URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 23 OCTOMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
A fost o perioadă în care tramvaiul a intrat în dizgrație, nu doar la noi, ci cam peste tot în Europa. Și în Oradea am pierdut linii importante, pentru că e mult mai ușor să tragi un asfalt peste șine decât să deschizi trasee noi, care presupun săpături, traverse, muncă multă.
Zic şi eu
Adrian Cris
Cam așa se jură un personaj dintre cele care, la ordinul încă președintelui Iohannis, au făcut posibilă coaliția PSD-PNL. Nu se numește Gâgă, ci Rareș Bogdan. „Guvernăm împreună, dar nu participăm la treburile coaliției, nu mai există colaborare între noi și PSD”, zicea acesta joia trecută.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cu cine vă gândiți să votați pentru funcția de președinte al României dintre numeroșii candidați?











De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
La data de 5 octombrie 2024, Curtea Constituțională a admis o contestație formulată de doi cetățeni și a anulat o Decizie a Biroului Electoral Central prin care se dispusese înregistrarea candidaturii pentru funcția de Președinte al României a doamnei Diana Ivanovici Șoșoacă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
27 Aprilie 2024, 14:02

Preotul Mega, criticat de un oficial BOR pentru că a mers în Moscova lui Putin, care este comparată cu Berlinul lui Hitler

Preotul Mega, criticat de un oficial BOR pentru că a mers în Moscova lui Putin, care este comparată cu Berlinul lui Hitler (foto: Inquam Photos/Octav Ganea)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Preotul și regizorul orădean Ciprian Mega a fost criticat vehement de purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Române, Vasile Bănescu, pentru că a mers la festivalul de film de la Moscova. Bănescu a amintit că, în timpul celui de-al doilea Război Mondial, artiștii evitau Berlinul, din cauza invaziei declanșate de Adolf Hitler, și a spus că participarea la un festival de film patronat de personaje asociate cu crime în masă „nu e chiar o victorie a bunului-simț”.

Așa cum BIHOREANUL a scris, Mega nu doar că a mers la festivalul de film de la Moscova, ci a avut și o întâlnire cu însuși Vladimir Putin.

„Participarea benevolă, în actualul tragic context, la un festival de film patronat de personaje asociate la nivel internațional cu crime în masă și cu distrugerea unei țări suverane agresate printr-un sângeros 'război sfânt', nu e chiar o victorie a bunului-simț. Nici Berlinul nu era o destinație favorită pe care scriitorii și artiștii străini să o fi ales pentru culegerea vreunui premiu în vremea când Germania lui Hitler invada Polonia și apoi Europa”, a spus Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei, pentru Hotnews.ro.

„Cauționarea prin această participare a unui regim dictatorial care proferează grave amenințări și insulte la adresa României și a Europei, o asemenea insolență la adresa poziției publice a Bisericii și a statului român, nu e nici ea o carte de vizită onorabilă pentru un preot și cetățean creștin. Poate nici pentru un regizor”, a adăugat Bănescu.

Preotul Mega este acuzat și că slujește la doi stăpâni. „Domnul regizor Ciprian Mega, în virtutea libertății pe care o prețuiește și o clamează, subînțelege să-și suspende oricând și oricum statutul de cleric. Cu ușurința agățării reverendei în cui sau a îndesării ei într-un bagaj. A pune deasupra preoției pentru care ai optat liber față de orice altă preocupare, pasiune și ambiție personală care o umbresc, poate indica o vocație mult mai viguroasă decât cea preoțească. Una care, ca și aceasta, ar merita mai mult decât jumătăți de măsură. Onestitatea ne împiedică în general să ne dedublăm. Ca și conștiința morală care se opune 'slujirii la doi stăpâni'”, a mai spus purtătorul de cuvânt al BOR.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
nu prea
se pot compara cele doua capitale de nici un fel , Berlinul anilor 20 , 30 din secolul 20 fiind o capitala a liberalismului desantat pe alocuri , si chiar pana in a doua jumatate a deceniului 3 din sec 20 ,chiar seful SA fiind un personaj cu orientari interesante sa zicem asa , nimic din violenta celor 10 ani sub conducere national socialista , pe cand Moskwa stie doar aia dupa deceniul 2 al sec 20 +/- perioade scurte de presiune mai mica sociala
Postat 27 Aprilie 2024, 21:30 de User anonimizat
Kaghebistii din BOR ce zic? Vrednic este!
Ar trebui ejaculat (sa traiesti, mareane!) din randul clerului, vrea la putin, foarte bine, sa-i pupe poala lui kiril, dar nu in Romania, ci in Rusia!
Postat 27 Aprilie 2024, 16:36 de pinonel
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5973 RON
  • 1 EUR = 4.9731 RON
  • 1 HUF = 0.0124 RON