URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 27 IULIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
E clar că s-a dereglat grav clima și, chiar dacă de acum înainte vom fi cuminți și nu vom mai atenta la stratul de ozon, nu vom mai polua planeta, nu vom mai împuți aerul cu noxele de la automobile, tot va mai fi nevoie de jumătate de secol pentru ca temperatura planetei să scadă.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Dacă are de returnat un credit modic, luat, să zicem, pentru o mașină, dar i se ivește șansa să cumpere și o casă la doar a șasea parte din preț, iar pentru această achiziție ar fi nevoie să contracteze încă un împrumut, sunt convins că aproape niciun om cu capul pe umeri nu ar sta mult pe gânduri, ci ar profita de posibilitatea să aibă și casa. Cu atât mai mult cu cât, repet, ar fi la nici 17% din prețul real.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că aducerea antrenorului Gustavo Aragolaza și preparatorului Maurizio Miele la FC Bihor este o mișcare strategică bună? Că va da roade?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În ultimele săptămâni, atenția publică a fost îndreptată spre reglementarea testelor rapide antidrog utilizate de Poliția Rutieră. După multe bâlbe ale guvernanților, printr-o nouă OUG s-a stabilit că permisele retrase vor fi restituite titularilor dacă în termen de 72 de ore nu sosesc rezultatele testelor efectuate la medicina legală.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
După stabilirea diagnosticului de diabet de tip 2, medicul va elabora o strategie terapeutică în concordanță cu existența factorilor de risc existenți (în principal cardiovasculari și renali), de obiceiurile alimentare și de modul de viață al pacientului. De asemenea, medicul va prescrie și unele măsuri igienico-dietetice de tratament constând într-un regim alimentar echilibrat și o activitate fizică regulată. Aceste măsuri sunt de multe ori primordiale pentru ameliorarea echilibrului glicemiei.
21 Februarie 2024, 08:55

Gratis de la Ciolacu: Angajații din prefecturi și structurile de forță, momiți cu... vize de America

Gratis de la Ciolacu: Angajații din prefecturi și structurile de forță, momiți cu... vize de America foto: Arhiva Inquam Photos / Octav Ganea
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Indiferent de grad și funcție, angajații bihoreni ai Poliției, ISU, Poliției Penitenciare, Jandarmeriei, Poliției de Frontieră și Prefecturii, la fel ca toți colegii lor din restul țării, inclusiv din Ministerul Apărării, SPP, SRI și SIE, discută de vreo două săptămâni pe grupurile de Whatsapp despre viitoarele vacanțe în... SUA.

Explicația? După ce a reușit să bage țara în Spațiul Schengen doar cu aeroporturile și porturile, nu și pe cale rutieră ori feroviară, premierul Marcel Ciolacu vrea să bifeze primirea României în programul Visa Waiver, cel prin care americanii permit străinilor din statele partenere să le intre în țară fără vize.

Cum, însă, în prezent rata de refuz a românilor care cer vize este de circa 11%, iar pentru includerea în Visa Waiver este obligatoriu ca ea să scadă sub 3%, Ciolacu a „ginit” în militari categoria de cetățeni care prezintă cele mai mici riscuri să le fie refuzate vizele.

Ca să-i convingă, așadar, pe angajații MAI, MApN, SRI, SPP și SIE să trimită solicitări de vize Ambasadei de la București, Guvernul a modificat recent o veche Hotărâre, HG 518/1995, așa încât tuturor cadrelor active să li se deconteze de la serviciu taxa de viză de 185 dolari, echivalentul a circa 850 lei.

Baiul e nu doar că sute de mii de militari sunt astfel favorizați, ca „speciali” beneficiind de încă un avantaj față de alți bugetari și față de tot restul românilor, ci și că solicitările lor de viză vor fi soluționate preferențial, în condițiile în care un cetățean de rând are de așteptat, în prezent, până în luna octombrie ca să le fie rezolvate cererile de viză. Fully unfair, cum ar zice Unchiul Sam...

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
Cum vorbeste ura si invidia dintr-un luzar nesemnificativ, frustrat
Asta de sub bine. Ha,cica, libidinos....
Postat 21 Februarie 2024, 16:41 de Riviera
Noua toxina Ciolacu
Laboratoarele PSD au reusit sa scoata in creuzetul lor fermecat cel mai avansat model de Terminator. E atit de real, zici ca e chiar Omul Providential. Un libidinos precoce, pe linga care Ciuca pare un eunuc mistic. Excelsior.
Postat 21 Februarie 2024, 09:27 de excalibur
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5785 RON
  • 1 EUR = 4.969 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON