URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 27 IULIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
E clar că s-a dereglat grav clima și, chiar dacă de acum înainte vom fi cuminți și nu vom mai atenta la stratul de ozon, nu vom mai polua planeta, nu vom mai împuți aerul cu noxele de la automobile, tot va mai fi nevoie de jumătate de secol pentru ca temperatura planetei să scadă.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Dacă are de returnat un credit modic, luat, să zicem, pentru o mașină, dar i se ivește șansa să cumpere și o casă la doar a șasea parte din preț, iar pentru această achiziție ar fi nevoie să contracteze încă un împrumut, sunt convins că aproape niciun om cu capul pe umeri nu ar sta mult pe gânduri, ci ar profita de posibilitatea să aibă și casa. Cu atât mai mult cu cât, repet, ar fi la nici 17% din prețul real.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că aducerea antrenorului Gustavo Aragolaza și preparatorului Maurizio Miele la FC Bihor este o mișcare strategică bună? Că va da roade?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În ultimele săptămâni, atenția publică a fost îndreptată spre reglementarea testelor rapide antidrog utilizate de Poliția Rutieră. După multe bâlbe ale guvernanților, printr-o nouă OUG s-a stabilit că permisele retrase vor fi restituite titularilor dacă în termen de 72 de ore nu sosesc rezultatele testelor efectuate la medicina legală.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
După stabilirea diagnosticului de diabet de tip 2, medicul va elabora o strategie terapeutică în concordanță cu existența factorilor de risc existenți (în principal cardiovasculari și renali), de obiceiurile alimentare și de modul de viață al pacientului. De asemenea, medicul va prescrie și unele măsuri igienico-dietetice de tratament constând într-un regim alimentar echilibrat și o activitate fizică regulată. Aceste măsuri sunt de multe ori primordiale pentru ameliorarea echilibrului glicemiei.
29 Aprilie 2024, 08:00

Retrospectiva săptămânii, prin ochii lui Bihorel: Vicele de la Județ joacă în filmul „Misiune imposibilă”

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Ca de obicei, Bihorel comentează în stilul propriu evenimentele săptămânii trecute:

Luni

Vio către Ghiusi. „Ai văzut câtă lume a fost la aniversarea eliberării orașului de bolșevici?”. „Dacă lucrurile merg cum vrea Viktor, s-ar putea ca bolșevicii să-și ia revanșa cât de curând”. „Dar ție chiar nimic nu ți-a plăcut din eveniment?”. „Ba da. Retragerea cu torțe. Numai că v-ați oprit în Parcul Bălcescu și nu peste Carpați, cum doream eu”.

Marți

Vicele de la Județ e ca în filmul ăla cu Tom Cruise: „Misiune imposibilă”. „L-ai călcat pe bombeu pe Bolovan, de te-a trimis să candidezi în comuna vecină?”. „Eu am să-mi joc șansa până la ultimul cartuș. Nu uita că am fost șef la Gardă, iar zicala spune că Garda moare, dar nu se predă”.

Miercuri

Cei de la ISU au intrat în fibrilații. Șeful a explicat: „Trebuie să luăm măsuri concrete de protejare a populației. Există riscuri enorme ca locuitorii să fie răniți de explozii”. „De unde vin astea?”. „N-ai auzit că au explodat facturile de la Termoficare?!”.

Joi

Bolovan despre Centura Aleșd. „Unii megieși încă se judecă, dar deja o mare parte au fost executați siliți și nu mai au nicio palmă de pământ în zonă. Au fost executați silit”. „Și cei care încă au procese?”. „Ei nu pot fi executați silit, ci cel mult executați”.

Vineri

Mega regizorul și-a prezentat filmul la un festival de la Moscova. „Am avut ocazia să mă întâlnesc cu purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe. Țapănă femeie! N-am curajul să mai slujesc, măcar două săptămâni”. „Te-a făcut să renunți la credință?”. „Nu, dar era așa de îmbibată cu vodcă încât mi-e frică să nu iau și eu foc când aprind lumânările în biserică”.

Sâmbătă

Șeful unui supermarket. „Ca să nu mai primim amenzi pentru că sunt rozătoare în magazin, am propus să deschidem un sector de Pet Shop”. „Nu văd legătura”. „Când vor vedea inspectorii șoareci și șobolani prin raioanele de mezeluri vom zice că nu e de la mizerie, ci că au evadat din sectorul lor”.

Duminică

Nu pot face liberalii din județ poduri și viaducte cum face Guvernul punte la cea mai mică sărbătoare.

Acest articol este un pamflet și va fi tratat ca atare

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5785 RON
  • 1 EUR = 4.969 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON