URMĂREȘTE-NE PE
LUNI, 29 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
La fel cum creștinii ortodocși scot anual moaștele sfintei Paraschiva la Iași, tot așa, la patru ani, în perioada electorală, liberalii apelează la moaștele prorocului Ilie, mai exact Ilie Bolajan, ca să întărească credința în activul de partid.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
14 Iulie 2023, 08:07

Ultraj live! A atacat și a înjurat un polițist fără să știe că e înregistrat, așa că s-a trezit la pușcărie

Ultraj live! A atacat și a înjurat un polițist fără să știe că e înregistrat, așa că s-a trezit la pușcărie ÎNJURĂTURI PE NUMĂRATE. Anchetatorii au numărat cel puţin 17 soiuri de înjurături, jigniri şi ameninţări proferate de salontanul Ioan Alexandru Neagu (foto) la adresa poliţistului. Bărbatul nu-şi poate nega faptele, căci a fost înregistrat de camera de corp a victimei
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Ultraj în variantă agravată. E acuzaţia pentru care, pe 26 iunie a.c., un salontan de 31 ani a fost trimis în judecată, în stare de arest preventiv.

Bărbatului i se impută că, beat fiind, a atacat un poliţist, l-a lovit, înjurat şi ameninţat, întâi în stradă, apoi şi în sediul Poliţiei, doar pentru că agentul a încercat să-l liniştească. Incidentul, produs la începutul lunii iunie, a ajuns în faţa instanţei în mai puţin de 3 săptămâni, pentru că bătăuşul nu a putut nega nimic. Poliţistul avea camera de corp pornită şi a înregistrat "prestaţia" scandalagiului, care nici nu e la prima ispravă penală...

Un om cu probleme

În ciuda vârstei, Ioan Alexandru Neagu e client vechi al Poliţiei. Şi nu doar din pricina scandalurilor pe care le provoca acasă, lovindu-şi şi ameninţându-şi soţia până când aceasta a obţinut ordin de protecţie şi a divorţat. Înarmat cu un cuţit şi cu un fular tras peste faţă, în urmă cu 12 ani a jefuit o benzinărie din Salonta, legându-l cu bandă adezivă de mâini şi picioare pe angajatul staţiei. S-a ales cu 5 ani de închisoare pentru tâlhărie, dar nu i-a ispăşit pe toţi, fiind eliberat condiţionat după doar 3. 

În 2021, abia reabilitat, a comis-o iar. S-a urcat băut la volanul unei autoutilitare, iar pe DN 79, în Leş, a pierdut controlul direcţiei, a lovit un stâlp, un indicator rutier şi un pod de beton, în final oprind pe contrasens. Găsit de poliţişti pe scaunul pasagerului, a pretins că nu el fusese la volan şi că şoferul, pe care nu-l cunoaşte, a fugit de la locul faptei. Fără folos, căci, pe 7 iunie a.c., Curtea de Apel Oradea l-a condamnat definitiv la 1 an de închisoare cu suspendare, cu un termen de supraveghere de 3 ani, plus 100 zile de muncă în folosul comunităţii. Deocamdată n-o va putea presta, căci pe 12 iunie Tribunalul Bihor l-a trimis după gratii, în arest preventiv, pentru o altă faptă penală...

Scandal lângă Poliţie

Este vorba despre un incident produs în dimineaţa de 3 iunie, lângă London Pub, un local din centrul Salontei, la câţiva paşi de sediul Poliţiei. Băut fiind, Neagu a provocat un scandal, luându-se la harţă cu mai multe persoane, una cerând ajutorul poliţiştilor. 

În scurt timp a apărut un echipaj format dintr-un agent şi un jandarm, care au încercat să-l liniştească, dar bărbatul s-a enervat şi mai tare. Iritat de prezenţa oamenilor legii, l-a lovit pe poliţist cu piciorul în piept, aşa că a fost imobilizat, încătuşat şi dus la sediul Poliţiei, unde a continuat "spectacolul", înjurându-l şi ameninţându-l pe agent. 

Atât doar că poliţistul a avut pornită camera de corp, pe care oamenii legii o au din această primăvară ataşată la uniformă. Ca urmare, totul a fost on record...

Te prind şi te fac!

Apelative ca "ţăran prost", "boschetar", "fraier", "muist" şi înjurături ca "te f... în gură", "îmi bag... în faţa ta!" sau "îmi bag... în familia ta!" au fost urmate de ameninţări făţişe cu bătaia, cum ar fi "te dezbrac io!", "lasă că te prind fară haine!", "lasă că te prind io fară uniformă şi te fac!". 

Toate au fost reţinute în rechizitoriul Parchetului Salonta, făcut public la solicitarea BIHOREANULUI. Anchetatorii au redat o mare parte din monologul grosolan al scandalagiului, stabilind că "sunt jigniri, înjurături şi ameninţări implicite cu săvârşirea unor infracţiuni contra integrităţii fizice" persoanei vătămate. 

Ca atare, pe lângă o amendă 1.000 lei încasată pentru tulburarea liniştii şi ordinii publice, Neagu a fost reţinut pentru 24 ore, iar pe 5 iunie a fost prezentat la Judecătoria Salonta cu propunere de arestare preventivă. Judecătorul de drepturi şi libertăţi l-a plasat doar în arest domiciliar, măsura rămânând în vigoare până pe 12 iunie. Oripilat de limbajul şi faptele salontanului, magistratul de la Tribunalul Bihor a desfiinţat soluţia, trimiţându-l după gratii.  

La judecată

Pentru că înregistrările erau elocvente, după încă două săptămâni, pe 26 iunie, Neagu a şi fost trimis în judecată, pentru două infracţiuni de ultraj prin ameninţări - prima, în stradă, iar cea de a doua în sediul Poliţiei. 

Ambele au fost reţinute în formă agravată, asupra unui poliţist, situaţie în care, potrivit Codului penal, limitele de pedeapsă se majorează cu jumătate. Concret, dacă ameninţarea unei persoane este pedepsită cu închisoare între 3 luni şi 1 an sau amendă, fapta se consideră ultraj şi se sancţionează cu detenţie între 6 luni şi 2 ani dacă victima este un poliţist în exercitarea funcţiei.

Prin rechizitoriu, procurorii au cerut ca inculpatul să rămână după gratii până la verdictul final: "Există probe temeinice din care rezultă că cea mai dură măsură preventivă este necesară în continuare". Poate ajută la calmare...

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
Tupeu de borfas
Indivizi ca astia merita puscarie. Infractor cu state vechi, daca ar fi fost pedepsit de prima data nu s-ar fi ajuns la asta. Daca face asa ceva cu un politist inclusiv in sediul politiei, e clar ce ar face cu un om de rand, daca ar putea.
Postat 14 Iulie 2023, 15:59 de Timi
Merita la puscarie....
... poate ii vine mintea la cap! Numai un idi*t nu-si da seama cand pulanarul incearca (a reusit!) sa te intarate, sa-ti iesi din pepeni si sa te invarti de un flagrant! Cand esti acostat de un organ ai o singura obligatie, sa te legitimezi! Atat. Nu ti-e amic (dimpotriva!), n-ai ce confesiuni sa-i faci si nici ce sa palavragesti cu el.
Postat 14 Iulie 2023, 12:24 de pinonel
Justiția
Păi cum să nu aibă omul curaj când a fost dovedit în repetate rânduri de către Poliție ca fiind vinovat iar Judecătorii l-au ajutat de fiecare dată să fie lăsat liber.
Postat 14 Iulie 2023, 09:29 de bde
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6373 RON
  • 1 EUR = 4.9765 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON