În ciuda belșugului de râuri și lacuri, Bihorul nu are irigații pentru agricultură, din cauza deciziilor unor politicieni și a indolenței unor șefi de instituții. La peste un deceniu după ce a preluat de la Agenția Națională de Îmbunătățiri Funciare lacurile, personalul și utilajele sistemului care trebuie să permită desecări la inundații și irigări în secetă, ABA Crișuri nu alimentează canalele pentru irigații fiindcă o parte a acestora au rămas neîntreținute, iar în propriile acumulări nu se strânge apă destulă.
`
< Pagina precedentă 7 8 9 10 11 12 13 14 15 Pagina următoare >
Părerea noastră
Folclor de Bihor
În relația cu administrația centrală, Bihorul și Oradea au avut câteva episoade faste, dar și niște ghinioane teribile. Marea lovitură a fost trecerea a zeci de hectare de teren situat în centrul Oradiei în posesia Consiliului Județean, odată cu marea retragere a armatei la minimum 60 de kilometri de graniță. Dar putem spune că am avut și ghinion pentru că...
Cu tupeu
E sufocarea pe care o simţi în lipsa libertăţii, obrazul ce-ţi arde încă sub palma securistului care ţi-a curmat cuvântul, ruşinea că te-ai născut într-un loc atât de cenuşiu. E despre "vom muri şi vom fi liberi", "dreptate, ochii plânşi cer să te vadă" sau "mai bine golan...". E despre mulţumirile primite de la omul simplu, care a găsit în tine singurul ascultător şi reazem, înfruntând "sistemul". Despre orele de nesomn...
Zic şi eu
Ajunsă deocamdată la prima săptămână, greva din învățământ se așterne ca o piatră tombală peste domnia președintelui Klaus Iohannis. Încă de mult, mulți dintre cei care l-au votat au ajuns să-l disprețuiască, să-l considere groparul marilor speranțe din 2014, dar abia prestația sa în actuala criză din învățământ le pune definitiv lespedea.
Newsletter
Spune ce crezi
Credeți că greva generală a profesorilor este justificată și că salariile lor ar trebui mărite?
De stiut
Colțul juridic
Chiar dacă toată lumea știe că anumite fapte se pot proba numai cu martori, legea este foarte strictă cu privire la condițiile în care se poate propune această probă, pe de-o parte, iar pe de altă parte există anumite limitări ale utilizării acestei probe.
Bihoreanul la medic
Consumul de apă poate avea o influenţă nefavorabilă asupra organismului atunci când apa conţine agenţii patogeni ai bolilor infecţioase, când are o compoziţie deosebită de cea a apei potabile şi când apa are gust sau miros ce o fac improprie consumului. Aceste modificări ale normelor de potabilitate pot fi determinate cel mai des de caracteristicile solului stăbătut de către ape şi impurificării cu ape uzate fecaloid-menajere sau industriale.
Bihoreanul tipărit
Grupările interlope din Oradea au intrat într-un război care fierbe pe Facebook și riscă să se reverse în stradă. Casa lui Mihai Gabor, alias Grecu, a fost vizată de un atac eşuat de tip mafiot, cu cocktailuri Molotov, bănuielile fiind acelea că în spatele lui s-ar afla liderul clanului Neguş, Romulus Markovics, şi cumătrul său, controversatul afacerist Mihai Borciu, cu care gruparea lui Grecu se provoacă acum şi se spurcă reciproc pe rețelele sociale.
Dacă ar funcționa ca firmele, jumătate dintre primăriile bihorene ar trebui să-și declare falimentul. Într-un oraș și trei comune din Bihor, administrațiile locale nu adună taxe nici cât să-și plătească propriii angajați, o treime n-au încasat anul trecut niciun leu din fonduri UE, iar 52 dintre cele 101 primării primesc bani de la Guvern ca să-și poată achita facturile.
Luni, 29 august, a apărut un nou număr din BIHOREANUL tipărit. Dintre subiectele noii ediții: Grupările interlope din Oradea au intrat într-un război care fierbe pe Facebook și riscă să se reverse în stradă. Casa lui Mihai Gabor, alias Grecu, a fost vizată de un atac eşuat de tip mafiot, cu cocktailuri Molotov, bănuielile fiind acelea că în spatele lui s-ar afla liderul clanului Neguş, Romulus Markovics, şi cumătrul său, controversatul afacerist Mihai Borciu, cu care gruparea lui Grecu se provoacă acum şi se spurcă reciproc pe rețelele sociale; În ciuda belșugului de râuri și lacuri, Bihorul nu are irigații pentru agricultură; Jumătate din primăriile bihorene primesc bani de la Guvern ca să își poată achita facturile; Utilul și plăcutul: un tânăr orădean este nomad digital și călătorește peste tot prin Europa.
29 August 2022, 00:00
Principalul punct de atracție al Oradiei, Piața Unirii de azi, este epicentrul orașului de trei secole, de când a fost încadrată cu trei biserici: romano-catolică, greco-catolică și ortodoxă. La fel ca orice piață centrală din Europa, și cea din Oradea a fost „miezul” dezvoltării orașului, generând noi construcții în jurul său, și de-a lungul timpului a purtat denumiri diverse, adăpostind simboluri specifice vremurilor.
Sute de bikeri din toată ţara i-au oferit, vineri, un cadou special Renatei, o adolescentă de 16 ani din Salonta, bolnavă de cancer pulmonar. Aceştia au mers la ea acasă cu motoarele, iar unul dintre ei a şi plimbat-o prin oraş, alături de ceilalţi bikeri.
O tânără din Oradea a devenit cântăreață de jazz în Londra, studiind la Conservatorul unde a absolvit Orlando Bloom. Sînziana Vrabie a plecat încă din liceu în Marea Britanie, după ce a primit o bursă de studii, și s-a remarcat în lumea jazzului și a rockului alternativ, iar acum se pregătește să devină specialist în meloterapie.
Cazul pădurarului ucis anul trecut în timpul unei partide de braconaj în Remetea a ajuns în instanţă: între inculpaţi se află și fostul primar al comunei, Adrian Ştefănică. Rechizitoriul procurorilor dezvăluie că victima, Marius Laza, rănită la cap de un glonţ ricoşat dintr-un mistreţ împuşcat de unul dintre amicii cu care se afla la vânătoarea clandestină, a fost lăsată să agonizeze o oră pentru ca ceilalţi să şteargă urmele şi să dispară.
25 August 2022, 08:01
23 de localnici reclamă că nu-și pot încasa banii pe terenurile ce le vor fi ocupate de centura Aleșd. Nemulțumiți că 520 metri din cei 5,9 kilometri trec pe strada lor, oamenii au obținut suspendarea hotărârilor prin care CJ Bihor a aprobat proiectul, iar dacă în septembrie va fi suspendată și Hotărârea de Guvern privind exproprierile, șantierul va „îngheța” câțiva ani, iar fondurile UE vor fi pierdute.
Au abandonat lucrările la baraje, dar investesc în confortul propriu: după ce și-au făcut hotel „pentru perfecționare profesională” în Băile Felix, șefii ABA Crișuri și-au tras o pensiune „canton” pe un lac de lângă Oradea. Ridicat pe malul lacului Popii din Șișterea, închiriat unui fost viceprimar UDMR, dar preferat în continuare de directorul Pásztor Sándor ca loc de pescuit, noul canton „de protocol” a costat peste 1,5 milioane lei, lucrarea fiind spartă în patru contracte mai mici pentru a nu fi licitată, ci dată direct unei firme de casă.
Bihorul ocupă locul VI în topul celor mai întreprinzătoare județe din România, cu 5.631 firme înființate anul trecut, în creștere cu 36% față de 2020. Bihorenii preferă să riște cu afaceri în comerț și servicii decât să fie angajați, speculând oportunitățile pe care le oferă vecinătatea cu Ungaria sau copiind businessuri de succes, ceea ce se reflectă și în locul III pe țară în... clasamentul insolvențelor.
Luni, 22 august, a apărut un nou număr din BIHOREANUL tipărit! Dintre subiectele noii ediții: Au abandonat lucrările la baraje, dar investesc în confortul propriu: după ce și-au făcut hotel „pentru perfecționare profesională” în Băile Felix, șefii ABA Crișuri și-au tras o pensiune „canton” pe un lac de lângă Oradea. Ridicat pe malul lacului Popii din Șișterea, noul canton „de protocol” a costat peste 1,5 milioane lei. Din același număr aflați și că Bihorul ocupă locul 6 în topul celor mai întreprinzătoare județe din România, dar e fruntaș și la insolvențe, că centura Aleșd este în pericol să nu se mai realizeze, din cauza numeroaselor procese deschise de localnici, dar și că procurorii fac dezvăluiri revoltătoare în cazul pădurarului ucis anul trecut la un braconaj în Remetea.
Au apărut oferte inedite de cazare: vacanţe în case minuscule sau chiar în iurtă. Turismul "minimalist" are tot mai mulţi adepţi în Bihor, judeţ unde turiştii se pot caza în case de doar câţiva metri pătraţi, dar cochete şi complet utilate, ori în corturi care amintesc de traiul nomazilor.
Povestea designerului bihorean care a revenit din New York în satul natal și a transformat casa bunicii în centru cultural. Originar din Husasău de Tinca, Dorin Negrău a cunoscut succesul în lumea modei după ce a creat haine cu broderii și imprimeuri inspirate din modelele străbunilor de pe meleagurile bihorene.
Ce omul a distrus, reînvie natura! Floare-simbol a Bihorului, nufărul termal se încăpăţânează să îşi deschidă petalele, chiar dacă oamenii i-au distrus "casa". În timp ce rezervaţia Peţea şi lacul Ochiul Mare, unde nufărul a înflorit milioane de ani, au ajuns o amintire din cauza consumului iraţional de apă termală, gingaşa floare s-a relocat de una singură, pe o vale din satul Sânmartin.
Planurile Primăriei Oradea de a fluidiza traficul prin construirea a 10 pasaje subterane, contestate: nu toate sunt necesare, iar unele s-ar lăsa cu „daune colaterale”. Proiectele de peste 330 milioane de lei pentru pasajele din Centrul Civic, Bulevardul Magheru, zona Gării și intersecțiile Tudor Vladimirescu cu Decebal și cu Oneștilor au fost impuse fără consultarea orădenilor, iar realizarea lor va paraliza orașul vreme de 2 ani, provocând probleme noi în locul celor pe care le rezolvă.
Primarul din Lugașu de Jos a fost dat pe mâna Poliției fiindcă, după ce a patronat umflarea populației comunei, a sabotat verificarea corectitudinii recensământului. Comuna cu cele mai multe taxe și cea mai scumpă apă din Bihor a avut o recenzare record a locuitorilor, edilul Sorban Levente fiind bănuit că, de fapt, a „strămutat” în imobile existente doar în acte, ca etnici maghiari și viitori votanți, romi din... Dobrogea.
Cu 3.000 de procese în derulare, iniţiate de cetăţeni amendaţi sau expropriaţi, primarul Florin Birta este cel mai ocupat justiţiabil din Bihor. Citat în 99% dintre procesele municipalităţii, edilul îşi pune soarta în mâinile celor 18 jurişti ai instituţiei care "duc" în medie 169 de procese fiecare, cu o rată de succes de aproximativ 70%.
Teribilul accident în care o tânără a murit, iar copilul ei și șoferul au fost grav răniți după ce mașina în care se aflau a intrat într-un TIR între Nojorid și Leș, a fost intenționat. Anchetatorii au informații că orădeanul care se afla la volan, posesor al unei condamnări pentru infracțiuni rutiere, ar fi plănuit accidentul pentru că tânăra, căreia îi promisese că vor face „ultimul drum împreună”, voia să rupă relația cu el.
Marți, 16 august, a apărut un nou număr din BIHOREANUL tipărit, alături de suplimentul de educație ecologică Oradea noastră. Dintre subiecte: Planurile Primăriei de a fluidiza traficul prin construirea a 10 pasaje subterane, contestate: nu toate sunt necesare, iar unele s-ar lăsa cu „daune colaterale”. Proiectele de peste 330 milioane de lei pentru pasajele din Centrul Civic, Bulevardul Magheru, zona Gării și intersecțiile Tudor Vladimirescu cu Decebal și cu Oneștilor au fost impuse fără consultarea orădenilor, iar realizarea lor va paraliza orașul vreme de 2 ani, provocând probleme noi în locul celor pe care le rezolvă! Din același număr aflați și povestea teribilului accident provocat intenționat în care o tânără a murit, iar copilul ei și șoferul au fost grav răniți după ce mașina în care se aflau a intrat într-un TIR între Nojorid și Leș și cum cu 3.000 de procese în derulare, inițiate de cetățeni amendați sau expropriați, primarul Florin Birta este cel mai ocupat justițiabil din Bihor.
16 August 2022, 00:00
În Bihor, copiii cu autism, ADHD sau alte dizabilități își pot trata afecțiunile... la înălțime. În premieră națională, clubul Cassio Montana derulează un program terapeutic de cățărări pe trasee de via ferrata și rafting pentru copiii cu dizabilități, care astfel își dezvoltă nu doar motricitatea, ci și încrederea în ei.
Poveștile unor bihoreni care au ajuns vedete online și trăiesc din fotografii și clipuri publicate pe rețelele de socializare. Cei mai mulți dintre influenceri și-au câștigat notorietatea datorită unor filmări care atrag publicul fie prin limbajul neaoș, ardelenesc, fie printr-un conținut anume țintit, de la jocuri video până la modă și gastronomie.
Melodiile lui Charlie Chaplin, flamenco în formă pură și operă interpretată de un tenor de renume sunt atracțiile primei ediții a festivalului Sounds of Oradea. Evenimentul va avea loc în perioada 13-15 august, în centrul orașului, unde vor fi instalate mii de scaune pentru toți cei care vor să se delecteze cu trei seri culturale, ai căror protagoniști ajung în premieră în Oradea.
Un fost inginer silvic, ieșit „din sistemul corupt”, dezvăluie: în timp ce sătenii din Finiș nu au lemne de foc, din pădurea comunei se fură cu complicitatea celor datori s-o păzească. Devenit șofer de TIR după 14 ani în silvicultură, Moisa Man îi acuză pe șeful postului de poliție și pe șeful districtului silvic că-i acoperă pe hoții de lemne, între care se numără inclusiv un pădurar, un afacerist cu cazier și primarul prins la furat, deși are, pe numele nevestei, propria firmă de exploatare forestieră.
După ruperea contractului cu firmele din grupul Selina pentru lotul de autostradă Biharia – Chiribiș, CNAIR pregătește și anularea licitației câștigate de bucureștenii de la Erbașu pentru Chiribiș - Suplacu de Barcău. Șansa ca Transilvania să aibă autostradă între Oradea și Cluj a fost compromisă chiar de CNAIR, care a făcut licitații cu documentații fără soluții pentru remedierea lucrărilor degradate și a tergiversat atribuirea contractelor către firmele câștigătoare.
La mai puțin de 6 ani după reabilitarea cu bani europeni, Piața Unirii din Oradea are nevoie de reparații tot mai multe și mai greu de făcut. Devenită o adevărată carte de vizită a orașului, piața centrală are dalele crăpate, artezienele adesea defecte și este scufundată în beznă, dar, deși lucrarea e în garanție până în 2026, Primăria nu ia măsuri față de constructori, care în schimb acuză proasta ei „exploatare”.
Inaugurată de nici doi ani, noua Unitate de Primire a Urgențelor de la Spitalul Județean Oradea are deja nevoie de mai multe „operații”. Cea mai modernă UPU din țară are defecte cauzate atât de proiectant, cât și de constructori: încăperile se inundă din cauza infiltrării ploii prin acoperiș, ambulanțele mai înalte nu încap în zona de acces, iar ventilația și canalizarea sunt ineficiente.
Luni, 8 august, a apărut un nou număr din BIHOREANUL tipărit. Dintre subiectele noii ediții: La mai puțin de 6 ani după reabilitarea cu bani europeni, Piața Unirii din Oradea are nevoie de reparații tot mai multe și mai greu de făcut. Devenită o adevărată carte de vizită a orașului, piața centrală are dalele crăpate, artezienele adesea defecte și este scufundată în beznă, dar, deși lucrarea e în garanție până în 2026, Primăria nu ia măsuri față de constructori, care în schimb acuză proasta ei „exploatare”.
Sentință inedită: un bihorean care a cheltuit în interes personal banii copiilor săi a fost condamnat. Bărbatul a fost condamnat la închisoare cu suspendare şi trimis la muncă în folosul comunităţii, fiind acuzat că a cheltuit în interes personal alocaţiile şi despăgubirile plătite de un asigurator copiilor săi de pe urma accidentului în care le-a murit mama.
05 August 2022, 08:01
O lege veche, prin care statul oferă sprijin, inclusiv financiar, victimelor unor infracţiuni grave e necunoscută de potenţialii beneficiari şi ignorată de autorităţi. Tribunalul Bihor are o rezervă specială din care poate plăti un ajutor de până la 10 salarii pentru copii sau adulţi abuzaţi, victime ale traficului de persoane, ori pentru familiile unor persoane ucise, dar în 18 ani a primit doar 5 cereri şi a aprobat numai 3.
-
Norocul și ghinionul nostru 09:28, 03 Iun 2023
-
Nuntă regală în lumea arabă. Prințul moștenitor al Iordaniei s-a căsătorit cu o arhitectă saudită (FOTO/VIDEO) 21:01, 02 Iun 2023
-
Regele Charles, declarație de dragoste pentru România în timpul vizitei sale istorice: „Țară de glorii, țară de dor” (FOTO/VIDEO) 17:27, 02 Iun 2023
-
Tram-EM Oradea: Vatmani din 25 de orașe europene joacă popice și biliard cu tramvaie în Piața Unirii (FOTO/VIDEO) 13:30, 03 Iun 2023
-
Orădeni, vi se pregătește ceva! Primăria vrea să desființeze parcările de domiciliu începând de anul viitor 08:01, 24 Mai 2023
-
Jungla din parc: În loc să pună pază, Primăria Oradea vrea să monteze camere de luat vederi în parcuri 08:01, 30 Mai 2023
-
Oradea va fi ceva „Wow!”: Interviu cu Mariana Negru, unul dintre cei mai experimentați ghizi locali 11:30, 25 Mai 2023
-
Ciupercă abandonată: Primăria Oradea rămâne cu paguba în urma alunecărilor de pe dealul Ciuperca 09:03, 24 Mai 2023
-
Mihai Lasca, pus de Tribunalul Bihor să șteargă un videoclip de pe Facebook în care el și un brancardier acuzau că într-un spital din Oradea sunt omorâți oameni 16:25, 03 Iun 2023
-
Președintele Academiei Române va ține la Oradea conferința „Iancu de Hunedoara și geneza Cavalerului Alb al Occidentului” 15:41, 03 Iun 2023
-
Sute de șoferi au fost prinși că au încălcat legea pe șoselele din Bihor, în minivacanța de 1 Iunie. Doi dintre ei consumaseră droguri 14:50, 03 Iun 2023
-
Bolile transmise prin apă 14:35, 03 Iun 2023
Ştiri de la CAO
-
Compania de Apă Oradea: se întrerupe furnizarea apei potabile miercuri pe câteva străzi din oraș 11:10, 02 Iun 2023
-
Compania de Apă Oradea, programul săptămânal de citire a contoarelor, perioada 29 mai - 2 iunie 07:35, 29 Mai 2023
-
Compania de Apă Oradea, programul săptămânal de citire a contoarelor, perioada 22-26 mai 07:35, 22 Mai 2023
-
Compania de Apă Oradea: se întrerupe furnizarea apei potabile pe mai multe străzi 09:35, 18 Mai 2023
Diva Hair
-
Andreea Hristu a fost bătută și agresată verbal în plină zi, în parcul Cișmigiu. "Nimeni n-a zis nimic, nimeni n-a făcut nimic"
-
Doi tineri din Capitală s-au aruncat în fața autobuzului. Scenariile sunt similare, care este concluzia autorităților
-
O fetiță de un an și șase luni din Botoșani a ajuns la urgențe după ce a băut benzină
Ultimele Comentarii
- Opinie Sandu desteptul de serviciu, esti complet... Postat 03 Iun 2023, 12:38 de Impaciuitorul
- Mic Oricum foarte mic la nevoile și prețurile... Postat 03 Iun 2023, 09:51 de georgemarian
- Primaria - capo di tutti i capi Daca jumate din oradeni ar avea curajul... Postat 03 Iun 2023, 08:45 de CalinPopescu
- Am spus de mult timp Când pnl nu va putea "respira", isi bagă... Postat 03 Iun 2023, 08:18 de Maikeltroll
- Cu tot respectul domnul Pop. A argumentat și a explicat de ce spune... Postat 03 Iun 2023, 06:57 de Vio_427
Bihoreanul tipărit
-
Adio, școală! Sute de copii bihoreni renunță la educație an de an, fără să știe ce ar putea face în viitor 08:03, 02 Iun 2023
-
Gloanțe printre case: Într-un cartier din Oradea, braconierii trag cu armele în plină zi, aproape de curțile localnicilor (VIDEO) 09:05, 01 Iun 2023
-
Popice cu tramvaie: Campionatul European al vatmanilor are loc în weekend la Oradea, cu concurenți din 25 de mari orașe (FOTO/VIDEO) 11:24, 31 Mai 2023
-
Orașul ia tot! Cum pune mâna Primăria pe averile unor orădeni decedați și care este cea mai mare moștenire 08:01, 31 Mai 2023
ACTUAL
-
Regele Charles, declarație de dragoste pentru România în timpul vizitei sale istorice: „Țară de glorii, țară de dor” (FOTO/VIDEO) 17:27, 02 Iun 2023
-
Iohannis, acuzații dure la adresa profesorilor care continuă greva: Cum îndrăznește cineva să pună în dificultate examenele naționale? 16:57, 01 Iun 2023
-
Greva continuă. Sindicatele din Educație au respins și noua ofertă de creștere a salariilor 22:20, 31 Mai 2023
-
Greva din învățământ: Guvernul anunță mărirea salariilor cu 1.000 de lei și 400 de lei lunar. Ce alte promisiuni face Executivul 15:30, 31 Mai 2023
Stiri SPORTIVE
-
Trei sportivi de la CSM Oradea, convocaţi la acţiunea din această lună a echipei naţionale de polo 16:56, 02 Iun 2023
-
Angela Emilia Tatu de la Basti Box a fost convocată la lotul naţional de junioare pentru turneul de la Eger 14:01, 02 Iun 2023
-
Echipa de minivolei ACS Super Volei 2017 Oradea a ocupat locul IV în Campionatul Naţional 20:21, 01 Iun 2023
-
Orădenii au alergat şi au donat pentru copiii cu autism şi pentru micuţul Cezar (FOTO) 16:31, 31 Mai 2023
BIHOREANUL TV
-
Tram-EM Oradea: Vatmani din 25 de orașe europene joacă popice și biliard cu tramvaie în Piața Unirii (FOTO/VIDEO)
-
Un tânăr de 19 ani din Oradea a provocat accidentul cumplit în urma căruia un copil de 7 ani a ajuns în comă la spital (VIDEO)
-
Gloanțe printre case: Într-un cartier din Oradea, braconierii trag cu armele în plină zi, aproape de curțile localnicilor (VIDEO)
Oradea Noastră
-
Aruncăm corect! Să ne amintim care sunt regulile colectării separate a deșeurilor din Oradea 12:20, 28 Mai 2023
-
Oradea ieri, Oradea azi: Mica istorie a complexului comercial Perla 18:35, 27 Mai 2023
-
Poarta spre sustenabilitate 13:00, 26 Mai 2023
-
Oradea va fi ceva „Wow!”: Interviu cu Mariana Negru, unul dintre cei mai experimentați ghizi locali 11:30, 25 Mai 2023
Bihor
-
Mihai Lasca, pus de Tribunalul Bihor să șteargă un videoclip de pe Facebook în care el și un brancardier acuzau că într-un spital din Oradea sunt omorâți oameni 16:25, 03 Iun 2023
-
Sute de șoferi au fost prinși că au încălcat legea pe șoselele din Bihor, în minivacanța de 1 Iunie. Doi dintre ei consumaseră droguri 14:50, 03 Iun 2023
-
Tram-EM Oradea: Vatmani din 25 de orașe europene joacă popice și biliard cu tramvaie în Piața Unirii (FOTO/VIDEO) 13:30, 03 Iun 2023
-
„Atipic Beauty”. Persoane în scaun rulant vor fi modele pe catwalk în Piaţa Unirii din Oradea 13:01, 03 Iun 2023
Stiri Oradea
-
Tram-EM Oradea: Vatmani din 25 de orașe europene joacă popice și biliard cu tramvaie în Piața Unirii (FOTO/VIDEO) 13:30, 03 Iun 2023
-
Ce firme din Bihor au locuri de muncă disponibile. Lista completă a joburilor 10:38, 03 Iun 2023
-
Salariul mediu net în Bihor a urcat la 3.486 de lei, dar rămâne cu mult sub media națională 12:09, 02 Iun 2023
-
O femeie din Oradea a fost scoasă din apele Crișului Repede. Câinele ei a vrut să o apere și a mușcat un polițist 21:54, 01 Iun 2023
Revista Familia
-
Numărul 3/2023 al Revistei Familia, în librării 17:35, 10 Mai 2023
-
Sebastian Sifft la Oradea - dialog cu Mircea Pricăjan despre romanul „Copia Carbon” 11:51, 01 Apr 2023
-
Revista Familia, numărul 2/2023, în librării. Un interviu de excepție cu Gabriel Liiceanu 15:31, 23 Mar 2023
-
Conferințele Familia. Armand Goșu, Ucraina - 11 luni în Infern: Conferință și lansarea cărții „Putin, obsesia imperiului” 16:45, 17 Ian 2023
Informații de la Termoficare
-
Întrerupere a apei calde în Oradea. Străzile afectate 10:34, 29 Mai 2023
-
Fără apă caldă, pentru o parte dintre orădenii din zona centrală 15:20, 25 Mai 2023
-
Încă o întrerupere a apei calde în Oradea. Străzile afectate 17:46, 18 Mai 2023
-
Termoficare Oradea: se întrerupe apa caldă pe străzi din centru și din Nufărul 12:31, 18 Mai 2023
CURS VALUTAR
- 1 USD = 4.6562 RON
- 1 EUR = 4.9696 RON
- 1 HUF = 0.0134 RON