URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 24 IULIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Domnul profesor universitar, senator și medic Florin Bodog și-a depus candidatura pentru postul de decan al Facultății de Medicină și, după ce fostul decan Adrian Maghiar s-a retras din competiție, a ajuns la mult râvnita demnitate. Adevărul este că pe lângă postul de senator, de profesor universitar, de medic la spital și probabil ceva mahăr la asociația de locatari, decanatul îi mai lipsea lui Bodog.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Dacă are de returnat un credit modic, luat, să zicem, pentru o mașină, dar i se ivește șansa să cumpere și o casă la doar a șasea parte din preț, iar pentru această achiziție ar fi nevoie să contracteze încă un împrumut, sunt convins că aproape niciun om cu capul pe umeri nu ar sta mult pe gânduri, ci ar profita de posibilitatea să aibă și casa. Cu atât mai mult cu cât, repet, ar fi la nici 17% din prețul real.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că aducerea antrenorului Gustavo Aragolaza și preparatorului Maurizio Miele la FC Bihor este o mișcare strategică bună? Că va da roade?
De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În ultimele săptămâni, atenția publică a fost îndreptată spre reglementarea testelor rapide antidrog utilizate de Poliția Rutieră. După multe bâlbe ale guvernanților, printr-o nouă OUG s-a stabilit că permisele retrase vor fi restituite titularilor dacă în termen de 72 de ore nu sosesc rezultatele testelor efectuate la medicina legală.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
După stabilirea diagnosticului de diabet de tip 2, medicul va elabora o strategie terapeutică în concordanță cu existența factorilor de risc existenți (în principal cardiovasculari și renali), de obiceiurile alimentare și de modul de viață al pacientului. De asemenea, medicul va prescrie și unele măsuri igienico-dietetice de tratament constând într-un regim alimentar echilibrat și o activitate fizică regulată. Aceste măsuri sunt de multe ori primordiale pentru ameliorarea echilibrului glicemiei.

Visit Oradea

Oradea Beach Volleyball Tournament by Prima Residence 2024: Spectacol sportiv de excepție în inima Oradiei
Visit Oradea
Oradea îşi deschide porţile pentru a găzdui, pentru al doilea an consecutiv, prestigiosul Oradea Beach Volleyball Tournament. Între 25 şi 28 iulie 2024, Piaţa Unirii va deveni epicentrul voleiului pe nisip, aducând împreună echipe de elită din întreaga lume pentru un spectacol sportiv de neuitat.
24 Iulie 2024, 11:33
Aspire anunță Aspire Summer Programs în Oradea
Visit Oradea
Aspire, o organizație non-profit de top dedicată dezvoltării tinerelor minți și promovării abilităților de leadership, este încântată să anunțe programele sale de vară, care vor avea loc în premieră la Oradea, România, în perioada 24-31 iulie 2024. Aceasta este a 14-a ediție a programului, unde sunt așteptați aproximativ 200 de participanți, inclusiv 40 de Alumni din edițiile anterioare.
15 Iulie 2024, 16:51
Începe Festivalul Medieval în Cetatea Oradea!
Visit Oradea
A mai rămas o singură zi până începe mult-așteptatul Festival Medieval în Cetatea Oradea. Atmosfera de sărbătoare este deja palpabilă, iar ediția 2024 se anunță una de neuitat, plină de spectacole, parade și activități medievale autentice. Fie că ești pasionat de istorie, meșteșuguri medievale, armuri, lupte de contact sau călare, festivalul va aduce o experiență captivantă pentru toate vârstele.
04 Iulie 2024, 13:34
Seară de folclor în inima Oradiei: Peste 7.000 de oameni au sărbătorit bicentenarul Avram Iancu în Piața Unirii (FOTO)
Visit Oradea
Centrul de Cultură al Județului Bihor împreună cu Consiliul Județean Bihor, Visit Oradea, Primăria Oradea, C.A.R.P.O. și Societatea Cultural-Patriotică "Avram Iancu" Oradea au organizat duminică, 23 Iunie 2024, Concertul Folcloric Bicentenar ”Avram Iancu” la care au participat peste 7.000 de bihoreni.
25 Iunie 2024, 19:00
Visit Oradea oferă tururi ghidate gratuite în perioada iunie - septembrie 2024
Visit Oradea
Începând cu data de 28 iunie, Visit Oradea reia campania de tururi ghidate și oferă, în fiecare weekend, tururi ghidate gratuite tuturor turiștilor și orădenilor interesați să exploreze orașul Oradea și atracțiile turistice ale acestuia, alături de ghizi de turism acreditați.
25 Iunie 2024, 17:19
Oradea sărbătorește 200 de ani de la nașterea lui Avram Iancu
Visit Oradea
Duminică, 23 iunie, Oradea sărbătorește 200 de ani de la nașterea lui Avram Iancu cu activități patriotice și un spectacol aniversar în Piața Unirii, alături de orchestra Rapsodia Bihoreană, Marius Ciprian Pop, Nicolae Furdui Iancu și mulți alți interpreți autohtoni. 
21 Iunie 2024, 16:00
Festivalul Medieval Oradea, 5-7 iulie. Un nou capitol: mai amplu, mai spectaculos, mai epic!
Visit Oradea
Festivalul Medieval revine vara aceasta cu o nouă ediție, mai eroică, mai spectaculoasă, mai epică! Anul acesta, vom lupta sub egida ING România, partenerul oficial al acestei ediții, într-o călătorie medievală care se anunță extrem de captivantă. Trei zile de festival, peste 600 sute de cavaleri, luptători și personaje medievale din 9 țări, turniruri călare cu lance balsa, competiții internaționale, spectacole cu foc, concerte LIVE, meșteșuguri și tradiții, jonglerii cu foc, într-o ediție mai dinamică și mai antrenantă ca niciodată.
20 Iunie 2024, 16:01
Au început înscrierile pentru comercianți la Festivalul Medieval Oradea, ediția 2024
Visit Oradea
În perioada 5-7 iulie 2024, Asociația pentru promovarea turismului din Oradea și regiune (Visit Oradea), cu sprijinul Primăriei Oradea organizează o nouă ediție a Festivalului Medieval Oradea!
14 Iunie 2024, 14:45
Sounds of Oradea Festival III începe vineri seara în Piața Unirii
Visit Oradea
A treia ediție Sounds of Oradea Festival debutează vineri, 14 iunie, la ora 20:30, în Piața Unirii. După două ediții de succes în 2022 și 2023, SO Festival 2024 reunește o suită de artiști internaționali de prim rang, care vor performa în Piața Unirii din Oradea și la Filarmonica de Stat Oradea: Angela Gheorghiu, David Giménez Carreras (directorul artistic al festivalului), Teodor Ilincăi, Orchestra Filarmonicii de Stat Oradea, The Prague Cello Quartet și Opera Națională din Sofia, Bulgaria.
13 Iunie 2024, 17:11
Oradea sărbătorește bicentenarul nașterii lui Avram Iancu
Visit Oradea
În acest an aniversar, cu mândrie și recunoștință, vom sărbători una dintre cele mai luminoase figuri ale istoriei noastre naționale: Avram Iancu - un lider de seamă al Revoluției de la 1848 din Transilvania, care prin curajul și determinarea sa, a devenit un adevărat model de patriotism și devotament pentru țară. La 200 de ani de la nașterea sa, Avram Iancu rămâne un simbol al luptei pentru dreptate, libertate și identitate națională.
11 Iunie 2024, 17:41
Visit Oradea: Jurnaliști și tour operatori polonezi au vizitat orașul
Visit Oradea
În data de 3 iunie 2024 a avut loc primul zbor direct pe ruta Oradea-Varșovia, operat de compania poloneză LOT Polish Airlines. Începând cu această dată, Oradea face parte din rețeaua LOT Polish Airlines, orașul nostru fiind astfel deschis spre vizitare și explorare de către turiștii polonezi.
07 Iunie 2024, 17:31
De Ziua Copilului, distracția cucerește Oradea! Programul activităților (FOTO)
Visit Oradea
Doar o zi ne mai desparte de cel mai colorat și distractiv festival pentru copii din județul Bihor -  Festivalul Copiilor Oradea! Sâmbătă, 1 iunie, Cetatea Oradea, Orășelul Copiilor și Parcul Barcăului vor fi principalele atracții ale orașului, toate cele 3 locații oferind activități și atracții diverse pentru întreaga familie, începând de la ora 10:00 și până seara la ora 22:00.
31 Mai 2024, 15:05
De Ziua Copilului, distracția cucerește Oradea!
Visit Oradea
Cel mai colorat și distractiv festival pentru copii din județul Bihor va avea loc în acest an în 1 iunie, în 3 locații din Oradea! Pentru că ne dorim ca toți copiii din oraș să se bucure de Festivalul Copiilor Oradea, evenimentul se va desfășura în trei locații diferite, fiecare având un specific unic și o gamă variată de activități. Evenimentele vor avea loc simultan și vor oferi distracție și bucurie pe parcursul întregii zile, începând de la ora 10:00 și până seara la ora 22:00.
23 Mai 2024, 20:00
Sportul a unit toate abilitățile la Jocurile Naționale Special Olympics – ORADEA 2024 (FOTO)
Visit Oradea
350 de persoane cu dizabilități intelectuale din România și Republica Moldova au concurat la Jocurile Naționale Special Olympics Oradea 2024, la patru discipline sportive: atletism, baschet unificat 3x3, bocce și înot. Jocurile Naționale Special Olympics sunt cel mai mare eveniment sportiv incluziv organizat pentru persoanele cu dizabilități intelectuale. Cea de-a 17-a ediție a evenimentului a reunit la Oradea sportivi și reprezentanți de la peste 75 de organizații, școli de masă și speciale, din 31 de județe ale țării, dar și din Republica Moldova.
20 Mai 2024, 16:45
Cel mai mare eveniment sportiv dedicat persoanelor cu dizabilități intelectuale din România începe pe 17 mai la Oradea (FOTO)
Visit Oradea
350 de sportivi cu dizabilităţi intelectuale se vor întrece la atletism, baschet unificat 3x3, bocce şi înot la Jocurile Naţionale Special Olympics, Oradea 2024. Jocurile Naţionale Special Olympics, cel mai mare eveniment sportiv incluziv pentru persoanele cu dizabilităţi intelectuale din România, se vor desfăşura anul acesta la Oradea, în perioada 17 – 19 mai. Evenimentul se află la cea de-a 17-a ediţie. 
16 Mai 2024, 16:08
Conferințele Dilema încep joi în Oradea
Visit Oradea
Joi seara, de la ora 19.00, la Sinagoga Neologă Sion se dă startul celei de a treia ediții a Conferințelor Dilema la Oradea. Cu invitați speciali și cu un program asortat temei alese, "Virtuțile bunei guvernări", vreme de trei seri, primele două la Sinagoga Neologă Sion și cea de a treia la Muzeul Țării Crişurilor, se va dezbate, în 5 conferințe, tema bunei guvernări, fără a se vorbi despre partide și candidați, despre actualul Guvern sau actuala Opoziție, ci despre cum privim în perspectivă largă buna guvernare.
15 Mai 2024, 21:00
Au început înscrierile pentru comercianții dornici să participe la Festivalul Copiilor Oradea
Visit Oradea
În fiecare an, copiii din județul Bihor sunt invitați să se bucure de cel mai colorat și distractiv festival, Festivalului Copiilor Oradea, care și în acest an va avea loc în trei locații: Cetatea Oradea, Orășelul copiilor și Parcul Barcăului! Programul evenimentului în toate cele trei locații va fi între orele 10:00 și 22:00.
10 Mai 2024, 14:31
Conferințele Dilema la Oradea: Virtuțile bunei guvernări
Visit Oradea
Conferințele Dilema revin, între 16 și 18 mai, la Oradea, oraș în care acest proiect cultural itinerant se întoarce pentru a treia oară. Invitații din acest an ai Conferințelor, în ordinea prezenței lor pe scenă, sunt: Sever Voinescu, Daniel David, Valeriu Stoica, Emil Hurezeanu, Doru Antonesi și Toni Grecu. Ca de obicei, moderatorul evenimentelor este redactorul-șef al revistei Dilema, Sever Voinescu.
Orchestra 'Lăutarii' din Chişinău va concerta alături de Monica Anghel, Paula Seling și alții în Piața Unirii din Oradea
Visit Oradea
Vineri, 10 mai, începând cu ora 20:00, unii dintre cei mai talentaţi şi iubiţi instrumentişti şi interpreţi din Republica Moldova – Orchestra Naţională "Lăutarii" din Chişinău, alături de maestrul Nicolae Botgros, vor urca pe scenă în Piaţa Unirii din Oradea pentru un concert extraordinar, cu un repertoriu "Altfel". 
09 Mai 2024, 11:35
Oradea găzduiește cea de-a 12-a ediție a Campionatului de Robotică
Visit Oradea
În perioada 9-11 mai, Oradea redevine un hub internațional de robotică, cu peste 700 de concurenți din întreaga lume care își vor da întâlnire anul acesta la Sala Sporturilor Antonio Alexe.
08 Mai 2024, 12:46
Celebrăm Ziua Europei: Spectacol „Lăutarii Altfel” în Piața Unirii din Oradea
Visit Oradea
Anul acesta, Oradea sărbătorește Ziua Europei cu un spectacol extraordinar: „Lăutarii Altfel”. Unii dintre cei mai talentați și iubiți instrumentiști și interpreți din Republica Moldova – Orchestra Națională „Lăutarii” din Chișinău, alături de unul dintre cei mai îndrăgiți dirijori – maestrul Nicolae Botgros, vor urca pe scenă în Piața Unirii din Oradea pentru un concert de excepție, cu un repertoriu „Altfel”.
29 Aprilie 2024, 13:29
Programul obiectivelor turistice ale Oradea Heritage în 1-6 mai
Visit Oradea
În perioada 01-06.05.2024, obiectivele turistice administrate de Fundaţia de Protejare a Monumentelor Istorice din Judeţul Bihor (Oradea Heritage) îşi aşteaptă vizitatorii. 
26 Aprilie 2024, 18:45
Începe Târgul de Paște din Oradea. Vezi programul evenimentelor! (FOTO)
Visit Oradea
A mai rămas doar o zi până vom spune „start” unei noi ediții a Târgului de Paște din Oradea. Ne pregătim așadar să întâmpinăm Sărbătorile Pascale și invităm toți orădenii și turiștii care ne vizitează în această perioadă, să se bucure împreună cu noi de acest eveniment dedicat întregii familii. Târgul de Paște se desfășoară în perioada 26 aprilie – 6 mai, la Cetatea Oradea.
25 Aprilie 2024, 16:35
Peste 160 de cai și 41 de atelaje vor concura în acest weekend la Pășunea Berkeș
Visit Oradea
Duminică, 21 aprilie, centrul orașului Oradea a fost cucerit de o paradă de atelaje trase de câte 2 cai, spre încântarea privitorilor. Cele 10 atelaje, venite atât din România, cât și din Ungaria, au pornit pe străzile orașului cu scopul de a anunța și promova Concursul Internațional de Atelaje care va avea loc în acest weekend la Pășunea Berkeș din Oșorhei.
24 Aprilie 2024, 17:11
Târgul de Paşti Oradea îşi aşteaptă vizitatorii începând din 26 aprilie
Visit Oradea
În perioada 26 aprilie - 6 mai, sărbătorim Paştele Ortodox cu o nouă ediţie a Târgului de Paşti! Ca în fiecare an, Cetatea Oradea va îmbrăca haine de primăvară şi va deveni punctul de atracţie al Sărbătorilor Pascale orădene, atât prin multitudinea de activităţi pentru copii şi familii, cât şi prin diversitatea de bunătaţi şi produse locale.
18 Aprilie 2024, 13:47
Oradea se pregătește de sărbătoare!
Visit Oradea
În fiecare an, la 20 aprilie, orașul nostru sărbătorește un eveniment major din istoria sa: intrarea trupelor române în Oradea, la 20 aprilie 1919, în frunte cu generalul Traian Moșoiu. Cu această ocazie, în Piața Unirii va avea loc un spectacol de excepție susținut de Andra, frații Advahov și o serie de invitați speciali.
17 Aprilie 2024, 19:00
Încep tururile Oradea City Hunt!
Visit Oradea
Asociația pentru promovarea turismului din Oradea și regiune (Visit Oradea) în parteneriat cu Spark Communication lansează o nouă inițiativă de promovare și vizitare a destinației: tururile Oradea City Hunt.
15 Aprilie 2024, 18:01
Începe Târgul de Paști Oradea
Visit Oradea
Astăzi dăm startul agendei de evenimente de anul acesta cu o nouă ediție a Târgului de Paști, organizată cu ocazia Paștelui Catolic în Cetatea Oradea. Astfel, vă așteptăm timp de trei zile la Cetate, să ne bucurăm de vremea bună, decoruri colorate, bunătăți locale, cadouri inspirate și o mulțime de atracții și activități meșteșugărești pentru copii.
29 Martie 2024, 10:50
Au fost puse în vânzare biletele pentru ediția a treia a Festivalului Sounds of Oradea 
Visit Oradea
Sounds of Oradea Festival ne aduce și în 2024 o suită de artiști internaționali de prim rang, care vor performa în Oradea în intervalul 14 - 16 iunie: Angela Gheorghiu, David Giménez Carreras, Teodor Ilincăi, Orchestra Filarmonicii de Stat Oradea, The Prague Cello Quartet și Opera Națională din Sofia, Bulgaria.
28 Martie 2024, 16:51
Visit Oradea: Spectacolul susținut de Andra în Piața Unirii va fi o premieră
Visit Oradea
Oradea sărbătorește în fiecare an, la 20 aprilie, un eveniment major din istoria sa: intrarea trupelor române în Oradea, la 20 aprilie 1919, în frunte cu generalul Traian Moșoiu. Cu această ocazie, Visit Oradea în colaborare cu Primăria Municipiului Oradea, Consiliul Județean Bihor și Agenția de Management al Destinației Bihor, aduc un spectacol de excepție în Piața Unirii din Oradea: „Tradițional 2”, susținut de Andra, cea mai iubită artistă din România.
25 Martie 2024, 12:00
 1  3 4 5  

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5749 RON
  • 1 EUR = 4.9729 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON