URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 06 MARTIE 2021
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Cine a construit la viaţa lui orice înjghebare mai mare decât un coteţ de găini ştie cât de complicată şi grea e viaţa când ai de-a face cu şantieriştii. Ne plângem, pe bună dreptate, că şantierele oraşului nu se termină niciodată la timp, uitând de fapt că marea realizare a Primăriei este că s-a străduit să le înceapă. Un caz clasic: Piaţa Ferdinand...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Diferenţa dintre Forin Cîţu şi Ludovic Orban e precum aceea dintr-un rocker veritabil şi ceea ce ilustrează porecla de Şică Mandolină ce s-a lipit de şeful liberalilor, de când cu prestaţiile sale artistice îndoielnice de prin emisiunile TV, menite să mai aducă o brumă de popularitate. E diferenţa între sunetul grav al unei chitare electrice şi acordul fals al unei mandoline prost manevrate, de un artist preocupat mai degrabă de reacţiile publicului decât de sonorităţile propriei creaţii...
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, Consiliul Judeţean Bihor a respins, cu opoziţia grupului UDMR şi a unei părţi din PSD, plângerea celor 21 de primari UDMR împotriva Regulamentului pentru curăţenie adoptat în decembrie, ce impune primăriilor cosirea de trei ori pe an a marginilor drumurilor asfaltate care traversează localităţile. Chestiunea Regulamentului pentru curăţenie este, însă, doar una dintre direcţiile de atac ale UDMR Bihor.
Vorba lu' Lulu
Lucian Cremeneanu
Printre miturile perpetuate la nesfârşit despre poporul nostru drag şi nepereche, cel al îndemânării şi priceperii la treburile practice este în Top 3. Suntem harnici ca nimeni alţii, ne pricepem la orice şi găsim soluţii geniale de evitare a soluţiilor din manuale.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți despre faptul că elevii pot din nou să meargă la școală în format fizic?
De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Cu mai mult de un deceniu în urmă, stabileam cu redacţia BIHOREANULUI apariţia în cadrul săptămânalului a unei rubrici intitulate sugestiv "Avocatul bihoreanului". De atunci şi până astăzi, aproape în fiecare săptămână, la început doar în ziar, iar odată cu dezvoltarea segmentului online şi în mediul virtual, am scris despre subiecte din mediul juridic despre care am apreciat că sunt de interes pentru publicul larg.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Situaţia sanitară din Franţa s-a degradat în ultimele zile. Între 15 şi 19 februarie numărul de cazuri pozitive a crescut cu 8 %, fapt explicat prin creşterea infecţiilor cu noile variante de virus. Actualmente varianta "britanică" are tendinţa de a deveni predominantă în marile oraşe (49% din testele RT-PCR pozitive, faţă de 6% pentru variantele "sud-africană" şi "braziliană").

Adrian Criș

redactor șef adjunct

Adrian Abrudan (pseudonim Criș) s-a născut la Oradea în 21 noiembrie 1969. A absolvit Liceul de Filologie-Istorie din Oradea, promoţia 1988 (actualul Colegiu Naţional Mihai Eminescu) şi apoi Facultatea de Filologie a Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj Napoca (1995).

În 1986 a debutat cu poezie în revista de cultură Familia, al cărei redactor şef, Alexandru Andriţoiu, îi schimbă prozaicul nume civil din buletin - Abrudan - cu cel „de scenă” - Criş.

În ultimii doi ani de facultate a lucrat ca reporter la cotidianul Tribuna Ardealului din Cluj, iar după absolvire şi revenirea în Oradea la Jurnal bihorean, Crişana, TVS, Antena 1 Oradea şi Radio Transilvania. În 2004 s-a alăturat redacţiei Bihoreanului, furnizând totodată corepondenţe Agenţiei Mediafax.

Este redactorul șef adjunct al publicației și un practicant al jurnalismului de investigație, remarcându-se prin serii de anchete de impact despre corupția din mediul universitar şi din administrația locală, dar îşi asumă şi articole de opinie, în care adesea comentează şi completează aspecte reliefate în textele de actualitate şi în cele de dezvăluiri.

În „Istoria presei orădene”, universitarul Florin Ardelean consemna că încă din perioada când lucra la Jurnal bihorean Adrian Criş s-a evidenţiat ca fiind „ziaristul cel rău”, căruia „curajul de a spune lucrurilor pe nume i-a atras simpatii şi antipatii, în proporţii egale”.

Este (re)căsătorit şi are doi copii.

Toate articolele scrise de Adrian Criș

Contact

adrian.cris@bihormedia.ro

Adrian Criș

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.0503 RON
  • 1 EUR = 4.8784 RON
  • 1 HUF = 0.0134 RON