URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 04 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Acum ceva ani s-a făcut o analiză a calificării pe care o aveau slujbașii CNAIR, pentru că lumea era intrigată de ce nu se mișcă lucrurile în atât de sensibilul domeniu al construirii de autostrăzi. S-a constatat că mare parte dintre cei care luau salariile pe acolo erau ori absolvenți de teologie, ori profesori de română.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
25 Aprilie 2024, 10:04

Lucrările la centrul de recuperare pe care Mihai Neşu îl construiește lângă Oradea sunt în stadiu avansat. Cum poți ajuta (FOTO/VIDEO)

Lucrările la centrul de recuperare pe care Mihai Neşu îl construiește lângă Oradea sunt în stadiu avansat. Cum poți ajuta (FOTO/VIDEO) (Sursa foto: Facebook - Mihia Nesu Foundation)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Fundaţia fostului fotbalist Mihai Neşu are nevoie în continuare de sprijin financiar pentru a construi Complexul de recuperare pentru copiii cu dizabilităţi "Sfântul Nectarie", de lângă Oradea, realizat integral din donaţii. Zilele trecute, pe pagina de Facebook a fundaţiei au fost publicate mai multe imagini şi videoclipuri care arată cât de avansat este şantierul.

Spre final

În imaginile publicate pe reţeaua de socializare se vede că lucrările sunt în toi în această perioadă. Toate clădirile au fost ridicate şi se află la stadiul de finisaje.

În biserica construită în stil grecesc se lucrează la picturile de pe pereţi. După Paşte, pictorul va începe munca în ultima încăpere, în naos.

La clădirea unde au fost amenajate cinci spaţii de cazare au fost montate aproape toate piesele de mobilier din interior, iar în clădirea dedicată terapiilor sunt amenajate birourile şi sălile de terapii, după ce s-au montat parchetul, gresia şi faianţa.

Deasupra arenei de echitaţie, care a fost finalizată, sunt în construcţie încă două spaţii de cazare. Vizavi de arenă se află un teren de fotbal, care a fost dat în folosinţă încă de la începutul acestui an. 

Pe pagina de Facebook au fost publicate şi imagini din dronă în care se vede inclusiv grădina senzorială. Acolo a fost amenajat un iaz şi au fost plantate mai multe flori, precum şi arbuşti.

„Grădina noastră senzorială are forma unei flori, iar fiecare petală a florii va avea avea un anumit rol, vom avea: partea tactilă, partea vizuală, partea olfactivă, partea auditivă, aducând astfel stimularea senzorială la nivelul cunoaşterii din natură. Aleile şi podul vor fi colorate. În simularea foto, făcută de Mihai Nesu, puteţi să vă faceţi o idee cum vor arăta. Grădina va fi deschisă şi publicului larg, oamenilor care doresc să susţină persoanele cu dizabilităţi şi să ne viziteze. La fel vor fi şi biserica, terenul de fotbal, piscina, locul de joacă, o parte din ele având şi scopul de a ne ajuta să ne susţinem financiar măcar o parte din cheltuielile cu centrul de recuperare", au scris reprezentanţii ONG-ului.

Cum se poate dona

După cum se ştie, Neşu construieşte în satul Cihei, lângă Oradea, un complex unic în România, din donaţii, în care să fie îngrijiţi copiii cu probleme motorii sau neurologice.

Doritorii pot susţine proiectul Fundaţiei Mihai Neşu trimiţând un mesaj cu textul "Cred" la numărul 8844 abonându-se astfel lunar să redirecţioneze 2 euro către ONG.

Se poate dona orice sumă de bani prin transfer bancar în conturile RO63BTRLRONCRT0246793101 în lei, RO13BTRLEURCRT0246793101 în euro şi RO17BTRLUSDCRT0246793101 în dolari, dar şi direct, pe site-ul Mihainesu.shopia.ro.

Fundaţia fostului fotbalist orădean are deja un centru de recuperare, la parterul unui bloc din Oradea, deschis în 2015.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
As fi donat,
dar a inceput cu ridicarea bisericii! Ok, sa ramana cu ea, in fond nu e o alegere proasta, popii au bani.
Postat 25 Aprilie 2024, 19:01 de pinonel
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.65 RON
  • 1 EUR = 4.9764 RON
  • 1 HUF = 0.0128 RON