URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 02 IUNIE 2023
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria vrea să înlocuiască actualul sistem al parcărilor de domiciliu, imperfect, cu unul catastrofal, care va crea în mod cert haos. Adică să nu mai aibă fiecare orădean locul lui, ci să existe un abonament în baza căruia omul să vâneze locurile rămase libere când vine de la serviciu.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
E sufocarea pe care o simţi în lipsa libertăţii, obrazul ce-ţi arde încă sub palma securistului care ţi-a curmat cuvântul, ruşinea că te-ai născut într-un loc atât de cenuşiu. E despre "vom muri şi vom fi liberi", "dreptate, ochii plânşi cer să te vadă" sau "mai bine golan...". E despre mulţumirile primite de la omul simplu, care a găsit în tine singurul ascultător şi reazem, înfruntând "sistemul". Despre orele de nesomn...
Zic şi eu
Adrian Cris
Ajunsă deocamdată la prima săptămână, greva din învățământ se așterne ca o piatră tombală peste domnia președintelui Klaus Iohannis. Încă de mult, mulți dintre cei care l-au votat au ajuns să-l disprețuiască, să-l considere groparul marilor speranțe din 2014, dar abia prestația sa în actuala criză din învățământ le pune definitiv lespedea.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că greva generală a profesorilor este justificată și că salariile lor ar trebui mărite?
De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Chiar dacă toată lumea știe că anumite fapte se pot proba numai cu martori, legea este foarte strictă cu privire la condițiile în care se poate propune această probă, pe de-o parte, iar pe de altă parte există anumite limitări ale utilizării acestei probe.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Steatoza hepatică reprezintă o acumulare excesivă de grăsimi la nivelul ficatului (în special trigliceride) cu mărirea sa uşoară până la moderat şi cu caracter benign şi reversibil de obicei, dar uneori putând deveni gravă, cu evoluţie spre ciroză (în condiţiiile acumulării excesive şi îndelungate şi a asocierii unor factori nocivi). În mod normal, ficatul conţine 2-4% grăsimi.

Visit Oradea

Visit Oradea oferă tururi ghidate gratuite turiștilor și orădenilor interesați, în perioada iunie - septembrie 2023
Visit Oradea
Asociația pentru promovarea turismului din Oradea și regiune (Visit Oradea) oferă pentru al doilea an consecutiv, în fiecare weekend, începând cu 1 iunie 2023, tururi ghidate gratuite tuturor turiștilor și orădenilor interesați de descoperirea muzeului în aer liber, Oradea.
26 Mai 2023, 20:17
De 1 iunie, distracția cucerește Oradea!
Visit Oradea
Cel mai colorat și distractiv festival pentru copii de 1 iunie, din județul Bihor, va avea loc în acest an în 3 locații din Oradea! Pentru a fi cât mai aproape de toți copiii din oraș, festivalul se va desfășura în trei locații diferite, fiecare având un specific unic și o gamă variată de activități. Evenimentele vor avea loc simultan și vor oferi distracție și bucurie pe parcursul întregii zile, începând de la ora 10:00 și până seara la ora 22:00.
23 Mai 2023, 12:25
Cai de rasă ies la paradă, sâmbătă, pe străzile centrale din Oradea
Visit Oradea
Sâmbătă, 13 mai, locuitorii municipiului Oradea sunt invitați să participe la parada atelajelor, începând cu ora 15.00. În paradă vor fi 10 atelaje cu 2 cai și un atelaj cu 4 cai, care vor defila pe traseul: Primăria Oradea, Podul Sf. Ladislau și Instituția Prefectului județului Bihor.
11 Mai 2023, 18:31
Târgul de Carte Gaudeamus Radio România revine în Piața Unirii din Oradea
Visit Oradea
Cel mai iubit și mai citit târg de carte din România revine în Oradea! Deschiderea oficială a Târgului de Carte Gaudeamus Radio România va avea loc miercuri, 10 mai, la ora 12.00, iar târgul va fi deschis zilnic cu acces gratuit, în perioada 10 – 14 mai, între orele 10.00 și 21.00.
09 Mai 2023, 16:05
Au început înscrierile pentru comercianții dornici să se alăture Festivalului Copiilor Oradea
Visit Oradea
În fiecare an, copiii din județul Bihor sunt invitați să se bucure de cel mai colorat și distractiv festival, Festivalul Copiilor Oradea, care va avea loc în acest an în trei locații: Cetatea Oradea, Orășelul Copiilor și Parcul Barcăului! Activitățile dedicate celor mici se vor desfășura în data de 1 iunie, vor începe la ora 10:00 și se vor încheia la ora 22:00.
08 Mai 2023, 18:55
A doua ediţie Sounds of Oradea Festival reuneşte artişti de pe 3 continente în perioada 16-18 iunie
Visit Oradea
Sounds of Oradea Festival revine cu o serie de artişti internaţionali de prim rang, care vor performa în 3 locaţii iconice din Oradea în intervalul 16 - 18 iunie. Biletele pentru spectacole s-au pus în vânzare online pe platforma iabilet şi la casieria Filarmonicii de Stat Oradea, iar primele abonamente au fost deja achiziţionate.
05 Mai 2023, 18:15
Street FOOD Festival își începe călătoria la Oradea
Visit Oradea
Street FOOD Festival își începe călătoria din acest an în Cetatea Oradea în perioada 4-7 mai cu o temă nouă: „Better Together". Festivalul promite cele mai bune preparate din bucătăria internațională, alături de muzică live și seturi de DJ, oferind și o zonă dedicată copiilor.
Conferințele Dilema veche la Oradea, a doua ediție. Programul evenimentului
Visit Oradea
Între 11 și 13 mai, de joi până sâmbătă, vor avea loc la Oradea „Conferințele Dilema veche”. Patronate de cea mai citită revistă de cultură din România, „Conferințele Dilema veche” se vor afla pentru a doua oară la Oradea, propunând publicului o serie de 6 evenimente desfășurate pe parcursul a trei seri, începând cu ora 18.00, la Sinagoga Neologă Sion.
02 Mai 2023, 15:31
International Robotics Championship revine cu a 11-a ediție!
Visit Oradea
Începând de azi, Oradea devine un hub internațional de robotică, cu peste 550 de concurenți ale căror echipe vin din toate părțile globului. Locația de întâlnire este ERA Shopping Park, în zona cupolei și la sala de evenimente.
21 Aprilie 2023, 12:07
V-a plăcut? Visit Oradea lansează un chestionar online despre Târgul de Paști 2023
Visit Oradea
Ediția din 2023 a Târgului de Paști Oradea s-a desfășurat în perioada 7-17 aprilie în Cetatea Oradea, o locație consacrată pentru acest eveniment. Târgul a adunat peste 45.000 de vizitatori care s-au putut bucura de toate atracțiile și bunătățile pregătite pentru ei.
19 Aprilie 2023, 17:00
Campionatul Mondial Canin, în premieră în România
Visit Oradea
Clubul de Ciobănești Belgieni și Olandezi (CCBO) din România, membru al Asociației Chinologice Române, Federation Mondial Berger Belge și World Dutch Shepherds Federation, alături de Visit Oradea și Primăria Municipiului Oradea, organizează în luna aprilie, pentru toți iubitorii de câini, două competiții mondiale în premieră în România.
11 Aprilie 2023, 15:10
Târgul de Paști Oradea își așteaptă vizitatorii începând de mâine
Visit Oradea
Târgul de Paști Oradea ediția 2023 își deschide porțile mâine, 7 aprilie, în Cetatea Oradea! Evenimentul organizat de Asociația pentru Promovarea Turismului din Oradea și Regiune (Visit Oradea), cu sprijinul Primăriei Municipiului Oradea, se desfășoară în perioada 7-17 aprilie 2023.
Târgul de Paști din Oradea: ateliere de încondeiat ouă, spectacole de teatru și un concert de pricesne, în weekendul 7-9 aprilie
Timp liber
Târgul de Paști din Oradea își deschide vineri porțile și găzduiește încă din primul weekend mai multe ateliere, activități și spectacole. Printre acestea se numără ateliere de dulgherit, de încondeiat ouă, de țesături și de pictură, spectacole de teatru, întâlniri cu Iepurașul și un concert cu pricesne, în ziua în care creștinii ortodocși sărbătoresc Floriile. 
05 Aprilie 2023, 20:05
Târgul de Paşti Oradea îşi aşteaptă vizitatorii începând din 7 aprilie
Visit Oradea
Oradea întâmpină Sărbătorile Pascale cu o nouă ediţie a Târgului de Paşti în Cetatea Oradea! Asociaţia pentru Promovarea Turismului din Oradea şi Regiune (Visit Oradea), cu sprijinul Primăriei Municipiului Oradea, organizează Târgul de Paşti în perioada 7-17 aprilie 2023.
30 Martie 2023, 15:10
Start Vot! Susține Oradea și Cetatea Oradea în competiția Destinația Anului 2023
Visit Oradea
Destinația Anului, cea mai importantă competiție de promovare a turismului intern, se află deja la a III-a ediție și urmărește promovarea destinațiilor din România. Concursul se desfășoară pe baza votului românilor, pe site-ul www.destinatiaanului.ro, iar în anul 2022 a beneficiat de 180.000 de vizitatori pe website și 100.000 voturi. Competiția a atras 11.000.000 vizualizări ale reclamelor online și un impact de 5,6 milioane de vizualizări în social media. 
27 Martie 2023, 14:35
Încep înscrierile pentru expozanți la Târgul de Paști Oradea 2023
Visit Oradea
Oradea întâmpină în acest an sărbătorile pascale cu o nouă ediție a Târgului de Paști în Cetatea Oradea! Asociația pentru Promovarea Turismului din Oradea și Regiune (Visit Oradea) cu sprijinul Primăriei Municipiului Oradea, organizează Târgul de Paști în perioada 7-17 aprilie 2023.
01 Martie 2023, 17:50
APTOR: Oradea este destinaţia turistică ideală din România în 2023
Visit Oradea
Oradea îşi întâmpină turiştii cu o serie de beneficii şi gratuităţi, pentru al patrulea an consecutiv. Asociaţia pentru Promovarea Turismului din Oradea şi Regiune (Visit Oradea) reia campania "Oradea cu drag", începând de mâine, 1 martie 2023. Prin intermediul acestei campanii, turiştii care vor fi cazaţi la una dintre unităţile de cazare partenere, pentru minimum două nopţi consecutive, se vor bucura de mai multe beneficii:
28 Februarie 2023, 17:10
Oradea promovează destinaţia turistică la Târgul de Turism al României
Visit Oradea
Târgul de Turism al României, ajuns la cea de-a 47-a ediţie, este un eveniment important pentru industria turistică, iar municipalitatea orădeană a făcut eforturi semnificative pentru a-şi consolida prezenţa şi a atrage mai mulţi turişti.
Iată câți turiști au ajuns în Oradea în 2022! Unde se situează orașul în topul național (DOCUMENT)
Știri Oradea
Turismul din Oradea a dat semne clare de revenire în 2022. Anul trecut, în orașul de pe Crișul Repede au sosit 215.904 turiști, cei mai mulți fiind români, dar și oaspeți din Ungaria, Germania, Italia, Polonia și Serbia. Numărul turiștilor este cu 10,4% mai mic decât cel înregistrat pre-pandemie, în 2019, dar cu 42% mai mare decât în 2021.
09 Februarie 2023, 15:15
Beneficii pentru turiştii care vizitează Oradea - apel public pentru înscrierea partenerilor locali
Visit Oradea
Pentru al patrulea an consecutiv, Oradea îşi va întâmpina turiştii cu o serie de beneficii şi gratuităţi. Asociaţia pentru promovarea turismului din Oradea şi regiune (Visit Oradea), cu sprijinul Primăriei Oradea în parteneriat cu OTL, Fundaţia de Protejare a Monumentelor Istorice Bihor (Oradea Heritage), instituţiile muzeale din oraş şi unităţile din industria ospitalităţii, reia campania "Oradea cu drag", începând cu data de 1 martie 2023.
31 Ianuarie 2023, 15:38
Târgul de Crăciun din Oradea a avut 120.000 de vizitatori. Chestionar Visit Oradea: Cum vi s-a părut evenimentul?
Visit Oradea
Ediția din 2022 a Târgului de Crăciun Oradea s-a desfășurat în perioada 2-26 decembrie în două locații iconice din oraș: Piața Unirii și Piața Ferdinand. Cele 25 de zile de sărbătoare au fost încununate de 25 de spectacole de colinde și 28 de concerte pe scena amplasată în inima orașului. Peste 120.000 de vizitatori au trecut pragul târgului și s-au putut bucura de toate atracțiile și bunătățile pe care le-a avut târgul de oferit.
Nouveau Year Party 2023 în Piața Unirii din Oradea
Visit Oradea
În noaptea dintre ani, petrecerea organizată de Visit Oradea și Primăria Oradea va avea loc în inima orașului, în Piața Unirii. Nouveau Year Party 2023 va începe la ora 22:00 cu muzică live mixată de DJ Albui & DJ Crisstia @Dinsubsol, iar noul an va fi intâmpinat așa cum se cuvine cu spectaculoasele focuri de artificii. Trei baruri vor fi la dispoziția spectatorilor în proximitatea scenei cu o selecție de băuturi de sezon.
