URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 20 IANUARIE 2022
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
După cum ne-a explicat Primăria noua modalitate de taxare a maşinilor parcate în centrul Oradiei, eu am reţinut următoarele: pe parcările roşii parchează exclusiv maşinile roşii, pe parcările galbene, maşinile galbene, pe cele albe - maşinile albe, iar maşinile de restul culorilor sunt obligate să parcheze în parcările subterane şi supraterane.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Deşi practic meseria asta de trei decenii, azi, mâine, nu încetează să mă minuneze un fenomen permanent manifest în politica românească: modul în care se autodevorează coaliţiile de partide ajunse la guvernare, făcându-se cioburi înainte de-a apuca să furnizeze ceva substanţial naivilor de electori. A fost boala CDR-ului, a fost a USL-ului, este a guvernării de azi şi va fi, probabil, şi a celei de mâine...
Zic şi eu
Adrian Cris
În timp ce românii "se râd" că ar merita o zi liberă ca să dezbată cazul Djokovic, chestiunea energiei ticăie ca o bombă, atât de eficientă încât poate tranşa noul război rece dintre fosta URSS şi NATO, la doi paşi de noi. Acribia şi competenţa cu care "analizăm" situaţia de la antipozi nu ne scuteşte, însă, de facturi la gaz şi electricitate, pentru a căror rezolvare, ce să vezi, nu avem nici minuţie, nici pricepere.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Spitalele Judeţean şi Municipal din Oradea fuzionează, în scopul oferirii unor servicii medicale mai bune şi folosirii mai eficiente a fondurilor publice. Cum vi se pare decizia?
De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În contextul în care în ţara noastră se petrec numeroase accidente rutiere soldate cu consecinţe tragice, guvernanţii noştri încearcă să îi determine pe conducătorii auto să fie mai atenţi în trafic, pentru a reuşi să evite astfel de evenimente nedorite printr-o atenţie sporită şi o conduită cu caracter preventiv.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Refluxul gastroesofagian constă în reîntoarcerea conţinutului gastric sau duodenal în esofag şi reprezintă, probabil, cea mai frecventă afecţiune digestivă. Cauza cea mai importantă este insuficienta contracţie a sfincterului esofagian inferior (un "inel" muscular care închide esofagul inferior, nepermiţând alimentelor în curs de prelucrare din stomac să ajungă în esofag şi chiar în cavitatea bucală).

Adrian Criș

redactor șef adjunct

Adrian Abrudan (pseudonim Criș) s-a născut la Oradea în 21 noiembrie 1969. A absolvit Liceul de Filologie-Istorie din Oradea, promoţia 1988 (actualul Colegiu Naţional Mihai Eminescu) şi apoi Facultatea de Filologie a Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj Napoca (1995).

În 1986 a debutat cu poezie în revista de cultură Familia, al cărei redactor şef, Alexandru Andriţoiu, îi schimbă prozaicul nume civil din buletin - Abrudan - cu cel „de scenă” - Criş.

În ultimii doi ani de facultate a lucrat ca reporter la cotidianul Tribuna Ardealului din Cluj, iar după absolvire şi revenirea în Oradea la Jurnal bihorean, Crişana, TVS, Antena 1 Oradea şi Radio Transilvania. În 2004 s-a alăturat redacţiei Bihoreanului, furnizând totodată corepondenţe Agenţiei Mediafax.

Este redactorul șef adjunct al publicației și un practicant al jurnalismului de investigație, remarcându-se prin serii de anchete de impact despre corupția din mediul universitar şi din administrația locală, dar îşi asumă şi articole de opinie, în care adesea comentează şi completează aspecte reliefate în textele de actualitate şi în cele de dezvăluiri.

În „Istoria presei orădene”, universitarul Florin Ardelean consemna că încă din perioada când lucra la Jurnal bihorean Adrian Criş s-a evidenţiat ca fiind „ziaristul cel rău”, căruia „curajul de a spune lucrurilor pe nume i-a atras simpatii şi antipatii, în proporţii egale”.

Este (re)căsătorit şi are doi copii.

Toate articolele scrise de Adrian Criș

Contact

adrian.cris@bihormedia.ro

Adrian Criș

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.3575 RON
  • 1 EUR = 4.9447 RON
  • 1 HUF = 0.0139 RON