Criza Covid-19 se agravează de la o zi la alta: în primele două săptămâni ale lunii august s-au îmbolnăvit aproape tot atât de mulţi bihoreni cât în celelalte 5 luni de pandemie la un loc. BIHOREANUL explică exploziile de noi cazuri, dezvăluie focarele care au contaminat judeţul, descrie categoriile de persoane cele mai expuse îmbolnăvirii şi prezintă efectele asupra sistemului sanitar local, măcinat el însuşi de infectări şi cu medici obosiţi, în pericol să fie copleşit chiar la finele acestei luni.
`
< Pagina precedentă 4 5 6 7 8 9 10 11 12 Pagina următoare >
Părerea noastră
Folclor de Bihor
Oamenii nu ar trebui să fie nervoşi neapărat pe scumpire, ci pe faptul că Primăria, tot din banii lor, a plătit în patru ani aproape 6 milioane de euro penalizări pentru că nu colectăm aşa cum ne cere UE. Aici sunt banii noştri! Ne plac fondurile nerambursabile, dar detestăm să respectăm condiţiile de aderare asumate de Statul Român.
Cu tupeu
Diferenţa dintre Forin Cîţu şi Ludovic Orban e precum aceea dintr-un rocker veritabil şi ceea ce ilustrează porecla de Şică Mandolină ce s-a lipit de şeful liberalilor, de când cu prestaţiile sale artistice îndoielnice de prin emisiunile TV, menite să mai aducă o brumă de popularitate. E diferenţa între sunetul grav al unei chitare electrice şi acordul fals al unei mandoline prost manevrate, de un artist preocupat mai degrabă de reacţiile publicului decât de sonorităţile propriei creaţii...
Zic şi eu
E momentul să ne gândim la deschidere, nu la noi închideri. Nu doar pentru că economiile se clatină şi oamenii o iau razna, ci şi pentru că, pur şi simplu, situaţia epidemiologică s-a îmbunătăţit. De la peste 10.000 noi cazuri descoperite zilnic în toamnă, am coborât la 2.000-3.000/zi, cu mai puţin de 1.000 de pacienţi în ATI şi sub 100 de decese. În Oradea, de la 450 de pacienţi, în spitalul Covid sunt mai puţin de 200...
Vorba lu' Lulu
Înainte de a fi nemulţumiţi de această nouă scumpire, ar trebui să înţelegem că ridicarea, transportarea, depozitarea şi reciclarea deşeurilor pe care le producem sunt operaţiuni din ce în ce mai costisitoare. În plus, cred că sunteţi cu toţii conştienţi că producem tot mai multe deşeuri şi pe undeva era normal să ni se ceară mai mulţi bani pentru a fi scăpaţi de ele. Dacă ar fi să plătim după cât poluăm, ar trebui să plătim facturi de 10 ori mai mari...
Newsletter
Spune ce crezi
Ce părere aveți despre faptul că elevii pot din nou să meargă la școală în format fizic?
De stiut
Avocatul Bihoreanului
În data de 3 februarie a.c. a fost publicată în Monitorul Oficial Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 4/2021 prin care a fost modificat Codul administrativ în sensul în care funcţiile de prefect sunt definite ca funcţii de demnitate publică (politice), prefecţii nemaifiind înalţi funcţionari publici.
Bihoreanul la medic
Astmul bronşic este o afecţiune a căilor respiratorii caracterizată printr-o reactivitate crescută a acestora la o multitudine de stimuli. Clinic se caracterizează prin paroxisme de dispnee (greutate în respiraţie apărută în crize), tuse şi wheezing (respiraţie ”şuierătoare”). Boala este episodică, manifestările acute alternând cu perioade asimptomatice.
Bihoreanul tipărit
Luni, 17 august, a apărut un nou număr din BIHOREANUL tipărit, împreună cu suplimentul de educație ecologică Oradea Noastră. Dintre subiecte: Criza Covid-19 se agravează de la o zi la alta: în primele două săptămâni ale lunii august s-au îmbolnăvit aproape tot atât de mulţi bihoreni cât în celelalte 5 luni de pandemie la un loc. În același număr aflați și că fiica deputatului PSD Ioan Sorin Roman este şi funcționar la APIA și patron de firmă agricolă, citiți povestea Liviei, care, înfruntând pandemia, lucrează într-un scaun cu rotile la spitalul anti-Covid din Oradea, dar și un interviu cu primarul Ilie Bolojan: „Merg la Județ la desecări de mlaştini, nu la masa întinsă”, declară el.
Pandemia a dat peste cap planurile primarului Ilie Bolojan de a concesiona administrarea parcărilor unuia dintre marii operatori privați din Europa. Scăderea cu 25% a încasărilor din parcări, pe fondul restricțiilor de circulație din toiul crizei sanitare, a lăsat fără ofertanți municipalitatea, obligată să construiască din banii oraşului parcări de strictă necesitate, cum ar fi cea pentru Spitalul Județean.
Pe lângă salariile generoase pe care le încasează, magistraţii din Bihor au de recuperat peste 35 milioane lei obţinuţi în urma unor litigii de muncă. În urma acţiunilor intentate şi judecate tot de ei, magistraţii şi-au acordat unii altora sporuri, indexări, prime de concediu, tichete de masă şi stimulente, iar acum pornesc noi acţiuni, pentru dobânzi şi penalităţi generate de neplata la timp a acestora.
Fostul primar Adrian Domocoş şi afaceristul Vasile Lucuţ au scăpat definitiv de acuzaţiile de corupţie legate de construirea ilegală a magazinului Unicarm din Beiuş. Trei judecătoare, din care două opozante ale procurorilor DNA, au decis că sponsorizările de 59.000 lei pe care firma Unicarm le-a dat lui Domocoş, pentru ca edilul să nu vadă magazinul ce se ridica ilegal la doi paşi de Primărie, nu sunt şpăgi disimulate, ci... simple donaţii.
Confruntat cu nemulţumirea orădenilor legată de soluţia de amenajare a pieţei Independenţei, Ilie Bolojan vrea "optimizarea" proiectului. După avalanşa de critici la adresa proiectului care ar duce la apariţia unei "păduri de ţepi" în centrul istoric, viceprimarul Mircea Mălan lasă decizia finală în sarcina viitorului primar, în timp ce, mai ferm, primarul Ilie Bolojan spune că proiectul ar putea fi chiar abandonat.
Notarul orădean Laurenţiu Tomulescu va fi exclus din profesie, ca efect al unei sentințe penale. Condamnat definitiv la 10 luni de închisoare cu suspendare pentru fals intelectual, notarul public plătește pentru că a legalizat documente cu semnături false, în beneficiul unui cunoscut afacerist.
Copila de 12 ani cu Covid care putea rămâne izolată la domiciliu, dar a vrut în spital pentru a nu-şi contamina mama bolnavă de cancer, s-a întors acasă. BIHOREANUL a vizitat-o pe fetiţa care a impresionat oamenii prin alegerea sa: bine crescută, veselă şi isteaţă, elevă de 10, Ariana nu are regrete că a stat închisă la Infecţioase două săptămâni, ci e convinsă că a scutit-o de posibile complicaţii pe fiinţa care i-a dat viaţă.
Doi orădeni printre vedetele TIFF 2020, cel mai important festival de film din România. Tudor Cristian Jurgiu, regizorul apreciatului film „Câinele japonez”, a prezentat la Cluj două noi producţii, între care lungmetrajul „Şi poate mai trăiesc şi azi”, în timp ce Monica Lăzurean Gorgan - primită recent în Academia Americană de Film - a venit cu două documentare, despre tăierile de păduri şi despre tranziţia unei familii din sălbăticie în jungla urbană.
