URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 02 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Acum ceva ani s-a făcut o analiză a calificării pe care o aveau slujbașii CNAIR, pentru că lumea era intrigată de ce nu se mișcă lucrurile în atât de sensibilul domeniu al construirii de autostrăzi. S-a constatat că mare parte dintre cei care luau salariile pe acolo erau ori absolvenți de teologie, ori profesori de română.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
20 Iunie 2023, 21:26

Gest şocant al unui pastor din Beiuş, la adresa unei fete de 12 ani: "Am strâns-o de gât, până când s-a bulbucat", "te tranşez bucăţi", "pentru tine-s moartea" (VIDEO)

Gest şocant al unui pastor din Beiuş, la adresa unei fete de 12 ani: 'Am strâns-o de gât, până când s-a bulbucat', 'te tranşez bucăţi', 'pentru tine-s moartea' (VIDEO) captură YouTube
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Declaraţii şocante, făcute de controversatul pastor din Beiuş Vladimir Pustan. Într-un podcast pe care l-a lansat online, acesta se laudă cum, enervat de gestul unei fete de 12 ani, "o spurcăţenie" care "zâmbea ca o satană", a urmărit-o şi a prins-o de gât "până când s-a bulbucat", iar apoi a ameninţat-o că dacă nu se cuminţeşte "vin şi te tranşez bucăţi, tot la kilogram". "Tre să-nţelegi că eu pentru tine-s moartea", i-ar fi spus.

Apariţia înregistrării online a fost sesizată BIHOREANULUI de un cititor, enervat de declaraţiile pastorului. "În clipul de mai jos pastorul Vladimir Pustan relatează cum a urmărit-o şi a strâns-o de gât pe o fetiţă de 12 ani. Omul acesta ar trebui să fie anchetat de către autorităţi (dar nu de către cele din Beius, pentru că acolo cred că îi cunoaşte pe toţi...)", transmitea cititorul revoltat, precizând că Vladimir Pustan este pastorul bisericii Sfânta Treime din Beiuș.

„Spurcățenie”, „satană”

Clipul la care acesta face referire a fost postat pe 17 iunie pe canalul de YouTube Medievalii, sub titlul "DE-A VALMA 162 "Îngheţată în Tenişi" - Vladimir Pustan - Ştiri & satiră", iar în el, pastorul împreună cu un intelocutor abordează diverse teme, inclusiv de politică externă şi sport.

În înregistrare e povestit și un episod în care pastorul ar fi potolit o fetiţă, despre care părinţii i se plângeau că nu ascultă şi creează probleme (video jos).

Lăudându-se pentru modul în care o pune la punct, Pustan (56 de ani) relatează că se afla într-un restaurant cu familia fetei, venită din străinătate, iar părinţii se declarau "terorizaţi de fată".

"Stând cu ei la masă la restaurant, tot am vorbit despre domnul Isus Cristos. Ea, de exemplu, tot lua câte o bucată de pâine şi o arunca tot la taică-său în ochi, făcea cocoloşi şi îi dădea la taică-său în cap. Când se plictisea, o lua pe maică-sa şi îi dădea în cap. Eu deja fierbeam, ştii cum fierbe ceaiul în ibricele ruseşti? Amu deja eram ca la desenele animate, sunt taurii ăia care scot aşa pe (nas fum n.r.)", explică Pustan.

L-a scos din sărite faptul că fata i-ar fi turnat îngheţată în tenişi: "Ce-o făcut, mă, spurcăţenia aia? Ea mânca îngheţată. Mi-a băgat globul de îngheţată în tenişi. Ea se tot uita către mine şi zâmbea ca o satană. Când mi-am băgat piciorul în tenis am simţit instantaneu. N-am zis nimic".

Bărbatul consideră că "Dumnezeu mi-a dat o mână în chip surprinzător" când adolescenta a zis că vrea să coboare la parterul localului, la baie.

Tenișii, „obiect sfânt”

"Am zis: «mă duc să plătesc». Am coborât pe scări, ea atunci urca scările. Numai noi eram acolo (...) Am apucat-o de gât, am strâns-o tare până s-o bulbucat şi am ridicat-o în sus, pe perete. (...) I-am explicat: «eşti mort»! (...) Tenişii la noi sunt un obiect sfânt şi nu bagi îngheţată. «Aici îţi e sfârşitul», zic. Şi cu asta am terminat", se laudă Pustan, în vreme ce intelocutorul său râde.

"Dacă nu îţi schimbi comportamentul, dacă mă sună tată-tău sau maică-ta şi îmi spune că le faci probleme, vin şi te tranşez bucăţi, tot la kilogram! Deci tre să înţelegi că eu pentru tine-s moartea!", a mai relatat pastorul că i-ar fi zis copilei.

Pustan a susţinut că, în urma episodului, fata s-ar fi potolit.

"Ne-am rugat la restaurant. S-a dus acasă. Mă sună după vreo lună (tatăl). Zice: «frate, Dumnezeu lucrează cu semne şi minuni». Zice: «nu mai cunoşti fata din ziua aceea, când v-aţi rugat din ziua aceea pentru ea». Zice: «e model»!", a povestit râzând.

Întrebat de interlocutor dacă fata l-a mai căutat, acesta a spus că nu, dar că acum "o duce extraordinar”, „e lipită de părinţi" şi ar fi la vârsta măritişului.

„Atunci așa credeam”

Chestionat de jurnaliştii de la Libertatea despre filmarea de pe YouTube, pastorul a dat înapoi: "Acum nu consider că e corect. Atunci aşa credeam. Eram jucător. Acum sunt spectator. Care vede de 10 ani cum părinţii sunt decăzuţi din drepturi sau duşi prin puşcării pentru că şi-au luat în braţe copiii, gest obscen de altfel și plin de conotaţii sexuale. Sau, Doamne fereşte, au folosit nuiaua când copiii le-au furat verighetele şi le-au dat pe ţigări. Sunt doar un martor tăcut al dezastrului familiei în care ideea de autoritate e necunoscută", le-a transmis Pustan, marți, jurnaliștilor.

Exclus, reinventat

Aşa cum BIHOREANUL a mai scris, Vladimir Pustan este un pastor protestant controversat, dar cunoscut în comunitate. În 2014, el s-a aflat în centrul unui scandal, după ce mai mulţi "fraţi" l-au turnat că avea mai multe case şi apartamente în Beiuş, Cluj şi Timişoara, spaţii comerciale, terenuri şi 10 maşini.

În urma dezvăluirilor, a fost suspendat din funcţie de conducerea Cultului Penticostal Român, dar, ca să nu se lase mai prejos, la o zi după suspendare şi-a şi dat demisia din biserică și şi-a înfiinţat propriul cult, numit Biserica Creştin Liberală, la care au aderat încă de atunci sute de adepţi.

Vezi mai jos înregistrarea!

 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
6 Comentarii
Vă deranjează lucrarea lui
și din nimicnicia voastră nu reușiți decât să faceți pe plac celui care vă conduce în răutățile de zi cu zi. Domnul să aibă milă de voi.
Postat 22 Iunie 2023, 17:22 de RAR
Povesti vânătorești
După stilul caracteristic al pastorului Pustan s-ar prea putea că toată povestea să fie o fabulație demnă de un scenariu de Avatar 3 și care să nu merite nici o atenție. Dacă veți întreba personajele afectate s-ar putea să aveți surpriza să nu fi fost nici la restaurant. Dorinta de popularitate are și riscul căderii în derizoriu. Cel mai bine ar fi că fiecare să se limiteze strict la meseria lui. Stilul de persoană multifuncțională nu merge la toată lumea.
Postat 21 Iunie 2023, 18:26 de georgemarian
Dementul tocmai facuse o exorcizare , reusita se pare...
Tipul e open-mind, nonconformist si are adepti. Nu-l ardeti pe rug pina nu va mai ginditi o data...
Postat 21 Iunie 2023, 09:58 de excalibur
Familia traditionala
Aia care zbierau ca vor referendum, aia la care copilul e frate cu mama, fiica e sora tatalui...
Postat 21 Iunie 2023, 07:53 de pinonel
Si mai e inca liber dementul asta ?
Ce mai asteptati domnilor politisti, sa omoare pe cineva ? Aproape ca a facut-o deja!
Postat 21 Iunie 2023, 06:23 de Timi
Un labil psihic cu toți care îl urmaresc
Cum își permite un astfel de om să strângă o fetiță de gat. Din oficiu ar trebui organele statului să se sesizeze iar astfel de specimene sa trăiască un pic cu deținuții in celula să aibă grija sa nu scape săpunul la baie. Ce prostie să stai desculț în restaurant. Inca o minciună că și asta.. Poliția Romana aștepți invitații , te poți autosesiza... Și se mai cheamă și pastor...OMG.
Postat 20 Iunie 2023, 22:30 de Xulescu
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6361 RON
  • 1 EUR = 4.9759 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON