. Criticul de teatru: "Nu mă lasă în clădire pentru că le-am zis de la obraz că anul ăsta au făcut o jumătate de premieră şi au mai reîncălzit o piesă cu gust de rântaş rânced". "Ce mai reproşezi conducerii?". "Că sunt nişte chelneri, nu manageri. Au dus tava prin spectacole mai mult decât orice ospătar în prag de pensie".
08 Aprilie 2019, 08:01
Bihorel: Încă o agenție ce nimic nu știe
Bihorel
Dintre sutele de agenții care poluează spațiul public, una s-a făcut remarcată la Oradea. Agenția Națională pentru Arii Naturale Protejate a fost înființată cu scopul de a pune pe tușă ONG-urile care se ocupau cu rezervațiile naturale. Din păcate, această agenție nu are nici oameni destui, nici dotări, nici nimic, așa că, practic, rezervațiile sunt la mila Domnului.
07 Aprilie 2019, 15:31
Veşnicia s-a născut la sat: Unul dintre cele mai votate proiecte din bugetarea participativă în Oradea, la mâna Guvernului
Bihorel
Orădeanul propune, dar numai Guvernul dispune! Proiectul pentru amenajarea unui parc etnografic cu două case ţărăneşti, şură, cişmea şi toate acareturile, lângă Liceul Teoretic Onisifor Ghibu, proiect care a adunat printre cele mai multe voturi în campania de bugetare participativă de anul trecut, s-a blocat în birocraţie.
07 Aprilie 2019, 11:49
Dăescu, banii înapoi! Viceprimarul Beiuşului, pus la plată de Judecătoria Oradea
Bihorel
Ovidiu Dăescu, viceprimar al Beiuşului, se judecă de mai bine de doi ani cu compania de stat Băiţa SA, unde a fost "miner şef" vreo 8 luni în 2015, adică până când au ajuns minerii să se blocheze în subteran, pentru că firma mergea atât de prost încât nu şi-au primit salariile. Bihorel a descoperit că societatea îi cere, printre altele, să returneze 4.293 lei, prima de vacanţă pe care a încasat-o în plus.
06 Aprilie 2019, 14:31
Bihorel: Zece efecte ale acţiunii 'radare pe şosele', în Bihor
Bihorel
Bihorel comentează mega-acţiunea Poliţiei Rutiere, în cadrul căreia au fost prinşi numeroşi vitezomani în Bihor, prezentându-i efectele. 1. La campanie au participat 1.500 de poliţişti şi 500 de profesori de română. Aceştia din urmă au scris procesele verbale. 2. PSD, prin domnul Ioan Mang, a anunţat că acest control a fost trecut în programul de guvernare. 3. Primarul Boloajn cere ca lupta împotriva vitezei să se facă zilnic, pentru că banii din amenzi intră la bugetul local. Şi el, oricum, a mai avut carnetul suspendat.
06 Aprilie 2019, 11:51
  1 2 3  5  7 8 9  
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.2656 RON
  • 1 EUR = 4.7274 RON
  • 1 HUF = 0.0146 RON