URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 09 MAI 2021
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Veștile bune sunt rare și de obicei nu prea se împlinesc. Președintele Consiliului Județean, Ilie Bolojan, clocea de mult să mute Grădina Zoologică din Oradea în pădurile Felixului, spre desfătarea turiștilor care nu prea au ce face în timpul petrecut prin stațiune. Prețul este o centură nou-nouță care să ducă traficul uriaș de beiușeni direct în cartierele Oradiei, fără să mai polueze stațiunea.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Nu, titlul nu e o glumă! Dacă Sandu Lungu, carismaticul luptător care a pus Bihorul pe hartă cu pumnul său necruţător şi dimensiunile sale respectabile, s-a pus în fruntea unei "armate" de protestatari cu care a bătut străzile Oradiei, dacă a pus mâna pe megafon pentru a se adresa mulţimii, asemenea unui lider politic, nu e de glumă...
Zic şi eu
Adrian Cris
Ştiţi bancul cu olteanul care, când nu are ce face, se dezbracă şi îşi păzeşte hainele? Aşa şi Guvernul nostru, de parcă n-ar fi avut atâtea alte lucruri de făcut, serioase, s-a apucat să dea săptămâna trecută o Ordonanţă menită, cică, să "debirocratizeze activitatea în cadrul microîntreprinderilor". Concret, firmele cu până la 9 angajaţi nu mai sunt obligate să aibă fişa postului pentru aceştia şi nici regulament intern...
Vorba lu' Lulu
Lucian Cremeneanu
Aşa cum unii au nevoie să iubească, alţii simt nevoia lăuntrică de a urî. Pentru ei ura este propulsorul lumii. Ura îi ridică din pat, îi trimite la muncă, le dictează relaţiile sociale, îi face să deschidă gura, le dictează discursul şi le modelează minţile. Nefericiţi, suferinzi, chiar dacă nu ştiu asta, demni de compasiune, "urâtorii" îşi găsesc validarea prin intensitatea dezaprobării pentru ceilalţi. Preferabil pentru toţi ceilalţi.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Veţi merge în vacanţă vara aceasta?

De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 12 aprilie 2021, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a pronunţat una dintre cele mai discutabile decizii din întreaga sa istorie. Într-o decizie obligatorie, pronunţată în recurs în interesul legii, Instanţa Supremă a stabilit că "instanţa de judecată învestită cu soluţionarea plângerii contravenţionale formulate împotriva unui proces-verbal de contravenţie prin care s-a aplicat sancţiunea complementară a suspendării temporare a exercitării dreptului de a conduce un autovehicul, tractor agricol sau forestier ori tramvai, NU are posibilitatea să examineze proporţionalitatea acestei sancţiuni complementare".
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Tratamentul medicamentos al ulcerului duodenal are 4 obiective majore: ameliorarea durerii, accelerarea procesului de vindecare a leziunii ulceroase, prevenirea recăderilor şi a complicaţiilor.

Laura Gal

jurnalist

Laura Ileana Gal (fostă Birtalan) s-a născut la Oradea, în 22 noiembrie 1969. A absolvit Colegiul Naţional Emanuil Gojdu din Oradea (1988).

După terminarea liceului a lucrat ca şi funcţionar economic la Casa de Economii şi Consemnaţiuni de unde, în 1993, s-a transferat la cotidianul local Jurnalul de dimineaţă, unde a fost, pe rând, reporter, redactor şi secretar general de redacţie.

În 1995, s-a transferat la cotidianul Crişana, ca redactor, iar din 1996 a devenit şi corespondent de Bihor al cotidianului naţional Adevărul, unde a rămas până în 2007, când patronatul cotidianului central s-a schimbat, renunţând, temporar, la toţi corespondenţii locali.

În 1997, s-a transferat la secţia anchetă la cotidianul Jurnal bihorean, unde a rămas până în 2000, când s-a alăturat echipei săptămânalului Bihoreanul.

Laura Gal a mai fost colaborator şi corespondent al agenţiei de ştiri Mediafax, al cotidianului regional Vocea Transilvaniei şi al publicației Cancan, precum şi coordonator al redacţiei din Bihor al cotidianului Transilvania Jurnal.

Din 2019 este, din nou, corespondent în Bihor al cotidianului naţional Adevărul, şi antreprenor în domeniul comunicării, fiind asociat unic şi administrator al unei companii de presă care a fondat publicaţia online Numaidebine.ro, axată pe ştiri pozitive şi inspiraţionale.

În decursul anilor, a realizat o serie de ştiri, anchete jurnalistice, reportaje şi articole din diverse domenii de activitate, atât probleme sociale, cât şi cele din administraţia locală, din lumea politică, dar mai ales din sistemul judiciar, fiind specializată pe acest ultim domeniu.

Este căsătorită și are doi copii.

Toate articolele scrise de Laura Gal

Contact

laura.gal@bihormedia.ro

0771332005

Laura Gal

Laura Gal

https://numaidebine.ro/

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.0881 RON
  • 1 EUR = 4.9266 RON
  • 1 HUF = 0.0137 RON