URMĂREȘTE-NE PE
LUNI, 29 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
La fel cum creștinii ortodocși scot anual moaștele sfintei Paraschiva la Iași, tot așa, la patru ani, în perioada electorală, liberalii apelează la moaștele prorocului Ilie, mai exact Ilie Bolajan, ca să întărească credința în activul de partid.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
03 Septembrie 2023, 10:01

„Îngerașul” Daiana: O frumoasă tânără din Bihor va deveni, din această toamnă, model Victoria`s Secret (FOTO)

„Îngerașul” Daiana: O frumoasă tânără din Bihor va deveni, din această toamnă, model Victoria`s Secret (FOTO) MODEL LA CANNES. În ultima vreme, Daiana a participat la prezentări de modă în Veneția, Paris ori New York, iar când timpul îi permite se înscrie și la concursuri de frumusețe. În primăvară, a primit titlul de Top Model 2023 la Festivalul de Film de la Cannes
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Înaltă de 1.80 metri şi atletică, Daiana a păşit în lumea modellingului când avea 17 ani. Şapte ani mai târziu, eforturile sale şi ale familiei sunt răsplătite şi îşi trăieşte cel mai mare vis: în câteva săptămâni va deveni manechin Victoria`s Secret. Luna aceasta a fost acceptată în echipa "îngeraşilor" şi invitată la Los Angeles pentru a semna contractul.

BIHOREANUL a cunoscut-o în Oradea, oraşul în care revine când nu participă la concursuri ori prezentări de modă.

Victimă la şcoală

Originară din Tărian, unde familia sa se îndeletniceşte cu agricultura, Daiana Canalas a învăţat de mică să lupte pentru visurile sale. Din primii ani de şcoală până la majorat a făcut atletism de performanţă, motiv pentru care a şi absolvit Liceul cu Program Sportiv Bihorul. Sportul, spune tânăra, azi în vârstă de 24 de ani, a disciplinat-o şi a motivat-o să evolueze.

La competiţii se simţea în largul ei, dar lucrurile se schimbau când mergea la şcoală. "În perioada în care practicam atletismul eram foarte slabă. Îmi amintesc că băieţii din clasă glumeau pe seama mea, pentru că nu aveam forme, ziceau că sunt plată", povesteşte Daiana. A adunat, însă, zeci de premii la competiţii locale şi regionale din România.

Fără compromisuri

La 17 ani s-a gândit să încerce modellingul. "Nu prea ştiam cu ce se mănâncă, doar ce vedeam la TV ori în revistele de modă. Am căutat agenţii din România şi am găsit una în Cluj-Napoca, City Models, care chiar în perioada aceea organiza un casting", îşi aminteşte bihoreanca.

A fost acceptată în domeniu, a urmat mai multe cursuri şi a participat la câteva concursuri de frumuseţe. Şi-a dat seama curând că lumea modei nu e mereu roz. "În România nu toată lumea vrea să facă bine. Sunt unii care vor să profite, dar eu am avut noroc cu două mătuşi, Monica şi Dorina, care m-au însoţit peste tot, pentru că părinţii nu puteau. M-au învăţat să fiu atentă la oamenii cu care lucrez şi să mă orientez spre concursurile din străinătate", povesteşte tânăra, care s-a lăsat de atletism pentru cariera în modelling.

Drumul spre succes

Viaţa i s-a schimbat când l-a întâlnit pe John, un manager australian care a remarcat-o în 2017 la o competiţie din Monaco şi i-a propus să colaboreze. "De atunci este persoana în care am cea mai mare încredere. Din primele luni de colaborare m-a încurajat să merg la castinguri organizate de designeri celebri pentru Paris Fashion Week şi New York Fashion Week", zice Daiana.

A fost recrutată în echipa modelelor care au prezentat creaţii Chanel, Jaggad ori Guess şi a lucrat cu unul dintre cei mai cunoscuţi oameni din industria modei, Andres Aquino, cel care în 2005 a pus bazele Couture Fashion Week, un show organizat periodic în metropole unde casele de modă cu tradiţie îşi prezintă colecţiile.

"Lucrând cu el şi casele de modă mari, am văzut că nu se mai caută modele blonde şi slabe, ci diversitatea, femei cu forme... Eu am 1,80 m, sunt brunetă şi cu un ten mai închis, dar asta nu a fost o problemă, ba chiar din contră. Am fost surprinsă să văd că designerii mă voiau din prima pentru catwalk", spune bihoreanca, care a ajuns să câştige mii de euro la o prezentare.

Naveta la Los Angeles

Anul trecut, în septembrie, s-a înscris la un casting organizat de Victoria`s Secret, casa de modă cunoscută pentru lenjeria intimă şi modelele supranumite "îngeraşi", între care până acum s-au numărat doar câteva românce.

După câteva luni a primit răspunsul: a fost acceptată şi invitată la sediul din Los Angeles al companiei, pentru semnarea contractului de colaborare, pentru campanii de produse şi prezentări pe catwalk. Urmează să semneze documentul chiar în luna septembrie, la un an de la selecţie.

Reprezentanţii Victoria`s Secret i-au propus şi să se mute în Los Angeles, însă Daiana este indecisă. "Legătura cu familia e foarte puternică şi nu m-am gândit niciodată să mă mut în străinătate. Cred că voi face naveta pentru început şi apoi voi vedea", zice ea, ştiind că totuşi ar putea fi şansa vieţii ei...

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6373 RON
  • 1 EUR = 4.9765 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON