URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 11 IULIE 2020
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
De când suntem stațiune turistică, edilii fac tot posibilul ca să ne simțim veșnic în vacanță. Avem dealuri de vizitat în împrejurimi, iar dacă nu mergem noi la ele, vin ele la noi. Apă termală este din belșug și ne-ar mai lipsi doar o deltă pentru ca peisajul să fie complet. Și atunci ce și-au zis slujbașii din Primărie? Dacă Peța și Crișul nu pot forma o deltă, măcar să avem țânțarii aferenți!
Zic şi eu
Adrian Cris
Dar nu despre candidaţi aş vorbi acum, că pentru asta va fi timp destul, ci vreau să acord o „bulină roşie” UDMR Bihor pentru meritul de a-l fi retras pe actualul preşedinte al CJ, Pásztor Sándor, din cursa pentru un nou mandat. Sigur, i s-a dat şansa să anunţe că el nu şi-l mai doreşte, la fel ca în urmă cu 4 ani, când şi Alexandru Kiss a fost lăsat să declame acelaşi text. Dar numai cine l-a crezut atunci pe Kiss îi dă crezare acum lui Pásztor!
Vorba lu' Lulu
Lucian Cremeneanu
Un jurnalist bun nu este acela care gândeşte la fel ca tine, care îţi împărtăşeşte valorile şi credinţele, la fel cum un jurnalist rău (sau prost, dobitoc, javră, cum se mai zice în popor) nu este acela care îţi contrazice modul de a gândi şi te scandalizează cu părerile sale, nici acela care abordează subiecte care nu-ţi sunt pe plac. Există multe alte criterii de jurizare în afară de tabăra în care activează...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți despre restricțiile impuse de autorități în contextul pandemiei de Covid-19?
De stiut

Avocatul Bihoreanului
Mircea Ursuta
Codul administrativ reglementează atribuțiile prim-ministrului României în calitatea sa de conducător al Guvernului. Astfel, conform articolului 28 din cod, prim-ministrul conduce Guvernul şi coordonează activitatea membrilor acestuia, cu respectarea atribuţiilor pe care aceştia le exercită.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Pancreatita acută este o inflamaţie a pancreasului cu manifestări diferite, de la forma edematoasă, care este o afecţiune uşoară şi reversibilă în majoritatea cazurilor, la forma necrozantă, foarte severă.

Bihorel

Dezinfecție cu tâlc: De ce vrea directoarea Muzeului Cetății Oradea să facă „curățenie” prin birouri
Bihorel
Muzeul Cetăţii pare să nu cunoască liniştea nici măcar când este închis. Directoarea Angela Lupşea, care bănuieşte că dezvăluirile din presă - potrivit cărora şi-a pregătit condiţiile de participare la concursul croit după chipul şi asemănarea sa - au pornit de la propriii angajaţi, a trecut la represalii.
30 Aprilie 2020, 08:58
Raiul politrucilor: În ciuda pandemiei și a crizei, șeful CJ Bihor, Pásztor Sándor, face angajări!
Bihorel
Ghiciţi cu ce se ocupă şeful Consiliului Judeţean, Pásztor Sándor, în plină pandemie, atunci când nu-i plimbă la pescuit, cu maşina sistemului sanitar al judeţului, pe afaceriştii pe care i-a mufat la banii Judeţului! Vă spune tot Bihorel: în timp ce pe salariaţii teatrelor, Filarmonicii, Bibliotecii Judeţene şi Muzeului Ţării Crişurilor i-a băgat în şomaj tehnic, Pásztor continuă să angajeze în CJ clientelă politică UDMR.
29 Aprilie 2020, 08:54
Lumina luʼ Mina: Cum a adus la Oradea Sfânta Lumină stareța Mănăstirii Sfintei Cruci
Bihorel
Pandemie de coronavirus sau nu, viața merge înainte! Chiar dacă anul acesta slujbele de Înviere s-au ținut cu ușile bisericilor închise și cu polițiști în stradă, Episcopia Ortodoxă nu a renunțat la tradiția de a aduce în altare lumină de la Sfântul Mormânt din Ierusalim. La fel ca în anii precedenți, Sfânta Lumină a ajuns la Oradea adusă de Maica Mina, stareța Mănăstirii Sfintei Cruci...
28 Aprilie 2020, 09:33
PSD, mai rău ca Covid-ul: Fake news de groază, promovat de un pretins site de știri aflat sub comanda PSD Bihor
Bihorel
Marţea trecută, unul dintre site-urile PSD Bihor lansate pe piaţă sub "acoperirea" că ar fi de ştiri a anunţat că "Bastionul anti-Covid de la Spitalul Judeţean a căzut", anunţând cu satisfacţie, pe surse "din interior", că ar fi fost contaminată "şi secţia de reanimare şi blocul operator după ce un pacient confirmat ulterior cu coronavirus a fost internat şi operat zilele trecute", iar "conducerea oraşului şi DSP Bihor tac", la final adăugând că "ştirea este în curs de actualizare". Bineînţeles, totul a fost un fake...
27 Aprilie 2020, 09:34
Retrospectiva săptămânii, prin ochii lui Bihorel: Cum se „scoate” Păstorul de la CJ din povestea cu pescuitul ilegal în pandemie
Bihorel
Cum arată evenimentele săptămânii trecute, prin ochii lui Bihorel: După uriaşa mistificare cu pescuitul, Păstorul iese la atac. "Ca vicepreşedinte al Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, am vrut să verific vigilenţa poliţiştilor şi a jurnaliştilor"...
27 Aprilie 2020, 08:00
Tamponați de Covid: De ce a fost amânată sosirea noilor tramvaie Astra în Oradea
Bihorel
Primele garnituri din cele 20 de tramvaie comandate din fonduri europene firmei Astra Arad vor ajunge la Oradea abia la sfârșitul acestei luni. Primul termen de predare din 2019 a fost amânat pentru începutul acestui an, astfel încât furnizorul să poată dota garniturile cu acumulatori. Dotările suplimentare au fost cerute de Poliția Rutieră pentru ca, în caz de pană de curent, tramvaiele să se mai poată deplasa câteva sute de metri, pentru a nu bloca intersecțiile. Dar...
26 Aprilie 2020, 14:17
Zoom pe Județ: Aleșii bihorenilor s-au încurcat în tehnologie la prima întâlnire online a CJ
Bihorel
Obligaţi să ţină distanţa din pricina noului coronavirus, consilierii judeţeni din Bihor au decis să ţină reuniunile online. Şi-au instalat fiecare aplicaţia Zoom, dedicată apelurilor video în grup, şi, pentru ca lucrurile să meargă bine, au făcut şi câteva repetiţii. Care, însă, n-au decurs tocmai bine...
25 Aprilie 2020, 15:38
Mişmaşuri îngropate: CNSC a dat din nou dreptate firmei Polaris, în ciuda ciudăţeniilor din dosar
Bihorel
La Consiliul Naţional pentru Soluţionarea Contestaţiilor, gunoiul se poate băga sub preş. Săptămâna trecută, CNSC a dat dreptate firmei Polaris M Holding, compania condamnată în primă instanţă pentru că l-a şpăguit pe fostul primar al Constanţei, Radu Mazăre, şi care acum a reclamat că Primăria Oradea a descalificat-o ilegal de la licitaţia pentru salubrizarea oraşului.
24 Aprilie 2020, 14:25
Flagrant în pădure: Cum a fost prinsă patroana unei pensiuni din Vârtop aruncându-şi gunoaiele în natură (FOTO)
Bihorel
Ghinion teribil pentru patroana unei pensiuni din zona Vârtop care, zilele trecute, a vrut să se scape de câţiva saci cu deşeuri menajere aruncându-le într-o pădure din zonă. Echipată ca de pandemie, cu mănuşi şi mască, femeia deşerta vârtos gunoiul şi alte obiecte nefolositoare din maşină, când a fost prinsă "în flagrant" de un bihorean aflat şi el pe munte.
Rector din umbră: Constantin Bungău conduce în continuare Universitatea din Oradea
Bihorel
Chiar dacă studenţii nu mai merg la cursuri, la Universitatea din Oradea activitatea administrativă nu a fost întreruptă. Nici măcar munca fostului rector Constantin Bungău! Aşa cum se ştie, Bungău şi-a dat demisia la începutul lunii martie, preferând să rămână senator al instituţiei, când încă nu se ştia cine vor fi candidaţii la rectorat.
22 Aprilie 2020, 09:04
Carantină cu pagube: Internatul de la 'Brâncuşi' are nevoie de reparaţii serioase în urma distrugerilor făcute de 'diasporeni'
Bihorel
Internatul Colegiului Tehnic Constantin Brâncuşi din Oradea este închis sub lacăt. Fostul centru de carantină, în care au fost izolaţi până la începutul săptămânii trecute romii din comuna Batăr repatriaţi de Marea Britanie, a fost supus la două dezinfecţii şi urmează să mai suporte încă una.
21 Aprilie 2020, 13:50
Inventarul ortodocşilor: Preoţii din Bihor şi-au ales voluntarii de Paşte pe repede înainte
Bihorel
Măsura fără precedent în istorie de a interzice creştinilor ortodocşi să participe în noaptea de Paşti la slujba de Înviere a bulversat preoţimea orădeană peste aşteptări. Pentru că autorităţile au îngăduit totuşi ca un număr de cinci voluntari din fiecare parohie, echipaţi corespunzător şi identificaţi prin ecusoane ştampilate de biserică, să le ducă credincioşilor sfintele paşti acasă, oamenii legii au solicitat inventarierea acestora.
20 Aprilie 2020, 09:27
Retrospectiva săptămânii, prin ochii lui Bihorel: Bolovan explică de ce a cumpărat tone de materiale de protecție
Bihorel
Bihorel comentează cele mai importante evenimentele ale săptămânii trecute. Bolovan a explicat de ce a achiziţionat zeci de tone de materiale de protecţie. "Când am văzut cine-i la Ministerul de Interne, am apelat la chinezi". "Nu văd legătura". "Ştiam că omul vrea să scoată lumea din case de Paşti. Aşa că m-am gândit să dotez fiecare cetăţean cu echipament complet: combinezon, mască, vizieră, botoşei şi dezinfectanţi".
20 Aprilie 2020, 08:11
Speculă în puşcărie: Profitând de pandemie, magazinul din incinta Penitenciarul Oradea a dublat prețurile
Bihorel
Vremuri grele şi în Penitenciarul Oradea, unde, pe perioada pandemiei, deţinuţii n-au voie să primească vizite şi nici pachete de la rude. De situaţie profită, însă, din plin chiar, patronul magazinului de incintă, care a majorat preţurile la toate produsele.
19 Aprilie 2020, 17:00
Bihorel: Zece scuze pentru Pásztor Sándor, pescarul
Bihorel
Bihorel a identificat 10 posibile scuze pentru comportamentul preşedintelui Consiliului Judeţean Bihor, Pásztor Sándor, care a fost prins la pescuit şi amendat. 1. Nu a greșit cu nimic, în Ungaria pescuitul este permis, iar el este, așa cum s-a prezentat odată, Sandor from Hungary. 2. A vrut să prindă pești pe care să-i doneze unei asociații caritabile.
18 Aprilie 2020, 14:32
Cioban cu focuri: Complexul de la Cefa, cât pe ce să fie distrus de un incendiu provocat de un oier (VIDEO)
Bihorel
După ce patronul Nicolae Nistor a secat ferma piscicolă de la Cefa, pe motiv că activitatea a devenit mult prea păguboasă din pricina cormoranilor care mănâncă peşti cu nemiluita, întreg complexul era să fie distrus de foc. N-a fost vorba de vreo pedeapsă divină, cum ar putea crede unii, ci de neatenţia şi de prostia unui cioban...
18 Aprilie 2020, 12:50
Lele făr’ de lege: Avocatul Alexandru Lele, reclamat la Poliție de vecini pentru noi abuzuri
Bihorel
Nici funcţionarii Primăriei, nici inspectorii în construcţii, nici poliţiştii şi nici măcar procurorii nu reuşesc să pună capăt ţigăniei care se derulează, de câteva luni deja, în centrul Oradiei, pe strada Postăvarului. Aici, deja celebrul avocat Alexandru Lele s-a făcut stăpân pe câteva case, se racordează pe şest la reţeaua de termoficare, iar mai nou oamenii săi s-au apucat să dărâme proprietăţile vecinilor.
17 Aprilie 2020, 11:49
Împărţeală de Covid: Război între Prefectura Bihor și Primăria Sânmartin
Bihorel
Prefectura şi Primăria Sânmartin au intrat săptămâna trecută în război, edilul PSD-ist Cristian Laza acuzându-l pe prefectul Dumitru Ţiplea, provenit din PNL, că îl "sabotează" din pricini politice.
16 Aprilie 2020, 09:00
Experţi în mişmaşuri: De ce a fost respinsă, din nou, firma Polaris din licitația pentru salubrizarea din Oradea
Bihorel
Licitaţia pentru salubrizarea din Oradea scoate la iveală mizerii care se fac prin alte locuri ale ţării. Aşa cum se ştie, două companii s-au înscris în cursă: RER Vest, actualul operator de salubritate, şi constănţenii de la Polaris M Holding, aceiaşi care i-au dat şpăgi cu multe zerouri fostului primar Radu Mazăre, motiv pentru care şi firma, şi edilul au încasat, în primă instanţă, o condamnare penală...
15 Aprilie 2020, 08:59
Bolojan vrea bani: Primarul cere înființarea mai multor parcări cu plată în Oradea
Bihorel
Criză sau nu, parcarea se plăteşte! Primarul Ilie Bolojan şi-a declarat încă de la sfârşitul anului trecut nemulţumirea faţă de viteza cu care municipalitatea marchează locurile de parcare pe străzile nou amenajate din municipiu, pentru ca bugetul local să încaseze bani de pe urma lor.
14 Aprilie 2020, 09:02
Colonel cu nervi pe el: Directorul economic al Primăriei Oradea, trimis să facă ordine între carantinați
Bihorel
Situația de urgență generată de epidemia de coronavirus a coborât căprăria din pod. La modul absurd. Săptămâna trecută, un colonel din Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență l-a sunat pe directorul economic al Primăriei, Eduard Florea, să meargă să facă curat în toaletele Colegiului Tehnic Constantin Brâncuși.
13 Aprilie 2020, 11:05
Retrospectiva săptămânii, prin ochii lui Bihorel: Nae polițistul s-a enervat pe carantinații care vor caviar
Bihorel
Bihorel face o retrospectivă a celor mai importante întâmplări ale săptămânii trecute: Nae polițistul, nervos. „Auzi, mă, ne cer valorile din carantină să le dăm caviar la micul dejun și langustă la cină”. „Și le-ați dat?”...
13 Aprilie 2020, 08:30
Record de Bihor: A fost prins la volan cu o alcoolemie de 5,98 la mie!
Bihorel
Dacă până acum se ştia despre beiuşeni că au revoluţionat Codul Penal, acum au demonstrat că sunt capabili să dea peste cap toate tratatele de medicină de pe mapamond. Un bihorean din zona Beiuşului, mai exact din comuna Bunteşti, a reuşit o performanţă pentru care, deşi e o premieră în judeţ, n-o să-l invidieze nimeni.
12 Aprilie 2020, 12:50
Atenţie, nu se filmează! Universitatea din Oradea, obligată să instaleze sisteme de supraveghere video
Bihorel
La Universitatea din Oradea, fiecare leu care merge în afara conturilor bancare ale şefilor instituţiei contează, aşa că până şi amenzile primite pe merit sunt contestate. În urmă cu un an, instituţia a fost amendată de Poliţia Bihor cu 2.000 lei pentru că nu a luat suficiente măsuri de asigurare antiefracţie, mai precis nu a montat sisteme de supraveghere video în campusul central şi în căminul studenţesc "Înfrăţirea" din strada Poieniţei.
11 Aprilie 2020, 15:50
Schi cu rugăciune: Ortodocşii vor să ridice ditamai biserica în aglomerata staţiune Vârtop
Bihorel
Nu mai este un secret pentru nimeni că staţiunea Vârtop, unde bihorenii, dar nu numai, merg iarna ca să schieze ori, mai nou, măcar să vadă zăpada, s-a dezvoltat fără nicio noimă. Cabane şi pensiuni au fost construite fără norme urbanistice şi, pe lângă aspectul haotic al staţiunii, drumurile secundare şerpuiesc printre case, iar locurile de parcare sunt mult prea puţine. De parcă dezordinea arhitecturală n-ar fi destul de mare, Mănăstirea Izbuc se pregăteşte să construiască în Vârtop şi o biserică.
10 Aprilie 2020, 10:35
Pensionat reciclat: Patronul CIAC, Ioan Mintaş, nu se dă dus de la Facultatea de Protecţia Mediului
Bihorel
Unul dintre cei mai cunoscuţi afacerişti din Oradea se pregăteşte de pensie. Patronul CIAC, Ioan Mintaş, va împlini, pe 1 decembrie, 65 de ani, dar nu-şi face planuri de vacanţă, ci cum să rămână la catedră, el fiind profesor la Facultatea de Protecţia Mediului, departamentul de Ingineria Produselor Alimentare.
09 Aprilie 2020, 09:20
Ödön cel viteaz: Şeful executiv al UDMR Bihor bate judeţul ca să împartă electoratului... formulare
Bihorel
Interdicţiile impuse de situaţia de urgenţă nu par să-i fi speriat pe politicienii din judeţ care, cu coronavirus sau fără, au în cap tot alegeri, voturi, funcţii... Deputatul UDMR Szabó Ödön, preşedintele executiv al formaţiunii din Bihor, de exemplu, bate judeţul cu maşina, ca să lase prin primării teancuri de formulare pentru declaraţii pe proprie răspundere, să aibă oamenii la nevoie popiroşuri.
08 Aprilie 2020, 09:00
Exemplul personal: Bolojan şi-a donat o treime din salariu şi le-a cerut directorilor din Primărie să facă la fel
Bihorel
Dacă e criză, să fie pentru toți! Primarul Ilie Bolojan și-a donat 30% din salariu pentru achiziția de aparatură și kituri de testare pentru spitalele orădene în contextul pandemiei de Covid-19. Edilul nu doar că a hotărât să continue donațiile pe toată perioada corona-crizei, dar și-a și îndemnat directorii din subordine să facă la fel, pentru a da un exemplu subalternilor și orădenilor de rând.
07 Aprilie 2020, 08:58
Bodog cel pozitiv: Fostul ministru PSD al Sănătăţii laudă medicii şi spitalele din Oradea
Bihorel
A fost nevoie de o pandemie la nivel mondial pentru ca fostul ministru PSD al Sănătăţii, Florian Bodog, să admită că spitalele Municipal şi Judeţean din Oradea, ambele subordonate Primăriei, sunt bine organizate şi pregătite, ba chiar fac faţă mai mult decât onorabil provocării fără precedent.
06 Aprilie 2020, 13:50
Retrospectiva săptămânii, prin ochii lui Bihorel: Păsztorul a aflat abia acum de coronavirus, că de două luni era la scufundări
Bihorel
Bihorel face o retrospectivă a celor mai importante întâmplări ale săptămânii trecute: La numai două luni de la declanşarea epidemiei, Păsztorul a organizat o şedinţă la Consiliul Judeţean. "Eu abia acum am aflat de coronavirus, că de două luni sunt în concediu la scufundări, iar sub apă încă nu a apărut boala". "Şi ce măsuri veţi lua?". "Nu ştiu. Îl las pe Ianoş să decidă. Are experienţă, că la vârsta lui a prins şi gripa spaniolă".
06 Aprilie 2020, 08:00
  1 2  4  6 7 8  
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.2716 RON
  • 1 EUR = 4.8408 RON
  • 1 HUF = 0.0137 RON