27 Decembrie 2022, 15:45
Visit Oradea: Comunicat de presă privind desfășurarea concertelor din cadrul Orașului Faptelor Bune
Visit Oradea
Pentru a participa la concertul cu artistul preferat din cadrul Orașului Faptelor Bune, vă recomandăm să fiți prezenți între orele anunțate pentru fiecare zi de eveniment. Ordinea fiecărui concert este orientativă și se stabilește zilnic. Vă mulțumim pentru înțelegere și vă așteptăm zilnic, în Piața Unirii, începând cu ora 20:30!
17 Decembrie 2022, 13:30
Începe maratonul de fapte bune la Oradea!
Visit Oradea
Momentul mult așteptat a sosit! Astăzi, cei opt DJ Radio ZU au devenit oficial cetățeni ai Orașului Faptelor Bune din Târgul de Crăciun Oradea 2022. În Piața Unirii urmează o săptămână plină cu fapte de suflet și concerte ale celor mai în vogă artiști români.
16 Decembrie 2022, 13:29
Orașul Faptelor Bune, ediția 2022 - Line-up oficial
Visit Oradea
A fost confirmat oficial programul artiștilor care vor susține concerte în Orașul Faptelor Bune din cadrul Târgului de Crăciun Oradea 2022. Între 16 și 22 decembrie, vizitatorii târgului se vor bucura de show-urile a peste 20 de artiști români de top.
06 Decembrie 2022, 15:40
Târgul de Crăciun din Oradea, ediția 2022 - deschis oficial (FOTO)
Visit Oradea
Astăzi, 2 decembrie, Târgul de Crăciun Oradea și-a deschis oficial porțile pentru vizitatori. Zeci de mii de luminițe și decoruri de iarnă îmbracă festiv cele două locații ale evenimentului, Piața Ferdinand și Piața Unirii.
02 Decembrie 2022, 20:15
Visit Oradea: Oraşul Faptelor Bune revine în şi pentru inimile orădenilor!
Visit Oradea
Radio ZU anunţă, din nou, cea mai frumoasă săptămână de radio din an. Între 16 şi 22 decembrie, Oradea redevine, pentru al treilea an, Oraşul Faptelor Bune. Timp de o săptămână, DJ-ii radio ZU vor emite live, zi şi noapte, din inima Târgului de Crăciun Oradea.
28 Noiembrie 2022, 16:56
8 zile până la Târgul de Crăciun din Oradea. Programul evenimentului
Visit Oradea
Doar 8 zile ne mai despart de cel mai așteptat eveniment al sezonului, Târgul de Crăciun Oradea. Din 2 și până în 26 decembrie vom sărbători împreună magia sărbătorilor de iarnă în Piața Ferdinand și în Piața Unirii, care se îmbracă în decoruri de poveste.
24 Noiembrie 2022, 13:55
Visit Oradea: Biletele pentru concertul 'România ne uneşte!' s-au epuizat în doar 5 zile
Visit Oradea
Toate locurile disponibile la spectacolul "România ne Uneşte!" au fost rezervate în mai puţin de 5 zile! A patra ediţie a evenimentului "România ne Uneşte!" celebrează Marea Unire şi Ziua Naţională de pe 1 decembrie. Spectacolul, organizat de Asociaţia pentru Promovarea Turismului din Oradea şi regiune (Visit Oradea) şi Primăria Municipiului Oradea, va avea loc în 1 decembrie, de la ora 18:00 la Teatrul Regina Maria Oradea.
23 Noiembrie 2022, 12:41
„România ne unește!”, spectacol de muzică folclorică la Oradea
Visit Oradea
Aflat deja la a patra ediție, evenimentul „România ne Unește!” celebrează Marea Unire și Ziua Națională din 1 decembrie. Spectacolul organizat de Asociația pentru Promovarea Turismului din Oradea și regiune (Visit Oradea) și Primăria Municipiului Oradea va avea loc în 1 decembrie, de la ora 18:00, la Teatrul Regina Maria Oradea.
18 Noiembrie 2022, 15:20
 1  3  

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6562 RON
  • 1 EUR = 4.9696 RON
  • 1 HUF = 0.0134 RON