10 August 2020, 17:15
Candidatura surpriză a lui Ilie Bolojan la Consiliul Judeţean, pentru care are planuri mari, şi „predarea” Primăriei Oradea către vicele Florin Birta a fost decisă de liberali pentru că le aduce maximum de voturi. Conform analizei BIHOREANULUI, succesiunea Bolojan - Birta îi aruncă în derivă pe adversarii din PSD și UDMR, care au contracandidați modești și totodată relansează cursa pentru viitoarea conducere a Oradiei în folosul USR-PLUS, care au cele mai mari şanse să formeze cu PNL o coaliţie până în 2024, atât la municipiu, cât şi în judeţ.
Luni, 10 august, a apărut un nou număr din BIHOREANUL tipărit. Dintre subiecte: Candidatura surpriză a lui Ilie Bolojan la Consiliul Judeţean, pentru care are planuri mari, şi „predarea” Primăriei Oradea către vicele Florin Birta a fost decisă de liberali pentru că le aduce maximum de voturi; Ariana, fata cu Covid care s-a internat pentru a-și proteja mama bolnavă, s-a întors acasă; Notarul orădean Laurenţiu Tomulescu, condamnat definitiv, riscă excluderea din profesie; Cum l-au spălat judecătorii pe fostul primar Adrian Domocoș de câteva șpăgi evidente.
Într-un beci din centrul oraşului, orădenii sunt invitaţi să descopere comori. Au din ce alege, aşteptându-i peste 15.000 de „tezaure”... De peste zece ani, orădeanul István Lőrincz strânge cărţile pe care orădenii le aruncă la gunoi, convins că niciun scriitor nu merită această pedeapsă, iar în pasiune i s-a alăturat şi soţia, Krisztina Bota. Cei doi au înfiinţat Asociaţia Salvatorilor de Cărţi, în numele căreia adună volumele nedorite şi le împart celor dornici să descopere fascinanta lume a poveştilor...
Comercianţii ajunşi pe drumuri după incendiul care a mistuit hala din Piaţa Cetate îşi vând lactatele într-un spaţiu fără curent electric, riscând alterarea produselor. Grupul PSD a cerut Consiliului Local scutirea de plata chiriei pe tot anul 2020 a comercianţilor afectaţi de pârjol, propunere respinsă de conducerea Administraţiei Domeniului Public, care i-a "iertat" de taxe doar două săptămâni, până se pun pe picioare.
07 August 2020, 11:29
Primarii din Bihor blochează implementarea sistemului de management integrat al deşeurilor, de teamă că vor pierde voturi. SMID îi va obliga pe toţi bihorenii să colecteze deşeurile în patru fracţii, ceea ce va scumpi facturile de salubritate, motiv pentru care majoritatea primarilor din judeţ cer amânarea proiectului până după alegerile locale, chiar cu riscul de a pierde finanţarea europeană.
07 August 2020, 07:57
Primarul din Borod, Sorin Sarca, şi soţia sa şi-au "tras" peste un milion de euro pentru înfiinţarea unor livezi ecologice existente doar... în acte. Deşi în 2017 soţia edilului, Florina Sarca, a promis că plantează 12,81 hectare de livezi, primind bani pentru utilaje şi subvenţii anuale, în realitate, peste 10 hectare sunt pajişti, "detaliu" pe care Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale şi Agenţia pentru Plăţi în Agricultură nu l-au verificat.
Şefa Serviciului de Anatomie Patologică din Spitalul Judeţean, Elena Roşca, chemată în judecată de un orădean pe care l-ar fi îmbolnăvit de cancer din... pix. Alexandru Moş a aflat că a fost diagnosticat greşit după ce a făcut 56 de şedinţe de radioterapie, dar n-a apucat sfârşitul procesului în care obţinuse o primă sentinţă favorabilă: înainte de verdictul final, omul a murit după un... atac de cord.
Deşi e vorba de bani publici şi de o întâmplare care a şocat comunitatea, Primăria Oradea şi Tribunalul Bihor ţin la secret procesul privind distrugerea Dealului Ciuperca. În cei patru ani câţi s-au scurs de la eveniment, nu a fost identificat vreun vinovat pentru surparea dealului, abia în ultima clipă municipalitatea dând în judecată de-a valma firmele care au lucrat la proiect, cărora le cere 2,4 milioane de lei, dar închizând în schimb ochii la neregulile comise de propriii angajaţi.
Cu ajutorul EduBiz, peste 1.000 de liceeni bihoreni au aflat în ultimii 7 ani ce meserie li se potriveşte. Timp de un an, elevii acceptaţi în programul dezvoltat de asociaţie participă la seminarii unde învaţă tehnici de comunicare, managementul timpului şi educaţie financiară, se oferă voluntari în orfelinate ori aziluri de bătrâni, dar fac şi practică în companii orădene.
03 August 2020, 17:32
După exact o lună de la redeschidere şi fix 300 de noi infectări, din care aproape 190 în ultima săptămână, Spitalul Municipal din Oradea redevine unitate exclusiv anti-Covid cu toate cele 450 paturi. Îngrijorate de creşterea masivă a numărului de îmbolnăviri, autorităţile au luat decizia radicală la doar cinci zile după ce credeau că va fi suficient să aloce pacienţilor cu Covid, pe lângă secţiile de Infecţioase, şi pe cea de Pneumologie, totalizând 200 paturi.
03 August 2020, 08:41
Luni, 3 august, a apărut un nou număr din BIHOREANUL tipărit, împreună cu suplimentul de educație ecologică Oradea Noastră. Dintre subiecte: Primăria i-a dat în judecată pe toți executanții grădinii publice Ciuperca, dar acțiunea are multe „bube”; Concursul internaţional pentru reamenajarea Pieţei Independenţei, câştigat de un proiect controversat; Un orădean a fost „îmbolnăvit” greșit de cancer de o doctoriță de la Județean și iradiat de 56 de ori; Primarul din Borod şi soţia sa au luat 1 milion de euro pentru livezi înființate... pe hârtie.
Într-o vară atipică, bihorenii pot descoperi frumuseţile naturale şi atracţiile turistice - unele prea puţin cunoscute - ale judeţului lor. Lista este bogată în peşteri interesante, cu cascade sau cristale, locuri unice în ţară, case tradiţionale, dar şi peisaje idilice, care pot fi admirate în drumeţii, dar şi din câteva locuri de cazare inedite.
Orădeanca Denisa Krisztina Chilba, cea care l-a acuzat pe episcopul reformat Csűry István că a sedus-o şi apoi a abandonat-o, a fost trimisă în judecată pentru hărţuire. Rechizitoriul înaintat instanţei de procurorii Parchetului Oradea dezvăluie informaţii incredibile: în 3 luni, episcopul a primit peste 3.000 de apeluri şi mai mult de 2.000 de SMS-uri de la femeia care, simţindu-se ignorată, i-a trimis "cadou" o… coroană mortuară.
Universitatea din Oradea le asigură lunar burse de 700 lei unor studenţi mediocri, cu medii de 6 şi 7. Deoarece instituţia nu are un regulament care să interzică acordarea burselor de merit pentru studenţii mediocri, unele facultăţi i-au recompensat pe tinerii cu rezultate modeste, dar fruntaşi la unele specializări.
BIHOREANUL vă dezvăluie detaliile celei mai complexe investigaţii criminalistice desfăşurate în ultimii ani în Oradea, pentru găsirea celor care au ucis un om pentru... 30 de lei! Cazul a fost rezolvat în baza unor proceduri realizate în premieră, în care au fost implicaţi nu doar procurori, poliţişti, criminalişti și legişti, ci și experţi în psihologie şi medici de la Spitalul Judeţean din Oradea.
Reputatul critic de teatru, profesor şi publicist Mircea Morariu, acuzat că a hărţuit cu SMS-uri mai mulţi colegi de breaslă. După ce scriitoarea clujeană Marta Petreu a dezvăluit că în 14 luni Morariu i-a trimis peste 100 de mesaje dubioase, mai mulţi oameni de cultură s-au regăsit în postura de victime ale orădeanului, care pretinde, însă, că a făcut doar nişte farse inocente, iar cei care îl hulesc sunt... oameni fără umor.
O fetiţă de 12 ani din Oradea oferă o lecţie de viaţă emoţionantă: deşi asimptomatică, s-a internat ca să-şi protejeze mama bolnavă de cancer, spre deosebire de adulţii cu Covid care refuză spitalizarea, putându-i contamina pe cei din jur. Născută la 6 luni după ce tatăl său a murit într-un accident şi crescută doar de mama care face tratament oncologic, micuţa Ariana s-a infectat cu coronavirus după o simplă întâlnire cu nişte prieteni pe o terasă, apoi a insistat să fie dusă la Infecţioase pentru a nu-i pune viaţa în pericol celei care i-a dat viaţă.
Luni, 27 iulie, a apărut o nouă ediție a BIHOREANULUI tipărit. O fetiţă de 12 ani din Oradea oferă o lecţie de viaţă emoţionantă: deşi asimptomatică, s-a internat ca să-şi protejeze mama bolnavă de cancer, spre deosebire de adulţii cu Covid care refuză spitalizarea, putându-i contamina pe cei din jur; Anchetă ca la carte: cum au fost prinși cei doi criminali care au ucis un om pentru... 30 de lei!; Șoc în lumea culturală: reputatul critic orădean Mircea Morariu este acuzat de hărțuiri cu SMS-uri; Femeia care l-a acuzat pe episcopul reformat Csűry István că a sedus-o şi apoi a abandonat-o a fost trimisă în judecată...
27 Iulie 2020, 00:00
Implementată mulţi ani, reforma agrară a însemnat, pe lângă împroprietărirea ţăranilor, distribuirea de locuri pentru case. În perioada interbelică, Oradea s-a extins cu noi cartiere de sute de case, ele generând un spor semnificativ de populaţie, datorat migrării la oraş a multor familii româneşti din judeţ. BIHOREANUL vă arată cât de greu s-au născut aceste cartiere şi cum au schimbat ele demografia.
În toiul verii, pieţele s-au umplut cu legume şi fructe proaspăt culese din grădini. Precauţi din cauza pandemiei de Covid-19, mulţi orădeni evită să se perinde prin faţa tarabelor, unde păstrarea distanţei fizice pare o misiune imposibilă. Norocul lor este că şi comercianţii s-au reorientat. Mulţi legumicultori livrează produsele la domiciliu, fără să ceară bani în plus pentru transport. Câştigă şi vânzătorul, şi cumpărătorul!
De la începutul anului, în Bihor funcționează un centru unde pot fi adăpostite femeile victime ale violenței domestice. În așezământul din Oradea, a cărui localizare este ţinută secretă, femeile abuzate primesc nu doar găzduire pe o perioadă de până la un an, ci şi ajutor din partea unui psiholog și a unui consilier vocațional, pentru a începe o nouă viață, liniștită, fără bătăi
22 Iulie 2020, 10:07
-
"Săpaţi" de meşteri: Reabilitarea Pieţei Ferdinand din Oradea, prelungită din cauza unei firme incapabile să termine lucrările la timp (FOTO) 07:57, 25 Feb 2021
-
57 de cazuri noi de Covid în Bihor. Oradea se depărtează de scenariul verde spre cel galben, cu restricții mai aspre pentru HoReCa și spectacole 11:22, 25 Feb 2021
-
Cum facem România faină ca Oradea? Ilie Bolojan, invitat la podcastul lui Mihai Morar. Vezi interviul! (VIDEO) 13:38, 25 Feb 2021
-
Drum cu obstacole: Stâlp răsărit în mijlocul drumului, pe o stradă din Oradea 09:35, 25 Feb 2021
-
Subprefect sub așteptări: Revoltă în USR Bihor, fiindcă liderul Dehelean vrea să-și impună preferatul la Prefectură 11:18, 22 Feb 2021
-
Orădenii de la blocuri nu vor contracte noi cu RER, aşa că primarul Birta îi cheamă la întâlniri: „Trebuie să ne schimbăm atitudinea faţă de deşeuri” (VIDEO) 14:16, 18 Feb 2021
-
Condamnați la faliment: Eliminarea voucherelor de vacanță a declanșat un val de anulări de rezervări în Bihor 20:31, 23 Feb 2021
-
Și chelnerii solicită sporuri. De pâine... 19:10, 19 Feb 2021
-
Termen: 1 aprilie. RER Vest a fost păsuită încă o lună pentru a încheia noile contractele de salubritate cu orădenii 21:01, 25 Feb 2021
-
Consiliul Local a decis: Zborurile Ryanair de pe Aeroportul Oradea au fost amânate până în luna iulie 20:18, 25 Feb 2021
-
OTL: Circulaţia tramvaielor pe tronsonul Nufărul - Casa de Cultură va fi întreruptă duminică 19:50, 25 Feb 2021
-
Oradea va avea încă un parc industrial, al patrulea. Vezi unde va fi localizat! 19:28, 25 Feb 2021
Ştiri de la CAO
-
Locuitorii de pe mai multe străzi din zona centrală a Oradiei rămân miercuri fără apă 12:00, 23 Feb 2021
-
Compania de Apă Oradea, programul săptămânal de citire a contoarelor 22-26 februarie 07:19, 22 Feb 2021
-
Compania de Apă Oradea, programul săptămânal de citire a contoarelor 15-19 februarie 07:38, 15 Feb 2021
-
Compania de Apă Oradea: Noul program al agenţiei comerciale 19:00, 10 Feb 2021
Diva Hair
Ultimele Comentarii
- Păcat.... Mare păcat, comuna aia are un potențial... Postat 26 Feb 2021, 00:57 de FVG
- ProCivilizatie 16 minute , fostul post control Clujului... Postat 26 Feb 2021, 00:41 de Sandu2100
- CrisDumi Dar injecții fac farmaciștii??? Postat 26 Feb 2021, 00:37 de Sandu2100
- CrisDumi HOPA, no așa ceva :;::)) pe lângă faptul... Postat 26 Feb 2021, 00:35 de Sandu2100
- CrisDumi Eu mai bine șomer, decât asistat cu FREZOANE,... Postat 26 Feb 2021, 00:28 de Sandu2100
Bihoreanul tipărit
-
Vicepreşedintele CJ Bihor, Mircea Mălan: "Curăţenia este bunul tuturor bihorenilor" 11:58, 25 Feb 2021
-
"Săpaţi" de meşteri: Reabilitarea Pieţei Ferdinand din Oradea, prelungită din cauza unei firme incapabile să termine lucrările la timp (FOTO) 07:57, 25 Feb 2021
-
Bagă gaz! 20 de primării din Bihor au depus proiecte pentru a face rețele de gaz pe bani europeni 09:36, 24 Feb 2021
-
Condamnați la faliment: Eliminarea voucherelor de vacanță a declanșat un val de anulări de rezervări în Bihor 20:31, 23 Feb 2021
ACTUAL
-
Plan îndrăzneț: Farmaciile ar putea deveni centre de testare şi vaccinare anti-Covid 17:19, 25 Feb 2021
-
O mamă și-a aruncat copiii de la etajul 3 ca să-i scape dintr-un incendiu. Cum au fost salvați de trecători (VIDEO) 14:35, 25 Feb 2021
-
Cum facem România faină ca Oradea? Ilie Bolojan, invitat la podcastul lui Mihai Morar. Vezi interviul! (VIDEO) 13:38, 25 Feb 2021
-
Rămasă fără bani de la bugetul public, Academia Oamenilor de Ştiinţă acuză "atacuri politice nedemne" care vor provoca desfiinţarea ei 19:31, 24 Feb 2021
Stiri SPORTIVE
-
Fotbal: CSC Sânmartin a remizat în deplasare cu Crişul Chişineu Criş, iar CAO a mai bifat un amical, cu CS Ineu 16:54, 25 Feb 2021
-
Orădeanca Bianca Benea a cucerit bronzul la Naționalele de scrimă. S-a duelat cu Ana Maria Brânză (FOTO) 15:11, 25 Feb 2021
-
Judoka de la LPS Bihorul şi CS Crişul şi-au adjudecat cinci medalii la Naţionalele de juniori de la Braşov (FOTO) 14:01, 25 Feb 2021
-
Vineri expiră termenul pentru depunerea cererilor de finanţare pentru cluburile sportive 11:00, 25 Feb 2021
BIHOREANUL TV
-
Cum facem România faină ca Oradea? Ilie Bolojan, invitat la podcastul lui Mihai Morar. Vezi interviul! (VIDEO)
-
Incendiu în miez de noapte la o casă din Apateu, provocat de un cablu electric (FOTO / VIDEO)
-
Palate din ţepe: Cum a reuşit un clan din Oşorhei să tapeze statul german cu peste 1,4 milioane de euro! (FOTO / VIDEO)
Oradea Noastră
-
Vicepreşedintele CJ Bihor, Mircea Mălan: "Curăţenia este bunul tuturor bihorenilor" 11:58, 25 Feb 2021
-
Curăţenie... la negociere: Asociaţiile de proprietari din Oradea refuză să semneze noile contracte cu RER. Vezi de ce! 10:15, 24 Feb 2021
-
Copaci... „beton”: Lucrările la Piața Libertății pun în pericol arborii din zonă (FOTO) 10:17, 22 Feb 2021
-
Oradea ieri, Oradea azi: Cum s-au născut bulevardele Cantemir-Nufărul dintr-un drum pavat cu piatră (FOTO) 17:18, 13 Feb 2021
Bihor
-
Oradea va avea încă un parc industrial, al patrulea. Vezi unde va fi localizat! 19:28, 25 Feb 2021
-
Cum face curat o primărie din Bihor: dă foc gunoaielor aruncate ilegal sau le aruncă într-o vale! Amendă usturătoare dată de comisarii de mediu (FOTO) 18:11, 25 Feb 2021
-
Lecţia de istorie: Un director de şcoală din Bihor a lansat o carte despre organizarea teritorială în România comunistă 17:58, 25 Feb 2021
-
Cum facem România faină ca Oradea? Ilie Bolojan, invitat la podcastul lui Mihai Morar. Vezi interviul! (VIDEO) 13:38, 25 Feb 2021
Stiri Oradea
-
Termen: 1 aprilie. RER Vest a fost păsuită încă o lună pentru a încheia noile contractele de salubritate cu orădenii 21:01, 25 Feb 2021
-
Consiliul Local a decis: Zborurile Ryanair de pe Aeroportul Oradea au fost amânate până în luna iulie 20:18, 25 Feb 2021
-
Consiliul Local Oradea are doi membri noi, în locul celor care au demisionat. Vezi cine sunt! 18:45, 25 Feb 2021
-
Asociația avocatului Herchi preia cărțile sucursalei Dacia a Bibliotecii Județene, pe care va continua să o țină deschisă 13:08, 25 Feb 2021
Informații de la Termoficare
-
Termoficare Oradea: avaria a fost remediată, se reia treptat furnizarea apei calde şi a încălzirii 20:30, 12 Ian 2021
-
Termoficare Oradea: O nouă avarie în zona Decebal-Dacia lasă fără căldură şi apă caldă locuitorii mai multor străzi din municipiu 11:39, 12 Ian 2021
-
Termoficare Oradea: Se reia, treptat, furnizarea agentului termic pentru apă caldă și căldură pentru punctele termice afectate 23:03, 11 Ian 2021
-
Termoficare Oradea: Furnizarea căldurii şi apei calde pentru 10 puncte termice, întreruptă din cauza unei avarii 15:42, 11 Ian 2021
CURS VALUTAR
- 1 USD = 3.9845 RON
- 1 EUR = 4.8725 RON
- 1 HUF = 0.0135 RON