URMĂREȘTE-NE PE
LUNI, 29 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
La fel cum creștinii ortodocși scot anual moaștele sfintei Paraschiva la Iași, tot așa, la patru ani, în perioada electorală, liberalii apelează la moaștele prorocului Ilie, mai exact Ilie Bolajan, ca să întărească credința în activul de partid.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
21 Iulie 2023, 11:02

„Cine e cu noi?”. Cântăreți și trupe cunoscute, în weekend, la festivalul Waves din Ștrandul cu Valuri

„Cine e cu noi?”. Cântăreți și trupe cunoscute, în weekend, la festivalul Waves din Ștrandul cu Valuri LUMINI ŞI CULOARE. La fel ca vara trecută, organizatorii Waves Festival au pregătit instalaţii luminoase şi decoraţiuni "instagramabile" pentru ca petrecăreţii să plece cu cele mai reuşite imagini (Sursa foto: Facebook - Waves Festival)
„Cine e cu noi?”. Cântăreți și trupe cunoscute, în weekend, la festivalul Waves din Ștrandul cu Valuri (Sursa foto: Facebook - Waves Festival)
„Cine e cu noi?”. Cântăreți și trupe cunoscute, în weekend, la festivalul Waves din Ștrandul cu Valuri (Sursa foto: Facebook - B.U.G. Mafia)
„Cine e cu noi?”. Cântăreți și trupe cunoscute, în weekend, la festivalul Waves din Ștrandul cu Valuri (Sursa foto: Facebook - Delia)
„Cine e cu noi?”. Cântăreți și trupe cunoscute, în weekend, la festivalul Waves din Ștrandul cu Valuri (Sursa foto: Facebook - Waves Festival)
„Cine e cu noi?”. Cântăreți și trupe cunoscute, în weekend, la festivalul Waves din Ștrandul cu Valuri (Sursa foto: Facebook - Waves Festival)
„Cine e cu noi?”. Cântăreți și trupe cunoscute, în weekend, la festivalul Waves din Ștrandul cu Valuri (Sursa foto: Facebook - Waves Festival)
„Cine e cu noi?”. Cântăreți și trupe cunoscute, în weekend, la festivalul Waves din Ștrandul cu Valuri (Sursa foto: Facebook - Waves Festival)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

"Să cânte trompetele", "Pe coastă", "În anii ce-au trecut" ori "Cine e cu noi?" - sunt piese pe care fanii hip-hopului le vor putea cânta duminică seară, alături de B.U.G Mafia, care va susţine un concert aniversar în staţiunea Băile 1 Mai.

Trupa este invitata specială a noii ediţii a Waves Festival, care va aduna pentru trei zile la Ştrandul cu Valuri artişti cunoscuţi şi delicii culinare, perfecte pentru o zonă verde, de agrement.

Vibe de vacanţă

Prima ediţie a Waves Festival a avut loc în vara anului trecut şi a adunat peste 10.000 de petrecăreţi. Gândit pentru a pune în valoare staţiunea termală, evenimentul este organizat de Primăria Sânmartin şi Asociaţia de Promovare a Turismului în Băile Felix şi Băile 1 Mai. La fel ca la ediţia inaugurală, Ştrandul cu Valuri va fi centrul distracţiei şi în weekendul care urmează.

Pentru petrecăreţi vor fi amenajate mai multe zone, inclusiv una de relaxare, chill zone, pe iarbă, unde vor putea lenevi pe bean bags sau îşi vor putea face fotografii cu decorurile luminoase şi florale pregătite de gazde. Într-o altă parte a ştrandului va fi zona dedicată deliciilor culinare şi răcoritoarelor, iar într-un kids corner cei mici se vor putea întâlni cu o mulţime de personaje din poveştile preferate ori să participe la diverse ateliere de creaţie.


(Sursa foto: Facebook - Waves Festival)

Show la ştrand

Startul concertelor, dedicate în special tinerilor şi adolescenţilor, se va da în fiecare zi în jurul orei 18, distracţia urmând să ţină până la ora 4 a dimineţii.

În prima seară, vineri, pe scenă vor urca pe rând The Motans, trupă cunoscută pentru hiturile "Rămâi", "Bine indispus", "Jackpot" ori "Înainte să ne fi născut", şi trapperi ca Marko Glass şi Bvcovia, care au lansat mai multe piese împreună, inclusiv "Nu te mai recunosc". Între momente, vor mixa DJ-ii Shumy, Vision, Vladimir şi Pascal Jr.

Pe lângă atracţiile muzicale, pentru ziua de vineri organizatorii au pregătit şi alte surprize, care vor completa atmosfera festivalului.


(Sursa foto: Facebook - Waves Festival)

Party cu Delia şi B.U.G. Mafia

Sâmbătă, "valurile" distracţiei vor continua cu Delia şi cel mai proaspăt hit al ei, "Lololo". De asemenea, atmosfera şi voia bună o vor întreţine şi cântăreaţa Lil Rose şi DJ-ii Manuel Riva, Maya Mar, Bigda şi Rawdolff, cel din urmă cunoscut pentru mixarea muzicii tehno.


(Sursa foto: Facebook - Delia)

Duminică seară, petrecerea îi va avea la butoane de DJ Biga şi Shumy, Andia, care va interpreta piese ca "La nevedere" şi "Sfârşitul lumii", Holly Moly, o cântăreaţă care s-a lansat cu piesa "Plouă", DJ AlbWho şi Partydul Kiss FM.

Punctul culminant al festivalului va fi duminică: pe scenă vor urca Caddy, Uzzi şi Tataee, adică membrii trupei B.U.G. Mafia (foto), cu un concert aniversar la împlinirea a 30 de ani de când au fost puse bazele formaţiei. Cei trei au lansat piese cunoscute şi apreciate, ca de pildă "Străzile", "Când Trandafirii mor" ori "Cine e cu noi", astfel că apariţia lor este dintre cele mai aşteptate.


(Sursa foto: Facebook - B.U.G. Mafia)

De unde se pot cumpăra biletele

Cei care vor să prindă un loc la Waves Festival trebuie să ştie că intrarea se va face pe bază de bilete ori abonamente, care încă mai pot fi cumpărate de pe site-urile Wavesfestival.ro, Livetickets.ro şi Entertix.ro, la faţa locului urmând să se vândă doar dacă vor mai rămâne disponibile.

Preţurile variază între 150 şi 600 lei, cel mai scump fiind tichetul VIP pentru toate cele trei zile. La eveniment vor putea intra gratuit doar copiii cu vârste de până în 14 ani, însă numai însoţiţi de părinţi.

Dar, până la urmă, cui nu i-ar plăcea să "facă valuri" cu muzică bună la sfârşit de săptămână?


(Sursa foto: Facebook - Waves Festival)

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
4 Comentarii
KP aka mama Omida
Citește dracului articolul, nu sării ca proasta-n pix. Scrie clar " intrarea se va face pe bază de bilete ori abonamente " . Ce nu ai înțeles, ca te ajut eu dacă nu te duce capul ??
Postat 19 Iulie 2023, 10:59 de Sandu2100
De proști ce sunt edilii, este răspunsul final.
Pentru că festivalurile, târgurile, concertele, etc, etc, sunt făcute pentru a scoate bani oriunde pe planetă. Doar la noi se cheltuie mai mult decât veniturile, pentru ca politrucii să aibă impresia că sunt preocupați de plăcerile și nevoile celorlalți.
Postat 19 Iulie 2023, 07:32 de KP
De ce astfel de evenimente ...
... dacă se cheltuie pe ele de la bugetele locale, fără să se atragă bani în schimb? De ce se prăduiesc bani publici, în timp ce administrațiile locale plâng că nu au bani destui și trebuie crescute taxele și impozitele?
Postat 19 Iulie 2023, 07:29 de KP
De astfel de evenimente dublează veniturile anuale proprii ale siibienilor ...
... în în timp ce bihorenii se laudă cu ele și ies în minus de fapt? Dacă pui întrebarea asta politrucilor liberali, social-democrați sau de care ar mai exista declarativ, o să bată câmpii despre promovare, turism, atracție și bla-bla-bla. Este vorba în schimb despre segmentul căruia i se adresează acele evenimente. În timp ce sibienii organizează festivaluri, preponderent țintind oamenii de la 30 la 65 de ani ... bihorenii merg la plezneală și îi descurajează pe cei cu bani, care să bea și să mănânce la diverse localuri cu aceste ocazii. Bihorenii ve fac? Lasă să bubuie la maxim boxele, pe stomacul gol al participanților tineri și foarte tineri, care nu lasă acolo un sfanț dacă se poate, neavând locuri destule pentru a sta pe un scaun măcar în proximitate.
Postat 19 Iulie 2023, 07:25 de KP
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6373 RON
  • 1 EUR = 4.9765 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON