URMĂREȘTE-NE PE
LUNI, 29 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
La fel cum creștinii ortodocși scot anual moaștele sfintei Paraschiva la Iași, tot așa, la patru ani, în perioada electorală, liberalii apelează la moaștele prorocului Ilie, mai exact Ilie Bolajan, ca să întărească credința în activul de partid.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
24 Iulie 2023, 12:56

Paradă cu cântec: Prima paradă LGBTQ din Oradea pune pe jar tradiţionaliştii şi autorităţile locale

Paradă cu cântec: Prima paradă LGBTQ din Oradea pune pe jar tradiţionaliştii şi autorităţile locale PRIDE PARADE 01. La Bucureşti, a 17-a ediţie a Pride Parade a adunat vara trecută 15.000 de participanţi. Programată pentru începutul lunii august, după marşul din Capitală, de la finele acestei săptămâni, prima paradă LGBTQ din Oradea a fost, însă, anulată. "Probabil vom organiza alte evenimente", spune Yry, unul dintre organizatori (foto: Inquam Photos, George Călin)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Vestea a străbătut internetul ca un fulger cerul senin al unei zile de Sfântul Ilie. "Suntem încântaţi să organizăm pentru prima oară un Pride în Oradea", a anunţat la începutul lunii iulie unul dintre iniţiatorii evenimentului.

Pride (n.r. - mândrie) este o paradă organizată în cadrul unui festival LGBTQ, al lesbienelor, homosexualilor, bisexualilor, transsexualilor şi queer. În Oradea conservatoare, o asemenea acţiune se nu se poate lăsa decât cu scandal...

Mândrie şi prejudecată

Anunţul primei Pride Week l-a dat portalul online nicemagazine.ro, "singura  publicaţie din România care se adresează persoanelor LGBTQIA+". Scopul, prezentat apoi şi de presa locală, e clar. "Oradea se alătură de anul acesta celorlalte oraşe din ţară, Bucureşti, Cluj, Iaşi şi Timişoara, care organizează Pride Week. Pride Oradea va avea loc în prima parte a lunii august şi va găzdui timp de o săptămână lansări, expoziţii, proiecţii de filme şi multe alte surprize", a scris publicaţia.

Programul evenimentelor este încă necunoscut. "Cel mai probabil, prima ediţie se va ţine fără o paradă Pride. Vom organiza diferite activităţi într-un spaţiu privat", a declarat BIHOREANULUI Yry, o activistă LGBTQ din Oradea şi membru fondator al ONG-ului care va organiza evenimentul.

Angajată OTL, aceasta ar fi vrut iniţial să organizeze un eveniment pentru circa 100 de persoane într-un tramvai închiriat, într-un spaţiu al societăţii de transport local, deci cu "circuit închis", fără a ieşi pe traseu, din motive de siguranţă, dar cererea i-a fost respinsă.

"Mă voi muta din oraş!"

Membrii comunităţii LGBTQ din Oradea chiar au de ce să se teamă. Derapajele comentariilor de pe internet sunt relevante. "Ruşine, mă voi muta din oraş, nu vreau ca copiii mei să crească într-un oraş în care se promovează această boală!", a scris Radu. "Poţi să sărbătoreşti că eşti bulangiu acasă la tine, cu prietenii tăi bulangii. Nu înţeleg de ce copiii de pe stradă sunt obligaţi să vadă bărbaţi bolnavi psihic în haine de femeie", a comentat Leti.

Vladimir Pustan, pastor OradeaMesajele sunt, fără excepţie, moralizatoare, intolerante şi agresive. În plus, biserica penticostală Sfânta Treime Oradea, condusă de pastorul Vladimir Pustan (foto), a strâns semnături împotriva evenimentului. Desprins din comunitatea bisericilor penticostale în urma unui scandal pornit de la averea nejustificată şi revenit de curând în atenţia publică după ce s-a lăudat că a "educat" o fetiţă strângând-o de gât şi ameninţând-o cu moartea, Pustan a adunat până vinerea trecută peste 8.300 de semnături, multe anonime. "Solicităm anularea evenimentului Pride Week din Oradea întrucât contravine valorilor morale şi creştine", au cerut opozanţii. Oficial, celelalte biserici creştine nu s-au alăturat demersului. Dar, cel mai probabil, au făcut-o credincioşii...

"Probabil şi-au dat seama..."

Primăria nu a primit încă vreo solicitare privind organizarea Pride Week pe domeniul public. "Dacă se va înregistra, decizia va fi luată de comisia pentru adunări publice", spune primarul Florin Birta. Edilul refuză să se pronunţe, decât indirect, asupra oportunităţii: "Nu am ce spune. Probabil iniţiatorii şi-au dat seama că evenimentul este nepotrivit pentru Oradea".

Membru al comisiei, şeful Poliţiei Locale, Samuel Milian, este mai explicit. "Dacă nu se suprapune peste un alt eveniment ca spaţiu şi timp, din punct de vedere legal nu ai de ce să respingi cererea", afirmă el.

Oradea tradiţionalistă

Adrian Hatos, sociolog OradeaReacţiile online par să fi descurajat, însă, organizatorii. Sociologul orădean Adrian Hatos (foto) are şi o explicaţie. "Nu există ţară mai tradiţionalistă şi religioasă în zonă decât România, poate Turcia. Iar Oradea nu face excepţie. Un marş Pride ar fi o sursă de mari emoţii din partea societăţii". Reticenţa primarului Birta este, aşadar, explicabilă. "Autorităţile se tem nu de violenţă, ci că fie unii, fie alţii vor acuza autorităţile de părtinire", explică sociologul, care e şi parlamentar liberal.

Prin urmare, membrii comunităţii LGBTQ, atâţi câţi sunt, au toate motivele să rămână discreţi. "Într-o societate tradiţionalistă e greu să fii diferit. La paradele Pride se fac fotografii. Dacă eşti într-o comunitate mare, în care te pierzi în mulţime, ca în San Francisco sau New York, nu este o problemă, dar în comunităţile mici e riscant, fiindcă poţi fi uşor recunoscut şi etichetat", spune Hatos.

Judecând după primele reacţii ale orădenilor, cel mai probabil asta se poate lăsa cu consecinţe în plan social, profesional sau personal, care pot merge de la marginalizare, la hărţuire. Iar comunitatea LGBTQ rămâne prinsă între mândrie şi prejudecată...

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
33 Comentarii
Kula cu P
Spune, deșteptul kuli, unde scrie că urmașii ăia au fost nimiciți, și de ce ar fi fost nimiciți? Adu citatul, nu speculații băbești. Atât ești de prost că nici măcar nu ți-ai dat seama că eu nu îți combat teoria geneticii, ci îți atrag atenția că, în mitologia biblică, originea raselor umane nu se rezumă doar la Adam și Eva. Nu-mi fac iluzii că vei pricepe ce am zis. Pentru a te scuti de efort intelectual îți recomand să dialoghezi numai cu Sandu, sunteți de același nivel.
Postat 26 Iulie 2023, 09:17 de User anonimizat
Pana la urmă
Ne tragem din Adam si Eva, Cain si Abel , incest, gangbang, popo etc??? Daca Adam a născut și alăptat, de ce ne spune biserica, că familia tradițională e din femeie si barbat ???? Cred in Dumnezeu, dar sa vină biserica cu o explicație, daca tot e impotriva LGBTQAWRT Lady Boy etc. Teoretic si practic, 2 popo nu pot face copii ( adică de la cur la cur ) dar interesat cum pe vremuri se intampla. Oricum technologia avansează.
Postat 26 Iulie 2023, 01:32 de Sandu2100
BULA cu (P) prostovanul satului
Iar vii cu minciunile tale fraiere. In Biblie scrie ca urmasii "fiicelor lui Adam" si ai "fiilor lui D-ZEU, a fost nimiciti. Vezi prostavane cum te prind tot timpul cu minciuna ? Singur te faci de ras. Ce sa mai spun ca in Biblie - o carte de mituri - plamadita de catre triburile ebraice antice, nici macar nu se pomeneste de rasa mongoloida, denumita conventional "rasa galbena". Habar nu aveau respectivii ca pe Pamant mai exista si aceasta rasa! CODUL GENETIC, asta e dovada suprema, fraiere, nu minciunile tale. Biblia e compilatie de mituri plamadita de vechile triburi ebraice. Se refera la istoria si la luptele lor fratricide din zona si la luptele lor cu romanii. Religiile, prin dogmele lor pretind, fiecare in parte ca sunt detinatoarele "ADEVARULui SUPREM. Ca sunt nici mai mult nici mai puti decat reprezentatii D-ZEULUI pe Pamant! Minciuni!, aberatii. Deocamdata nu se cunoaste cu exactitate origine omuli pe Pamant, insa, religiile nu sunt pe solutie. Religiile sunt dupa bani si dupa putere. Dupa tot felul de avantaje. Asta vor toate. Cu mine nu-ti tine cu minciunile tale. N-ai nici o snasa mincinosule.
Postat 25 Iulie 2023, 23:49 de OrbanKula
Eu cu Kula
Analfabetul funcțional nu e în stare să înțeleaga un text banal, dar se laudă că știe citi codul genetic! Prosul nu e prost destul dacă nu e și fudul. Și ca să nu rămâi așa, îți fac un rezumat al textului. Ca să pricepi. Conform textului biblic, fiicele lui Adam au făcut sex cu fii lui Dumnezeu și astfel au născut copii. Ai înțeles până aici? Bun. Acuma, cine erau fii lui Dumnezeu și câți dintre aceștia aveau trăsăturile specifice fiecarei rase nu reiese din text, că ți-aș fi spus. Din milă.
Postat 25 Iulie 2023, 22:47 de User anonimizat
Punctul pe i
LGBTQ = Tulburari de comportament!
Postat 25 Iulie 2023, 22:36 de OrbanKula
BULA
tu de codul genetic n-ai auzit. Dupa tine nici nu exista asa ceva. Pai, afla ca dintre un barabat si o femeie de aceeasi rasa, subramura semita, nu au cum sa iasa trei rase cu tipologii diferite! Fiecare din cele trei mari rase are trasaturi caracteristice dstincte, transmise din generatie in generatie de codul genetic. Adam si Eva nu au apartinut de rasa europeana (numita conventional "rasa alba"). Ei au apartinut de subramura (neamurile semite). Aceste semintii traiesc in Orientul Mijlociu. Arabii si israelienii apartin de aceasta subramura, de aceste semintii. Asadar, de exemplu din doi albi europeni nu vor iesi niciodata mongoloizi asiatici sau negri africani. Idem in cazul semitilor, Nici macar atat nu ai reusit sa intelegi pana acum. Asta e codul genetic fraiere. Deci, ti-am demontat toate minciunile si aberatiile cu Biblia ta. Esti doar un prost agresiv, care incearca sa manipuleze cu niste minciuni evidente. Capisci KP ?
Postat 25 Iulie 2023, 20:27 de OrbanKula
BULA
Din Adam si Eva, doi semiti, asadar doi din aceeasi rasa, au "rasarit" rasa alba, rasa neagra si rasa mongoloida! Altceva nu are nici un rost sa-ti mai explic.
Postat 25 Iulie 2023, 20:07 de OrbanKula
Adam și Eva "semiti"!?
Multă "cunoaștere" pe aici! Sem, urmașii lui Sem sunt semiții, s-a născut din Noe (pt mai multa claritate: "cel cu potopul"). A mai avut și frați, Ham (egiptenii sunt unii din urmasii lui-hamitii) și Iafet (romanii - de la Imperiul Roman- sunt unii din urmașii lui, adică iafetiti.
Postat 25 Iulie 2023, 10:08 de Piru
ANALfaBEȚII și CoRUPȚII în tur
Citiți Biblia, că nu urzică, înainte de a vă da cu părerea ca analfabeții! Nu e nici o taină și nici un mister. Genesa(Facerea) capitolul 5: " La varsta de o suta treizeci de ani, Adam a nascut un fiu dupa chipul si asemanarea lui si i-a pus numele Set. 4. Dupa nasterea lui Set, Adam a trait opt sute de ani; si a nascut fii si fiice." Capitolul 6:"Cand au inceput oamenii sa se inmulteasca pe fata pamantului si li s-au nascut fete, 2. fiii lui Dumnezeu au vazut ca fetele oamenilor erau frumoase; si din toate si-au luat de neveste pe acelea pe care si le-au ales. 3. Atunci Domnul a zis: "Duhul Meu nu va ramane pururi in om, caci si omul nu este decat carne pacatoasa, totusi zilele lui vor fi de o suta douazeci de ani." 4. Uriasii erau pe pamant in vremurile acelea si chiar si dupa ce s-au impreunat fiii lui Dumnezeu cu fetele oamenilor si le-au nascut ele copii: acestia erau vitejii care au fost in vechime, oameni cu nume." De aici rezultă diversitatea genetica a semințiilor. Te megérted, Orban! Are perfecta dreptate Kid, homosexualii au fost, sunt și vor fi acceptați și promovați de către părinți lor influenți, după cum și tovarășul Daea povățuia: "Şi este un copil care ca şi dumneavoastră încearcă să-şi găsească rostul în viaţă. Sper să-l găsească, iar în ceea ce mă priveşte, ca părinte, o ajut să-l găsească, pentru ca este firesc, este natural". De ce se face atâta paradă cu încălcarea legii bunelor moravuri? Pentru CĂ: "„CĂND o lege este încălcată de prea multă lume, înseamnă că legea trebuie schimbată” (tovarășu' Adrian Severin). Ce o să urmeze după aceia, Dumnezeu cu mila!
Postat 25 Iulie 2023, 09:43 de User anonimizat
KP = Conserva de rahat ruski
Nu stiu daca a introdus Putin in Constitutia Rusiei casatoriei ca fiind un act doar intre un barbat si o femeie. Poate ca a facut asta. Nu stiu. In minti de ingheata apele vara in amiaza mare. Putin vrea si teritoriile, pamanturile altor tari. El se viseaza drept un Petru cel Mare al sec XXI! Poate si mai mlt de atat. El se vrea mai ceva si in comparatie cu Stalin. Daca ar fi dupa el, si daca ar putea ar controla intreaga Europa. Chair si intreaga lume, numai sa-i lase altii.
Postat 25 Iulie 2023, 08:43 de OrbanKula
Rusinos
Daca tot nu pot asigura perpetuarea speciei macar sa multumesca ca sant acceptati si sa traiasca linistiti !
Postat 25 Iulie 2023, 08:33 de GORON
Comunitatea LGBTQIA+ este în derivă și urlă degeaba în pustiu.
Acum s-au apucat să ceară nu numai dreptul bărbatului de la alăpta, ci constituirea de batalioane de transexuali, care să lupte în Ucraina contra rușilor. Motivul e că trebuie neapărat prins Putin și ostracizat, pentru că a determinat introducerea în Constituția FR a căsătoriei ... ca act doar între un bărbat și o femeie.
Postat 25 Iulie 2023, 08:10 de KP
Eu două lucruri nu înțeleg
1. De ce pride (mândrie) = LGBT? Adică e o mândrie să fi altceva decât hetero? Bine, pride asta e peste tot, nu doar în Ro. Și 2: de ce au nevoie de paradă? Să mă lumineze cineva de ce în toată lumea asta, comunitatea organizează parade. Nu pot ei să fie liniștiți la casa lor să facă ce vor?
Postat 25 Iulie 2023, 08:09 de Vio_427
Ca lucrurile sa fie si mai "clare"
Daca te uiti la idieni, pakistanezi, la cei din Sri Lanka, Bangladesh si mai sunt cateva tari in zona cu o populatie care are cam aceeasi tipologie, aceleasi caracteristici. Trasaturile fetei si ale rstului corpului sunt asemenatoare albilor dar la culoarea pielii sunt asemanatori negrilor! Ei sunt oficial catalogati ca fiind parte a rasei ariene, la fel ca si europenii (albii)! Si cu totii teri rase mari distincte plus subramurile lor, provenim - conform Bilbliei - din doi semiti Adam si Eva. E tare. E tare de tot. :)))). Daca ii intrebi pe musulmani, pe hindusi, sau pe altii de alte religii, iti vor face capul calendar cu propriile lor teorii, cu proprii lor D-ZEI!
Postat 25 Iulie 2023, 07:53 de OrbanKula
Sandu2100 - Altceva sa-i intrebi pe clerici (biserica)
Intreaba-i cum se poate ca din Adam si Eva - doi semiti , semitii fiind cei care traiesc in Orientul Mijlociu, adica arabii si israelienii, au iesit trei rase complect diferite tipologic: Rasa alba, rasa neagra si rasa mongoloida plus subrasele derivate din aceste trei mari rase. Semitii sunt o subramura a rasei albe. Ei arata ca infatisare mai apropiat de albi decat de negri sau de mongoloizi. Insa, ATENTIE, semitii nu sunt albi! Repet, sunt o subramura a rasei albe. Un alt exemplu este cel al "pieilor rosii" din Americii - America de Nord, Centarala si de Sud. Ei sunt o subramura a rasei mongoloide.
Postat 25 Iulie 2023, 07:30 de OrbanKula
Asta e lumea in care traim
O lume cu bune si rele. Cam prea multe rele. Baiul e cand aberatiile sunt impuse nici mai mult nici mai putin ca fiind virtuti! O alienare totala.
Postat 25 Iulie 2023, 07:07 de OrbanKula
deci
e o doctrina ca oricare alta , o fateta a globalismului, unii se vroiau cand era mai mici superman , omul pajanjen si altele , homo-sexualitatea nu este altceva decat un retard afectiv , individul intelege nevoile aceluias sex mai bine decat ale celui opus , fiind un stagiu intermediar parcurs de toti indivizii spre dezvoltarea afectiva completa, reflectata in natura biologica.
Postat 25 Iulie 2023, 04:40 de sodelica
Lipsa de...
Am ezitat mult pana am scris aceste randuri, am citit comentariile, sunt intre ele si idei bune, si mai putin bune. Eu personal, fac parte din tabara celor care accepta existenta homosexualutatii, dar nu sunt de acord cu trendul LGBT...orice. Da, fiindca asta e un trend. Homosexuali exista de cand e lumea, dar erau si ei bine la locul lor, in lumea lor, PE CARE oarecum au integrat in lumea celorlalti (evit sa scriu lumea normala, sa nu jignesc pe nimeni). In ultimii decenii s-a ajuns, sa nu poti fii discriminat, pe baza orientarii sexuale.... Ok. Atunci ce mai vreau acesti oameni? De ce paradele? De ce marsuri?? Oare nu a fi devina, lipsa de atentie? Atentia, aprecierea, pe care oamenii astia isi doresc asa de mult? Ceva cu ce sa iesi in evidenta, ceva ce sa te faca sa te simti SPECIALA? Nu prin marsuri poti obtine asta. Dragilor, daca intr-adevar vreti sa iesiti in evidenta, vreti sa fiti SPECIALI, ramaneti normali, oameni cinstiti, onesti, harnici, cu capul pe umeri, fii exemplu ca OM, la tine acasa, si in familie, si crede-ma asta nu tine de orientare sexuala. Stiu ca suna plictisitor, dar eu cred ca ar merita incercat. Spor
Postat 24 Iulie 2023, 22:42 de Yzzirider
Toti ne tragem din Adam si Eva, și apoi din Cain si apoi Abel :::::)))))) să-mi explice biserica treaba asta, nu vrajeli ca nu am citit biblia. Ce a fost acolo, incest, gangbang sau ce ????
Sa faca fiecare ce vrea, nu consider ca ei ma deranjează, daca asa ia lăsat DUMNEZEU, dacă lucrează, plătesc taxe e OK. Nu vreau sa întru in BISERICĂ ( de oricare ar fi ) că si acolo e de ăștia la care le place, mai un băiețel, mai un POMOHACI :::::::))))))) de musulmani nu mai zic , acolo e ceva normal cu tot cu sharia sau care este. Nu poți sa ma obligi sa conduc BMW daca mie imi place ARO, no bine amu in RUSIA se poate.
