URMĂREȘTE-NE PE
LUNI, 19 AUGUST 2019

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Toată lumea se distrează, numai Bolo defrişează. Ca să poată face pasajul de pe Magheru, 26 de arbori cad sub drujbele Edilului, stârnind o întreagă revoltă în rândul ecologiştilor amatori, amatori de PSD şi UDMR... Problema mare este că, la cum se relaxează Bolojan în concediu de 10 ani, vom serba vacanţa mare mereu prin muncă.
Zic şi eu
Adrian Cris
Dacă am fi avut o opoziţie profesionistă, integră şi îndrăzneaţă, 10 august 2019 nu ar fi găsit la cârma României netoţii şi ticăloşii care o cangrenează de atâta amar de vreme. Pe 26 mai, mobilizarea la urne a românilor a zdruncinat cele trei PSD-uri, pe cel al lui Liviu Dragnea, al Vioricăi Dăncilă şi al tuturor baronilor roşii, pe al lui Tăriceanu şi pe al lui Kelemen Hunor (căci, să nu uităm, putreziciunea nu ar fi fost desăvârşită fără acest partid etno-business). Dar Ciuma Roşie a rămas.
Cum a fost?
Lucian Cremeneanu
La Untold trebuie să te obişnuieşti rapid cu marea frustrare că nu poţi fi în toate locurile în acelaşi timp. Dacă ai venit doar pentru anumiţi artişti, e simplu, mergi să-i vezi şi gata. Dacă dimpotrivă, vrei să vezi cât mai multe, ai o mare provocare. Nu numai suprapunerea orelor este o problemă, ci şi timpii de deplasare de la o scenă la alta. Când în festival sunt 90.000 de oameni pe seară, mişcarea e anevoioasă.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveţi despre necesitatea construirii şi modul în care se va realiza viitorul pasaj subteran Magheru, care va lega pe sub bulevard Aleea Ştrandului de Pacul Traian?


De stiut

Avocatul Bihoreanului
Mircea Ursuta
Aşa cum arătam săptămâna trecută, în data de 26 iulie a fost publicată în Monitorul Oficial Legea nr. 152/2019 pentru modificarea Codului rutier. Pe lângă modificările aduse procedurii de suspendare a dreptului de a conduce în cazul săvârşirii unei contravenţii, noua lege aduce şi modificări cu privire la sancţiunile aplicabile în cazul cercetării pentru comiterea unor infracţiuni la regimul rutier.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Tratamentul cardiopatiei ischemice este individualizat pentru fiecare pacient, ţinându-se cont de felul de viaţă, factorii de risc, gradul de incapacitate al bolnavului, stresurile specifice fizice şi emoţionale care precipită disconfortul toracic cu apariţia anginei, medicul fiind singurul care poate recomanda planul terapeutic. Acesta trebuie să cuprindă mai multe etape.
Psihologul Bihoreanului
Razvan Coloja
Din păcate, cinematografia şi oamenii neinformaţi perpetuează o serie de mituri care impun o stigmă asupra bolnavilor şi asupra celor cu afecţiuni psihice. Un schizofrenic este confundat des cu cei cu personalitate multiplă, cu criminalii în serie, cu cei malefici şi răi, gata de violenţe inimaginabile. Adevărul este, însă, altul...

Bihorel

Altul la rând: Managerul Spitalului Municipal Oradea a ajuns în dizgrația primarului Bolojan
Bihorel
Managerul Spitalului Municipal, Dacian Foncea, a reuşit să stârnească nemulţumirea primarului Ilie Bolojan. Apropiat al edilului, pe care îl copiază în atitudine şi determinare, Foncea şi-a făcut mai mulţi duşmani decât poate duce şi a stârnit mai multe nemulţumiri decât poate gestiona. Sub pretextul economisirii resurselor, el a tăiat sporurile medicilor, nemulţumindu-i, deşi la Spitalul Judeţean acestea se acordă în continuare, şi a tăiat finanţarea de 31.000 lei pentru evenimentele menite să marcheze împlinirea a 50 de ani de la înfiinţarea unităţii
25 Iunie 2019, 08:58
Mutare de şah-pat, în Oradea: Au urcat un pat pe geam până la etajul 3!
Bihorel
Imagine trăsnită, de comedie burlescă, joia trecută, în cartierul Rogerius, pe strada Târnavelor. La balconul unui apartament de la etajul trei, doi bărbaţi se căzneau să urce un pat de fier, trăgându-l de la sol cu ajutorul unor sfori, cu riscul de a lovi geamurile vecinilor de la nivelurile inferioare. De altfel, din cauza balansului, patul a şi lovit ferestrele unora, dar din fericire nu le-a şi spart.
24 Iunie 2019, 09:52
Retrospectiva săptămânii, prin ochii lui Bihorel: Păstorul se pregătește să deschidă curse aeriene… la Debrețin!
Bihorel
Cum arată evenimentele săptămânii trecute prin ochii lui Bihorel: Păstorul se pregătește să deschidă curse aeriene… la Debrețin!
24 Iunie 2019, 08:01
Pásztor, pârâciosul călător: Preşedintele Consiliului Judeţean Bihor s-a trezit cu procesul mutat în Ţara Oaşului
Bihorel
Obişnuit să facă voiaje pe bani publici, preşedintele Consiliului Judeţean, Pásztor Sándor, este atât de pasionat de călătorii, încât îşi obligă şi „dujmanii” să le facă spre aceeaşi destinaţie cu el. Săptămâna trecută, BIHOREANUL a fost citat să se prezinte la Curtea de Apel, pentru judecarea cererii de strămutare a unui proces despre care redacţia nici nu avea habar, dar pe care, ce-i drept, politicianul i l-a promis redactorului şef adjunct, Adrian Criş, din cauza mai multor articole "defăimătoare".
23 Iunie 2019, 11:39
Povestea berzelor: Maghiarii din Cetariu, inflamaţi că nişte români ar fi distrus un cuib de berze
Bihorel
Cotidianul Bihari Napló relata săptămâna trecută, miercuri, pe o jumătate de pagină, despre un act de vandalism soldat cu moartea a doi pui de barză în Cetariu, faptă care ar fi fost comisă de nişte huligani care vorbeau româneşte.
22 Iunie 2019, 10:40
UDMR, unde-s banii? UDMR Bihor a pierdut un prim proces cu BIHOREANUL
Bihorel
Veste proastă pentru şefii UDMR Bihor, dată de Tribunalul Bihor. Pentru că au ignorat cu nesimţire o solicitare întemeiată pe Legea 544/2001, privind liberul acces la informaţiile publice, prin care BIHOREANUL le cerea astă-primăvară să-şi comunice bugetul pe anul 2017, cu detalii privind sursele de venituri şi cheltuieli, UDMR-iştii au fost daţi în judecată. Redacţia a cerut judecătorilor să oblige formaţiunea să furnizeze datele, aşa cum de altfel preşedintele executiv Szabó Ődőn promisese că va face, fără însă să se ţină de cuvânt. 
21 Iunie 2019, 09:00
Recul de Sorbonica: Profesori şi studenţi orădeni le dau replica şefilor Universităţii
Bihorel
Un editorial semnat săptămâna trecută de directorul BIHOREANULUI, Mircea Chirilă, conform căruia studiile făcute pentru realizarea brandulului Oradiei au scos la iveală că Universitatea este unul dintre punctele slabe ale oraşului, a făcut mare vâlvă în instituţia academică de pe Peţa. Deranjaţi de reproşul că nu contribuie la dezvoltarea municipiului aşa cum ar trebui, unii universitari s-au simţit ultragiaţi. Primul a reacţionat PSD-istul Florian Bodog, acuzând patetic jurnalistul că „scuipă eforturile a mii de studenţi”, dar ignorând că tocmai profesorii ca el, care chiulesc de la cursuri şi care şi-au întemeiat cariera pe impostură, sunt cei care fac instituţia de ruşine.
20 Iunie 2019, 09:14
Târg Bolojan & Sofronie: De ce a acceptat primarul Oradiei să „planteze” o biserică în Cartierul Tineretului
Bihorel
Războiul orădenilor din cartierul Tineretului împotriva proiectului de construire a unei biserici ortodoxe în centrul cvartalului are şanse de izbândă mici spre deloc. Atribuit anul trecut de Consiliul Local, terenul a fost sfinţit pe 6 iunie de episcopul Sofronie Drincec pentru o biserică ce-ar urma să poarte hramurile Schimbarea la faţă a Domnului şi Înălţarea Domnului.
