URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 16 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nici nu bine a fost lansată ideea unui inel metropolitan de nord, care să treacă prin cartierul Podgoria, că megieșii s-au și organizat pentru proteste. Reacția este firească - nimănui nu-i convine ca drumul să treacă prin preajma casei sale, pentru că asta înseamnă deranj, zgomot și poluare. Dar să ieși cu pancarte de genul „Accesul permis doar riveranilor” denotă cel puțin o inabilitate.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Poate ați observat, vinerea trecută a început campania pentru dublele alegeri din 9 iunie, locale și europene. Cum, nu v-ați prins? Trebuia! Au dispărut de pe străzi bannerele partidelor și ale candidaților.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 29 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare o lege care modifică Codul rutier și are o istorie interesantă. Legea va intra în scurt timp în vigoare și va permite deținătorilor de permis categoria B (valabil pentru autoturisme) să conducă și motociclete, în anumite condiții.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
29 Aprilie 2024, 19:12

Dezvoltatorul orădean Prima, încă un proiect imobiliar de sute de milioane de euro în București

Dezvoltatorul orădean Prima, încă un proiect imobiliar de sute de milioane de euro în București foto: primacasa.ro
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Dezvoltatorul orădean Prima Development Group pregătește o nouă investiție de amploare în Capitală. Grupul patronat de omul de afaceri Ștefan Kopany a semnat documentele pentru achiziţia unui teren cu suprafaţa de peste 6 hectare, pe care urmează să ridice un complex rezidențial cu 2.000 de apartamente, estimat la 260 de milioane de euro.

Potrivit zf.ro, terenul în cauză se află pe Şoseaua Gheorghe Ionescu Siseşti din București, fiind aflat în portofoliul dezvoltatorului imobiliar austriac Immofinanz.

Prima mai deţine în zonă și un teren de 5 hectare și „intenţionează ca pe aceste două terenuri să construiască un ansamblu rezidenţial cu peste 2.000 de apartamente şi deschidere directă la lacul Griviţa”.

„Valoarea brută de dezvoltare pentru proiectul realizat pe cele două terenuri deţinute de Prima Development Group se ridică la 260 de milioane de euro”, notează Ziarul Financiar.

Adrian Stoichină, co-CEO Prima Development Group, a precizat că noul proiect este unul „cu necesar foarte redus de energie, cu impact minim asupra mediului şi avantaje în ce priveşte costurile de întreţinere”.

„Apartamentele sunt gândite astfel încât să ofere confort şi să reprezinte o investiţie inteligentă pe termen lung”, a arătat Stoichină.

Compania estimează că va începe construcţia anul viitor. Ansamblul se va numi Alizee by the Lake Prima Development Group, iar dezvoltatorul orădean ar avea în plan să organizeze un concurs de arhitectură în ce-l privește.

Sursa citată amintește că în Oradea, cartierele Prima însumează 4.000 de apartamente, investițiile în imobile ridicându-se la o valoare totală cumulată de peste 280 de milioane de euro. Și în Bucureşti compania a dezvoltat cartiere precum Core Timpuri Noi şi ansamblul rezidenţial tip boutique Boemia Apartments.

„În acest moment, Prima Development are în lucru, în Capitală, 3.000 de apartamente aflate în diverse stadii de autorizare, o investiţie care se ridică la 200 de milioane de euro”, mai scrie Ziarul Financiar.

Pe site-ul primacasa.ro, compania patronată de Kopany se descrie ca fiind „cel mai mare dezvoltator imobiliar din municipiul Oradea, cu un istoric de referință în domeniul construcțiilor civile și edilitare și nu în ultimul rând, în piața rezidențială”.

Fiind pe piață în 2005, „echipa Prima Residence a construit primele ansambluri rezidențiale pe plan local”, se mai arată pe site.

Arena Residence, Green Residence, Prima Premium Decebal sau Urbana Residence sunt câteva dintre proiectele construite în Oradea de acest grup.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
6 Comentarii
Calitate zero
Intrebati pe cei care se ocupa de amenajari interioare, cand trebuie sa gaureasca pereti sau stalpii de beton din bllocurile noi, comparativ cu cele vechi. Cu un burghiu daca faci maxim 10 gauri la un bloc vechi, iar la cele noi faci de 5-10 ori atatea gauri pana se uzeaza burghiul. Asta spune totul de calitate.. Sau cand a fost cutremurul ala de langa Arad, blocurile vechi nu au patit nimic, dar la blocurile Ared erau pline de fisuri si crapaturi pe stalpii de sustinere!! Si deja au aparut in ultima vreme pe facebook plin pe postaci ai dezvoltatorilor, care ne spun ca blocurile vechi dupa 50 de ani trebuie demolate, ca nu mai sunt sigure, ca au igrasie, sunt insalubre. Iar pe locul lor sa se faca blocuri noi care sunt mai eficiente ca pe spatiul respectiv vor fi de 3-4 atatea apartamente sau firme si birouri.
Postat 30 Aprilie 2024, 18:43 de Petre93
Calitate zero
Sunt curios cum vor arata aceste blocuri peste 40-50 de ani. Blocurile Prima cu 4 etaje nu au beci ca si blocurile vechi, sunt construite pe principiul caselor, spata ceva sapa pe unde sunt peretii si stalpii, maxim 1 metru adancime. Dar nu au subsol!!!
Postat 30 Aprilie 2024, 16:50 de Petre93
Clopul asta e prea mare pt ţӑran!
Ţӑranul e cocos cu pulimea, asteia ii ia casele pe bani de tigari si da terenul lui kopany, erbasu, etc. Mai mult nu poate. O miscare gresita si ţӑranul ajunge in doi timpi si trei miscari langa colegul iulian dumitrescu. Uitati-va la ce s-a intamplat in Turcia, unde erdogan, desi e sultan, tot nu i-a putut beli pe dezvoltatori, desi vreo 55.000 de turci au murit, iar un numar dublu au fost raniti.
Postat 30 Aprilie 2024, 12:44 de pinonel
O veste buna!
O veste buna! La cati bani au bagat in Bucuresti, probabil nu le mai ramane sa faca chestii de rahat aici in Oradea, si asta ne bucura. Poate asa mai are omu sansa sa nimereasca ceva cladiri facute cat de cat ok
Postat 29 Aprilie 2024, 23:07 de Szaby_Oradea
cotete de gaini...
...fabricate din rigips ! Asta sunt "blocurile" Prima, a Doua, a Saptea Casa ! "Dezvoltatorul" pe care, in cazul unui cutremur de 7 grade, nu-l mai gaseste nimeni, prin insulele prin care va fi. Blocuri-ghetouri, pe care le cumpara fraierii care pica in plasa reclamei-prosteala pe care banii lui Kompany o platesc la greu. Apartamente mici cat cotetele de gaini, cu pereti din rigips, in care nu stii daca vecinul e la el in baie sau la tine in baie !
Postat 29 Aprilie 2024, 22:55 de topograf
blocuri de calitate proasta, facute in batjocura si lacomie
niste blocuri de rahat, cu autorizatii luate seara, nimic calitativ sau estetic de nivel 2024, dupa model afganistan si brazilia. traiasca pnl-ul care propulseaza prima in capitala. cu aceasta ocazie, se declara oficial nicusor dan primar al capitalei!
Postat 29 Aprilie 2024, 20:01 de roger
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.596 RON
  • 1 EUR = 4.9765 RON
  • 1 HUF = 0.0129 RON