URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 19 MAI 2021
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Bolojan le-a spus actorilor că vor avea contracte pe durată determinată, urmând ca doar cei valoroși, în timp, să primească contracte permanente. Măsura nu are impact financiar, cam tot atât te costă un actor plătit pe perioadă determinată sau nu. Dar așa managerul are un as în mână și poate să-l țină în șah pe actorul care nu i se pare potrivit, leneș sau pur și simplu mai puțin talentat.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Nu-i prima oară când Bolojan vrea să rezolve probleme gingașe cu metode... inginerești. Ideea trecerii actorilor și instrumentiștilor pe contracte de muncă pe durată determinată, pentru „eficientizarea” actului cultural, reflectă un reflex al stilului managerial cu iz dictatorial care l-a făcut celebru - dar, fără îndoială, și eficient - pe fostul edil al Oradiei.
Zic şi eu
Adrian Cris
Ştiţi bancul cu olteanul care, când nu are ce face, se dezbracă şi îşi păzeşte hainele? Aşa şi Guvernul nostru, de parcă n-ar fi avut atâtea alte lucruri de făcut, serioase, s-a apucat să dea săptămâna trecută o Ordonanţă menită, cică, să "debirocratizeze activitatea în cadrul microîntreprinderilor". Concret, firmele cu până la 9 angajaţi nu mai sunt obligate să aibă fişa postului pentru aceştia şi nici regulament intern...
Vorba lu' Lulu
Lucian Cremeneanu
După experimentul Revista Familia, încheiat fără sinucideri în grup şi fără revolte populare, pe masa rece de tranşat a preşedintelui Ilie Bolojan a ajuns cultura audio-vizuală orădeană, chestiile alea la care mergi să baţi din palme ca prostu', când ai putea sta bine-mersi acasă sau să te plimbi cu gagica prin oraş. Chiar aşa! De ce să mergi la teatru, când poţi să te uiţi la un film? De ce să mergi la un concert, când poţi asculta pe YouTube o înregistrare făcută cu telefonul?
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Veţi merge în vacanţă vara aceasta?

De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În aceste zile, Parlamentul României dezbate în regim de maximă urgență o propunere legislativă vizând modificări importante ale codului de procedură penală. Originea acestor modificări se află într-o decizie din 7 aprilie a.c. a Curții Constituționale, nepublicată încă, decizie prin care au fost declarate neconstituționale mai multe prevederi din codul de procedură penală, judecătorii constituționali statuând, în esență, că „este necesar ca hotărârea judecătorească să fie redactată, motivată în fapt și în drept, la data pronunțării”.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Tratamentul medicamentos al ulcerului duodenal are 4 obiective majore: ameliorarea durerii, accelerarea procesului de vindecare a leziunii ulceroase, prevenirea recăderilor şi a complicaţiilor.

Adrian Criș

redactor șef adjunct

Adrian Abrudan (pseudonim Criș) s-a născut la Oradea în 21 noiembrie 1969. A absolvit Liceul de Filologie-Istorie din Oradea, promoţia 1988 (actualul Colegiu Naţional Mihai Eminescu) şi apoi Facultatea de Filologie a Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj Napoca (1995).

În 1986 a debutat cu poezie în revista de cultură Familia, al cărei redactor şef, Alexandru Andriţoiu, îi schimbă prozaicul nume civil din buletin - Abrudan - cu cel „de scenă” - Criş.

În ultimii doi ani de facultate a lucrat ca reporter la cotidianul Tribuna Ardealului din Cluj, iar după absolvire şi revenirea în Oradea la Jurnal bihorean, Crişana, TVS, Antena 1 Oradea şi Radio Transilvania. În 2004 s-a alăturat redacţiei Bihoreanului, furnizând totodată corepondenţe Agenţiei Mediafax.

Este redactorul șef adjunct al publicației și un practicant al jurnalismului de investigație, remarcându-se prin serii de anchete de impact despre corupția din mediul universitar şi din administrația locală, dar îşi asumă şi articole de opinie, în care adesea comentează şi completează aspecte reliefate în textele de actualitate şi în cele de dezvăluiri.

În „Istoria presei orădene”, universitarul Florin Ardelean consemna că încă din perioada când lucra la Jurnal bihorean Adrian Criş s-a evidenţiat ca fiind „ziaristul cel rău”, căruia „curajul de a spune lucrurilor pe nume i-a atras simpatii şi antipatii, în proporţii egale”.

Este (re)căsătorit şi are doi copii.

Toate articolele scrise de Adrian Criș

Contact

adrian.cris@bihormedia.ro

Adrian Criș

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.0326 RON
  • 1 EUR = 4.9268 RON
  • 1 HUF = 0.014 RON