URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 27 IULIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
E clar că s-a dereglat grav clima și, chiar dacă de acum înainte vom fi cuminți și nu vom mai atenta la stratul de ozon, nu vom mai polua planeta, nu vom mai împuți aerul cu noxele de la automobile, tot va mai fi nevoie de jumătate de secol pentru ca temperatura planetei să scadă.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Dacă are de returnat un credit modic, luat, să zicem, pentru o mașină, dar i se ivește șansa să cumpere și o casă la doar a șasea parte din preț, iar pentru această achiziție ar fi nevoie să contracteze încă un împrumut, sunt convins că aproape niciun om cu capul pe umeri nu ar sta mult pe gânduri, ci ar profita de posibilitatea să aibă și casa. Cu atât mai mult cu cât, repet, ar fi la nici 17% din prețul real.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că aducerea antrenorului Gustavo Aragolaza și preparatorului Maurizio Miele la FC Bihor este o mișcare strategică bună? Că va da roade?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În ultimele săptămâni, atenția publică a fost îndreptată spre reglementarea testelor rapide antidrog utilizate de Poliția Rutieră. După multe bâlbe ale guvernanților, printr-o nouă OUG s-a stabilit că permisele retrase vor fi restituite titularilor dacă în termen de 72 de ore nu sosesc rezultatele testelor efectuate la medicina legală.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
După stabilirea diagnosticului de diabet de tip 2, medicul va elabora o strategie terapeutică în concordanță cu existența factorilor de risc existenți (în principal cardiovasculari și renali), de obiceiurile alimentare și de modul de viață al pacientului. De asemenea, medicul va prescrie și unele măsuri igienico-dietetice de tratament constând într-un regim alimentar echilibrat și o activitate fizică regulată. Aceste măsuri sunt de multe ori primordiale pentru ameliorarea echilibrului glicemiei.
22 Februarie 2024, 10:47

Ciuta şi judeţul: Despăgubiri de la CJ Bihor pentru că a lovit un animal pe un drum nesemnalizat

Ciuta şi judeţul: Despăgubiri de la CJ Bihor pentru că a lovit un animal pe un drum nesemnalizat foto: arhivă / generic
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Consiliul Judeţean Bihor trebuie să-i plătească unui avocat orădean în jur de 14.000 lei, contravaloarea reparaţiilor maşinii avariate după ce omul a lovit o ciută pe un drum judeţean între Miersig şi Păuşa, într-o zonă în care şoseaua este mărginită de o pădure.

Aşa a decis recent Judecătoria Oradea, obligând instituţia să-i achite omului şi dobânzi penalizatoare, și nu oricum, ci de la data introducerii acţiunii, adică din 2021 până la plata efectivă.

Motivul? Deşi CJ Bihor este administrator al drumului judeţean, iar şoseaua şerpuiește mai bine de 3 kilometri prin desiş, drumarii au montat pe porţiunea cu pricina doar 2 indicatoare de avertizare asupra pericolului de trecere a animalelor sălbatice, şi acelea fără plăcuţe care să arate distanţa în metri a zonei de acţiune.

Rămâne de văzut ce vor hotărî magistraţii Tribunalului şi cei de la Curtea de Apel, unde procesul continuă. Dacă tot e aşa, Bihorel le-ar propune administratorilor pădurilor să se înscrie să ceară și ei daune pentru ciuta care şi-a dat duhul în urma izbiturii.

Că doar şi sălbăticiunea a fost victimă nevinovată a indolenţei drumarilor...

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
8 Comentarii
Intuiție
Oare avocatul nu putea deduce cu mijloacele din dotare, prin intuiție, că în pădure pot fi animale? Are nevoie de înscrisuri.
Postat 23 Februarie 2024, 18:20 de marginan
KP
Nu se montează pe drumuri județene și naționale plasă
Postat 23 Februarie 2024, 17:12 de Sandu2100
Pe la pădurea de la Miersig este drum sau grădină zoologică?
Că dacă-i și una și alta, atunci administratorul drumului are obligația de a monta plasă de protecție și "coridor" dedicat de traversare, așa cum se face în astfel de cazuri oriunde pe planetă unde oamenii sunt civilizați și aleșii sunt responsabili.
Postat 23 Februarie 2024, 07:04 de KP
Justitia roamana = Univers paralel & special
Judecătoarea l-a întrebat pe tatăl uneia dintre victimele decedate daca fiul său este în sală.
Postat 22 Februarie 2024, 15:58 de excalibur
Cand esti din sistem
Avocatul lovea caprioara si daca erau indicatoare acolo, dar relatii in sistemul asta de speciali.. oare fusa judecator pana s-a pensionat la 40 de ani?
Postat 22 Februarie 2024, 14:57 de unu
In Ungaria plateste soferul care loveste o salbaticiune
pe soselele din Ungaria esti bun de plata daca lovesti o caprioara sau un mistret, si deloc putzin
Postat 22 Februarie 2024, 12:06 de AltiusCitiusCrisius
Dacă ești avocat
Îți umblă mintea cum să folosești portițele din sistem. Și dacă era semnalizat drumul tot lovea animalul.
Postat 22 Februarie 2024, 11:59 de CivisUlpianum
da de unde
Mai multe semne de circulatie nu se pune, nici limitator de viteza. Se impune la anumite persoane cu anumite meserii si functii sa li se dea masina antemergatoare cu girofar si portavoce. Sa sperie jivinele, copii cu mingea, biciclistii si carutasii, pt ca deh....vin ei care "nu stiu sa conduce". Intreb si eu pt un prieten.....daca erau semne de evertizare din 10 in 10 metri ciuta nu mai trecea, iar soferul isi impingea masina? Avem glume in program!!!
Postat 22 Februarie 2024, 11:40 de Christa
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5785 RON
  • 1 EUR = 4.969 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON