URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 23 OCTOMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
A fost o perioadă în care tramvaiul a intrat în dizgrație, nu doar la noi, ci cam peste tot în Europa. Și în Oradea am pierdut linii importante, pentru că e mult mai ușor să tragi un asfalt peste șine decât să deschizi trasee noi, care presupun săpături, traverse, muncă multă.
Zic şi eu
Adrian Cris
Cam așa se jură un personaj dintre cele care, la ordinul încă președintelui Iohannis, au făcut posibilă coaliția PSD-PNL. Nu se numește Gâgă, ci Rareș Bogdan. „Guvernăm împreună, dar nu participăm la treburile coaliției, nu mai există colaborare între noi și PSD”, zicea acesta joia trecută.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cu cine vă gândiți să votați pentru funcția de președinte al României dintre numeroșii candidați?











De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
La data de 5 octombrie 2024, Curtea Constituțională a admis o contestație formulată de doi cetățeni și a anulat o Decizie a Biroului Electoral Central prin care se dispusese înregistrarea candidaturii pentru funcția de Președinte al României a doamnei Diana Ivanovici Șoșoacă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
28 Aprilie 2024, 23:08

Paul de România a fost depistat în Malta. El fugise din țară când a fost condamnat la închisoare

Paul de România a fost depistat în Malta. El fugise din țară când a fost condamnat la închisoare (sursa foto: captură video, g4media.ro)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Fugit din România când a fost condamnat definitiv la 3 ani și 4 luni de închisoare, în dosarul retrocedării ilegale a fermei regale de la Băneasa, Paul Phillipe al României a fost depistat, duminică, într-o stațiune din Malta, anunță presa din București, citând surse judiciare.

Potrivit Hotnews.ro, Paul de România, care se recomandă drept „prinț” și este unul dintre fugarii celebri ai țării, se află în custodia poliției malteze, iar procedurile de extrădare vor demara. 

Anterior, el a fost găsit pe teritoriul Franței, țară care însă a respins solicitarea autorităților de la București de a-l extrăda.

Paul de România este dat în urmărire din decembrie 2020, când a fost condamnat definitiv la închisoare. În iunie 2022, el a fost prins pe stradă, în Paris, având asupra lui un pașaport eliberat de autoritățile din Marea Britanie.

După câteva luni de arest, a fost eliberat și plasat sub control judiciar, ca în 2024 instanțele din Franța să respingă definitiv cererea de extrădare, pe motiv că nu a fost compus legal completul de judecată din România care a admis solicitarea. Mai exact, unul dintre judecători nu ar fi depus jurământul la învestirea în funcție.

Paul Philippe al României a fost condamnat la închisoare pentru corupție. Potrivit DNA, el a comis mai multe infracțiuni de trafic de influență și dare și luare de mită, între anii 2006 și 2013, „în diferite forme de participare, în interesul obţinerii unor imobile de o valoare deosebită, între care pădurea Snagov şi Ferma Regală Băneasa, revendicate fără drept de inculpatul Al României Paul Philippe”, scrie libertatea.ro.

Pretinzându-se prinț, deși nu a fost recunoscut ca membru al familiei regale, Paul Phillipe al României este fiul lui Carol Mircea Grigore (născut în 1920 în România), considerat fiu nelegitim al regelui Carol al II-lea, care a fost pe tronnul țării din 1930 până la abdicarea din 1940, în favoarea fiului său mai mic, Mihai I.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5973 RON
  • 1 EUR = 4.9731 RON
  • 1 HUF = 0.0124 RON