URMĂREȘTE-NE PE
LUNI, 15 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă suntem prea prost îmbrăcați pentru Qatar Airways? Dacă sacoșele de rafie nu cadrează cu standardul lui Turkish Airlines? Dacă poziția prea apropiată de Debrețin nu e pe placul lui Wizz Air? Dacă Ryanair e un low cost la fel de scump ca orice companie de linie, dar mult mai imprevizibil? Dacă, dacă, dacă... Atunci mai bine zburăm de la Oradea cu frații noștri moldoveni de la HiSky!
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
De nu puține ori, pe meleagurile noastre veștile „de bine” se lasă cu surprinzătoare reacții adverse. Dacă trece prin Oradea o vedetă sau un turist oarecare și comite imprudența să-i remarce frumusețea, apar imediat frustrați și nefericiți gata să facă orice vizitator să se simtă, post factum, nepoftit. Îi cer intrusului aspru, cu indignare, ba și cu suspiciune, socoteală. De ce nu s-a plimbat și prin cartiere, să le vadă mizeria...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?

De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.

Anunțuri

Anunț Distrigaz: Întrerupere planificată de gaze naturale
Anunțuri
Pentru realizarea punerii în funcțiune a conductei de gaze naturale, presiune redusă, din strada Aurel Covaci, ca urmare a finalizării lucrărilor de extindere de conductă gaze naturale presiune redusă, se va proceda la întreruperea temporară a alimentarii cu gaze naturale în data de 15.04.2024, intervalul orar 9-15. Vor fi afectați de această întrerupere temporară consumatorii situați în următoarele zone:
12 Aprilie 2024, 08:20
Anunț Municipiul Beiuș
Anunțuri
Municipiul Beiuș demarează consultarea publică referitor la proiectul de investiții “COMPLEX AGREMENT AQUAPARK” care va fi depus spre finanțare în cadrul Programului Operațional Regional Nord-Vest 2021-2027, Prioritatea 7, Obiectiv Specific 5.2.
29 Martie 2024, 15:22
Consiliul Județean Bihor vă urează Sărbători Pascale binecuvântate. Áldott, békés húsvéti ünnepeket!
Anunțuri
Consiliul Județean Bihor vă urează Sărbători Pascale binecuvântate!
29 Martie 2024, 08:26
Primăria Oradea vă dorește Sărbători Pascale pline de iubire și căldură
Anunțuri
Primăria Oradea vă dorește Sărbători Pascale pline de iubire și căldură sub lumina Învierii!
29 Martie 2024, 08:15
Anunț lansare proiect „Construirea de locuințe pentru tineri, în Municipiul Beiuș, Județul Bihor“
Anunțuri
UAT Municipiul Beiuș, în calitate de beneficiar, anunță începerea activităților proiectului „Construirea de locuințe pentru tineri, în Municipiul Beiuș, Județul Bihor“, cod C10-I2-70. Proiectul se desfășoară în urma semnării contractului de finanțare nr. 138417 / 08.12.2022, depus în cadrul apelului de proiecte PNRR/2022/C10/I2, Runda 1 a Componentei 10 - Fondul local din cadrul Programului Național de Redresare și Reziliență.
28 Martie 2024, 08:30
Comunicat finalizare proiect: Centru Educațional Multifuncțional „Octavian Goga”
Anunțuri
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, în calitate de Autoritate de Management, Agenția de Dezvoltare Regională Nord-Vest, în calitate de Organism Intermediar, și Unitatea Administrativ-Teritorială Municipiul Marghita, în calitate de Beneficiar, anunță finalizarea proiectului: CENTRU EDUCAȚIONAL MULTIFUNCȚIONAL ”OCTAVIAN GOGA", Cod SMIS 125905.
25 Martie 2024, 09:30
Comunicat finalizare proiect: Centru Multifuncțional Recreativ Marghita
Anunțuri
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, în calitate de Autoritate de Management, Agenția de Dezvoltare Regională Nord-Vest, în calitate de Organism Intermediar, și Unitatea Administrativ-Teritorială Municipiul Marghita, în calitate de Beneficiar, anunță finalizarea proiectului: ”Centru Multifuncțional Recreativ Marghita", Cod SMIS 125904.
25 Martie 2024, 08:16
Comunicat finalizare proiect: Reabilitarea, modernizarea și dotarea spațiilor Bibliotecii Municipale ”loan Munteanu” din Marghita
Anunțuri
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, în calitate de Autoritate de Management, Agenția de Dezvoltare Regională Nord-Vest în calitate de Organism Intermediar pentru Programul Operațional Regional 2014-2020, și Unitatea Administrativ-Teritorială Municipiul Marghita, în calitate de Beneficiar, anunță finalizarea proiectului: „Reabilitarea, modernizarea și dotarea spațiilor Bibliotecii Municipale ”loan Munteanu” pentru a crea un centru cultural-recreativ, modernizarea parcului central si realizarea culoarului pietonal de legătură în zona centrală pentru a integra zona cultural-socială centrală a municipiului", cod SMIS 123125.
25 Martie 2024, 07:33
Distrigaz: Întrerupere planificată gaze naturale
Anunțuri
Pentru realizarea punerii în funcțiune a conductei de gaze naturale, presiune medie, din strada Ogorului (Centura Oradea), ca urmare a finalizarii lucrărilor de relocare, se va proceda la întreruperea temporară a alimentarii cu gaze naturale în data de 27.03.2024, intervalul orar 11-14.
23 Martie 2024, 08:30
SC REMATINVEST SRL angajează șofer transport marfă
Anunțuri
SC REMATINVEST SRL angajează șofer transport marfă. 
18 Martie 2024, 01:29
Anunț Primăria Câmpani: ceremonie militară și religioasă cu ocazia dezvelirii Monumentului Eroilor Neamului uciși pe 3 martie 1919 în satul Sighiștel
Anunțuri
În semn de respect și recunoștință pentru jertfa martirilor neamului, Primăria Comunei Câmpani împreună cu Garnizoana Oradea organizează ceremonia militară și religioasă cu ocazia dezvelirii Monumentului Eroilor Neamului uciși în data de 3 martie 1919 în satul Sighiștel.
29 Februarie 2024, 14:17
Distri Fresh Internațional SRL - Ciocu' Mic face angajări
Anunțuri
Distri Fresh Internațional SRL - CIOCU ' MIC angajează șoferi categoria C și C+E, cu experiență în transport frigorific.
27 Februarie 2024, 12:04
Municipiul Beiuș anunță începerea activităților proiectului „Reabilitarea termoenergetică a clădirii Grădiniței cu Program Prelungit Nr. 1, Beiuș“
Anunțuri
UAT Municipiul Beiuș, în calitate de beneficiar, anunță începerea activităților proiectului „Reabilitarea termoenergetică a clădirii Grădiniței cu Program Prelungit Nr. 1, Beiuș“, cod C5-B2.1.a-31.
20 Februarie 2024, 08:15
Comunicat de presă finalizare proiect „Promovarea producției de energie din surse regenerabile pentru consum propriu”
Anunțuri
Societatea PGS SOFA & CO S.R.L. anunță finalizarea implementării proiectului „Promovarea producției de energie din surse regenerabile pentru consum propriu”, cod SMIS 161053.
01 Februarie 2024, 15:35
Anunț de presă: Finalizarea proiectului „Dezvoltarea societății PENSIUNEA ANA SRL prin retehnologizarea echipamentelor”
Anunțuri
S.C. PENSIUNEA ANA S.R.L. cu sediul în str. Sat Beliș, nr. 105, Comuna Beliș, Beliș, jud. Cluj, cod poștal 407075, România, CUI RO 17241712, J12/515/2005, implementează proiectul cu titlul: „Dezvoltarea societății PENSIUNA ANA SRL prin retehnologizarea echipamentelor”, cod SMIS 161645, cofinanțat prin Fondul European de Dezvoltare Regională, în baza contractului de finanțare nr. 1124/ POC/411/AS/30.06.2023 încheiat cu Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene în calitate de Autoritate de Management prin Programul Operațional Competitivitate 2014-2020.
30 Ianuarie 2024, 15:58
Anunț începere implementare proiect: „Amplasare panouri fotovoltaice pe hala de producție”
Anunțuri
CONGIPS S.A. anunţă începerea activităţilor proiectului „AMPLASARE PANOURI FOTOVOLTAICE PE HALA DE PRODUCTIE”, finanţat prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, Componenta C6. Energie, Măsura de investiții I.1. Ministerul Energiei in calitate de coordonator de reforme si/sau investitii Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR).
23 Ianuarie 2024, 12:40
Anunț demarare proiect ”Implementare centrală fotovoltaică cu puterea instalată de 0,99 MWp în cadrul companiei OPTIMEDIA SRL”
Anunțuri
SC OPTIMEDIA SRL, în calitate de Beneficiar, anunță demararea proiectului ”Implementare centrală fotovoltaică cu puterea instalată de 0,99 MWp în cadrul companiei OPTIMEDIA SRL” RUE: 38 , proiect finanțat prin Planul Național de Redresare și Reziliență, Componenta C6. Energie, Măsura de investiții - Investiția I.1 – Noi capacități de producție electrică din surse regenerabile, pentru proiectul de investiție.
22 Ianuarie 2024, 08:51
Comunicat finalizare proiect Tecor Industries
Anunțuri
Societatea TECOR INDUSTRIES S.R.L., în calitate de Beneficiar, anunță finalizarea activităților eligibile din cadrul proiectului “Extinderea capacității de producție din cadrul societății TECOR INDUSTRIES SRL prin construirea unei hale de producție și achiziția de echipamente performante în Mun. Oradea, jud. Bihor”, cod SMIS 114703, finanțat prin Programul Operațional Regional 2014-2020, Axa prioritară 2: “Îmbunătățirea competitivității întreprinderilor mici și mijlocii”, Prioritatea de investiții 2.2: “Sprijinirea creării și extinderea capacităților avansate de producție și dezvoltarea serviciilor”.
31 Decembrie 2023, 14:00
Reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră prin achiziția de sistem fotovoltaic pentru Perind SA
Anunțuri
Proiectul “REDUCEREA EMISIILOR DE GAZE CU EFECT DE SERĂ PRIN ACHIZIȚIA DE SISTEM FOTOVOLTAIC PENTRU PERIND SA”, finanţat prin Programul Operaţional Infrastructura Mare 2014 -2020, cod SMIS 2014 +161285 a fost implementat de către SC PERIND SA, cu o valoare totală de 766,106.66 lei din care 633,626.05 lei reprezintă finanţare nerambursabilă.
30 Decembrie 2023, 13:18
Comunicat finalizare proiect SC Velcarn SRL
Anunțuri
Societatea VELCARN SRL, CUI  27429803, înregistrată sub numărul  J05/1193/2010 la Registrul Comerțului, în calitate de Beneficiar, anunță finalizarea proiectul cu titlul ” Investiții în activități productive pentru consolidarea poziției pe piață a VELCARN SRL”, Cod SMIS 160021, finanțat prin Programul Operațional Competitivitate 2014-2020, Axa Prioritara 4 - Sprijinirea ameliorării efectelor provocate de criză în contextul pandemiei de COVID-19 și al consecințelor sale sociale și pregătirea unei redresări verzi, digitale și reziliente a economiei, Prioritatea de investiții: Sprijinirea ameliorării efectelor provocate de criză în contextul pandemiei de COVID-19 și consecințelor sale sociale și pregătirea unei redresări verzi, digitale și reziliente a economiei", Acțiunea 4.1.1 Investiții în activități productive.
29 Decembrie 2023, 12:44
Anunţ de finalizare proiect comuna Drăgești
Anunțuri
Subscrisa UAT comuna Drăgești, cu sediul în localitatea Drăgești, str. Principală nr. 64, județul Bihor, având cod fiscal 4784202, reprezentată legal prin Primar – Delia Farcaș în calitate de reprezentant legal  pentru proiectul „Înființare și dotare Centru Comunitar Integrat în Comuna Drăgești, județul Bihor”, respectiv în calitate de beneficiar a contractului de finanțare nr. 7150/08.10.2021, a derulat, începând cu data de 08-04-2020 proiectul mai sus menționat, realizat de comuna Drăgești, Cod SMIS 147048 în cadrul  Regio - Programul Operațional Regional (POR 2014-2020), Axa prioritară 8 – Dezvoltarea infrastructurii de sănătate și sociale, Prioritatea de investiții 8.1 - „Investiții în infrastructurile sanitare și sociale care contribuie la dezvoltarea la nivel național, regional și local, reducând inegalitățile în ceea ce privește starea de sănătate, promovând incluziunea socială prin accesul la serviciile sociale, culturale și de recreere, precum și trecerea de la serviciile instituționale la serviciile prestate de comunități”.
29 Decembrie 2023, 12:18
Nokian Tyres vă urează SĂRBĂTORI FERICITE!
Anunțuri
Nokian Tyres vă urează SĂRBĂTORI FERICITE!
Din Oradea, împreună, pornim în călătoria către o lume mai sigură! LA MULȚI ANI!
29 Decembrie 2023, 08:40
Primăria Oradea vă urează Sărbători binecuvântate! La mulți ani!
Anunțuri
Primăria Oradea vă urează Sărbători binecuvântate! La mulți ani!
29 Decembrie 2023, 07:41
Finalizarea proiectului „Dezvoltarea companiei S.C. DUR FOREST S.R.L. pe piața de prelucrare a lemnului”
Anunțuri
S.C. DUR FOREST S.R.L. cu sediul în Municipiul Marghita, Strada Arany Janos, nr. 126, cod poștal 415300, județul Bihor, CUI 29578054, J5/65/2012, a implementat proiectul cu titlul: „Dezvoltarea companiei S.C. DUR FOREST S.R.L. pe piața de prelucrare a lemnului”, cod SMIS 111834, co-finanțat prin Fondul European de Dezvoltare Regională, în baza contractului de finanțare nr. 2378/20.06.2018 încheiat cu Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice în calitate de Autoritate de Management pentru programul operațional Regional 2014-2020 și Agenția de dezvoltare Regională Nord-Vest, în calitate de Organism Intermediar.
27 Decembrie 2023, 17:04
Anunț de finalizare a implementării proiectului „Achiziție de utilaje la Agromec Oradea SA”
Anunțuri
AGROMEC ORADEA SA, cod de identificare fiscală RO 7347628, înregistrată la Registrul Comerțului sub nr. J5/572/1995, cu sediul în  Municipiul Oradea, STR. VĂMII, Nr. 49, Județ Bihor, a derulat începând cu data de 15.02.2023 și a finalizat implementarea în 22.12.2023, pentru proiectul nr. cod RUE 625, cod SMIS 158618, intitulat: „ACHIZIȚIE DE UTILAJE LA AGROMEC ORADEA SA”, co-finanţat din Fondul European de Dezvoltare Regională, prin Programul Operațional Competitivitate 2014-2020, în baza Contractului de finanţare nr. 8/625/POC/4.1.1. BIS încheiat cu Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, în calitate de Autoritate de Management pentru Programul Operațional Competitivitate 2014-2020, în data de 15.12.2022.
27 Decembrie 2023, 15:00
Anunț finalizare proiect „Extindere și modernizare Școala cu clasele I-VIII, sat Galoșpetreu, comuna Tarcea”
Anunțuri
Comuna Tarcea, în calitate de beneficiar, anunță finalizarea proiectului „EXTINDERE ȘI MODERNIZARE ȘCOALA CU CLASELE I-VIII, SAT GALOȘPETREU, COMUNA TARCEA”, cod SMIS 122967. Proiectul a fost finanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională (FEDR) prin Programul Operațional Regional 2014-2020, Axa prioritară 10 Îmbunătățirea infrastructurii educaționale, Prioritatea de investiții 10.1 Investitiile în educație, și în formare, inclusiv în formare profesională, pentru dobândirea de competențe și învățare pe tot parcursul vieții prin dezvoltarea infrastructurilor de educație și formare, proiectul fiind încadrat în Obiectivul Specific 10.1 Creșterea gradului de participare la nivelul educației timpurii și învățământului obligatoriu, în special pentru copii cu risc crescut de părăsire timpurie a sistemului.
27 Decembrie 2023, 09:24
Anunț finalizare proiect „Îmbunătățirea infrastructurii educaționale în comuna Sălard, județul Bihor”
Anunțuri
Comuna Sălard, în calitate de beneficiar, anunță finalizarea proiectului „Îmbunătățirea infrastructurii educaționale în comuna Sălard, județul Bihor”, cod MySMIS 121573. Proiectul a fost finanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională (FEDR) prin Programul Operațional Regional 2014-2020, Axa prioritară 10 Îmbunătățirea infrastructurii educaționale, Prioritatea de investiții 10.1 Investițiile în educație, și  formare, inclusiv în formare profesională, pentru dobândirea de competențe și învățare pe tot parcursul vieții prin dezvoltarea infrastructurilor de educație și formare, proiectul fiind încadrat în Obiectivul Specific 10.1 Creșterea gradului de participare la nivelul educației timpurii și învățământului obligatoriu, în special pentru copii cu risc crescut de părăsire timpurie a sistemului. Perioada de implementare a proiectului este 01.03.2018 – 31.12.2023.
27 Decembrie 2023, 07:34
Finalizarea proiectului „Dezvoltarea societății EUROMEDICALS SRL prin investiții destinate serviciilor medicale”
Anunțuri
S.C. EUROMEDICALS S.R.L. cu sediul în Municipiul Oradea, Str. Tudor Vladimirescu, nr. 8, ap. 40, judeţul Bihor, CUI 15526551, J05/774/2003, a implementat proiectul cu titlul: „Dezvoltarea societății EUROMEDICALS SRL prin investiții destinate serviciilor medicale”, cod SMIS 161189, co-finanţat prin Fondul European de Dezvoltare Regională, în baza contractului de finanţare nr. 305 / POC / 411/ AM / 28.04.2023 încheiat cu Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene în calitate de Autoritate de Management prin Programul Operațional Competitivitate 2014-2020.
22 Decembrie 2023, 14:31
S-a finalizat proiectul privind implementarea de măsuri active de conservare pe teritoriul sitului Natura 2000 ROSCI0240 Tășad
Anunțuri
Agenția Națională pentru Arii Naturale Protejate (ANANP) în calitate de beneficiar și lider al parteneriatului între Județul Bihor - Consiliul Județean Bihor și unitatea administrativ teritorială Drăgești anunță finalizarea proiectului ”Implementarea de măsuri active de conservare pe teritoriul sitului de importanță comunitară ROSCI0240 Tășad”, cod smis 152285.
22 Decembrie 2023, 13:46
Anunț de finalizare a proiectului „Dezvoltarea companiei INTER RISK SRL prin eficientizare și retehnologizare”
Anunțuri
INTER RISK SRL, cod de identificare fiscală 36218740, înregistrată la Registrul Comerțului sub nr. J5/1229/2016, cu sediul în Municipiul Oradea, Str. Pitagora nr. 10, cod postal 410057, județul Bihor, a derulat începând cu data de 17.01.2023 proiectul cod RUE 1211, SMIS 159372 intitulat: „Dezvoltarea companiei INTER RISK SRL prin eficientizare și retehnologizare”, co-finanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională, prin Programul Operațional Competitivitate 2014-2020, în baza Contractului de finanțare încheiat cu Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, în calitate de Autoritate de Management pentru Programul Operațional Competitivitate 2014-2020.
22 Decembrie 2023, 12:05
 1  3  
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6645 RON
  • 1 EUR = 4.9714 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON