URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 15 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nici nu bine a fost lansată ideea unui inel metropolitan de nord, care să treacă prin cartierul Podgoria, că megieșii s-au și organizat pentru proteste. Reacția este firească - nimănui nu-i convine ca drumul să treacă prin preajma casei sale, pentru că asta înseamnă deranj, zgomot și poluare. Dar să ieși cu pancarte de genul „Accesul permis doar riveranilor” denotă cel puțin o inabilitate.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Poate ați observat, vinerea trecută a început campania pentru dublele alegeri din 9 iunie, locale și europene. Cum, nu v-ați prins? Trebuia! Au dispărut de pe străzi bannerele partidelor și ale candidaților.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 29 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare o lege care modifică Codul rutier și are o istorie interesantă. Legea va intra în scurt timp în vigoare și va permite deținătorilor de permis categoria B (valabil pentru autoturisme) să conducă și motociclete, în anumite condiții.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
29 Aprilie 2024, 09:50

La ce folosim pământul de flori obţinut prin compostarea bio-deşeurilor (VIDEO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Vremea superbă din ultimele zile i-a făcut pe mulţi dintre bihoreni să iasă în grădină pentru a începe lucrările de primăvară. Şi cei care stau la bloc au opţiunea de a-şi colora interioarele cu aranjamente florale dintre cele mai fanteziste. Ce poate înfrumuseţa mai mult interiorul şi exteriorul casei decât nişte muşcate într-o jardinieră amplasată pe balcon sau pe pervazul geamului?

Pentru toate lucrările dvs., mari sau mici, vă recomandăm să folosiţi pământul de flori de la ECO Bihor, obţinut prin compostarea bio-deşeurilor colectate inclusiv de la clienţii AVE Bihor. Şi uite aşa, printr-un efort comun de selectare - compostare, deşeurile dvs. se transformă într-un pământ fertil, perfect pentru lucrările din grădină.

Saci de pământ începând de la 3 litri

Ecosoil este un pământ universal de flori, cu conţinut de compost organic, turbă brună, humus şi nisip. El are o calitate superioară şi este potrivit pentru toate tipurile de plante de interior şi de balcon, fiind utilizat la plantare şi replantare în diferite vase, ghivece şi alte recipiente. Reprezintă un supliment nutritiv adecvat pentru o creştere sănătoasă a plantelor, are un conţinut ridicat de materie organică şi elemente naturale şi favorizează formarea rapidă şi creşterea rădăcinii.

Noi am folosit acest pământ pentru a umple o jardinieră obişnuită, în care am aşezat mai multe tipuri de plante. La final am obţinut un aranjament de efect, de care, dacă îl udăm cu regularitate, ne vom putea bucura în casa noastră.

Cum ajung deşeurile bio pământ de flori

"Prin efortul dvs. de colectare separată a deşeurilor, prin grija cu care aţi tratat fracţia bio, nepoluând-o cu alte tipuri de deşeuri, dar şi prin munca susţinută a angajaţilor AVE Bihor, iată că acum putem să ne bucurăm de un pământ de flori obţinut prin compostare şi pus la dispoziţia dvs. de partenerii noştri de la ECO Bihor. Suntem foarte fericiţi să vedem roadele muncii noastre comune, materializată într-un astfel de aranjament", spune Eva Szutor, responsabil mediu AVE Bihor.

Fracţia bio are o importanţă deosebită în procesul de selectare a deşeurilor, pentru că ea are o importantă componentă ecologică. Printr-un proces de descompunere care se întinde pe mai multe luni, materialul vegetal se transformă în îngrăşământ sau pământ de flori.

AVE Bihor

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6109 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0129 RON