URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 09 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
La nivel de Oradea şi Bihor, aşa cum arată marile proiecte de investiţii, este evident că în doi-trei ani vom avea o infrastructură aeroportuară, feroviară şi rutieră absolut rezonabilă. La fel e şi cu spitalele şi şcolile, care, după ani buni de investiţii, încep să ofere condiţii mai mult decât decente.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Pe 9 iunie, românii îşi vor alege nu doar primarii, ci şi eurodeputaţii. Suntem tentaţi să ignorăm importanţa scrutinului european, deşi afacerile europene sunt de fapt afaceri interne, ale noastre. Ne privesc direct, căci şi noi putem hotărî cum sunt gestionate, trimiţând în PE 33 de reprezentanţi şi având un comisar în executivul Uniunii.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 29 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare o lege care modifică Codul rutier și are o istorie interesantă. Legea va intra în scurt timp în vigoare și va permite deținătorilor de permis categoria B (valabil pentru autoturisme) să conducă și motociclete, în anumite condiții.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
27 Aprilie 2024, 14:02

Preotul Mega, criticat de un oficial BOR pentru că a mers în Moscova lui Putin, care este comparată cu Berlinul lui Hitler

Preotul Mega, criticat de un oficial BOR pentru că a mers în Moscova lui Putin, care este comparată cu Berlinul lui Hitler (foto: Inquam Photos/Octav Ganea)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Preotul și regizorul orădean Ciprian Mega a fost criticat vehement de purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Române, Vasile Bănescu, pentru că a mers la festivalul de film de la Moscova. Bănescu a amintit că, în timpul celui de-al doilea Război Mondial, artiștii evitau Berlinul, din cauza invaziei declanșate de Adolf Hitler, și a spus că participarea la un festival de film patronat de personaje asociate cu crime în masă „nu e chiar o victorie a bunului-simț”.

Așa cum BIHOREANUL a scris, Mega nu doar că a mers la festivalul de film de la Moscova, ci a avut și o întâlnire cu însuși Vladimir Putin.

„Participarea benevolă, în actualul tragic context, la un festival de film patronat de personaje asociate la nivel internațional cu crime în masă și cu distrugerea unei țări suverane agresate printr-un sângeros 'război sfânt', nu e chiar o victorie a bunului-simț. Nici Berlinul nu era o destinație favorită pe care scriitorii și artiștii străini să o fi ales pentru culegerea vreunui premiu în vremea când Germania lui Hitler invada Polonia și apoi Europa”, a spus Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei, pentru Hotnews.ro.

„Cauționarea prin această participare a unui regim dictatorial care proferează grave amenințări și insulte la adresa României și a Europei, o asemenea insolență la adresa poziției publice a Bisericii și a statului român, nu e nici ea o carte de vizită onorabilă pentru un preot și cetățean creștin. Poate nici pentru un regizor”, a adăugat Bănescu.

Preotul Mega este acuzat și că slujește la doi stăpâni. „Domnul regizor Ciprian Mega, în virtutea libertății pe care o prețuiește și o clamează, subînțelege să-și suspende oricând și oricum statutul de cleric. Cu ușurința agățării reverendei în cui sau a îndesării ei într-un bagaj. A pune deasupra preoției pentru care ai optat liber față de orice altă preocupare, pasiune și ambiție personală care o umbresc, poate indica o vocație mult mai viguroasă decât cea preoțească. Una care, ca și aceasta, ar merita mai mult decât jumătăți de măsură. Onestitatea ne împiedică în general să ne dedublăm. Ca și conștiința morală care se opune 'slujirii la doi stăpâni'”, a mai spus purtătorul de cuvânt al BOR.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
nu prea
se pot compara cele doua capitale de nici un fel , Berlinul anilor 20 , 30 din secolul 20 fiind o capitala a liberalismului desantat pe alocuri , si chiar pana in a doua jumatate a deceniului 3 din sec 20 ,chiar seful SA fiind un personaj cu orientari interesante sa zicem asa , nimic din violenta celor 10 ani sub conducere national socialista , pe cand Moskwa stie doar aia dupa deceniul 2 al sec 20 +/- perioade scurte de presiune mai mica sociala
Postat 27 Aprilie 2024, 21:30 de sodelica
Kaghebistii din BOR ce zic? Vrednic este!
Ar trebui ejaculat (sa traiesti, mareane!) din randul clerului, vrea la putin, foarte bine, sa-i pupe poala lui kiril, dar nu in Romania, ci in Rusia!
Postat 27 Aprilie 2024, 16:36 de pinonel
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6285 RON
  • 1 EUR = 4.9761 RON
  • 1 HUF = 0.0128 RON