Comisia Europeană a aprobat săptămâna trecută Acordul de Parteneriat cu România pentru 2021-2027, actul care stabilește alocarea fondurilor de coeziune destinate recuperării decalajelor de dezvoltare prevăzând noutăți majore în accesarea banilor europeni de către sectorul public și cel privat: nu doar majorarea semnificativă a alocațiilor pentru dezvoltarea regională, cât mai ales descentralizarea lor la nivelul regiunilor, astfel ca banii să fie accesați mai rapid și mai ușor.
`
< Pagina precedentă 8 9 10 11 12 13 14 15 16 Pagina următoare >
Părerea noastră
Folclor de Bihor
În relația cu administrația centrală, Bihorul și Oradea au avut câteva episoade faste, dar și niște ghinioane teribile. Marea lovitură a fost trecerea a zeci de hectare de teren situat în centrul Oradiei în posesia Consiliului Județean, odată cu marea retragere a armatei la minimum 60 de kilometri de graniță. Dar putem spune că am avut și ghinion pentru că...
Cu tupeu
E sufocarea pe care o simţi în lipsa libertăţii, obrazul ce-ţi arde încă sub palma securistului care ţi-a curmat cuvântul, ruşinea că te-ai născut într-un loc atât de cenuşiu. E despre "vom muri şi vom fi liberi", "dreptate, ochii plânşi cer să te vadă" sau "mai bine golan...". E despre mulţumirile primite de la omul simplu, care a găsit în tine singurul ascultător şi reazem, înfruntând "sistemul". Despre orele de nesomn...
Zic şi eu
Ajunsă deocamdată la prima săptămână, greva din învățământ se așterne ca o piatră tombală peste domnia președintelui Klaus Iohannis. Încă de mult, mulți dintre cei care l-au votat au ajuns să-l disprețuiască, să-l considere groparul marilor speranțe din 2014, dar abia prestația sa în actuala criză din învățământ le pune definitiv lespedea.
Newsletter
Spune ce crezi
Credeți că greva generală a profesorilor este justificată și că salariile lor ar trebui mărite?
De stiut
Colțul juridic
Chiar dacă toată lumea știe că anumite fapte se pot proba numai cu martori, legea este foarte strictă cu privire la condițiile în care se poate propune această probă, pe de-o parte, iar pe de altă parte există anumite limitări ale utilizării acestei probe.
Bihoreanul la medic
Consumul de apă poate avea o influenţă nefavorabilă asupra organismului atunci când apa conţine agenţii patogeni ai bolilor infecţioase, când are o compoziţie deosebită de cea a apei potabile şi când apa are gust sau miros ce o fac improprie consumului. Aceste modificări ale normelor de potabilitate pot fi determinate cel mai des de caracteristicile solului stăbătut de către ape şi impurificării cu ape uzate fecaloid-menajere sau industriale.
Bihoreanul tipărit
În ciuda inflației și nesiguranței date de pandemie și război, Băile Felix și 1 Mai traversează cel mai bun sezon turistic din ultimul deceniu. Investițiile în infrastructura stațiunilor, extinderea și reabilitarea spațiilor de cazare au redus cu un deceniu media de vârstă a turiștilor, coborând-o sub 40 de ani, majoritatea fiind familiști cu copii, și au determinat un grad de ocupare uriaș, de peste 90%.
În timp ce firmele private sunt vânate, Guvernul a şters 8,5 milioane lei din datoriile companiei miniere de stat Băiţa SA şi e pe cale să-i ierte penalităţi de 27 milioane lei, ca s-o scape de faliment. Pusă sub „administrarea specială” a unor politruci, firma care deţine monopolul exploatării resurselor metalifere din Băiţa Plai a fost ţinută la limita supravieţuirii, băgată în parteneriate dubioase şi îngropată în datorii de peste 50 milioane lei.
Cea mai complexă investiție în Oradea ultimilor ani, construirea celor 5 pasaje subterane, începe luna aceasta. Lucrarea de peste 90 milioane lei va devia traficul auto spre zona centrală încă din cartierul Cantemir, pe străzi înguste precum Sextil Pușcariu, Parcul 22 Decembrie și Mihai Viteazul, pentru că toată zona Pieței Gojdu va fi spartă.
Luni, 1 august, a apărut o nouă ediţie a BIHOREANULUI tipărit, alături de suplimentul de educație ecologică Oradea noastră. Dintre subiecte: În timp ce firmele private sunt vânate, Guvernul a şters 8,5 milioane lei din datoriile companiei miniere de stat Băiţa SA şi e pe cale să-i ierte penalităţi de 27 milioane lei, ca s-o scape de faliment. Pusă sub „administrarea specială” a unor politruci, firma care deţine monopolul exploatării resurselor metalifere din Băiţa Plai a fost ţinută la limita supravieţuirii, băgată în parteneriate dubioase şi îngropată în datorii de peste 50 milioane lei. Din același număr mai aflați că de luna aceasta, traficul rutier prin Piața Gojdu va fi oprit doi ani, pentru construirea a cinci tuneluri; Băile Felix și 1 Mai se laudă, după modernizare, cu cel mai bun sezon turistic din ultimul deceniu; În 18 ani, Tribunalul a admis în doar trei cazuri compensații de stat pentru victimele violențelor.
Un tânăr pictor refugiat din Ucraina vrea să organizeze un festival de street art în Oradea, care să înceapă cu decorarea promenadei de pe Crișul Repede. Alexei Shkurat, originar din Odesa, a ajuns în Oradea la scurt timp după izbucnirea războiului și a rămas inițial doar pentru că i se stricase mașina în apropiere, dar acum nu mai vrea să plece, fiind îndrăgostit de orașul adoptiv.
În plină vacanță de vară, Ministerul Educației a supus dezbaterii publice noile legi ale învățământului. Prezentate când atenția publicului este extrem de redusă, proiectele prevăd schimbări mari: elevii ar putea să nu mai dea examenul de Evaluare Națională, ci doar unul de admitere la un colegiu, bacalaureatul va avea o probă facultativă, iar plagiatele academice vor fi cercetate în universitățile care le-au girat.
Fermierii bihoreni au un an dezastruos după ce seceta şi arşiţa le-au pârjolit câmpurile. Pârjolul din ultimele săptămâni a înjumătăţit recoltele de porumb şi floarea soarelui şi lasă animalele fără hrană, obligând proprietarii să ia în calcul sacrificarea lor pentru că nu vor avea cu ce să le ţină la iarnă.
Media ultimilor 7 ani arată că Bihorul a atras, din fonduri nerambursabile, 4.700 lei pentru fiecare locuitor al județului. În ultimul exercițiu bugetar european, firmele, autoritățile și instituțiile din Bihor au semnat 374 de contracte de finanțare europeană, cu o valoare totală de 3,9 miliarde de lei, din care 2,7 miliarde au fost banii atrași, iar diferența, contribuția proprie.
27 Iulie 2022, 08:00
BIHOREANUL a urmărit un concurs "rezolvat" pentru ca protejata unui ministru să rămână şefă peste al doilea cel mai mare spital din Bihor. Directoare a Spitalului Municipal Marghita din vremea când ministrul Cseke Attila conducea Sănătatea, Bradacs Aliz primeşte încă un mandat de manager, deşi s-a remarcat prin pierderea acreditării, risipă şi angajări cu dedicaţie.
Primarul Florin Birta pregăteşte modificări radicale în domeniul parcărilor, după ce sistemul deja implementat nu corespunde aşteptărilor municipalităţii. Cele mai multe reclamaţii transmise de orădeni Poliţiei Locale vizează parcările neregulamentare, șoferii preferând să plătească mai mult şi chiar să fie amendaţi, numai să îşi lase maşinile cât mai aproape de destinaţie. Conducerea Primăriei ia în calcul eliminarea parcărilor de culoare roşie din centru pentru că, în ciuda taxei piperate de 8 lei pe oră, acestea sunt permanent ocupate,iar parcările individuale de domiciliu, pentru care unii orădeni licitează sume exorbitante, ar putea fi înlocuite!
Luni, 25 iulie, a apărut o nouă ediţie a BIHOREANULUI tipărit. Dintre subiecte: Primarul Florin Birta pregătește modificări radicale în domeniul parcărilor, după ce sistemul deja implementat nu corespunde așteptărilor municipalității. Între altele, conducerea Primăriei ia în calcul eliminarea parcărilor de culoare roșie din centru pentru că, în ciuda taxei piperate de 8 lei pe oră, acestea sunt permanent ocupate, îngreunând traficul. Din același număr aflați și că BIHOREANUL a urmărit pe viu concursul regizat de UDMR pentru șefia Spitalului Marghita, că un tânăr pictor ucrainean, refugiat la Oradea, propune proiecte pline de culoare pentru oraș, dar și pe ce au cheltuit autoritățile și firmele din Bihor miliardele de lei atrase din bani europeni.
Locuitorii Bihorului au început să circule tot mai mult, în orașe și în afara lor, după primul război mondial. În perioada interbelică transporturile s-au îmbunătățit și diversificat, bihorenii putând folosi de la birje, tramvaie și automobile până la trenuri și avioane, iar autoritățile investeau în modernizarea infrastructurii, mai ales rutieră și feroviară.
Bihorenii sunt invitați la poalele Munților Pădurea Craiului la prima ediție a SculptFEST. Festivalul cu bunătăți, activități pentru copii și concerte, inclusiv unul susținut de Subcarpați, va încheia o tabără națională de sculptură, în urma căreia patrimoniul comunei se va îmbogăți cu creații artistice, unele de land-art. Vezi întregul program…
22 Iulie 2022, 15:01
Buturuga mică răstoarnă carul mare: o familie din Oradea a câștigat definitiv procesele cu o bancă, după ce aceasta a refuzat să le dea banii promiși. După ce i-a momit cu contracte de economisire-creditare, garantându-le că vor încasa și o primă de la stat pentru banii depozitați, BCR a refuzat să le plătească orădenilor beneficiile, dând vina pe Statul Român, argument pe care judecătorii l-au respins însă și au obligat banca să pună banii jos
Din ce și-au plătit candidații bihoreni campaniile din 2020 și cum au devenit liberalii cei mai mari donatori la partid. PNL-iștii au fost singurii care au declarat donații, cedându-le partidului imediat ce statul le-a rambursat cheltuielile, în timp ce candidații PSD, UDMR și USR-PLUS le-au finanțat din economii și împrumuturi pe care în final le-au acoperit tot din fonduri publice.
Peste 120 de cerșetori și oameni fără adăpost, din care 90% vin din alte localități, iau zilnic cu asalt străzile Oradiei, împărțiți pe cartiere. Oradea atrage ca un magnet persoane din zonele Aleșd, Diosig, Tinca și Sânmartin care, deși apte de muncă, trăiesc din mila publică, fără ca autoritățile să poată face altceva decât să le confiște încasările și să le îndrume spre localitățile de proveniență.
BIHOREANUL vă dezvăluie amănunte exclusive din dosarul crimei comandate de cele două amante din Şimian: femeile s-au documentat despre otrăvuri mortale şi au citit tratate de drept ca să comită crima perfectă. Venkli Tünde și Ruba Annamária au decis să scape de soţul celei dintâi, pentru că acesta insista să facă sex cu nevasta care nu îl mai voia, dar se temea să divorţeze şi să-şi asume relaţia cu iubita, de gura familiei şi a comunităţii care le-ar fi judecat aspru.
Criza gazelor declanșată de războiul din Ucraina anunță o iarnă grea pentru orădeni, în condițiile în care Termoficare a anulat două licitații din lipsă de ofertanți. CET-ul din Oradea are rezervată doar 60% din cantitatea de gaz necesară pentru încălzirea orașului în următorul sezon rece, în condițiile în care vechiul cazan pe cărbune nu mai poate fi pornit, iar criza energiei a făcut ca prețul lemnelor pentru gospodăriile ce se încălzesc individual să se dubleze în ultimul an.
Luni, 18 iulie, a apărut un nou număr din BIHOREANUL tipărit, alături de suplimentul de educație ecologică Oradea Noastră. Dintre subiectele noii ediții: BIHOREANUL vă dezvăluie amănunte exclusive din dosarul crimei comandate de cele două amante din Şimian: femeile s-au documentat despre otrăvuri mortale şi au citit tratate de drept ca să comită crima perfectă. În noul număr mai citiți: Ce facem cu încălzirea la iarnă? Termoficare Oradea a anulat două licitații pentru gaz, din lipsă de ofertanți; O familie de orădeni a reușit să câștige procesele cu o bancă, după ce aceasta a refuzat să le dea banii promiși; Oradea, invadată de cerșetori! Peste 120 iau orașul cu asalt zilnic, 90% proveniți din alte localități.
18 Iulie 2022, 00:00
Mutat în munți, un bihorean organizează o nouă ediție a festivalului „Beeeee, mă!”, în mijlocul naturii, cu muzică folk și rock și cu multă bere. Ediția din acest an aduce pe scena din Munții Apuseni invitați ca Frații Jdieri, N.O.R., Nightlosers și Dirty Shirt.
Plan ambițios al conducerii județului: să promoveze ecoturismul în ariile protejate, asigurând totodată ocrotirea lor. Consiliul Județean Bihor s-a aliat cu Agenția Națională pentru Arii Naturale Protejate ca să atragă fondurile europene necesare asigurării unui turism responsabil în mai multe arii ocrotite, astfel încât turiștii să se bucure de natură fără să o distrugă.
În premieră națională, în Oradea se fac cursuri de orientare pentru nevăzători cu ajutorul bastonului alb. Doi orădeni școliți în Norvegia ajută nevăzători din toată România să câștige independență și stimă de sine, învățând să folosească bastonul, astfel încât să nu mai fie captivi în propriile locuințe.
Banii „evaporați” din contul unui bihorean din cauza unui ATM defect, returnați „în mod excepțional” de Banca Transilvania după mai bine de 1 an şi jumătate. Ajutat de o funcţionară, bărbatul a depus 6.000 euro la ATM-ul din faţa băncii și apoi a intrat în sediul acesteia pentru o altă tranzacţie, timp în care bancomatul a „scuipat” banii, pe care i-a luat o altă persoană, care a dispărut cu ei.
Seceta și canicula prelungite au înjumătățit recolta de grâu, iar cultura de porumb se arată deja distrusă de lipsa apei din sol. Fermierii bihoreni se plâng de cele mai proaste producții din ultimele două decenii, în urma cărora mulți vor ieși pe minus, mai ales că și prețurile sunt în scădere, astfel încât riscă să ajungă fără resurse pentru a înființa noi culturi pentru anul viitor.
Obţinerea permisului de conducere a devenit pentru bihoreni cel mai dur examen, gradul de promovare "din prima" a probei practice fiind de numai 15,63%. Promovabilitatea la toate categoriile de permise a scăzut an de an în urma creşterii dificultăţii probei de "traseu", şcolile cu cele mai mari rate de succes, precum Decebal Drive Unu, Cor Tin Favorit şi ZeceNut, reuşind să facă şoferi sub jumătate dintre cursanţi.
Bande specializate în furtul de catalizatoare auto au provocat pagube de peste 2,4 milioane lei, hoții ajungând atât de buni încât dau lovituri în câteva zeci de secunde. Preluate pe sume mari de „samsarii” de fier vechi, care le vor pentru conţinutul de metale rare, piesele au devenit o pradă atractivă în rândul hoţilor, care au lăsat 24 de orădeni cu maşinile pe butuci, au furat 100 de piese într-o singură noapte dintr-un centru de dezmembrări și aproape 1.700 de bucăți dintr-o fabrică!
Numit în funcţie cu puţin înaintea declanşării pandemiei de Covid, actualul prefect al Bihorului pare condamnat la un mandat marcat de crize: celei sanitare i-a urmat criza refugiaţilor, apoi cea a carburanţilor şi a gazelor, acum seceta severă, iar în toamnă se anunţă şi problema termoficării, cu riscul unor convulsii sociale. BIHOREANUL a încercat să afle de la Dumitru Ţiplea cât de pregătite sunt instituţiile pe temele „fierbinți” ale acestor zile și nu numai. "Dacă prefectul ar face numiri, multe lucruri ar fi diferite", spune el în interviul acordat ziarului.
Luni, 11 iulie, a apărut o nouă ediţie a BIHOREANULUI tipărit. Dintre subiecte: Bande specializate în furtul de catalizatoare auto au provocat în Bihor pagube de peste 2,4 milioane lei, hoţii ajungând atât de buni încât dau lovituri în câteva zeci de secunde; În Bihor, a ajuns mai ușor să iei bacul decât permisul auto: sub 50% dintre bihoreni reușesc din prima; Seceta înjumătățește recoltele! Agricultorii bihoreni se tem că rămân fără bani pentru culturile următoare; Interviu cu prefectul de Bihor, Dumitru Țiplea: „Dacă prefectul ar face numiri, multe lucruri ar fi diferite”; În premieră naţională, în Oradea se țin cursuri de orientare pentru nevăzători cu ajutorul bastonului alb.
Circa 80% dintre cei 297 de fermieri bihoreni înscriși în programul Tomata ar fi fost neeligibili, dacă termenul limită nu s-ar fi prelungit cu trei săptămâni. Chiar și după „păsuirea” până la 1 iulie, Direcția Agricolă a scos din program 67 de legumicultori care nu au reușit să vândă 3 tone de roșii fiindcă plantaseră prea târziu suprafețe prea mici, cu tehnologii prea rudimentare, atrași de mirajul subvenției de 3.000 euro.
-
Norocul și ghinionul nostru 09:28, 03 Iun 2023
-
Nuntă regală în lumea arabă. Prințul moștenitor al Iordaniei s-a căsătorit cu o arhitectă saudită (FOTO/VIDEO) 21:01, 02 Iun 2023
-
Regele Charles, declarație de dragoste pentru România în timpul vizitei sale istorice: „Țară de glorii, țară de dor” (FOTO/VIDEO) 17:27, 02 Iun 2023
-
Tram-EM Oradea: Vatmani din 25 de orașe europene joacă popice și biliard cu tramvaie în Piața Unirii (FOTO/VIDEO) 13:30, 03 Iun 2023
-
Orădeni, vi se pregătește ceva! Primăria vrea să desființeze parcările de domiciliu începând de anul viitor 08:01, 24 Mai 2023
-
Jungla din parc: În loc să pună pază, Primăria Oradea vrea să monteze camere de luat vederi în parcuri 08:01, 30 Mai 2023
-
Oradea va fi ceva „Wow!”: Interviu cu Mariana Negru, unul dintre cei mai experimentați ghizi locali 11:30, 25 Mai 2023
-
Ciupercă abandonată: Primăria Oradea rămâne cu paguba în urma alunecărilor de pe dealul Ciuperca 09:03, 24 Mai 2023
-
Mihai Lasca, pus de Tribunalul Bihor să șteargă un videoclip de pe Facebook în care el și un brancardier acuzau că într-un spital din Oradea sunt omorâți oameni 16:25, 03 Iun 2023
-
Președintele Academiei Române va ține la Oradea conferința „Iancu de Hunedoara și geneza Cavalerului Alb al Occidentului” 15:41, 03 Iun 2023
-
Sute de șoferi au fost prinși că au încălcat legea pe șoselele din Bihor, în minivacanța de 1 Iunie. Doi dintre ei consumaseră droguri 14:50, 03 Iun 2023
-
Bolile transmise prin apă 14:35, 03 Iun 2023
Ştiri de la CAO
-
Compania de Apă Oradea: se întrerupe furnizarea apei potabile miercuri pe câteva străzi din oraș 11:10, 02 Iun 2023
-
Compania de Apă Oradea, programul săptămânal de citire a contoarelor, perioada 29 mai - 2 iunie 07:35, 29 Mai 2023
-
Compania de Apă Oradea, programul săptămânal de citire a contoarelor, perioada 22-26 mai 07:35, 22 Mai 2023
-
Compania de Apă Oradea: se întrerupe furnizarea apei potabile pe mai multe străzi 09:35, 18 Mai 2023
Diva Hair
-
Andreea Hristu a fost bătută și agresată verbal în plină zi, în parcul Cișmigiu. "Nimeni n-a zis nimic, nimeni n-a făcut nimic"
-
Doi tineri din Capitală s-au aruncat în fața autobuzului. Scenariile sunt similare, care este concluzia autorităților
-
O fetiță de un an și șase luni din Botoșani a ajuns la urgențe după ce a băut benzină
Ultimele Comentarii
- Opinie Sandu desteptul de serviciu, esti complet... Postat 03 Iun 2023, 12:38 de Impaciuitorul
- Mic Oricum foarte mic la nevoile și prețurile... Postat 03 Iun 2023, 09:51 de georgemarian
- Primaria - capo di tutti i capi Daca jumate din oradeni ar avea curajul... Postat 03 Iun 2023, 08:45 de CalinPopescu
- Am spus de mult timp Când pnl nu va putea "respira", isi bagă... Postat 03 Iun 2023, 08:18 de Maikeltroll
- Cu tot respectul domnul Pop. A argumentat și a explicat de ce spune... Postat 03 Iun 2023, 06:57 de Vio_427
Bihoreanul tipărit
-
Adio, școală! Sute de copii bihoreni renunță la educație an de an, fără să știe ce ar putea face în viitor 08:03, 02 Iun 2023
-
Gloanțe printre case: Într-un cartier din Oradea, braconierii trag cu armele în plină zi, aproape de curțile localnicilor (VIDEO) 09:05, 01 Iun 2023
-
Popice cu tramvaie: Campionatul European al vatmanilor are loc în weekend la Oradea, cu concurenți din 25 de mari orașe (FOTO/VIDEO) 11:24, 31 Mai 2023
-
Orașul ia tot! Cum pune mâna Primăria pe averile unor orădeni decedați și care este cea mai mare moștenire 08:01, 31 Mai 2023
ACTUAL
-
Regele Charles, declarație de dragoste pentru România în timpul vizitei sale istorice: „Țară de glorii, țară de dor” (FOTO/VIDEO) 17:27, 02 Iun 2023
-
Iohannis, acuzații dure la adresa profesorilor care continuă greva: Cum îndrăznește cineva să pună în dificultate examenele naționale? 16:57, 01 Iun 2023
-
Greva continuă. Sindicatele din Educație au respins și noua ofertă de creștere a salariilor 22:20, 31 Mai 2023
-
Greva din învățământ: Guvernul anunță mărirea salariilor cu 1.000 de lei și 400 de lei lunar. Ce alte promisiuni face Executivul 15:30, 31 Mai 2023
Stiri SPORTIVE
-
Trei sportivi de la CSM Oradea, convocaţi la acţiunea din această lună a echipei naţionale de polo 16:56, 02 Iun 2023
-
Angela Emilia Tatu de la Basti Box a fost convocată la lotul naţional de junioare pentru turneul de la Eger 14:01, 02 Iun 2023
-
Echipa de minivolei ACS Super Volei 2017 Oradea a ocupat locul IV în Campionatul Naţional 20:21, 01 Iun 2023
-
Orădenii au alergat şi au donat pentru copiii cu autism şi pentru micuţul Cezar (FOTO) 16:31, 31 Mai 2023
BIHOREANUL TV
-
Tram-EM Oradea: Vatmani din 25 de orașe europene joacă popice și biliard cu tramvaie în Piața Unirii (FOTO/VIDEO)
-
Un tânăr de 19 ani din Oradea a provocat accidentul cumplit în urma căruia un copil de 7 ani a ajuns în comă la spital (VIDEO)
-
Gloanțe printre case: Într-un cartier din Oradea, braconierii trag cu armele în plină zi, aproape de curțile localnicilor (VIDEO)
Oradea Noastră
-
Aruncăm corect! Să ne amintim care sunt regulile colectării separate a deșeurilor din Oradea 12:20, 28 Mai 2023
-
Oradea ieri, Oradea azi: Mica istorie a complexului comercial Perla 18:35, 27 Mai 2023
-
Poarta spre sustenabilitate 13:00, 26 Mai 2023
-
Oradea va fi ceva „Wow!”: Interviu cu Mariana Negru, unul dintre cei mai experimentați ghizi locali 11:30, 25 Mai 2023
Bihor
-
Mihai Lasca, pus de Tribunalul Bihor să șteargă un videoclip de pe Facebook în care el și un brancardier acuzau că într-un spital din Oradea sunt omorâți oameni 16:25, 03 Iun 2023
-
Sute de șoferi au fost prinși că au încălcat legea pe șoselele din Bihor, în minivacanța de 1 Iunie. Doi dintre ei consumaseră droguri 14:50, 03 Iun 2023
-
Tram-EM Oradea: Vatmani din 25 de orașe europene joacă popice și biliard cu tramvaie în Piața Unirii (FOTO/VIDEO) 13:30, 03 Iun 2023
-
„Atipic Beauty”. Persoane în scaun rulant vor fi modele pe catwalk în Piaţa Unirii din Oradea 13:01, 03 Iun 2023
Stiri Oradea
-
Tram-EM Oradea: Vatmani din 25 de orașe europene joacă popice și biliard cu tramvaie în Piața Unirii (FOTO/VIDEO) 13:30, 03 Iun 2023
-
Ce firme din Bihor au locuri de muncă disponibile. Lista completă a joburilor 10:38, 03 Iun 2023
-
Salariul mediu net în Bihor a urcat la 3.486 de lei, dar rămâne cu mult sub media națională 12:09, 02 Iun 2023
-
O femeie din Oradea a fost scoasă din apele Crișului Repede. Câinele ei a vrut să o apere și a mușcat un polițist 21:54, 01 Iun 2023
Revista Familia
-
Numărul 3/2023 al Revistei Familia, în librării 17:35, 10 Mai 2023
-
Sebastian Sifft la Oradea - dialog cu Mircea Pricăjan despre romanul „Copia Carbon” 11:51, 01 Apr 2023
-
Revista Familia, numărul 2/2023, în librării. Un interviu de excepție cu Gabriel Liiceanu 15:31, 23 Mar 2023
-
Conferințele Familia. Armand Goșu, Ucraina - 11 luni în Infern: Conferință și lansarea cărții „Putin, obsesia imperiului” 16:45, 17 Ian 2023
Informații de la Termoficare
-
Întrerupere a apei calde în Oradea. Străzile afectate 10:34, 29 Mai 2023
-
Fără apă caldă, pentru o parte dintre orădenii din zona centrală 15:20, 25 Mai 2023
-
Încă o întrerupere a apei calde în Oradea. Străzile afectate 17:46, 18 Mai 2023
-
Termoficare Oradea: se întrerupe apa caldă pe străzi din centru și din Nufărul 12:31, 18 Mai 2023
CURS VALUTAR
- 1 USD = 4.6562 RON
- 1 EUR = 4.9696 RON
- 1 HUF = 0.0134 RON