URMĂREȘTE-NE PE
LUNI, 26 IULIE 2021
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă, prin absurd, de mâine s-ar închide toate Ministerele și Agențiile din București, în mai puțin de doi ani PIB-ul României s-ar dubla. Pentru că, în mare măsură, munca birocraților se rezumă exclusiv la a-și păstra privilegiile. Iar dacă de mâine s-ar desființa toate Consiliile de Administrație la companiile de stat, jumătate dintre muzele de partid ar muri de foame și un sfert din activ ar ajunge să trăiască din alocațiile copiilor.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Nu-i prima oară când Bolojan vrea să rezolve probleme gingașe cu metode... inginerești. Ideea trecerii actorilor și instrumentiștilor pe contracte de muncă pe durată determinată, pentru „eficientizarea” actului cultural, reflectă un reflex al stilului managerial cu iz dictatorial care l-a făcut celebru - dar, fără îndoială, și eficient - pe fostul edil al Oradiei.
Zic şi eu
Adrian Cris
Sub conducerea lui Ilie Bolojan, căruia mai-marii partidului îi laudă performanţele obţinute ca primar al Oradiei şi, mai nou, ca preşedinte al Consiliului Judeţean Bihor, organizaţia PNL va fi cea mai numeroasă la Congresul partidului din 25 septembrie. În ciuda ofertelor şi promisiunilor pe care precis i le-au făcut, Bolojan s-a ferit să-şi declare sprijinul pentru unul dintre cei doi candidaţi la şefie, premierul Florin Cîţu şi actualul deţinător al funcţiei, Ludovic Orban.
Vorba lu' Lulu
Lucian Cremeneanu
Când am văzut ştirea cu elicopterul aterizat forţat în Bucureşti, am ştiut că va urma o avalanşă de glume pe subiect. Accesul rapid la informaţie, obligaţia de a avea o părere despre orice şi uşurinţa de exprimare individuală în spaţiul public au făcut ca elicopterul acela ghinionist să plonjeze direct într-o mare de glume şi miştouri. O să ziceţi că nu doar noi am fost, că şi Ambasada Suediei a comis-o. Staţi liniştiţi, şi acolo e tot un om la butoane, poate chiar românaş de-al nostru.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Zborurile externe au fost reluate pe Aeroportul din Oradea. Ce părere aveţi despre destinaţiile operate de Ryanair (Milano, Bologna, Londra, Dusseldorf)?

De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
După 2 ani în care nu s-au organizat concursuri de admitere în magistratură, recent situaţia a fost deblocată şi se aşteaptă anunţurile oficiale pentru reluarea acestora. În concret, în urmă cu aproximativ 2 ani, Curtea Constituţională a declarat neconstituţionale prevederile legale care reglementau concursurile de intrare în magistratură, pe motiv că toate condiţiile de accedere erau prevăzute în regulamentele Consiliului Superior al Magistraturii, şi nu în lege.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
În regiunea ţării noastre, înţepăturile de insecte dau rareori fenomene grave de intoxicaţie; ar fi nevoie de 500-1000 de înţepături de albine pentru a produce moartea. În regiunile tropicale, în America de Nord şi de Sud, în Africa şi Asia Centrală se întâlnesc păianjeni veninoşi ("văduva neagră") şi scorpioni, care sunt foarte periculoşi atât pentru oameni, cât şi pentru animalele domestice.

Laura Gal

jurnalist

Laura Ileana Gal (fostă Birtalan) s-a născut la Oradea, în 22 noiembrie 1969. A absolvit Colegiul Naţional Emanuil Gojdu din Oradea (1988).

După terminarea liceului a lucrat ca şi funcţionar economic la Casa de Economii şi Consemnaţiuni de unde, în 1993, s-a transferat la cotidianul local Jurnalul de dimineaţă, unde a fost, pe rând, reporter, redactor şi secretar general de redacţie.

În 1995, s-a transferat la cotidianul Crişana, ca redactor, iar din 1996 a devenit şi corespondent de Bihor al cotidianului naţional Adevărul, unde a rămas până în 2007, când patronatul cotidianului central s-a schimbat, renunţând, temporar, la toţi corespondenţii locali.

În 1997, s-a transferat la secţia anchetă la cotidianul Jurnal bihorean, unde a rămas până în 2000, când s-a alăturat echipei săptămânalului Bihoreanul.

Laura Gal a mai fost colaborator şi corespondent al agenţiei de ştiri Mediafax, al cotidianului regional Vocea Transilvaniei şi al publicației Cancan, precum şi coordonator al redacţiei din Bihor al cotidianului Transilvania Jurnal.

Din 2019 este, din nou, corespondent în Bihor al cotidianului naţional Adevărul, şi antreprenor în domeniul comunicării, fiind asociat unic şi administrator al unei companii de presă care a fondat publicaţia online Numaidebine.ro, axată pe ştiri pozitive şi inspiraţionale.

În decursul anilor, a realizat o serie de ştiri, anchete jurnalistice, reportaje şi articole din diverse domenii de activitate, atât probleme sociale, cât şi cele din administraţia locală, din lumea politică, dar mai ales din sistemul judiciar, fiind specializată pe acest ultim domeniu.

Este căsătorită și are doi copii.

Toate articolele scrise de Laura Gal

Contact

laura.gal@bihormedia.ro

0771332005

Laura Gal

Laura Gal

https://numaidebine.ro/

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.1823 RON
  • 1 EUR = 4.9219 RON
  • 1 HUF = 0.0137 RON