URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 06 MARTIE 2021
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Cine a construit la viaţa lui orice înjghebare mai mare decât un coteţ de găini ştie cât de complicată şi grea e viaţa când ai de-a face cu şantieriştii. Ne plângem, pe bună dreptate, că şantierele oraşului nu se termină niciodată la timp, uitând de fapt că marea realizare a Primăriei este că s-a străduit să le înceapă. Un caz clasic: Piaţa Ferdinand...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Diferenţa dintre Forin Cîţu şi Ludovic Orban e precum aceea dintr-un rocker veritabil şi ceea ce ilustrează porecla de Şică Mandolină ce s-a lipit de şeful liberalilor, de când cu prestaţiile sale artistice îndoielnice de prin emisiunile TV, menite să mai aducă o brumă de popularitate. E diferenţa între sunetul grav al unei chitare electrice şi acordul fals al unei mandoline prost manevrate, de un artist preocupat mai degrabă de reacţiile publicului decât de sonorităţile propriei creaţii...
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, Consiliul Judeţean Bihor a respins, cu opoziţia grupului UDMR şi a unei părţi din PSD, plângerea celor 21 de primari UDMR împotriva Regulamentului pentru curăţenie adoptat în decembrie, ce impune primăriilor cosirea de trei ori pe an a marginilor drumurilor asfaltate care traversează localităţile. Chestiunea Regulamentului pentru curăţenie este, însă, doar una dintre direcţiile de atac ale UDMR Bihor.
Vorba lu' Lulu
Lucian Cremeneanu
Printre miturile perpetuate la nesfârşit despre poporul nostru drag şi nepereche, cel al îndemânării şi priceperii la treburile practice este în Top 3. Suntem harnici ca nimeni alţii, ne pricepem la orice şi găsim soluţii geniale de evitare a soluţiilor din manuale.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți despre faptul că elevii pot din nou să meargă la școală în format fizic?
De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Cu mai mult de un deceniu în urmă, stabileam cu redacţia BIHOREANULUI apariţia în cadrul săptămânalului a unei rubrici intitulate sugestiv "Avocatul bihoreanului". De atunci şi până astăzi, aproape în fiecare săptămână, la început doar în ziar, iar odată cu dezvoltarea segmentului online şi în mediul virtual, am scris despre subiecte din mediul juridic despre care am apreciat că sunt de interes pentru publicul larg.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Situaţia sanitară din Franţa s-a degradat în ultimele zile. Între 15 şi 19 februarie numărul de cazuri pozitive a crescut cu 8 %, fapt explicat prin creşterea infecţiilor cu noile variante de virus. Actualmente varianta "britanică" are tendinţa de a deveni predominantă în marile oraşe (49% din testele RT-PCR pozitive, faţă de 6% pentru variantele "sud-africană" şi "braziliană").

Laura Gal

jurnalist

Laura Ileana Gal (fostă Birtalan) s-a născut la Oradea, în 22 noiembrie 1969. A absolvit Colegiul Naţional Emanuil Gojdu din Oradea (1988).

După terminarea liceului a lucrat ca şi funcţionar economic la Casa de Economii şi Consemnaţiuni de unde, în 1993, s-a transferat la cotidianul local Jurnalul de dimineaţă, unde a fost, pe rând, reporter, redactor şi secretar general de redacţie.

În 1995, s-a transferat la cotidianul Crişana, ca redactor, iar din 1996 a devenit şi corespondent de Bihor al cotidianului naţional Adevărul, unde a rămas până în 2007, când patronatul cotidianului central s-a schimbat, renunţând, temporar, la toţi corespondenţii locali.

În 1997, s-a transferat la secţia anchetă la cotidianul Jurnal bihorean, unde a rămas până în 2000, când s-a alăturat echipei săptămânalului Bihoreanul.

Laura Gal a mai fost colaborator şi corespondent al agenţiei de ştiri Mediafax, al cotidianului regional Vocea Transilvaniei şi al publicației Cancan, precum şi coordonator al redacţiei din Bihor al cotidianului Transilvania Jurnal.

Din 2019 este, din nou, corespondent în Bihor al cotidianului naţional Adevărul, şi antreprenor în domeniul comunicării, fiind asociat unic şi administrator al unei companii de presă care a fondat publicaţia online Numaidebine.ro, axată pe ştiri pozitive şi inspiraţionale.

În decursul anilor, a realizat o serie de ştiri, anchete jurnalistice, reportaje şi articole din diverse domenii de activitate, atât probleme sociale, cât şi cele din administraţia locală, din lumea politică, dar mai ales din sistemul judiciar, fiind specializată pe acest ultim domeniu.

Este căsătorită și are doi copii.

Toate articolele scrise de Laura Gal

Contact

laura.gal@bihormedia.ro

0771332005

Laura Gal

Laura Gal

https://numaidebine.ro/

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.0503 RON
  • 1 EUR = 4.8784 RON
  • 1 HUF = 0.0134 RON