Postat 24 Iulie 2023, 22:41 de Sandu2100
@kid
Ca sa nu am stresul acestei imaginații stai "dracu" (vorba ta) în casa cu nevasta-ta.
Postat 24 Iulie 2023, 22:17 de Piru
@kid
Corect. E dreptul fiecaruia/fiecareia sa faca ce vrea cu viata lui/ei. Dar deja sa mergi sa faci marsuri pe strada e cam mult. Daca facem grupulete de 10-20 care au o realizare in ultimele 6 luni, mergem in mars pe strazi? Mi-am schimbat masina, eu si 3 colegi de-ai mei, telefonul, laptopul, jobul, hai sa mergem in mars. De ce nu poate sta fiecare in banca lui, cu convingerile lui? Iti inteleg intrebarea, sincer nu stiu ce as face daca mi-ar zice copilu ina ca asta, poate as invata sa traiesc si cu asta. Dar cu siguranta, si nu de rusine ori gura lumii, i-as interzice sa participe la asa ceva. Mi se pare injositor sa te lauzi cum/cu cine ti-o pui, sau ce/cine te crezi ... Pana la urma, pare mai mult un strigat de ajutor al unor oameni dezorientati. Tine pentru tine, iar daca ai nevoie de ajutor nu mergi la mars/parada ci la oameni specializati in a-ti acorda un ajutor.
Postat 24 Iulie 2023, 22:03 de poiu
Va propun un exercitiu
Cum ati reactiona daca fiul/fiica voastra, pe la 15-16 anisori ar spune ca e homosexual/lesbiana? Ati crescut copilul respectiv in aceleasi reguli si valori, a primit aceeasi educatie ca si fratii/surorile lui/ei, care sunt hetero. Si totusi ceva nu a functionat cum trebuie. Bun! Ce facem? 1 il/o ducem la psiholog. O sa va trimita psihologul la plimbare si o sa va spuna ca e ceva normal. 2 nu renuntam si il/o ducem la psihiatru. Din nou o sa fiti trimisi la plimbare si o sa vi se spuna ca e ceva normal. Psihiatrul s-ar putea sa va prescrie si un tratament, pt dvs desigur, nu pt copil. 3 va rugati fierbinte la domnul sa-i schimbe comportamentul copilului - nu va functiona. 4 il/o ducem la popa sa scoata dracii din el/ea si puteti fi siguri ca nu o sa reusiti sa schimbati comportamentul lui/ei nici cu aceasta metoda. Deci nu pare sa fie nimic de facut. Ce faci? Iti tragi un glont in cap? Il/o omori pe el/ea? Accepti ce ti se intampla, te intrebi de ce ti s-a intamplat chiat tie si mergi mai departe, e copilul tau, sange din sangele tau! Comentati o gramada pe aici si va bateti cu caramida in piept, dar daca nu sunteti parintii unui astfel de copil tot ce spuneti este egal cu ZERO. Nimeni nu interzice marsurile facute de biserici pt familia traditionala, nu vad de ce ar interzice sau ar aduna semnaturi bisericile pt asa ceva. Sa se uite fiecare in ograda lui nu a vecinului, mi se rupe mie cu cine si-o trage Gheo sau Mari. Daca se organizeaza particip si eu cu sotia, numa de-a dracu!
Postat 24 Iulie 2023, 19:41 de Kid
Hitler
Dau ''decat'' un exemplu din cate se pot da: Dumnezeu il iubeste pe ''copilul'' Hitler asa cum a fost??!! Nu spun cui ma adresez...
Postat 24 Iulie 2023, 16:46 de AnaConda
Suntem precum fariseii!
Biserica universala (catolic=universal) Papa Francisc a criticat legile care incriminează homosexualitatea ca fiind „nedrepte”, spunând că Dumnezeu îi iubește pe toți copiii săi așa cum sunt și a cerut episcopilor catolici care susțin aceste legi să primească în biserică persoanele LGBTQ.https://www.g4media.ro/papa-francisc-homosexualitatea-este-un-pacat-dar-nu-o-crima.html Si cea ortodoxa,stramoseasca, traditionala: https://adevarul.ro/blogurile-adevarul/bor-homosexualitatea-si-abuzurile-sexuale-1793952.htmlhttps://www.g4media.ro/papa-francisc-homosexualitatea-este-un-pacat-dar-nu-o-crima.html
Postat 24 Iulie 2023, 16:26 de pinonel
Scarba
Scarba si repulsie totala!! Ma tare tem ca relatiile normale (vaaai... scuze pentru aceasta exprimare anacronica si discriminatorie!!!) mai precis HETEROSEXUALE, adica dintre un barbat si o femeie (ce aberatie va mai deveni si asta...) vor fi INTERZISE. Te vei teme sa te plimbi cu sotia/amanta/prietena de mana pe strada si o vei face doar pe stradutele laturalnice, bantuite ce cainii fara stapan. Primul pas va fi ca persoanele de sex opus sa nu mai poata salaslui la aceeasi adresa!!! Iar primul-PRIMUL pas va incepe la hoteluri!!! Cuplurile heterosexuale vor fi silite sa isi ia camere separate!!
Postat 24 Iulie 2023, 16:10 de AnaConda
Pride e radu ala
"...ca copiii mei..," pride ca e analfabet? Pai poate asa se mai reduce numarul lor. Pleaca radule, nu iti vom simti lipsa. Nu am treaba cu ei dar nici astia straight nu iesim sa facem parade, asa ca pot sta si ei pe curu lor (ha! Ce s-a lipit asta). Isi vad toti de treaba, nici unii nici altii sa nu se mozoleasca in public. Poate ar trebui birtutul si superbolo sa dea o vizita sa copieze legile din Singapore, legate de conportamentul pe strada. Poate asa pleaca si mai multi giboni din orasul asta. 100.000 sa ramana, dar sa fie civilizati.
Postat 24 Iulie 2023, 16:08 de poiu
Pride ?
Asta e motiv de mandrie ? Mai bine v-ati vedea de baiurile voastre nu sa faceti circ pe strazi. Dezechilibrati agresivi.
Postat 24 Iulie 2023, 16:01 de Riviera
Alex07
... În zona aia sigur găsesc și ceva prafuri să tragă pe nas :)) ca să fie și mai frumoși /frumoase.. :)
Postat 24 Iulie 2023, 15:58 de Taxi-driver
Propunere
De ce trebuie sa facă o paradă acești oameni?! Sa fie mândri acasă la ei nu pe strada în fata copiilor!!! Totuși, vin cu o propunere dacă tot fac cerere către primărie.....propun primăriei sa le ofere un loc pentru paradă în zona străzilor Voltaire sau Gutenberg undeva în apropierea blocurilor NATO!!! Asta în replica spuselor ca nu are de ce sa le refuze primăria Cererea, atunci nici membrii nu ar trebui sa refuze locația ;) Doamne ajuta ????
Postat 24 Iulie 2023, 14:15 de Alex07
pune pe jar...
Pune pe jar orice om normal cu prunele in traista la care nu exista un antagonism intre fizic si psihic. Nu e normal sa inchizi la psihiatrie pe unul ce se crede Napoleon si sa ridici in slavi pe unul dotat cu toate acesoriile masculinitatii ce se declara femeie. Anormalul, deviatiile psihice vor sa schimbe realitatea normalitatii evidente dupa disonanta ce este in mintea lor si asta pune pe jar umanitatea, si insasi perpetuarea/supravietuirea ei!
Postat 24 Iulie 2023, 14:08 de scortosul
Partikip!
Mai mult ca sa-i enervez pe pocaiti, ca prea tare ii intereseaza de treburile private ale altora. Am cunoscut si lucrat cu multi si la nimeni n-am vazut mai multa ura si frustrare in privire decat la aceasta secta. Iisus s-ar cruci daca ar vedea ce negreala au oamenii astia in suflet.
Postat 24 Iulie 2023, 13:42 de IrinaLoghin
...
Serios? Acest 'pastor' vorbeste despre valori morale si crestine? El, cu metoda lui moderna de a educa o fetita strangand-o de gat? Mai bine s-ar ascunde intr-un colt sa nu il vada nimeni, nu sa iasa in public. De averi acumulate nici nu mai are rost sa pomenim, un cetatean cinstit si de onoare. In legatura cu aceasta comunitate ... suntem prea preocupați de altii dar nu ne vedem pe noi. Atata timp cat fericirea mea are la baza propria persoana, de ce ma leg de altii? Lasa-i sa-si traiasca viata cum vor. Daca vor sa iasa pe strada, sa iasa, atata timp cat nu deranjeaza. Adunarile de mici, bere, manele si alte evenimente sub orice critica sunt considerate medii de socializare, nu?
Postat 24 Iulie 2023, 13:24 de corm16
bihoreanul.. te rog, ignora LgBt
Marea greseala a bisericilor e ca baga in seama acest *. Va muri de la sine daca e ignorat ;) aceste miscari delirante ale societatii se auto-corecteaza in timp, insa daca ne batem capul cu ele, se hranesc cu atentia noastra
Postat 24 Iulie 2023, 13:12 de mr_right
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6373 RON
  • 1 EUR = 4.9765 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON