URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 05 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Acum ceva ani s-a făcut o analiză a calificării pe care o aveau slujbașii CNAIR, pentru că lumea era intrigată de ce nu se mișcă lucrurile în atât de sensibilul domeniu al construirii de autostrăzi. S-a constatat că mare parte dintre cei care luau salariile pe acolo erau ori absolvenți de teologie, ori profesori de română.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
25 Aprilie 2024, 17:31

E oficial: Ilie Bolojan candidează din nou la șefia Consiliului Județean Bihor, iar Florin Birta, la Primăria Oradea!

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

PNL Bihor rupe misterul. După ce în ultima perioadă tot mai mulți își puneau întrebarea dacă Ilie Bolojan va mai candida sau nu, PNL Bihor anunță că acesta va concura pentru un nou mandat la președinția Consiliului Județean Bihor, iar Florin Birta va intra din nou în cursă pentru conducerea Primăriei Oradea.

„În cadrul ședinței Colegiului Director Județean al PNL Bihor care a avut loc azi, 25 aprilie, au fost desemnați, în calitate de candidați la alegerile locale din 9 iunie, domnul Ilie Bolojan pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Bihor și domnul Florin Birta pentru funcția de primar al Municipiului Oradea”, se anunță într-un scurt comunicat de presă transmis joi după-amiază de PNL Bihor.

Informarea mai precizează și că „listele de candidați pentru Consiliul Județean Bihor și pentru Consiliul Local al Municipiului Oradea vor fi anunțate în zilele următoare”.

Candidatură sub semnul întrebării

Așa cum BIHOREANUL a mai scris, până joi după-amiază, PNL Bihor rămăsese singura organizație liberală din țară care nu făcuse public numele candidatului la Consiliul Județean, chiar dacă figura actualului președinte al CJ Bihor și al PNL Bihor, Ilie Bolojan, este afișată pe bannere.

BIHOREANUL a aflat că Bolojan era tentat să nu se înscrie în cursă, decizia finală depinzând de un sondaj de opinie ale cărui rezultate au fost furnizate miercuri.

De altfel, inclusiv în conferința de presă de joi, Ilie Bolojan a fost întrebat de BIHOREANUL dacă va candida pentru un nou mandat, iar președintele PNL Bihor a refuzat să se pronunțe: „Aceste chestiuni vor fi anunțate prin sistemele partidelor politice, în zilele următoare. Oricum marți trebuie închisă depunerea candidaturilor, deci nu mai e mult până atunci”, a spus Ilie Bolojan.

În unanimitate, fără Bolojan și fără Mălan

Potrivit surselor BIHOREANULUI, deciziile privind candidaturile lui Florin Birta la Primăria Oradea și respectiv Ilie Bolojan la CJ Bihor au fost luate joi, pe rând, în unanimitate, în cadrul unei ședințe a Biroului Politic Județean, care are 35 de membri, în absența atât a lui Bolojan, cât și a vicepreședintelui CJ Bihor Mircea Mălan, ambii fiind plecați în județ.

Deși analizată într-un sondaj intern, varianta ca acesta din urmă să fie desemnat drept candidat al PNL Bihor la șefia Consiliului Județean nu a fost nici măcar discutată.

„Ședința a fost condusă de Dumitru Țiplea (n.r. - prefectul județului) în calitate de secretar general și nu a durat mai mult de 20 de minute. Nu au fost prezentate rezultatele sondajului, oricum se știa că maxim de șanse le avem cu Bolojan. Prima oară a fost supusă votării candidatura lui Birta, apoi a lui Bolojan, amândouă au fost votate cu unanimitate și fără alte discuții”, au afirmat sursele din PNL Bihor.

Vor maxim cu Bolojan

Liberalii bihoreni au avut un sondaj, recent încheiat, menit să le indice dacă în varianta cu Mălan candidat PNL Bihor în locul lui Bolojan, ar putea să-și asigure o majoritate de cel puțin jumătate plus unu din numărul total al mandatelor atât la CJ Bihor, cât și la Consiliul Local Oradea.

Surse din PNL Bihor susțin că Bolojan era tentat să „transfere” candidatura lui Mălan, însă se pare că sondajul a arătat că acesta nu ar reuși să asigure profitul așteptat pentru candidații la cele două consilii, și nici pentru candidații la primăriile din județ și la consiliile locale.

Decizia adoptată de BPJ urmează să fie validată într-o nouă ședință, a Consiliului Director Județean, care are 123 membri și care este în desfășurare joi seara.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
17 Comentarii
It's Alive!
Am avut emotii fantastice. Ce alternative avea? Se intorcea la meseria de baza(care o fi aia?) sau se angaja in mediul privat? Despre demisia in 6 luni nu mai zice nimeni nimic.
Postat 27 Aprilie 2024, 13:36 de 1x1
Totuși, rămân cu o curiozitate
Dacă nu vroia să candideze la cj, ce avea în plan? Să se retragă, să meargă în capitală?
Postat 27 Aprilie 2024, 06:03 de Vio_427
@MODERATOR
No buna așa.
Postat 26 Aprilie 2024, 22:09 de Sandu2100
vasi/adi13
Te-ai dat de gol ca ai n-șpe mii de conturi. Nu-ți e rușine sa mai comentezi???
Postat 26 Aprilie 2024, 19:04 de Sandu2100
@Moderator
Eram sigur ca eu sunt amenintat cu suspendarea. Nici nu am comentat aici, doar v-am atras atrntia. Nu am raportst de zeci de ori, asa bine merge trimitere , apesi si nu se intampla nimic.
Postat 26 Aprilie 2024, 19:00 de vasi13
Bolojan in PSD
PSD te mananca cat de curand, si pe marioneta de PNL, care se comporta exact ca PSD, aceeasi doctrina au ambele partide. Doctrina e doar asa, in fond membrii stiu un singur lucru, sa fure, sa se imbogateasca gasca din partid, pe spatele fraierilor ce il voteaza
Postat 26 Aprilie 2024, 18:57 de sanduivanov
Verificarea conturilor
Asta trebuie
Postat 26 Aprilie 2024, 18:03 de Sandu2100
RE: Verificarea conturilor
Fiecare cont e asociat unei adrese de email valide, diferite. Fiecare persoană poate să își facă mai multe conturi, dacă așa simte nevoia - câte adrese de email valide are, cu condiția să nu folosească numele unor persoane. Câtă vreme sunt doar nickname-uri și majoritatea comentatorilor preferă să se ascundă îndărătul anonimatului, nu e nici o problemă, nu avem ce să verificăm conturile. Noi urmărim ideile și comentariile, iar pe cele care depășesc buna cuviință instaurată prin regulament, le moderăm. Dacă e o practică repetată, suspendăm conturi sau le ștergem definitiv. Problema nu e numărul de conturi, ci lipsa bunul simț care ar trebui să guverneze comunicarea în spațiul public, indiferent că avem o identitate asumată sau nu.
Postat 26 Aprilie 2024, 18:17 de Moderator
@MODERATOR.
Il vedeti pe sandu2100 cum ma provoaca,nici nu am comentat aici. Si daca spun ceva iar eu sunt cel amenintat cu blocarea
Postat 26 Aprilie 2024, 16:06 de vasi13
RE: @MODERATOR.
Vasi13, e suficient să reclami o singură dată un comentariu, nu repetat, de zeci de ori.
Postat 26 Aprilie 2024, 17:26 de Moderator
RE: @MODERATOR.
V-am zis, urmează să vă suspendăm pe amândoi, pentru că vă provocați reciproc și ne ocupați timpul aiurea.
Postat 26 Aprilie 2024, 17:23 de Moderator
sandu2102
Bolojan nu are nevoie de campanie, in schimb tu și propaganda sunteți in campanie din octombrie 2020
Postat 26 Aprilie 2024, 12:53 de Sandu2100
ilie buldozerul si birta fetita
Cam tarziu sia anuntat candidadura betonatorul. Probabil sia renegociat procentele din spagi pt lucrari date la fratii lui de la biserica
Postat 26 Aprilie 2024, 12:36 de sandu2102
Grigore
Cu 83% o sa câștige
Postat 26 Aprilie 2024, 11:43 de Sandu2100
Bravo ILIE!!!
In urma sondajelor recente, aseară s-a făcut urmatorul anunt: https://ibb.co/TPr5bdQ
Postat 26 Aprilie 2024, 08:54 de Smiley
Bolojan da, Birta nu stiu
Cred ca s-a saturat si Bolo de atatea comentarii si carcoteli. Ma mira ca il mai sustine pe birta, cel complet absent.
Postat 26 Aprilie 2024, 08:44 de poiu
BRAVO !!!
Doamne ajuta la cat mai multe mandate ! E lesne de inteles ca va castiga ,rezultatele se vad si se aud in toata Romania , restul candidatilor sunt zero pe langa Bolo , n-ar fi in stare nici sa intretina ce a realizat Bolo , dar sa mai avanseze . ORADEA THE BEST !!
Postat 26 Aprilie 2024, 01:42 de Mare_blue17
Piranda
Dupa cum vezi Bolojan și Birta nu are nevoie de campanie, Orădenii si Bihorenii vad ce se face.
Postat 25 Aprilie 2024, 20:18 de Sandu2100
Hopa!!!!!!
Mult s-a invirtit, s-a sucit ( s-a scremut -scuzati) Pina ce au inceput pe sit laudele. Semn ca este mai putin convins.
Postat 25 Aprilie 2024, 18:32 de Piranda
Foarte bine
Succes! Nu e totul perfect, dar perfect nu e nicaieri in lume. Plusurile sunt mai multe decat minusurile. Oricum ai intoarce lista de candidati, altii mai buni nu gasesti in acest moment.
Postat 25 Aprilie 2024, 17:55 de Riviera
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.65 RON
  • 1 EUR = 4.9764 RON
  • 1 HUF = 0.0128 RON