19 Iunie 2019, 08:53
Director cu somaţii: Directorul Colegiului Emanuil Gojdu, Florin Nicoară, nu mai vrea să-i apară poza şi numele la ziar
Bihorel
Canicula a produs primele pagube în Bihor: a cedat raţiunea directorului Colegiului Emanuil Gojdu, Florin Nicoară. Supărat pe BIHOREANUL de anul trecut, când ziarul a dezvăluit că părinţii absolvenţilor claselor a XII-a pregăteau cadouri de fiţe profilor, inclusiv carduri cu bani, chestie care însă n-avea de-a face cu conducerea şcolii, directorul a avut o nouă izbucnire săptămâna trecută.
18 Iunie 2019, 09:25
Retrospectiva săptămânii prin ochii lui Bihorel: Bolovan nu vede care-i diferența dintre o biserică și un parc
Bihorel
Cum arată evenimentele săptămânii trecute prin ochii lui Bihorel: Scandalul de la "fără penali în politică" s-a mutat la "fără biserici în cartiere". Primarul a fost luat la rost de locatarii unui cartier...
18 Iunie 2019, 08:03
La cules prin cafenea: Hoț de… zahăr, surprins într-un local din Salonta (VIDEO)
Bihorel
Sarcasticii zic că politicienii noştri sunt în stare să fure până şi zahărul din ceai, dar nici cu alegătorii nu li-i ruşine la măiestria asta. Săptămâna trecută, proprietarul cafenelei London Cofee Pub din Salonta, cea mai selectă din oraş, a remarcat, urmărind imaginile surprinse de camerele de supraveghere ale localului, că într-o seară un individ şterpelise pliculeţele de zahăr din suporturile anume aşezate pe mese.
16 Iunie 2019, 09:51
Bihorel: Tupeu de brancardier
Bihorel
În urma unui articol apărut săptămâna trecută, în care se susținea că punctul slab al Oradiei este Universitatea, a apărut o reacție foarte puternică de la deja celebrul Florian Bodog, fost ministru, actual senator, medic dibaci, doctor habilitat, șef de scară, mahăr la partid. Ce mai, Renașterea întruchipată! Bodog spune că BIHOREANUL este o fițuică mizerabilă, evident, condusă de Bolojan, iar apoi amintește că mulți dintre colegii lui Bihorel au terminat la Oradea. Păi, ei sunt exemplele pozitive. În plus, în articol nu apărea nicăieri că toți absolvenții sunt proști sau că toți dascălii sunt imbecili și șpăgari, ci că Universitatea, în comparație cu centrele universitare din jur, e foarte slabă.
15 Iunie 2019, 19:01
Ambulanţă bolnavă: Greşeli de ortografie pe autospeciale de la Ambulanţă
Bihorel
Ca şi cum n-ar fi destul că majoritatea sunt vechi şi atât de uzate încât ar trebui casate, ambulanţele care transportă bolnavii din Aleşd pentru îngrijiri medicale de specialitate la Oradea mai şi sunt inscripţionate parcă în duşmănie faţă de limba română. Zilele trecute, Bihorel a surprins în trafic un astfel de vehicul, pe care scria că aparţine de "Spitalul Orăşănesc Aleşd".
15 Iunie 2019, 12:38
Radio Erevan: Vești false despre ex-procurorii DNA Cristian Ardelean și Ciprian Man
Bihorel
Ştire bombă, săptămâna trecută, pe site-ul ştiripesurse.ro, cunoscută publicaţie anti-DNA şi anti-SRI, care anunţa că ex-procurorii DNA Oradea Cristian Ardelean şi Ciprian Man nu s-au prezentat pe 6 iunie la Curtea Supremă pentru a fi audiaţi în procesul fostului şef al Parchetului Bihor, Vasile Popa, motiv pentru care pe numele lor ar fi fost emise mandate de aducere.
14 Iunie 2019, 09:11
Dacă nu e şi fudul… Cel mai nou inspector din IŞJ Bihor și-a dat deja cu firma-n cap
Bihorel
Vinerea trecută, în ultima zi de cursuri pentru elevii claselor a VIII-a, care în curând vor susţine examenele de evaluare naţională, în şcolile din Bihor a ajuns, într-un final, şi ghidul admiterii în licee. Tipărit cu întârziere de o lună, pentru că tot cu întârziere a aprobat Ministerul Educaţiei planul de şcolarizare care se aplică din toamnă, documentul nici măcar n-a fost actualizat de Inspectoratul Şcolar Judeţean Bihor, din minim respect faţă de elevi şi părinţi.
13 Iunie 2019, 10:01
Condamnaţi la Poştă: Locuitorii unui sat din Bihor își ridică corespondența de la… cârciumă
Bihorel
Locuitorii satului Borumblaca din comuna Suplacu de Barcău îşi ridică de aproape un an corespondenţa de la o cârciumă din localitate. Sătenii îşi primesc pensiile, scrisorile recomandate şi amenzile cu întârziere, când merg la o bere sau după mici cumpărături, pentru că Borumblaca a rămas fără poştaş după ce ultimul şi-a dat demisia din cauza salarizării de mizerie.
12 Iunie 2019, 09:00
Govo’ recalificatul: Patronul Trei G, Ion Govoreanu, a fost eliberat din puşcărie. Vezi sub ce pretext!
Bihorel
Ion Govoreanu, faimosul patron al reţelei tip supermarket Trei G şi evazionist notoriu, a ieşit de la bulău, desigur, înainte de a-şi ispăşi condamnarea de 8 ani de închisoare cu care s-a ales în 2014, pentru un "tun" de 22,5 milioane de euro dat bugetului de stat. Bihorel a aflat cum...
11 Iunie 2019, 08:51
Apus de stele: Cine vine la conducerea Ecoland, după demisia Stelei Babău
Bihorel
Hotărât lucru, PSD Bihor este în vrie. Iar degringolada din partid se reflectă din plin şi asupra Consiliului Judeţean, instituţie pe care o conduce împreună cu hoaverii din UDMR. O dovadă este că unul dintre consilierii judeţeni PSD aflaţi în conflict de interese fiindcă a votat bugetul judeţului şi alocarea de fonduri pentru asociaţia Ecoland, pe care o şi conducea ca director, a renunţat la funcţie, mai mult de nevoie decât din proprie iniţiativă.
10 Iunie 2019, 09:00
Retrospectiva săptămânii, prin ochii lui Bihorel: Cum „digeră” Ianoș Mang rezultatele de la alegerile europarlamentare
Bihorel
Cum arată evenimentele săptămânii trecute, prin ochii lui Bihorel: Ianoș părea vesel după alegeri. „Un ochi râde, că șefii mei de la UDMR au intrat în Parlamentul European”. „Să înțeleg că celălalt ochi plânge?”. „Da. Din păcate, nu am reușit să mă scap de micro-europarlamentarul de Bihor, că era pe loc neinteligibil, așa că o să fie toată ziua pe capul meu”.
10 Iunie 2019, 07:51
Modelul copy-paste: Un regulament al Primăriei Oradea, copiat la virgulă la Primăria Zalău
Bihorel
Investiţiile în imagine ale municipalităţii orădene dau roade în cele mai surprinzătoare locuri. Promovată ca model de bune practici, Oradea a ajuns să fie copiată la xerox. Săptămâna trecută a izbucnit un scandal în Primăria Zalău după ce şeful Direcţiei Resurse Umane, Mihaela Onuţan, a făcut actualizarea Regulamentului de Organizare şi Funcţionare a Aparatului de Specialitate al Primăriei copiind întocmai ROF-ul Primăriei din Oradea.
09 Iunie 2019, 10:31
Pază pentru Bolojan: SPP Bihor ar putea asigura paza căminelor, parcărilor şi parcurilor Oradiei
Bihorel
Consiliul Judeţean Bihor se pregăteşte pentru o victorie de onoare în faţa primarului Ilie Bolojan, fiindcă din această vară are toate şansele să încaseze bani serioşi de pe urma Primăriei Oradea. SC Pază şi Protecţie SRL Bihor a câştigat licitaţia pentru paza căminelor, parcărilor şi parcurilor oraşului, cu cea mai bună ofertă din totalul celor nouă depuse.
07 Iunie 2019, 09:18
Barney peste Ocean: Universitatea din Oradea caută studenţi la… Washington
Bihorel
În timp ce numărul tinerilor români care termină liceul şi promovează Bacalaureatul este tot mai mic an de an, Universitatea din Oradea visează să atragă studenţi de peste… Ocean. În premieră, la sfârşitul lunii mai instituţia a fost reprezentată la unul dintre cele mai mari târguri universitare din lume, NAFSA 2019, desfăşurat la Washington. Universitatea orădeană a fost reprezentată chiar de rectorul Constantin Bungău.
06 Iunie 2019, 09:01
Fratele Ilie: S-o fi pocăit primarul Bolojan?
Bihorel
La vreo doi sau trei ani de când au început în acte pregătirile pentru modernizarea uneia dintre zonele periferice ale Oradiei, strada Coriolan Hora, aflată dincolo de liniile ferate în dreptul Gării de Est, primarul Ilie Bolojan s-a deplasat miercurea trecută în teren, la faţa locului având parte de o surpriză cu adevărat neaşteptată.
05 Iunie 2019, 09:00
Bántó în aer: legătura dintre AMD Bihor şi… avioane
Bihorel
În timp ce de pe Aeroportul din Oradea zboară mai multe berze decât avioane, după cum au reclamat consilierii judeţeni din opoziţie, făcând haz de necaz, politrucii care au puterea în Bihor se fac că plouă. O dovedeşte şi UDMR-istul Bántó Norbert, şeful Agenţiei de Management al Destinaţiei Bihor, plătit, şi încă bine, să aducă turişti în judeţ, dar evident că nu pe calea aerului, că nu are cum.
04 Iunie 2019, 09:29
Rugăciunea lui Foncea: Cum a ajuns managerul Spitalului Municipal din Oradea să scoată popii la rugăciuni comune
Bihorel
Managerul Spitalului Municipal, Dacian Foncea, e tot mai excentric. Marţea trecută, la două săptămâni după ce spitalul şi-a sărbătorit cei 50 de ani de existenţă organizând, uşor macabru, o Zi a Porţilor Deschise, Foncea a trimis presei orădene o înştiinţare că jubileul continuă cu o... rugăciune. După numai o zi, singurul aparat de radioterapie pentru bolnavii oncologici s-a defectat pentru a doua oară în aceeaşi lună...
03 Iunie 2019, 10:49
Retrospectiva săptămânii prin ochii lui Bihorel: Odeonul povestește cum e cu românizarea
Bihorel
Cum arată evenimentele săptămânii trecute, prin ochii lui Bihorel: Odeonul mi-a explicat cum vine treaba cu românizarea: „Nu înțeleg de ce se miră oamenii că am avut foarte mulți votanți în Teleorman, Olt, Dolj și Galați”.
03 Iunie 2019, 08:02
Tămâierea părintelui: Preotul Gheorghe Nemeș și-a lansat cartea cu cântec…
Bihorel
Părintele protoiereu Gheorghe Nemeş şi-a lansat săptămâna trecută la Biserica Albastră din Rogerius cartea biografică intitulată sugestiv "Cincizeci de ani în slujba Bisericii Ortodoxe Române şi Neamului meu românesc".
01 Iunie 2019, 10:11
Stimă… suedeză: Mesajul 'pestriţ' anti PSD scris în cartea de onoare a Oradiei
Bihorel
Sala mare a Primăriei Oradea a găzduit săptămâna trecută o expoziţie rarisimă, cu coroana, mantia şi sceptrul Regelui Ferdinand, eveniment care a adunat aproape 3.000 de vizitatori. Cu acest prilej, organizatorii au amplasat în sală şi cartea de onoare a oraşului, în care orice doritor a putut să-şi aştearnă impresiile şi gândurile pentru viitorime. Răsfoindu-i filele, Bihorel a observat o pagină interesantă.
31 Mai 2019, 08:53
Surzi la pacienţi: E o adevărată aventură să-ţi faci programare la ORL, în ambulatorul Spitalului Judeţean
Bihorel
Chiar dacă spitalele din Oradea s-au modernizat semnificativ în ultimii ani, iar acum arată bine, încă suferă, mai ales la capitolele comunicare, relaţii cu publicul şi asigurarea cu personal de specialitate. O ştiu prea bine bihorenii care se îmbolnăvesc de urechi ori au alte afecţiuni din spectrul otorinolaringologiei şi care ar vrea să fie consultaţi în policlinica Spitalului Judeţean.
30 Mai 2019, 08:51
Alegeri cu arginţi: Cum i-a convins Mang pe preoții din Bihor să voteze cu PSD
Bihorel
Miercurea trecută, o parte din popimea de pe cuprinsul Episcopiei Ortodoxe a Oradiei, mai precis cea din protopopiatul Aleşd, a participat la o cină de taină, nu cu mireasmă de tămâie, ci cu damf de pucioasă. La porunca şefului PSD Bihor, Ioan Mang, protopopul Aurel Simion Goga a convocat preoţimea din zona Aleşdului la o cabană de pe Valea Brătcuţei, pentru o sesiune de învăţământ politic în vederea alegerilor şi a referendumului de duminica trecută.
29 Mai 2019, 08:51
  1  3  5 6 7  
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.2656 RON
  • 1 EUR = 4.7274 RON
  • 1 HUF = 0.0146 RON