URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 IULIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Ne place sau nu, până la Revoluție Bihorul nu era considerat un județ foarte industrializat și nici nu avea un specific anume. La Craiova se făceau locomotive, la Arad tramvaie, la Pitești automobile, la Cluj și Timișoara carte. Noi, cu câteva excepții, eram croitorii și pantofarii Europei.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, când o parte a „comunității” LGBTQ+ din Oradea și-a făcut propriul festival Pride pentru al doilea an la rând, am luat parte la două dintre evenimentele întinse de luni până duminică. 
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că aducerea antrenorului Gustavo Aragolaza și preparatorului Maurizio Miele la FC Bihor este o mișcare strategică bună? Că va da roade?
De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Prin deja celebra Ordonanță de Urgență a Guvernului nr. 84/2024, prin care s-a introdus măsura „retragerii” permisului în cazul în care se refuză testarea cu privire la consumul de droguri, au fost operate și alte modificări importante și extrem de discutabile cu privire la legislația contravențiilor.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
După stabilirea diagnosticului de diabet de tip 2, medicul va elabora o strategie terapeutică în concordanță cu existența factorilor de risc existenți (în principal cardiovasculari și renali), de obiceiurile alimentare și de modul de viață al pacientului. De asemenea, medicul va prescrie și unele măsuri igienico-dietetice de tratament constând într-un regim alimentar echilibrat și o activitate fizică regulată. Aceste măsuri sunt de multe ori primordiale pentru ameliorarea echilibrului glicemiei.
20 Iunie 2024, 16:01

Festivalul Medieval Oradea, 5-7 iulie. Un nou capitol: mai amplu, mai spectaculos, mai epic!

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

FESTIVALUL MEDIEVAL ORADEA, 5-7 iulie 2024
Un nou capitol: mai amplu, mai spectaculos, mai epic!

Cetatea Oradea. Scurt istoric.

Cetatea Oradea este în mod indiscutabil una dintre cele mai bine conservate cetăți medievale târzii din Transilvania şi de pe teritoriul întregii ţări. 

În sec. XV, Cetatea Oradea a reprezentat unul dintre cele mai importante centre religioase și politice din S-E Europei, Catedrala Gotică din Cetate fiind principalul punct de pelerinaj religios din această parte a Europei. De altfel, Cetatea din Oradea a reprezentat și locul unor întâlniri istorice importante precum cea a lui Sigismund de Luxemburg cu Vladislav Jagiello al Poloniei.

Ea a devenit în secolele XVI şi XVII una dintre piesele cheie ale sistemului defensiv conceput şi realizat de Imperiul Habsburgic şi Principatul Transilvaniei împotriva Imperiului Otoman, fiind astfel un bastion redutabil al Europei creştine în faţa expansiunii musulmane, calitate avută timp de două secole şi unanim recunoscută de contemporani. 

Despre Festivalul Medieval Oradea

Festivalul Medieval Oradea, unul dintre cele mai mari festivaluri medievale din România, este organizat anual în luna iulie, în Cetatea Oradea.

Evenimentul aduce în fața publicului obiceiuri și meșteșuguri medievale, cavaleri și personaje din legende, care ne poartă într-o călătorie istorică plină de farmec și autenticitate. Cetatea Oradea devine un adevărat sat medieval unde întâlnești meșteri, cavaleri, oșteni și domnițe, menestreli veseli și chiar îmblânzitori de foc. 

Ediția 2024, 5-7 iulie

Festivalul Medieval revine vara aceasta cu o nouă ediție, mai eroică, mai spectaculoasă, mai epică! Anul acesta, vom lupta sub egida ING România, partenerul oficial al acestei ediții, într-o călătorie medievală care se anunță extrem de captivantă. 

Trei zile de festival, peste 600 sute de cavaleri, luptători și personaje medievale din 9 țări, turniruri călare cu lance balsa, competiții internaționale, spectacole cu foc, concerte LIVE, meșteșuguri și tradiții, jonglerii cu foc, într-o ediție mai dinamică și mai antrenantă ca niciodată.

În premieră anul acesta, Festivalul va găzdui Campionatul Internațional de „TAP-Fight”, etapa din România. TAP-fight este un sport de contact cu bază istorică, în cadrul căruia se folosesc arme, echipamente, armuri și unelte din diferite perioade istorice, cu scopul de a lovi o suprafață de contact a adversarului. Înscrierile pentru campionat sunt deja deschise: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdLYQZVWjoCQ-af7U4EnqTa69b95j-bhGXE3p2aK2PMieEVsg/viewform.

Tot ca noutate, la Festivalul Medieval Oradea se vor desfășura anul acesta turniruri cu lance balsa, care presupun participarea un număr mai mare de competitori și un tip de lance specială, mai exclusivistă, proiectată să crape la impact. Această competiție aduce la Oradea 14 cavaleri din Canada, Norvegia, Franța, Slovacia și, în premieră, din România. 

Așa cum ne-am obișnuit, spectaculoasele armuri medievale, cântărind în jur de 40 de kilograme, vor fi purtate de către concurenți în timpul turnirurilor. Caii, antrenați special pentru aceste confruntări, vor fi partenerii de nădejde ai cavalerilor, iar lăncile balsa vor juca un rol decisiv în impresionantele dueluri.

Turnirurile reprezintă una din principalele atracții ale Festivalului Medieval, acestea reușind să țină publicul prezent cu sufletul la gură zeci de minute. Caii ajung la viteze de peste 30 de kilometri pe oră, iar cavalerii vor trebui să-și concentreze loviturile ca să-și demonstreze abilitățile de luptă. 

Ceremonia de deschidere

Festivalul Medieval Oradea va fi deschis oficial în data de 4 iulie, într-o manieră grandioasă, cu o ceremonie care include parada coifurilor și a cavalerilor, paradă de modă, muzică medievală și spectacol cu spadasini. Această ceremonie va fi un adevărat regal al coifurilor, oferind participanților și spectatorilor o experiență captivantă și plină de emoție.

Arena de lupte va fi animată timp de trei zile cu antrenamente călare, jocuri regale ale caselor nobiliare, competiții nobiliare și jocuri vânătorești și bineînțeles cu turniruri spectaculoase, bătălii de noapte și luptele din cadrul campionatului internațional de TAP-fight. 

Programul pentru cei mici este unul bogat în activități tematice interesante. Aceștia se vor putea iniția în artele vechi, participând la ateliere de tir cu arcul, olărit, tâmplărie și pielărie. Va fi o oportunitate unică pentru copii de a se simți adevărați eroi medievali și de a-și dezvolta abilitățile într-un mod distractiv și educativ. În zona dedicată copiilor din Șanțul Cetății, vor avea loc zilnic concerte de muzică medievală, teatru de păpuși, tournament cavaleresc pentru copii, dans și magie. Programul include și artiști levitatori, povești medievale și dresură de păsări de pradă.

O altă noutate a acestei ediții este Taverna Medievală care va fi amenajată în zona taberelor medievale. Aici, publicul va avea ocazia de a face o călătorie cât se poate de autentică în vremuri medievale, cu ajutorul personajelor medievale care vor cuceri zona, a concursurilor tematice, jongleriilor, concertelor de muzică medievală dar și a spectacolelor cu foc. Tot în tavernă, pe tot parcursul festivalului, publicul va avea ocazia de vedea cum se produce berea artizanală a festivalului și bineînțeles, de a o savura. De asemenea, aici se va servi mâncare medievală tip gustare.*Locurile vor fi limitate în funcție de numărul de bănci și mese disponibile. FUMATUL ESTE ABSOLUT INTERZIS ÎN INCINTA TAVERNEI ȘI A TABERELOR MEDIEVALE!

În curtea interioară a Cetății, comercianții iscusiți își vor întinde tarabele și vor aștepta cu nerăbdare să-i întâmpine pe vizitatori. Aceștia vor oferi preparate gustoase la food truck-uri. Tot aici, artizani talentați își vor expune articolele lucrate manual, îmbrăcăminte tradițională și alte obiecte cu iz medieval. Vizitatorii vor avea ocazia să admire și să achiziționeze astfel de produse unice, realizate cu migală și pricepere. Pe Aleea Meșteșugarilor din Șanțul Cetății, vizitatorii vor găsi o turnătorie de bronz, meșteri fierari, tâmplari, pielar, olar, țesători și, în premieră la Festivalul Medieval Oradea, un maestru sticlar, un atelier de făcut monede și un atelier de scrib medieval.

Concerte, DJ seturi, spectacol cu foc și efecte pirotehnice în premieră

Anul acesta programul de la scena principală aduce concerte și DJ seturi, dar și un spectacol cu acrobații, dans și efecte pirotehnice, în premieră. Acesta va fi oferit de trupa The Fuel Girls din Marea Britanie, vineri seara de la ora 22:00 și se anunță a fi un show spectaculos, de neratat. Tot la scena principală ne vom întâlni anul acesta cu Grimus, Elektro Instinct, Subcarpați, Radu Almășan, DJ LEKTRONIKUMUZ și Duo acustic - Dafina. 

În timpul Festivalului Medieval Oradea, întreaga Cetate va fi învăluită de o atmosferă desprinsă din cărțile de istorie, curțile și parcurile vor prinde viață sub ropote de cai, clinchet de armuri și zumzetul personajelor medievale fascinante. Muzica, costumele, cavalerii și nobilii veniți din locuri îndepărtate să-și etaleze iscusința, meșterii medievali care vor reda cu măiestrie arta meșteșugurilor medievale – toate acestea vor face din ediția 2024 a Festivalului Medieval o poveste medievală epică!


Program Festivalul Medieval Oradea 2024

JOI, 4 IULIE
Piața Unirii

18:00 Ceremonia de deschidere - Parada coifurilor și prezentarea cavalerilor; muzică medievală și spectacol cu spadasini.

VINERI, 5 IULIE
Cetatea Oradea

Main stage
19:30 – 20:30 – Concert Elektro Instinct – concert rock alternativ
21:00 – 22:00 – Concert Grimus
22:00 – 23:00 – The Fuel Girls UK – spectacol de acrobații, dans, efecte pirotehnice

Șanțul Cetății – Arena de luptă
10:00 – 12:00 – Antrenament călare
12:00 – 14:00 – Jocurile Regale ale caselor nobiliare 
15:00 – 16:00 – Competiție nobiliară de tir cu arcul
16:00 – 17:00 – Competiția nobiliară a scutierilor – TAP fight
17:00 – 18:00 – Concert Holloenek
18:00 – 19:00 – Jocuri vânătorești 
19:00 – 20:00 – Concert Viatores Festivi
20:00 – 21:00 – Golden Gryphon Tournament    
21:00 – 22:00 – Campionat de turnir călare
22:15 – 23:00 – Bătălie de noapte  

Șanțul Cetății – Zona copiilor
10:00 – Descântec de zburător – Zânele Silvanei
11:00 – Tactici de luptă pentru copii – D.T.K.H
12:00 – Inițiere în arta Zânelor Silvane
14:00 – Plimbare pe picioroange 
14:30 – Teatru de păpuși
15:00 – Turnamentul cavaleresc pentru copii
15:30 – Artiști levitatori, pictură pe scuturi, concert medieval Viatores Festivi & Krak
16:00 – Concert muzica medievală Veridi Venti
16:30 – Atelier de dans – Zânele Silvanei 
17:00 – Jonglerii cu Clovnul Fabio 
17:30 – Dans medieval – Ordinul Cavalerilor de Mediaș
18:00 – Magii pentru copii cu Magicianul Capistro
18:30 – Concurs de tras cu arbaleta, concert de muzică medievală Veridi Venti 
19:30 – Demonstrație cu păsări de pradă – Societas Falconis 
20:00 – Concert Peregrinii
20:30 – Zânele și forța lor tămăduitoare – Zânele Silvanei 
21:00 – Demonstrație de lupte cavalerești – Ordinul cavalerilor de Mediaș

Taverna Medievală
12:00 – Concert Peregrinii
12:30 – Jocuri de societate cu Anacronism 
13:00 – Jonglerii cu Clovnul Fabio 
13:30 – Tir cu arcul – Anacronism 
15:00 – Concert Baghatur 
15:30 – Răfuială în tavernă – bătaie cu saci 
16:00 – Jocuri de societate – șah, dame
17:00 – Înrolare la Cruciadă – George Carolus Rex & Krak
17:30 – Tir cu arcul – Anacronism 
18:00 – Jonglerii cu Clovnul Igor 
18:30 – Campionatul răfuielilor – concurs de tras sfoara 5 vs. 5 
20:00 – Concert Veridi Venti 
20:30 – Păsări de pradă – Societas Falconis 
21:00 – Răfuială în taverna – Anacronism și clovnul  Igor
21:30 – Concert Holloenek
22:00 – Spectacol cu foc – Solomonarii 

Curtea Interioară a Cetății 
14:00 – Concert Veridi Venti
14:30 – Demonstrație buhurt – Cavalerii Cetăților Bârsei
15:00 – Întâlnirea cu Cavalerii Teutoni: Primii cavaleri români care participă la un turnir internațional; concert Holloenek 
16:00 - Jonglerii cu Clovnul  Igor 
17:00 – Demonstrație de mânuire a tobelor – Toboșarii din Visegrad
18:00 – Demonstrație de luptă - Erdelyi szabad karavan - concert Baghatur 
19:00 – Prezentare stil de luptă tip Buhurt – Compania dragonului 
20:00 – Concert Holloenek & Krak
21:00 – Jonglerii cu Clovnul Fabio 

Șantul Cetății – Aleea meșteșugarilor
12:00 – Turnătoria de bronz – Prezentarea meșteșugului - HU
12:30 – Fierăria – Prezentarea meșteșugului - HU
13:00 – Tâmplăria – Prezentarea meșteșugului - HU
13:30 – Maestrul sticlar – Prezentarea meșteșugului - HU
14:00 – Atelier de pielărie – Prezentarea meșteșugului - HU
14:30 - Atelier de olărie – Prezentarea meșteșugului - HU
15:00 - Atelier de țesătorie – Prezentarea mestesugului - HU
15:30 – Atelier de olărie – Prezentarea meșteșugului - RO
16:00 – Atelier de tâmplarie – Prezentarea meșteșugului - RO
16:30 – Fierăria – Prezentarea meșteșugului - RO
17:00 – Fierăria din Toledo – Prezentarea meșteșugului - RO
17:30 – Atelier pâslărie – Prezentarea meșteșugului - HU
18:00 – Atelier de bătut monede – Prezentarea meșteșugului – RO
18:30 – Atelier de făcut arcuri – Prezentarea meșteșugului – SK
19:00 – Scrib medieval – Prezentarea meșteșugului – SK

SÂMBĂTĂ, 6 IULIE
Cetatea Oradea 

Main stage
19:00 – 21:00 – DJ LEKTRONIKUMUZ – Groove 
21:00 – 22:00 - Concert Subcarpați

Șanțul Cetății – Arena de luptă
10:00 – 11:00 – Competiția nobiliară de tir cu arcul și arbaletă
11:00 – 12:00 – Competiție nobiliară cu scut și spadă
12:00 – 12:30 – Spectacol cu toboșari
12:30 – 13:30 – Competiția nobiliară cu spadă lungă
14:30 – 15:00 – Parada modei
15:00 – 16:00 – Lupte judiciare și pedepse
16:00 – 17:00 – Luptă călare cu toți cavalerii
17:00 – 18:00 – Bătălia mare 
18:00 – 19:00 – Concert Holloenek
19:00 – 19:15 – Spectacol cu toboșari
19:15 – 21:00 – Golden Gryphon Tournament round 2 - Balsa
21:00 – 21:15 – Spectacol cu tobosari
21:15 – 22:00 – Turnir călare  round 2
22:15 – 23:00 – Fire show – Walpurgis night – Fuel Girls

Șanțul Cetății – Zona copiilor
10:00 – Concert de muzică medievală – Veridi Venti
11:00 – Descântec de dragoste curată – Zânele Silvanei
12:00 – Tactici de luptă pentru copii - D.T.K.H
13:00 – Plimbare pe picioroange 
13:30 – Atelier de dans – Zânele Silvanei 
14:00 – Tir cu arcul – Anacronism 
14:30 – Concert Peregrinii 
15:00 – Concurs de tras cu arbaleta 
15:30 – Jonglerii cu Clovnul Fabio  
16:00 – Teatru de păpuși
16:30 – Atingerea zânelor – Descântec de putere – Zânele Silvanei 
17:00 – Turnamentul cavaleresc pentru copii și spectacol de toboșari 
18:00 – Artiști levitatori, pictură pe scuturi, concert Viatores Festivi & Veridi Venti
19:00 – Magii pentru copii cu Magicianul Capistro 
19:30 – Legenda prințesei blestemate – Zânele Silvanei 
20:00 – Demonstrație cu păsări de pradă – Societas Falconis 
20:30 – Demonstrații lupte cavalerești – Ordinul Cavalerilor de Mediaș
21:00 – Jonglerii cu Clovnul Igor 
21:30 – Jonglerii cu focul – Solomonarii 

Taverna Medievală
12:00 – Concert Viatores Festivi
12:30 – Tir cu arcul – Anacronism 
13:00 – Jonglerii cu Clovnul Fabio 
13:30 – Demonstrație de tir cu arcul – Nokors  
15:00 – Concert Baghatur
15:30 – Jonglerii cu Clovnul Igor 
16:00 – Jocuri de societate – Anacronism 
16:30 – Rafuiala in taverna – Jocul cu saci – Anacronism + concert Holloenek
17:00 – Concert Veridi Venti
18:00 – Jocuri de societate – Solomonarii 
18:30 – “Fă ce zice popa nu ce face popa” – Predica de seară (Bishop Martin) & Krak
19:00 – Înrolarea la Cruciadă – George Carolus Rex
19:30 – Demonstrație de tir cu arcul – Nokors 
20:00 – Răfuiala în tavernă – concurs de tras sfoara 5 vs. 5, concert Peregrinii
21:00 – Nobilul cel Bun și țăranii 
21:30 – Spectacol cu foc – Solomonarii

Curtea Interioară a Cetății 
11:00 – Concert de muzică medievală – Peregrinii 
13:00 – Întâlnirea cu cavalerii Teutoni 
14:00 – Concert de muzică medievală – Holloenek 
15:00 – Concert de muzică medievală – Veridi Venti & Krak
16:00 – Demonstrație de lupte cu puști 
17:00 – Jonglerii cu Clovnul Igor 
18:00 – Jonglerii cu Clovnul Fabio & Baghatur
19:00 – Prezentare de arme și armuri – Cavalerii Cetății Bârsei & Concert Viatores Festivi
20:00 – Concert de muzică medievală – Holloenek 
21:00 – Jonglerii cu Clovnul Krak 
22:00 – Jonglerii cu Clovnul Fabio 

Șantul Cetății – Aleea meșteșugarilor
12:00 – Turnătoria de bronz – Prezentarea meșteșugului - HU
12:30 – Fierăria – Prezentarea meșteșugului - HU
13:00 – Tâmplăria – Prezentarea meșteșugului - HU
13:30 – Maestrul sticlar – Prezentarea meșteșugului - HU
14:00 – Atelier de pielărie – Prezentarea meșteșugului - HU
14:30 - Atelier de olărie – Prezentarea meșteșugului - HU
15:00 - Atelier de țesătorie – Prezentarea meșteșugului - HU
15:30 – Atelier de olărie – Prezentarea meșteșugului - RO
16:00 – Atelier de tâmplarie – Prezentarea meșteșugului - RO
16:30 – Fierăria – Prezentarea meșteșugului - RO
17:00 – Fierăria din Toledo – Prezentarea meșteșugului - RO
17:30 – Atelier pâslărie – Prezentarea meșteșugului - HU
18:00 – Atelier de bătut monede – Prezentarea meșteșugului – RO
18:30 – Atelier de făcut Arcuri – Prezentarea meșteșugului – SK
19:00 – Scrib medieval – Prezentarea meșteșugului – SK

DUMINICĂ, 7 IULIE
Cetatea Oradea 

Main stage
20:00 – 21:00 – Duo acustic - Dafina 
21:00 – 22:00 - Concert Radu Almășan (solo)

Șanțul Cetății – Arena de luptă
09:00 – 12:00 – Campionat Internațional de TAP-fight
12:00 – 13:00 – Concert Holloenek
13:00 – 14:00 – Jocuri vânătorești – Hector 
14:00 – 14:30 – Concert Viatores Festivi + montaj lists  
14:30 – 14:45 – Mini concert – Baghatur 
14:45 – 15:00 – Spectacol cu toboșari
15:00 – 16:00 – Finala Golden Gryphon Tournament 
16:30 – 17:00 – Prezentare cavaleri și mini concert Holloenek
17:00 – 18:00 – Finala Campionat de Turnir Călare
18:10 – 18:40 – Bătălia Epocilor
18:45 – Înmânarea premiilor 
19:30 – Închiderea taberelor medievale 

Șanțul Cetății – Zona copiilor
10:00 – Descântec de purificare – Zânele Silvanei
10:00 – Plimbare pe picioroange 
10:30 – Întrecere de tras sfoara – Anacronism & Concert Peregrinii
11:00 – Jonglerii cu Clovnul Fabio 
11:30 – Descântec de deochi – Zânele Silvanei
12:00 – Teatru de păpuși 
12:30 – Concurs de tras cu arbaleta 
13:00 – Artiști levitatori, pictură pe scuturi, concert Veridi Venti
14:00 – Magii pentru copii cu Magicianul Capistro 
14:30 – Atelier de dans – Zânele Silvanei  
15:00 – Turnament cavaleresc pentru copii, concert Viatores Festivi, prezentare Cavalerii Cetăților Bârsei
16:00 – Demonstrație cu păsări de pradă – Societas Falconis 
16:30 – Jonglerii cu Clovnul Igor 
17:00 – Dansuri medievale – Ordinul Cavalerilor de Mediaș
17:30 – Prezentare arme și armuri medievale 
18:00 – Povestea Linei – Zânele Silvanei 
18:30 – Prezentare cavalerii Teutoni – Teutonii Transilvaniei

Taverna Medievală
12:00 – Concert Veridi Venti
12:30 – Tir cu arcul – Anacronism
13:00 – Jonglerii cu Clovnul Igor 
13:30 – Jocuri de societate – șah, dame - Solomonarii 
15:30 – Concert Krak 
16:00 – Răfuiala în taverna - Bătaie cu sacul și Concert Holloenek
16:30 – Demonstrație tir cu arcul – Nokors  
17:00 – Jonglerii cu Clovnul Fabio 
17:30 – Dansuri medievale – Ordinul cavalerilor de Mediaș
18:00 – Răfuiala finală – concurs de tras sfoara 5 vs. 5, concert Viatores Festivi, clovnul  Igor

Curtea Interioară a Cetății 
11:00 – Concert de muzică medievală – Viatores Festivi
12:00 – Prezentare Turnir tip Balsa – Teutonii Transilvaniei  & Krak
13:00 – Concert Peregrinii & Clovnul Fabio
14:00 – Demonstrații cu păsări de pradă – Societas Falconis și Clovul Igor
15:00 – Concert Peregrinii & Veridi Venti 
16:00 – Jonglerii cu Clovnul Fabio 
17:00 – Concert de muzică medievală - Holloenek 
18:00 – Concert de muzică medievală - Baghatur 
19:00 – Jonglerii cu Clovnul Krak 

Șantul Cetății – Aleea meșteșugarilor
12:00 – Turnătoria de bronz – Prezentarea meșteșugului - HU
12:30 – Fierăria – Prezentarea meșteșugului - HU
13:00 – Tâmplăria – Prezentarea meșteșugului - HU
13:30 – Maestrul sticlar – Prezentarea meșteșugului - HU
14:00 – Atelier de pielarie – Prezentarea meșteșugului - HU
14:30 - Atelier de olărit – Prezentarea meșteșugului - HU
15:00 - Atelier de țesătorie – Prezentarea meșteșugului - HU
15:30 – Atelier de olărit – Prezentarea meșteșugului - RO
16:00 – Atelier de tâmplărie – Prezentarea meșteșugului - RO
16:30 – Fierăria – Prezentarea meșteșugului - RO
17:00 – Fierăria din Toledo – Prezentarea meșteșugului - RO
17:30 – Atelier de pâslărie – Prezentarea meșteșugului - HU
18:00 – Atelier de bătut monede – Prezentarea meșteșugului – RO
18:30 – Atelier de făcut arcuri – Prezentarea meșteșugului – SK
19:00 – Scrib medieval – Prezentarea meșteșugului – SK

Festivalul Medieval Oradea este organizat de Visit Oradea și Primăria Municipiului Oradea în parteneriat cu Asociația Deus Vult, Digi România, VPK - Packaging și Bers Nova. Partenerul oficial al ediției 2024 este ING România.

Mai multe detalii despre programul evenimentului:
e-mail: office@visitoradea.com 
Facebook: Medieval Festival Oradea
Instagram: @medievalfestivaloradea 

(Visit Oradea)

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5468 RON
  • 1 EUR = 4.9692 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON